Vapaakirkko on yksi lahkoopeista!

Anonyymi-ap

Väittää raamatunvastaisesti että Jeesus on isä jumala.
vapaaseurakunta tekee opetuislapsista, Jeesuksesta ja Jumalasta suuria valehtelijoita!
HÄVETKÄÄ EKSYTYSTÄNNE!!!

17

698

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se on juuri näin, kerrankin joku puhuu asiaa eksyttämisestä!

    • Anonyymi

      Totta haastat.
      Jeesus puhuu isästään!!!
      Miksi Jeesus rukoili, jos oli itse Jumala!
      Siinä vapaakirkolle miettimistä, miksi eksyttää, ihmisiä pois pelastuksen tieltä!

      • Anonyymi

        Onko kiva keskustella yksinään?


    • Hei!

      Mainittakoon seuraava:

      Mikä on Vapaakirkko?

      Kun puhutaan vapaakirkollisuudesta, englanniksi free church, ruotsiksi frikyrka, sillä voidaan tarkoittaa useampaa asiaa. Yleisessä mielessä vapaakirkollisia ovat kaikki ne kristilliset seurakunnat, jotka eivät ole valtionkirkkoja tai kansankirkkoja. Yhdysvalloissa kaikki kirkot ovat vapaakirkkoja. Myös alkuseurakunta oli tämän yleisen määritelmän mukaan vapaakirkko.

      Vapaakirkollisuudella voidaan kuitenkin tarkoittaa myös niitä evankelikaalisia ja matalakirkollisia kirkkokuntia, jotka painottavat henkilökohtaisen uskon merkitystä, kuten yhdysvaltalainen the Covenant Church ja Suomen Vapaakirkko. Suomen Vapaakirkon juuret ovat 1800-luvun loppupuolella syntyneessä Suomen ev. lut. kirkon sisäisessä herätysliikkeessä, joka järjestäytyi uskonnolliseksi yhdyskunnaksi, Suomen Vapaakirkoksi, vuonna 1923 uskonnonvapauslain tultua voimaan. Suomen Vapaakirkolla ei ole laajaa yhteistä dogmatiikkaa, vaan tiettyihin puitteisiin mahtuu erilaisia seurakuntia, seurakuntien työntekijöitä ja seurakuntalaisia. Suomen Vapaakirkkoa luonnehditaan joskus opiltaan ja spiritualiteetiltaan keskitieksi luterilaisuuden ja helluntailaisuuden välillä.

      Onko Suomen Vapaakirkko lahko?

      On hyvä määritellä mitä tarkoitetaan sanalla "lahko". Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan edesmennyt ekumeniikan professori Seppo A. Teinonen kirjoittaa kirjassaan Nykyajan lahkot (Kirjayhtymä, 1965) seuraavasti: "Lahkon määrittely on vaikeaa ja tätä nimitystä voidaan pitää halventavana." (s. 17) "Lahko ei halua asettautua kristikunnan ulkopuolelle, mutta se kieltäytyy kaikesta yhteydestä kirkkoon, vieläpä yhteisestä keskustelusta." (s. 19) "Lahko on selvästi epäekumeeninen yhteisö, sillä osallistuminen ekumeniaan on separatismin, eksklusiivisuuden ja proselytismin vastaista." (s. 20) "Esim. Metodistikirkkoa, Yhdysvaltain presbyteeristä kirkkoa eikä Suomen vapaakirkkoa voida tarkastella lahkoina, vaan kirkkoina." (s. 20-21)

      Suomen Vapaakirkon kotisivuilla sanotaan: "Vapaakirkko tekee mielellään yhteistyötä muiden kristillisten kirkkojen ja tahojen kanssa. Alun perin 'allianssihenkisyytenä' tunnettu piirre on edelleen vahva. Kristuksen itsensä rukous seuraajiensa osalle, 'että he yhtä olisivat', on kaikunut vapaakirkollisissa jumalanpalveluksissa ja pienryhmissä. Yhdessä etsitään käytännön tapoja sen toteutumiseksi."

      Lisätietoja Suomen Vapaakirkosta saa esim. täältä:
      http://www.svk.fi

      Tässä on opetuspuheeni Kolminaisuudesta. Pidin sen jokunen vuosi sitten Viitasaaren vapaaseurakunnalla:

      https://juhamikkonen.blogspot.com/2018/06/apostolinen-uskontunnustus-mina-uskon_17.html

      Voi myös kuunnella:

      https://www.youtube.com/watch?v=WNjlMHzwIdE

      Ystävällisin terveisin,
      Juha

      • Sanottakoon vielä:

        Millaista on vapaakirkollinen teologia?

        Suomen Vapaakirkolla ei ole virallista dogmatiikkaa, tarkkaan määriteltyä ja yksityiskohtaista yhteistä oppirakennelmaa. Tunnustuksemme liittää meidät vanhaan yleiseen/yhteiseen (latinaksi catholicus, josta sana katolinen) kristilliseen perinteeseen, sillä tunnustamme apostolisen uskontunnustuksen mukaista kristinuskon tulkintaa. Tunnustuksemme liittää meidät myös osaksi protestanttista uskonpuhdistusta sekä herätyskristillisyyttä (evankelikaalinen liike).

        Suomen Vapaakirkko on maallikkoliike. Olemme keskittyneet enemmän käytännölliseen toimintaan (evankeliointi, diakonia, lähetystyö, sielunhoito, seurakunnanistutus ym.) kuin akateemiseen tutkimukseen. Korostamme suhteessa vanhoihin kirkkoihin enemmän kristillistä ortopraksiaa (oikea toiminta) kuin ortodoksiaa (oikeaoppisuus). Suomen teologisella opistolla opetetaan kuitenkin teologian perusteita ja tehdään myös pienimuotoisempaa teologista tutkimustyötä. Siellä koulutetaan vapaaseurakuntien työntekijöitä ja muita vastuunkantajia.

        Suomen Vapaakirkko on raamattuliike. Olemme konservatiivinen kirkkokunta. Pitäydymme kristinuskon perusasioihin ja raamattu-uskolliseen uskontulkintaan. Tarkoitan konservatiivisella teologialla vastapoolia liberaaliteologialle missä kiistetään uskonoppeja, kuten Jeesuksen jumaluus, neitseestäsyntyminen ja Kristuksen ruumiillinen ylösnousemus. Raamattu-uskollisuudella tarkoitan kunnioittavaa asennetta Vanhan ja Uuden testamentin kirjoituksiin, jotka tunnustamme Pyhän Hengen innoittamiksi teksteiksi ja kristillisen uskon ja elämän ylimmäksi auktoriteetiksi.

        Tietty teologinen väljyys on mielestäni toisaalta Suomen Vapaakirkon heikkous ja myös toisaalta sen vahvuus. Kirkkokuntaamme mahtuu erilaisia korostuksia ja tietyissä yhteisissä puitteissa myös erilaisia näkemyksiä. Vapaakirkollisuuteen kuuluu dialogi, jossa monia asioita ei ole haluttu lyödä lopullisesti lukkoon.

        Lisätietoja vapaakirkollisesta teologiasta saa esim. täältä:
        https://www.teologinenopisto.fi/

        Siunausta!


      • Anonyymi

        Pelkkää raamatunvastaisuutta hoet!


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      On kaksi lahkoa jotka tulevat toimeen jotenkuten edes keskenään, nimittäin helluntailaiset ja vapaakirkko.

      • Anonyymi

        Vapaakirkon ja helluntaiseurakunnista perustettu uusia seurakuntia tai yhdistyksiä,johtajina ja työntekijöinä molemmista ovatko kiertolaisia ensin mennään ja kierrettyään palaavat lähtöön?Baptismi-Löhetys-Hope time seurakuntia.


      • Anonyymi

        Toimeentulee eroavat ja liittyvät toisiinsa,milloin toiminta miellyttää,jos ei rauhassa niin ovet paiskoen.Silti ei kokonaan ollaa jompaa-kumpaa.


      • Anonyymi

        Molemmat raamatunvastaista!


    • Anonyymi

      Työntekijöitä koskee keskinäinen sopimus vapaissa suunnissa, voivat toimia toistensa seurakunnissa, liittymättä kyseiseen seurakuntaan. Normaalin hakemusmenettelyn mukaisesti.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mitä seuroja ovat Arkki,Hope,Syke ym.Baptistit ja Lähetysrk eronneet toisistaan ?

      • Anonyymi

        Raamatunvastaisia!


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5015
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    10. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1235
    Aihe