Totuutta manipulaation takaa - saammeko oikeaa tietoa Ukrainasta?

Anonyymi-ap

Yle: ~ https://yle.fi/uutiset/3-7779310 -

"Ukrainan sotaa pakenee jo yli miljoona – katso, minne pakolaisvirrat kulkevat
Ukrainan sodan kiihtyminen talven keskellä asettaa siviilit kestämättömään tilanteeseen. YK:n mukaan 1,5 miljoonaa ihmistä on paennut kodeistaan. Venäjän mukaan pelkästään Venäjälle on tullut 2,5 miljoonaa ukrainalaista"

-toimittajana vuonna 2015 Petri Raivio

--
Ukrainassa on runsas venäläis- ja venäläismielinen asujaimisto, josta tosin Ukrainan itäisistä osista on 2014 tapahtumien myötä kymmenet tuhannet paenneet Venäjälle. Ukrainan venäläismieliset puhuvat venäjää ja muut ukrainalaiset Venäjän sukukieltä ukrainaa |1.


Ukrainaa ja Venäjää yhdistää yhteinen slaavilaisuus

Venäjä on omassa lainsäädännössään luvannut suojella omiaan ja venäläismielisiä - myös ulkomailla, tässä tapauksessa Ukrainassa.

Erityisesti Krimillä on runsas venäläisten ja -mielisten osuus asukkaista, jopa yli puolet. Krim välttyikin kaikilta niiltä väkivaltaisuuksilta mitä Ukrainassa Kiovassa ja Odessassa tapahtui.


Syynä tähän Krimin pelastumiseen vuonna 2014 olivat venäläiset palkka-armeijan tunnuksettomat yksityissotilaat sekä Krimin Sevastapolin tukikohdan Venäjän armeijan palveluksesta vapautetut sotilaat.

Vuoden 2014 mellakointien, vallankaappauksen ja suuremman väkivallan laantuessa sovittiin Minskin sopimuksessa, jossa itäisen Ukrainan asukkaille taataan oma riittävä äidinkielen asema sekä muutoin alueen venäläismielisille enemmän autonomiaa ja omaa elämänsä itsenäisyyttä. Tätä sopimuskohtaa ei olla toteutettu - lähinnä Kiovan vallan kaapanneen hallinnon taholta. Muna - kana?

Venäjä ajaa nyt itäisen Ukrainan asukkaille omaa suurempaa autonomiaa ja varautuminen tulevaan käynnistyi mahdolliseen yhteenottoon Ukrainan armeijan - ja ehkä jopa Ukrainan hallinnon apuun pyytämien Naton sotajoukkojen kanssa.

Venäjä keskitti joukkoja Ukrainan rajalle, juuri tuon lakinsa puitteissa, joka lupaa suojelua venäjämielisille, Venäjän rajojen ulkopuolellakin. Varauma sovitettiin aiemmin jo sovittuun sotaharjoitukseen, jonka mittasuhdetta muutettiin vastaamaan todellista varaumaa - olihan Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi jo pyytänyt Naton apua armeijalleen ..

Presidentti Zelenskyi viestitti Moskovaan, että haluaa tapaamisen Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa. Putin ei tähän suoraan reagoinut, mutta se oli jo Kiovasta signaali, että halutaan neuvotella sotimisen sijasta.

Aiemmin myös Naton sotilasjohtaja USA presidenttinsä Joe Bidenin myötä halusi tapaamista Putinin kanssa, vaikka Biden oli haukkunut Putinia 'tappajaksi' - ehkä kokemattomuuttaan, mutta on varmaa, että Putin tulee kysymään Bidenltä mitä hän lopulta tarkoitti hätiköidyllä "tappajallaan". Olivatko amerikkalaiset presidentit vuosina 2001-21 tappajia?


Venäjän perusstrategia on luoda luottamuksen valtioketju omien rajojensa viereen

Lännen sotakone Nato - EU talousajurinaan, on laajentunut monin eri tavoin - lupauksin ja houkutteluin rahalla yhä lähemmäksi itse Venäjää. Tämän kuristusotteen ja mahdollisen taisteluasetelman estämiseksi Venäjä toivoo puolueettomuutta itsensä ja Naton väliin (tällä kohdin on meillä Suomella aivan erityinen asema!). Puolueettomuusvyöhykkeen toteutuessa Euroopan kokonaisrauha idän ja lännen osalta on täysin turvattu. [a][1.]



Ukraina, entisenä vahvasti Venäjän historiaan vaikuttaneena (Kiovan Venäjä) alueena on avainasemassa

Ukrainaa ja Venäjää sitoo moni yhteinen asia - kielihistoria, aiemmin rakennettu perusinfrastruktuuri, Venäjältä siirretty teknologinen osaaminen (esimerkiksi Antonov -lentokoneet) kuin sukulaisuus ja venäjämielisyys ja kaikkia tuota sitä enemmän mitä lähemmäksi tullaan Venäjän rajaa.

Emme voi unohtaa Neuvostoliiton aikana rakennettuja länteen johtavia kaasuputkiakaan, jotka tuovat siirtomaksuina mukavan potin Ukrainan hallinnolle - ennen ja jälkeen vuoden 2014 vallankaappauksen.

Jo ennen vuoden 2014 vallankaappausta oli riitaa maakaasun hinnasta, joka hinnoiteltiin vallankaappauksella syrjäytetyn presidentti Viktor Janukovytsin aikana huomattavan alhaiseksi - paljon halvemmaksi mitä esimerkiksi Saksa maksoi Ukrainan läpikulkevasta kaasusta.


Kun vuoden 2014 vallankaappaus toteutui - Venäjä nosti maakaasun hintaa ja alkoi riita, joka johti Itämeren Nord Stream II kaasuputkien rakentamiseen - loppuun saakka --


Nord Stream I ja II - nyt räjäytettyinä!

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009292184.html -
HS: "NY Times: Venäjä selvittää räjäytetyn Nord Stream -kaasu­putkiston korjaamista
Sanomalehti The New York Timesin lähteen mukaan syyskuussa räjäytetyn kaasuputkiston korjaus maksaisi vähintään 470 miljoonaa euroa."

11

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Yrittikö älämölö tulla framille? Tosin avaus tarvinnee osaamista, näinkö muut ajattelisivat. Miten on - luotatko nykyiseen mediatuotantoon?

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Meidän nk. keltainen lehdistö ( Ilta-Sanomat, Ilta-Lehti ) ovat menettäneet täysin uskottavuutensa koskien Ukrainan sotaa. Nämä lehdet ovat paljastaneet itsensä ja omistajiensa aatteet.


    • Anonyymi

      Kun englantilaiset yöllä ja amerikkalaiset päivällä tuhannen pommikoneen iskuja niin eikös nyt pitäisi olla suuremmat resurssit , joko siellä kuolee miljoonia tai se on leikkisotaa .

      • Anonyymi

        Saksalaiset muistavat nuo massaterroripommitukset kaupunkeihinsa vuosina 1943-45


    • Anonyymi

      Räjäyttikö USA nuo venäläisten kaasuputket, arvailuja?

    • Anonyymi

      Luomalle tiedoksi että tämä sorrettu venäläisvähemmistö taistelee erittäin tehokkaasti Venäjän joukkoja vastaan sillä heillekin olisi kauhistuttavaa ajatella että joutuisivat Kremlin komentoon. Eikö olisi jo aika lopettaa satujen kertomiset?

    • Anonyymi

      Venäjältä toistaiseksi raskain viikko- yli 6000 kaatunutta. Putin totes että se osoittaa että me olemme voitolla. Sama kuin Luoman väite siitä että NL teki suurimman työn fasismin kukistamiseksi - kaikkein suurin määrä kaatuneita.!

      • Anonyymi

        eikö se ollut 60000 kaatunutta viikossa ?


    • Anonyymi

      Hei Igor, pensaassa vilahti taas leopardi, vai oliko se karhu tai leijona. Yksikyttyräinen Iranin dronekameli karavaani se ei ainakaan ollut. Patriootti valkopäämerikotka ampuu ne ukrainalaisten ohjastamana alas. Täh? Juu, juu…tietenkin! -Mutta niistä ei vielä puhuta.

      IL
      Lukašenka: Valko-Venäjä liittyy sotaan ainoastaan yhdessä tapauksessa
      klo 12:20: ”Valko-Venäjän itsevaltaisen johtajan Aljaksandr Lukašenkan mukaan Valko-Venäjä taistelisi Venäjän joukkojen rinnalla ainoastaan yhdessä tilanteessa: jos jokin maa hyökkäisi Valko-Venäjälle.”

      Lukasenka haluaa voimakkaasti suojella kansaansa ja Valko-Venäjän itsenäisyyttä ja suvereniteettia. Lukasenkan lausunnon voisi sijoittaa minkä tahansa muun sivistysvaltion päämiehen suuhun ja on siten ymmärrettävä ehto.

      Kun olen käynyt Valko-Venäjällä, siis ennen sotaa. Huomasin, että Valko-Venäjällä ihmiset olivat ihan kuin meillä. Tavallisia ja elämästä nauttivia kansalaisia. Yhteiskunnallinen hyvinvointi oli sidoksissa siihen, että oli ns. kunnon kansalainen, eikä toiminut järjestäytynyttä yhteiskuntajärjestystä vastaan.

      Turistina tutustuin Minskin hienoon taidegalleriaan ja ihastuttaviin historiallisiin arkkitehtonisiin rakennuksiin. Tutustuimme myös tavallisiin ihmisiin, joilla kaikilla oli positiivnen ja mahtavan ystävällinen asenne Suomea ja suomalaisia kohtaan. En havainnut yhtään poikkeusta tässä.

      Olen tutustunut Valko-Venäjän historiaan ja, anteeksi vain, säälinytkin heitä siitä, kuinka he ovat moneen kertaan joutuneet sodan pyörteisiin julmuuden ja kurjuuden kohteeksi. Lukasenkaa ei pitäisi pyrkiä syrjäyttämään. Valko-Venäjä ei ole vielä ”feministisoimisen” ihannetilanteessa. Enemmänkin ns. historian ja taloudellisen sekä kulttuurisen kehityksen ns. ”patruunavaheessa”. Myös Suomi on käynyt läpi ns. patruunavaiheen, joiden patruunoiden avulla saatiin kehitetyksi kasautuvia pääomia, jotka mahdollistivat sen, että ns. patruunat sijoittivat kasautuneita varojaan yhteiskunnan tärkeiden infrastruktuuristen rakenteiden valmistamisessa ja rakentamisessa. Ukraina ja Valko-Venäjä ovat kumpikin tuossa vaiheessa. Se näyttäytyy oligarkkijohtoisena siten, että esim. Harkovan ja Donetsinkin lentoterminaalit, monet tiet, kauppakeskukset; esimerkiksi Kiovan Ocean Plaza ja Respublika ja monet asuinalueet ovat oligarkkien, eli ns. patruunoiden rakentamia. Kansalaiset voivat nauttia niistä. Meillä oligarkkien sijaan sama on järjestetty kansainvälisten pörssiyhtiöiden kautta. Vrt. esim. Citycon. Kansalaisten kannalta on lopulta jopa parempi, että paikalliset ns. patruunat, eli oligarkit omistavat paikalliset infrastruktuurirakenteet, koska esim. verotus voidaan valtiollisesti helpommin kohdistaa kotimaisiin verotusobjekteihin ja subjekteihin. Vähävaraisissa maissa on toisaalta luonnollista turvautua kansainvälisiin pääomalähteisiin sikäli jos niitä on saatavilla.

      Lopulta päätöksenteossa tunteilla on suuri rooli. Sitä peliä feministit pelaavat menestyksellisesti maissa, joissa pääomat ovat kasvottomissa tileissä ja valtiojohto ja tunnejohto feministien hallussa ja vallan alla. Mm. siksi monissa länsimaissa feminismi on ottanut mielivallan otteen myös oikeuslaitoksissa ja sanavallan, pakkovallan ja väkivallan yhteiskunnallisissa valtarakenteissa.

      Taas kuuntelin eilen Riston valinnan ja nyt, onko tuo, hm. -Die Moldau vai Taalainmaan karjamajoilta ylen ykköseltä. Täh? -Olet oikeassa minä soitan flyygeliä aina välillä, mutta musiikki, -siitä en tiedä. No ilman klassista musiikkia, elämä olisi kuin kesä ilman kukkasia. Sydän, sielu ja ruumis kiittävät luojaa klassisen musiikin lahjasta meille ihmisille. Häneltä tulevat myös kyky ja taito rauhaan ja hyvinvointiin!
      Riston valinta on ollut vuosia mieliohjelmani. Taas erityisesti kirjeitä Roomasta on elähdyttänyt ja saanut joskus muistelemaan kaihoisasti menneitä ihmisiä ja aikoja maailman ja yhteiskuntien ”vellovilla merillä” ja omassakin henkilöhistoriassa.

      Jumalan totuus kestää tulessakin!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1432
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      977
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      229
      764
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe