Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

90 vuotta Hitlerin valtaannoususta!

Anonyymi-ap

1933 Saksa teki täyskäännöksen - todellisuudessa ja määrätietoisesti tavoitteena elintila



PROLOGI -

A] 2023 tulee myös täyteen 90 vuotta, kun Saksan voimakastahtoiseksi johtajaksi nousi demokraattisen vaalin myötä - vähemmistöstä - Adolf Hitler, joka halusi nimetä itsensä Fuhrer' iksi ---

B] Toinen merkkivuositapahtuma oli pari päivää sitten - 80 vuotta, kun Josif Stalinin johtaman Neuvostoliiton Puna-armeija voitti ratkaisevan suurtaistelun Saksan kolmannesta valtakunnasta |1 - hiukan Ukrainasta itään - Stalingradissa, nykyiseltä nimeltään Volgograd.

.

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/02/1941-uho.html -

|1 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009359330.html -




---
EKSTRA
~ https://areena.yle.fi/1-62548643 -

"Historia: Trotskin viimeiset vuodet"


Dokumentti Vladimir Leninin "oppilaan ja seurailijan" Leon Trotski' sta, joka murhautettiin Meksikossa vuonna 1940 - Stalinin käskystä, joka oli myös Leninin "oppilas ja näennäisseurailija", jonka valitsemista Neuvostoliiton johtoon Lenin varotti ennen kuolemaansa.



Miksi tuo nimenomainen Yle-dokumentti liitetään tähän on syynä yksinkertainen - voimme vain kuvitella millainen olisi ollut muinoinen Neuvostoliitto Stalinin sijasta trotskilaisena valtiojärjestelmänä! Entä sen seurausvaikutukset nykyiseen Venäjään?



--
C] Kohta tulee täyteen yksi vuosi, kun Venäjä hyökkäsi monin syin Ukrainaan --

Tänään halutaan muistuttaa mahdollisuudesta, jossa nyt kohta Venäjä tekee voimakkaan vastahyökkäyksen Ukrainan itäosissa, jossa on asunut | asuu vahva venäläismielinen suurvähemmistö - jopa miljoonia venäjänkielisiä - oliko noista tekijöistä myös osasyy vajaa vuosi sitten tapahtuneelle "venäläismielisten alueiden vapautukselle" - jää nähtäväksi -- ?

Eräs puhumaton syy tuohon itä-slaavien keskinäiseen sotaan on Venäjän ja Ukrainan ravinnontuottopotentiaali - yhdessä (!) --
[ ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a - ] -- ja historiallinen sukulaisuus niin hyvine kuin myös huonoine puolineen!


--
IJL-BLOG ote: "Adolf Hitler nousi valtaan 90 vuotta sitten

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/01/1933-80-vuotta-sitten-adolf-hitler_31.html - ]


Alussa Saksan kansa kiitti; työttömyys oli poistettu ja kansallinen identiteetti löydetty – elettiin taitavan taktikoinnin, suoraviivaisesti kovan linjan ja varustautumisen aikaa kuusi vuotta, kunnes sota syttyi ..

Syttyi sota, joka ei löydä vertaistaan – jo pelkästään Saksan kolmannen valtakunnan ja Josif Stalinin Neuvostoliitto kävivät maailman sotahistorian raaimman, verisimmän ja tuhoisimman yksittäisen sodan – Itärintaman sodan (1941-1945), jossa kaatuneita oli enemmän kuin muilla rintamilla yhteensä.

Ylläolevat asiat muistetaan hyvin, kuten keskitysleirit, joihin kerättiin juutalaiset, romaanit, homot, tiettyjen uskontojen harjoittajat sekä roistot ja rankasti lakia rikkoneet. Nämäkin asiat muistetaan hyvin. Tänään näihin rikoksiin syyllistyneet ovat hintansa maksaneet ja poistuneet lopullisesti.

– Saksan kansa on vapaa syyllistelystä.

Vähemmän tiedetään nimenomaan tuon aikakauden 1933-1939 välisestä ajasta, jolloin Saksa tuntui saavuttavan kaiken, mihin ryhtyi, taitavalla pelillä ja diplomatialla – puhumattakaan kotirintaman massiivisesta tuesta, jolla Saksan kansa löysi jälleen itsensä.


Anastettu itsetunto ja historiallinen vääryys?

I Maailmansota romahdutti saksalaisuuden ja kansa koki vääryyttä – sotahan lopetettiin maan sisältä käsin, ei rintamilla, joissa Saksan sotakoneisto oli vahvoissa asemissa. I Maailmansota oli asemasotaa, jossa miesmenetys rintamakilometriä kohden oli murskaava – sisämaan kaupunkeja ei pommitettu, ei ollut laitteita eikä välineitä siihen - asian muuttuessa dramaattisesti liittoutuneiden massapommituksina vuosina 1943-45.

..
Vähän puhutut keinot ja tavat, joilla Hitlerin Saksa otti suvereenin asetelman alkaneeseen sotaan 1939-1941 – Wehrmacht´in 1] ja SS' n 1] marssin ylivoimaa ja tehoa, mistä se johtui? ---

1] Wehrmacht --- http://de.wikipedia.org/wiki/Wehrmacht ---

7

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Stalinin Neuvostoliitto ja Hitlerin Saksa olivat elokuun 1939 keskinäisellä hyökkäämättömyys- ja etupiirisopimuksellaan liittolaisia ja muutamaa viikkoa myöhemmin syyskuussa Puolaan hyökätessään ja sotasaaliina saadun maan ja puolalaisväestön jakaessaan jo aseveljiä, ja tietysti myös toisen maailmansodan Euroopassa aloittajia.

      https://www.histdoc.net/historia/dogo1939.html

      https://www.histdoc.net/historia/nichtang.html

      https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/veikkohuuska/216658-punatahden-liitto-hakaristin-kanssa-brestin-salailtu-voitonparaati-22-9-1939/

      Venäjä aloitti imperialistisen sotansa Ukrainassa kevättalvella 2014 miehittämällä Krimin ja pakkoliittämällä sen itseensä järjestämällään kansanäänestyksellä.
      Krimin aluehallinnolla ei ollut Ukrainan perustuslain mukaan oikeutta järjestää yksinään tuollaista eroamisäänestystä, joten se oli laiton siltäkin osin, ja nyt se tehtiin vielä nimiemaalla miehittäjänä olleen Venäjän hallinnan alla.

      https://yle.fi/a/3-7131723

      Vladimir Putinin hallinnon päämäärä on vallata koko Ukraina, lakkauttaa sen itsenäisyys, pakkoliittää alue Venäjään ja orjuuttaa ukrainalaiset Moskovan vallan alle.
      Kaikki tuo on kansainvälisen oikeuden vastaista ja sitä on Luoman ja muiden Moskovan Kremlin pikkuapulaisten ja nöyrien juoksupoikien turha yrittää muuksi valehdella.

      • Anonyymi

        Miksi Suomelle ei kelvannut Saksan tarjoama hyökkäämättömyyssopimus vuoden 1939 keväällä?!


      • Anonyymi

        Oliko USA:n hyökkäyssota Irakiin 2003 YK:n vastainen, siis laiton?


      • Anonyymi
        UUSI

        🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

        🍒 ­­N­y­­m­f­­­o­­­m­­a­a­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17738438A

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Kerrohan sitten hieman tilanteesta keväällä 1945!

      Miten sankarisi Hitlerin mahtoi loppukaronkassa käydä?

      Oliko ehkä mukana voitonjuhlissa Berliinissä 9.-10.5. 45?

      • Anonyymi

        "Miten sankarisi Hitlerin mahtoi loppukaronkassa käydä?"

        Keiden sankareita Josif Stalin ja Adolf Hitler olivatkaan, nämä molemmat toisen maailmansodan Euroopassa aloittaneet diktaattorit ovat nyt joka tapauksessa Maan höysteenä.
        Neuvostoliittokin teki sittemmin kommunistikyhästelynsä toivottomuuden lopulta ymmärrettyään itsemurhan. Saattaa siinä olla Josifin haamulla kestämistä.


    • Anonyymi

      Kerrankin kiihkoton kirjoitus arasta aiheesta!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1975
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1356
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      50
      1253
    8. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1246
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe