Elämän synty filosofinen analyysi

Heikki Patronen Oulun yliopistosta on kirjoittanut kirjan "Elämän synty - filosofinen analyysi".

Kirjan luettuani ei voi kuin ihmetellä, miten syvälle pimeyteen yliopistomies voi mennä, näennäisestä älykkyydestään huolimatta.

Oppinut hän on - sitä en voi kieltää - mutta miten ihmeessä voisin olla hän?

9

104

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Hyvä ystäväni ja alter egoni Moses_Zuckerkandl sanoo, että mainostan omia kirjojani haukkumalla ne ja niiden perusoletukset lyttyyn.

   Sillä tavalla 5000 kappaleen autotallivarastoni hupenisi, omakustanteisia kun nämä paskapaperit ovat.

   Mutta miten on: olenko hikipää runkkari lääkärivaimoa laiminlyövä kaljajuoppo Heikki, vai onko se "Hessu" vain nimimerkin Moses_Zuckerkandl märkä unelma?

   Peppukaveri vailla vertaa ja kun on olemassa vain omassa päässä, niin ei tule pipipää jälkeläisiä, ellei sitten synnytä uusia sivupersoonia ja uhraa niitä tälle alttarille?

   • Anonyymi

    Kunnian korotus yristyksestä on tehty ilmoitus Venäjän keisarilliseen hoviin.

    Odota vain, niin kohta miliisit vievät sinut pois työpaikaltasi, tai jos olet kotona, niin vaimosi avaa oven, ja toivottaa nämä vieraat tervetulleiksi.


  • Anonyymi

   Uskonnollisuus ei sijoitu älykkyys - tyhmyys -akselille. Uskonto palvelee joidenkin niin voimakkaita alitajuisia tarpeita, että uskovaiset pystyvät (ja heillä on tarve) jotenkin minulle käsittämättömällä tavalla sulkea osia kriittisestä ja rationaalisesta ajattelustaan, kun kyse on heidän uskonnollisista käsityksistään. He ovat kuin hypnoosin tai ehkä paremmin voimakkaan itsesuggestion vallassa.

  • En ole kirjaa lukenut, mutta minkälaisen luojan Hessu maalaa kirjassaan? Tuntematon Luoja, joka loi luonnonlait, polkaisi kaiken käyntiin ja nyt tarkkailee meitä havaitun universumin horisontin takaa? Vai takomalla, muuraamalla ja savesta leipomalla luova vuohipaimenjumala? Vai jotain näiden väliltä?

   • Anonyymi

    Kyllä se ihan perinteinen vuohipaimenten eli Raamatun Jumala siinäkin kirjassa on.

    Heikki on pesunkestävä uskovainen kristitty.

    Hihhuli vailla vertaa.


   • Anonyymi

    Sinun kauttasi tarkkailee. Sinäkin voit saada yhteyden Luojaan, joka on se salattu sisin meissä jokaisessa. Se mitä kukaan toinen ei voi ymmärtää. Yksin olet Luojasi kanssa.


  • Anonyymi

   Jälleen hyvä esimerkki siitä, että filosofialla ei ole mitään annettavaa tieteelle.

   • Anonyymi

    No, aika harva filosofi on nykyään hihhuli kristitty.

    Onhan sitä tieteen filosofiaakin olemassa...


   • Anonyymi

    Olen eri mieltä. Se, että yksi Jeesuksella päänsä sotkenut filosofi puhuu tyhmiä ei tarkoita että filosofia olisi ongelma, vaan se on tuo Jeesuksella päänsä sotkenut filosofi. Se on tietenkin totta, että koska filosofiaa ei voi yleensä kokeellisesti testata, niin sekaan tulee myös huonoa ajattelua.

    Filosofia voi tutkia ja pohdiskella sitä, miten biologian tulokset vaikuttavat filosofiaan, mutta kun asetelma käännetään päälaelleen ja filosofisia tulkintoja aletaan tunkea osaksi suoria biologian tuloksiksi niin ollaan metsässä ja ote todellisuudesta eli totuudesta alkaa lipsua.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies voi kohta mennä uimahallissa naisten saunaan

   Iltalehdessä oli laaja selvitys siitä voiko sukupuolensa miehestä naiseksi vaihtanut mennä naisten saunoihin. --Kyllä saa mennä, mutta vain julkisiin.
   Maailman menoa
   404
   2175
  2. Ei se haittaa

   rakkaani. Parempi näin. Silti tiedän, että ammuin nuolen sun sydämeen 💘. Sellaisella tarkkuudella, että muut ei siihen (helpolla) kykene🎯. Taisin ol
   Ikävä
   88
   1336
  3. Kyssäriä pukkaa nyt

   Mikä on kaivattusi nimi?
   Ikävä
   59
   1195
  4. Oudolta tuntuu

   Kun on joku joka välittää oikeasti täälläkin.
   Ikävä
   157
   981
  5. Nainen, minne tahtoisit muuttaa kanssani

   Jos meistä tulisi pari?
   Ikävä
   134
   953
  6. Hauskaa sunnuntaita

   Mahdollinen 2x🔥 :).
   Ikävä
   93
   766
  7. Ikävintä on kokea

   Kun toinen lähestyy niin sitä itse vetäytyy. Sitten kun itse lähestyy niin toinen vetäytyy. Vähänkuin magneetit jotka hylkivät toisiaan ja sitä ei ede
   Ikävä
   58
   751
  8. Teki mieli sanoa

   Ajatukseni karkaavat kuin levottomat perhoset sinne missä sinä olet. Teki mieli sanoa, että olet todellinen syyni. Alku ja loppu, avoin äärettömyys. A
   Ikävä
   35
   704
  9. Tämä on naiselle

   Hyvää iltaa ja yötä. Mikäli haluat olla rakas, meidän on nähtävä ja juteltava. näin toivoo.mies
   Ikävä
   34
   689
  Aihe