Venäjän on tuonut valtavan määrän tankkeja taistelukentälle

Anonyymi-ap

13

156

1Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sodan alussa oli 60 km letka matkaamassa kohti Kiovaa.
   Onko samoja, vai tuhottiinko ne.

  • Anonyymi

   https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009423805.html

   UKRAINAN armeijan tilanne Bahmutin kaupungin kuukausia jatkuneissa taisteluissa Venäjän joukkoja vastaan alkaa näyttää hyvin epätoivoiselta

   ”Raportit, joita saamme rintamalta, kuulostavat erittäin vaikeilta. Se yleislausunto, mikä sieltä tulee… fiilis on, että Bahmut on käytännössä jo menetetty”,

   ukrainalaisilla on enää käytössään yksi jossain määrin suojaisa huoltoyhteys, soratien pätkä Bahmutin alueelta, ja kaupungista vetäytyminen on käymässä yhä vaikeammaksi ja vaarallisemmaksi.

   ”Iso riski on, että kaupunkiin jää mottiin jonkin verran ukrainalaisia”,

   ukrainalaiset yrittävät ylläpitää vaikutelmaa, että voitto olisi mahdollinen myös Bahmutissa, mutta rivien välistä huokuu pelko tappiosta.

   ”Virallisesti ukrainalaiset haluavat uhkua voitonvarmuutta ja sanoa, että tulemme puolustamaan Bahmutia loppuun saakka. Se on ymmärrettävää, mutta pinnan alla kytee pelko siitä, että entä jos Bahmut kaatuu, niin mitä seuraavaksi

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Ilmeisesti tämän kirjoitusketjun aloittaja on SIVARI.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   https://www.hs.fi/talous/art-2000009426442.html

   VENÄJÄN tulot öljy- ja kaasuviennistä vähenivät lähes 40 prosenttia tammikuussa länsimaiden asettamien hintakattojen ja talouspakotteiden takia,

   Venäjän öljy- ja kaasuvientitulot olivat tammikuussa 18,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria eli noin 17,5 miljardia euroa.

   Summa on noin 38 prosenttia vähemmän kuin 30 miljardia dollaria, jonka Venäjä sai öljy- ja kaasuviennistä vuosi sitten tammikuussa. Venäjä hyökkäsi Ukrainaan viime vuoden helmikuussa.

   IEA:n pääjohtaja Fatih Birol sanoo Reutersille, että länsimaiden talouspakotetoimet Venäjää vastaan ovat saavuttaneet tavoitteensa. Pakotteiden tavoitteena on tasapainottaa öljymarkkinoita ja vähentää Venäjän tuloja energiaviennistä.

   IEA:n analyysin perusteella Venäjän öljy- ja kaasuvientitulojen lasku jyrkkenee tulevina kuukausina. Birolin mukaan lasku jyrkkenee edelleen keskipitkällä aikavälillä, koska Venäjän öljy- ja kaasuteollisuudelle ei ole saatavilla teknologiaa eikä rahoitusta investointeihin.

   MAAILMAN talousmahdit eli G7-maat ovat asettaneet venäläiselle öljylle 60 dollarin barrelikohtaisen hintakaton. Hintakaton takia Venäjä on joutunut myymään Urals-öljylaatuaan halvemmalla kuin Pohjanmeren Brent-laadun viitehinta on ollut.

   Euroopan unioni kielsi meritse kuljetettavan venäläisöljyn tuonnin joulukuussa. Yhdysvallat ja Britannia asettivat venäläisöljylle pakotteita jo aiemmin.

   Venäjän valtio sai viime vuonna tuloja öljystä ja kaasusta lähes 155 miljardia dollaria eli noin 145 miljardia euroa. Maan budjetti nojaa vahvasti näihin energiatuloihin.

   Hyökkäys Ukrainaan on lisännyt Venäjän valtion kuluja, ja maan budjettivaje on kasvanut. Venäjä onkin joutunut myymään valuutta- ja kultareservejään budjettivajeen paikkaamiseksi.

  • Anonyymi

   Eikö sotiminen olekaan taloudellisesti kannattavaa?

  • Anonyymi

   Kohta sielä on suomenkin leopaardit, jotka olisi muuten menneet romutukseen.

  • Anonyymi

   Ei ne oo kun vanhoja ladoja, joihin on pahvista tehty tankilta näyttävä naamiointi.

  • Anonyymi

   Keskustankin avaruusalus jää mailleen. Näyttäkää hampaita.

  • Anonyymi

   Öljytulot mahdollistavat tällaisen hulluputinin olemassaolon ja jatkuvan sotimisen siihen ne varat sitten menevätkin, tällainen valtio on vain vaaraksi muille.

  • Anonyymi

   Kiitos jaetusta sarkasmista. Lämmitti. Tiltut ei varmaan ymmärtäneet.

  • Anonyymi

   Stoltenberg pamautti totuuden: Ukrainan pelastamisella on kiire.

   Venäjä on valjastanut taloutensa sotakärryjen eteen. Maan teollisuusyritykset tuottavat tykistön ammuksia ja ohjuksia liukuhihnalta. Päivin ja öin.

   Teknologiaa ja varaosia – todennäköisesti aseitakin – venäläiset saavat kiinalaisilta, vaikka nämä julkisuudessa muuta väittäisivät.

   Olisi Kiinalle eduksi, jos Venäjä miehittäisi Ukrainan. Se antaisi Kiinan itsevaltaiselle presidentille Xi Jinpingille rohkaisun yrittää Taiwanin valtaamista.

   Kiinalaiset ajattelisivat, että Yhdysvallat ja muut demokratiat eivät pelastaisi demokraattista Taiwania, kun ne eivät kerran pelastaneet Ukrainaakaan.

   – Se, mikä tapahtuu Euroopassa nyt, saattaa tapahtua seuraavaksi Aasiassa. Turvallisuus ei ole vain alueellista, Stoltenberg tähdensi.

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/475f986a-a055-4356-9620-2264b8f5ec1e

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jasmin Voutilainen poistui kuvioista.

   No, salkkarit on muutenkin huono ohjelma ollut jo vuosia.
   Maailman menoa
   304
   30499
  2. Jasmin Voutilainen is dead!

   Näyttelijä kuoli 27-vuotiaana, muusikkoiässä. Osanotto suruun. https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000009463002.html
   Maailman menoa
   100
   15843
  3. Jasmin Voutilainen on kuollut

   Ainon alkuperäinen näyttelijä Jasmin Voutilainen on kuollut.
   Salatut elämät
   74
   14608
  4. Jasmin Voutilainen kuoli vain 27-vuotiaana - Kirjoitti pahaenteisesti somessa: "Jos menet pois..."

   Jasmin Voutilainen lähti tästä maailmasta aivan liian nuorena, vain 27-vuotiaana. Näyttelijätär oli kertonut avoimesti saaneensa törkeää arvostelua u
   Maailman menoa
   61
   3584
  5. Martinalla on tänäänkin liikunnallinen päivä

   Ei makaa krapulassa vaan liikkuu monipuolisesti ja pysyy näin ollen hyvässä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   733
   2312
  6. MILLOIN AIOT MYÖNTÄÄ ITSELLESI SEN IKÄVÄN,

   jota tunnet minua kohtaan? Tekeekö vaikeaa uskoa, että asia todellakin on niin? Vaikka muuta väität itsellesi ja muille, tiedät kuitenkin syvällä sydä
   Ikävä
   253
   2015
  7. Milloin meinasit kertoa kaivatullesi

   että hän on kaivattusi ja sinulla on lämpöisiä tunteita häntä kohtaan?
   Ikävä
   179
   1987
  8. No mitä ihmeen hyötyä Natosta nyt Suomelle sitten oikein on?

   Venäjän uhka ei kumminkaan nyt muuttunut miksikään, olemme nyt Naton eturintama ja Venäjän ensi-iskujen kohde. Ydinase iskuissa Suomi häviää maailmank
   NATO
   741
   1370
  9. Miksi paha saa elää, mutta hyvä kuolee

   https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000009463002.html "Näyttelijä Jasmin Voutilainen on kuollut 27-vuotiaana Salatut elämät -tähti on menehtynyt."
   Sinkut
   42
   1348
  10. Että näin.

   Koneurakointi Ollila Oy on jättänyt haastehakemuksen Oulaisten kaupunkia vastaan talvikunnossapidosta Oulun käräjäoikeuteen
   Oulainen
   30
   1227
  Aihe