Vuosi sotaa Ukrainassa on kulunut

Mitä johtopäätöksiä siitä on voitu tehdä.

On voitu havaita, että venäjän pelätty armeija on osoittautunut tehottomaksi ja huonosti sotaa käyväksi joukoksi pyssymiehiä joiden tuhoaminen on ollut Ukrainalle suhteellisen helppoa.

Esimerkiksi sen eliittiyksiköt kuten maahanlaskujoukot saivat jo heti sodan alussa vakavasti päihinsä niiden yrittäessä vallata Hostomelin lentokentän Kiovan lähistöllä: https://www.verkkouutiset.fi/a/taalla-venajan-joukot-murskattiin-hostomelin-kuolemanlaakso-videolla/#0ea0467c
"Videolla näkyy tuhoutuneita panssarivaunuja ja maailman suurimman rahtikoneen hylky.

– Kuoleman laakso Hostomelin lentokentällä. Luoja tietää, kuinka monta venäläistä laskuvarjojääkäriä kohtasi loppunsa täällä, Ponomarenko toteaa.

Venäjän joukot yrittivät vallata Hostomelin sotilaslentokentän hyökkäyksen ensimmäisinä päivinä, mutta kiivaan taistelun jälkeen kenttä jäi Ukrainan joukkojen haltuun.

Venäjä teki lentoasemalle massiivisen helikopterien maahanlaskuoperaation 24. helmikuuta, mutta Ukrainan erikoisjoukot onnistuivat valtaamaan kentän takaisin.

Pitämällä kiinni Hostomelin lentokentästä ukrainalaiset joukot estivät Venäjää rakentamasta ilmasiltaa Kiovan alueelle."

Pohjoisen pelätty 200. liikkuva konekivääriprikaatista kertova artikkeli hieman valottaa prikaatin onnetonta sotatietä: https://www.suomenmaa.fi/uutiset/washington-post-venajan-pohjoinen-eliittijoukko-on-kaytannossa-tuhottu-taydennysjoukkoja-ei-edes-kouluteta-lyodaan-vain-konekivaari-kateen/

"200. liikkuva konekivääriprikaati.

Washington Postin haltuunsa saamien todisteiden mukaan presidentti Putin lähetti nämä ykkösluokan taistelijat aseineen Ukrainan sotaan, jossa osasto on käytännössä tuhoutunut. Artikkelissa kerrotaan, että tiedot on saatu ja vahvistettu sekä Ukrainan asevoimilta että useilta läntisiltä sotilas- ja muilta tiedustelupalveluilta.

200. prikaati oli tietojen mukaan ensimmäisiä, joka lähetettiin sotarintamalle viime helmikuussa Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Toukokuun loppuun mennessä se oli hajallaan ja haavoittuneena vetäytymässä kohti Venäjän rajoja.

Prikaatin komentaja oli haavoittunut vakavasti, ja yli 1400 miehen vahvuisesta joukosta oli jäljellä enää noin 900. Loput olivat kaatuneet, kadonneet, haavoittuneina sairaalahoidossa tai ilmoitettu ”refusinikeiksi” eli kieltäytyneet jatkamasta taistelua.

Syynä romahdukseen on toki Ukrainan puolustuksen voima, mutta lehden mukaan vähintään yhtä lailla koko Venäjän armeijaa vaivaavat ongelmat. Eli sisäinen korruptio, strategiset virheet ja Kremlin kyvyttömyys sekä haluttomuus kuunnella sodanjohdon todennmukaisia viestejä rintamalta."

Tuo artikkeli kuvaa koko mahtavan maan armeijan suoristuskykyä. Yksitysarmeija Wagner on pystynyt toimimaan ilmeisesti tehokkaammin mutta ilmeisesti arvovaltasyistä armeijan johto on pyrkinyt suitsimaan sitä hankaloittamalla sen huoltoa. Ukrainan armeija on myös toiminut tehokkaasti vihollista vähemmillä resursseillaan koko vuoden ajan ja pystynyt valloittamaan venäjän hyökkäyksellään saamiaan alueita takaisin hallintaansa.

