Ovatko lapset onnellisia aborttikieltomaissa?

Anonyymi-ap

Koska abortinvastustajat sanovat olevansa huolissaan nimenomaan lasten hyvinvoinnista, niin voisi olettaa aborttikieltomaiden lasten olevan maailman onnellisimpia.
(ihan yleisesti tai vaikka eritellysti joissain tietyissa maissa.)

23

1096

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Elävillä lapsilla on aina mahdollisuus onnellisuuteen.

      • Anonyymi

        Kaikki hedelmöitykset ei saa mahdollisuutta mihinkään muutenkaan, ei onneen eikä kärsmykseen. Sitä ei voi luvata eikä olettaa.


      • Anonyymi

        Ehkä, mutta onko lapsilla lopulta mahdollisuus onnelliseen elämään aborttikieltomaissa?

        Jos synnyt alistavaksi poikalapseksi, ja tunnet alistavana olon onneksi. silloin ehkä.
        Minä en usko, että kukaan tuntee olonsa onnelliseksi sellaisissa maissa. Ei edes miehet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä, mutta onko lapsilla lopulta mahdollisuus onnelliseen elämään aborttikieltomaissa?

        Jos synnyt alistavaksi poikalapseksi, ja tunnet alistavana olon onneksi. silloin ehkä.
        Minä en usko, että kukaan tuntee olonsa onnelliseksi sellaisissa maissa. Ei edes miehet.

        "Minä en usko, että kukaan tuntee olonsa onnelliseksi sellaisissa maissa"

        Lähde sitten kertomaan uskomuksiasi niihin maihin noille "onnettomille" ja tarjoa kalmankatkuista vaihtoehtoasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Minä en usko, että kukaan tuntee olonsa onnelliseksi sellaisissa maissa"

        Lähde sitten kertomaan uskomuksiasi niihin maihin noille "onnettomille" ja tarjoa kalmankatkuista vaihtoehtoasi.

        Ei mulla ole mitään kalmankatkuista vaihtoehtoa.

        Kysymys olikin ilmeisen vaikea, koska kukaan ei ole pystynyt antamaan mitään järekevää asiaan liittyvää vastausta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mulla ole mitään kalmankatkuista vaihtoehtoa.

        Kysymys olikin ilmeisen vaikea, koska kukaan ei ole pystynyt antamaan mitään järekevää asiaan liittyvää vastausta.

        "Ei mulla ole mitään kalmankatkuista vaihtoehtoa."

        Ei varmaan juu, muuten vaan vauhkoat kuinka monien olisi ollut "parempi" kuolla jo kohtuun...! Vai mikä se vaihtoehto sitten onnettomille (?) mahtaisi olla? Mistä ylipäätään tiedät ettei alkeellisemmissa oloissa voisi kokea onnea mistään?


    • Anonyymi

      Jari Sinkkonen on sen äärellä, minkä jokainen vanhempi haluaa lapsestaan, onnellisen.

      Onnellisuus ei ole vaurasta, suojattua, pettymyksetöntä, myötäsukaista elämää, kaikkea muuta. Varsinkin lapsi tarvitsee sopivassa suhteessa vastoinkäymisiä, selviytymisen kokemuksia, koettelemuksia, tylsää arkea, vaativia opettajia, ruokaa ja unta.

      Mutta ennen kaikkea hän tarvitsee rakastavan vanhemman, ihailevia katseita, tavallisia tehtäviä, kavereita, onnistumisia, rutiineja ja ennustettavuutta.

      Ja jos vanhemmista ei siihen ole, riittää että opettajasta tai jostakin muusta tasapainoisesta, lujasta aikuisesta on siihen.

      Poukkoileva, omissa mieltymyksissään ja tunnevuoristoradassaan huristava aikuislapsi isänä tai äitinä saa lapsen ottamaan vanhemman paikan.

      Sinkkonen vaatii meiltä vanhemmilta ihan yksinkertaisia asioita: olkaa aikuisia, ottakaa vastuu, rakastaa toisianne jopa enemmän kuin lapsianne, sillä lapset ovat teillä lopulta vain käymässä ja jonain päivänä teidän on pärjättävä kahdestaan.

      Ilman Sinkkosen lapsuuden ja nuoruuden mekanismeja avaavia, lämpimällä huumorilla kirjoittamia teoksia suomalainen lapsiperhe olisi vielä avuttomampi kuin se nyt on.

      Joku uskaltaa tässä kasvatuskaaoksessa sentään sanoa, että lapsella on yleensä sukupuoli, ainakin omassa mielessään. Eri asia sitten on, vastaako se genitaaleja. Useimmiten vastaa. Pippeli ja pimppi (bioooginen sukupuoli, kirj. huomio) ovat edelleen relevantteja kasvun tienviittoja pojaksi ja tytöksi.

      Ja että taaperoikäisen paras paikka on kotona, vähintään yhden luotettavan aikuisen hoivattavana.

      Ja että koulussa ei tarvita ensisijaisesti ilmiöiden pohdintaa, vaan selkeää perusasioiden opetusta ja silloin tällöin kunnon sulkeisia.

      https://kulttuuritoimitus.fi/kritiikit/kritiikit-kirjallisuus/nyt-jari-sinkkonen-on-sen-aarella-mita-jokainen-vanhempi-haluaa-lapselleen-onnellisuutta/

    • Anonyymi

      Lasten onnellisuus ja turvattomuuden tunne ovat vähentyneet vuosikymmenten varrella, ihan tutkimustenkin mukaan. Asiaa on myös tutkittu. Yhden tutkimuksen tuoksen voi liittää tähänkin: https://www.avoin.helsinki.fi/ajankohtaista/2013/onnellisuustutkimus.htm Nuorten onnellisuus laskee yläkouluiässä

      Tutkimuksessa kävi ilmi, että sekä yleinen että kouluonnellisuus olivat yläkouluun siirtymisen jälkeen laskeneet. Tulos oli odotusten mukainen, kertoo Uusitalo-Malmivaara. Onnellisuuden laskuun vaikuttavat monet fysiologiset ja psykologiset seikat sekä sosiaaliset suhteet.

      Tyttöjen onnellisuus oli laskenut jyrkemmin kuin poikien. Uusitalo-Malmivaaran mukaan tämäkin tulos oli odotettu: yläkouluikäisillä tytöillä on kovia paineita muun muassa sekä ulkonäön että koulumenestyksen suhteen. Lisäksi masennusoireita ja uupumusta esiintyy tytöillä tässä vaiheessa enemmän kuin pojilla.

      Uusitalo-Malmivaara kertoo, että hän halusi tutkimuksessaan selvittää niitä asioita, jotka tekevät lapset ja nuoret onnellisiksi. Tutkimus on keskittynyt ns. positiiviseen psykologiaan, jonka perusperiaatteen mukaan voidakseen hyvin ihminen tarvitsee muutakin kuin pahoinvoinnin poistamisen. Asiaa voisi verrata terveydenhoidon ja sairaanhoidon suhteeseen: terveyttä kannattaa vaalia muutenkin kuin keskittymällä hoitamaan sairauksia.

      Linkissä lisää!!!

      • Anonyymi

        Nuorten onnellisuus Suomessa on ihan harhaisten trollien skeidaa!
        Esim. IL kirjoittaa sivuillaan asiasta ja pieni ote tähänkin: "Oulunkylä on yksi alueista, joka korostuu Helsingin viime vuoden alaikäisten ryöstörikoksissa. Iltalehti uutisoi aiemmin tällä viikolla, kuinka alaikäisten tekemien epäiltyjen ryöstöjen määrä on noussut roimasti viime vuonna.
        Lue myösNuorten ryöstöissä raju piikki Helsingissä – Katso pahimmat alueet

        Myös Helsingin poliisi nosti aiheen esille tiedotteessaan. Poliisi kertoi, että alaikäisten tekemiä epäiltyjä ryöstöjä ja ryöstön yrityksiä on tullut poliisin tutkittavaksi maaliskuun puoliväliin mennessä 39 tapausta. Näissä luvuissa ei näy vielä Vasaran pojan tilanne.

        Alaikäisten ryöstörikoksissa näkyi iso piikki jo viime vuonna.

        Iltalehden haastattelema rikoskomisario Marko Forss kertoo, että kun Helsingin poliisin rikostutkinnan nuorisoryhmä perustettiin vuonna 2018, puukkotapauksia näkyi vain harvoin. Nyt ne tuntuvat suorastaan arkipäivältä."

        Minä olen satavarma, että lapsistaan välittävät, onnelliset ihmiset , nuoret ja jopa lapset eivät tee tuollaisia kauheuksia, vaan vahvasti veikkaan, että nämä ilmiöt on juuri nykyisen välinpitämättömän "kasvatuksen" seurausta, mihin tähtää juuri epäkristillinen koululaitos ja kotikasvatus. Poikkeuksia tietysti joskus löytyy puolin ja toisinkin.


    • Anonyymi

      IL UutisetKotimaa
      Karu tilasto julki: Nuorten rikollisuus lähes kaksinkertaistunut. Sisä-Suomen poliisilaitos toi järkyttävät luvut julki: neljässä vuodessa alle 18-vuotiaiden tekemien rikosten määrä on lisääntynyt 80 prosenttia.

      Vuonna 2018 nuorten rikoksia oli 421, kun niitä oli viime vuonna 759. Alle 15-vuotiaiden kohdalla kasvu on vieläkin rajumpaa: 213 rikoksesta 425 rikokseen. Ajan ilmiö on kaduille kokoontuminen kymmenien, jopa satojen nuorten porukoissa niin mopoilla, pyörillä kuin autoillakin.

      Nuoretko siis onnellisia nykyajan "sivistyksen" keskellä? Sallikaa minun nauraa trollivitseillenne.

      • Anonyymi

        Heistä tulisi varmasti onnellisia jos kiellettäisiin abortit, ja ehkäisy seksuaalikasvatuskin samantien.


      • Anonyymi

        Niin, tuollaista siitä sitten seuraa liiasta (lasten tappamis) vapaudesta.... Sitten vielä hämmennetään jo lapsiakin kaiken maailman kieroutuneilla muotivillityksillä sukupuolien muka moninaisuuksilla, trans sitä ja tätä, sukupuolen itse päättämisillä, homoliitoilla, kehopositiivisuus -läskiylistyksillä, ilmastohysterioilla jne. vihervassari-ideologioilla!! Ja sitten vielä ihmetellään kuinka nuorisolla on paha olla! Voivotellaan tekopyhinä miksi syntyvyys laskee laskemistaan historiallisiin pohjalukemiin.. siihen "lääkkeeksi" vielä entistäkin lepsumpi aborttilaki!! XD Mahtavaa punaviherhörhöjen hallitus, mitähän vielä..
        Hulluksi on maailma mennyt, ja sääliksi käy nykyajan lapsia.. ei voi enää muuta sanoa.


    • Anonyymi

      https://yle.fi/aihe/a/20-10002196
      Onnellisuusprofessorin 8 oivallusta onnesta

      1. Melkein kaikkeen tottuu

      Tottuminen on kiusallista silloin, kun kyse on hyvistä asioista. Toisaalta tottuminen helpottaa elämää, sillä olemme kestäviä ja sopeudumme myös huonoihin asioihin. Kuitenkin vain melkein, sillä on myös asioita, joihin on vaikea tottua, kuten koetut vääryydet.

      2. Onni ei liity määrään vaan laatuun

      Muutamat hyvät ja läheiset ihmissuhteet merkitsevät paljon enemmän kuin lukuisat pinnalliset kontaktit.

      3. Onnellisuus johtaa aktiivisuuteen, onnettomuus syiden etsimiseen

      Onnellisena ja tyytyväisenä ihminen kiinnostuu monista asioista ja haluaa tehdä niitä. Silloin hän ei kysy, miksi olen onnellinen, toisin kuin onneton, joka haluaa tietää, miksi hän on onneton. Syihin takertuminen helposti passivoi.

      4. Onnellisuutta voi lisätä jakamalla sitä

      Onnellisuus ei ole nollasummapeliä, sillä onnelliset ihmiset haluavat jakaa sitä muillekin. Ystävällisyys ja avuliaisuus kuuluvat onnellisuuteen.

      5. Onnelliset asiat opitaan ja oivalletaan

      Jos haluaa edistää onnellisuuttaan, siihen on kaksi tietä: harjoitella tietoisesti auttamista, anteeksiantoa ja muita hyveitä tai oivaltamalla, mikä elämässä on tärkeätä ja arvokasta.

      6. Etsiminen ja löytäminen on tärkeämpää kuin omistaminen

      Etsivä tekee löytöjä ja kohtaa muita etsijöitä. Omistaminen on kuin korkea muuri, jonka takaa on vaikea nähdä, mikä on arvokasta.

      7. Taitojen haastaminen tekee onnelliseksi

      Silloin oppii paljon sekä onnistumisista että epäonnistumisista ja kokee lisäksi innostavia flow-tiloja eli ajan rientoa.

      8. Omantunnon kuunteleminen edistää onnellisuutta

      Omaatuntoaan kuunteleva ymmärtää, että kyse on oman onnen ohella myös yhteisestä onnesta, joka vaatii vastuullista elämänasennetta ja rehellisyyttä. Nöyrä itsekunnioitus on yhtä arvokas asia kuin onnellisuus.

      • Anonyymi

        – Hipit olivat oikeassa, julisti Warwickin yliopiston taloustieteen professori Andrew Oswald taannoin yleisöluennollaan. – Talouskasvu ei korreloi onnellisuuden kanssa.

        Rikkaiden valtioiden asukkaat ovat keskimäärin onnellisempia kuin köyhien, mutta kun tietty vauraus – vajaa viidennes Suomen nykyisestä bruttokansantuotteesta – on saavutettu, kansalaisten onnellisuus ei enää lisäänny. Euroopan unionin ja Yhdysvaltain kansalaisista yli 99 prosenttia elää nyt yltäkylläisemmin kuin yksikään edeltänyt sukupolvi, mutta subjektiivinen onnellisuus on vuosikymmeniä sinnitellyt suurin piirtein samoissa lukemissa.

        Kun kansan perustarpeet on täytetty, valtion ei ole mitään järkeä rikastua enempää, Andrew Oswald päättelee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        – Hipit olivat oikeassa, julisti Warwickin yliopiston taloustieteen professori Andrew Oswald taannoin yleisöluennollaan. – Talouskasvu ei korreloi onnellisuuden kanssa.

        Rikkaiden valtioiden asukkaat ovat keskimäärin onnellisempia kuin köyhien, mutta kun tietty vauraus – vajaa viidennes Suomen nykyisestä bruttokansantuotteesta – on saavutettu, kansalaisten onnellisuus ei enää lisäänny. Euroopan unionin ja Yhdysvaltain kansalaisista yli 99 prosenttia elää nyt yltäkylläisemmin kuin yksikään edeltänyt sukupolvi, mutta subjektiivinen onnellisuus on vuosikymmeniä sinnitellyt suurin piirtein samoissa lukemissa.

        Kun kansan perustarpeet on täytetty, valtion ei ole mitään järkeä rikastua enempää, Andrew Oswald päättelee.

        Lähde jäi pois: https://www.oph.fi/fi/oppimateriaali/miina-ja-ville-opettajan-oppaita/miina-ja-ville-etiikkaa-etsimassa-6


    • Anonyymi

      Onnelliset ihmiset eivät tee abortteja!

      • Anonyymi

        Aivan! Abortti ei ole tie onnelliseen elämään!
        Vastuullinen ja turvallinen suhde sen sijaan antaa suurimmat mahdollisuudet onnelliseen elämään.


    • Anonyymi

      Lasten perusturva Suomessa on monien tutkimusten mukaan järkkynyt nimenomaan "pakollisen päivähoidon" seurauksena, koska lapsi syrjäytyy perheen ja suvun perinteistä ja arkipäivästä ja kasvattajina ovat ne päiväkotitädit, joilla ei ole oikeuttakaan kasvattaa kuin sitä ainoaa oikeaa totuutta ja joka taas määritellään kulloinkin voimassaolevien -ismien mukaan.

      Ap kysymyksessä taidettiin salaa viitata kulttuureihin, joissa ei ole länsimaista hapatusta, käsitellen ne niitä kulttuureja länsimaisen näkökulman kautta, jolloin ollaan jo täysin ulalla koko vertailukentällä. Mutta ei niissä kultuureissa kakarat kulje tupakka suussa kartsalla, eivät potki mummoja, eivät kokeile huumeita, eivät kiusaa opettajia. Ristiriidatkin käsitellään lähiperheen sisällä ja ratkaisemattomissa tilanteissa otetaan apuun suvun viisaimmat. Kannattaa muistaa viisaan kasvattajaopettajani sanat: Lapset eivä ole irtokarkkeja!!!

      Meillä oli aikanaan tuttavaperhe, joka oli hyvin tummaihoinen ja tämän perheen kautta opimme ymmärtämään toisten kulttuurien tapaa kasvattaa ja voimauttaa lapset omaan kulttuuriinsa. Meillä raahataan lapset aamulla puoliunisina ja itkevinä päivähoitoon, jossa tädit sitten yrittävät kasvattaa lapsia "ajan ainoan totuuden mukaan". Jo lähtökohdan heikkous on se, että sekin kulttuuri on ulkoistettu sanoiksi ja opeiksi, mitkä eivät juurikaan kosketa tai liikuta lapsen mieltä, koska se on irrotettu lapsen arjesta päivähoidon seinien sisään. Vanhemmilta ei juuri voi oppia mitään elämänohjetta, koska vanhemmat ovat luovuttaneet kasvatuksen päiväkotiin ja kouluun. Taas tämän tummaihoisen perheessä (sisälsi suvun lähijäsenetkin) lapsia ei koskaan viety "päivähoitoon", vaan lapset kasvoivat perheen ja suvun sisällä oppien kulttuurin ja sen tavat sisältäpäin ja ne oli helppo sisäistää. Meillähän tuollainen lähestymistapa on kiellettyä ja sallittua on vain virallisen totuuden mukainen kasvatus, jolla on se suuri heikkous ja kompastuskivi, että lapsi oppii ehkä ulkonaisesti kulttuuritaustastaan jotain, mutta ei osaa sitä adaptoida omaan elämäänsä. Päiväkotitädit sanovat sitä ja tätä, mutta kun ollaan päiväkodin ulkopuolella, ei lapsella enää olekaan ympärillään sitä päiväkoti-infraa ja opit ja perhe ovat siksi usein merkityksettömiä. Siinä on yksi erityisen merkittävä tekijä, miksi lapset ja nuoret voivat pahoin. Vaikka maamme vauraus on ennätyksellinen, lapsia on vähän, perheiden ja sukujen yhteydet ovat vähäiset ja päiväkodissa opitut asiat eivät toimi perheissä ja sukujen keskellä.

      Raha, varallisuus, itsemääräämisoikeus, oma vastuu valinnoistaan, toisten arvostus jne mitä näitä nykypäivän hömpötyksiä onkaan, on aiheuttanut sen, että lapset ovat usein aivan pihalla ilman tukirenkaita, perheen ja suvun yhtenäisyyttä ja yhteistoimintaa.

      Vanha kasvattaja, eläkkeellä

      • Anonyymi

        Totta tuo havainto taitaa ollakin! Keisarilla ei ole vaatteita, kertoo satukin keisarin vaatteiden sokeasta ihailusta, vaikka keisari kulki kansan ohi ilman vaatteita ja vain lapsi ymmärsi kommentoida asiaa rehellisesti. Samanlaista höttöä tuntuu olevan tuo lasten onnellisuus -trollaus, jolla pyritään peittämään todelliset lasten ongelmat ja surut ja onnellisuus yritetään nähdä vain aikuisen tarkoitushakuisista mielikuvista käsin ja vielä hivenen silotellustikin.

        UNICEF: "Jos lapsilta kysyttäisiin, Suomi ei olisi maailman onnellisin maa.
        Maailman onnellisuusraportti jättää huomiotta neljänneksen maailman väestöstä - kaikki alle 15-vuotiaat lapset.

        Lapset ja nuoret eivät ole samaa mieltä aikuisten kanssa.
        Kiinnostavaa onkin, että lapset ja nuoret eivät ole aikuisten kanssa samaa mieltä onnellisuudestaan eri maissa. Sama havaintohan löytyy palstatrollienkin kirjoituksia analysoitaessa!

        Children’s Worlds -tutkimuksessa vuosina 2016 ja 2019 kartoitettiin lasten hyvinvointia 35 maassa neljällä mantereella. Suomi sijoittui vertailussa 15. sijalle 10-vuotiaiden vastauksissa ja 16. sijalle 12-vuotiaiden vastauksissa. Albania oli ensimmäisellä sijalla molemmissa ikäryhmissä. !!!!!!!!!!!!!

        Vuosina 2017 ja 2018 Maailman terveysjärjestön WHO:n koordinoima kansainvälinen terveyskasvatustutkimus tarkasteli 11-, 13- ja 15-vuotiaiden nuorten terveyttä ja hyvinvointia 45 Euroopan maassa sekä Kanadassa.

        Suomi oli 26. sijalla 11-vuotiaiden vastauksissa, 14. sijalla 13-vuotiaiden vastauksissa ja 13. sijalla 15-vuotiaiden keskuudessa. Ensimmäiselle sijalle nousivat Pohjois-Makedonia ja Kazakstan.

        Vuoden 2018 PISA-kyselyssä Suomi oli 19. sijalla 15-vuotiaiden elämäntyytyväisyydessä. Nuorten tyytyväisyys elämään oli korkeinta Kazakstanissa.

        Erot aikuisten ja lasten vastauksissa eivät koske pelkästään Suomea. Kun verrataan Gallup World -kyselyn ja PISA-kyselyn tuloksia, käy ilmi, että suurimmassa osassa maita lasten ja aikuisten elämäntyytyväisyyden pisteet eivät korreloi keskenään. "

        https://www.unicef.fi/tyomme/ajankohtaista/uutiset-ja-nakokulmat/2021/jos-lapsilta-kysyttaisiin-suomi-ei-olisi-maailman-onnellisin-maa/


    • Anonyymi

      Tälläistä on sikiökauppa, josta julkisuuteen ei puhuta mitään:
      https://rumble.com/v1whtq0-follow-the-white-rabbit-click-clack-ddk-qnn-saveourchildren.html
      Huomatkaa, että ne munuaiset poistetaan ilman puudutusta / nukutusta elävästä sikiöstä. Ja mitä näin saaduilla munuaisten kantasoluilla tehdään? Kasvatetaan / monistetaan ja näin saadut aromiaineet lisätään elintarviketeollisuuden valmistamiin tuotteisiin. Katso videolta, mihin eri tuotemerkkeihin ja tuotteisiin.
      Tuttuja vai?

    • Anonyymi

      "Koska abortinvastustajat sanovat olevansa huolissaan nimenomaan lasten hyvinvoinnista, niin voisi olettaa aborttikieltomaiden lasten olevan maailman onnellisimpia." Hyvä, kun otit asian esille, on tosiaan tärkeää miettiä asiaa ihan vertailun vuoksikin, jotta aikamme lapsemme tyhjyys ja turvattomuus tavarapaljouden keskellä avautuisi.

      Onnellisuus on yksi hyvinvoinnin edellytys, kyllä. Mutta se tärkein hyvinvoinnin edellytys on tietenkin oikeus elää. Se oikeus on lailla riistetty monissa ns. hyvinvointivaltiossa ja lapsen oikeuksien sijaan keskitytäänkin naisen kokemaan oikeuteen ja se tarkoittaa monesti toisten oikeukien hävittämistä, esim. juuri abortilla. Abortissahan riistetään mahdollisuuskin elämässä kokea hyvinvointia ja olla onnellinen.
      Suomessahan, entisessä hyvinvoinnin ja onnellisuuden ykkösmaassa onkin lasten onnellisuuden tunne korvattu naisen oikeudella surmata jälkeläisiään ja kokea itse sitä elämän onnen harhaa, joka ei tullutkaan valinnanvapauksista, tyhjistä kodeista, omaisuudesta ja mahdolisuudesta valita lapsiluku.

      Veikkaan, että monessa maassa, joissa abortti on vaikeasti saatavilla ja jopa kiellettykin, on lapsen ja naisen oikeus onneensa paljon vahvempi kuin meillä, jossa äidit raahaavat nukkuvat lapsensa hoitoon itse työhön mennessään ja töiden jälkeen raahautuvat hoitopaikan kautta kotiin kohtaamatta lastaan, hänen ilojansa ja surujansa juurikaan arjessa. Monissa maissa äiti on kotona kellon ympäri tukemassa ja turvaamassa elämän alkua ja turvallista kokemuspohjaa, sitä että äiti oli aina kaikessa mukana, ilossa ja surussa sekä kodin askareissa tukien, ohjaten ja turvaten. Samaa meillä koettiin vielä 50- ja 60-luvuilla, joista vielä monella on muistoina ajat, jolloin elämä oli turvallista ja antoisaa, vaikka leluröykkiöitä ei ollutkaan. Isä taas oli vieraampi syystä, että teki paljon töitä. Onni on läsnäolossa, ei tavaran paljoudessa. Kyllä, ymmärrän että se aika ei enää tule takaisin, valitettavasti. Nyt lapsille on paljon läheisempi päiväkodin täti kuin omat vanhemmat ja tavaroidden paljous.

      Minulla on lapsuudesta hienoja muistoja, kylän kakarat kokoontuivat usein toistensa luokse ja ulkona leikittiin erilaisia pihaleikkejä eikä silloin koskaan ollut puutetta mistään, vaikka olimmekin kaikki monilapsisista köyhistä perheistä. Mutta kylämme kesken oli hieno yhteishenki ja lapset olivat kaikessa elämässä osa yhteisöä. Nyt kaikki ovat niiiiin yksilöä, ettei enää toistensa seuraan sovi, jos ei ole sitä tai tätä uutta älypuhelinta yms vimpainta ja ylimääräiset lapset lopetetaan jo äitinsä kohtuun! Onneako se????? Kunhan kysyn. Ja kyllä, olen huolissani nykyajan lapsista, heidän traumoistaan ja heidän perinnöstään tuleville sukupolville.

    • Anonyymi

      Niinhän ne näyttää olevan

    • Anonyymi

      Yksi näkökulma on jätetty (tarkoituksellako?) pois kirjoituksista:
      Islamin maissa mm. äiti on aina kotona lapsiaan hoitamassa ja apuna on usein suvun muitakin naisia, jolloin lapsi ei ole koskaan yksin, turvattomana kotona. Näin ei ole meillä Suomessa. Lapsi voi olla pitkiäkin aikoja yksin, kun äiti käväisee kaupassa tms. Lapsista huolehditaan hyvin ja heidät kasvatetaan yhteisöllisiksi ja toisten kanssa toimeentuleviksi aivan eri tavalla kuin meillä. Poikkeuksena on lestadiolaisalueemme, jossa on samankaltainen kulttuuri huolehtia lasten tarpeista ja turvasta. Meillähän täällä etelässä lapsi raahataan unisena päivähoitoon, jossa suuri lapsilauma huutaa ja itkee väsymyksestä ja liiasta melusta eikä rauhaa juurikaan ole omiin ajatuksiin. On se sitä edistystä! Vai onko?

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe