Miksi Turkki vastustaa Suomen ja Ruotsin Natoon jäsenyyttä?

Anonyymi-ap

Turkki laittoi stopin ainakin toistaiseksi Ruotsin Nato-jäsenyyshakemukselle - entä me Suomi ja meidän suomalaisten tilanne - onneksemmeko, lopulta?

-- https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009352913.html -, HS-otsikoituna näin:
"Turkki: Suomen ja Ruotsin Nato-neuvottelut ”merkityksettömät” – Niinistö väläytti keskustelua ”mies miehelle”"
-HS-toimittajina Tomi Pyy ja Essi Sutinen.


Ruotsalaiset (tanskalainen) tekivät kansakunnalleen palveluksen - kornisti, hävettävästi ja kunniattomasti, mutta tehokkaasti.

Näin katkesi neuvottelut Turkin kanssa Ruotsin Nato-jäsenyydestä
Näinköhän tämän myrkyllisen pesuveden mukana viemäriin menevät myös Suomen anelevat moraalihenkselit repaleisina Nato-pyrkimykset, vaikka eilen televisiossa TP Sauli Niinistö korskui "mies-mies" keskusteluista Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin kanssa -

.. mitenhän 80-miljoonaan Turkki arvostaa reilu viiden miljoonan Suomea, joka jo nyt liian aikaisin ratsastaa kohtalokkaasti lännen sotakoneen oletetusta suojasta?
.. mihin tämän tyyppinen niin sanottu 1941-uho vielä johtaakaan,

- kun Suomestakin kiirehdittiin toimittamaan vähintäänkin

hyökkäysasetoimituksia / -koulutusta Ukrainaan Leopardien seuraksi, joita on nyt luvattu Nato-valtioista ilmaiseksi Ukrainaan voittamaan sota Venäjää vastaan (jota PM Sanna Marin vaatimalla vaatii), tässä itä-slaavien keskinäisessä välien selvittelyssä, johon länsi nyt vastakkain asettelun kiihdyttämänä sekaantuu yhä syvemmälle.
--
Uskonto on hyvin monille ihmisille pyhä asia, eikä siihen olisi sekaantuminen häpäisemällä uskovaisten tärkeitä ja turvaakin luovia perinteitä, elämän ohjeita ja uskomuksia. Suomessa on ainakin uskonnonvapaus ja siihen liittyvä uskon rauha.

Lännessä ei ole varaa Charlie Hebdo' n kaltaisiin tapahtumasarjoihin

- ei ole näin syytä harjoittaa toisten uskovaisten tärkeillä asioilla riekkuminen - puhumattakaan Koraanin polttamisesta.

Turkilla on oikeutensa omaan uskontoon, kuten meilläkin - usko on vapaaehtoista ja kullakin on omat sääntönsä. Hienostunut diplomatia huomioi kaikkien pyhät tarpeet, itse niihin välttämättä liittyvän!
--
Suomelle intohimoinen mediapoolin tykittämä natoistus nostaa jo vastakkaisia ääniä puolueettomuuteen tottuneessa Suomessa,

.. joka on osannut taitavien aiempien valtiojohtajien myötä elää tuon vieressä olevan maailmallisesti toisen ydinasesuurvallan kanssa - täyttä rauhaa aina vuodesta 1946 alkaen.

Sotaan varaudutaan aina ja uhkaaminen on sitten asia aivan erikseen
Venäjän lähimmät strategiset mannertenväliset ydinaseisiin liittyvät ydinsukellusveneiden tukikohdat ovat Kuolassa, vain noin 13 minuutin lentorynnäköinnin päässä Lapin lentokentiltämme, joita ollaan antamassa vähintäänkin jo Nato-Isäntämaa pöytäkirjan varjolla esimerkiksi USA' n käyttöön -

.. tämä lienee Venäjällä jo osattu huomioida - varautumisena,
.. vaikka meillä media sen liittää venäläiseen uhkaamiseen - uhkaa Suomea kohtaan.

Eivätkö mieluumminkin nuo US-taisteluvoimat Lapissa ole konkreettinen uhka itse Venäjälle ja noille Kuolan niemimaan sukellusveneiden tukikohdille, joista operoivat maailmallista suurydinasesodan estoa ja toki uhkaa, ettei se ala - Borei-sukellusveneet ja niiden Bulava-monikärkiydinohjukset.

Turkki on suurvalta Euroopassa ja Aasiassa -

.. hallitsee Bosborin salmea ja on näin ollen Natolle tärkeä kumppani, jota ei ole syytä menettää idän leiriin - ehkä jopa Kiinan ja Venäjän BRICS-leiriin.

Turkin historia on vieläkin enemmän suurvaltaa, kun palaamme tilanteisiin ennen I Maailmansotaa, jolloin elettiin alueella Osmanien valtakuntaa, jonka alueisiin liittyivät lähes kaikki nykyinen alueen valtiojärjestelyt, jopa Israel -

Turkki oli I Maailmansodassa häviäjä, kuten oli silloinen Saksakin -

.. ja näin turkkilaisten hampaan koloihin saattoi jäädä jotain sellaista, millä voisi muuttaa eurooppalaisten Sykes ja Picot karttapiirrokset, kun Osmanien sulttaanien valtiota pilkottiin. Onko jotain revanssia mielessä - emme tiedä?

**
Meiltä media rummuttaa yksipuolista mantraa Ukrainasta, Turkista ja Unkarista -

Meillä media haluaa nähdä Turkin ja Unkarin vastahangan meidän liittymiselle Natoon sellaisista syistä, jotka tekevät turkkilaiset ja unkarilaiset vehkeilijöiksi ja oman edun tavoittelijoiksi. Ehkä näinkin, mutta media haluaa unohtaa tai ei edes ymmärrä tilannetta, jossa eurooppalaisen suursodan mahdollisuus kasvaa juuri Suomen liittymisenä Natoon.

Suomen osallistuminen Natoon toisi Yhdysvallat, Naton ainaissotilasjohtajan aivan Venäjän viereen pohjoisessakin, jossa on suunnitelmia muun muassa Koillisväylän osalta - yhdessä Kiinan kanssa.

Venäjä on jo nimennyt Naton ja Yhdysvallat viholliskandidaateikseen - ei Suomea Suomena!

37

130

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Homo

   • Anonyymi

    Etsitkö seuraa? Vai loppuiko kyky kommenttiin?


   • Anonyymi

    Tilanne hallinnassa?


   • Anonyymi

    Osasit peräti kolme kirjainta!


  • Anonyymi

   Turkki ei halua ydinsotaa Eurooppaan ja haluaa enemmän vaikutusvaltaa niin sanotuille "osmanialueille"!!

   • Anonyymi

    Miten Eurooppaan tulisi ydinsota? Miksi yksikään valtio käyttäisi ydinaseita?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miten Eurooppaan tulisi ydinsota? Miksi yksikään valtio käyttäisi ydinaseita?

    Miksi USA sitä sitten käytti?


  • Anonyymi

   Meillä Suomessa on nyt päällä hyvin raskas mediapoolin manipulaatio, jossa kansamme koetetaan valjastaa Natoon, sellaiseen turvattomuuteen, jonka kanssa lapsemme ja heidän lapset joutuisivat elämään jatkuvassa sodan uhassa, sillä me olemme sodan rajalla, -

   - Venäjä pysyy kuitenkin tuossa vieressä ja meilläkin on pitkä yhteinen historia heidän kanssaan,

   - mutta kansakuntamme on vedenjakajalla, jos katsomme historiaamme, kieltämme, tapojamme, kulttuuria - unohtamatta geneettistä matkaamme suurelta osin Siperian läpi kaukaa idästä.

   --
   Mistä tämä nykyinen suomalaispolitikkojen perässä hiihtävä 1941-uho johtuukaan?


   Onko media onnistunut propagandassaan erinomaisesti, kun samalla ollaan unohdettu mitä tapahtui keväällä ja kesällä 1941, jolloin kiistattomasti osallistuimme Saksan kolmannen valtakunnan johtajan Adolf Hitlerin suurhyökkäyssotaan -

   .. Operaatio Barbarossaan - olemalla osa hyökkäysryhmittymiä itään - Neuvostoliittoon. Miten kävikään, tässä ei kannata enää historiaa kerrata, se näkyy sankarihautausmaillamme. Mekin luovutimme koko Pohjois-Suomen Saksan sotakoneen haltuun, sen hyökätessä Neuvostoliittoon - suomalaiset joukot Saksan komennossa.


   "Nyt valtiojohto hiihtää median perässä ja ulvoo kiihtyvin äänenpainoin joukko- ja sotapsykoosissa silmät lasittuneina lännen armoitetun vahvan sotakoneiston antaman suojan olettamasta"

   -tämä hyvin kansanomaisesti näin ilmaistuna!   Olisiko nyt juuri se hetki, jolloin poliitikkomme heräävät kuten 'mies-miehelle' puheiden viestillä halutaan Turkille ja sen presidentille viestittää -

   .. mutta nyt aikuisten oikeasti 'mies-miehelle' palataan tilaan, jossa luotetaan kansakuntaamme ja järjestetään Nato-kansanäänestys |6, jota muuten Unkari ja Turkki haluavat meillä tapahtuvan?

  • Anonyymi

   Suomelle vilkutettiin vihreää valoa Turkista!

   • Anonyymi

    Pelikirjasta kopsattu menettelytapa!


   • Anonyymi

    Muuttui takaisin punaiselle!


  • Anonyymi

   Turkki tietää mitä Venäjä ajattelee!

  • Anonyymi

   Pelkäätkö ydinsotaa?

  • Anonyymi

   Suomi ja Ruotsi havittelevat jotain sellaista jonka Turkki voi myydä tai vaihtaa. Erdogan on basaarikauppias joka nyhtää ostajilta korkeimman saatavissa olevan hinnan. Sikäläisittäin Erdogan on ovela ja taitava. Länsimaalaisittain nähtynä Erdoganin toiminta ei ole mitenkään kunniakasta. Erdoganilla on sillanpää-asema. Turkki on ollut Naton jäsen iät ja ajat ja Turkki hallitsee bosborin salmea. Erdogan tiedostaa valta-asemansa ja käy basaarikauppaa. Yksinkertaiset turkkilaiset hurraavat vahvan valta-aseman hyväksikäyttäjälle. Kaupankäyminen on turkkilaisille arvo jo ihan sinänsä. Kauppaa käydessä myyjä tienaa aina.

  • Anonyymi

   Yksinkertaisesti ! Turkki noudattaa Putinin käskyjä ! Vai mitä Erdogan ! Sinä et kuulu Putinin saastaisen perseen perseen nuolijoitten joukkoon vai ?

   • Anonyymi

    Erdogan varmaankin lukee 24 ja vastaa varmaankin sinulle pikapuoliin..


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Erdogan varmaankin lukee 24 ja vastaa varmaankin sinulle pikapuoliin..

    Avaus käännetty turkkilaisten ymmärtämälle kielelle?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Avaus käännetty turkkilaisten ymmärtämälle kielelle?

    Pit'' paikkansa, ja käännös on operoitu Kiinasta!


  • Anonyymi

   Erdogan...häpeä kansasi murhasta...

   • Anonyymi

    Miten paljon jenkit häpesivät kun tappoivat yli 100 000 japanilaissiviiliä atomipommeillaan?


  • Anonyymi

   Vaikka kannatan Natoon liittymistä niin sitä ennen on Turkille tehtävä selväksi onko se kommunistien vain vapaan maailman puolella ? Tuntuu Erdogan luisuvan Romanian Tsauzeskun suuntaan....

   • Anonyymi

    Maassa maan tavalla tai maasta ulos.


  • Anonyymi

   Pelin käsikirjaan tuli muutos! Turkki ämpyilee tavallansa.

  • Anonyymi

   Veikkaisin, etteivät turkkilaiset halua tulla Suomeen taistelemaan venäläisiä vastaan.

  • Anonyymi

   Putinin persettä nuolevat , mutta se loppuu kun atomipommi jysähtää Istanbuliin ja tukkii Bosporin salmen.- Siellä ryssän paatit leikkivät sisäjärvellä.- Ukrainan viljat voi viedä maailmalle Puolan kautta !

   Pravda

  • Anonyymi

   Turkki ymmärtää että Suomen liittyminen Naton kautta Yhdysvaltojen etupiiriin, jossa jo de facto olemme tuon Nato-Isäntämaa pöytäkirjan pohjalta - vie koko Euroopan suursotaan. Miksi USA harjoittelee raskaita rynnäköintejä juuri Lapissa, siinä kysymys!

  • Anonyymi

   pohjois-atlantin puolustusliittomaana laittaa kaiken peliin 🤣🤣🤣

  • Anonyymi

   Turkki ei halua tulla Suomeen sotimaan Veenäjää vastaan!

  • Anonyymi

   No, ratifioihan se, mutta mitä on vielä odotettavissa?

  • Anonyymi

   Turkki ei tule Suomeen taistelemaan venäläisiä vastaan!

   • Anonyymi

    Niitä turkkilaisia on jo riittävästi Suomessa. Joka paikassa haisee kebab. Toivottavasti venäjäläiset pysyvät Venäjällä. Ne haisevat ryssälle. Muistanpa, kun naapurin kommari-isäntä osti Mosse 407:n 50-luvulla. Kun se kuljetti takapenkillä koiriaan ja ne repivät verhoilun rikki, sieltä paljastui, että pehmusteena oli suikaleiksi revittyjä, ruskeita vaatteita joista osa oli oudon tahmeita. Se kai ne koirat sai kiinnostumaan penkin täytteistä. Tämä Tarina on tosi.


  • Anonyymi

   Ruotsissa huudetaan jo hurraata - emme liity Natoon lainkaan!

  • Anonyymi

   Suomi pääsi Natoon, entä Ruotsi? Pääseekö Ruotsi, vai järjestääkö Ruotsi Natosta kansanäänestyksen ja näin kuuntelee kansansa mielipidettä asiasta?

  • Haluavatko itse ruotsalaiset Natoon, mitä sanoo kansalaismielipide?

   • Anonyymi

    Miksi et itse selvitä kysymääsi asiaa? Onko se sinulle liian vaikeaa? Näin varmasti on, jos lukutaitosi on yhtä heikko kuin kirjotustaitosikin.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Bus Fi Jaanalta onnistui kusetus

   Bus Fi Jaana Bernadotte-Colangelo päätti hoitaa sitten Nykissä perheensä raha-asiat kerralla reilaan veronmaksajien ylen
   Maailman menoa
   72
   5778
  2. Joko kyllästyttää ?

   Tämä nillitys siitä mitä palstalla saa ja ei saa tehdä? On jo niin vanha juttu rekatut vastaan anot. Aivan turhaa sha
   Sinkut
   385
   2193
  3. Tuliko mies yllätyksenä

   etten oo niin helppo ja kiltti, kuin ehkä luulit? Kiltti ja lempeä ulkokuori, mutta kuitenkin oma tahto :)
   Ikävä
   116
   2014
  4. OLIKO PUOLANGALTA

   Iltasanomat uutisoi tänään että Kainuussa oli joku lahopää saanut vankeusrangaistuksen kun oli käynyt koululla opettaja
   Puolanka
   19
   1592
  5. Tilanne on vakava koska rakastan sinua

   Tilanne on oikeasti paha. En yhtään tiedä haluatko olla vain kaveri vai jotain enemmän. Ei sellaista voi suoraankaan kys
   Ikävä
   86
   1505
  6. Nytpähän tiedän totuuden

   Ei muuta sanottavaa.
   Ikävä
   41
   1403
  7. Ketkä Sysmässä riitelevät?

   Tällä palstalla on moitittu Sysmän päättäjiä riitelystä. Luin Yle Lahden jutun kunnanjohtajan erottamisesta ja järkytyin
   Sysmä
   48
   1390
  8. Seuraavan kerran kun nähdään

   Jos ollaan kahden niin yritän puhua tavallista suorempaan. Haluan nimittäin sinut ja niin kauan kuin on mahdollisuus...
   Ikävä
   46
   1338
  9. Mies , mikä olet horoskoopiltasi

   Ja tiedätkö mikä on kaipaamasi naisen horoskooppi?
   Ikävä
   84
   1229
  10. Sinä nainen mielessäni

   Tänäänkin olisi hyvä sää kipitellä luokseni. Tule paijattavaksi ja puristeltavakseni.
   Ikävä
   47
   1020
  Aihe