Suomi vajoamassa taantumaan, jonka muu EU välttämässä - Kiitos ahneiden omistajien !

Anonyymi-ap

Suomi on vajoamassa taantumaan: tätä se tarkoittaa
https://www.hs.fi/talous/art-2000009319367.html
Uusimpien ennusteiden perusteella Suomen talous supistuu tänä vuonna energiakriisin voimistaman inflaation takia.


Suomen ajautuminen johtuu kaverikapitalistien sähkön ja ruuan hintojen nostamisesta perusteettomasti kriisin varjolla ja kepun hyväosaisiin keskittyvistä sähkötuista. 15 snt kWh sähkön hintakatto tai takuuhinta olisivat suojanneet suomalaisten ostovoimaa. Muualla Euroopassa sähköä tuettiin hintakatoilla lähes 20 maassa ja siitä syystä muu EU on välttämässä taantuman. Myös palkankorotukset ovat muualla korkeampia, joka tukee ostovoimaa ja kotimaan kysyntää. Suomen porvarillinen politiikka ja kapitalistien yhteiskuntavastuuton elinkeinoelämän omistajien rohmuaminen taas kerran taantuman syynä. Ahneet rötösherrat eivät opi.

7

71

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kepu siellä on sählännyt mm. energiatuet.

   • Anonyymi

    Kilpailu- ja kuluttajavirasto haukkuu hallituksen uusimman sähköhyvitysehdotuksen
    https://yle.fi/a/74-20014079
    "Sähköhyvitys maksaa valtiolle enimmillään 400 miljoonaa eroa. Tuensaajia jopa 800 000. Laki on määrä saada voimaan ripeästi ja olla voimassa 2023 loppuun."

    Kepuhan nämä pääosin hyvätuloisia avittavat sähkötuet on elinkeinominiteriössä rustannut vastuuministeri Mika Lintilän ohjauksessa. Tolkun sähkön hintakatto- ja takuuhintamallit (alle 20 snt kWh) oli Lintilän käskystä jätetty kokonaan selvittämättä, koska Kepusta ne avittaisivat kaikkia, myös pieni- ja matalatuloisia palkansaaja ja eläkeläistalouksia, jotka eivät saa mitään sossu- tai asumistukia kerrostaloissa asuessaan omistusasunnoissa tai pääosin vuokralla. SDP:n vaatiessa joulukuussa hintakattoa, kävi selville elinkeinoministeriön energiaosaston virkamiehen suusta, ettei sähkön hintakattomalleja oltu edes ministeriössä tutkittu Kepun ja vastuuministeri Lintilän antipatoiden takia.
    Mitä v-ttua tekee vastuuministereillä, jos pääministeri Marinin pitäisi kaikki ministeriöt hoitaa. Kepu on koko hallituskauden ollut jarrumiehenä ajamassa elinkeinoelämän omistajien erityisesti MaRan ja hyväosaisten sekä tukijussien asiaa, muista ja Suomen kokonaisedusta viis.


  • Anonyymi

   Varautukaa siihen, ettei nousua enää tule.

   Loppuluisu meneillään.

  • Anonyymi

   Toivottavasti ay-jyrät ovat tilanteen tasalla ja taantuman kimppuun käydään reippaalla lakkoilulla. Vähintäänkin pitäisi pystyä häiritsemään menestyviä yrityksiä mahollisimman paljon.

  • Anonyymi

   Kokoomus kasvatti valtion velkaa

   Vanha lehtimies sanoi, että juttu on oikeutettu, jos on nimeksi totta ja nimet oikein. Mantilan pääkirjoituksessa 20.6. oli kuitenkin väittämiä, joita on syytä tarkastella lähemmin.

   Mantila syyttää maan istuvaa hallitusta velanotosta ja kyvyttömyydestä hillitä kasvava inflaatiota. Saanen olla toista mieltä.

   Valtion velka suhteessa BKT:hen kasvoi yli muiden pohjoismaiden Kataisen ja Stubbin (molemmat kok.) hallitusten aikana. Sipilä (kesk.) sai käännettyä velkaantumisen ja Rinne (sd.) sekä Marin (sd.) jatkoivat maltillisesti. Kaikkien velkaantuminen kääntyi nousuun koronan jälkeen, ei ainoastaan Suomen. Me emme vielä tiedä, mihin tämä vuosi Ukrainan sodan myötä päättyy.

   Ennustajaeukoksi en ala mutta uskon, että euroalueen inflaatio kiihtyy ja lainojen takaisinmaksu viivästyy.

   Mantila kirjoittaa, että Marinin hallitukselle inflaatiopiikki tuli puskista koronaelvytysten jälkeen. Tilastojen mukaan euroalueen inflaatio kiihtyi viime vuoden aikana 0,9 prosentista 5,1 prosenttiin. Suomessa inflaatio kiihtyi yhdestä prosentista vain 3,4 %:iin. Minusta Marinin hallitus on pystynyt kohtalaiseen suoritukseen.

   Marinin hallitus on pystynyt torjumaan myös Ukrainan sodan jälkeisestä inflaation nousua. Euroalueen inflaatio nousi toukokuussa 8.1 prosenttiin. Suomen luku on tilastokeskuksen mukaan 7,0 %, Ruotsin 7,2 %, Tanskan 7,7 % ja Saksan 8,7 %. Hurjimmat inflaatioluvut ovat Virossa, peräti 20 %.

   Väite siitä, että hallitus kykenee vain sammuttamaan tulipaloja, ei perustu mihinkään. Esimerkiksi työttömyysaste oli toukokuussa yli 2 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuosi sitten. Työttömyyden ennustetaan edelleen laskevan. Työllisyyden hoito on talouden peruspilareita, ei pikku tulipalon tukahduttamista.

   Silti uutta velanottoa on hillittävä ja kokoomusvetoisten hallitusten ottamaa rapsakkaa velkaa on lyhennettävä. Sen velan maksu ei lopu vielä seuraavankaan hallituksen aikana.

   Veronkevennykset on syytä suunnata pienituloisten ostovoiman kasvattamiseen. Lisäksi tarvitaan eläketason nostamista, nimittäin yli puolet saa alle 1 500 euroa kuukaudessa ja 30 %, yli puoli miljoonaa, eläkeläisistä elää köyhyysrajan alapuolella.

   • Anonyymi

    Nimenomaan. Liian matalat muita EU-maita matalammat palkankorotukset kuristavat suomalaisten ostovoimaa ja kotimaan kysyntää, joka taannuttaa taloutta.


  • Anonyymi

   Miksi Suomi vajoaa, muut ei?
   Syy: vain Suomessa on Sanna.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jetin syöksy saanut lisää vauhtia

   Huh huh - uusimmat uutiset viittaa siihen aika vahvasti, että nyt mennään lujaa kyytiä kohti pohjaa! Mutta eipä sitä koskaan tiedä, jospa sieltä viel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   2747
  2. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   79
   1432
  3. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   872
  4. Uusi viihdesarja-tietovisa Hengaillaan sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit?

   Ylen uusi Hengaillaan starttasi lauantaina. Jenni Poikelus juonsi ja Riku Rantala tuomaroi. Ohjelma sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit
   Tv-sarjat
   47
   864
  5. Mulla on ikävä sinua

   Kun oli edes joku yhteys. Nyt ei ole enää mitään, ja tuskin tulee koskaan olemaan. Katsoin kuvaasi ja tulin niin iloiseksi, mutta samalla haikeaksi.
   Ikävä
   32
   863
  6. Suomi kuihtuu ilman maahanmuuttoa

   Aika pahan laittoi Iltalehti persuille :-D https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/87de288c-7c6f-4ed3-b81c-72bea585649a
   Maailman menoa
   380
   816
  7. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

   Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
   Sinkut
   166
   711
  8. Törmäsin lauseeseen

   "Kun ihmiset tietävät tehneensä sinulle väärin, he välttelevät sinua". Taitaa olla totuuden siemen.
   Ikävä
   62
   695
  9. Suomalaisen koulun alamäki alkoi ministeri Vikkusen aikana

   konsulentit hyppäsivät pöydällä ja meno jatkui Graham-Laasosen aikana, kun kokoomus halpuutti suomalaista koulutusjärjestelmää parhaansa mukaan. Nyt t
   Perussuomalaiset
   61
   657
  Aihe