Mihin perustuu tuo ylläoleva?

Se perustuu siihen, että Ukrainan armeija on käytännössä käynyt sotaa jo yhdeksättä vuotta ja sen armeija on sitä myöten kokenut ja itseensä luottava ja sen vuoksi sen on ollut suhteellisen helppoa tuhota vastustajan kokemattomia joukkoja.

Se suunnaton venäläinen itsevarmuus jolla suuressa 80 kilometriä pitkässä kolonnassa venäjän armeijan joukot panssarit edessä vuosi sitten lähestyivät Kiovaa mureni matkan edetessä. Joukot ilmeisesti kuvittelivat, että kansanjoukot ottaisivat sen vastaan kukkapuskien kera hurraahuutojen saattelemana.

Totuus oli karmeaa. Mutta osana sitä venäläiset syyllistyivät sittemmin laajoihin siviileihin kohdistuneisiin joukkomurhiin. Tästä on runsaasti todisteita olemassa.

Totuus on nyt, että venäjä ei kykene enää sotaa voittamaan. Seuraava sodan vuosi tullaan todennäköisesti käymään ilman suuria strategisia sotilaallisia manooverejä. Kumpikin puoli varustautuu, etenkin Ukraina jonka länsimailta saama sotilaallinen materiaaliapu kasvattaa sen kykyä vastata venäjän sotatoimiin.

Rauhaa ei vielä toisen sotavuoden aikana nähdä.

34

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kieltämättä olin erittäin tyytyväinen näihin uutisiin silloin kun näistä sai lukea. Mitä useampi hyökkääjä päätyy r..sän helvettiin sitä helpompaa on naapurimaissa.

      • Anonyymi

        🇺🇦👍komppaan.


      • No papukaja,Papukaja sano ja puhua mitä toisia sanoa,,Jos 52 maa ei auta ukraina ..Myös hello suomalainen papukaja et katsoa miksi sinulle kaikki on tullut kalis sähkö benz, ruokaa ,


      • Anonyymi
        Kardox89 kirjoitti:

        No papukaja,Papukaja sano ja puhua mitä toisia sanoa,,Jos 52 maa ei auta ukraina ..Myös hello suomalainen papukaja et katsoa miksi sinulle kaikki on tullut kalis sähkö benz, ruokaa ,

        No se on taas ryssien syytä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        No se on taas ryssien syytä.

        haha hehehe


    • Anonyymi

      Eipähän tuota Putjaa ole vielä syösty vallasta, vaikka kuinka on ennusteltu..

      • Anonyymi

        Putler ei ole ollut tarpeeksi lähellä etulinjaa. Kremlistä keikauttaminen kestää pidempään.


    • Anonyymi

      Olipa hyvä ja asiallinen faktoihin perustuva analyysin vuoden kestäneestä sodasta. Onko aloittajalla akateeminen koulutus?

    • Anonyymi

      Ukrainan upea menestys ja ryssän häpeä on ollut vuoden ajan selviö. Lisää ja kovempaa apua Ukrainalle ja ryssä takaisin omaan karsinaansa.

    • Anonyymi

      Pitää muistaa että Kiina, Pohjoiskorea, Iran, Etelä-afrikka ym on Venäjän tukena, sieltä tulee asetäydennystä mm ohjus muodossa, tykistön ammuksia jne.
      Tarjakin kävi moikkaamassa Etelä-afrikassa samaa suuntaansa olevia.
      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000387538.html

      Meiltä lähti jalkaväkimiinat, kun toverit tuolla suunnalla Tarjaa neuvoivat.
      Yhäkin vasemmistolaiset sanoo ettei niillä miinoilla mitään tee, jotka yksiä parhaita sissin aseita, ym, alueiden suojeluun, ne on vain hyökkääjää varten. Monet toverit meillä ei edes tiedä mitä sissit on ja tekee, silti puhuvat idoliensa perässä. Me aikanaan harjoiteltiin niillä paljon -koeräjäytyksineen, ja kyllä on karmeaa jälkeä joka miinan laukaisee.
      Niitä nyt tarvitsisi Ukraina runsaasti. Siinä olisi Putinin Wagner armeija helisemässä, kun kulkureittejä miinoitettaisiin pienilla ja tehokkailla putki ja mm sakaramiinoilla. Putkimiinoja sopii sissin reppuun 10 ylöspäin, sillä jo kiertää melkoisen alueen.
      Kun vaikkapa parikymmentä sissiä, niin saa huomattavan hidasteen oli kuinka Wagner tahansa.

      • Anonyymi

        No mistäs pankkomajuri on saanut nämä "täydennystietonsa"? USA ja britit saattaisivat olla kiinnostuneita, mutta tuskin mielikuvitusupseerin "tiedustelutiedot" ovat ihan ajantasaisia......


    • Kuvaamasi sotilaalliset johtopäätökset voivat olla oikeita enkä kommentoi niitä.

      Omasta mielestäni tärkeimpiä johtopäätöksiä kaiken koetun jälkeen on ensinnäkin se, että diktatuuri on erittäin huono hallintomalli. Siinä sekoittuvat helposti diktaattorin ja johtamansa maan edut iloisesti keskenään. Diktaattorilla ei ole oikeaa kuvaa kaikesta olennaisesta vaan hänelle tarjoillaan sellaista tietoa, jonka uskotaan miellyttävän diktaattorin korvia ja syviä tuntemuksia. Diktatuureissa ei ole omantunnon ääntä, oppositiota, joka kertoisi, milloin ylitetään kohtuullisuuden ja järkevyyden rajat.

      Toinen huono asia on nationalismi. Venäjällä elää enemmän nationalismia kuin patriotismi. Jälkimmäistä on taas nähty terveellä tavalla Ukrainassa, kun sen kansa puolustaa maataan. Venäläinen nationalismi on isovenäläisyyttä, toisia kansoja alistamaan pyrkivää eli ylemmyydentuntoista. Aivan kuten natseilla aikanaan.

      Kun diktaattori omaksuu äärinationalistiset tavoitteet politiikkansa tärkeimmäksi asiaksi, soppa alkaa olla valmis ja poreilee kuumana, kunnes kuohuu yli ja räiskyy keittäjien ja syöjien päälle ja lattialle kauemmaskin. Totalitaristisen sodan käyminen politiikan välineenä edellyttää diktaattorilta myös tiettyjä luonteenpiirteitä. Hänen pitää olla ainakin hyvin narsistinen persoona, hänen pitää olla empatiakyvytön psykopaatti ja hän voi olla myös mielisairas (vainoharhainen tai skitsofreenikko).

      Kolmas tärkeä huomio on se, että tällaista diktaattoria on mahdoton pysäyttää hyvällä. Se ei onnistunut hitlerin kohdalla eikä se onnistu putlerin kohdalla. Sen vuoksi länsimaiden valitsema strategia on ainoa mahdollinen. Ärsyttävän viipyilevä se kuitenkin on ja sen vuoksi tuhansia viattomia ukrainalaisia kohtaa kuolemansa tässä sodassa. Erityisen Euroopan olisi korkea aika ryhdistäytyä.

      • Hyvä kommentti sinulta. Olet tismalleen oikeassa tuossa:

        "Sen vuoksi länsimaiden valitsema strategia on ainoa mahdollinen. Ärsyttävän viipyilevä se kuitenkin on ja sen vuoksi tuhansia viattomia ukrainalaisia kohtaa kuolemansa tässä sodassa. Erityisen Euroopan olisi korkea aika ryhdistäytyä."

        Tuo kuvailemasi hitaus johtuu pitkälle siitä, että länsimaat ovat demokratioita joissa päätöksen tekeminen sen vuoksi on usein monimutkaista ja hidasta.

        Kävin tyttäreni luona Helsingissä ja juna meni Hartwall-areenan ohitse vai mikä areena se olikaan nimeltään. Kuitenkin se on paraatipaikalla oleva urheilu- ja muuhun esiintymiseen tarkoitettu pyhättö mutta niin vaan on paikoillaan lahoamassa.

        Sen omistaa Gennadi Timtšenko sekä Roman Rotenbergin isä Boris Rotenberg jotka ovat lisätty Yhdysvaltojen ja EU:n pakotelistoille. Sitä ei voi myydä sen vuoksi. Mikäli tilanne olisi päinvastainen niin, että tuo halli olisi Moskovassa niin se olisi pakkolunastettu venäjän taholta jo aikaa sitten.

        Suomessa se ei onnistu koska olemme länsimainen demokratia ja täällä on siihen liittyvänä omaisuuden suoja vaikka omaisuuden omistaisi ulkomaalainen. Tosin myynnin historiaa venäläisille joku voisi hieman tarkemmin tutkia. Sillä tiedolla voisi aiheuttaa noloja tilanteita Hjalliksen vaalikampanjaan. Otsikko voisi olla "venäläiset tukevat miljoonillaan Harkimon vaalikampanjaa".


      • Anonyymi

        Erittäin hienoa pohdintaa jälleen kerran MPP, näitä on ilo lukea, hyvin perusteltua ja tarkkaan harkittua. Tuohon on vaikea mitään lisätä, mutta mitään en pois ottaisi.
        Ben Zyskowich sanoi tänään eduskunnassa hyvin, kun vertaisi suoraan putleria hitleriin, ja pointti oli se, että pitäisi pysäyttää ajoissa ja nyt putlerin osalta olemme jo viimeisellä rajalla pysäyttämään. Myös samaa mieltä siitä, että EUn on lopetettava USAn selän takana lusmuilu ja aloitettava osallistumaan Naton rahoitukseen riittävästi ja euroopan aseteollisuuden ylösaja on aloitettava. Niinistö on ollut oikeassa siinä, että on jo vuosi puhunut siitä, että EUn on tiivistettävä vahvasti sotilaallista yhteistyötä. Se on ainoa turvamme siinä tapauksessa, että USA ei tule neljättä kertaa pelastamaan meitä eurooppalaiselta diktaattorilta.


      • Anonyymi
        aito-arska kirjoitti:

        Hyvä kommentti sinulta. Olet tismalleen oikeassa tuossa:

        "Sen vuoksi länsimaiden valitsema strategia on ainoa mahdollinen. Ärsyttävän viipyilevä se kuitenkin on ja sen vuoksi tuhansia viattomia ukrainalaisia kohtaa kuolemansa tässä sodassa. Erityisen Euroopan olisi korkea aika ryhdistäytyä."

        Tuo kuvailemasi hitaus johtuu pitkälle siitä, että länsimaat ovat demokratioita joissa päätöksen tekeminen sen vuoksi on usein monimutkaista ja hidasta.

        Kävin tyttäreni luona Helsingissä ja juna meni Hartwall-areenan ohitse vai mikä areena se olikaan nimeltään. Kuitenkin se on paraatipaikalla oleva urheilu- ja muuhun esiintymiseen tarkoitettu pyhättö mutta niin vaan on paikoillaan lahoamassa.

        Sen omistaa Gennadi Timtšenko sekä Roman Rotenbergin isä Boris Rotenberg jotka ovat lisätty Yhdysvaltojen ja EU:n pakotelistoille. Sitä ei voi myydä sen vuoksi. Mikäli tilanne olisi päinvastainen niin, että tuo halli olisi Moskovassa niin se olisi pakkolunastettu venäjän taholta jo aikaa sitten.

        Suomessa se ei onnistu koska olemme länsimainen demokratia ja täällä on siihen liittyvänä omaisuuden suoja vaikka omaisuuden omistaisi ulkomaalainen. Tosin myynnin historiaa venäläisille joku voisi hieman tarkemmin tutkia. Sillä tiedolla voisi aiheuttaa noloja tilanteita Hjalliksen vaalikampanjaan. Otsikko voisi olla "venäläiset tukevat miljoonillaan Harkimon vaalikampanjaa".

        Eikö arska ja MPP Putinissa ole paljolti samanlaista suuruudenhullua nationalistia kuin itse Benito "Il Duce" Mussolini oli? Mussolini ihaili keisarillisuutta kun taas Putin ihailee tsaarillisuutta, Pietari Suurta. Stalinista Putin on imuroinut itseensä lähinnä Neuvostoliiton suuruudenajat sekä julmuuden, jota hän osoittaa sekä ukrainalaisia kohtaan että Venäjän omia sotajoukkoja ja eritoten mobilisoituja kohtaan. Hitleristä taas lähinnä holokaustin piirteet, kansallissosialismin tyylisen kansankiihotuksen sekä ylösalaisin käännetyn "totuuden" propagandan, jossa syyllisyys kipataan aina tavalla taikka toisella halutun kohderyhmän niskoille. Tästä viimeisestä hyvänä esimerkkinä luodut tarinat suomalaisista natseista, jotka noudattavat ihan samaa linjaa kuin tarinakulut ukrainalaisista natseista.

        https://www.diktaattoriporssi.com/diktaattori/benito-mussolini


    • Anonyymi

      Eikä sanaakaan Suomen Keskustasta!

      • Anonyymi

        Suomen Keskusta kannattaa Natojäsenyyttä 100% ja myös Ukrainan avustamista voittoon asti. Tämä erittäin lähellä keskustaa oleva avaus. Emme ole navettaan jääneet.


    • Anonyymi

      Kolmas merkittävä venäläistappio on hiljattain lähes täysin tuhoutunut Venäjän laivaston 155. jalkaväen prikaati Vuhledarissa. Noin 80 % koko prikaatista on kuollut, haavoittunut tai ukrainalaisten vankina.

    • Anonyymi

      Pitää avata pullo juhlaksi. Vuosipäivä, että on älytöntä.

    • Anonyymi

      On myös havaittu, että Suomen armeija kestäisi kolme päivää Venäjän massiivista hyökkäystä joten turpaa olisi viisasta pitää soukemmalla.

      • Anonyymi

        Ja missähän tälläinen havainto on tehty?🤭😁🤣
        Kyllä ryzzänsotavoimat paperitiikeriksi todettu.


    • Anonyymi

      aito-arska ja mpp tietää, että venäjä on nyt heikko ja suomen armeijan pitää torjua ja vastahyökätä venäjälle NATO,n avulla ja nerokkaan johtajansa "Stolttenbrunnerin" ohjeilla!

      • Olet oikeassa siinä, että Venäjä on nyt heikko ja tulevaisuudessa vieläkin heikompi. Siteeraat siinä viisaita nimimerkkejä, mikä ansioksesi sanottakoon.

        Tietysti meidän täytyy puolustaa maatamme myös vastahyökkäyksin Venäjälle, jos se ensin hyökkää maahamme. Emme tule heille mitään voitonparaateja täällä järjestämään, vaikka siihen halukas soittokuntasotilas palstalla toivoisikin pääsevänsä hakkaamaan rumpua tai töräyttelemään torvea.

        Kun nyt on vuoden päivän nähnyt tuota Venäjän touhua Ukrainassa, niin ei siinä todellakaan kummoista johtajaa täällä tarvita, että sellaisten töpeksijöiden tulo tänne estetään. Oli mielenkiintoista nähdä esim. se, video, missä venäläiset panssariajoneuvon tuntuivat oikein etsivän kohtia, missä olisi miinoja ja ajaa jysäyttivät sitten niihin. Kommentaattorit ovat arvelleet, että he tekivät sen tahallaan päästäkseen pois kuolemanloukuistaan ja lähtivät sitten juoksemaan pakoon, tai ne juoksivat, jotka eivät kuolleet niin ajoneuvoihin.


      • Anonyymi
        mielipidepankki kirjoitti:

        Olet oikeassa siinä, että Venäjä on nyt heikko ja tulevaisuudessa vieläkin heikompi. Siteeraat siinä viisaita nimimerkkejä, mikä ansioksesi sanottakoon.

        Tietysti meidän täytyy puolustaa maatamme myös vastahyökkäyksin Venäjälle, jos se ensin hyökkää maahamme. Emme tule heille mitään voitonparaateja täällä järjestämään, vaikka siihen halukas soittokuntasotilas palstalla toivoisikin pääsevänsä hakkaamaan rumpua tai töräyttelemään torvea.

        Kun nyt on vuoden päivän nähnyt tuota Venäjän touhua Ukrainassa, niin ei siinä todellakaan kummoista johtajaa täällä tarvita, että sellaisten töpeksijöiden tulo tänne estetään. Oli mielenkiintoista nähdä esim. se, video, missä venäläiset panssariajoneuvon tuntuivat oikein etsivän kohtia, missä olisi miinoja ja ajaa jysäyttivät sitten niihin. Kommentaattorit ovat arvelleet, että he tekivät sen tahallaan päästäkseen pois kuolemanloukuistaan ja lähtivät sitten juoksemaan pakoon, tai ne juoksivat, jotka eivät kuolleet niin ajoneuvoihin.

        "Kommentaattorit ovat arvelleet, että he tekivät sen tahallaan päästäkseen pois kuolemanloukuistaan ja lähtivät sitten juoksemaan pakoon, tai ne juoksivat, jotka eivät kuolleet niin ajoneuvoihin."...

        ...Kommentaattorit ovat arvelleet :))))) Kyllä sää oot aivan huippu! Kyllä ne juoksee varmaan uralille asti, munakarvat käryten.


    • Anonyymi

      Mitä tapahtuu viiden vuoden aikajänteellä? Koska Venäjää voi pitää valtiona johon voi luottaa?

      • Viiden vuoden aikajänne on lyhyt, mutta sen aikana voi toki tapahtua paljonkin. Voi olla, että tämän ajan jälkeen on olemassa vain jokin mini-Venäjä ja joukko siitä irtaantuneita tai muihin valtioihin liittyneitä alueita. Venäjä voi olla totaalisen romahduksen edessä. Vallan vaihtumisajasta voi tulla erittäin verinen maan sisäinen koitos ja sekasorron aika.

        Tuona aikana taistellaan vallasta ja omaisuudesta. Moni voi pyrkiä köyhdyttämään Venäjää siirtämällä omaisuutta muualle turvaan ja myymällä valtion omaisuutta pilkkahinnalla eri tahoille. Tällä tavoinhan oligarkkien valta syntyi NL:n hajoamisen jälkeen. Nyt se voisi mennä vielä hurjemmaksi, jos valtio alkaa hajota.

        Jos Venäjä pysyy koossa tai syntyy mini-Venäjä, siihen ei valtiona ole mahdollista luottaa varmaan vuosikymmeniin. Venäjällä pitäisi ensin vakiintua uskottava demokraattinen järjestelmä ja luotettava oikeusjärjestelmä ennen kuin se voisi saada länsimaiden luottamuksen. Lisäksi sen tulisi hyvittää Ukrainalle aiheuttamansa menetykset ja saattaa sotarikolliset ja valtiojohdon tuomittavaksi eli henkilökohtaiseen vastuuseen teoistaan. Isovenäläisestä ajattelutavasta pitäisi luopua. Tällainen nöyrtyminen saattaa olla venäläisten mielissä aika mahdoton ajatus.

        putlerilla ei ole suunnitelmaa B. putler uskoi, että hänen sotansa on ohi muutamassa päivässä. Hän on ajanut itsensä pahaan loukkuun, josta ulospääsy näyttää mahdottomalta. Sen takia hän saattaa vain pahentaa tilannetta, mistä seuraisi yhä varmemmin vakava sisäinen kriisi sitten, kun hänen valtansa loppuu tai se lopetetaan. Tässä vaiheessa ns. sotahaukat ovat jo aloittaneet arvostelun. Rauhankyyhkyt ovat olleet toistaiseksi hiljempää. Mutta heidänkin vuoronsa voi tulla, jos putlerin valtaistuin alkaa horjua. On hyvä muistaa, että joskus menneinä vuosina "Venäjä ilman putinia" mielenosoitukset keräsivät kaduille paljonkin väkeä. Eli potentiaalia on, mutta tällä hetkellä uskallus puuttuu, kun opposition kärki istuu vankiloissa tai on paennut ulkomaille. Oppositiovoimille voi löytyä myös halukasta rahoitusta, sillä Venäjällä ja sen ulkopuolella saattaa olla aika paljon putlerille katkeria oligarkkeja ja niitä, jotka putler on tiputtanut vallan portailta epälojaaleina ihmisinä.


      • mielipidepankki kirjoitti:

        Viiden vuoden aikajänne on lyhyt, mutta sen aikana voi toki tapahtua paljonkin. Voi olla, että tämän ajan jälkeen on olemassa vain jokin mini-Venäjä ja joukko siitä irtaantuneita tai muihin valtioihin liittyneitä alueita. Venäjä voi olla totaalisen romahduksen edessä. Vallan vaihtumisajasta voi tulla erittäin verinen maan sisäinen koitos ja sekasorron aika.

        Tuona aikana taistellaan vallasta ja omaisuudesta. Moni voi pyrkiä köyhdyttämään Venäjää siirtämällä omaisuutta muualle turvaan ja myymällä valtion omaisuutta pilkkahinnalla eri tahoille. Tällä tavoinhan oligarkkien valta syntyi NL:n hajoamisen jälkeen. Nyt se voisi mennä vielä hurjemmaksi, jos valtio alkaa hajota.

        Jos Venäjä pysyy koossa tai syntyy mini-Venäjä, siihen ei valtiona ole mahdollista luottaa varmaan vuosikymmeniin. Venäjällä pitäisi ensin vakiintua uskottava demokraattinen järjestelmä ja luotettava oikeusjärjestelmä ennen kuin se voisi saada länsimaiden luottamuksen. Lisäksi sen tulisi hyvittää Ukrainalle aiheuttamansa menetykset ja saattaa sotarikolliset ja valtiojohdon tuomittavaksi eli henkilökohtaiseen vastuuseen teoistaan. Isovenäläisestä ajattelutavasta pitäisi luopua. Tällainen nöyrtyminen saattaa olla venäläisten mielissä aika mahdoton ajatus.

        putlerilla ei ole suunnitelmaa B. putler uskoi, että hänen sotansa on ohi muutamassa päivässä. Hän on ajanut itsensä pahaan loukkuun, josta ulospääsy näyttää mahdottomalta. Sen takia hän saattaa vain pahentaa tilannetta, mistä seuraisi yhä varmemmin vakava sisäinen kriisi sitten, kun hänen valtansa loppuu tai se lopetetaan. Tässä vaiheessa ns. sotahaukat ovat jo aloittaneet arvostelun. Rauhankyyhkyt ovat olleet toistaiseksi hiljempää. Mutta heidänkin vuoronsa voi tulla, jos putlerin valtaistuin alkaa horjua. On hyvä muistaa, että joskus menneinä vuosina "Venäjä ilman putinia" mielenosoitukset keräsivät kaduille paljonkin väkeä. Eli potentiaalia on, mutta tällä hetkellä uskallus puuttuu, kun opposition kärki istuu vankiloissa tai on paennut ulkomaille. Oppositiovoimille voi löytyä myös halukasta rahoitusta, sillä Venäjällä ja sen ulkopuolella saattaa olla aika paljon putlerille katkeria oligarkkeja ja niitä, jotka putler on tiputtanut vallan portailta epälojaaleina ihmisinä.

        Tuo sota henkilöityy niin vahvasti putleriin, että tulevaisuudessa ei venäjällä ole mitään asiaa kansainvälisiin kokouksiin tai muihin tapahtumiin niin kauan kuin tuo sotarikollinen on vallassa.


    • Anonyymi

      Monet vaativat rauhaa Ukrainaan, mutta keneltä sitä vaaditaan?

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      647
      4966
    2. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      127
      3828
    3. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      50
      3720
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      3091
    5. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      14
      2894
    6. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2484
    7. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2361
    8. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      2240
    9. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      30
      2147
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      51
      2134
    Aihe