SDP esittää hyvinvointiohjelmaa vaihtoehdoksi leikkauksille!

Anonyymi-ap

Ihan nyt oikeesti hei! Pitääkö SDP kansalaisia nyt niin yksinkertaisina että eivät muka ymmärtäisi mitä tämä tarkoittaa!
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f85d11b5-eed3-43ab-843e-58bc75fd857c

"Jokainen aikuinen muutaman vuoden välein terveystarkastukseen". Julkinen terveydenhoitohan on nyt jo äärirajoilla ja jos 5 miljoonaa kansalaista kävisi terveystarkastuksessa vaikkapa 5-vuoden välein niin se tietäisi noi MILJOONA ylimääräistä käyntiä vuositasolla!

TOTTA kai kaikki haluaisivat että saisivat kaiken mahdollisen palvelun MUTTA KUN terveydenhuolto ei meinaa selviytyä nykytilanteestakaan!

Tällaista kansalaisille syötettävää unelmahöttöä voisi pitää jo vastuuttomuutena varsinkin kun samassa puolueessa haikaillaan samaan aikaan neljä päiväisestä työviikosta!

Ei taideta äsdeepeessä vieläkään otettavan tosissaan sitä että julkista sektoria on ihan oikeasti supistettava -> Tämähän tietäisi taas miljoonia lisämenoja (lisää velkaa) valtiolle!

31

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Socialist STEALS YOURS MONEY !!!!!!!!

    • ideahan on ihan hyvä. Ei sairaspoissaolopäivien vähentäminen ole mikään huono ajatus. Osa yrityksestä on tehnyt tätä ennaltaehkäisevää työtä työterveyshuollon kautta jo vuosikymmenten ajan, Nyt ajatuksena on ulottaa tämä ensisijaisesti heikoimmin ansaitsevaan osaan väestöä, joka myös sairastaa eniten.

      Kustannukset ja niiden maksatus ovat tietysti ongelma, mutta pitkän ajan hyödyt ilmeiset. Eihän koko terveydenhoitoa olisi saatu aikaan ilman tätä perusajatusta sen hyödyllisyydestä myös taloudellisessa mielessä.

      Ei tässä kukaan pidä kansalaisia yksinkertaisina. Ehkä nyt kannattaisi katsoa peiliin, jos haluaa sitä yksinkertaisuutta etsiä. Ensimmäinen keino päästä ulos siitä yksinkertaisuudesta olisi lukea tuo linkittämäsi juttu ihan ajatuksella ja ilman ennakkoluuloja.

      • Anonyymi

        SDP on niin etääntynyt työelämästä, että ehdottaa ihmelääkkeeksi niin valtion menoihin kuin lähes kaikkiin muihinkin ongelmiin tätä terveysohjelmaa. Antti Rinne A-studiossa sanoi sen säätävän 10,5 miljardia vuositasolla.

        Demareissa ei vaan olla huomattu, että meillähän on jo terveystarkastusohjelma. Sitä kutsutaan työterveyshuolloksi. Jokainen työnanttaja Suomessa on velvoitettu hoitamaan työterveyshuollon kaikille työ- tai virkasuhteessa oleville työntekijöilleen. Siihen liittyvät niin säännölliset terveystarkastukset kuin akuutti hoto sairastapauksissa.

        SDP hakee tässä taas kerran ydinkannattajakuntansa, siis yli seitsämänkymppisten eläkeläisten ääniä. Heille varmmasti kelpaa yhteiskunnan kustantamat terveystarkastukset. Kansanterveyden kannalta niillä ei kuitenkaan ole merkitystä, elintasosairaudet, johtuivatpa ne alhaisesta tai korkeasta elintasosta, on kyllä hankittu ennen eläkeikää.

        Suurin tulevaisuuden terveysongelma muhii lapsissa ja nuorissa. Heidän keskudessaan kaupungistumisen mukanaantuoma liikkumattomus ja yleinen laiskuus näkyy peruskunnon heikkenemisenä. Tämän päivän varusmiehet eivät pääse cooperin testissä kuin jonnekin 2200 m keskiarvoon, kun joskus 70-80 lukujen taitteessa porukka saavutti lähes 2800 m keskiarvon. Tänä vaikka kaikista heikkokuntoisin aines nykyisin karsiutuu varusmiespalveluksesta jo kutsunnoissa tai palveluksen alkuviikkoina, ja älyllisesti vajaat hakeutuvat sivariin. Nuorten liikkumiseen ei terveystarkastuksilla päästä, siihen tarvitaan koulua.


    • Anonyymi

      No ei nyt sentään. Vanhemmat ikäluokat käyvät jo nyt tarkastuksissa ja melkoinen osa on säännöllisessä hoidossa vanhuudenvaivojensa takia.

      Sitä paitsi alaikäisiä luokkaa miljoona, joten kun heidät on laskettu pois, jää 4,5 miljoonaa, josta siis vielä hoidossa olevat vanhukset ja pitkäaikaissairaat pois.

      • Anonyymi

        Se on varmaan aika pieni osa, joka on säännöllisessä hoidossa.
        Vanhuksia kun tuolla kuuntelee, niin aika heitteillä ovat. Terveysasemilla ei vaivoistaan välitetä mitään, monet eivät enää edes hakeudu lääkäriin, kun miettivät, onko siitä mitään hyötyä, kannattaako se.
        Selkeästi näkyy, keistä välitetään ja pidetään huolta, keistä ei.


    • Anonyymi

      Jos vasemmisto IHAN OIKEASTI haluaisi ratkoa tätä terveydenhoitoalan kriisiä niin se hyödyntäisi vajaalla toimivaa yksityistä sektoria mm. kela korvausten muodossa sekä työterveyshoitoa MUTTA kun vasemmiston PÄÄPERIAATE on että yksityinen sektori ei saa hyötyä "penniäkään" valtion varoista (kela-korvaukset) VAAN mieluummin vaikka laitetaan miljoonia SOTE palveluihin ja kansalaiset jonottamaan - Näin saadaan sitä vasemmistolaista tasa-arvoa!

      • Anonyymi

        Onhan palveluseteleitä ollut käytössä, ja niiden käyttöä haluttaisiin lisätä juurikin hoitoon pääsyn nopeuttamiseksi.
        Terveydenhuolto on kriisissä, pitkät jonot, vaikea saada ylipäänsä aikoja julkiseen terveydenhuoltoon.
        Palvelusetelit eivät ole Kelan asia, vaan se taitaa kuulua kunnille, nyk. hyvinvointialueille.
        On ollut juttua, että yksityisiä terveyspalveluita tulisi hyödyntää tässä tilanteessa.


    • Anonyymi

      Jokainen voi miettiä että mitä se tarkoittaa kun valtion velkaa alkaa olla yli 200 miljardia ja niistä maksetaan vuositasolla korkomenoja seitsemän miljardia - JOSTAIN se summa on pois, mistäpä muusta kuin vähäosaisten tukiaisista!
      https://www.verkkouutiset.fi/a/pysayttava-laskelma-valtion-korkomenot-nousevat-7-miljardiin/#6ca5078d

      SDP ei vaan näytä ymmärtävän tilanteen vakavuutta VAAN ajaisi edelleen "kaasu pohjassa" päin seinää!
      https://www.is.fi/politiikka/art-2000009434619.html

      Jos haluat että tulevat sukupolvet joutuvat todelliseen velkahelvettiin korkomenojen osalta niin SDP on varma vaihtoehto!

      • Anonyymi

        Valtion velan maksuun tarvitaan kaikki työkykyiset ihmiset Suomessa!

        Ihmisten terveys ja hyvinvointi on ensi arvoisen tärkeää, joten kaikki mitä voidaan tehdä pitkien sairauspoissaolojen vähentämiseksi ja ihmisten pysymiseksi terveenä ja työkuntoisina eläkeikään asti on JÄRKEVÄÄ MYÖS TALOUDELLISESTI.

        Yksisilmäisyys ja lyhyt näköisyys on kallista!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valtion velan maksuun tarvitaan kaikki työkykyiset ihmiset Suomessa!

        Ihmisten terveys ja hyvinvointi on ensi arvoisen tärkeää, joten kaikki mitä voidaan tehdä pitkien sairauspoissaolojen vähentämiseksi ja ihmisten pysymiseksi terveenä ja työkuntoisina eläkeikään asti on JÄRKEVÄÄ MYÖS TALOUDELLISESTI.

        Yksisilmäisyys ja lyhyt näköisyys on kallista!

        Ensimmäinen lauseesi pitääkin harvinaisen hyvin paikkansa. Sehän tässä onkin niin vakavaa että kun 7 miljardin korkomenot jaetaan tasan työllisten määrällä (~2,5 milj.) niin saadaan että jokaisen työssäkäyvän veroista menee noin 3000€ valtion korkoihin!

        Kun keskimääräinen palkka on Suomessa noin 3000€ niin karkeasti laskien jokaiselta menee NELJÄN KUUKAUDEN palkkaverot valtion korkoihin! EIKÖ KUKAAN VIELÄKÄÄN HERÄÄ TODELLISUUTEEN!

        Sanna/SDP ei puhunut mitään terveydenhoidosta näiden leikkausten kohdalla vaan

        "PÄÄMINISTERI Sanna Marin (sd) valitsi vastauksen ”jokseenkin eri mieltä”, kun vaalikoneessa esitettiin väite: ”Valtion velkataakka on käännettävä laskuun, vaikka se tarkoittaisi kipeitä leikkauksia.”

        Eli, Suomeksi sanottunahan tämä tarkoittaa että on otettava lisää velkaa jotta voimme ylläpitää nykyistä elintasoa!

        Ääni SDP:lle tarkoittaa elämistä tulevien sukupolvien kustannuksella!


    • Anonyymi

      Sdp:n ehdotus todella järkevä niin ihmisten taloudelle kuin myös valtion taloudelle.

    • Anonyymi

      SDP. Suomalainen Dorka Politiikka. SDP työntää nyt ulos julkisuuteen valmistelematonta hetken intuition tuotetta ilman minkäännäköistä kriittistä tarkastelua.
      Koko mesominen perustuu suomalaisen äänestäjän aliarvioimiseen ja Sanna Marinin suosioon muoti-ilmiönä.
      Puolueen tila on säälittävä. Tosin en osaa sääliä puoluetta, joka on nyt kaikkien katastrofien äiti.

    • Anonyymi

      Terveydenhuollosta leikkaaminen on järjetöntä.
      Ennalta ehkäisevä terveydenhoito on koko Suomen etu.

      • Anonyymi

        Tuossa se totuus tulikin 👍!
        Ilman terveyttä meillä ei ole mitään.
        Ehdottomasti äänestän sdp-läistä💗 eduskuntaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossa se totuus tulikin 👍!
        Ilman terveyttä meillä ei ole mitään.
        Ehdottomasti äänestän sdp-läistä💗 eduskuntaan.

        Miljoonatkaan eivät korvaa terveyttä.


    • Anonyymi

      Suomen talous ei varmasti nouse pelkästään kaikkein parhaiten toimeen tulevien hyvinvoinnilla.
      Kaikkien kansalaisten terveyden ylläpito on meidän kaikkien parhaaksi.

      Sairaat ihmiset eivät pysty nostamaan maamme taloutta eivätkä osallistumaan velkojen maksuun.

    • Anonyymi

      SDP on järkevien ihmisten puolue, joka tekee vahvaa tulevaisuuteen luotaava politiikkaa, jotta kaikilla Suomessa vauvasta vaariin olidi hyvä elää ja asua.

      .

      • Anonyymi

        Äänestetään kaikki ❤ !


      • Anonyymi

        KD hoitaa lähimmäisiä, SDP hoitaa itseään.


    • Anonyymi

      Sosialisti on nimensä mukaisesti sosialisti.

    • Anonyymi

      Pitääkö taas dallata demari miinaan?

    • Anonyymi

      Suomen työttömien suuri määrä on ongelma valtiontalouden ja työntarjonnan kannalta. Työttömät ovat kustannuksia. Eivät palvele yhteiskuntaa. Työvoimasta on pulaa, mikä on mieletöntä, koska työttömiä työnhakijoita on samaan aikaan kortistossa yli 200 000 henkeä. Ihmiset nauttivat ansiosidonnaista eivätkä mene töihin. Työvoimaviranomaiset eivät hoida tehtäviään. Työtä ei tarjota ja karensseja ei langeteta työstä kieltäytyville.

      On kysymys työvoiman tarjonnasta. Sitä pitää lisätä. Myös työpaikkoja olisi hyvä lisätä, mutta kunhan ensin saadaan nykyiset täytettyä.

      Teollisuustyöpaikkoja on siirretty ulkomaille vuoden 2007 ylisuurten palkankorotusten jälkeen 150 000 kappaletta. Työt eivät ole loppuneet, mutta työpaikat on siirretty maihin, joissa työnteko on tuottavampaa. Suomessa joudutaan maksamaan palkkaa, vaikka työntekijä ei olisi töissä. Siinä ei ole mitään järkeä. Niin sanottuja pekkasia on 100 tuntia.

      Yksi suuri ongelma on lainsäädäntö, joka estää paikallisen sopimisen yrityksiltä, jotka eivät ole liitossa. Sellainen lainsäädäntö on perustuslain vastainen ja epäikeudenmukainen. Senkin takia työpaikkoja on siirretty ulkomaille. Joustamattomat työmarkkinat ja kalliit työtunnit, jolloin ei tehdä töitä ajavat työntarjontaa ulkomaille.

      Nykyhallitus ei ole loksauttanut ajatustakaan korjata edellä mainittuja ongelmia. Työllisyysaste on parantunut vain yhden prosenttiyksikön verran. Tarve on kuusi yksikköä. Se ei vasemmistodemareiden valtakaudella onnistu.

      • Anonyymi

        Paikallinen sopiminen on Suomessa laillista, mutta sitä ei kai käytetä suinkaan niin laajasti kuin voisi käyttää.

        Ahneimpien työnantajien suurin halu olisi saada paikallisen sopimuksen laillistamana maksaa ala-arvoista alipalkkaa ja teettää työtä omanapaisesti tunti silloin ja tunnit tällöin, kun työnantajalle sattuisi sopimaan.

        Paikallinen sopimus on enemmän käytössä mm. Saksassa ja Ruotsissa, mutta noissakin valtioissa laki määrää, että yrityksen hallituksessa istuu myös työtekijän edustaja, siis työntekijöiden valitsema luottamusmies!
        Mutta tuo menettelyhän ei ole sopinut suomalaiselle työnantajapuolelle!!!


      • Anonyymi

        Ainut asia mikä Suomessa ei jousta on sosiaaliturva ja työnantajat, ne instanssit ovat jäykkiä kerrasta poikki systeemeitä.
        Työttömät eivät nauti ansiosidonnaista ja varmaan hakevat töitä, mutta jos kukaan ei palkkaa ja ansiosidonnaisen päivärahan maksupäivät täyttyy niin pudotaan työmarkkinatuelle, mikä ei todellkaan kannusta työttömyyteen.
        Lainsäädäntö ei estä paikallista sopimista kun sopimukset täyttävät lakien vaatimukset, se on vähintä mitä paikallisesti voidaan sopia.
        Muissa maissa työnteko on tuottavampaa kun niissä EI OLE samoja vaatimuksia , ei toimitilojen suhteen, ei työaikojen, työturvallisuuden tai palkkojen suhteen, siellä saa sopia vapaasti tai vain määrätä, olla Jumalasta seuraava ylös päin. Se on sellaista märkää päivä unta.


    • Anonyymi

      SDP on moderni ja koko yhteiskunnan parhaaksi politiikkaa tekevä puolue.
      Kaikki kansalaiset, jokainen omalla voimallaan, mahdollistamaan Suomen pysymisen hyvinvointivaltiona, jossa kaikki kansalaiset ovat yhtä arvokkaita.
      Yhdessä olemme enemmän ❤️!

    • Anonyymi

      Ilman kansalaisten terveyttä ja hyvinvointia meillä ei ole menestyvää Suomea.

    • Anonyymi

      Sipilän OIKEISTOhallituksen kansalaisten kyykytys on vielä hyvin muistissa.
      EI koskaan enää äärimmäisen oikeistolaista hallitusta eriarvoistamaan törkeästi kansalaisia ja leikkaamaan niiltä, jotka ovat heikoimmassa asemassa.

      Vanhusten ja puolustuskyvyttömien elämisen heikentäminen leikkauksin on raukkamaista politiikkaa.

      • Anonyymi

        Juuri näin - Kaikille tasapäistä vasemmistolaista surkeutta!


    • Anonyymi

      Sanna ♥️ tuo hyvinvoinnin.

    • Anonyymi

      Onhan mäkynen demareiden talousnero?????

    • Anonyymi

      Ruuhkautetaan terveyskeskukset! Siellä onkin nykyisin väljää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe