Rovionkin perustamisen taustalla isäpapan rahat

Anonyymi-ap

On surullista lukea päivän hesarista että myös Angry birds - Rovion alun taustalla hääri yhden perustajan isä, sarja yrittäjä kultapossusuvusta, joka sijoitti yritykseen miljoona euroa. Montakohan vastaavaa pientä yritystä on mennyt nurin jos ei sattunut olemaan rikasta isäpappaa. "Yhtiö oli vaikeuksissa, joutui vähentämään työntekijöitä ja kävi lähellä konkurssia." Surullista että vaikuttaa siltä että pitää olla rikkaan suvun vesa että saa yrityksen pysymään hengissä. Mitä mahdollisuuksia on meillä joilla on hyviä ideioita ja työtahtoa mutta taustalla ei ole rikkaan suvun turvaverkkoa?

Olin itse aikoinaan töissä samassa rakennuksessa kuin Rovio ja törmäsin esim. hississä ko. yrityksen kavereihin kesäisenä päivänä, yhdellä oli maahan asti ulottuva minkkiturkki, joku koodari T-paita ja kova ääni, ilmeisesti näyttämisen tarve oli pakottava.

https://www.hs.fi/talous/art-2000009339356.html

9

189

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hyvä kun pärjäystä on. Naurettavaa nuo minkkiturkki jutut. Kyllähän siinä näkee että kaverilla on kuuppa sekasin kuten afrikkalaisilla kyläpääliköillä. Mutta hienoa kuitenkin että rovio on pärjännyt melko kovilla markkinoilla.

   • Anonyymi

    Huomasitko muuten saman lehden alempana on juttu taantumasta. Semmoista bisnestä tuottaa sdp roskasakki. Aikaisemmassakin lamassa oli sdp pressa.


  • Anonyymi

   Tässä ei tuoksu mikään muu kuin kateus. Kaltaistesi asenteet ulkoisista puitteista ja suvaitsemattomuus ovat suurin este kehitykselle, josta luulisi jo päästeen eroon ja jolle Suomen kaltaisessa vientivetoisessa taloudessa ei ole varaa. Koodarin kyvyt evät parane kraka kaulassa.

  • Anonyymi

   " Montakohan vastaavaa pientä yritystä on mennyt nurin jos ei
   sattunut olemaan rikasta isäpappaa. "

   Varmasti niitä menee nurin ainakin samassa suhteessa kuin keskimäärin muitakin alkavia yrityksiä Suomessa.

   Yhden tilaston mukaan lähes 50% perustetuista yrityksistä lopettaa 3 ensimmäisen vuoden aikana.
   https://www.paivanlehti.fi/puolet-uusista-yrityksista-lopettaa-kolmen-ensimmaisen-vuoden-aikana/

   YLE-uutisen mukaan täydet 50% yrityksistä kuupahtaa ensimmäisen 5 vuoden aikana.
   https://yle.fi/a/3-10028067

   Ne jotka selviytyvät tuon 5 vuoden rajan ylitse ovat jo onnekkaita ja onnistuneita omassa yritystoimessaan.

   • Anonyymi

    Kuulutko tuohon etuoikeutettuun ryhmään kun sinulla on noin kova tarve todistella että miljoonan rahoitus sukulaiselta ei merkitse yhtään mitään yrityksen alkuvaiheessa? Jokin tässä mättää, mistä moinen motivaatio.


   • Anonyymi

    "kun sinulla on noin kova tarve todistella että miljoonan rahoitus sukulaiselta
    ei merkitse yhtään mitään yrityksen alkuvaiheessa? "

    Missä kohtaa sinä tuommoisen todistelutekstin näet yllä?

    Tietenkin kaikkia yrittäjiä auttaisi se, jos olisi puolikas milliä rahaa käytettävissä heti liikkeelle lehdettäessä. Semmoisia ei kuitenkaan ole kuin alle prosentilla alkavista yrittäjistä.

    Mitä asiaa tarkalleen siia haluat kritisoida ja napista? Sitäkö, kun omassa suvussasi ei ole avustavia rikkaita sukulaisia?


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Ehkä minkkiturkki on todiste sittä mitä isin rahoilla voi saada aikaan, tai sitten on katsottu pienenä liikaa Uuno Turhapuroa. Kuitenkin, vakavasti ottaen, ei todellakaan käy tasan onnen lahjat. Syntyä suomenruotsalaiseen sukuun jossa isukki pelastaa kun jälkeläinen ei oikein viitsinyt opiskella koulussa ja teki tyhmiä bisnespäätöksiä.

  • Anonyymi

   Eikös Roviolla ollut vain yksi onnenpotku jolla ratsastivat 15 vuotta?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sara ja Pyry eronneet?

   Pitääkö huhu paikkansa, tietääkö kukaan?Joku kertoi, että olivat tapelleet rajusti Emma gaalan jälkeen ja sen jälkeen Sara poisti Instatililtään kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   163
   4325
  2. Alaston miesuimari järkytti suuresti naisuimareita Espoon Matinkylän uimahallissa

   Mikä siinä miehen alastomuudessa voi olla niin järkyttävää? Lainmuutoksen jälkeen tuo on normi. https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009378839.html Pian
   Maailman menoa
   131
   1504
  3. Koululaiset myyvät huumeita jopa kesken koulupäivän

   Taitaa huumeidenvastainen sota olla hävitty kuten viinanvastainen kieltolain aikana, kun kerran jopa kakarat tekevät huumeilla kauppaa. https://www.i
   Maailman menoa
   176
   1259
  4. Miten paljon vertaat itseäsi muihin?

   Mä huomasin joskus vertaavani omaa elämää toisten elämiin, mutta jossain vaiheessa huomasin (konkreettisesti) ettei ne kokemukset toisen elämisen laad
   Sinkut
   286
   918
  5. Nyt lopeta.. jumalauta

   Ole niin hyvä. En rakasta sinua enää.
   Ikävä
   47
   917
  6. Sen takia sanoin sen

   Että et ottaisi itseesi kun ei ole tarkoitus sinua loukata. Me vain heijastellaan toistemme kipukohtia ja se tuntuu ikävälle.
   Ikävä
   106
   893
  7. Milloin mies näimme viimeksi

   Ja millainen fiilis siitä jäi?
   Ikävä
   47
   893
  8. Yksi tavoite tälle vuodelle

   Tulen kietomaan sinut pikkusormeni ympärille. Jos pikkusormi ei riitä, niin käytän järeämpiä keinoja. Älä koita piiloutua minulta.
   Ikävä
   50
   780
  9. Hyvää päivää

   Naiselle hyvin samanlaiselle
   Ikävä
   101
   777
  Aihe