Suomalainen sisu

Suurella kohinalla suomalainen elokuva Sisu rantautuu Yhdysvaltoihin -

-- aika on nyt oikea esittää suomalaisuutta [ ~ https://yle.fi/a/74-20015164 - ] |1- toivottavasti tulevan itsenäisyysaaltomme myötä, kun PS - perussuomalaiset ovat nyt ilmaisseet, että pyrky Euroopan Unionista |2 ulos on edelleen yksi heidän päätavoitteistaan -

-- kaipuu saada luovutettu Itsenäisyys takaisin. Sisu auttaa tuossa hankkeessa - samalla sisulla pärjäämme myös ilman Natoa ---
.
|2 ~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000009351908.html - IS-otsikoltaan näin:

"Riikka Purran EU-linjaus pöyristyttää – ”Riikka Purran EU-linjaus pöyristyttää – ”Suoraan Venäjän peli­kirjasta”
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra vahvisti Iltalehden keskusteluohjelmassa, että puolueen vuoden 2019 EU-poliittisessa ohjelmassa linjattu kanta on edelleen voimassa."
-toimittajana Suvi Hautanen.


__
Media tietää kertoa, että USA:ssa on aloitettu tieteellinen työ **] sisun määrittämiseksi ja sen sisällön selvittämiseksi.

Suomalaiset palaavat keskusteluissa usein vieläkin Talvisotaan, joka kiistatta yhdisti kansaa, vaikka äärikommunistit jätettiin kotirintamalle tai kourallinen heistä pinnasi rintamapalveluksesta metsäkarkulaisina. Talvisodasta syntyi käsite – suomalainen sisu, sitä käytiin ihmettelemässä median toimesta talvella 1939-40 ulkomaita myöten, koska oli muutoin menossa rauhallinen II Maailmansodan asemasotavaihe.

Suomalaisen sisun vastustajaksi asettui suuri itäinen naapurimme ja heidän luulo, että kansa Suomessa pettää yhteiskuntajärjestyksensä; luulo ilmentyi Terijoen hallitukseksi. Suomalainen sisu tuli yllätyksenä myös itselleen suomalaisille – olihan veljessodasta, pääoman ja työtätekevän väkevästä sisällissodasta kulunut vain reilu 20 vuotta.


Nyt sisua tutkitaan myös Yhdysvalloissa
*] LINK ~ ”sisua tutkitaan juuri nyt – Yhdysvalloissa” - YTM, psykologian maisteriopiskelija Emilia Lahti tekee sisusta lopputyötään Pennsylvanian yliopistoon Yhdysvalloissa -julkaistu Suomen Kuvalehdessä.


Talvisodan juoksuhaudassa seisoi niin kaupunkilainen kuin peltojen mies, rinnatusten, joskin usein oman kylän/ korttelin miehet samoilla juoksuhautametreillä. Kansallista yhtenäisyyttä toi erinomaisesti yhteinen ja oma äidinkieli – mehevine arkiväännöksineen ja kirosanoineen. Tupakki paloi ja vihollista kaatui. Niin toveri kuin ”lahtarikin” seisoivat rinnatusten – oli yhteinen uhka.


Suomalainen sisu voidaan määrittää monella tavalla –

kaatuneina vihollisina omaa kaatunutta kohden, tai sinnikkyytenä, miten rintamalinjat etenivät suuntaan ja toiseen. Syntyi käsitteitä aitosuomalaisesta korpisoturista, jolle lumi, puukko ja kivääri tutussa kotimaisemassa olivat arkipäivää ja näin tehosti vihollisharvennusta. Omaa puolustetaan aina vahvasti – olihan kyse myös reviiritaistelusta.


Sisun suure ja määre
[ … olisi luettava huumorilla, kuitenkin vakava ilme suupielessä … ]

Sisulla on suure ja määre, se on maksimissaan yksi Talvisota [ts], joka jakautuu 10:aan Kollaaseen [kk = ”Kollaa kestää”] 1]. Korkein sisun määrä on siis 1 ts. Tällä asteikolla voidaan määrittää myöhempiä tapahtumia, jos niistä halutaan nimenomaan kaivaa esille sisua, tuota äidinmaidosta imettyä väkivoimaa – niin hengessä kuin fyysisenä vääntönä – perkele.


Sisulla on myös ajallinen funktio,

jolle voidaan löytää mittayksikkö Jatkosodasta ja Tali-Ihantalasta. Ajallinen suure on maksimissaan yksi Tali-Ihantala [TI] 2], joka taas jakautuu 10:aan Viipurinlahteen [vl] 3]. Siis suurin ajallinen sisun kestävyys on yksi TI – aitosuomalaiset kykenivät tuolloin yhdessä Saksan kolmannen valtakunnan avun 2] kanssa patoamaan itäiset suuret puna-aallot – kerrotaan yhtenäisyyden kruunuksi, että viimeiset Tali-Ihantalan suomalaiset puhuivat keskenään suomenruotsia.


Sisu on henkistä voimaa pääosiltaan,

toki se esiintyy taisteluna monissa urheilulajeissa – ehkä nykyaikana viimeisin olisi esimerkiltään tenniksestä Jarkko Niemisen peli maailmanlistan 15. vastaan. Esimerkiksi käy myös F-1 ajaja Kimi Räikkösen ajovarmuus viimeisiltä 15 GP:ltä.

Takavuosien sisua edusti edelleenkin voittamattomana mäkihyppääjänä pidetty Matti Nykänen sekä edelleen jääkiekkoa ammatikseen pelaava Teemu Selänne – molemmat esittivät/ esittävät suomalaista sisua parhaimmillaan. Lasse Virenin kaatumiseltaan tuotu 10.000 metrin kultamitali Olympialaisista kertoo myös yrittämisestä, jossa oli väkevää sisua.


Tavallisen kansan parista löytyy paljon sisua,

mutta ne harvemmin kimpoavat mediaan – eräs maininnan arvoinen on kansalainen Johan Venninen, joka eli ja työskenteli itsellisesti sokeana, aina 99 vuotiaaksi saakka 4] – käyden merellä yksin jopa kalassa, todellakin sokeana!


Revitty kansakunta
LINK ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/67340-kahtia-revitty-kansa -

--
102987

65

266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kävin katsomassa kyseisen elokuvan SISU ja kyllä suomi rambo elokuva oli yliampuvaa skeidaa just ja just jaksoi olla teatterissa 1h30min.

      • Anonyymi

        Joo, ei ollut naiset oikeesti noin hyvin syöneen näköisiä nazien keskitysleireillä, mitä filmissä. WW II dokkareissa olivat pelkkää luuta ja nahkaa, leukaluut kuulsi läpi poskien.


      • Anonyymi

        Osviittaa jenkkien ramboilusta? ;-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osviittaa jenkkien ramboilusta? ;-)

        TYHMÄ

        Elokuvassa ei ole ainoatakaan jenkkiä.


      • Anonyymi

        Suomalainen Rambo on Mörsky!


    • Anonyymi

      Sirkus etsii sopivinta päätä kuiskaajaksi.

    • Anonyymi

      MIKSI VENÄJÄ HYÖKKÄSI UKRAINAAN? Siihen ei luoma ole koskaan pystynyt vastaamaan.

      • Anonyymi

        Koska Putin ei ole koskaan hyväksynyt Ukrainaa omana suvereenina valtionaan. Putinhan on yrittänyt kontrolloida Ukrainaa jatkuvasti - jo ennen vuotta 2014.


    • Anonyymi

      Onneksi kuolee kohta vatsasyöpäänsä.

    • Anonyymi

      2

      VIITTEET
      1] Kollaan taistelu - ”Kollaa kestää” 1939 ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Kollaan_taistelu -
      2] Tali-Ihantalan taistelu 1944 ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Talin–Ihantalan_taistelu -
      3] Viipurinlahden taistelu 1940 ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Viipurinlahden_taistelu_1940 -
      4] Yhteiskunnan hiljaiset – kansalainen Johan Venninen ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/40815-u-yhteiskunnan-hiljaiset-kansalainen-johan-venninen -
      5] ”Soiniintuneet halla-ahojen hakkaraiset” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115968-soiniintuneet-halla-ahojen-hakkaraiset -

      8] Presidentin valtaoikeudet uuspohdintaan? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kansa-kaipaa-sauli-niinistolle-lisaa.html -



      ...
      EXTRA
      Tänään nykyhallitus voisi esittää suomalaista hallitussisua käynnistämällä laajat kansalaisoperaatiot (työttömät töihin hyvällä motivaatiolla) ja infrastruktuurihankkeet Pohjanmaan tulevien tulvien estämiseksi luontaisella tavalla (on vahvasti oletettavaa, että ilmasto ja säätilatyyppi on muuttunut niin paljon, että tämän keväiset tulvat uusiutuvat tulevina vuosina) – samoin laajemmin koko maassa olisi käynnistettävä kansallisen yhtenäisyyden nimissä kuljetus- ja tiedonsiirtoverkostojen laajat saneeraukset ja uudistukset – otsikolla ”levitetään toimeliaisuuden sisua kaikkialle maahamme – helpottamaan asukkaiden joka päivästä elämää ja toimentuloa” ---

      • Anonyymi

        Luoman blogeja läheenä: täyttä paskaa huonolla suomenkielellä 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅


    • Anonyymi

      Siis: MIKSI VENÄJÄ HYÖKKÄSI UKRAINAAN? Ei luoman kansanopistokurssilla siitä kerrottu.

    • Anonyymi

      Suomi on tänään revitty hallituspolitiikan myötä kahtia, jopa kolmeen osaan. Suomeen on syntynyt ryhmä kansalaisia joiden sisu on lannistettu, monin eri syin ja seurauksin. Tämä kansa ei kestä sisuuntumatta, mutta sitä on ensin ”kiusattava” riittävästi, jotta se äkääntyy ja nousee puolustamaan arvojaan ja elämänsä oikeutta.


      Arkikansa kaipaa karismaattista johtajaa
      LINK ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/111933-kansakunta-vaatii-tiennäyttäjän-missä-on-suomen-johtaja -

      Tavallisen kansan sisun lähteeksi nousee usein kansalaisliikkeitä vahvalla johtajuudella. Onko Perussuomalaiset 5] yksi tämän tyyppinen kansanliike, jää nähtäväksi. Toinen vaihtoehto on uuden positiivisesti poikkeavan ja tuottavaa työtä tehneen puheenjohtajan saanut Keskusta 6], josta saattaa puhaltua uudet sisuuntumisen tuulet tuomaan aitosuomalaisen arvomaailmaa uudelleen eduskuntaan, jossa nyt puhuroivat tietämättömyyden vilpittömät tai vilpilliset tuulen puuskat.

      Arkikansan sisuuntumista edustaisi hyvin ennenaikaiset eduskuntavaalit 7]. Kansan kahtiarepiminen on loputtava ja uuden karismaattisen johtajan esillemarssi aikaistuttava. Pitäisikö nykyiselle presidentille järjestää lisää vaikutus- ja päätösvaltaa? 8]


      Päättösanat sisulla

      Aitosuomalainen kansalaissisu nousee parhaiten ”hyvistä käsistä”, sillä annetulla tunteella kansakunnalle, että Te voitte luottaa johtajaanne, joka seisoo itseään säästämättä eturivissä kohtaamassa vaikeudet, haasteet ja vihollisen. Haaste voi olla nyt syntyään maamme sisältä – ulkoista uhkaa meillä ei juuri nyt ole, ainoastaan se oleellinen: ”Olemme maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa” 9]

      • Anonyymi

        Vastaa: MIKSI VENÄJÄ HYÖKKÄSI UKRAINAAN? Tai lopeta typerät höpinäsi.


      • Anonyymi

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        "Arkikansa kaipaa karismaattista johtajaa"

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Johan teillä on siellä Venäjällä diktattori Putin - tuo tunnettu sotarikollinen!

        Oletko ylpeä siitä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        "Arkikansa kaipaa karismaattista johtajaa"

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Johan teillä on siellä Venäjällä diktattori Putin - tuo tunnettu sotarikollinen!

        Oletko ylpeä siitä?

        Ehkä Väyrynen?


    • Anonyymi

      Tässä säikeessä piti olla kyse sisusta, aitosuomalaisesta sisusta; ehkä tuon uuden Sisu elokuvan siivittämänä.

      • Anonyymi

        Mitä te itätrollit siitä meuhkaatte? Teettekö jotain neutraalimpaa pohjatyötä myöhempää riekkumista varten?


    • Anonyymi

      Kummeli tuli mieleen.

      • Anonyymi

        Ryssäntrolli tulee aina tästä avaajasta mieleen.


      • Anonyymi

        Parmas?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ryssäntrolli tulee aina tästä avaajasta mieleen.

        Oletko veli hänelle? Komppaat noita suuria ajatuksia? Ymmärrät siis enemmän kuin keskimäärin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko veli hänelle? Komppaat noita suuria ajatuksia? Ymmärrät siis enemmän kuin keskimäärin?

        Onko trollilla veljiäkin? Mahtavat hävetä veljenään.
        Trollin pää voi olla iso, mutta omia ajatuksia ei ole vaan hän floodaa Pietarin trollitehtaan propagandaa.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        ”Sisua tutkitaan juuri nyt – Yhdysvalloissa”

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        HALOO !
        Juttu on julkaistu aikoja sitten - viime vuosikymmenen alussa. Sisua ei siis tutkita "nyt".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        ”Sisua tutkitaan juuri nyt – Yhdysvalloissa”

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        HALOO !
        Juttu on julkaistu aikoja sitten - viime vuosikymmenen alussa. Sisua ei siis tutkita "nyt".

        Erityisesti nyt, kun tuo Sisu-elokuvakin saa suitsutusta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erityisesti nyt, kun tuo Sisu-elokuvakin saa suitsutusta!

        No kerro mitä yhtäläisyyttä on ikivanhalla uutisella ja tällä uudella elokuvalla?


    • Anonyymi

      Entä sisumme nyt vuonna 2023, kun valtiojohto mylvii jo puolittain sanatonta 1941-uhoa - ottaen jopa velkaa toimittaakseen Ukrainaan tappavaa sotakalustoa, täältä meiltä aivan Venäjän vierestä. Millaista sisua tämä uhoulvonta edustaakaan?

      • Anonyymi

        Paha rasti?! Ratkaisu olisi mikä?


      • Anonyymi

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        ”Entä sisumme nyt vuonna 2023, kun valtiojohto mylvii jo puolittain sanatonta 1941-uhoa - ottaen jopa velkaa toimittaakseen Ukrainaan tappavaa sotakalustoa,”

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Näin siellä Venäjällä - sotarikollislauma johtaa Kremliä ja uhoaa Ukrainan hyökkäyssotaa.
        Tappavalla sotakalustolla olette rynnäköineet Kiovan porteille saakka - sitten tuli noutaja Putinin sotajoukolle.


      • Anonyymi

        Pelottaako Pietarin siipeä? Ei me teille uhkaa rakenneta, autellaan Ukrainaa vaan ajamaan teitä sieltä pois ja sen jälkeen käytetään takavarakoidut varata jälleenrakentamiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pelottaako Pietarin siipeä? Ei me teille uhkaa rakenneta, autellaan Ukrainaa vaan ajamaan teitä sieltä pois ja sen jälkeen käytetään takavarakoidut varata jälleenrakentamiseen.

        Onko Suomi jo sisukkaasti osa Ukrainan sotaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko Suomi jo sisukkaasti osa Ukrainan sotaa?

        Asetoimittajana kyllä, ja se vaatii sisua täältä Venäjän vierestä!


    • Anonyymi

      SISU -elokuva on lähinnä viihdettä ilman mitään syvällisiä poliittisia tai kansakuntapsykologisia analyysejä.

      Mutta jos se saa putinistit näin sekaisin, niin siitä yksi plussa sille.

      • Anonyymi

        Räiskintä-Rambo!


      • Anonyymi

        Siis ei Matti Pellonpää osuuksia?


    • Anonyymi

      Typerä vanhoollissuomalainen Ilkka Luoma horinoineen. Mikset muuta metsään asumaan?

      • Anonyymi

        Osaatko kommentoida itse aloitusta?


      • Anonyymi

        Etsitkö kavereita sinne?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osaatko kommentoida itse aloitusta?

        Oletko pösilö? Siitä on lukuisia lukijakommentteja - lue niitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko pösilö? Siitä on lukuisia lukijakommentteja - lue niitä.

        Eli et osannut! Näinkö?


    • Anonyymi

      Sisu on karkki -pervitiini jota suomalaiset poopsi jatkosodassa aivan liikaa. Siitä sai sisua.

    • Anonyymi

      pidätkö itseäsi sisukkaana

    • Anonyymi

      Sisulla siirtyy vuoriakin!

    • Anonyymi

      Historian uudelleenkirjoittaminen on nyt muotia.

      • Anonyymi

        Totta - tunnetuin historian vääristelijä on Pekka Visuri.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Luoma sisukkaasti trollaa putinismia, vaikka lukijat ovat jauhottaneet hänet joka kerta.

      Onko tuo sisukkuus svenduuvamaista tyhmyyttä?

    • Anonyymi

      "Talvisodasta syntyi käsite – suomalainen sisu, sitä käytiin ihmettelemässä median toimesta talvella 1939-40 ulkomaita myöten, koska oli muutoin menossa rauhallinen II Maailmansodan asemasotavaihe."

      Käsite sisu ei saanut alkuaan talvisodasta. Myytti suomalaisesta sisusta syntyi jo 1800 -luvulla eli suomalaiset sotilaat olivat talvisotaan lähtiessää jo valmiiksi sisukkaita, todellisia sisupusseja.

      Monella heistä oli jopa Sisu-rasia taskussaan, kun he lähtivät vastaanottamaan rauhaa rakastavaa naapuriamme.

    • Anonyymi

      MIKSI VENÄJÄ HYÖKKÄSI UKRAINAAN?

      • Anonyymi

        Ukrainan noin kuusi miljoonaa venäläismielistä ja heidän hätä.


    • Anonyymi

      Onko teillä sloboilla siellä Venäjällä jotain sisun synonyymiä?

      • Anonyymi

        Luoma inttää sisukkaasti samoja trollihokemia.
        Trollina pärjää hyvin vanha ukkokin, kun ei ole kovin älykäs.


    • Anonyymi

      Nyt ollaan Natossa - muuttuuko suomalainen sisu nyt uhoksi itää kohden?

      • Anonyymi

        Miksi tuota Ilkka koko ajan räkytät?


    • Anonyymi

      Suomalainen sisu on sellaista, että sen avulla it-konekiväärin luodeiltakin suojaudutaan toisen ihmisen ruumiin avulla. 😂 Ei helvetti, miten typerän lapsellinen leffa kokonaisuudessaan. No, kuvaa ehkä kohtuullisen hyvin nykyistä Suomen kansaa.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ookkona Oulusta - syökkönä sisua?

    • Anonyymi

      Itätrollit sisukkaasti räkyttävät samaa Putinin mantraa vuodesta toiseen: hyvä Venäjä on uhri ja länsi paha.

    • Anonyymi

      Sisulla läpi harmaan kiven eroon Natosta.

    • Anonyymi

      Säikähtikö suomalainen sisu pakko-natottajia ja median rankkaa manipulaatiota?

    • Anonyymi

      Nouseva kansallinen sisu lisää tarvettamme palauttaa itsenäisyytemme.

    • Anonyymi

      Mitä on suomalainen sisu?
      Suomalaisten tutkijoiden mukaan käsite suomalaisesta sisusta syntyi Suomen itsenäistymisen aikoihin. Siihen aikaan tarvittiin jotain uuden kansakunnan määrittelemiseksi. Sisun avulla suomalaiset selvisivät myös talvisodasta ja sisun avulla selitetään Suomen menestystä eri lajeissa.
      https://www.suomalainensisu.fi/artikkeli/mita-on-suomalainen-sisu
      Suomalaisen sisun käsite on osa suomalaista kansallista identiteettiä :)

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      78
      1540
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1277
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      120
      1247
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1166
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1034
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      84
      841
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      782
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      775
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      381
      751
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      123
      701
    Aihe