Pääsiäinenhän on joskus kaukana tulevaisuudessa. Vai onko mämmit jääneet viime vuonna myymättä? Ihme ettei joululaulut jo raia myymälöissä.
Minkä vuoksi mämmiä myydään jo nyt?
17
189
Vastaukset
- Anonyymi
Ja sairainta mitä näin: Lakkovahteja portilla. Nuokin mämmikourat voisivat mennä ovelta seisomaan SER-jäteastian päälle. hävetkää!
- Anonyymi
Mämmi tuli kauppoihin jo vuodenvaihteessa.
- Anonyymi
Saisi mennä jo pois. Hyllypaikalle vaikka laskiaispullia.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Saisi mennä jo pois. Hyllypaikalle vaikka laskiaispullia.
Yleensä mämmit ovat kauppojen pakastimessa muina aikoina kuin pääsiäisenä.
- Anonyymi
Mämmiä ja pääsiäistä, tipuja, virvontaa.
https://youtu.be/GrT8fzHtun4 - Anonyymi
Mämmi on ympärivuotinen jälkiruoka. Mämmiä on saatavana kaupoista ympäri vuoden. Keskustelupalstoilla ja lehtien ruokasivuilla on ympäri vuoden kotimämmin valmistusohjeita. Ohjeisiin on kehitelty myös erilaisia muunnoksia.
- Anonyymi
Sopiiko smetana mämmin lisukkeeksi?
- Anonyymi
Tässä laihialainen resepti, jota aion kokeilla vielä:
15 annosta valm.aika 8h
1. VAIHE
1 1/2 l
vettä
250 g (3 dl)
Tuoppi mämmi- ja leipämallasta (1dl = 85g)
500 g (9 dl)
ruisjauhoja (1dl = 55g)
2. VAIHE
2 l
vettä
250 g (3 dl)
Tuoppi mämmi- ja leipämallasta (1dl = 85g)
500 g (9 dl)
ruisjauhoja (1dl = 55g)
3. VAIHE
1 - 2 dl
siirappia
2 rkl
jauhettua pomeranssin kuorta
1 tl
suolaa
PÄÄLLE
sokerivettä (1 dl vettä / 1/2 dl sokeria)
1.VAIHE
Kuumenna vesi poreilevaksi, 60 – 65 °C.
Sekoita veteen maltaat ja ruisjauhot. Ripottele pinnalle hieman ruisjauhoja. Peitä kattila kannella. Anna imeltyä 1 ½ – 2 tuntia
lämpimässä paikassa, esimerkiksi 50 – 55 °C uunissa tai altaassa vesihauteessa, esimerkiksi tiskialtaassa (lisää kuumaa vettä altaaseen niin usein, että imellytettävä seos pysyy imellytyslämpötilassa). Seos ohenee imeltyessään. Huom! Mittaa ajoittain ruokalämpömittarilla seoksen lämpöä, jonka tulisi olla 50 – 55 °C.
Hyvä apu uunin lämpötilan tarkistamiseen on erillinen uunilämpömittari.
2.VAIHE
Kuumenna vesi poreilevaksi ja lisää kattilaan.
Sekoita joukkoon maltaat ja jauhot. Jätä ripaus jauhoja pinnalle. Peitä kattila kannella. Jatka imellytystä, kuten edellä, vielä pari tuntia.
3.VAIHE
Imeltämisen jälkeen mämmin tulee olla löysää. Keitä seosta 10 minuuttia koko ajan hämmentäen varoen pohjaan palamista. Mausta.
Keitä vielä 5 minuuttia. Jäähdytä seos haaleaksi. Jaa mämmi mämmituokkosiin, foliovuokiin tai uunivuokiin. Jätä kuohumisvaraa noin ¼ vuoan korkeudesta. Lisää mämmin päälle vuokiin 1-2 rkl kylmää sokerivettä kuorettumisen estämiseksi. Paista uunin alatasossa 150 asteessa n. 2 ½ tuntia.
Mämmi on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua. Tarjoa kylmänä kerman, kermamaidon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
VINKKI: Siirapin voi jättää pois, jolloin mämmi ei ole niin makeaa.
https://laihianmallas.fi/reseptit/jalkiruoka/6231-perinteinen-kotimammi/
(C) Laihian Mallas Oy. - Anonyymi
Miksi sitä ei voisi syödä milloin vain? Olen syönyt sitä kesälläkin.
- Anonyymi
Minä en tykkää näistä orjallisista traditioista että määrättyinä aikoina pitää tehdä sitä ja tätä. Syön vaikka jouluna mämmiä jos niikseen tulee. En kuitenkaan viettäisi joulua juuri mitenkään. Ateisti en ole.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minä en tykkää näistä orjallisista traditioista että määrättyinä aikoina pitää tehdä sitä ja tätä. Syön vaikka jouluna mämmiä jos niikseen tulee. En kuitenkaan viettäisi joulua juuri mitenkään. Ateisti en ole.
Sitäkään en ymmärrä miksi erästä hienoa leipää ei myydä kuin pääsiäisenä ja jouluna. Joulu - sekä pääsiäislimppu on sen nimi. Siinä on joku ihana mauste joka tekee leivästä juhlallisen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sitäkään en ymmärrä miksi erästä hienoa leipää ei myydä kuin pääsiäisenä ja jouluna. Joulu - sekä pääsiäislimppu on sen nimi. Siinä on joku ihana mauste joka tekee leivästä juhlallisen.
Se on Vaasan tumma tai vaalea limppu. On muuten maukasta söi sitä milloin vain.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minä en tykkää näistä orjallisista traditioista että määrättyinä aikoina pitää tehdä sitä ja tätä. Syön vaikka jouluna mämmiä jos niikseen tulee. En kuitenkaan viettäisi joulua juuri mitenkään. Ateisti en ole.
Hyvä , että ihminen "pitää päänsä" eikä ole lammas. Huomenna wappumaanantaina minä teen autohuoltoa ja yo-lakki saa virttyä kaapissa ihan rauhassa!
- Anonyymi
Juhannussaunan jälkeen maistuu huurteinen punaviini mämmin kera.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Se on Vaasan tumma tai vaalea limppu. On muuten maukasta söi sitä milloin vain.
Nimi on hieman harhaanjohtava sillä se on tavallinen hiivaleipä maustettuna. Ei limppu ollenkaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Se on Vaasan tumma tai vaalea limppu. On muuten maukasta söi sitä milloin vain.
Ja Pirjon perunalimppu on hyvää.
- Anonyymi
MÄMMI ON HYVÄÄ JA TERVEELLISTÄ .
kiitos kun on myynnissä tuote.
paljon parempaa kuin leipä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Työsuhdepyörän veroetu poistuu
Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan2236965Pakko tulla tänne
jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää421249Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."
Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka271042- 75891
Hävettää muuttaa Haapavedelle.
Joudun töiden vuoksi muuttamaan Haapavedelle, kun työpaikkani siirtyi sinne. Nyt olen joutunut pakkaamaan kamoja toisaal48845Katseestasi näin
Silmissäsi syttyi hiljainen tuli, Se ei polttanut, vaan muistutti, että olin ennenkin elänyt sinun rinnallasi, jossain a61837Työhuonevähennys poistuu etätyöntekijöiltä
Hyvä. Vituttaa muutenkin etätyöntekijät. Ei se tietokoneen naputtelu mitään työtä ole.93794Toinen kuva mikä susta on jäänyt on
tietynlainen saamattomuus ja laiskuus. Sellaineen narsistinen laiskanpuoleisuus. Palvelkaa ja tehkää.38791Tietenkin täällä
Kunnan kyseenalainen maine kasvaa taas , joku huijannut monen vuoden ajan peltotukia vilpillisin keinoin.14756- 43733