PM Marin osoitteli perussuomalaisia rasisteiksi?

Rasismi puhuttaa aika-ajoin runsaasti, koska se hipoo ja leikkaa ihmisyyttä - väkivallan käynnistyessä ..

Nyt estradille nousi PM Sanna Marin, joka sanaili juttujansa rasismista - näin maalaili Iltalehti asiaa - otsikkona ja ingressinä:

"Sanna Marin kutsui perussuomalaisia rasistiseksi puolueeksi – IL:n kysely: PS:n äänestäjillä muita rasistisemmat kannat
Iltalehden teettämä kysely paljastaa, että perussuomalaisten äänestäjillä on muita suomalaisia rasistisemmat näkemykset. Myös kokoomuksen äänestäjät erottuvat vastauksissa."

- löytyy linkin ~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cf58ac79-7d77-4530-9cfb-3eac9e36c48b - alta, IL-toimittajana Jari Hanska.

--
Turvatut rajat

Ihmisyys on meille nimenomaisesti kasvanut ominaisuus, jolla turvaamme itseämme yhteisössämme. Niin ihmiset kuin eläimetkin rajaavat reviireitä. Alun perin reviiri oli elämiselle tuottoalue, jolta yritettiin poistaa kaikki vieraat lajiin kuuluvat ja kuulumattomat eliöt.

Kyläyhteisöt

Ihminen eli pitkät ajat pienissä kyläyhteisöissä ja uuden ennalta kokemattoman asian ilmaantuminen oli uhka ja pelote yhteisölle. Yhteisö puolusti reviiriään ja koetti pitää vallassa omat ikimuistoisesti vakaiksi koetut menot, tavat ja riitit. Yhteisöön haettiin korkeintaan ulkopuolelta uusia geenejä, kun huomattiin sisäsiitoksista syntyvän vähämielisyyttä ja hengen tylsyyttä.

Rasismia esiintyy joka paikassa;

.. se ei ole Suomen tai länsimaiden yksinongelma. Kautta historian ihmiset eläinten ohella ovat vaalineet elinpiiriä, joka antaa elannon ja toimeentulon yhteisöön kuuluville. Yhteisö puolusti omaansa rajusti ja pyrki poistamaan vieraat vaikutteet ja tavat uhkana omille menoille. Omat menot ja tavat loivat yhteenkuuluvuutta ja keskinäishuolehdintaa.

Reviiririkko voi tapahtua voimakkaamman valtausoperaationa

Kyläpäälliköt puolustivat omiaan, mutta erityisesti itseään vallanmenetyksen pelossa. Ulkoinen uhka olisi voinut viedä unholaan omat perityt tavat. Tavat ovat yhteenkuuluvuuden yksi perustekijä.

Vallitsevalle yhteisölle hyödylliset "reviiritäydennykset" hyväksytään,

.. koska omakin toimeentulo kohenee. Toisaalta hyödytön reviirille tunku nostaa hylkimisreaktion; elätettäviä ja "turhia" yhteisöjäseniä ei kaivata suvunjatkamisrituaaleihin, vaan pikkuhiljaa tapahtuva geenitäydennys on yhteisölle ainoa hyväksyttävä ja pakollinen toimenpide. Mielellään geenitäydennyksessäkin pitäisi olla tuttuja piirteitä.

Rasismi on meissä kaikissa; myös rasismin kohteeksi joutuvilla

Eläinkunnan reviirikamppailut johtavat yleensä heikomman poistumiseen, harvemmin toisen tappamiseen. Viime kädessä uudelle reviirille pyrky tapahtuu suvun jatkumisen turvaamiseksi, koska oma reviiri on poistanut hakeutuvan yksilön syystä tai toisesta.

Karkotetut?

Suomeen tulleet uudet reviiriyksilöt ovat useasti oman tutun ja turvallisen yhteisönsä karkottamia tai sitten oma tuttu reviiri ei olekaan riittävän hyvä uuteen reviiriin hakeutuvalle ihmisille meille kaikille tutun ahneuden yllättäessä.

Ihmisvirrat - vaikkapa Välimeren yli ---

Ihmisvirrat ja kansainvaellukset ovat aina lähteneet liikkeelle, kun on havaittu jokin tuottavampi ja helpompi alue muualla. Kaikki ovat oppineet puolustamaan omaan reviiriään, varsinkin jos uhkana on saada lisää elätettäviä entisten joukkoon.

Lisääntyminen on kuitenkin niin ihmisen kuin eläimen syvin tarve

Rasismi on vain ilmiö, missä purkaantuu pelko menettää oma historiallinen ote yhteisöön. Yhteisön suurin tavoite on keskinäinen turva, yhteenkuuluvuus ja puolustustahto.

--

MOTTO: Pääsääntöisesti kaikilla maailman ihmisillä on se paras reviiri siellä, missä on suvun juuret ja kullekin tutuimmat ja turvallisimmat tavat ja kokemukset.

--
PS. Kuten huomaamme, ei rasismi niin pahaa olekaan, vaan on kyse enemmänkin väkivallasta, joka esiintyy valtiollisena, alueellisena ja yksilötasoisena. Liioittelemmeko näin rasismia - sen sanana, jonka ymmärrämme aina väkivaltaisena ilmiönä.

Uhka ja varauma ovat edelleenkin kaksi aivan eri asiaa!

--
102532

62

296

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Biologiassa reviiri on eläimen elinpiirin osa, jota eläin puolustaa saman lajin yksilöiltä.

   • Anonyymi

    Luoma siis sopertaa taas puutaheinää. Eikö hänen kannattaisi lukea edes peruskoulun biologia, ettei tarvitsisi huudella läpiä päähänsä somessa.


   • Anonyymi

    On siis sosiaalisia ja epäsosiaalisia eläimiä. Kumpia perussuomalaiset ovat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On siis sosiaalisia ja epäsosiaalisia eläimiä. Kumpia perussuomalaiset ovat.

    Perussuomalaisissa on kaikenlaisia ihmisiä, kuten kaikissa muissakin puolueissa on. Moni mielensäpahoittaja kuvittelee rasismiksi myös asioita, jotka eivät rasismin määritelmän mukaan edes rasismia ole. Pahoittavat lisäksi mielensä aina muiden puolesta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On siis sosiaalisia ja epäsosiaalisia eläimiä. Kumpia perussuomalaiset ovat.

    TYHMÄ!

    Perussuomalaiset ovat ihmisiä - eläimet taas eivät osallistu puoluepolitiikkaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On siis sosiaalisia ja epäsosiaalisia eläimiä. Kumpia perussuomalaiset ovat.

    Suomessa ei ole rasismia sen varsinaisessa merkityksessä ja jos hiukan onkin - ovat nuo rasistit hyvin harvinainen pienvähemmistö. Maassa eletään maan tavoilla, kaikkialla - niin Somaliassa, Sveitsissä, Ruotsissa, Kiinassa kuin Suomessakin. Suomalaiset ovat epäluuloisia ja varauksellisia tuntemattomia kohtaan. Olemme reviiripuolustuksessa.

    Reviiripuolustus on kaikkialla ja se kumpuaa miljoonien vuosien takaa. Reviirit ovat meillä kaikilla; me puolustamme itseämme, arvojamme ja koskemattomuuttamme - emmekä kovin helposti halua uusia meille tuntemattomia vaikutteita. Olemme silti uteliaita - varovaisella tavallamme.

    Reviirillinen yhteiskunta pohjautuu vuosisataisista maaseudun kehäasutuksista - kehässä oltiin suojassa pedoilta ja naapurikehäläisiltä - välillä haettiin vierasta geenistöä, jottei olisi syntynyt liiaksi vajaamielisyyttä.

    Kiltti ja sinisilmäinen kansa
    Suomalainen on pohjimmiltaan kiltti ja sinisilmäinen - uskoo ja luottaa, kun luottamus on voitettu ja todistettu. Arvostamme työtä ja tekemistä - arvostamme myös auttamista sellaisille, jotka syyttään kärsivät ja ilman laiskuutta apua tarvitsevat.
    Meille saa tulla tekemään työtä ja maksamaan veroja - oli ihon väri mikä tahansa, kunhan on ahkera ja ottaa osaa yhteiseen tulontasaukseen ja valtioyhteisön kassan täyttämiseen.

    Meille on turha tuputtaa vieraita tapoja -


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On siis sosiaalisia ja epäsosiaalisia eläimiä. Kumpia perussuomalaiset ovat.

    Entä kokkareet ja demut?


  • Anonyymi

   Ilkka on päässyt hahmoksi uuteen Ivalo-sarjaan:

   " Nina kipuilee myös ex-miehensä (Mikko Leppilampi) läsnäolon vuoksi ja joutuu kohtaamaan oman isänsä Ilkka Luoman (Pertti Koivula), joka hylkäsi perheen heti Ninan synnyttyä."

   https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000008473423.html

  • Anonyymi

   Tämä Ilkka Luoman väite ei kyllä pidä paikkaansa:

   "MOTTO: Pääsääntöisesti kaikilla maailman ihmisillä on se paras reviiri siellä, missä on suvun juuret ja kullekin tutuimmat ja turvallisimmat tavat ja kokemukset."

   Luoman kannattaa selvittää itselleen ensin mikä reviiri on.

  • Anonyymi

   Oletko kuullut Paavo Väyrysestä? Hän vapauttaa suomen suvakkien ja natohihhulien ytimestä. Vain Paavo Väyrysen rakkaudella maailma pelastuu ja natokiima poistuu.

   Tiesitkö että Paavo Väyrynen on suomen suurin suomalainen, heti Jeesuksesta seuraava. Vain Paavo Väyrynen voi pelastaa, ei kukaan muu ole kuin Paavo Paavo siellä se Paavo on. Paavo rakastaa myös sinua ja kaikkia sinun kavereitasi, koska Paavo Väyrynen on kaikkien kaveri jonka rakkaus ei tunne rajoja ja hänen rakkautensa valo paistaa sinuun rakkauden reiän josta Paavo Väyrynen tulee sisääsi ja täyttää sinut Paavo Väyrysen loistokkaalla loistolla joka kimaltaa kuin timantti ja räjäyttää galaksit hänen kirkkautensa ja valovoimansa edessä.

   Vain Paavo Väyrynen tietää miten suomi pelastetaan.

   Miksi Paavo Väyrynen ei vielä ole suomen presidentti? No mediapelin takia, Paavo Väyrynen on median silmätikku ja silmätikkuna olemisella on kauaskantoiset merkitykset, nimittäin siten että ilman Paavo Väyrystä suomi hitaasti mutta varmasti tuhoutuu kun suvakit hyppivät seinille. Jos et tue Paavo Väyrystä vihaat suomenmaata. Kaikki aidosti isänmaalliset siniristiritarit tukevat vain ja ainoastaan Paavo Väyrystä joka luo tarpeet Suomen uudelle loistolle ja kukoistukselle ylivoimaisella tavalla joka vetää vertoja itse enkeleille ja taivaalle. Suomesta tulee Paavo Väyrysen johdolla uusi taivas jossa vain taivas on rajana mitä suomessa voidaan tehdä.

   Mutta mitä sit tapahtuu jos Paavo Väyrynen ei ole suomen kuningas? No korruptio tulee tuhoamaan koko suomen maan kun mistää ei enää saada päätettyä ja lopulta suomesta tulee yhdysvaltojen sätkynukke jota ohjaa ilkeiden ihmisten salaliitto jonka tunnus löytyy jokaisesta yhdysvaltojen setelistä, nimittäin Illuminati joka pelkää Paavo Väyrysen tulemista, koska Paavo Väyrysen kirkkaus ja loisto sokeuttaisi illuminatin ja sen hämärät tavat tulisivat päivänvaloon ja suvakkien globaali salaliitto kaikkien näkyville ja sitten ei enää kukaan täysijärkinen äänestäisi suvakkeja enää, ja sitä ei illuminati halua vaan Paavo Väyrynen halutaan hiljentää.

   Sano siis EI suvakeille, EI illunminatille, EI Natolle.

   Sano KYLLÄ Suomelle, KYLLÄ Paavo Väyryselle!

  • Anonyymi

   Sosialismi = valtion alue on kaikkien reviiri.
   Kapitalismi = omistus määrää oman reviirin.

   Onneksi meillä Suomessa on vielä valtion ja kuntien omistamia alueita, sekä toisen iso-jaon, eli luonnollisen sosialismin kumoamisen, "reviirillä" liikkumisvapaus jokamiehen "oikeuksien", eli se mikä ei ole kiellettyä on sallittua, perusteella.

   Meidän on syytä olla hyvin varuillaan kaiken laiseen rasismiin ja muuhun eriarvoisuuden ilmentymään, sellainen kun johtaa lopulta natsi-saksa ilmiöihin ja suureen tuhoon
   Kun perussuomalinen-yhdistys kertoo avoimesti olevansa "kansallismielistä", joka vertautuu natsien "nazionalism"-sanaan, suomennettuna "kansallis", ei PM varmaankaan puhu lämpimikseen.
   Toivotaan että PM, uus-natsi-saksasta poiketen, ei ole vale-sosialisti, kuten olivat natsi-saksan kansallis "sosialistit", lakkauttaen sosiaalidemokraattisen puolueen.
   Kyse on kuitenkin vaalien alla esiintyvästä vallanhimoisesta vaalityöstä, jossa omatkin kansallismieliset aatteet saavat väistyä.

   II maailmansotaan päättyneen natsismin jälkeen olisi ollut suotavaa että uus-natsismin torjuntaan tarvittavat kansalliset ja kansainväliset mekanismit olisi luotu.
   Mutta, ikäväksemme uus-natsismi on totisinta totta, ja Suomen kansallismieliset ja muut yli-ihmis-piirit luovat uutta natsismin ilmentymää, joka ymmärrettävästi päätyy uuteen maailmansotaan.

   Koska ihminen ei opi mistään, eikä lajina pysty kehittymään, aiheuttaen jatkuvaa suurta kärsimystä, on kysyttävä miksi ihmistä pitäisi puolustaa millään tavalla. Covid?

   • Anonyymi

    😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

    "Sosialismi = valtion alue on kaikkien reviiri.
    Kapitalismi = omistus määrää oman reviirin."

    😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

    Mitään ei tarvitse itse keksiä. Kapitalismin ja sosialimin määritelmät löydät vaikka netistä.


   • Anonyymi

    😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

    "Suomen kansallismieliset ja muut yli-ihmis-piirit luovat uutta natsismin ilmentymää, joka ymmärrettävästi päätyy uuteen maailmansotaan."

    😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

    Järjetöntä tekstiä, jossa itätrolli herjaa isämaallisia ihmisiä valheillaan.

    Natsismista et tiedä mitään - lue tämä tarkasti:

    Kansallissosialismi on nimensä mukaisesti kansallista etua ajavaa sosialismia.

    Sosialismi ja kommunismi eroavat toisistaan lyhyesti sanottuna sillä, että kommunismissa ja marxismissa on suunnitelmatalous, ja tuotantovälineet pyritään saattamaan yhteiseen omistukseen, kun taas sosialismi ei pyri suunnitelmatalouteen, eikä saattamaan tuotantovälineitä yhteisiksi. Tämä merkitsee sitä, että kansallissosialismi sallii yksityisyrittäjyyden.

    Sosialismi sen sijaan näkyy siinä, että kansallissosialismissa pyritään saattamaan mahdollisimman moni julkinen palvelu ja laitos kunnan tai valtion alle. Tämä takaa palveluiden saamisen kaikille mahdolliseksi.

    Kansallisuus sosialismissa näkyy taas siinä, että valtio takaa valtion ja valtion kansalaisten turvallisuuden. Tämä tarkoittaa poliisin toiminnan takaamista ja resurssien säilyttämistä ja ajoittaista tarkistamista. Maanpuolustuskyvyn ja yleisen asevelvollisuuden säilyttäminen merkitsee valtion ja sen kansalaisten turvallisuutta.

    Kansallissosialismi on lähtöisin 1800-luvun aatesuunnista, ja useista eri puoluevirityksistä keski-Euroopassa. Yhteistä näille kaikille on sosialismin ja nationalismin yhdistäminen.


  • Anonyymi

   Rasismi on eriarvoista kohtelua, mutta eriarvoinen kohtelu ei aina ole rasismia. Aukeaako tämä asia kaikille, niin tuskin aukeaa.

   • Anonyymi

    Sinulle ei ainakaan. Rasismi on syrjintää rodun perusteella, minkä Suomen rikoslaki kieltää tietyissä tilanteissa, ja tämä kielto perustuu Suomen perustuslaissa jokaiselle taattuun yhdenvertaisuuteen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sinulle ei ainakaan. Rasismi on syrjintää rodun perusteella, minkä Suomen rikoslaki kieltää tietyissä tilanteissa, ja tämä kielto perustuu Suomen perustuslaissa jokaiselle taattuun yhdenvertaisuuteen.

    Asioiden ymmärtäminen ei taida olla vahvimpia puoliasi? Syrjintä kun on nimenomaan eriarvoista kohtelua.

    Rasismi on tosiaan syrjintää, eli eriarvoista kohtelua rodun, etisen taustan tai biologisten tekijöiden perusteella. Rasismi on siis eriarvoista kohtelua, mutta kaikki eriarvoinen kohtelu ei kuitenkaan ole rasismia.


  • Anonyymi

   Monelle on yhdentekevää minkä värinen tai mallinen joku muualta tullut on. Se taas on se pointti, että Suomen resurssit kuuluvat Suomalaisille. On lottovoitto syntyä Suomeen, eikä tätä lottovoittoa haluta jakaa muiden kanssa.

   • Anonyymi

    Entä peräkammarissa öyhöttävä savolaisukkeli?


  • Anonyymi

   Tällainen ihmisten leimaaminen pääministerin taholta olisi johtanut pääministerin lähtöön jokaisessa sivistysmaassa.

  • Anonyymi

   Putinin hyödyllisenä idioottina Ilkka ei jätä haastamatta riitaa suomalaisten välille.

   • Anonyymi

    Tuo on totta, mutta aina hän on kusipää ollut. Olen tavannut hänet ensimmäisen kerran 60-luvun lopulla.


  • Anonyymi

   Kukaan Suomalainen ei ole rasisti se ihan varma siispä ei tuoda tänne rasisteja. Siinä se pähkinä purtavaksi.

  • Anonyymi

   Miten persukenttä vastasi tuohon arviosyytökseen?

   • Anonyymi

    Oletko lukutaidoton?
    Etkö itse osaa lukea heidän julkaisujaan ja kommenttejaan?
    Miksi lukijoiden ne sinulle pitäisi selittää?
    Kerro lisää avuttomuudestasi.


  • Anonyymi

   Kertokaahan mitä tuo rasimi oikeastaan on? Avaus antoi paljon hyviä ideoita ja ajatuksia todellisuudesta.

   • Anonyymi

    Ensin kirjoitat avauksen ja nyt kyselet. Hoh hoijaa....


  • Anonyymi

   Se sananvapaus, entä elämän vapaus?

   • Anonyymi

    Siellä Venäjällä ne liittyvät toisiinsa: jos kerrot totuuden Putinin "erikoisoperaatiosta", niin menetät vapautesi.

    Meillä täällä Suomessa asiat ovat toisin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Siellä Venäjällä ne liittyvät toisiinsa: jos kerrot totuuden Putinin "erikoisoperaatiosta", niin menetät vapautesi.

    Meillä täällä Suomessa asiat ovat toisin.

    Rasisminko suhteen?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Rasisminko suhteen?

    Sinun suhteen Ilkka.


  • Anonyymi

   Mitä se rasismi viime kädessä onkaan?

   • Anonyymi

    Oletko vajakki? Miksi kyselet helposti selvitettävää asiaa somessa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oletko vajakki? Miksi kyselet helposti selvitettävää asiaa somessa?

    Helposti se on selvitettävissä. Jotkut kuitenkin kuvittelevat rasismiksi vähän kaikenlaista, vaikka on määritelty se, mitä rasismi on.


  • Anonyymi

   Kertokaahan nyt aikuisten oikeasti kiihkottomat mielipiteenne rasismista.

   • Anonyymi

    Eikö itselläsi ole mielipiteitä?
    Oletko tyhmä?


  • Anonyymi

   Kertokaahan mielipiteitä rasismista, kiihkotta 😉

   • Anonyymi

    Miksi et kerro omaa mielipidettäsi? Eikö äly riitä?


  • Anonyymi

   Kuulehan nyt Ilkka-boy.
   Perussuomalaiset on haitallinen vieraslaji, mikä on rantautunut Suomeen jostain punaniskojen territoriosta.

   • Anonyymi

    SDP on perustettu vennäällä-demarit on jälkeenjääneitä katalia ja kieroja vallanhimossaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    SDP on perustettu vennäällä-demarit on jälkeenjääneitä katalia ja kieroja vallanhimossaan.

    Älä valehtele! Mistä tuon olet saanut tyhmään päähäsi?


  • Anonyymi

   Miten kategorioisimme Sannan Venäjän asenteet; hiipiikö niistä jo näkyviin eräänlainen rasismi?

   • Anonyymi

    Kun kerran olet siellä Pietarin trollitehtaalla, niin kysy pomolta eli бригадир (brigadir).


  • Anonyymi

   No, ovatko nuo persut sitten ra*isteja?

   • Anonyymi

    Jotkut ovat ja toiset taas eivät ole. Ei voi leimata kaikkia samanlaisiksi. Jotkut eivät muuten edes tiedä mitä rasismi ylipäätään on. Kuvittelevat kaikenlaista rasismiksi. Myös sellaisia asioita jotka eivät oikeasti rasismia edes ole.


  • Anonyymi

   Tämä nousee avauksesta:

   MOTTO: Pääsääntöisesti kaikilla maailman ihmisillä on se paras reviiri siellä, missä on suvun juuret ja kullekin tutuimmat ja turvallisimmat tavat ja kokemukset.

   • Anonyymi

    😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

    "Tämä nousee avauksesta: MOTTO: Pääsääntöisesti...... se paras reviiri siellä...."

    😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

    Trolli hehkuttaa omaa aivopieruaan. Ketjussa kuitenkin ehdotetaan, että hän ensin selivittäisi itselleen mikä on reviiri eikä huutelisi läpiä päähänsä.


  • Anonyymi

   Kun johonkin länsimaahan tuleva ihminen ei kykene integroitumaan länsimaiseen yhteiskuntaan ja elämään länsimaisten lakien, tapojen, kulttuurin ja normien mukaisesti, niin sitten länsimaa on mitä ilmeisimmin väärä paikka tällaisille ihmisille.

   Jotkut tulijat eivät edes halua integroitua maan tapoihin ja silloin on vaarana se, että syntyy rinnakkaisyhteiskuntia. Näin on käynyt mm. Ruotsissa. Ruotsin viranomaiset myönsivät tämän.

  • Anonyymi

   Te 'rasismista' syyttelijät: Kuinka monta 'rotua' teidän kuvitelmienne mukaan ihmisiä on? Minun käsittääkseni me olemme kaikki samaa ihmisrotua. Raamattu kertoo, että valkoihoiset ovat Nooan pojista etupäässä Jachedin jälkeläisiä, aasialaiset Shemin ja mustat Hamin. Pystymme täysin lisääntymään ihonväristä riippumatta. Emme ole eri 'rotuja'.

   Kysyisin teiltä myös: Voiko teidän käsityksenne mukaan puhua mistään negatiivisesta teosta, jos tekijä on Shemin tai Hamin heimoa? Voivatko he tehdä mitään pahaa? Onko maiden välinen muutto aina pelkästään hyvä asia, vai voiko se tuhota kulttuureja? Miten hunnien tulo aikoinaan vaikutti? Ja muistatteko, ja myönnättekö, että Eurooppa oli jo Itävaltaa myöten erään lähi-itäläisen kansan hallussa, silloin vaan suoraan sotilaallisesti, nyt soluttautumalla jo pohjolaa myöten?

   • Anonyymi

    Eli 'rasismista' syyttelijät rivien väleissä väittävät meidän ihmisten olevan useampaa rotua. Minusta se on häpeällinen valhe. Monen kansan teot ovat hirveitä, mutta se ei tee heistä 'erirotuisia', joita sitten pitäisi paapoa, jotta ei oltaisi 'raisteja'. Se on tämä lopunjan uusiokieli, joka sotkee monen pään.


  • Anonyymi

   Moni laukoo tekstiä rasismista, usein ymmärtämättä täysin mitä se syvimmiltään tarkoittaa. Suomalainen keskiarvoihminen ei ole rasisti, eikä kovin moni muukaan. Hyväksymme erilaisuutta, mutta emme etuoikeuksia ansiotta. Rasismi on tyly sana ja sen merkitykseen kannattaa tutustua huolella, ennen kuin syyttää toistaan rasistiksi.

   Rasismin sijasta meillä on paljon reviiripuolustusta. Reviiripuolustus on evoluution vuosimiljoonatuote, joka on taannut sen, että esimerkiksi me ihmiset olemme olemassa. Perusreviiri on maapallo – nk. yleisreviiri; on sanottu että biosfääri on vain yksi eliö, jossa ihminen muodostaa vain osasen, kuten haima ihmisessä. Niin tai näin – nyt on syytä perehtyä reviiripuolustuksen ominaisuuksiin ja tapoihin – onhan se ylläpitänyt suvunjatkantavoittoa kuhunkin meihin!

   Maapallo jakaantuu kansallisuuksiin, eri uskontoihin, tapoihin, kulttuuriin ja kieliryhmiin. Jokainen on oma reviirinsä, joka puolustaa omaa perinnettä, ollen siitä myös ylpeä – kuten me aitosuomalaisetkin. Meillä on siihen oikeus.

   Reviirit ovat vieläkin pienempiä alueita; on maakunnat, on kaupungit, on korttelit, maaseutukylät – on jopa oma asuinkerrostalo – pojat pelatessaan pihalla potkupaloa, pitävät jopa omaa rappukäytävää omana yhteenkuuluvuusalueena – se on poikien pelin hetkellä heidän oma reviiri. Lopulta meillä ihmisillä on jokaisella myös oma henkilökohtainen reviiri.

   • Anonyymi

    😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

    ".Rasismin sijasta meillä on paljon reviiripuolustusta. Reviiripuolustus on evoluution vuosimiljoonatuote, ....."

    😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

    Ota nyt selvää ensin mikä on evoluutio ja rasisimi!
    Silloin ei tarvitsisi aivopiereskellä ääliöteorioita.


  • Anonyymi

   Miten miellät rasismin?

   • Anonyymi

    Kysyitkö siellä Pietarin trollitehtaalla pomolta eli бригадир (brigadir)?


   • Anonyymi

    Rasismin ymmärtäminen kuuluu yleissivistykseen.
    Avauksesta ja sen väitteistä päätellen se puuttuu Ilkka Luomalta.


  • Anonyymi

   Mitä Sinulle kertoo sanonta: "Aitosuomalainen"?

   • Anonyymi

    Liittyy historiaan, mitä et koulupudokkaana ja itätrollina hallitse.


  • Anonyymi

   Kertokaahan nyt mitä tuo rasismi oikeastaan on?

   • Anonyymi

    Etkö ole edes käynyt peruskoulua? Rasismin ymmärtäminen kuuluu yleissivistykseen.


  • Anonyymi

   Rasismi on reviiripuolustamista äärimmillään - ihmisten keskuudessa.

   • Anonyymi

    😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

    "Rasismi on reviiripuolustamista äärimmillään - ihmisten keskuudessa."

    😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

    Trollin kannattaisi selvittää itselleen mitä rasismi ja reviiri tarkoittavat.
    Nyt putinisti keksii ihan itse hölynpölyä.


   • Anonyymi

    Otahan asioista ensin selvää ennen huutelujasi!

    Reviiri on eläimen elinpiirin osa, jota eläin puolustaa saman lajin yksilöiltä. Pesintäreviirejä puolustetaan vain saman sukupuolen yksilöiltä.

    Ymmärsitkö?


  • Anonyymi

   Esiintyykö Sannalla "r*sismia" venäläisiä kohtaan? Kertokaahan käsi sydämellä! :-)

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan Emma gaala.

   Luuleeko Martina olevansa koko Emmagaalan pääjehu vai mikä on? Monta päivää jo laittanut itseään gaalaa varten,ja tottakai, pois kotoa hotelliin pakko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   273
   1904
  2. Ilman heijastinta ?

   Kauhavalla lenkkeilijä menehtyi auton törmättyä päin. Kyllä se heijastin on halpa henkivakuutus pimeällä, toki ei ole tietoa että onko heijastinta käy
   Kauhava
   13
   1577
  3. Olen tajunnut että tein virheen

   Kun meidän yhteys katkesi. Olisit ollut se oikea nainen mulle, miten enää voisin asian korjata? Olen pahoillani.
   Ikävä
   109
   1336
  4. Pilaa sun tunteista

   Sitähän minä vaan teen täällä. Ootko tajunnut?
   Ikävä
   239
   1126
  5. Sofia lähti taas matkalle

   sinä ja minä emme....
   Kotimaiset julkkisjuorut
   132
   1038
  6. Kerro itsestäsi jotain, joka tulisi todennäköisesti yllätyksenä kaivatullesi

   Hyvässä tai pahassa. (Mutta mieluummin tietysti olisi kiva kuulla niitä hyviä asioita!)
   Ikävä
   87
   1026
  7. Erika Vikman Emmagaalassa

   Luulin nähneeni tuolta harakalta kaiken, mutta erehdyin. Mikä hiton riepu sillä on päällä? Hirveä ilmestys!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   918
  8. Miehen malli ja rooli tässä yhteiskunnassa

   Eli olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että miehen rooli on ollut murroksessa jo vuosikymmenien ajan ja yhä edelleen se on vähän hakusessaan. En ole
   Sinkut
   228
   876
  9. Martina, uusi hirviö Jocelyn Wildenstein

   Emma gaalan matolla Martinan esiintyi tänään, naama muuttuneena hirviön kaltaiseksi, kuten överi kauneusleikkauksia itselleen tehnyt Jocelyn Wildenste
   Kotimaiset julkkisjuorut
   215
   873
  10. 82 prosenttia kannattaa Natoa!!!

   SUOMALAISTEN Nato-jäsenyyden kannatus on koko ajan vahvistunut ja vankistunut. IS:n Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan 82 prosenttia on sit
   NATO
   165
   671
  Aihe