SDP esittää hyvinvointiohjelmaa vaihtoehdoksi leikkauksille!

Anonyymi-ap

Ihan nyt oikeesti hei! Pitääkö SDP kansalaisia nyt niin yksinkertaisina että eivät muka ymmärtäisi mitä tämä tarkoittaa!
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f85d11b5-eed3-43ab-843e-58bc75fd857c

"Jokainen aikuinen muutaman vuoden välein terveystarkastukseen". Julkinen terveydenhoitohan on nyt jo äärirajoilla ja jos 5 miljoonaa kansalaista kävisi terveystarkastuksessa vaikkapa 5-vuoden välein niin se tietäisi noi MILJOONA ylimääräistä käyntiä vuositasolla!

TOTTA kai kaikki haluaisivat että saisivat kaiken mahdollisen palvelun MUTTA KUN terveydenhuolto ei meinaa selviytyä nykytilanteestakaan!

Tällaista kansalaisille syötettävää unelmahöttöä voisi pitää jo vastuuttomuutena varsinkin kun samassa puolueessa haikaillaan samaan aikaan neljä päiväisestä työviikosta!

Ei taideta äsdeepeessä vieläkään otettavan tosissaan sitä että julkista sektoria on ihan oikeasti supistettava -> Tämähän tietäisi taas miljoonia lisämenoja (lisää velkaa) valtiolle!

31

189

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Socialist STEALS YOURS MONEY !!!!!!!!

  • ideahan on ihan hyvä. Ei sairaspoissaolopäivien vähentäminen ole mikään huono ajatus. Osa yrityksestä on tehnyt tätä ennaltaehkäisevää työtä työterveyshuollon kautta jo vuosikymmenten ajan, Nyt ajatuksena on ulottaa tämä ensisijaisesti heikoimmin ansaitsevaan osaan väestöä, joka myös sairastaa eniten.

   Kustannukset ja niiden maksatus ovat tietysti ongelma, mutta pitkän ajan hyödyt ilmeiset. Eihän koko terveydenhoitoa olisi saatu aikaan ilman tätä perusajatusta sen hyödyllisyydestä myös taloudellisessa mielessä.

   Ei tässä kukaan pidä kansalaisia yksinkertaisina. Ehkä nyt kannattaisi katsoa peiliin, jos haluaa sitä yksinkertaisuutta etsiä. Ensimmäinen keino päästä ulos siitä yksinkertaisuudesta olisi lukea tuo linkittämäsi juttu ihan ajatuksella ja ilman ennakkoluuloja.

   • Anonyymi

    SDP on niin etääntynyt työelämästä, että ehdottaa ihmelääkkeeksi niin valtion menoihin kuin lähes kaikkiin muihinkin ongelmiin tätä terveysohjelmaa. Antti Rinne A-studiossa sanoi sen säätävän 10,5 miljardia vuositasolla.

    Demareissa ei vaan olla huomattu, että meillähän on jo terveystarkastusohjelma. Sitä kutsutaan työterveyshuolloksi. Jokainen työnanttaja Suomessa on velvoitettu hoitamaan työterveyshuollon kaikille työ- tai virkasuhteessa oleville työntekijöilleen. Siihen liittyvät niin säännölliset terveystarkastukset kuin akuutti hoto sairastapauksissa.

    SDP hakee tässä taas kerran ydinkannattajakuntansa, siis yli seitsämänkymppisten eläkeläisten ääniä. Heille varmmasti kelpaa yhteiskunnan kustantamat terveystarkastukset. Kansanterveyden kannalta niillä ei kuitenkaan ole merkitystä, elintasosairaudet, johtuivatpa ne alhaisesta tai korkeasta elintasosta, on kyllä hankittu ennen eläkeikää.

    Suurin tulevaisuuden terveysongelma muhii lapsissa ja nuorissa. Heidän keskudessaan kaupungistumisen mukanaantuoma liikkumattomus ja yleinen laiskuus näkyy peruskunnon heikkenemisenä. Tämän päivän varusmiehet eivät pääse cooperin testissä kuin jonnekin 2200 m keskiarvoon, kun joskus 70-80 lukujen taitteessa porukka saavutti lähes 2800 m keskiarvon. Tänä vaikka kaikista heikkokuntoisin aines nykyisin karsiutuu varusmiespalveluksesta jo kutsunnoissa tai palveluksen alkuviikkoina, ja älyllisesti vajaat hakeutuvat sivariin. Nuorten liikkumiseen ei terveystarkastuksilla päästä, siihen tarvitaan koulua.


  • Anonyymi

   No ei nyt sentään. Vanhemmat ikäluokat käyvät jo nyt tarkastuksissa ja melkoinen osa on säännöllisessä hoidossa vanhuudenvaivojensa takia.

   Sitä paitsi alaikäisiä luokkaa miljoona, joten kun heidät on laskettu pois, jää 4,5 miljoonaa, josta siis vielä hoidossa olevat vanhukset ja pitkäaikaissairaat pois.

   • Anonyymi

    Se on varmaan aika pieni osa, joka on säännöllisessä hoidossa.
    Vanhuksia kun tuolla kuuntelee, niin aika heitteillä ovat. Terveysasemilla ei vaivoistaan välitetä mitään, monet eivät enää edes hakeudu lääkäriin, kun miettivät, onko siitä mitään hyötyä, kannattaako se.
    Selkeästi näkyy, keistä välitetään ja pidetään huolta, keistä ei.


  • Anonyymi

   Jos vasemmisto IHAN OIKEASTI haluaisi ratkoa tätä terveydenhoitoalan kriisiä niin se hyödyntäisi vajaalla toimivaa yksityistä sektoria mm. kela korvausten muodossa sekä työterveyshoitoa MUTTA kun vasemmiston PÄÄPERIAATE on että yksityinen sektori ei saa hyötyä "penniäkään" valtion varoista (kela-korvaukset) VAAN mieluummin vaikka laitetaan miljoonia SOTE palveluihin ja kansalaiset jonottamaan - Näin saadaan sitä vasemmistolaista tasa-arvoa!

   • Anonyymi

    Onhan palveluseteleitä ollut käytössä, ja niiden käyttöä haluttaisiin lisätä juurikin hoitoon pääsyn nopeuttamiseksi.
    Terveydenhuolto on kriisissä, pitkät jonot, vaikea saada ylipäänsä aikoja julkiseen terveydenhuoltoon.
    Palvelusetelit eivät ole Kelan asia, vaan se taitaa kuulua kunnille, nyk. hyvinvointialueille.
    On ollut juttua, että yksityisiä terveyspalveluita tulisi hyödyntää tässä tilanteessa.


  • Anonyymi

   Jokainen voi miettiä että mitä se tarkoittaa kun valtion velkaa alkaa olla yli 200 miljardia ja niistä maksetaan vuositasolla korkomenoja seitsemän miljardia - JOSTAIN se summa on pois, mistäpä muusta kuin vähäosaisten tukiaisista!
   https://www.verkkouutiset.fi/a/pysayttava-laskelma-valtion-korkomenot-nousevat-7-miljardiin/#6ca5078d

   SDP ei vaan näytä ymmärtävän tilanteen vakavuutta VAAN ajaisi edelleen "kaasu pohjassa" päin seinää!
   https://www.is.fi/politiikka/art-2000009434619.html

   Jos haluat että tulevat sukupolvet joutuvat todelliseen velkahelvettiin korkomenojen osalta niin SDP on varma vaihtoehto!

   • Anonyymi

    Valtion velan maksuun tarvitaan kaikki työkykyiset ihmiset Suomessa!

    Ihmisten terveys ja hyvinvointi on ensi arvoisen tärkeää, joten kaikki mitä voidaan tehdä pitkien sairauspoissaolojen vähentämiseksi ja ihmisten pysymiseksi terveenä ja työkuntoisina eläkeikään asti on JÄRKEVÄÄ MYÖS TALOUDELLISESTI.

    Yksisilmäisyys ja lyhyt näköisyys on kallista!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Valtion velan maksuun tarvitaan kaikki työkykyiset ihmiset Suomessa!

    Ihmisten terveys ja hyvinvointi on ensi arvoisen tärkeää, joten kaikki mitä voidaan tehdä pitkien sairauspoissaolojen vähentämiseksi ja ihmisten pysymiseksi terveenä ja työkuntoisina eläkeikään asti on JÄRKEVÄÄ MYÖS TALOUDELLISESTI.

    Yksisilmäisyys ja lyhyt näköisyys on kallista!

    Ensimmäinen lauseesi pitääkin harvinaisen hyvin paikkansa. Sehän tässä onkin niin vakavaa että kun 7 miljardin korkomenot jaetaan tasan työllisten määrällä (~2,5 milj.) niin saadaan että jokaisen työssäkäyvän veroista menee noin 3000€ valtion korkoihin!

    Kun keskimääräinen palkka on Suomessa noin 3000€ niin karkeasti laskien jokaiselta menee NELJÄN KUUKAUDEN palkkaverot valtion korkoihin! EIKÖ KUKAAN VIELÄKÄÄN HERÄÄ TODELLISUUTEEN!

    Sanna/SDP ei puhunut mitään terveydenhoidosta näiden leikkausten kohdalla vaan

    "PÄÄMINISTERI Sanna Marin (sd) valitsi vastauksen ”jokseenkin eri mieltä”, kun vaalikoneessa esitettiin väite: ”Valtion velkataakka on käännettävä laskuun, vaikka se tarkoittaisi kipeitä leikkauksia.”

    Eli, Suomeksi sanottunahan tämä tarkoittaa että on otettava lisää velkaa jotta voimme ylläpitää nykyistä elintasoa!

    Ääni SDP:lle tarkoittaa elämistä tulevien sukupolvien kustannuksella!


  • Anonyymi

   Sdp:n ehdotus todella järkevä niin ihmisten taloudelle kuin myös valtion taloudelle.

  • Anonyymi

   SDP. Suomalainen Dorka Politiikka. SDP työntää nyt ulos julkisuuteen valmistelematonta hetken intuition tuotetta ilman minkäännäköistä kriittistä tarkastelua.
   Koko mesominen perustuu suomalaisen äänestäjän aliarvioimiseen ja Sanna Marinin suosioon muoti-ilmiönä.
   Puolueen tila on säälittävä. Tosin en osaa sääliä puoluetta, joka on nyt kaikkien katastrofien äiti.

  • Anonyymi

   Terveydenhuollosta leikkaaminen on järjetöntä.
   Ennalta ehkäisevä terveydenhoito on koko Suomen etu.

   • Anonyymi

    Tuossa se totuus tulikin 👍!
    Ilman terveyttä meillä ei ole mitään.
    Ehdottomasti äänestän sdp-läistä💗 eduskuntaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuossa se totuus tulikin 👍!
    Ilman terveyttä meillä ei ole mitään.
    Ehdottomasti äänestän sdp-läistä💗 eduskuntaan.

    Miljoonatkaan eivät korvaa terveyttä.


  • Anonyymi

   Suomen talous ei varmasti nouse pelkästään kaikkein parhaiten toimeen tulevien hyvinvoinnilla.
   Kaikkien kansalaisten terveyden ylläpito on meidän kaikkien parhaaksi.

   Sairaat ihmiset eivät pysty nostamaan maamme taloutta eivätkä osallistumaan velkojen maksuun.

  • Anonyymi

   SDP on järkevien ihmisten puolue, joka tekee vahvaa tulevaisuuteen luotaava politiikkaa, jotta kaikilla Suomessa vauvasta vaariin olidi hyvä elää ja asua.

   .

   • Anonyymi

    Äänestetään kaikki ❤ !


   • Anonyymi

    KD hoitaa lähimmäisiä, SDP hoitaa itseään.


  • Anonyymi

   Sosialisti on nimensä mukaisesti sosialisti.

  • Anonyymi

   Pitääkö taas dallata demari miinaan?

  • Anonyymi

   Suomen työttömien suuri määrä on ongelma valtiontalouden ja työntarjonnan kannalta. Työttömät ovat kustannuksia. Eivät palvele yhteiskuntaa. Työvoimasta on pulaa, mikä on mieletöntä, koska työttömiä työnhakijoita on samaan aikaan kortistossa yli 200 000 henkeä. Ihmiset nauttivat ansiosidonnaista eivätkä mene töihin. Työvoimaviranomaiset eivät hoida tehtäviään. Työtä ei tarjota ja karensseja ei langeteta työstä kieltäytyville.

   On kysymys työvoiman tarjonnasta. Sitä pitää lisätä. Myös työpaikkoja olisi hyvä lisätä, mutta kunhan ensin saadaan nykyiset täytettyä.

   Teollisuustyöpaikkoja on siirretty ulkomaille vuoden 2007 ylisuurten palkankorotusten jälkeen 150 000 kappaletta. Työt eivät ole loppuneet, mutta työpaikat on siirretty maihin, joissa työnteko on tuottavampaa. Suomessa joudutaan maksamaan palkkaa, vaikka työntekijä ei olisi töissä. Siinä ei ole mitään järkeä. Niin sanottuja pekkasia on 100 tuntia.

   Yksi suuri ongelma on lainsäädäntö, joka estää paikallisen sopimisen yrityksiltä, jotka eivät ole liitossa. Sellainen lainsäädäntö on perustuslain vastainen ja epäikeudenmukainen. Senkin takia työpaikkoja on siirretty ulkomaille. Joustamattomat työmarkkinat ja kalliit työtunnit, jolloin ei tehdä töitä ajavat työntarjontaa ulkomaille.

   Nykyhallitus ei ole loksauttanut ajatustakaan korjata edellä mainittuja ongelmia. Työllisyysaste on parantunut vain yhden prosenttiyksikön verran. Tarve on kuusi yksikköä. Se ei vasemmistodemareiden valtakaudella onnistu.

   • Anonyymi

    Paikallinen sopiminen on Suomessa laillista, mutta sitä ei kai käytetä suinkaan niin laajasti kuin voisi käyttää.

    Ahneimpien työnantajien suurin halu olisi saada paikallisen sopimuksen laillistamana maksaa ala-arvoista alipalkkaa ja teettää työtä omanapaisesti tunti silloin ja tunnit tällöin, kun työnantajalle sattuisi sopimaan.

    Paikallinen sopimus on enemmän käytössä mm. Saksassa ja Ruotsissa, mutta noissakin valtioissa laki määrää, että yrityksen hallituksessa istuu myös työtekijän edustaja, siis työntekijöiden valitsema luottamusmies!
    Mutta tuo menettelyhän ei ole sopinut suomalaiselle työnantajapuolelle!!!


   • Anonyymi

    Ainut asia mikä Suomessa ei jousta on sosiaaliturva ja työnantajat, ne instanssit ovat jäykkiä kerrasta poikki systeemeitä.
    Työttömät eivät nauti ansiosidonnaista ja varmaan hakevat töitä, mutta jos kukaan ei palkkaa ja ansiosidonnaisen päivärahan maksupäivät täyttyy niin pudotaan työmarkkinatuelle, mikä ei todellkaan kannusta työttömyyteen.
    Lainsäädäntö ei estä paikallista sopimista kun sopimukset täyttävät lakien vaatimukset, se on vähintä mitä paikallisesti voidaan sopia.
    Muissa maissa työnteko on tuottavampaa kun niissä EI OLE samoja vaatimuksia , ei toimitilojen suhteen, ei työaikojen, työturvallisuuden tai palkkojen suhteen, siellä saa sopia vapaasti tai vain määrätä, olla Jumalasta seuraava ylös päin. Se on sellaista märkää päivä unta.


  • Anonyymi

   SDP on moderni ja koko yhteiskunnan parhaaksi politiikkaa tekevä puolue.
   Kaikki kansalaiset, jokainen omalla voimallaan, mahdollistamaan Suomen pysymisen hyvinvointivaltiona, jossa kaikki kansalaiset ovat yhtä arvokkaita.
   Yhdessä olemme enemmän ❤️!

  • Anonyymi

   Ilman kansalaisten terveyttä ja hyvinvointia meillä ei ole menestyvää Suomea.

  • Anonyymi

   Sipilän OIKEISTOhallituksen kansalaisten kyykytys on vielä hyvin muistissa.
   EI koskaan enää äärimmäisen oikeistolaista hallitusta eriarvoistamaan törkeästi kansalaisia ja leikkaamaan niiltä, jotka ovat heikoimmassa asemassa.

   Vanhusten ja puolustuskyvyttömien elämisen heikentäminen leikkauksin on raukkamaista politiikkaa.

   • Anonyymi

    Juuri näin - Kaikille tasapäistä vasemmistolaista surkeutta!


  • Anonyymi

   Sanna ♥️ tuo hyvinvoinnin.

  • Anonyymi

   Onhan mäkynen demareiden talousnero?????

  • Anonyymi

   Ruuhkautetaan terveyskeskukset! Siellä onkin nykyisin väljää.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yksinasumisen tukeminen lopetettava

   Mukavuudenhaluiset köyhät haluavat asua kalliisti yksin. No ei se mitään, jos maksavat itse asumisensa. Mutta kun eivät. Kun lopetetaan asumistukie
   Maailman menoa
   508
   2883
  2. Sara Chafak Rikkaat ja rahattomat -ohjelmassa

   Verotuksessa tulot olleet melko maltillisia edellisinä vuosina ja sitten tullaan rikkaina telkkariin esiintymään. Puoliso Jeffrey Lawman ei ole ollut
   Kotimaiset julkkisjuorut
   59
   1519
  3. 3 vuotias lapsi jätettiin yksin Espoon Friisilän päiväkodin pihalle.

   Hoitohenkilökunta oli häipynyt ja lapsi yksin leikkimässä hiekkalaatikolla. Vanhemmat olivat hakeneet sovitusti lapsensa ennen viittä ja päiväkoti oli
   Yhteiskunta
   47
   1033
  4. Jo toinen ei-koti! Päivi Lipponen ei kutsu Maria Veitolaa Paavo Lipposen kanssa jakamaansa kotiin

   No jopas...! Päivi Lipponen asuu puolisonsa Paavo Lipposen kanssa Helsingin Töölössä. Hän ei kutsu Maria Veitolaa yökylään Helsingin kotiin, vaan Porv
   Suomalaiset julkkikset
   46
   935
  5. Andy McCoy heittää hurjan väitteen "heponisti"-elämästään: "Levy-yhtiö toi sulle kamaa, että sä..."

   Ohhoh… Rock-legenda Andy McCoy avautuu huumeiden käytöstään ja esittääkin aikamoisia väitteitä. Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/andy-mccoy-h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   18
   924
  6. Martina IG:ssä pitää rotikoita vapaana metsässä, vaikka lakisääteinen kiinnipitoaika on alkanut

   Ja naisella jo aiempi tuomio metsästyslain rikkomisesta! Martina kuvaa videolla vapaana juoksevia koiria ja selittää "nää nauttii, on kyl iha mielentö
   Kotimaiset julkkisjuorut
   309
   862
  7. Mitä haluaisit

   Sanoa kaipaamallesi neiti- ihmiselle, juuri nyt?
   Ikävä
   74
   860
  8. Tiedäthän nainen sen

   Että sun ei tarvi tehdä mitään ylimääräistä. Olet täydellinen ja rakastan sinua. Mikään ei muuta tunteitani sinuun.
   Ikävä
   39
   834
  9. Mikä ihastuksesi kohteessa on kuumaa

   Mikä saa haluamaan juuri häntä? Ole rehellinen.. Kukaan ei saa tietää👀
   Ikävä
   37
   778
  10. Mutta sinä et pidä minusta

   Olisi mukava tietää että mitä sinulle kuuluu.
   Ikävä
   37
   663
  Aihe