Ruotsissa menty liian pitkälle rikollisten suosimisessa

Anonyymi-ap

Joulupäivästä lähtien Tukholman alueella on ollut laaja väkivallan aalto toistuvina ampumisineen ja räjähdyksineen.

Aftonbladetin mukaan monet viimeaikaisista rikoksista liittyvät 36-vuotiaan miehen ystäviin, jotka käyvät sotaa Dalen-verkostossa johtoasemassa olevaa 24-vuotiasta miestä ja hänen alaisiaan vastaan. Taistelu on siitä, kenellä on valta Sundsvallin tuottoisilla huumemarkkinoilla .

Veroviraston muistiinpanojen mukaan 36-vuotias muutti Irakin Sulaimanayaan huhtikuussa 2019, mutta hän on edelleen Ruotsin kansalainen.

Joukkorikollinen huumeparoni "Kurdish Fox" ei ole maassa, mutta sen epäillään edelleen olevan avainhenkilö väkivaltaaallossa.

Huhtikuussa 2022 36-vuotias "kurdikettu" pidätettiin Turkin Icmelerissä , koska hänet pidätettiin hänen poissa ollessaan Ruotsissa sekä erittäin vakavasta huumerikoksesta että erityisen vakavasta huumeiden salakuljetuksesta sekä kansainvälisesti etsintäkuulutettuna.

Pidätyksen jälkeen syyttäjänviraston kansallinen kansainvälisen järjestäytyneen rikollisuuden yksikkö vaati 36-vuotiaan luovuttamista. Jaoston syyttäjä Henrik Söderman sanoo:

– Meille ilmoitettiin, että sitä ei hyväksytä, koska hän on Turkin kansalainen.

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Otsikon johtopäätös on kummallinen, kun sitä ei millään tavalla perustella.

   Nämä Ruotsin väkivaltarikokset näyttävät todellakin kytkeytyvän kilpailevien rikollisjengien valtataisteluun huumemarkkinoista. Kyse on siis vakavasta ammattimaisesta rikollisuudesta. Meilläkin on toisinaan ollut vastaavaa reviiritaistelua markkinoista ja se on johtanut väkivaltaisuuksiin jengien kesken. Suomessahan tämä liitetään moottoripyöräjengeihin.

   Ruotsin poliisi näyttää epäonnistuneen näiden rikosten selvittämisessä, mikä on yksi syy niiden jatkumiseen. Voi myös sanoa, että maahanmuuttopolitiikassa on epäonnistuttu sen vuoksi, että nuoria maahanmuuttajia saadaan rekrytoiduiksi näihin jengeihin. Tämä on tuttua USAn historiasta. Syrjäytyneet ja ne, joiden lailliset menestysmahdollisuudet on tukossa, hakevat menestystä ja arvosta rikollisesta maailmasta. He liukuvat normaalimaailmasta rikollisen maailman kuplaan ja sen arvomaailmaan, kun muut väylät ovat tukossa.

   Ruotsin tilanne näyttää Euroopassa melko poikkeavalta muuhun Eurooppaan verrattuna. Ranska kai on läheisin verrokki, missä on ollut vastaavia ongelmia. Ruotsin maahanmuuttajien joukossa on ymmärtääkseni ollut poikkeuksellisin suuri osuus esim. Jugoslavian hajoamissotiin osallistuneita. Se poiki ammattimaista rahakuljetusryöstöjen sarjan. Ilmeisesti tämä ongelma on vähentynyt, kun tekijäjoukko on ikääntynyt. Ruotsissa tällainen ulkomailta johdettu huumerikollisuus on ilmeisesti syrjäyttänyt kantaväestön ammattimaista rikollisuutta, mikä aiheuttaa ongelmia rikostutkinnalle.

   Nopeaa ratkaisukeinoa ei ehkä ole näköpiirissä niin pitkään kuin houkutus rekrytoitua rikollisuusjengeihin on suurempi kuin tapettujen jengiläisten määrä.

   • Anonyymi

    Ruotsin lisäksi mm. Saksassa on isoja ongelmia jengien ja katuväkivallan suhteen, syytkin samoja, ulkomaalaistaustaiset nuoret miehet oirehtivat. Näinhän tuo asia pitää poliittisesti korrektilla (siis punavihreiden termein) ilmaista.

    Meillä ei valtamedia juurikaan raportoi näistä mellakoista. Ruotsin tilannettakin hyssyteltiin hyvin pitkään, ja vasta kun Kirsi Heikel siirtyi Ylen kirjeenvaihtajaksi Tukholmaan, sieltä ryhdyttiin uutisoimaan myös näistä levottomuuksista. Nykyinen kirjeenvaihtaja (Pirjo Auvinen) on palannut hyssyttelevämpään suuntaan, vaikka ei voi kokonaan ohittaa tapahtumia. Paljon yleiseen mielipiteeseen siis vaikuttaa kuka meille kertoo ja mitä. Onneksi kielitaitoiset voivat lukea myös muuta kuin Ylen tai HS:n uutisia.

