Puukaupat käräjille

Anonyymi-ap

Ilkka Miettinen soitteli neljä kuukautta puuttuvien puukaupparahojen perään – Suomen MetsätKuntoon Oy vakuuttaa loppujen maksujen hoituvan maaliskuun loppuun mennessä
Julkaistu: 7.3.2023 klo 17:25
Ilkka Miettisen mukaan yritys ei noudattanut maksun suorittamiseksi sovittua maksusuunnitelmaa ja lopulta maksu puukaupasta viivästyi lähes neljä kuukautta.

Suomen MetsätKuntoon yrityksen liiketila Suomussalmen Ämmänsaaressa vuonna 2020.
Suomen MetsätKuntoon yrityksen liiketila Suomussalmen Ämmänsaaressa vuonna 2020. Kuva: Sini Riekki/arkisto
Enna Poutiainen
SOTKAMO-LEHTI
0

Suomussalmelta toimivalla Suomen MetsätKuntoon Oy:llä (Sumetku) on Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa puukauppamaksuja rästissä kymmenille puunmyyjille, Metsälehti uutisoi 25.tammikuuta.

Yksi puukauppamaksujaan kaipaava oli Ilkka Miettisen anoppi.

Anoppi myi Sumetkulle Hyrynsalmella sijaitsevaa metsää. Miettinen oli mukana metsän arviointikierroksella, mutta kertoo, ettei muuten sekaantunut kauppaan.

Harvennushakkuu suoritettiin elokuussa 2022 ja maksun piti tulla sopimuksen mukaan 90 päivän kuluttua eli marraskuun puolenvälin aikoihin. Summaksi oli sovittu noin 20 000 euroa.

Marraskuussa maksua hakatusta metsästä ei alkanut kuulua. Sumetku ei ottanut yhteyttä ilmoittaakseen, että maksun kanssa on ongelmia tai että maksu tulee viivästymään. Miettisen anopin soitot asiakaspalveluun eivät selventäneet tilannetta. Asiakaspalvelusta luvattiin Miettisen anopin mukaan soittaa useasti takaisin, mutta puheluita ei tullut.

MIETTINEN otti asian hoitaakseen ja soitti suoraan Sumetkun toimitusjohtajalle Miikka Minkkiselle .

– Heidän mukaansa maksu metsistä oli sopimuksessa sovittu joulukuun puoleenväliin. Sopimus oli sen verran epämääräinen, että suostuin odottamaan joulukuuhun, Miettinen kertoo.

Joulukuun puoliväli tuli ja meni, eikä maksua Miettisen anopin tilillä näkynyt. Miettinen otti uudelleen yhteyttä Minkkiseen ja sopi maksusuunnitelmasta, jossa Sumetku maksaa summan kolmessa erässä. Ensimmäinen erä sovittiin vuoden vaihteeseen ja viimeinen tammikuun loppuun. Jokainen maksuerä myöhästyi, ja Miettinen joutui soittamaan useamman kerran Minkkiselle puuttuvien maksusuoritusten perään.

ANOPIN tilille viimeinen maksuerä tuli perjantaina 4. maaliskuuta. Summaan oli lisätty viivästyskorkoja, mutta vain viimeisten myöhästymisten osalta. Miettisen mielestä korkoa olisi perusteltua maksaa alkuperäisestä maksupäivästä alkaen.

Miettinen ei ole itse metsänomistaja ja ajautui tilanteeseen anoppia auttaessaan. Vaikka tilanne lopulta päättyi heidän kohdallaan hyvin, Miettinen ei usko anopin enää kääntyvän Sumetkun puoleen metsää myydessään.

– Jos joulukuussa sovittua maksusuunnitelmaa olisi noudatettu, olisi itselle jäänyt tästä ihan neutraali maku. Kysyin Minkkiseltä toisen maksun myöhästyttyä, tulevatko rahat tammikuun loppuun mennessä. Hän sanoi kyllä. Rahat eivät kuitenkaan tulleet, Miettinen sanoo.

Miettinen sanoo ymmärtävänsä, että metsäteollisuuden lakot vaikuttivat yhtiön toimintaan ja toivoo, että yhdistys saa talousasiat kuntoon. Saatavien odotuttaminen kuukausitolkulla ei kuitenkaan luo kovin positiivista mielikuvaa yrityksestä.

"Siinä on ollut meidän puolellamme virheitä."

SUMETKU on haastettu Kainuun käräjäoikeudessa maksamattomista puukaupoista oikeuteen ja sillä on 17.maaliskuuta asti aikaa antaa oma vastineensa haasteeseen. Kantajia haasteessa on käräjäoikeuden mukaan yhdestä kahteen.

Metsälehden haastattelussa toimitusjohtaja Minkkinen lupasi yhtiön maksavan kaikki puuttuvat maksusuoritukset maaliskuun loppuun mennessä viivästyskorkoineen. Samaisessa jutussa hän neuvoo puun myyjiä ottamaan yhteyttä Sumetkun asiakaspalveluun, jos puukauppamaksuissa on epäselvyyttä. Mainoksissaan yhdistys on korostanut hyvää asiakaspalvelua.

– Maaliskuun loppuun asetettu aikataulu maksusuorituksiin pitää tällä hetkellä, Minkkinen kommentoi nyt Kainuun Sanomille .

Minkkinen myöntää, että tiedonkulussa asiakaspalvelun suuntaan on ollut ongelmia. Hän myös pahoittelee sekavuutta tiedotuksessa.

– Siinä on ollut meidän puolellamme virheitä.

Nyt tiedonkulun ongelmat on Minkkisen mukaan korjattu. Minkkinen kertoo, että ongelmatilanteissa asiakaspalvelulla on nyt riittävät tiedot asiakkaiden auttamiseen. Myös häneen voi olla hätätapauksessa yhteydessä.

Metsänmyyjien tulevaisuuden Minkkinen näkee hyvänä. Puun kysyntä kasvaa ja sitä kautta hintataso nousee.

MIKÄ?
Suomen MetsätKuntoon on vuonna 2014 Suomussalmella perustettu yritys.

Liikevaihto oli vuonna 2021 7,6 miljoonaa euroa ja liikevoitto 41 000 euroa.

Liikevoitto nousi vuoden 2019 miinusmerkkisestä tuloksesta vuonna 2021 134 tuhatta euroa.

Vuonna 2020 yrityksessä oli 57 työntekijää, vuonna 2021 36.

20

981

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Reilu meininki. Mitä tuosta suotta vaahtoamaan, rahat tuli hiukkasen jälkijunassa. So what.

  • Anonyymi

   Kyllähän se reilu meininki tarkoittaa sitä että mitä sovitaan niin myös pitää.Ei tarvitse montaa kertaa kysellä omia rahoja...

  • Anonyymi

   "Reilu meininki". Lehtijutun mukaan toimitusjohtaja Minkkisen sanaan voi luottaa saman verran kuin ulkoministeri Lavrovin sanaan. Molemmat puhuvat niin totta kuin osaavat. Puukaupat oli ja meni Sumetku Oy:n kanssa. Sen verran paljon on firma saanut ilmaista mainosta.

  • Anonyymi

   Osataan me lukea itekkin lehestä nämä jutut, se on vissiin jollekin orgasmi kopioida näitä ikävämpiä juttuja juorupalstoille.

   • Anonyymi

    Siis kenelle ikävimpiä juttuja? Puun myyjälle, joka jää vaille rahaa myydystä tavarasta, vai konnailevalle pikkupojalle?


  • Anonyymi

   Ei mahda enää yritys mainostilaa ostaa tuon konsernin lehtiin, sen verran pahasti kirjoittivat...
   Tsemppiä yrittäjälle!

   • Anonyymi

    Oikeasta aiheesta kirjoittivat.


   • Anonyymi

    Väärin ymmärretty. Mainostilaa ei myydä yrityksille, jotka säännöllisesti jättävät maksamatta laskunsa niiden eräännyttyä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Väärin ymmärretty. Mainostilaa ei myydä yrityksille, jotka säännöllisesti jättävät maksamatta laskunsa niiden eräännyttyä.

    Mikäli maksaa mainoksensa ajallaan, ei ongelmaa.


  • Anonyymi

   Olen ihmetellyt tätä firmaa, että millä eväillä se pystyy toimimaan.

  • Anonyymi

   Ei taida olla ainut firma tällä kylällä, joka on vaikeuksissa.

  • Anonyymi

   Maakunnan päälehden velvollisuus on tuoda julki, kuka yrittää kusettaa kymmenisätuhansia ja kenen sanaan ei voi luottaa.

   Tämän yrityksen kohdalla on kyse siitä, että tavoite on vain esittää isoa, sillä tavoitellaan vain liikevaihdon kasvua. Omavaraisuus, maksuvalmius ja katetuotto, joka on järissään olevalle yritysjohdolle tavoite, joka ei minkkisiä kiinnosta. Teen analyysin, että seuraavana on ilmeisesti saneeraushakemus, jolla yritetään vain pitkittää vääjäämätöntä konkkaa tai väistellä maksuvelvoitetta. Kerran lehdessä palturinpuhujaksi leimattu ei eläissään synny uudestaan. Elämänkokemus on sen osoittanut.
   Alla numeraaliset faktat, niille jotka niistä jotain ymmärtää. Ja lisää on löydettävissä minuuteissa aivan ilmaiseksi.
   https://www.proff.fi/yrityksen/sumetku-oy/suomussalmi/metsätalous/2601749-2I01I9

  • Anonyymi

   Mitenhän kauppa käy jatkossa tämän julkisuuden myötä. Jos nämä metänomistajat meinaavat saada rahansa, niin kaupan pitäisi käydä.

   Itse jos olisin metänomistaja jolla saatavia, en olisi missään nimessä toivonut tätä negatiivista julkisuutta, jotta firma saisi kaikessa hiljaisuudessa tienattua minulle kuuluvat puukaupparahat

   • Anonyymi

    Näin on. Tämä jatkuva rummutus ja räkyttäminen ei ainakaan nopeuta saatavia. Antakaa yrityksen rauhassa tienata rahat niin saamisetkin on hoidettu...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Näin on. Tämä jatkuva rummutus ja räkyttäminen ei ainakaan nopeuta saatavia. Antakaa yrityksen rauhassa tienata rahat niin saamisetkin on hoidettu...

    On ollut aikaa vuosikausia tienata. Ei ole tienannut. Vuosien takainen Asiakastiedon alfa rating kirjoittaa, että " tarjoushinnat ovat liian alhaisia"...koska tulosta ei tule.


  • Anonyymi

   Vieläkö Sumetkun kotisivuilla lukee, että "me teemme erilailla kuin muut"? Tarkoittaako, että he jättää maksamatta?

  • Anonyymi

   Metsärahat maksettava korkojen ja hyvitysten kera moisen viivyttelyn takia. Minkälaista väkeä siellä ns. "työjelee"? Ei kai tämä ole sitä surullisen kuuluisaa lastentarha-meininkiä?

  • Anonyymi

   Pari vuotta sitten alfa rating tiesi kertoa seuraavaan, joka kaikki on toteutunut. En lainkaan ihmettele, että yksi perustajaosakas hyppäsi uppoavasta laivasta sivuun.

   "Yrityksen nopea kasvu on vaarallista, sillä kannattavuus on heikko.
   Yrityksen kannattavuus, maksuvalmius ja vakavaraisuus ovat kaikki heikkoja tai välttäviä. Tämä on selvä riski toiminnan jatkamista ajatellen."

   Lisäksi
   "Kytköksiä konkurssiyrityksiin
   tai saneerauksessa oleviin
   Vastuuhenkilöillä on yhteyksiä yrityksiin, jotka ovat konkurssissa
   tai yrityssaneerauksessa. Tarkista Vastuuhenkilöiden sidokset."

   "Kytköksiä häiriöllisiin
   yrityksiin
   Vastuuhenkilöillä on yhteyksiä maksuhäiriöisiin yrityksiin. Tarkista
   Vastuuhenkilöiden sidokset."

  • Anonyymi

   Silla lailla.

  • Anonyymi

   Näkyy sitä olevan isoimmallakin yrityksillä vaikeuksia valtakunnan uutisten mukaan. Jos rahat saa vaikka jossain vaiheessa niin se on plussaa. Huonompi vaihtoehto on että firma menee konkurssiin, eikä rahoja saa koskaan.
   Tsemppiä yrittäjille.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jasmin Voutilainen poistui kuvioista.

   No, salkkarit on muutenkin huono ohjelma ollut jo vuosia.
   Maailman menoa
   299
   29755
  2. Jasmin Voutilainen is dead!

   Näyttelijä kuoli 27-vuotiaana, muusikkoiässä. Osanotto suruun. https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000009463002.html
   Maailman menoa
   95
   15194
  3. Jasmin Voutilainen on kuollut

   Ainon alkuperäinen näyttelijä Jasmin Voutilainen on kuollut.
   Salatut elämät
   68
   13212
  4. Jasmin Voutilainen kuoli vain 27-vuotiaana - Kirjoitti pahaenteisesti somessa: "Jos menet pois..."

   Jasmin Voutilainen lähti tästä maailmasta aivan liian nuorena, vain 27-vuotiaana. Näyttelijätär oli kertonut avoimesti saaneensa törkeää arvostelua u
   Maailman menoa
   50
   2623
  5. Martinalla on tänäänkin liikunnallinen päivä

   Ei makaa krapulassa vaan liikkuu monipuolisesti ja pysyy näin ollen hyvässä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   733
   2239
  6. MILLOIN AIOT MYÖNTÄÄ ITSELLESI SEN IKÄVÄN,

   jota tunnet minua kohtaan? Tekeekö vaikeaa uskoa, että asia todellakin on niin? Vaikka muuta väität itsellesi ja muille, tiedät kuitenkin syvällä sydä
   Ikävä
   252
   1933
  7. Milloin meinasit kertoa kaivatullesi

   että hän on kaivattusi ja sinulla on lämpöisiä tunteita häntä kohtaan?
   Ikävä
   147
   1833
  8. No mitä ihmeen hyötyä Natosta nyt Suomelle sitten oikein on?

   Venäjän uhka ei kumminkaan nyt muuttunut miksikään, olemme nyt Naton eturintama ja Venäjän ensi-iskujen kohde. Ydinase iskuissa Suomi häviää maailmank
   NATO
   741
   1312
  9. Miksi paha saa elää, mutta hyvä kuolee

   https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000009463002.html "Näyttelijä Jasmin Voutilainen on kuollut 27-vuotiaana Salatut elämät -tähti on menehtynyt."
   Sinkut
   42
   1301
  10. Miksi ihminen ei saisi olla ihan normaali hetero?

   Miksi homottajat yrittävät tehdä kaikista homoja?
   Luterilaisuus
   440
   1150
  Aihe