Kanadan MAP-kirkko kiersi lainsäädäntöä lähettämällä miljardi dollaria BYU-yliopistonsa kautta

Anonyymi-ap

MAP-kirkko väittää antaneensa rahat hyväntekeväisyyteen kun todellisuudessa on ohjannut ne omalle itselleen.

Mormoneille on aina annettu kuva että heidän kirkkonsa käyttää kymmenykset kirkkonsa ylläpitämiseen ja "köyhien" auttamiseen.

Kuten on kuitenkin tullut ilmi muutaman viime vuoden aikana, kirkko on keräämiensä kymmenysten avulla kasannut itselleen investointi rahaston jonka tämän hetkinen arvo on yli 100 miljardia USAn dollaria.

Tämä varojen keräys on tapahtunut myös Yhdyvaltojen ulkopuolelta, kuten Kanadasta vaikka Kanadan lainsäädäntö ei oikeasti salli rahojen lähettämistä Kanadasta kirkon päämajaan Utahiin. Kanadan MAP-kirkko on kuitenkin vuosien ajan kiertänyt lainsäädäntöä lähettämällä rahat Yhdysvaltoihin BYU-yliopistolleen.

(BYU, Brigham Young University, on siis Utahin osavaltiossa Yhdysvalloissa sijaitseva Mormonikirkon omistama yliopisto. Uutisista tuttu yliopistona jossa Lauri Markkanen on parhaillaan Utah Jazz teamissa.)

Kanadalainen tutkivan journalismin dokumenttiohjelma "The Fifth Estate" toi muutama kuukausi sitten esiin että MAP-kirkko on ohjannut yli miljardi Kanadan dollaria Yhdysvaltoihin tällä tavoin ja että samanlaista järjestelyä on käytetty myös Australiasta ja muista maista.

Kirkko on lahjoitustensa takia myös saanut verovähennyksiä, tai siis kiertänyt veroja ainakin Kanadassa ja Australiassa.

40

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      The Fifth Estate ohjelma aiheesta on YouTubessa heidän kanavallaan

      The Mormon church in Canada: Where did more than $1 billion go? - The Fifth Estate
      https://youtu.be/NgxGYUyvJio

    • Anonyymi

      YouTube kanavan "Mormon Stories Podcast" ohjelmassa "Mormon Bishop in Mexico Blows Whistle on Misleading Church Statistics" vastikaan esiintynyt Meksikossa asuva kirkon piispa kertoi Meksikon kirkon myös lähettäneen suuren osan kymmenyksistä Yhdysvaltoihin.

      Samaa touhua tapahtuisi varmaankin Keniastakin, jos ihmisillä siellä olisi varaa maksaa kirkon haluamia kymmenyksiä. Tämä kirkko siis imuroi niin paljon kuin pystyy päämajaansa eri kiertoteitä käyttäen.

      • Anonyymi

        Ja valehtelee jäsenilleen räikeästi pelastusta koskevissa opeissa, myös moniavioisuusopissa, että se olisi yksi pelastuksen vaatimuksista taivaassa.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Höpöhöpö! Avustussummiin ei käytetä kymmenystuloja. Se tulee selvästi ilmi myös tuosta linkistäsi.

        Valehtelet vastoin omaa linkkiäsi, että KIRKKO antaa apua ja lisäksi sekoitat miljardit ja biljoonat. Amerikan billion on suomeksi miljardi. Suomen biljoona on tuhat miljardia eli virheesi on TUHATKERTAINEN.

        Jutussasikin sanotaan selvällä suomen... ei kun siis amerikan kielellä, että kyseessä ovat JÄSENTEN (ei kirkon) antamat vapaaehtoiset paastouhrivarat, jotka he antavat pakollisten kymmenysten LISÄKSI.

        Paastouhrivarojen määrä on alle puoli prosenttia kymmenystulojen määrästä!

        Valehtelet siis melkoisesti antaessasi ymmärtää, että KIRKKO antaisi rahaa hyväntekeväisyyteen, vaikka itsesi laittamasta linkistä selviää, että näin ei ole. Kyllä ne kymmenysvarat edelleen menevät kirkon johtajien bisneksiin, ökytemppeleiden ylläpitoon ym., millä ei ole mitään tekemistä hyväntekeväisyyden kanssa.


      • Anonyymi

        Niin, ja kuka on muka yrittänyt pakottaa kirkon luopumaan avustustoiminnasta, jota se ei sitä paitsi edes tee????????????


      • Anonyymi

        Jos tuo väitteesi biljoonasta avustusdollarimäärästä pitäisi paikkansa, se tarkoittaisi sitä, että jokainen 15 miljoonasta USA:laisesta jäsenestä antaisi maksamiensa kymmenysten LISÄKSI vapaaehtoiseen paastouhrivarastoon keskimäärin 5500 dollaria KUUKAUDESSA!

        Uskotko itsekään? Todellinen määrä (mikäli määrä on amerikan billion) on tuosta tuhannesosa eli 5,5 dollaria. Se on melkoisen vähän verrattuna siihen, että jäsenet maksavat keskimäärin satoja dollareita kuukausittain kymmenyksiä.


      • Anonyymi

        Melkoista hehkutusta vailla pohjaa, vaikka toki jokainen avustusdollari tulee tarpeeseen. YK:n määritelmän mukaisessa absoluuttisessa köyhyydessä elää n. 1,6 miljardia ihmistä. Tuloraja absoluuttisen köyhyyden määritelmälle on n. 450 dollaria vuodessa.

        Jos nyt tuo mormonikirkon jäsenten antama apu 1 billion taalaa eli suomeksi miljardi euroa jaettaisiin noiden absoluuttisessa köyhyydessä elävien kesken, siitä jäisi n. 0,6 taalaa henkeä kohti vuodessa. Se ei paljon tuota 450 dollarin pottia nostaisi.

        Noin siis kokonaisuuden kannalta, mutta jokainen dollari on tarpeen ja pienempään ihmismäärään kohdistettuna avulla on suurempi merkitys. Mutta mormonikirkon jäsenet voisivat osallistua suuremmallakin panoksella kuin 5,5 taalaa kuukaudessa, koska heillä on kuitenkin varaa antaa satoja dollareita kuukaudessa johtajilleen vailla todellista vastiketta. Esim. haaremipaikasta tuonpuoleisessa ei ole mitään luotettavaa näyttöä.

        Saattaa mormonikirkollakin jotain roolia olla, vaikka kymmenykset menevätkin harakoille eli mm. kirkon johdolle. Käsittääkseni kirkko toimii organisaationa paastouhrivarojen toimituksessa (ellei sitten sekin toiminta ole jäsenten varassa). Siis samaan tapaan kuin lut. kirkossa yhteisvastuukeräykset, jossa raha tulee kirkon jäseniltä (ja myös ulkopuolisilta osallistujilta) ja kirkko toimii organisaationa avun toimittamiseksi perille. Lut. kirkolla on myös Kirkon ulkomaan apu, johon myös voi tehdä lahjoituksia. Minulla ei ole tarkkaa tietoa, että perustuuko sen toiminta yksistään lahjoituksiin vai tuleeko rahaa myös jäsenten kirkollisverojen kautta. Mormonien lähetys(=käännytys)toiminta ulkomailla perustuu käsittääkseni lähinnä lähkäreihin, jotka eivät apua jaa, vaan yrittävät hommata maksavia jäseniä.


      • Anonyymi

        En malta olla kommentoimatta vielä, että sinun mukaasi MAP-kirkon antama ulkomaanapu (jota se ei edes anna) olisi biljoona dollaria eli enemmän kuin USA:n puolustusbudjetti, joka on tälle vuodelle 820 miljardia dollaria (0,82 biljoonaa dollaria)!

        Kirkon pitäisi kupata jokaiselta Amerikan jäseneltään kymmenyksinä lähes 70 000 taalaa vuodessa, se saisi kasaan tuon väittämäsi biljoonan dollarin summan. Ja silloin saataisiin katettua siis vain avustusmenot, ei mitään muuta.

        Kannattaisiko hiukan perehtyä todellisuuteen ennen hehkutuksia?


      • Anonyymi

        Billion on suomeksi miljardi, ei biljoona.
        Kirkko ei tee kymmenysvaroillaan hyväntekeväisyyttä vaan käyttää ne mm. Yhdysvalloissa kirkon yliopiston rahoittamiseen sekä ympäri maailmaa kirkon rakennusten rakentamiseen ja kunnossapitoon.
        Kirkko ei ruoki miljoonia nälkää näkeviä ja kirkon yliopisto on pääasiallisesti keskiluokkaisten amerikkalaisten opintoja varten. Käyhien maiden jäsenille tarjotaan uskonnollisia verkkokursseja joista ei akateemisesti eikä ammatillisesti ole mitään hyötyä.
        Hyväntekeväisyyteen kirkko antaa rahaa kirkon jäsenten tekemistä kymmenyksistä erillisistä lahjoituksista.
        Kirkko laskee tekemäänsä "hyväntekeveäisyyteen" myös ns. "vapaaehtoisten" työtuntien laskennallisen arvon esim. lähetyssaarnaajien, jotka maksavat (tai joiden seurakuntalaiset) oman lähetystyönsä, työtuntien "rahallisen" arvon.


    • Kirkon johto ei elä missään öky- rikkaudessa vaan tekee valtavasti työtä kirkolle kokoaikaisesti. Ja ovat kunnon ihmisiä. Vastustajat eivät usko, vaikka kaikilla mahdollisilla tavoilla asia heille todistettasiin. He eivät tutustu kunnolla ja avoimin mielin, eivätkä kysy, rukoile.

      Varat menevät täsmälleen siihen mihin kuuluukin. Jos vikoja havaitaan, korjataan, jos laittomuuksia havitaan, korjataan. Ihan turhaa meteliä. Joko syytökset ovat vääriä, jolloin asia selvitetään miten ne oikeasti ovat. Tai syytökset ovat oikeat, silloin korjataan. Ei tämä sen kummallisempaa ole.

      Jos säästöön saa pistää, pistetään. Jos ei saa pistää, ei pistetä.

      Tämä on tyystin erilainen kuin muut kirkot. Tätä johtaa Jumala itse pappeuden ja Pyhän Hengen kautta ja kirkon johtajia ovat Jumalan oikeita profeettojen ja pappeja.

      Pitää olla onnellinen, että Jumalan kirkko on maan päällä, ja kuinka helppoa on osallistua Jumalan työhön: liittyy kirkkoon, menee kasteelle.

      Helppoa ei enää ole pysyä kirkossa, maailman paine on valtava! Siihen auttaa yksinkertaisesti, että noudattaa kirkon pääopetust, mistä kaikki alkoi : kysyy, rukoilee. Jos epäilee, kysyy, rukoilee, jos on vaikeuksia, kysyy, rukoilee, jos on tärkeä päätös edessä, kysyy, rukoilee.

      Mistä lähteestä noita panetteluja aina syntyy?

      Saatanasta ja ihmisten pahuudesta.

      • Anonyymi

        Niin, Olliahan ei omien sanojensa mukaan edes kiinnosta tutkia, että mihin kymmenykset menevät. Hän luottaa vahvasti, että ne menevät Kimin ... ei kun siis kirkon johdon hyvään käyttöön.

        > Varat menevät täsmälleen siihen mihin kuuluukin.

        Siis mihin? Eivät ainakaan Jumalalle, koska Raamatussa on aivan selvästi sanottu, että Jumalalle voi antaa VAIN antamalla kärsiville lähimmäisille.

        Ja nythän on paljastunut selviä laittomuuksia, mutta Olli vakuuttaa, että kaikki korjataan. No, korjataanhan ne pakon edessä. Pakon edessähän on luovuttu myös moninainnista ja avoimesta rotusorrosta.

        Ei se mitään Jumalan työtä ole osallistua Smithin kirkon toimintaan ja antaa kymmenykset ahnaalle kirkon johdolle.

        Jumalan työtä olisi aito lähimmäisten auttaminen ja rahojen suuntaaminen tarvitseville eikä ökyrikkaan kirkon johdolle.

        Se on toki hienoa, että nykyaikana ei ole helppoa pysyä Smithin kirkossa. Ja siihen irtautumiseen toki auttaa kun ajattelee kirkon syntyä Smithin huijausten ja omien halujen pohjalle.

        Mistä lähteestä noista paneskeluja syntyy? Ihmisten halujen ympärille uskontoa hyväksikäyttäen. Saatanasta ja ihmisten pahuudesta. Onneksi jokaisella on mahdollisuus kääntyä hyvän puolelle ja erota mokomista lahkoista.


      • Anonyymi

        Juurihan kirkko tuomittiin maksamaan korvauksia lain rikkomisesta koska kirkko ylimmän johtonsa toimesta järjestelmällisesti pimitti kirkon sijoituksia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juurihan kirkko tuomittiin maksamaan korvauksia lain rikkomisesta koska kirkko ylimmän johtonsa toimesta järjestelmällisesti pimitti kirkon sijoituksia.

        Ja kirkko maksaa ne korvaukset.


      • Anonyymi
        santtunen kirjoitti:

        Ja kirkko maksaa ne korvaukset.

        Pakon edessä. Mitä muutakaan se voi?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pakon edessä. Mitä muutakaan se voi?

        Ei ole pakko, voi jättää maksamatta ja mennä vankilaan.


      • Anonyymi
        santtunen kirjoitti:

        Ei ole pakko, voi jättää maksamatta ja mennä vankilaan.

        Miten kirkko voi mennä vankilaan?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miten kirkko voi mennä vankilaan?

        Erottaa kaikki jäsenensä ja johtaja menee vankilaan.


      • Anonyymi
        santtunen kirjoitti:

        Erottaa kaikki jäsenensä ja johtaja menee vankilaan.

        Todennäköisesti kirkko kuitenkin pakon edessä maksaa. Vankila ei ole todellinen vaihtoehto.


    • Jumalalle voi antaa vain antamalla jollekin kirkolle kymmenyksiä. Sen lisäksi voi ja pitää antaa Jumalalle myös antamalla köyhille, mutta sitä ei lasketa kymmennyksiksi. Sinulla on väärä oppi tässä, kymmenykset maksamatta noin jää.

      Kirkot sitten päättävät itse miten kymmenykset käyttävät. Ne vastaa itse Jumalalle. Minä luotan johtomme.

      • Anonyymi

        > Jumalalle voi antaa vain antamalla jollekin kirkolle kymmenyksiä.

        Höpöhöpö! Opetat täysin vastoin Raamattua! SINULLA on aivan väärä oppi! Jumala ei tarvitse ökytemppeleitä eikä ostoskeskuksia!

        Kun Raamatussa puhuttiin kymmenyksistä, ne eivät olleet silloinkaan tarkoitetut kirjon johtajien bisneksiin eivätkä ökytemppeleihin.

        Olet tyypillinen kusetettu, joka luottaa johtoon. Ei kannattaisi kuten nämäkin skandaalit osoittavat ja kun pieleen menee ilman mitään skandaaleitakin. Rahat menevät väärään käyttöön.


      • Anonyymi

        USA:n finanssivalvontaviranomaiset eivät luota vaan lätkäisivät johtonne laittomuuksien takia sakkolapun.


      • Anonyymi kirjoitti:

        > Jumalalle voi antaa vain antamalla jollekin kirkolle kymmenyksiä.

        Höpöhöpö! Opetat täysin vastoin Raamattua! SINULLA on aivan väärä oppi! Jumala ei tarvitse ökytemppeleitä eikä ostoskeskuksia!

        Kun Raamatussa puhuttiin kymmenyksistä, ne eivät olleet silloinkaan tarkoitetut kirjon johtajien bisneksiin eivätkä ökytemppeleihin.

        Olet tyypillinen kusetettu, joka luottaa johtoon. Ei kannattaisi kuten nämäkin skandaalit osoittavat ja kun pieleen menee ilman mitään skandaaleitakin. Rahat menevät väärään käyttöön.

        Olet yrittänyt osoittaa niitä vikoja. Olen tutkinut kaikki väitteesi, ei niitä ole. Luotan kirkon apología an, se on paljon vakuuttavampi kuin kriitikkojen väitteet.

        Viimeinen epäilys minulla oli yhdestä Aabrahamin kirjan kuvasta, mutta sain siihen riittävän selvityksen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        USA:n finanssivalvontaviranomaiset eivät luota vaan lätkäisivät johtonne laittomuuksien takia sakkolapun.

        Ja sakot maksetaan tai valitetaan.


      • Anonyymi
        santtunen kirjoitti:

        Olet yrittänyt osoittaa niitä vikoja. Olen tutkinut kaikki väitteesi, ei niitä ole. Luotan kirkon apología an, se on paljon vakuuttavampi kuin kriitikkojen väitteet.

        Viimeinen epäilys minulla oli yhdestä Aabrahamin kirjan kuvasta, mutta sain siihen riittävän selvityksen.

        Vai ei ole mitään vikaa siinä, että ei anneta lähimmäisille kuten RAAMAATU KÄSKEE vaan kirkon johtajien bisneksiin ja ökytemppeleihin?

        Luotat siis kusetukseen kuten sanoin. Kutsut sitä kirkon apologiaksi.

        Aabrahamin kirjan kuvasta olen toki lukenut kirkon onnetonta apologiaa. Vain idiootti voi siihen uskoa.


      • Anonyymi
        santtunen kirjoitti:

        Ja sakot maksetaan tai valitetaan.

        Eli laittomuuksia tehdään ja sitten valitetaan tai pakon edessä maksetaan. Melkoinen "Jumalan kirkko" kun laittomuuksista päästään eroon vain pakon edessä. Samahan se oli moninainnin ja rasismin suhteen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vai ei ole mitään vikaa siinä, että ei anneta lähimmäisille kuten RAAMAATU KÄSKEE vaan kirkon johtajien bisneksiin ja ökytemppeleihin?

        Luotat siis kusetukseen kuten sanoin. Kutsut sitä kirkon apologiaksi.

        Aabrahamin kirjan kuvasta olen toki lukenut kirkon onnetonta apologiaa. Vain idiootti voi siihen uskoa.

        Sinulla on tuollaiset mielipiteet, koska olet puolueellinen, etkä ole ymmärtänyt evankeliumia etkä saanut todistusta, uskoa Jeesukseen, evankeliumiin, Raamattuun, Mormonin kirjaan ja kirkon jumalallisuuteen ja totuuteen.

        Samanlaista väitettiin Jeesusta ja alkukirkkoa vastaan ja aina on väitetty oikeita profeettoja ja apostoleja vastaan.

        Sinä et olisi uskonut Mooseksen aikana Moosekseen, Aabrahamin aikana Aabrahamiin, Jeesuksen aikana Jeesukseen, ja nykyaikana et usko tähän kirkkoon, vaan kaivele siitä vikoja, joita siinä ei ole. Ne ovat ihmisten vikoja kirkossa, eivätkä todista kirkosta mitä väität.

        Meidän seurakuntamme elävät oikeaa kristillistä elämää ja näin on aina ollut. Kunkin maan ihmisten tavat vaihtelevat. 1840 Villin Lännen tavat olivat tyystin toisenlaiset kuin tänään Helsingissä. Varsinkin kirkossa, jossa syntiä ei sallittu vaan parannus aina tehtiin kun jokin vääräksi huomattiin.

        Ja näin se on tänä päivänäkin, kirkko ei mukaudu yhteiskuntien nykyisiin synteihin kuten jotkut muut Kirkot.


      • Anonyymi
        santtunen kirjoitti:

        Sinulla on tuollaiset mielipiteet, koska olet puolueellinen, etkä ole ymmärtänyt evankeliumia etkä saanut todistusta, uskoa Jeesukseen, evankeliumiin, Raamattuun, Mormonin kirjaan ja kirkon jumalallisuuteen ja totuuteen.

        Samanlaista väitettiin Jeesusta ja alkukirkkoa vastaan ja aina on väitetty oikeita profeettoja ja apostoleja vastaan.

        Sinä et olisi uskonut Mooseksen aikana Moosekseen, Aabrahamin aikana Aabrahamiin, Jeesuksen aikana Jeesukseen, ja nykyaikana et usko tähän kirkkoon, vaan kaivele siitä vikoja, joita siinä ei ole. Ne ovat ihmisten vikoja kirkossa, eivätkä todista kirkosta mitä väität.

        Meidän seurakuntamme elävät oikeaa kristillistä elämää ja näin on aina ollut. Kunkin maan ihmisten tavat vaihtelevat. 1840 Villin Lännen tavat olivat tyystin toisenlaiset kuin tänään Helsingissä. Varsinkin kirkossa, jossa syntiä ei sallittu vaan parannus aina tehtiin kun jokin vääräksi huomattiin.

        Ja näin se on tänä päivänäkin, kirkko ei mukaudu yhteiskuntien nykyisiin synteihin kuten jotkut muut Kirkot.

        Ei kyse ole mielipiteestä. Jim Jonesin, David Koreshin, Joseph Smithin ja vastaavien touhut ovat epäinhimillisiä ja jopa rikollisia.

        Evankeliumilla tarkoitat taas harhaanjohtavan kaksoiskielesi mukaisesti Smithin oppia. Mormonin kirjaan en tietenkään usko eikä kukaan muukaan täysiälyinen. Raamatussa on sentään n. 10 % totta mutta Mormonin kirjassa vain n. 0 %.

        On täysin epäkuranttia verrata Smithin Moosekseen ja Jeesukseen. Oikea vertaus olisi esim. Koreshiin, Jonesiin, Kimiin tai Putleriin. Smith ei itsekään uskonut juttuihinsa vaan keksi esim. moninainti-ilmoituksen jäätyään housut nilkoissa kiinni piikansa hässimisestä. Hän kirjoitti hieroglyfisanakirjaa vaikka tiesi tasan tarkkaan itse, että kyseessä on silkka huijaus, jota tuohon aikaan ei ollut helposti todistettavissa, mutta jälkeen päin oli. Hän siis vain yritti saada uskottavuutta osaamalla muka kääntää hieroglyfejä.

        Vai ei muka syntiä sallittu kirkossa? Smith naiskenteli oman vaimonsa lisäksi toisten vaimoja ja pktyttöjä. Parannuksia ei tehty muuta kuin pakon edessä esim. luopumalla moniavioisuudesta. Kirkossa oli tosiaan Villin Lännen tavat vaikka tietenkin tuohon aikaan oikeat kristityt eivät moninaineet ja vastustivat mm. rotusortoa (esim. kveekarit) jopa oman henkensä uhalla.

        Niin, että mukaudu nykyajan synteihin kuten naispappeuteen ja homojen hyväksymiseen. No, vielä tulee aika, jolloin selitätte noitakin mädännäisyyksiänne korvat punaisina vedoten "silloiseen aikaan".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kyse ole mielipiteestä. Jim Jonesin, David Koreshin, Joseph Smithin ja vastaavien touhut ovat epäinhimillisiä ja jopa rikollisia.

        Evankeliumilla tarkoitat taas harhaanjohtavan kaksoiskielesi mukaisesti Smithin oppia. Mormonin kirjaan en tietenkään usko eikä kukaan muukaan täysiälyinen. Raamatussa on sentään n. 10 % totta mutta Mormonin kirjassa vain n. 0 %.

        On täysin epäkuranttia verrata Smithin Moosekseen ja Jeesukseen. Oikea vertaus olisi esim. Koreshiin, Jonesiin, Kimiin tai Putleriin. Smith ei itsekään uskonut juttuihinsa vaan keksi esim. moninainti-ilmoituksen jäätyään housut nilkoissa kiinni piikansa hässimisestä. Hän kirjoitti hieroglyfisanakirjaa vaikka tiesi tasan tarkkaan itse, että kyseessä on silkka huijaus, jota tuohon aikaan ei ollut helposti todistettavissa, mutta jälkeen päin oli. Hän siis vain yritti saada uskottavuutta osaamalla muka kääntää hieroglyfejä.

        Vai ei muka syntiä sallittu kirkossa? Smith naiskenteli oman vaimonsa lisäksi toisten vaimoja ja pktyttöjä. Parannuksia ei tehty muuta kuin pakon edessä esim. luopumalla moniavioisuudesta. Kirkossa oli tosiaan Villin Lännen tavat vaikka tietenkin tuohon aikaan oikeat kristityt eivät moninaineet ja vastustivat mm. rotusortoa (esim. kveekarit) jopa oman henkensä uhalla.

        Niin, että mukaudu nykyajan synteihin kuten naispappeuteen ja homojen hyväksymiseen. No, vielä tulee aika, jolloin selitätte noitakin mädännäisyyksiänne korvat punaisina vedoten "silloiseen aikaan".

        ...ette mukaudu. Panovirhepaholainen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei kyse ole mielipiteestä. Jim Jonesin, David Koreshin, Joseph Smithin ja vastaavien touhut ovat epäinhimillisiä ja jopa rikollisia.

        Evankeliumilla tarkoitat taas harhaanjohtavan kaksoiskielesi mukaisesti Smithin oppia. Mormonin kirjaan en tietenkään usko eikä kukaan muukaan täysiälyinen. Raamatussa on sentään n. 10 % totta mutta Mormonin kirjassa vain n. 0 %.

        On täysin epäkuranttia verrata Smithin Moosekseen ja Jeesukseen. Oikea vertaus olisi esim. Koreshiin, Jonesiin, Kimiin tai Putleriin. Smith ei itsekään uskonut juttuihinsa vaan keksi esim. moninainti-ilmoituksen jäätyään housut nilkoissa kiinni piikansa hässimisestä. Hän kirjoitti hieroglyfisanakirjaa vaikka tiesi tasan tarkkaan itse, että kyseessä on silkka huijaus, jota tuohon aikaan ei ollut helposti todistettavissa, mutta jälkeen päin oli. Hän siis vain yritti saada uskottavuutta osaamalla muka kääntää hieroglyfejä.

        Vai ei muka syntiä sallittu kirkossa? Smith naiskenteli oman vaimonsa lisäksi toisten vaimoja ja pktyttöjä. Parannuksia ei tehty muuta kuin pakon edessä esim. luopumalla moniavioisuudesta. Kirkossa oli tosiaan Villin Lännen tavat vaikka tietenkin tuohon aikaan oikeat kristityt eivät moninaineet ja vastustivat mm. rotusortoa (esim. kveekarit) jopa oman henkensä uhalla.

        Niin, että mukaudu nykyajan synteihin kuten naispappeuteen ja homojen hyväksymiseen. No, vielä tulee aika, jolloin selitätte noitakin mädännäisyyksiänne korvat punaisina vedoten "silloiseen aikaan".

        Ei ollut Josephilla , vaikka noilla muilla oli rumaa elämää. Tyypillinen ateistien argumenttivirhe:

        Vaikka spagettihirviö on olematon mielikuvitusolento, ei Jumala silti ole olematon mielikuvitusolento.

        Mormonin kirjassa on evankeliumi oikein ja selkeästi, Raamatun mukainen evankeliumi, miten kastetaan jne, ja se vahvistaa Uuden testamentin evankeliumit, ne ovat totta Mormonin kirjan mukaan.


      • Anonyymi
        santtunen kirjoitti:

        Ei ollut Josephilla , vaikka noilla muilla oli rumaa elämää. Tyypillinen ateistien argumenttivirhe:

        Vaikka spagettihirviö on olematon mielikuvitusolento, ei Jumala silti ole olematon mielikuvitusolento.

        Mormonin kirjassa on evankeliumi oikein ja selkeästi, Raamatun mukainen evankeliumi, miten kastetaan jne, ja se vahvistaa Uuden testamentin evankeliumit, ne ovat totta Mormonin kirjan mukaan.

        Olihan Josephilla ruma elämä kuten noilla muillakin. Kirkko tosin valehteli aina vuoteen 2014 asti, että Joseph ei naiskennellut jalkavaimojensa kanssa, mutta lopulta myönsi valehdelleensa.

        Smithin opin "evankeliumi" on kaukana todellisesta evankeliumista, Kristuksen rakkaudenopista. Ei oikeaan evankeliumiin kuulu pkmoninainti, rasismi, taika-alusvaatteet, kymmenykset kärsivien lähimmäisten sijaan ökyrikkaalle kirkolle sen johtajien bisneksiin, ökytemppeleihin jne.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olihan Josephilla ruma elämä kuten noilla muillakin. Kirkko tosin valehteli aina vuoteen 2014 asti, että Joseph ei naiskennellut jalkavaimojensa kanssa, mutta lopulta myönsi valehdelleensa.

        Smithin opin "evankeliumi" on kaukana todellisesta evankeliumista, Kristuksen rakkaudenopista. Ei oikeaan evankeliumiin kuulu pkmoninainti, rasismi, taika-alusvaatteet, kymmenykset kärsivien lähimmäisten sijaan ökyrikkaalle kirkolle sen johtajien bisneksiin, ökytemppeleihin jne.

        Ei ollut, muilla oli. Panetteluja kyllä löytyy, olet siinä ihan oikeassa, löytyy, kuten referoit.


      • Anonyymi
        santtunen kirjoitti:

        Ei ollut, muilla oli. Panetteluja kyllä löytyy, olet siinä ihan oikeassa, löytyy, kuten referoit.

        Nytkö jo kiistät kirkon oman myöntämisenkin? Kyllä niitä paneskeluja oli varsin runsaasti niin Josephilla kuin hänen kanssarikollisillaankin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nytkö jo kiistät kirkon oman myöntämisenkin? Kyllä niitä paneskeluja oli varsin runsaasti niin Josephilla kuin hänen kanssarikollisillaankin.

        Sehän on oikein hyvä, onnellinen ja kaunis asia, jos väität, ettei vaimot pihdanneet ollenkaan. En usko. Polynesiassa meininki on kyllä sellainen, päinvastoin kuin länsimaissa.


      • Anonyymi
        santtunen kirjoitti:

        Sehän on oikein hyvä, onnellinen ja kaunis asia, jos väität, ettei vaimot pihdanneet ollenkaan. En usko. Polynesiassa meininki on kyllä sellainen, päinvastoin kuin länsimaissa.

        Joo, mormonipukeille onnellinen, mutta pakkonaitetuille pikkutytöille ei ollut, kuten selviää heidän todistuksistaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joo, mormonipukeille onnellinen, mutta pakkonaitetuille pikkutytöille ei ollut, kuten selviää heidän todistuksistaan.

        Levität taas panetteluja, ne asiat on tarkkaan tutkittu ja Kirkolla on puolustuksensa, sinä olet syyttäjä, mutta puolustus pitää ja kirkko saa vapauttavan tuomion, mutta viholliset edelleen ristiinnaulitsevat Jeesuksen, lynkkaavat Joseph Smithin, yllyttävät ihmisiä Jeesuksen Kristuksen Kirkkoa vastaan.


      • Anonyymi
        santtunen kirjoitti:

        Levität taas panetteluja, ne asiat on tarkkaan tutkittu ja Kirkolla on puolustuksensa, sinä olet syyttäjä, mutta puolustus pitää ja kirkko saa vapauttavan tuomion, mutta viholliset edelleen ristiinnaulitsevat Jeesuksen, lynkkaavat Joseph Smithin, yllyttävät ihmisiä Jeesuksen Kristuksen Kirkkoa vastaan.

        Niin on tutkittu. On mm. tyttöjen valaehtoiset todistukset. Smith valehteli elämänsä loppuun asti, että hänen kirkossaan ei ole moninaintia. Kirkko valehteli vuoteen 2014 asti, että Smithillä oli seksiä vain Emman kanssa. Kirkkosi on jo siis hävinnyt oikeudenkäynnin ja myöntänyt aiemmat valheensa.

        Smith ei ole Jeesus eikä hänen kirkkonsa ole Jeesuksen kirkko muutoin kuin irvokkaalta ja harhaanjohtavalta nimeltään!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin on tutkittu. On mm. tyttöjen valaehtoiset todistukset. Smith valehteli elämänsä loppuun asti, että hänen kirkossaan ei ole moninaintia. Kirkko valehteli vuoteen 2014 asti, että Smithillä oli seksiä vain Emman kanssa. Kirkkosi on jo siis hävinnyt oikeudenkäynnin ja myöntänyt aiemmat valheensa.

        Smith ei ole Jeesus eikä hänen kirkkonsa ole Jeesuksen kirkko muutoin kuin irvokkaalta ja harhaanjohtavalta nimeltään!

        Joseph Smith on Jumalan pyhä profeetta.


      • Anonyymi
        santtunen kirjoitti:

        Joseph Smith on Jumalan pyhä profeetta.

        No ei todellakaan ole eikä hänen touhuissaan ollut mitään pyhää! No, pitäväthän jotkut Koreshin ja Jonesinkin touhuja pyhinä...


    • Anonyymi

      Mihin menevät kirkon kymmenysvarat ja paastouhrit? Näin Jumala sanoo niistä.

      2 Nefi 13:14
      Herra käy tuomiolle kansansa vanhinten ja sen päämiesten kanssa, sillä te olette syöneet tyhjäksi viinitarhan ja olette syöneet loppuun köyhiltä ottamanne ryöstösaaliin taloissanne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4965
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3144
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe