Ylittikö UPI-johtaja Mika Aaltola valtuutensa?

Anonyymi-ap

"Erkki Tuomioja syyttää Turkissa käynyttä Mika Aaltolaa politikoinnista – ”Tutkijoiden olisi kunnioitettava omaa rooliaan”"

*** https://yle.fi/a/74-20017051 ***
--

-kokiko Suomen pitkäaikaisin ulkoministerikokemus Erkki Tuomiojana Aaltolan esilletulon jopa hevosteluna ja lyhytnäköisenä turhuusylpeytenä luulosta omasta suosiostaan sanoa liki mitä tahansa?

--
Olisiko jopa mahdollista, että Mika Aaltola on amerikkalaisten asiamies - CIA koulutettuna?
-toistaiseksi todisteettomana arviona, 'Bellingcat-tyyppiset' selvitykset jatkunevat.


Näyttää siltä, että mediapooli on päättänyt tukea aivan uutta presidentti-ilmiötä |1 - Mika Aaltolaa, joka ei nauti laajaa kansalaistukea, eikä edes edusta Ulkopoliittisen Instituutin peruskirjan puolueettomuutta, asiantuntijuutta tasapuolisena ja puolueettomana toimijana kansanedustajiamme ja kansalaistemme suuntaan.

|1 ~ https://yle.fi/uutiset/74-20002021 -, otsikoituna näin:

"Mika Aaltola kärjessä Ilta-Sanomien presidenttikyselyssä – ”Jos ehdolla on pelkästään vanhaa kaartia, tuntisin yhä enemmän kiusausta laittaa korteni kekoon”"
-toimittajana Veikko Eromäki ja STT.


Nyt kuitenkin läntisen maailmallisuuden omaksunut perinnemediamme on kovasti innostunut Aaltolasta aivan uutena vaihtoehtona kansakuntamme vaativampaan tehtävään - tasavallan presidenttiyteen --- lopulta kansalaistemme ja Suomen pahaksi vahingoksi (?)

Ei vain manipulatiivinen paatos, vaan räikeä yksipuolisuus ja Natoon liki liittyvä fanaattisuus ja Venäjän uhan lietsominen on meille täällä idän ja lännen vedenjakajalla suureksi haitaksi ja lapsillemme ja heidän lapasilleen suurongelmaksi. Miten Aaltola tukee tätä yksipuolisuuden viestiä - ehkä esimerkiksi käynee tämä ~ https://yle.fi/uutiset/3-12664830 -, otsikoituna näin:

"Mika Aaltola: Väestönsiirroissa Venäjän miehittämillä alueilla ihmiset päätyvät suodatusleireille – "Siinä pyritään juurimaan pois ukrainalaisuutta"" -toimittajina Mikko Pesonen ja Seija Vaaherkumpu. |2
.
|2 Ehkä kyseessä on myös Ukrainan noin kuuden miljoonan venäläismielisen ja -kielisen huolehdinta, joista ei tämä meidän paatoksellinen mediapooli juurikaan mitään kirjoita - ei edes verovaroin ylläpidetty Yleisradio. Samalla voimme aivan maniosti perehtyä Minskin sopimuksen täyttymättömyyteen - eräs ajatusrakennelma löytyy täältä



--
(Vuodelta 2014) UPI-FIIA 1] on eduskunnan valvoma ja ylläpitämä Ulkopolitiikan instituutti, jossa palkollisina pitäisi olla alan huippuosaajia ja laaja-alaisia näköalatutkijoita katsekyvyllä niin itään kuin länteen. Suomihan on tunnetusti niin länttä kuin itääkin.

Suomalaiset aiemmat poliitikot osasivat luovia erinomaisesti suurvalta Neuvostoliiton kanssa – osasimme yksin operoida torjuntavoiton Talvisodasta ja Jatkosotaan taas jouduimme ajopuuna, jonka peräsintä pitivät ”oikean laidan kokoomuslaiset piirit - suursuomineen”.

Voidaan myös todeta, että presidentti Urho Kekkosen oivaltava ja itsevaltakeskeinen peli Moskovan Kremlin kanssa loi osaltansa meille ainutlaatuisesti nykyisen vaurautemme perusbetonin – idänkauppaa eivät vaivanneet ali- tai ylijäämät; pääsimme myös eroon 'ei aina niin kurantista' tavarastakin, joka ei olisi länteen kelvannut.

Nyt UPI-FIIA tutkija Mika Aaltola kirjoittaa vähintäänkin omalaatuisesti (omia) näkymiään ”Kamppailu Suomesta” jutussaan:

~ http://www.politiikasta.fi/artikkeli/kamppailu-suomesta -.

Näyttää voimakkaasti siltä, että Aaltola vuodattaa amerikkalaistyyppistä laajentumishalukkuutta ja harjoittaa puolisokeutta idän suuntaan (?) ..

24

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Puhuttelu edessä?

    • Anonyymi

      Putin fanien uusi idoli punaerkki hahhah.

    • Anonyymi

      Aaltolan pitäisi pysyä poissa tv studioista ja Turkista.
      Ei ole tutkijan reviiriä

      • Anonyymi

        Pelkästään vasemmistolaisia "asiantuntijoita" televisiioon esiintymään?
        Ai niin, mutta sitähän se on jo nytkin...


    • Anonyymi

      Ottaako joku Tuomiojan vakavasti?

      • Anonyymi

        Ottaa putin fanit jopa ihalee nyt ekiä.


    • Anonyymi

      AALTOLAN KANSSA SAMAAN KASTIIN KUULUU POLITISOITUNEET ELÄKELÄIS KOMMENTAATTORIT PUHELOINEN, LINDPERI, TOVERI, HALOSKA JA USEAT MUUT OIS VIRASSA OLLESSAAN ÖYKKÄRÖINEET. TUOMIOJAKIN VOIS VÄISTYY VANHA HORISKO.

    • Ei. Aaltola teki työtä käskettyä, eli toteutti antivenäjäpropagandaa ja kansankiihotusta.

      • Anonyymi

        Juuri näin - tässä puhui järjen ääni todellisuudesta.


    • Anonyymi

      Jos Aaltolan ansiosta päästään Natoon, niin koko jäsenyyshanke perutaan, koska asialla oli väärä henkilö.

      • Anonyymi

        Totta, vain vanhat pierut saavat hämmentää tällaisessa hankkeessa.


    • Anonyymi

      https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009381726.html

      "Ulkopoliittisen instituutin neuvottelukunta on tyytyväinen Mika Aaltolalta saatuun selvitykseen
      Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola oli torstaina instituutin neuvottelukunnan kokouksessa kuultavana Turkin-matkastaan."

    • Anonyymi

      Miten Mika Aaltola saa laukoa lähes mitä vaan UPI-FIIA johtajana, jonka tulisi tuottaa puolueetonta ja tarkastettua tietoa poliitikkojen käyttöön, jotta osataan vetää oikeita linja esimerkiksi lainsäädännössä! Nytkin kun on kyse Natosta ja siihen liittymisen mahdollisuudesta.

      • Anonyymi

        Entä Jussi Halla-aho, joka karnevalisoi venäläisten sotilaiden tappamisen?


    • Anonyymi

      Ylittänyt jo ajat sitten, hyvin yksipuolista "CIA-opetettua viestintää" harjoittaen. Millaisen yliopiston Aaltola kävi USA: ssa? Joku tietää?

    • Anonyymi

      Tuomiojaa harmittaa, kun Neuvostoliitto ei enää ole suurin.

      • Anonyymi

        Käänsi takkinsa. Peace-merkki ruostuu kova vauhtia, lähti Sota-Sannan kelkkaan.


    • Anonyymi

      Ilmoittaa lähipäivinä osallisuutensa presidenttikisaan - ja tullee näin kohtaamaan ulkopolitiikan ammattinestorin Paavo Väyrysen, joka jauhottaa Mikan alta aikayksikön.

    • Anonyymi

      Tekisi mieli kysyä, mistä Aaltola on saanut sivulauseellisen antipatiansa Venäjää kohtaan –

      … ilman mitään perusteltua argumenttia tosiasioista, jotka olisivat meille ongelmia (aiheuttaneet - nykyaikana) tai vahinkoa tuottaneet. Ehkä Aaltola hätäpäissään keksii Venäjän presidentin, Vladimir Putinin joitain aikoja sitten määräämät puutullit 5], kun emme enää saaneet alihintaan raakapuuta metsäteollisuudellemme …

      Miksi muutoinkin lännenmiesten on niin vaikea ymmärtää slaavilaista/ venäläistä ajatuksenkulkua, vaikkapa tässä Ukraina case' ssa ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163481-miksi-lannenmies-ei-ymmarra-venalaista-ajatuksenjuoksua -?

      Herää edelleen kysymys, miltä mandaatilta olemme saaneet tärkeään kansalaisten maksamaan Ulkopolitiikan instituuttiin noin 'yksisilmäisen oloisia tutkijoita, joilla ainoa silmä sinertää lännen pakokaasuista'? [fil.]

      Olisiko kansalaisillamme oikeus saada objektiivisempaa tietoa ulkosuhteistamme sen mukaisesti, miten todelliset ulkovaltasuhteet toimivat ja tuottavat meille menestystä tai menetyksiä?

      Mistä syntyy ohjelmajohtaja Mika Aaltolan lännenmiesmäinen asioiden käsittelytapa?



      Onko se johdantoa vielä kypsymättömästä tutkijaosaamisesta, vai keskeneräisistä resursseista, kun tieto-taitoa olisi pitänyt riittää niin itään kuin länteen? Ei ole korrektia purkaa omia subjektiivisia tuntoja näin oleelliselta ”oppituolilta”.


      Klassinen esimerkki läntisen uutisoinnin, maailmamanipuloinnin ja suoranaisten valheiden verkon levittäminen esittäytyy hyvin YLE-Ulkolinjan dokumentista ~ http://areena.yle.fi/tv/2173406 - .

    • Anonyymi

      Äänestäisitkö Aaltolaa?

    • Anonyymi

      En tule äänestämään Aaltolaa, liian jenkkimäinen.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Seuraava Suomen presidentti?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe