UFO ja ihme käsitteillä on jotain yhteistä?

Anonyymi-ap

chatGPT vastaili kysymyksiin:

KYSYMYS: Määrittele "ihme" kahdella yleisellä tavalla jotka ovat keskenään ristiriidassa

VASTAUS: Ensimmäinen yleinen määritelmä ihmeestä on jotain uskomatonta, poikkeuksellista ja odottamatonta tapahtumaa tai ilmiötä, joka on luonnon laeista johtuen mahdotonta selittää. (toim. huom. Eikös tämä sovikin ufoihin?)

Toinen yleinen määritelmä ihmeestä on jotain hengellistä tapahtumaa tai ilmiötä, joka tapahtuu Jumalan voiman tai vaikutuksen vuoksi ja on tarkoitettu vahvistamaan uskoa tai todistamaan jonkin henkilön pyhästä asemasta. Tämä määritelmä asettaa ihmeen yhteyteen uskon ja uskontojen kanssa.

Nämä kaksi määritelmää ovat ristiriidassa toistensa kanssa, sillä ensimmäinen lähestyy ihmettä luonnontieteellisestä näkökulmasta, kun taas toinen lähestyy ihmettä hengellisestä ja uskonnollisesta näkökulmasta.

K:> toinen näkökulmista on siis väärä

V: > Ei, ei voida sanoa, että toinen näkökulma olisi väärä. Molemmat määritelmät ovat yleisiä ja käytettyjä, ja ne perustuvat erilaisiin näkökulmiin ja uskomuksiin. Yksi ihme voi olla uskomattoman poikkeuksellista luonnon laeista johtuen, mutta samalla se voi olla hengellisesti merkityksellistä ja osoittaa Jumalan voiman. Ristiriita näiden kahden näkökulman välillä riippuu henkilöstä, joka määrittelee ihmettä, ja hänen henkilökohtaisista uskomuksistaan ja näkemyksistään.

K:> luonnonlakeja rikkova ilmiö ei voi olla totta

V:> Tämä riippuu henkilön filosofisesta ja tiedettieteellisestä maailmankatsomuksesta. Joillekin henkilöille luonnonlakien rikkominen on mahdotonta ja uskomatonta, ja he pitävät sitä vääränä. Toisille henkilöille luonnonlakien rikkominen voi olla mahdollista ja uskottavaa, esimerkiksi jos he uskovat jumalallisiin voimiin tai hengellisiin ilmiöihin. Lisäksi tiede ja luonnonlakien ymmärtäminen kehittyvät jatkuvasti, ja uusi tieto ja ymmärrys voivat johtaa luonnonlakien muuttumiseen tai uudenlaisen ymmärryksen syntymiseen.

K:> siis ihme on sellaisten luonnonlakien mukainen tapahtuma joita ei vielä tunneta

V:> Joo, voisi sanoa niin. Toisilta osin ihme voi viitata tapahtumaan, jota ei voida selittää nykyisillä tiedoilla ja ymmärryksellä luonnonlakeista. Tällöin ihme voisi olla merkki siitä, että on olemassa luonnonlakeja, joita ei vielä tunneta tai joita ei ole vielä selitetty tieteellisesti. Kuitenkin, kun uutta tietoa tulee esiin, ihme voi menettää merkityksensä ja ymmärretään tieteellisesti.

Toisaalta, ihme-käsitteen käyttö voi perustua hengellisiin tai uskonnollisiin näkökulmiin, joissa ihme voi viitata jumalalliseen tai hengelliseen ilmiöön, joka on tarkoitettu todistamaan jumalallista voimaa tai uskon pyhyyttä. Tällöin ihme voi pysyä merkittävänä ja merkityksellisenä, vaikka se ei voida selittää tieteellisesti.

K:> johtopäätös on siis että jumalallinen ja hengellinen ovat ilmaisuja toistaiseksi tuntemattomalle tieteelliselle tiedolle

V:> Ei, voidaan sanoa, että jumalallinen ja hengellinen ovat henkilökohtaisia näkökulmia ja uskomuksia, jotka perustuvat henkilön hengelliseen tai uskonnolliseen maailmankuvaan. Nämä uskomukset voivat sisältää käsityksiä jumalallisesta voimasta tai hengellisistä ilmiöistä, mutta ne eivät automaattisesti osoita tieteellistä tietoa tai todellisuutta. Tiede ja tutkimus pyrkivät ymmärtämään maailmaa luonnonlakien ja todistettavien faktojen kautta, kun taas hengelliset ja uskonnolliset näkökulmat perustuvat henkilökohtaiseen uskontoon ja uskomuksiin. Joten jumalallinen ja hengellinen voivat toimia erilaisina selityksinä ja näkökulmina ihmeisiin, mutta ne eivät välttämättä osoita tieteellistä todellisuutta.

K:> korjaan: johtopäätös on siis että jumalallinen ja hengellinen ovat joko ilmaisuja asioille joita ei toistaiseksi kyetä selittämään tietellisesti, tai ne ovat pelkkiä kuvitelmia.

K:> Joo, voisi sanoa niin. Jumalallinen ja hengellinen voivat toimia erilaisina selityksinä ja näkökulmina asioille, joita ei vielä voida selittää tieteellisesti tai joista ei ole riittävästi tieteellistä todistusaineistoa. Toisaalta, ne voivat myös olla pelkkiä henkilökohtaisia kuvitelmia tai uskomuksia, joilla ei ole tieteellistä perustaa. Lopulta se, mikä henkilö pitää jumalallisena tai hengellisenä, perustuu hänen henkilökohtaiseen maailmankuvaansa ja uskomuksiinsa.

18

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      chatGPT:lle yksi tärkeä kysymys: >Määrittele todellisuus?<

      Olen aika varma että chatGPT:kään ei poissulje ufoja, humanoideja, henkeä, henkiolentoja Jumalaa jne. yliluonnollista pois vaan sisällyttää ne todellisuuteen. Ainakin jossain määrin; viisain sanakääntein, tai vastaus juuri tuohon kysymykseen voi olla ohjelmoitu hypoteettiseksi pohdinnaksi...

      • Anonyymi

        chatGPT kirjoittelee sitä mitä sille on syötetty, ja se mitä sille on syötetty on ohjelman luoneiden ihmisten valinta. Näyttää siltä että sisäänsyötetty aineisto on voimassa olevan tieteellisen ja materiaalisen maailmankuvan mukainen.

        Jos chatGPT leviää laajaan käyttöön niin siitä tulee eräänlainen oikeiden käsitysten ja ajattelun standardi. Se olisi voimakas mielipidevaikuttaja, vallalla olevien käsitysten levittäjä ja vahvistaja


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        chatGPT kirjoittelee sitä mitä sille on syötetty, ja se mitä sille on syötetty on ohjelman luoneiden ihmisten valinta. Näyttää siltä että sisäänsyötetty aineisto on voimassa olevan tieteellisen ja materiaalisen maailmankuvan mukainen.

        Jos chatGPT leviää laajaan käyttöön niin siitä tulee eräänlainen oikeiden käsitysten ja ajattelun standardi. Se olisi voimakas mielipidevaikuttaja, vallalla olevien käsitysten levittäjä ja vahvistaja

        Taisin olla joo vähän liian optimistinen...? :)
        Kuin shakkimoottori -ohjelma, sisältäen suuren datapankin, tietolähteitä mistä koostaa, yhdistää ja luo uusia lauserakenteita -muotoja (tai shakissa siirtosarjoja).
        Tekoälyillä myös shakkia vastaava "vahvuus Elo-luku", päättelykyky. Tekoälyillä laskennallinen, tai erillisten tietopankkien, syötettyjen eri tietolähteiden yhdistämistaito uuden muotoiseen sanalliseen älylliseen sanarakenteeseen.

        Wikiextra: "Eräässä merkityksessä tekoälynä pidetään tietokoneohjelmaa, joka suorittaa yleisesti ihmismäistä ajattelua (laskennallinen lähestymistapa)."

        "Kapea eli heikko tekoäly toimii erilaisissa rajoitetuissa tehtävissä. Sillä ei ole tietoisuutta, tahtoa eikä ymmärrystä oman alansa ulkopuolella. Tämänhetkiset tekoälysovellukset ovat kaikki kapeaa tekoälyä.[6] "

        "Vahvaa tekoälyä ei vuoteen 2018 mennessä ole missään vielä kehitetty.[7] Vahvalla tekoälyllä on laaja ymmärrys ja ihmisen kaltainen tietoisuus.[6] Vahva tekoäly kykenee ratkaisemaan laajan skaalan erilaisia ongelmia, kuten ajamaan autoa, ymmärtämään kieliä ja tekemään ruokaa.

        "Sitten kun tekoäly ohittaa ihmisen kyvykkyyden, voidaan puhua super-tekoälystä.[6] "


    • Anonyymi

      Onko tuo chat.GPT siis tekoäly, vai mikä?

      • Anonyymi

        jo vain


    • Anonyymi

      Ufoista puhuttaessa pitäisi muistaa kuitenkin se, että niitä käyttävät hyvin erilaiset sivilisaatiot ja jotkut ovat negatiivisempia ja jotkut positiivisempia. Esimerkiksi Point Pleasentin pikkukaupungissa tapahtui outoja asioita 1960-luvulla. Siellä nähtiin useitakin kertoja suurikokoinen punasilmäinen siivekäs lentämään kykenevä olento ja myös ufoja. Useita kuukausia kestäneiden ilmiöiden päätteeksi kaupungin ajoneuvosilta romahti ja noin viisikymmentä ihmistä kuoli.Mothman on nykyään yksi noin sadasta myyttisestä olennosta pohjois-amerikassa, joista on havaintoja. Muita ovat mm. Slenderman ja punasilmäinen Dogman. Punasilmäisyys voisi ehkä viitata siihen, että ovat helvetillisten piirien asukkaita.

      • Anonyymi

        Ja brasiliassa vuonna 1977 ufo kuulemma ampui sädeaseella ihmisiä ja useita kuoli. Mikä voisi olla tuollaisen toiminnan motiivi ufon miehistöllä? Halusiko jokin taho hillitä ufoihin kohdistunutta yleistä mielenkiintoa?


      • Anonyymi

        Uskonnollisesta ja henkisestä näkökulmasta tarkasteltuna esimerkiksi ilmestysten yhteydessä havaitut ufot edustavat korkeimpia et-voimia. Ja kyllä ne ovat et-voimia, vaikka olisivat olleet täällä miljoonia vuosia ja olisivat korkeampien dimensioiden ja maailmojen asukkaita. Tärkeä kysymys on se, että onko olemassa jokin taho, joka on luonut tämän planeetan ja koko aurinkokunnan ja sen lisäksi tarkkailee luomansa maailman asukkaita ja on jatkuvasti taustalla vaikuttanut tuon maailman kehitykseenkin. Jotain sellaista siis mikä on tavanomaisten et-voimien yläpuolella ja on universaalisti vaikuttava. Ja kuvaavato uskonnot sanalla "Jumala" juuri kyseisiä voimia.


    • Anonyymi

      Kysyin tekoälyltä mitä voisi olla uffon sisällä, ei kovin hyvää vastausta tullut..



      1. Alien technology
      2. Cryogenic chambers
      3. Alien navigational systems
      4. Holographic displays
      5. Artificial intelligence
      6. Anti-gravity propulsion system
      7. Weapons arsenal
      8. Alien life forms
      9. Advanced communication systems
      10. Complex computer systems

      Että semmosta joo.

      • Anonyymi

        Tämä on hyvä vastaus. Kaikki nämä löytyvät ufon sisältä.

        Melkein kaikki luonnolliset kielet voidaan kääntää keinotekoiseksi yleispäteväksi kieleksi, jonka syntaksi (kielen rakenne) on täsmällinen ja yksiselitteinen. Minä kuvittelen että chatGPT voisi toimia jotakuinkin seuraavasti:

        ChatGPT kääntää käyttäjän tekstin sanotuksi tekokieleksi. Tekokielikäännös tuottaa tiedon siitä, onko kyseessä kysymys, väite, vastaväite, kielto jne. ChatGPT etsii omasta tietokannastaan tekokielidataa joka liittyy käyttäjän kirjoittaman tekstin tekokielikäännökseen ja koostaa oman tekokielisen vastineensa. Sen jälkeen chatGPT kääntää sen käyttäjän luonnolliselle kielelle.

        Älyähän tässä ei ole ollenkaan missään kohtaa, ei ajattelua eikä tietoisuutta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on hyvä vastaus. Kaikki nämä löytyvät ufon sisältä.

        Melkein kaikki luonnolliset kielet voidaan kääntää keinotekoiseksi yleispäteväksi kieleksi, jonka syntaksi (kielen rakenne) on täsmällinen ja yksiselitteinen. Minä kuvittelen että chatGPT voisi toimia jotakuinkin seuraavasti:

        ChatGPT kääntää käyttäjän tekstin sanotuksi tekokieleksi. Tekokielikäännös tuottaa tiedon siitä, onko kyseessä kysymys, väite, vastaväite, kielto jne. ChatGPT etsii omasta tietokannastaan tekokielidataa joka liittyy käyttäjän kirjoittaman tekstin tekokielikäännökseen ja koostaa oman tekokielisen vastineensa. Sen jälkeen chatGPT kääntää sen käyttäjän luonnolliselle kielelle.

        Älyähän tässä ei ole ollenkaan missään kohtaa, ei ajattelua eikä tietoisuutta.

        Sitä älyä koneet ja ohjelmointi kasvaa koko ajan mutta tietoisuus on sitten vähän erikoisempi juttu miten se määritellään.

        Tiedon määrässä verkkoon kytköksissä oleva nopea kone on täysin ylivertainen ihmiseen verrattuna. Se miten se käsittelee sitä tietoa, on eri asia. Koneet osaa jo tehdä upeita taideteoksia, musiikkia, runoja ja kertoa jopa itse keksimiään vitsejä.

        Viime vuonna oli uutinen jossa tietokoneen piirtämä taideteosa voitti taidekilpailun. Asiasta ei kerrottu tuomareille ennenkuin valinnan jälkeen.

        Sanoisin että aika pelottavaa.


    • Anonyymi

      kuvaile elämää vieraalla planeetalla, jolla on älyllistä elämää.
      lang:fi

      Elämä vieraalla planeetalla, jolla on älyllistä elämää, voisi olla hyvin erilainen kuin elämä maapallolla. Maapallolla olevat eläimet ja ihmiset ovat tottuneet elämään tietyissä olosuhteissa, mutta vieraalla planeetalla olosuhteet voivat olla hyvin erilaisia. Planeetalla voisi olla erilaisia olentoja ja eläimiä, jotka ovat sopeutuneet olosuhteisiin. Planeetalla voisi olla myös erilaisia ekosysteemejä ja maastoja, jotka olisivat erilaisia kuin maapallolla. Planeetalla voisi olla myös erilaisia kulttuureja ja uskomuksia, jotka olisivat hyvin erilaisia kuin maapallolla. Planeetalla voisi olla myös erilaisia teknologioita ja tieteenaloja, jotka olisivat hyvin erilaisia kuin maapallolla.


      Ei tullut mitenkään huippuvastaus tekoälyltä.

      • Anonyymi

        Mitä vaadit huippuvastaukselta ja mitä kykyjä se vaatisi tekoälyltä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä vaadit huippuvastaukselta ja mitä kykyjä se vaatisi tekoälyltä?

        Odottaisin tekoälyltä jotakin uutta mielenkiintoista näkökulmaa/ pointtia asioihin. Ei haittaa vaikka heittää yli tai tulee jotakin aivan uskomatonta tai jopa mieletöntä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Odottaisin tekoälyltä jotakin uutta mielenkiintoista näkökulmaa/ pointtia asioihin. Ei haittaa vaikka heittää yli tai tulee jotakin aivan uskomatonta tai jopa mieletöntä.

        Mistä ihmeestä tekoäly löytäisi uutta mielenkiintoista kun se vain kelaa olemassaolevia tekstejä - ei kyllä mistään. Tekoäly ei saa inspiraatioita eikä ideoita, ja sen luovuus on olemassaolevan matkimista, muuntelemista tai yhdistelemistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä ihmeestä tekoäly löytäisi uutta mielenkiintoista kun se vain kelaa olemassaolevia tekstejä - ei kyllä mistään. Tekoäly ei saa inspiraatioita eikä ideoita, ja sen luovuus on olemassaolevan matkimista, muuntelemista tai yhdistelemistä.

        Olet oikeassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä ihmeestä tekoäly löytäisi uutta mielenkiintoista kun se vain kelaa olemassaolevia tekstejä - ei kyllä mistään. Tekoäly ei saa inspiraatioita eikä ideoita, ja sen luovuus on olemassaolevan matkimista, muuntelemista tai yhdistelemistä.

        Suora komentokaan ei tuota huippuvastauksia.

        KYSYMYS> mitä yllättävää, epätavanomaista, uskomatonta, hämmästyttävää ja tuntematonta voisi löytyä ufon sisältä, ufon tekniikasta ja ufoteknologian teteellisestä perustasta? kerro vähintään 12 asiaa

        VASTAUS> Valitettavasti ei ole mitään todistettua näyttöä siitä, että ulkomaalaiset eliöt tai heidän teknologiansa ovat olemassa. Mitään yllättävää, epätavanomaista, uskomatonta, hämmästyttävää tai tuntematonta ei ole varmuudella tiedossa ulkoavaruudesta tai mahdollisista ulkomaalaisista olennoista.

        Sen sijaan, jos haluat keskustella mahdollisista skenaarioista tai fiktioista, joita voisi esiintyä ufon sisällä, tekniikassa tai teknologian perustassa, voin antaa sinulle joitakin esimerkkejä:

        Avaruusolenten biologiset järjestelmät, jotka toimivat eri tavalla kuin ihmisten tai muiden maapallon eläinten biologiset järjestelmät.
        Avaruusolenten kyky kommunikoida telepaattisesti tai muilla tavoin, joita ihmiset eivät ymmärrä.
        Teknologia, joka mahdollistaa avaruusolenten matkustamisen suurilla nopeuksilla ilman fyysistä vaikutusta niiden henkilökohtaiseen terveyteen.
        Ufoteknologia, joka perustuu energian käyttöön, joka ei perustu maapallon nykyisiin teknologioihin, kuten atomivoimaan tai polttokennoihin.
        Avaruusolenten kyky muokata ja hallita materiaa tavalla, joka ei perustu ihmisten nykyisiin fysikaalisiin tietoihin.
        Avaruusolenten kyky matkustaa ajassa tai siirtyä eri dimensioihin.
        Ufoteknologia, joka mahdollistaa avaruusolenten välittömän ja täydellisen tiedonvaihdon kaikkien niiden jäsenten kesken.
        Avaruusolenten kyky luoda ja hallita holografisia tai virtuaalisia maailmoja.
        Teknologia, joka mahdollistaa avaruusolenten hallitsevan ja säätelevän sääolosuhteita tai muita luonnonvoimia.
        Ufoteknologia, joka perustuu matemaattisiin tai geometrisiin malleihin, joita ihmiset eivät ymmärrä.
        Avaruusolenten kyky luoda ja hallita elämää.


    • Ufo oli sanana aikoinaan nuorisoslangissa esimerkiksi yhteydessä "jätkä on ihan ufo", jos joku oli aivan outo, teki kummallisia tai yliluonnollisia asioita.

      Ufo- sanaa käytettiin myös henkilöistä joita ei ymmärretä. Sitten jos joku vaihtoi mielipidettään tuosta vaan, käytöstään tai kumppania, niin hän oli leija tai tuuliviiri.

      Muistan myös jos joku uhosi tekevänsä jonkun uskomattoman suorituksen tms niin hänelle saatettiin sanoa että äläpäs nyt ufoile.

      Nuo sanonnat ja puhekieli vaihtelee alueittain. Kun me ei naskalina tiedetty mikä on dösä, niin stadilaiset ei tienneet mikä on linkku. Eräs tyttö luuli että tulin luokseen potkulaudalla kun sanoin tulleeni linkulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8386
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe