Euroopan paluu

Anonyymi-ap

Euroopan poliittisille päättäjille alkaa pikku hiljaa totuus paljastumaan. Vielä reilu vuosi sitten keskusteluissa oli, että miten Euroopasta tulee tasavertainen taloudellinen kilpakumppani Kiinan ja USA:n kanssa. Eipä ole viime aikoina paljoa tarvinnut sellaisesta haaveilla.

Euroopan ja Suomen päättäjät, ihan itse omilla pikku kätösillään, tuhosivat Euroopan taloudelliset haaveet. Olisi kannattanut ehkä hieman miettiä ennen järjetöntä pakotekiihkoilua. USA määrää talouspakotteita (järkevästi) omien intressiensä pohjalta ja tyhmät eurooppalaiset lähtivät näihin sokeasti mukaan. Nyt sitten tuli ”yllätyksenä”, että USA houkuttaa eurooppalaisia yrityksiä ja sijoittajia. Totta kai yritykset ja sijoittajat menevät kilpailukykyisimmille eli parhaiten tuottaville alueille. Se on jopa niiden velvollisuus.

Euroopan pitää siis aloittaa ”vastaisku”. Vastaisku mitä vastaan? Tyhmiä poliittisia päättäjiäkö vastaan, jotka ovat pääsyyllisiä vallitsevaan tilanteeseen? Se olisi tietenkin hyväksi järjestelmälle. Kuitenkin pahoin pelkään, tai oikeastaan olen ihan varma, että he keksivät jonkin muun syyllisen, jota vastaan iskeä. Yhteisiä verorahoja käyttäen tietenkin.

5

78

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Avaus on jonkun EU-vihaaja/putleristin tavanomaista hölynpölyä.

   EU:n talousongelmat alkoivat Venäjän typerästä hyökkäyksestä Ukrainaan.

   Kauppasuhteet Venäjään katkaitiin nopeasti ja tilalle astuivat pakotteet.

   Ne ovat johtaneet Venäjän suuriin ongelmiin,jotka koko ajan pahenevat.
   EU alkaa vähin erin hyvällä yhteistyöllä toipua.

   Yhteistyö toimii myös USA:n ja Aasian demokratioiden kanssa.
   Kauppaa käydään lisäksi Lähi-Itään ja Afrikkaan.
   EU:n yhteismarkkinat käsittävät edelleen noin 30 % maailmankaupasta.

   EU-vihaajien haaveet EU:n taloudellisesta tuhosta ovat turhia.
   Kannattaisi perehtyä ihanteenne Herr Putlerin isännöimän roistovaltion talous- ja muihin ongelmiin.

   • Anonyymi

    Persu haluu EU n hajoavan!! Putinin voittavan ja Suomesta diktatuuri Persuputiniland !!


   • Anonyymi

    Ei ole. Tämä on yleinen käsitys ja totuus EUn toiminnasta ja saavutuksista jotka ovat tuhonneet kaikki Euroopan valtiot.Tällaisilla lapsellisilla periaatteilla ei pitkälle potkita koska elämä on muuttumassa vaikeaksi muutenkin energia varojen loppuessa. EUlta puuttuu kokonaan tulevaisuuden kuva . Sen utopiat ovat täysin mahdottomia ja käsitykset todellisuudesta vääriä. Vaikuttaa siltä että huumeet,raha ja huvit ovat sekoittaneet väen päät täysin. Jutut muistuttavat lähinnä lasten leikkiä hiekkakasassa. Ja Suomi näyttää olevan kärjessä kaikessa tuon hallituksensa takia. Velkaja utopia syöksevät ihmisten rahat kankkulan kaivoon. Miljardit ei enää riitä vaan hävitetään biljoonat kuten tuo järjetön vetyprojekti osoittaa. Yrittäkään nyt viimein sanoa ei näille vedätyksille koska siten menetämme kaiken.


  • Kuten kenraali Vincent Desportes TV Libertén politiikkalauantain haastattelussa totesi, niin USA on jo voittanut Ukrainan sodassa taloudellisesti, ruokahuollollisesti, strategisesti ja poliittisesti.

   https://tvl.fr/le-samedi-politique-avec-le-general-vincent-desportes-guerre-en-ukraine-et-apres

   Tämä voitto, ainakin tässä vaiheessa, on nimenomaan Euroopan suhteen.

   Taloudellisesti tämä näkyy niin selkeästi, että jopa EU:n poliitikot ovat sen huomanneet ja aloittavat “vastaiskun”. En tiedä mitä vastaan, mutta kuitenkin pahasti myöhässä. Ensimmäinen selkeä USA:n voitto: Eurooppa ei ole enää vakava taloudellinen kilpakumppani ja USA voi keskittyä jatkossa Kiinaan.

   https://yle.fi/a/74-20013254

   Strategisesti USA:lla, toisin kuin Euroopalla, lienee näkemys sodan jälkeisestä tahtotilasta ja sekään ei ehkä ole Euroopan kannalta kovin miellyttävä. Tämä on tietenkin puhtaasti spekulointia, koska edes USA ei julista strategisia tavoitteitaan uutisissa tai netissä. Liittyen tuohon edelliseen eli jo saavutettuun taloudelliseen voittoon Euroopasta, USA tarvitsee tukea (taloudelliseen) taisteluun Kiinaa vastaan. Ja se tuki tulee vasalli-Euroopasta, jonka talous on jo isketty pakotteilla alas ja joka joutuu jatkossa käyttämään vähiä taloudellisia resurssejaan Ukrainan elättämiseen ja jälleenrakentamiseen.

