ydinvoimalat

Anonyymi-ap

Jossakin se Suomikin on suurta maailman mittapuun mukaan katsottuna. Meillä on maailman kallein ydinvoimala ja se ei edes vielä ole valmis.. Jos nyt koskaan valmistuukaan. Näinköhän sitä enää uskaltaa käynnistääkkään turvallisesti?

8

66

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      OL3 on kalliimpi kuin mitä aikoinaan sen hinnaksi sovittiin. Ydinvoimalan tilaajan (TVO) kannalta katsottuna onni onnettomuudessa on se, että rakentamisen hinta oli etukäteen määrätty tietyn suuruiseksi ja siitä yli menevät kustannukset joutui maksamaan Areva eli Ranskan veronmaksajat. Suomen veronmaksajat eivät siitä joutuneet ylimääräistä maksamaan. Tämä(kin) on käyty palstalla läpi moneen kertaan.

      OL3 on jo käynnistetty ja se on toiminut koejakson aikana pitkiä aikoja.

      • Anonyymi

        Ja taas viivytys ... Koekäyttö jatkuu taas perjantaina...


    • Anonyymi

      Ydinvoimaloiden käyttöön taloudellisesti en ota kantaa. Turvallisuusnäkökohdat ovat kuitenkin unohtuneet nopeasti. Eivät suomalaiset laitokset ole sen turvallisempia kuin muuallakaan maailmassa. Onnettomuuksia, joita ei olisi pitänyt tapahtua, on kuitenkin jo tapahtunut useita vuosien saatossa. Tuntemattomia tekijöitä on olemassa ja onnettomuuden sattuessa seuraukset voivat olla katastrofaalisia.

      Uusiutuvaa energiaa tehdään vauhdilla ja uusia menetelmiä sähkön tuotantoon kehitetään nopealla vauhdilla. Ainakaan uusia laitoksia ei tulisi enää rakentaa. Nyt on myös realistista myös ottaa huomioon, että esim. mahdollisessa sotatilanteessa ydinvoimalat voivat olla myös vihollisen kohteita. Ilman niitäkin ydinvoimalat ovat potentiaalisia suuren säteilymäärän lähteitä, joissa suuria maa-alueita tuhoutuu asuinkelvottomaksi. "Pienen" Suomen energiaratkaisut pitäisi perustua turvallisiin tapoihin tuottaa sähköä, joilla voidaan jo lähitulevaisuudessa tyydyttää sähköntarpeemme ja sitä odotellessa käyttää jopa fossiilista polttoainetta tuottavia voimaloita muutaman vuoden ajan. Niillä ei maailmanlaajuisesti ole suhteessa ole merkittävää vaikutusta ilmastoon.

      Ydinvoima koko historiansa ajan tuottanut suhteellisesti vain marginaalisen osan maailman sähkön tarpeesta...Suomi ehkä jonkinlainen poikkeus pienenä maana useine laitoksineen. Riskillä nekin ovat toimineet (onneksi ilman onnettomuuksia).

      • Anonyymi

        Kuinka paljon plutoniumia Venäjälle ovat suomalaiset valmistaneet voimaloiden sivutuotteena olemassaolonsa aikana?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka paljon plutoniumia Venäjälle ovat suomalaiset valmistaneet voimaloiden sivutuotteena olemassaolonsa aikana?

        Loviisasta palautettiin noin 350 tonnia käytettyä polttoainetta Neuvostoliittoon ja Venäjälle, enne kuin vienti kiellettiin. Puhtaan plutoniumin osuus tuosta on sangen vähäinen, eikä millään muotoa tarpeellinen ydinasetuotannon kannalta.


    • Anonyymi

      Täytyis maksajat etsiä muualta ei veronmaksajilta. Miten voi olla tuollaisia tumpeloita ja kuka palkkasi. Hänen kuuluu maksaa

      • Anonyymi

        Mitähän sinä nyt yrität selittää? Ei Suomessa ole varsinaisesti koskaan veronmaksajien rahoilla ydinvoimaloita rakennettu. Loviisan laitokset ovat kenties vähän rajoilla, mutta ei Imatran Voimakaan budjettirahoituksella toiminut!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitähän sinä nyt yrität selittää? Ei Suomessa ole varsinaisesti koskaan veronmaksajien rahoilla ydinvoimaloita rakennettu. Loviisan laitokset ovat kenties vähän rajoilla, mutta ei Imatran Voimakaan budjettirahoituksella toiminut!

        Kyllähän OL3 maksettiin veronmaksajien, joskin Ranskan veronmaksajien, rahoilla.

        Areva mokasi raskaasti arvioissaan siitä, mitä voimala tulee Suomen turvallisuusmääräysten perusteella maksamaan. Asiasta käytiin oikeutta ja Areva joutui maksumieheksi. Ranskan valtio omistaa Arevan joten Ranskan valtio maksaa Olkiluodon kolmannen reaktorin ylimääräiset kustannuksen.

        Suomalaiset veronmaksajat eivät OL3:ssa ole maksuhenkilöinä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      60
      4305
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      175
      2669
    3. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      159
      2468
    4. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      218
      2421
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      434
      1656
    6. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      163
      1517
    7. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      176
      1514
    8. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      98
      1318
    9. 79
      1281
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      59
      1239
    Aihe