Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tuomiopäivän kello raksuttaa, ja kuka sellaista esittää?

Anonyymi-ap

Ei mikään foliohattu-tyyppi, vaan ihan YK:n pääsihteeri!
Kun moni (uskova) ehkä kuorsaa tyhmien-neitseiden-unikuvissa, ja jotkut odottavat jotakin Suurta Profeettaa tuomaan ihmetemppuja, niin?
- Sentään jossakin ollaan jalat maassa ja realistisuuskin pelaa?

Siinä onkin hyvä "herätyssaarnaaja", Antonio Guterres, joka sanoo:

"että nyt on herättävä ja tehtävä töitä..."



YK:n pääsihteeri varoittaa "laajemman sodan" mahdollisuudesta
---------------------------------------------------------------------------------

klo 04:20: YK:n pääsihteeri António Guterres piti maanantaina puheen YK:n yleiskokouksessa ja sanoi muun muassa pelkäävänsä "laajemman sodan" mahdollisuutta. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

Guterresin puhe keskittyi Venäjän hyökkäyssotaan, ilmastokriisiin ja äärimmäiseen köyhyyteen. Lisäksi Guterres nimesi muita rauhaa uhkaavia tekijöitä Afganistanissa, Myanmarissa, Länsi-Afrikan Sahelin alueella, Haitissa ja Israelin–Palestiinan konfliktissa.

Guterres viittasi Chicagon yliopistossa sijaitsevaan Tuomiopäivän kelloon, jonka mukaan ihmiskunnalla on symbolisesti enää 90 sekuntia aikaa maailmanloppuun. Iltalehti uutisoi Tuomiopäivän kellosta aiemmin.

Tuomiopäivän kello on Guterresin mukaan varoitusmerkki, joka tarkoittaa sitä, että nyt on herättävä ja tehtävä töitä.

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on pian kestänyt vuoden, mikä huolestuttaa niin Tuomiopäivän kellosta vastaavia tutkijoita kuin Guterresiakin:
– Mahdollisuudet rauhaan vähenevät koko ajan ja mahdollisuudet verenvuodatuksen yltymiseen laajemmalle kasvavat koko ajan.
– Pahoin pelkään, että maailma ei kävele unissaan laajempaan sotaan. Pelkään, että se tekee niin silmät täysin avoinna, Guterres sanoi.


Lähde: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9435695b-e455-4c18-8a2d-68e6e241c31f

10

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On huomioitava, että maailma puhuu sellaista, mitä Herramme Jeesus aikoinaan esitti. Uutisoidaan "keskiyöstä"...

      Mitä Jeesus?

      " Niin kauan kuin päivä on, tulee meidän tehdä hänen tekojansa, joka on minut lähettänyt. Tulee yö, jolloin ei kukaan voi työtä tehdä." ( Joh 9:4)



      "TUOMIOPÄIVÄN kelloa siirrettiin taas – "keskiyö" lähempänä kuin koskaan
      Tuomiopäivän kelloa siirrettiin historiallisen lähelle keskiyötä.
      Jari Himanen, tiistai 24.1.2023 klo 17:54


      Ihmiskunta on 90 sekunnin päässä ”keskiyöstä”, eli symbolisesta maailmanlopun hetkestä. Niin sanottu Tuomiopäivän kello ei ole koskaan ollut lähempänä keskiyötä.

      Vuodesta 2020 lähtien kello oli ollut 100 sekunnin päässä tuosta pelätystä ajankohdasta. Ukrainan sota ja siihen sisältyvät vaaratekijät ovat suurin yksittäinen syy viisareiden siirrolle lähemmäksi keskiyötä.
      – Venäjän heikosti peittelemät uhkaukset ydinaseiden käytöstä muistuttavat maailmaa siitä, että tämän konfliktin eskalaatio sisältää hirvittävän vaaran, tiedotteessa todetaan.

      Viisareiden siirtoon kohti keskiyötä vaikuttivat myös muun muassa ilmastokriisin edelleen aiheuttamat uhkatekijät ja maailmanlaajuisten normien romahtaminen.

      – Elämme ennennäkemättömän vaaran aikakautta, ja Tuomiopäivän kello heijastaa tätä todellisuutta, kelloa ylläpitävän The Bulletin of the Atomic Scientistsin toiminnanjohtaja Rachel Bronson sanoo.

      Ei koskaan keskiyötä

      Tuomiopäivän kello on Chicagon yliopistossa sijaitseva symbolinen kello, joka on vuodesta 1947 lähtien kuvastanut ihmiskunnan olemassaoloa uhkaavien tekijöiden muodostamaa vaaraa.

      Alkuperäisen idean takana oli myös ensimmäisen ydinaseen kehittäneen Manhattan-projektiin osallistuneita Chicagon yliopiston fyysikkoja ja tutkijoita.

      Kellotaulu ilmaisi alun perin sitä, kuinka lähellä ihmiskunnalle kohtalokas ydinsota on. Sittemmin sitä ylläpitävä The Bulletin of the Atomic Scientists on huomioinut myös muita tekijöitä, kuten juuri ilmastonmuutoksen.