   Poliittinen voitto on seurausta jo saavutetusta taloudellisesta voitosta, koska poliittinen painoarvo liittyy suoraan taloudelliseen määräysvaltaan. Euroopan osalta muut poliittiset kumppanit kuin USA ovat Ukrainan sodan ansiosta suljettu tehokkaasti pois ja ilman kumppaneita köyhtynyt Eurooppa on poliittisesti täysin USA:n hallinnassa. “Tämä on se hinta, joka meidän täytyy, ja jonka me haluamme maksaa.” Näin eräät johtavat poliitikkomme sanoivat taistelusta “demokratian ja vapauden” puolesta. “Demokratialla ja vapaudella ei ole hintaa.” Se hinta taitaa olla Euroopan vapaus.

   Ruokahuollon osalta USA:n voitto liittynee suoremmin Ukrainaan. joka on osa Eurooppaa vaikkakaan ei kuulu EU:in. Ukraina ja Venäjä ovat (olleet) suuria viljan ja muiden elintarvikkeiden tuottajia maailmanmarkkinoille. Niiden osuuden vähetessä USA:ssa tuotettujen maataloustuotteiden kilpailukyky ja hinnoitteluvoima paranee. Erityisesti markkinoilla, jotka eivät pakotteiden tai muiden poliittisten syiden takia voi tai halua ostaa Venäläisiä tuotteita.

   Yhteenvetona: USA on jo voittanut Ukrainassa, ei Venäjää vaan Euroopan.

   • Anonyymi

    Hölynpölyä!

    USA on koko ajan ollut Eurooppaan nähden johtoasemassa sotilaallisesti,poliittisesti ja taloudellisesti.

    Ukraina on vain todistanut asiantilan.

    EU on selviytynyt Ukrainan kriisistä ja sodasta hyvänä kakkosena.
    Taloudellisesti se on selviytynyt Venäjää paremmin ja poliittisesti ottanut selkävoiton yhdessä USA:n kanssa.
    Venäjä on jo hävinnyt kaikilla rintamilla,pahiten poliittisesti.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan Emma gaala.

   Luuleeko Martina olevansa koko Emmagaalan pääjehu vai mikä on? Monta päivää jo laittanut itseään gaalaa varten,ja tottakai, pois kotoa hotelliin pakko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   271
   1840
  2. Ilman heijastinta ?

   Kauhavalla lenkkeilijä menehtyi auton törmättyä päin. Kyllä se heijastin on halpa henkivakuutus pimeällä, toki ei ole tietoa että onko heijastinta käy
   Kauhava
   12
   1555
  3. Olen tajunnut että tein virheen

   Kun meidän yhteys katkesi. Olisit ollut se oikea nainen mulle, miten enää voisin asian korjata? Olen pahoillani.
   Ikävä
   109
   1298
  4. Pilaa sun tunteista

   Sitähän minä vaan teen täällä. Ootko tajunnut?
   Ikävä
   236
   1086
  5. Kerro itsestäsi jotain, joka tulisi todennäköisesti yllätyksenä kaivatullesi

   Hyvässä tai pahassa. (Mutta mieluummin tietysti olisi kiva kuulla niitä hyviä asioita!)
   Ikävä
   87
   1014
  6. Sofia lähti taas matkalle

   sinä ja minä emme....
   Kotimaiset julkkisjuorut
   132
   1010
  7. Miehen malli ja rooli tässä yhteiskunnassa

   Eli olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että miehen rooli on ollut murroksessa jo vuosikymmenien ajan ja yhä edelleen se on vähän hakusessaan. En ole
   Sinkut
   228
   863
  8. Erika Vikman Emmagaalassa

   Luulin nähneeni tuolta harakalta kaiken, mutta erehdyin. Mikä hiton riepu sillä on päällä? Hirveä ilmestys!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   856
  9. Martina, uusi hirviö Jocelyn Wildenstein

   Emma gaalan matolla Martinan esiintyi tänään, naama muuttuneena hirviön kaltaiseksi, kuten överi kauneusleikkauksia itselleen tehnyt Jocelyn Wildenste
   Kotimaiset julkkisjuorut
   208
   824
  10. 82 prosenttia kannattaa Natoa!!!

   SUOMALAISTEN Nato-jäsenyyden kannatus on koko ajan vahvistunut ja vankistunut. IS:n Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan 82 prosenttia on sit
   NATO
   162
   653
  Aihe