Ruotsissa menty liian pitkälle rikollisten suosimisessa

Anonyymi-ap

Joulupäivästä lähtien Tukholman alueella on ollut laaja väkivallan aalto toistuvina ampumisineen ja räjähdyksineen.

Aftonbladetin mukaan monet viimeaikaisista rikoksista liittyvät 36-vuotiaan miehen ystäviin, jotka käyvät sotaa Dalen-verkostossa johtoasemassa olevaa 24-vuotiasta miestä ja hänen alaisiaan vastaan. Taistelu on siitä, kenellä on valta Sundsvallin tuottoisilla huumemarkkinoilla .

Veroviraston muistiinpanojen mukaan 36-vuotias muutti Irakin Sulaimanayaan huhtikuussa 2019, mutta hän on edelleen Ruotsin kansalainen.

Joukkorikollinen huumeparoni "Kurdish Fox" ei ole maassa, mutta sen epäillään edelleen olevan avainhenkilö väkivaltaaallossa.

Huhtikuussa 2022 36-vuotias "kurdikettu" pidätettiin Turkin Icmelerissä , koska hänet pidätettiin hänen poissa ollessaan Ruotsissa sekä erittäin vakavasta huumerikoksesta että erityisen vakavasta huumeiden salakuljetuksesta sekä kansainvälisesti etsintäkuulutettuna.

Pidätyksen jälkeen syyttäjänviraston kansallinen kansainvälisen järjestäytyneen rikollisuuden yksikkö vaati 36-vuotiaan luovuttamista. Jaoston syyttäjä Henrik Söderman sanoo:

– Meille ilmoitettiin, että sitä ei hyväksytä, koska hän on Turkin kansalainen.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Otsikon johtopäätös on kummallinen, kun sitä ei millään tavalla perustella.

      Nämä Ruotsin väkivaltarikokset näyttävät todellakin kytkeytyvän kilpailevien rikollisjengien valtataisteluun huumemarkkinoista. Kyse on siis vakavasta ammattimaisesta rikollisuudesta. Meilläkin on toisinaan ollut vastaavaa reviiritaistelua markkinoista ja se on johtanut väkivaltaisuuksiin jengien kesken. Suomessahan tämä liitetään moottoripyöräjengeihin.

      Ruotsin poliisi näyttää epäonnistuneen näiden rikosten selvittämisessä, mikä on yksi syy niiden jatkumiseen. Voi myös sanoa, että maahanmuuttopolitiikassa on epäonnistuttu sen vuoksi, että nuoria maahanmuuttajia saadaan rekrytoiduiksi näihin jengeihin. Tämä on tuttua USAn historiasta. Syrjäytyneet ja ne, joiden lailliset menestysmahdollisuudet on tukossa, hakevat menestystä ja arvosta rikollisesta maailmasta. He liukuvat normaalimaailmasta rikollisen maailman kuplaan ja sen arvomaailmaan, kun muut väylät ovat tukossa.

      Ruotsin tilanne näyttää Euroopassa melko poikkeavalta muuhun Eurooppaan verrattuna. Ranska kai on läheisin verrokki, missä on ollut vastaavia ongelmia. Ruotsin maahanmuuttajien joukossa on ymmärtääkseni ollut poikkeuksellisin suuri osuus esim. Jugoslavian hajoamissotiin osallistuneita. Se poiki ammattimaista rahakuljetusryöstöjen sarjan. Ilmeisesti tämä ongelma on vähentynyt, kun tekijäjoukko on ikääntynyt. Ruotsissa tällainen ulkomailta johdettu huumerikollisuus on ilmeisesti syrjäyttänyt kantaväestön ammattimaista rikollisuutta, mikä aiheuttaa ongelmia rikostutkinnalle.

      Nopeaa ratkaisukeinoa ei ehkä ole näköpiirissä niin pitkään kuin houkutus rekrytoitua rikollisuusjengeihin on suurempi kuin tapettujen jengiläisten määrä.

      • Anonyymi

        Ruotsin lisäksi mm. Saksassa on isoja ongelmia jengien ja katuväkivallan suhteen, syytkin samoja, ulkomaalaistaustaiset nuoret miehet oirehtivat. Näinhän tuo asia pitää poliittisesti korrektilla (siis punavihreiden termein) ilmaista.

        Meillä ei valtamedia juurikaan raportoi näistä mellakoista. Ruotsin tilannettakin hyssyteltiin hyvin pitkään, ja vasta kun Kirsi Heikel siirtyi Ylen kirjeenvaihtajaksi Tukholmaan, sieltä ryhdyttiin uutisoimaan myös näistä levottomuuksista. Nykyinen kirjeenvaihtaja (Pirjo Auvinen) on palannut hyssyttelevämpään suuntaan, vaikka ei voi kokonaan ohittaa tapahtumia. Paljon yleiseen mielipiteeseen siis vaikuttaa kuka meille kertoo ja mitä. Onneksi kielitaitoiset voivat lukea myös muuta kuin Ylen tai HS:n uutisia.

        Jokainen Ruotissa vähänkin pidempään kuin laivaristeilyn verran viipynyt on kyllä havainnut miten Tukholma, ja muutkin isot kaupungit, on muuttunut. Se iloinen kansankotimeno joka siellä vielä pari vuosikymmentä sitten oli, on vaihtunut ilmapiiriin jota voisi kuvata vähintään kyräileväksi, jopa pelottavaksi. Ihmiset rientävät kiireellä töistä kotiin ja kotoa töihin, muunlainen kaupungin syke on hiljennyt


    • Anonyymi

      Ruotsalaista lehteä jossa poliisi sai syytteen kun takaa-ajettu ei totellut pysähtymistä. kaatui, ja ressukka sai korvauksia. Meilläkin Brax aikaan kun oli sisämisteri tehtiin lakeihin muutoksia, esim. Poliisi ei saa tutkia huumejengejä, vasta kun näyttöä on saa tehdä tutkintaa. mm huumejengien autoja ei saanut tutkia ennakolta. Tottakai MPP sanot että se oli hyvä laki kun vartaisesi tekemässä. Se mennyt surkealle mallille vasemmisto mallilla, jossa rikollisilla valta.
      Sitetn nämä mm MPP vääntää kuinka tulsi tehdä. Pitää oikeusvaltiossa olla aina laki takana, se kun hukataan ollaan Ruotsin mallissa ja osin Suomenkin. Tiedän kun aikaa sitten olin hyvinkin lähellä näitä toimintoja. Siksipä nyt ei viisaat äänestäjät saisi äänestää vasemmistoa ja vihreitä, jos odottavat aikojen parantamista. Perussuomalaiset alkaa kypsiä hallitukseen kuten Soininkin aikana, hajoaako sitten popula, se sen aikainen asia sitten. keskusta kuitenkin aina edistää hyviä asioita, kelpaako se ylpeille kokoomuslaisille jää nähtäväksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2250
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1761
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      160
      1620
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1382
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1378
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1251
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1109
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1063
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1052
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      948
    Aihe