      Ensimmäisenä vuotenaan kellossa oli aikaa jäljellä seitsemän minuuttia.

      Maailmanloppu on ollut kauimpana kylmän sodan loputtua vuonna 1991, jolloin viisarit olivat 17 minuutin päässä keskiyöstä.

      Vaikka kyse on symbolisesta kellosta, sen ilmoittamaan aikaan ei päädytä noin vain. Bulletinin tiede- ja turvallisuuslautakunnan jäsenet arvioivat perusteellisesti, onko ihmiskunnan tilanne muuttunut turvallisempaan vai vaarallisempaan suuntaan edelliseen vuoteen verrattuna.


      Kriitikot ovat arvostelleet Tuomiopäivän kelloa pelkäksi pelotteluvälineeksi ja kyseenalaistaneet sen hyödyllisyyden. Bulletinin toiminnanjohtaja Rachel Bronson huomauttaa, etteivät he usko kellon koskaan saavuttavan keskiyötä.

      – Emme odota koskaan voivamme asettaa viisareita keskiyön merkiksi, koska sinä hetkenä emme enää kykenisi sitä tekemään, hän sanoo.
      – Meillä ei olisi enää työkaluja jäljellä vastata uhkaan.


      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/c41a6963-2900-4ca1-8d54-24023d91cfb0

    • Anonyymi

      Sinänsä hyvä, että tulee selvääkin näkymää.
      Niin ei tule kaikille ihan puskan takaa, kun mennään kohti vaikeampia vaiheita.

    • Anonyymi

      Komas maailmojen sota. Mainio asia. Venäjä lisää painetta koska Kiina ei voi sallia Venäjän häviävän. Piankin Kiina hyökkää Taiwaniin, Pohjoinen Korea etelään, Turkki Syyriaan, Iran Israeliin, Vennäjä laajentaa Balttiaan sekä Suomi-Ruotsiin. Buum! Kabuum! Myös USA lähtee retkelle itäisiä paholaisia vastaan. Orkoonit soi ja Staliinin urut pauhaa! Eikä siinä vielä kaikki. Laajoja ja ennen näkemättömiä maanjäristyksiä, maa kita ammollaan. Lopultamyös atoomipommit paukkuu ja peräpukamat! Iihanaa!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Muistakamme mitä Raamattu sanoo:
      "Te saatte kuulla sodan ääniä ja sanomia sodista, mutta älkää pelästykö. Näin täytyy tapahtua, mutta se ei vielä ole loppu. Kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja monin paikoin tulee nälänhätää ja maanjäristyksiä." Matteus 24:6.7.

    • Anonyymi

      Ja kulkutaudit (mm. korona) on myös Raamatussa mainittua:
      ”Kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, tulee suuria maanjäristyksiä ja monin paikoin nälänhätää ja ruttoa. Pelottavia asioita tapahtuu ja taivaalla näkyy suuria ennusmerkkejä." Luuk. 21:10,11.

    • Anonyymi

      Niinpä.

      Edessä on yhä ikävämpiä asioita, yleisesti.

      Mutta toiset eivät ahdistu.

    • Anonyymi

      Niin se aina menee.

    • Anonyymi

      Lukoo ennemmin Ilimestyskirjoo, siellä sittee profetiaa pukkoo.
      Siitäkin jättää selitykset poies.

      Mie en viitti vaevata ihteeni, jos atomilla leikitään, se on sitten siinä.
      Ennemmin ongelmia tuottaa näläkä, vilu, halkojen puute, ja ympäristön ongelmat.

      Nuorilla on nytkin ongelmia, on jengiläisyyttä, alakoululaiset potkii pienempiään isommat toisiaan. Siinä ne robleemat on. Niitähän pittee hoitoo.

      Sitten se, että jos nuapurissa on vanhaa ukkoo, svyän reistoo, kääkäähän lykkäämässä häneltä lumet. Se on vihoviimeinen homma ja se ennustus, että lumikola tappoo, se on tosi. Siinä sinä voet olla se ark'enkeli ja hommakin on järkevämpää sinullekin tuulettoo mieltä ulukoilimassa.

      Sittee on ihe pykeltänyt jopa nii, että nuapurin väry kävi kiittelemässä, että appiukko saip olla kotonaan, kun aatot häntä. Kyl' tuntu hyvälle, kun sae autoo sitä invaliitia. Täötyy tunnustaa, että saehan siinä kuntoilla kunnolla, piti käävä välillä paeta vaehtamassa, kun hikkoontu noitten vanhusten pihassa, kun ulukoiluttu lumikolloo.
      Siitä tuli hyvä mieli. Kokkeilkaapa.
      Kyllä siellä on luvallista olla se arkienkeli jokkaasella, vieläpä se taetaa olla raamatullistakin.
      Muistini mukkaan se huomioitiin ihan taevaassakin. Ihan kuulema tuvanpuolelle kuhtuvat pittoihin. Ilimeisesti kakku kahvit ... mene ja tiiä.

      • Anonyymi

        Jatka vain tarinaasi.

        Maailma ei siitä pysähsy.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2033
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe