Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Suuri ahdistus? Ketkä voittavat? (Osa 4)

Anonyymi-ap

(S24-kristinusko)


• ”Sillä silloin on oleva suuri AHDISTUS, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta hamaan tähän asti eikä milloinkaan tule. ” (Jeesus)
• ”Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään.” ( Matt 24:21-22)

Tämä on osa 4, teemassa; aiheessa suuri ahdistus.
OSA 1 tässä: https://keskustelu.suomi24.fi/t/17721584/quotsuuri-ahdistusquot---kuka-on-valmiudessa
OSA 2 tässä: https://keskustelu.suomi24.fi/t/17721584/quotsuuri-ahdistusquot---kuka-on-valmiudessa
OSA 3 tässä: https://keskustelu.suomi24.fi/t/17726549/emsuuri-ahdistusem-----mika-sen-nosta


1) Suuri, maksimaalinen ahdistus kattaa koko maanpiirin!
-----------------------------------------------------------------------

Kuten Herramme Jeesus itse puhui tästä asiasta, Kyseessä on koko maanpiiriä (= kansoja) koskeva kattava koettelemus. Kyseinen asia on englanniksi kirjoitettuna mm. "great tribulation", = koetus, koettelemus, vaiva.

On viisasta ottaa todesta se, mitä Jeesus ITSE lausui ja opetti tästä erittäin rankasta koettelemuksesta, joka kohtaa ihmisiä: uskoon, epäuskoon, kaikkeen katsomatta!

UT:n tekstit kun kiistatta osoittavat, että myös Herran omat – uskovat - joutuvat kestämään tämän ”ahdistuksen” kurimuksen. Se on kuitenkin määräaikainen, määrämittainen. Näin.


2) Valittujen tähden ahdistuksen aikajaksossa on toivoa?
---------------------------------------------------------------

Herramme Jeesuksen omat sanat todistavat:
• ”Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään.”

Koska kyseessä siis on maksimaalisen ahdingon tila, Jumala pitää erityisesti silmissään omia palvelijoitaan, uskovien laumaa. Valittuja.

He merkitsevät Herralle niin relevanttia asiaa, että jopa ”ahdistuksen päiviä” rankataan heidän vuokseen lyhemmiksi! Koska? Noissa ajoissa on hypoteesi ihmisten totaalisesta luhistumisesta. Ja Herra (lupaustensa) mukaan pitää AINA huolta uskollisista seuraajistaan. Eikä salli kuorman tulla kaatavan kaltaiseksi!

”Valittujen tähden”? Kyllä.

(aloitus jatkuu…)

15

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jatkoa aloitukseen: Suuri ahdistus – ketkä voittavat?


      3) Ketkä sitten selviävät ”suuressa ahdistuksessa”? Ilmestyskirja. . .
      -------------------------------------------------------------------------------

      Herramme Jeesus valaisi ”lopuajan” tapahtumia puheissaan ( Matteus 24., Markus 13. ja Luukas 21 luvut). Sitten Herramme Jeesus antoi julki kattavan kokonaisuuden lopuajan tapahtumista. Ilmestyskirja.

      • ”Jeesuksen Kristuksen ilmestys, jonka Jumala antoi hänelle, näyttääkseen palvelijoillensa, mitä pian tapahtuman pitää; ja sen hän lähettämänsä enkelin kautta antoi tiedoksi palvelijalleen Johannekselle,
      • - joka tässä todistaa Jumalan sanan ja Jeesuksen Kristuksen todistuksen, kaiken sen, minkä hän on nähnyt.” ( Ilm :1-2)

      Tämä palvelija- Johannes- otti tiedot vastaan. Näin Jumala piti huolta, ettei kenenkään välttämättä tarvitse olla ja elää ”suuren tuntemattoman tulevaisuuden pelossa”! Kuka vain tahtoo, voi perehtyä siihen ”ennakkohistoriaan”, niihin visioihin joita Jumala on kertonut. Lopunajasta. (Pakkoa ei ole tutustua!)

      Ilmestyskirjassa on esillä todella rankkoja näkymiä. Mutta erittäin paljon on ihan suorasanaista ja selkeää tekstiä, asiaa!

      Eräs tekstiosuus sisältää kuvauksen ja lupauksen siitä, että eräs joukko on VOITTANUT ja läpäissyt ”suuren ahdistuksen”. Voittajana. Siitä on kuvaus luvussa 7.

      Sitä ennen on katsottava, mitä ”ahdistusta” synnyttäneitä koetuksia on ollut? (Ilm luku 6.)


      4) Jumalan toimenpiteet ovat ja käsillä maailmassa! Kuusi (6) ensimmäistä sinettiä.
      ---------------------------------------------------------------------------------------------


      Koska Raamattu on kokonaisuus, kuin sinetillä suljettu aarteisto, se selittää itse itseään! Mitään kristallipalloja, ennustuskortteja, taikavälineitä, horoskooppeja ei tarvita. Eikä Jumala sellaisia salli Pyhän Sanansa selittäjiksi!

      Kun lukee Ilms 6. luvun selostusta, ei enää ihmettele, että maailmassa on ”suuri ahdistus”!

      Ensin ovat liikkeellä hevoset, ratsukot, Ilm 6:2-8
      • Valkea hevonen
      • Tulipunainen hevonen
      • Musta hevonen
      • Hallava hevonen

      • Näistä tulipunainen hevonen on ”sodan hevonen”. Suuri miekka!
      • Musta hevonen on äärimmäistä nälänhätää kuvaava.
      • Hallava hevonen edustaa maksimaalista kuoleman asiaa.


      • ”….ja heidän valtaansa annettiin neljäs osa maata, annettiin valta tappaa miekalla ja nälällä ja rutolla ja maan petojen kautta.” ( Ilm 6:8)

      Kun maailman väkiluku on tätä nykyä 8 miljardia ihmistä, neljäsosa ( ¼) saisi surmansa sodan. Nälänhädän, ruton (tautien) ja ”maan petojen” ( = terroristit) kautta. Siis noin 2 miljardia ihmistä.

      Jo kaikessa tuossa on aineksia ”suureen ahdistukseen”.

      Mutta lisää on luvassa.
      Ilmestyskirjan 6:9-16 jakeet jatkavat kuvausta siitä kurimuksesta, jossa ihmiskunta viruu. Kohto kaikkein pahinta aikaa. Nimittäin Jumalan ”vihan aikaa” - joka koskee jumalattomuuden ylitse lankevaa kuritusta. ( Ilm 6:15-16)

      Aloitus jatkuu

      • Anonyymi
        UUSI

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍

        🔞 ­N­­­y­­m­­­f­o­­­m­­­a­­a­­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#17733331S

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Jatkoa aloitukseen: Suuri ahdistus – ketkä voittavat?


      5) Valitut pelastetaan ”ahdistuksen keskeltä”!
      -----------------------------------------------------

      Ilmestyskirjan 7. luku onkin kuin ”välisoitto”, jonka aikana Jumalan tuomioiden sarjassa on tauko.

      Tuossa luvussa (7) kerrotaan, miksi tämä tapahtuu? Jumala suorittaa katselmusta. Laittaa sinetit valittujensa otsiin. Ja sitten? Kokoaa ja pelastaa uskovat seuraajansa pois ahdistuksen alta! Näin: Ilmestyskirja 7:9-17


      • ”Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli suuri joukko, jota ei kukaan voinut lukea, kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä, ja ne seisoivat valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli palmut käsissään,

      • - ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta".
      • ”Ja kaikki enkelit seisoivat piirissä valtaistuimen ja vanhinten ja neljän olennon ympärillä ja lankesivat kasvoilleen valtaistuimen eteen ja kumartaen rukoilivat Jumalaa, sanoen:
      • "Amen! Ylistys ja kirkkaus ja viisaus ja kiitos ja kunnia ja voima ja väkevyys meidän Jumalallemme aina ja iankaikkisesti, amen!"
      • Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?" Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen".

      • ” Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä SUURESTA AHDISTUKSESTA tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä. ”

      • ”Sentähden he ovat Jumalan valtaistuimen edessä ja palvelevat häntä päivät ja yöt hänen temppelissään, ja hän, joka valtaistuimella istuu, on levittävä telttamajansa heidän ylitsensä.”

      • ”Ei heidän enää tule nälkä eikä enää jano, eikä aurinko ole sattuva heihin, eikä mikään helle,
      • sillä Karitsa, joka on valtaistuimen keskellä, on kaitseva heitä ja johdattava heidät elämän vetten lähteille, ja Jumala on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä."

      6) Mitä tämän perästä?
      ----------------------------


      Kun Jumala on korjannut talteen oman kansansa ihmiset, valitut, uskolliset palvelijat, sen perästä alkavat ”vihan” ajan ankarat koetukset. Niistä voi kukin lukea Ilmestyskirjan 8.luvusta eteenpäin.

      Noissa kuvauksissa on nähty selkeät todisteet mm. ydinaseiden käytön seurauksista.

      Ne jotka ovat ”voittaneet” Herran armosta ja Hänen avullaan, eivät ole tuossa ”vihan ajassa”.

      ” Sillä Jumala ei ole määrännyt meitä vihaan, vaan saamaan pelastuksen Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta!” ( 1 Tess 5:8)

      Siksi jokainen Herran oma, Hyvän Paimenen laumassa oleva – voi olla turvallisella mielellä. Johannes 10: 27-30, Room 8:35-39

    • Anonyymi

      Moni uskova ymmärtää, että ahdistusten kautta käy tie perille!
      Mutt voimia ei tartte itsestä puristaa...

    • Anonyymi

      Kyllä. Nyt on aika havahtua ja ottaa öljyä lamppuun, viisaiden neitseiden tavalla!

    • Anonyymi

      Ketkä voittavat ? Ne ketkä saivat voiton pedosta.

      Ilm.14:9. Ja heitä seurasi vielä kolmas enkeli, joka sanoi suurella äänellä: Jos joku kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa sen merkin otsaansa tai käteensä. 10. Niin hänkin on juova Jumalan vihan viiniä, joka sekoittamattomana on kaadettu hänen vihansa maljaan, ja häntä pitää tulella ja tulikivellä vaivattaman pyhien enkelien ja Karitsan edessä.

      1234567---

      • Anonyymi

        Kyllä tämä joukko, josta Ilm 7:9-17 Kertoo, olivat voittaneet ahdistuksen aikana!

        Se, joka seisoo Jumalan valtaistuimen edessä - se on lopullisesti päässyt voittajien joukkoon!
        Se on ihan selvää. Mutta sitten on toisia joukkoja.


        • ”Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli suuri joukko, jota ei kukaan voinut lukea, kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä, ja ne seisoivat valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli palmut käsissään,

        • - ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta".
        • ”Ja kaikki enkelit seisoivat piirissä valtaistuimen ja vanhinten ja neljän olennon ympärillä ja lankesivat kasvoilleen valtaistuimen eteen ja kumartaen rukoilivat Jumalaa, sanoen:
        • "Amen! Ylistys ja kirkkaus ja viisaus ja kiitos ja kunnia ja voima ja väkevyys meidän Jumalallemme aina ja iankaikkisesti, amen!"
        • Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?" Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen".

        • ” Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä SUURESTA AHDISTUKSESTA tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä. ”

        • ”Sentähden he ovat Jumalan valtaistuimen edessä ja palvelevat häntä päivät ja yöt hänen temppelissään, ja hän, joka valtaistuimella istuu, on levittävä telttamajansa heidän ylitsensä.”

        • ”Ei heidän enää tule nälkä eikä enää jano, eikä aurinko ole sattuva heihin, eikä mikään helle,
        • sillä Karitsa, joka on valtaistuimen keskellä, on kaitseva heitä ja johdattava heidät elämän vetten lähteille, ja Jumala on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä."


        Sitten?

        Ne jotka EIVÄT ole tuossa em:ssa joukossa, ja elävän Pedon vallan aikana
        (koska uskovia siinäkin ajassa on!)

        Ne voittavat, kun eivät ota "pedon merkkiä"!

        "Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden jotka pitävä Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon."

        Ilme 14:12


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä tämä joukko, josta Ilm 7:9-17 Kertoo, olivat voittaneet ahdistuksen aikana!

        Se, joka seisoo Jumalan valtaistuimen edessä - se on lopullisesti päässyt voittajien joukkoon!
        Se on ihan selvää. Mutta sitten on toisia joukkoja.


        • ”Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli suuri joukko, jota ei kukaan voinut lukea, kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä, ja ne seisoivat valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli palmut käsissään,

        • - ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta".
        • ”Ja kaikki enkelit seisoivat piirissä valtaistuimen ja vanhinten ja neljän olennon ympärillä ja lankesivat kasvoilleen valtaistuimen eteen ja kumartaen rukoilivat Jumalaa, sanoen:
        • "Amen! Ylistys ja kirkkaus ja viisaus ja kiitos ja kunnia ja voima ja väkevyys meidän Jumalallemme aina ja iankaikkisesti, amen!"
        • Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?" Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen".

        • ” Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä SUURESTA AHDISTUKSESTA tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä. ”

        • ”Sentähden he ovat Jumalan valtaistuimen edessä ja palvelevat häntä päivät ja yöt hänen temppelissään, ja hän, joka valtaistuimella istuu, on levittävä telttamajansa heidän ylitsensä.”

        • ”Ei heidän enää tule nälkä eikä enää jano, eikä aurinko ole sattuva heihin, eikä mikään helle,
        • sillä Karitsa, joka on valtaistuimen keskellä, on kaitseva heitä ja johdattava heidät elämän vetten lähteille, ja Jumala on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä."


        Sitten?

        Ne jotka EIVÄT ole tuossa em:ssa joukossa, ja elävän Pedon vallan aikana
        (koska uskovia siinäkin ajassa on!)

        Ne voittavat, kun eivät ota "pedon merkkiä"!

        "Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden jotka pitävä Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon."

        Ilme 14:12

        N e ketkä ovat petoa kumartaneet, ovat kumartaneet jo 300-luvulta lähtien.

        YMMÄRTÄVÄISEN Adventisti ylifariseus_1:sen kirjoitus sen kertoo: SUNNUNTAI PEDONMERKKI: PEDON MUUTTAMA LEPOPÄIVÄ ON OLLUT PEDONMERKKINÄ SIITÄ ALKAEN, KUIN SE ON OLLUT KATOLISEN VALLAN TUNNUSMERKKI, ELI ALUSTA ASTI. "TUOMIOIDEN JULISTAMINEN" ON ERI ASIA, KUIN MERKIN AIKAANSAAMINEN PAAVIN TOIMESTA KESKIAJOISTA LÄHTIEN, MUTTA MERKKI SÄILYY MUUTTUMATTOMANA AJAN LOPPUUN SAAKKA.

        1234567---


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        N e ketkä ovat petoa kumartaneet, ovat kumartaneet jo 300-luvulta lähtien.

        YMMÄRTÄVÄISEN Adventisti ylifariseus_1:sen kirjoitus sen kertoo: SUNNUNTAI PEDONMERKKI: PEDON MUUTTAMA LEPOPÄIVÄ ON OLLUT PEDONMERKKINÄ SIITÄ ALKAEN, KUIN SE ON OLLUT KATOLISEN VALLAN TUNNUSMERKKI, ELI ALUSTA ASTI. "TUOMIOIDEN JULISTAMINEN" ON ERI ASIA, KUIN MERKIN AIKAANSAAMINEN PAAVIN TOIMESTA KESKIAJOISTA LÄHTIEN, MUTTA MERKKI SÄILYY MUUTTUMATTOMANA AJAN LOPPUUN SAAKKA.

        1234567---

        *****


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        N e ketkä ovat petoa kumartaneet, ovat kumartaneet jo 300-luvulta lähtien.

        YMMÄRTÄVÄISEN Adventisti ylifariseus_1:sen kirjoitus sen kertoo: SUNNUNTAI PEDONMERKKI: PEDON MUUTTAMA LEPOPÄIVÄ ON OLLUT PEDONMERKKINÄ SIITÄ ALKAEN, KUIN SE ON OLLUT KATOLISEN VALLAN TUNNUSMERKKI, ELI ALUSTA ASTI. "TUOMIOIDEN JULISTAMINEN" ON ERI ASIA, KUIN MERKIN AIKAANSAAMINEN PAAVIN TOIMESTA KESKIAJOISTA LÄHTIEN, MUTTA MERKKI SÄILYY MUUTTUMATTOMANA AJAN LOPPUUN SAAKKA.

        1234567---

        Älä viitsi hourailla. Pedon merkki tullaan laittamaan otsaan tai oikeaan käteen eikä sillä ole mitään tekemistä sunnuntain kanssa. Oletko oikeasti noin sekaisin vai teetkö tuota tahallasi ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä viitsi hourailla. Pedon merkki tullaan laittamaan otsaan tai oikeaan käteen eikä sillä ole mitään tekemistä sunnuntain kanssa. Oletko oikeasti noin sekaisin vai teetkö tuota tahallasi ?

        Toki Jeesus olisi muistuttanut että muistakaa tarkkailla viikonpäiviä, lauantai on keinonne pelastua vaivan aikana. Vaan kun ei sanonut.


    • Anonyymi

      Kristitty voittaa kun säilyttää sisäisessä maailmassaan Isän tahdon, Jeesuksen Kristuksen Herruuden ja Pyhän Hengen läsnäolon ja voiman.

      Kannattaa ylläpitää rukouselämäänsä sekä itsessä vaikuttavia Pyhän Hengen armolahjoja, pitää mielessä Jumalan sana. Nämä "säilyvät elossa" kun sallii niiden elää: ajatuksissa, puheissa ja teoissa.

      Rehellistä, hengellistä itsetutkistelua, jota seuraa Kristuksen Itsensä vaikuttama parannus: synnintunto, katumus ja usko evankeliumiin.

      • Anonyymi

        Näin on. Voittaminen on jatkuvaa kilvoituksen tiellä. Kun on joka lajia asioita taivastiellä.
        Mutta voittavan uskon voi oppia. Ja siksi Jumala antaa ahdistuksia ja koetuksia, että niissä voi karaistua.


    • Anonyymi

      Kyllä ahdituksen aika tulee, koska Jeesus sen itse ennusti!

    • Anonyymi

      Niin se menee. Mutta Jeesus antoi fantastisen ohjeen:

      "Kun nämä kaikki alkavat tapahtua - NOSTAKAA päänne, rohkaiskaa itsenne!"

      Luukas 21:28.

      Ei Jeesus sanonut: piiloutukaa johonkin, paetkaa johonkin, pötkikää pakoon metsään, minne vain? pelätkää niin paljon kuin ikinä osaatte!

      Ei. Ja ei!

      Vuonna 1999? Tuolloin syntyneessä laulussa: Rauhan aika! - On asiaa ja visiota, mutta hengen innoittama taso. Nyt 24 vuotta myöhemmin on laulun sisältö ajankohtainen, ja voi sitä videota vapaasti kuunnella..

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17936351/tuleeko-rauhan-aika----maailmaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2047
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1374
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1311
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      75
      1282
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe