Harmaa talous - ukrainapakolaisten hyväksikäyttö

Anonyymi-ap

Pakolaisten riisto on naamioitu hyväntekeväisyydeksi.
Tampereella Sulkavuoren jäteveden puhdistamon työmaalla on paljastunut ukrainalaisten pakolaisten röyhkeä hyväksikäyttö.
Työmaan johdon mukaan "latvialainen hyväntekeväisyysjärjestö" värväsi sotapakolaiset Suomeen. Värvärifirma osoittautui latvialaiseksi SIA UNA R yhtiöksi.
Työmaan johdossa vallitsi epätietoisuus minkä yhtiön palveluksessa työntekijät ovat.

20

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomen yhtiöt käyttävät karkeasti hyväksi ukrainalaisia sotapakolaisia. Juhlapuheissa eliittimme kyynelehtivät sodan jaloista lähteneiden puolesta.

    • Anonyymi

      8-10e tunti max saavat. ovat erittäin tyytyväisiä. ilmainen asunto, kela rahat, ehtii tehdä töitä 6-12kk, ottaa mahdolliset luotot. häipyy omaan maahan rikkaana ihmisenä.
      siellä ihminen tienaa sodan jälkeen 150-200ekk max elintaso siis laskee 350-600ekk ennen sotaa. eikä toivoakaan että elintaso nousisi. Suomi on ukrainalaislle kultakaivos

    • Anonyymi

      Kirjaroviot taas uudelleen 1933
      Nyt Ukrainassa 2023 Natsit taas asialla kansallismieliset äärinarionalistit
      Hävetkää ihmiset
      Ukrainan Venäläisiä tapettiin systemaattisesti Ukrainassa.
      Historia toistaa itseään.

    • Anonyymi

      Suomalaiset firmat huiputtavat myös suomalaisia palkkatyöläisiä yrittäjätittelillä.
      Ne tarjoavat pari euroa tessin yli tuntipalkkaa työläiselle. Ammattiliittoja vieroksuva kansalainen tulee ylpeäksi uudesta tittelistä. Seuraavaksi hän huomaa, että hänen itsensä maksettavaksi jää tapaturmavakuutus, työterveydenhoito, lomakorvaus, sotuvelvoite. Seuraavaksi poistuu ylityö- yö ja viikonlopputyön lisäkorvaus, työkalukorvaus, matkakorvaus. Tapaturmat yksinyrittäjä korvaa otse.
      Ollaankin reaalipalkassa alle puolet tappiolla työehtosopimusten mukaisesta tulosta.

      Tätä samaa sovelletaan hädänalaisten ukrainalaisten sotapakolaisten kohdalla. Suomalainen kapitalisti ei tunne sääliä ukrainalaisia kohtaan. Juhlapuheissa puhutaan makeita, työmaalla riistetään rajusti.
      Rakennustyöläisten liitto auttaa pakolaisia kykyjensä mukaisesti. Ukrainassa ammattiliitot on lakkautettu.

    • Anonyymi

      Tarkastuksessa ilmeni ukrainalaisten tietävän olevansa yrittäjiä ja tekevänsä pakkatyöläisen työtä mutta eivät ymmärtäneet mitä se käytännössä tarkoittaa.
      He tekivät työtä arkisin 10 tuntia päivässä ja 6 tuntia lauantaisin ilman ylityö- ja viikonloppukorvauksia. Tuntipalkan olisi tullut olla yli kaksinkertainen, jotta yrittäjä olisi saanut saman kuin palkkatyöläinen.
      Ukrainalaisten rakennustyöläisten riisto on vailla vertaa.
      Työnantajaliitot ovat yrittäneet huiputtaa suomalaisia samalla taktiikalla. EK:n tavoite on sillä toimella kaataa ammattiliitot nurin. Työläisen viimeinen turva olisi poissa.

    • Työnantajajärjestöt puhuvat kaiken aikaa työvoiman riittämättömyydestä. Pakolaiset tekisivät työtä mutta yksityisfirmat järjestävät heitä raa'asti alepalkoilla. Rahapiirien voivottelu sotapakolaisten auttamisesta valuu tyhjille seinille.

      Rakennusliiton varapuheenjohtaja Palonen tiivistää kieroilun hurskasteluksi.
      "Ukrainalaisen työvoiman, tässä tapauksessa ukrainalaisten sotapakolaisten, riiston naamioiminen hyväntekeväisyydeksi ylittää kaikki rajat. Kyse on harmaasta taloudesta ja ihmisten hyväksikäytöstä. On selvää, että työnantajan työmaan pääurakoitsija kantaa raskaan vastuun verovaroilla rahoitettavan julkisen rakennustyömaan tavasta kohdella työvoimaa."

      Jätevesipuhdistamotyömaa on kuuden kunnan yhteishanke. Suomalainen yhteiskunta sallii tässä tapauksessa sotapakolaisten kylmäverisen riiston. Ylin poliittinen eliitti puhuu tippa silmässä pakolaisten auttamisesta. Vanhanaikainen riisto on kyseessä. Eliitin puheet jäävät sikseen.
      Samassa yhteydessä voidaan todeta, että ulkomaisia marjanpoimijoita metsissä ja pelloilla on riistetty vuosikausia ja joka vieläkin jatkuu.

    • Anonyymi

      Suomalaiset yrittäjät käyttävät myös monenlaisia ulkomaalaisia orjatyössä. Vasta asiasta Yle kertoi yhden saaneen viikossa 10 euroa puhtaana käteen. Työpäivä 10 - 12 tuntia seisemänä päivänä viikossa. Tilanne vielä surkeampi kuin ukrainalaisten kohdalla.
      Asumukset vanerihökkelissä, ei vettä eikä sähköä.

      Entä kun kesä tulee ja maatalous ja marjatyö kerää kausityöläisiä. Kuinka montaa tuhatta ukrainalaispakolaista kyykytetään. Mitä tekee Marinin hallitus hädänalaisten eteen.

    • Anonyymi

      Sotapakolaisia saa ottaa töihin. Matalin palkka työsuhteessa täytyy olla tessin minimi. Ammattitaitoisille kokeneen ammattimiehen palkka.

    • Anonyymi

      Raharuhtinaat kiljuvat sodan puolesta. Työväestöä manipuloidaan ampumaan toisiaan.
      Tilaisuuden tullen nykyaikanakin osaa työläisistä orjuutetaan kuten ukrainalaisten kohdalla. Voi olettaa, heitä kohdellaan kaltoin muissakin valtioissa. joissa johtavat tahot puhuvat Ukrainan puolesta tippa silmässä.

    • Anonyymi

      Suomea mainostetaan demokratian esikuvana. Pakolaisten raaka riisto puhuu toista.
      Eräs suuri porvaripuolue jättäisi pakolaiset rajan taakse. Missä on inhimillisyys!
      Hallitus ajaa aseistautumisen lisäämistä. Hädänalaiset ihmiset tulevat enimmäkseen sota-alueilta. Sodan vai pakolaisten hyväksi tekoja?

    • Anonyymi

      Muutama ukrainalaispakolainen on saatu hyväksymään riistonsa. He asettuivat hyväksymään riistonsa.
      Toiset taas saivat silmänsä auki ja antoivat kiitokset rakentajien ammattiliitolle. Latvialainen välitysfirma ajoi ukrainalaisia pois asuntohökkeleistä. Urakoitsija irtisanoi pakolaisia, jotka hyväksyivät ammattiliiton tuen.
      Tilanne on luultavasti sama koko EU:n alueella. Firmat ja poliittinen johto makeilevat ns. avustustyöllä mutta kohtelevat pakolaisia kaltoin.

    • Anonyymi

      Ukrainalainen pakolainen tai kotimainen työntekijä. Molemmat yhtiöiden mielestä liian kalliita.

      • Anonyymi

        Tuotettiinko sota siksi, että Euroopan valtiot saisivat halpaa työvoimaa?


    • Anonyymi

      Ukrainasta lähti paljon sotapakolaisia ulkomaille. Arvattavissa on, että suuri joukko nuoria eivät halunneet sotaa mutta eivät voi ääneenkään sitä lausua.

    • Anonyymi

      Kaikki ne miljoonat Ukrainasta muualle muuttamaan joutuneet ja maan sisäiset pakolaiset ovat sellaisia vain ja ainoastaan sen vuoksi, että Ukrainaan hyökkäävä Venäjän fasismidiktatuuri on tuhonnut heidän kotinsa, miehittänyt heidän kotipaikkansa ja estää nyt heidän mahdollisuutensa kyetä elämään kuten he elivät ennen sotaa.

      Suomen Kommunistinen Puolue: vaatikaa paitsi Venäjää lopettamaan hyökkäyssotansa Ukrainassa myös vetämään kaikki miehitysjoukkonsa ja -hallintonsa pois Ukrainan valtioalueelta, Krim mukaan lukien, jotta kodeistaan paenneet ukrainalaiset voivat palata niihin ja alkaa rakentamaan askel kerrallaan uutta elämää.
      Miksi te ette ole jo tehneet tuota, SKP?

      Valistettakoon tämänkin ketjun ilmeisen huonolla tietotopohjalla kommentoivia tai sitten muutoin vain hatarapäisiä kommunismidiktatuurin puuhastelijoita ja muita Kremlin edessä konttaajia sillä tosiasialla, että se oli Venäjän fasismidiktatuuri joka käy jo vuonna 2014 aloittamaansa imperialististista hyökkäyssotaansa Ukrainassa, päämääränään maan valtaaminen, sen suvereeniuden ja itsemääräämisoikeuden lakkauttaminen ja Ukrainan kansan orjuuttaminen Vladimir Putinin fasistihallinnon alamaisiksi.

      Venäjän fasismidiktatuurin päämäärä on siis hyväksikäyttää kaikkia Ukrainan ukrainalaisia orjuuttamalla heidät lopun iäkseen, jokaisen tulevan sukupolvenkin, ja teidän venäläinen toveripuolueenne, Venäjän federaation kommunistinen puolue, tukee ehdoitta tuota Vladimir Putinin fasistihallinnon imperialistista sotapolitiikkaa Ukrainassa.

    • Anonyymi

      Suomalaiset kommunistit tekevät kaikkensa sodan lopettamiseksi. Emme vaadi puolen tai toisen lattiaan lyömistä vaan rauhanneuvotteluja.
      Onneksi meidän avuksi on tullut korkeampia voimia. Ranska ja Kiina ottavat Suomen jättämän aukon ristiriitojen sovittelussa käyttöön. Marinin hallitus ja oppositiossa olevat eduskuntapuolueet karttavat sovittelua kaikin voimin. Ne tulevat häviämään häpeällisesti.

    • Anonyymi

      Lyödään vetoa.
      Ennen vapunpäivää ilmaantuu uutisia ukrainalaispakolaisten riistosta.

    • Anonyymi

      Jos ja kun pakolaiset haluavat tehdä työtä, sitä ei tule estää.
      Heitä varten tulisi järjestää toimisto, joka tarkistaa työsopimuksen ja tarvittaessa muutetaan sopimus vähintään alan työehtosopimuksen mukaiseksi. Samalla työssäkäyville taattaisiin suomen kielen perusopetus.
      On törkeää että sodan puolesta hihhuloidaan mutta sodan jalkoihin jääneitä riistetään armotta.

    • Anonyymi

      Takuulla ukrainalaispakolaisia on hyväksikäytetty. Porvarilehdistölle on ehkä annettu määräys vaieta tapauksista.

    • Anonyymi

      Gallup tutkimusten mukaan suurin osa ukrainalaispakolaisista ei halua palata takaisin kotimaahansa. Silloin he jäävät tänne palkkatyöläisiksi. Ammattiliittojen tulee huolehtia, ettei konnatyönantajat käytä heitä alipalkkaisina.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9656
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2827
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      165
      2597
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2049
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1806
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1633
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      12
      1493
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1439
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe