Paavali-tutkimus on edennyt ja todistanut Jeesuksen olevan todellinen

Anonyymi-ap

Paavali-tutkimus on osoittanut Jeesuksen olleen todellinen historian henkilö, ihminen kristus Jeesus. Paavali ei kirjoittanut jostakin harhaisesta näystä tai taivaallisesta henkiolennosta vaan aidosta ihmisestä, joka syntyi Daavidin sukuun, kärsi ristillä ja kuoli, minkä todistajia Paavali vainosi ennen kääntymistään Jeesuksen kristuksen palvelijaksi.

Jumalan valtakuntablogissa on alan parasta populaarista lukemistoa ja valtavalla asiantuntemuksella tehty. Huomaa, että Paavalin ja Luukkaan kertomukset pitävät täsmälleen yhtä keskenään eikä niiden välillä ole yhtään eroa. Tämä puoltaa ajatusta siitä, että Luukas tunsi Paavalin ja oli tämän matkaseurueen jäsen sekä työtoveri, rakas lääkäri. (Kol 4:14; 2Tim 4:11; Fmn 1:24)

https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/2023/02/09/paavalin-evankeliumi/

https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/2022/10/13/apostolien-tekojen-ja-paavalin-kirjeiden-valilla-ei-ole-merkittavia-ristiriitoja/

https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/2023/02/26/paavalin-matkat-jerusalemiin/

https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/2020/07/13/paavalin-todistus-jeesuksesta/

https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/2023/02/15/paavalin-todistus-jeesuksesta-2/

https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/2022/10/12/apostolien-teot-aikajarjestyksessa/

https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/2023/02/23/paavali-ei-julistanut-evankeliumia-rahan-vuoksi/

https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/2023/02/28/miksi-paavali-antoi-henkensa/

Lukemisen arvoista jokainen sana! Todella! :)

13

139

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jumalan valtakuntablogi on kasvattanut suosiotaan tasaisesti viime vuosien aikana. Sillä on seuraajia Amerikasta, Irlannista ja Ranskasta asti!

  • Anonyymi

   Hienoa ja asiantuntevaa tekstiä!

  • Anonyymi

   jos jeesus olisi todellinen niin mielisairaalassa viettäisi aikaansa jos olisi nyt syntynyt

   • Anonyymi

    Ei saarnaajia ja uskolla parantajia panna mielisairaalan.


  • Anonyymi

   Jeesus niminen juutalaisuskoinen mies on hyvinkin voinut olla olemassa. Jeesus on hyvinkin voinut olla köyhälistön puolella ja särkeä rikkaiden juutalaisten kauppiaiden omaisuutta. Jeesus on todellakin voinut tuntea silloista sairaanhoitoa.
   Paavalikin on voinut olla olemassa ja ehkä tuntea Jeesuksen tai jeesuksen tuntijan. Paavali murskasi Jeesuksen käsityksen Jahve jumalan olemassaolosta. Se näkyy Paavalin kirjeistä. Paavali kehitti yleismaailmallisen jumalan käyttäen rikollisesti Jeesuksen nimeä jumalan nimenä.
   Jeesus oli jahveisti mutta Paavali loi uuden uskonnon ja jumaluuden. Jahve ei kelvannut yleiseksi maailman jumalaksi. Juutalaisuus pitää edelleen Jahvea vain heidän jumalanaan.
   Kristinusko on luotu lähinnä Paavalin toimesta ja tökerön valheellisesti juutalaisuuden perustasta.

   Olipa Jeesus tai Paavali todellisia tai ei, ihminen Jeesus ei ole jumala eikä Jumalakaan ole universumin jumala. Miksi? Koska jumaluudet ovat ihmisten keksimiä ja sallivat kaikki julmuudet ja raakuudet.

   • Anonyymi

    Mitään tällaista ei ole syytä olettaa kun koko hahmosta ei ole yhtään ainoaa historiallista faktaa. On ainoastaan myytti, jossa on kuolleista herännyt jumalan poika. Ajattele nyt rationaalisesti: ”kuolleista ylösnoussut” ”jumalan poika” joka ”syntyi naisesta”, näitä kaksi kolmesta on puhdasta paskaa. Miten ihmeessä tässä paskaläjässä olisi timantti eli yksi kolmesta totta?


   • Anonyymi

    Paavali on satuolento. Hänestä ei ole mainintoja aikalaisten historian kirjoissa. Hänen väitetään tehneen ihmetekoja.

    Siis varmasti tarua koko Paavali!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Paavali on satuolento. Hänestä ei ole mainintoja aikalaisten historian kirjoissa. Hänen väitetään tehneen ihmetekoja.

    Siis varmasti tarua koko Paavali!

    Paavalin kirjeet todistaa Paavalista. Jeesus ei ole kirjoittanut koskaan mitään. Ihan sama juttu Sinuhe ja Mika Waltari. Todellinen ihminen kirjoittaa fiktiota, jonka kohde itse ei ole koskaan kirjoittanut mitään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Paavalin kirjeet todistaa Paavalista. Jeesus ei ole kirjoittanut koskaan mitään. Ihan sama juttu Sinuhe ja Mika Waltari. Todellinen ihminen kirjoittaa fiktiota, jonka kohde itse ei ole koskaan kirjoittanut mitään.

    Ei niitä kirjeitä kukaan Paavali ole kirjoittanut. Joku höppänä keksi Paavalin ja kristinuskon vuoden 73 jälkeen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei niitä kirjeitä kukaan Paavali ole kirjoittanut. Joku höppänä keksi Paavalin ja kristinuskon vuoden 73 jälkeen.

    Miksi tuo höppänä ei voi olla Paavali? Mitä erikoista Paavalissa on, ettei hän voinut olla tuollainen höppänä?


  • Anonyymi

   Jeesus on todellinen historian henkilö. Paavali-tutkijat ovat tästä asiasta kutakuinkin yhtä mieltä. Ilman Paavalin kirjeitä tutkijoiden enemmistö pitäisi Jeesusta kenties fiktiivisenä tarujen sankarina, jopa jumal-olentona, mutta nyt Paavali kuvaa hänet lihaa, verta ja luuta olleena todellisena historian henkilönä, mitä asiaa hän tuskin olisi voinut valehdella jäämättä siitä kiinni vieläpä siten, että tästä olisi säilynyt kirjallisia dokumentteja meidän päiviimme asti. Aikalaiset eivät kuitenkaan kiistä tätä puolta Paavalin kirjoituksista ja sen vuoksi Jeesusta pidetään todellisena ihmisenä.

  • Anonyymi

   Jeesus oli merkitykseltään vähäinen matkasaarnaaja ja kansanparantaja, jolla oli kuollessaan ristillä vain muutama seuraaja. Ei siis ihme, että hänestä ei ole aikalaisten mainintaa Rooman valtakunnan historian kirjoituksessa. Kun Jeesukseen liitetyt ihmeetkin ovat keksittyjä tarinoita, niin ei ollut mitään syytä noteerata moista mitättömyyttä ja surkimusta. Eihän apostolienkaan ihmeitä mainita muissa kuin uskonnollisissa lähteissä, vaikka nämä tekivät enemmän ihmeitä kuin Jeesus!

   • Anonyymi

    apostoleiden siis "sanotaan tehneen enemmän ihmeitä kuin Jeesus".

    Tuskin tekivät yhtäkään, sillä kyllä sellaiset ihmeet olisi noteerattu laajemminkin, jos ne totta olisivat olleet, mutta kun olivat keksittyjä valheita tai uskottelua, vaikka mitään ihmeitä ei todellisuudessa tapahtunut.

    Vai onko niin, että ihmeitä tapahtui määrällisesti niin vähän, että ne eivät ylittäneet uutiskynnystä ja jäivät pimentoon historian kirjoittajilta? Vai eivätkö historian kirjoittajat uskoneet näihin ihmeisiin, vaikka niistä todistettiin?

    Niin - jos nykyään todistetaan kuolleiden heränneen ja sairaiden parantuneen, niin eivät uutistoimittajat ja -kanavat pidä niitä kertomuksia totena. Ne eivät yllä uutisiin asti. Sanoma niistä leviää vain puskaradion kautta, kun hihhulit kertovat niistä toisille hihhuleille eri puolilla maailmaa.

    Ja tosiaan: ne suuret ihmeet tapahtuvat aina jossakin kaukana, niin että väitteitä ei voida tarkistaa täältä Suomesta käsin. Ja täällä tapahtuu vain "pieniä ihmeitä": epämääräiset vatsavaivat tai päänsärky katoavat tai vähenevät, toista lyhyemmät jalat kasvavat pituutta (todellisesti mitään sellaista ei tapahdu)...

    On muuten todettu, että kun sairaiden puolesta on rukoiltu, niin näiden tila on käynyt jopa huonommaksi! Ja kun kuolleiden puolesta on rukoiltu, että heräisivät henkiin, niin yksikään ei ole herännyt: kuolemista ylösnousemista ei ole tapahtunut. Miksi niin? Eikö Jumala ole olemassa vai eikö hän teekään "ihmeitä ilman määrää"?

    Miksi yleensä rukoillaan kuolleiden uskovien puolesta, että nämä heräisivät henkiin ja jatkaisivat elämää maan päällä? Eikö se ole raakuutta? Tuoda heidät takaisin paratiisista tänne kärsimysten keskelle! Mitä hihhulit oikein ajattelevat, kun tuollaista rukoilevat? Liekö heillä kaikki muumit kotona laaksossa? Heh !


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marinin mies oli pökkimässä

   Vaalit on viikon päästä ja Sanna Marinin mies on uutisissa viikonlopun bilettämisestään. Mitenhän vaikuttaa Sannan tai SDP:n ääniin?
   Maailman menoa
   291
   6011
  2. Sanna Marin ja Markus Räikkönen eronneet. Asia piilotellaan vaalien ylitse.

   Pääministeri Sanna Marinin avioliiton tilasta ja liiton kestävyydestä on esitelty arvailuja jo runsaan vuoden ajan. Pariskunta ei tunnu viihtyvän la
   Maailman menoa
   191
   4604
  3. Laulajalegenda Paula Koivuniemi sai vihdoin taiteilijaeläkkeen - Reilusti alle vanhuuseläkkeen!

   Onnea Paula Koivuniemi ja mukavia eläkepäiviä! Vaikka voisihan tuo eläke tietysti suurempikin olla, eikös… Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/l
   Suomalaiset julkkikset
   31
   1179
  4. Nolo Esko Eerikäinen kalasteli julkisuutta kasvattiveljensä kuolemalla

   Lukekaa karu totuus täältä: https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/3f190f8f-2fdf-4488-bb0a-816053e0c12f Nauretaan Eskolle...heheheehe :-)
   Kotimaiset julkkisjuorut
   178
   1175
  5. Millaiset kasvot

   Ovat mielestänne kauniit / komeat? Kun tätä ulkonäköä arvostelevaa keskustelua täällä nyt on.. Ap menee sillä habituksella millä luoja on antanut
   Ikävä
   95
   934
  6. Andy McCoy raivostuu Maria Veitolalle - Tylyttää armotta lasi kädessä:"Kiitos v***sti, maksa fyrkas"

   No nyt lähtee McCoylta kyllä aika pahasti mopo keulimaan… Andy McCoy raivostuu Maria Veitolalle Yökylässä-ohjelmassa vuosien takaisesta tapahtumasta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   19
   934
  7. Persujen mielestä kulttuuri on luksusta

   Kirjarovioita odotellessa.
   Maailman menoa
   411
   900
  8. Stefulla kaunis tyttöystävä.

   Näyttää seuraavan kaunista Juuliaa ja ovat yhdessä reissussa. Toivottavasti uusi rakkaus saa Stefun elämän tasoittamaan.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   881
  9. HU: Jari Sarasvuo rehellisenä viinasta ja alkoholismistaan: "Tajusin, että tämä on päätepiste"

   Yrittäjä Jari Sarasvuo, 57, lopetti juomisen kolme ja puoli vuotta sitten. Sarasvuo ymmärsi, että hän on alkoholisti. Nyt hän on toipuva alkoholisti.
   Alkoholismi
   9
   786
  Aihe