    Jokainen Ruotissa vähänkin pidempään kuin laivaristeilyn verran viipynyt on kyllä havainnut miten Tukholma, ja muutkin isot kaupungit, on muuttunut. Se iloinen kansankotimeno joka siellä vielä pari vuosikymmentä sitten oli, on vaihtunut ilmapiiriin jota voisi kuvata vähintään kyräileväksi, jopa pelottavaksi. Ihmiset rientävät kiireellä töistä kotiin ja kotoa töihin, muunlainen kaupungin syke on hiljennyt


  • Anonyymi

   Ruotsalaista lehteä jossa poliisi sai syytteen kun takaa-ajettu ei totellut pysähtymistä. kaatui, ja ressukka sai korvauksia. Meilläkin Brax aikaan kun oli sisämisteri tehtiin lakeihin muutoksia, esim. Poliisi ei saa tutkia huumejengejä, vasta kun näyttöä on saa tehdä tutkintaa. mm huumejengien autoja ei saanut tutkia ennakolta. Tottakai MPP sanot että se oli hyvä laki kun vartaisesi tekemässä. Se mennyt surkealle mallille vasemmisto mallilla, jossa rikollisilla valta.
   Sitetn nämä mm MPP vääntää kuinka tulsi tehdä. Pitää oikeusvaltiossa olla aina laki takana, se kun hukataan ollaan Ruotsin mallissa ja osin Suomenkin. Tiedän kun aikaa sitten olin hyvinkin lähellä näitä toimintoja. Siksipä nyt ei viisaat äänestäjät saisi äänestää vasemmistoa ja vihreitä, jos odottavat aikojen parantamista. Perussuomalaiset alkaa kypsiä hallitukseen kuten Soininkin aikana, hajoaako sitten popula, se sen aikainen asia sitten. keskusta kuitenkin aina edistää hyviä asioita, kelpaako se ylpeille kokoomuslaisille jää nähtäväksi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: "Naimisissa oleva kansanedustaja Matias Mäkynen (SDP) iski nuoren opiskelijan"

   https://www.seiska.fi/Kotimaa/Skandaalipaljastus-Naimisissa-oleva-kansanedustaja-Matias-Makynen-iski-nuoren-opiskelijan "Opiskelija on kertonut lähip
   Maailman menoa
   720
   8335
  2. Ota muhun yhteyttä

   Jotakin kautta. Selvitetään asiat..
   Ikävä
   94
   1875
  3. Purra on täysin oikeassa: EU:sta voi ja pitää erota

   Britannialle ei ole koitunut todellisuudessa mitään haittaa siitä, että se erosi EU:sta. Ei ainakaan Maailman Pankin tilastojen mukaan. Erilaiset "asi
   Perussuomalaiset
   262
   1596
  4. Martinan Emma gaala.

   Luuleeko Martina olevansa koko Emmagaalan pääjehu vai mikä on? Monta päivää jo laittanut itseään gaalaa varten,ja tottakai, pois kotoa hotelliin pakko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   263
   1485
  5. Ilman heijastinta ?

   Kauhavalla lenkkeilijä menehtyi auton törmättyä päin. Kyllä se heijastin on halpa henkivakuutus pimeällä, toki ei ole tietoa että onko heijastinta käy
   Kauhava
   12
   1425
  6. "Haitta-poliitikko" Riikka Purra sai täyslaidallisen yritysjohtajilta

   "Vastuutonta isänmaan vahingoittamista" Useat yritysjohtajat kritisoivat perussuomalaisten maahanmuuttolinjaa. Muun muassa sijoittaja ja yrittäjä Pet
   Maailman menoa
   701
   1238
  7. Ohjeita nettideittailun aloittaville

   Voisin kuvitella, että tätä aihetta on palstalla suhteellisen paljon jo käsitelty, mutta en alkanut kaivella mitään arkistoja. Kertokaapa mitä vinkke
   Sinkut
   167
   1173
  8. Olen tajunnut että tein virheen

   Kun meidän yhteys katkesi. Olisit ollut se oikea nainen mulle, miten enää voisin asian korjata? Olen pahoillani.
   Ikävä
   105
   1114
  9. Kiersin männä keänä entisiä tuttavia etsimässä

   Pitkää Timppaa en löytänyt, enkä myöskään veljeksiä. Härkökankaalla oli joku kone edessä tutkailessani. Kaipa ne entiset tuttavani jossakin siellä ov
   Suomussalmi
   73
   968
  10. Kerro itsestäsi jotain, joka tulisi todennäköisesti yllätyksenä kaivatullesi

   Hyvässä tai pahassa. (Mutta mieluummin tietysti olisi kiva kuulla niitä hyviä asioita!)
   Ikävä
   86
   899
  Aihe