Miksi uusia kerrostaloja tehdään niin nopeasti ja

Anonyymi-ap

halpatyövoimalla, raksamiehiä halpamaista, ? Hyvä esimerkki myös tuo Tikkurilan parvekelasin irtoaminen ja nuoren naisen kuolema seurauksena. Katsottiin kuvaa tuosta parvekkeesta, joka IS:ssa, niin kehikkoon kiinnitetyt parvekelasit näyttävät olevan kehikossa parvekkeen ulkoreunalla jotenkin kiinni. Mutta ei tarpeeksi hyvin. Onko siis tullut suunnitteluvirhe vaiko rakennusvaiheen virhe ja parvekkeen alaosan lasitus mennyt väärin päin. Kuva kertoo kyllä, että lasin tulee aina olla parvekkeen sisäpuolella, ei tollalailla ulkoreunalla.

Vaihtoehto. Onko prujut luettu väärin ymmärretysti vaiko ollut huono suomen kielen taito?

Tämä parvekkeiden kokonaan lasitus on maailman huononin juttu muutenkin. Siitä on tullut muotiasia. Turvallinen se ei todellakaan ole, on se lasi parvekkeen alaosassa sitten kiinni sisäpuoleltakin. Joku ideoinut koko parvekkeen lasituksen, alaosassa parvekkeen reunan tulee olla hyvin vahvaa matyeriaalia niinkuin on ollut kautta aikain betonirakennelmat. Tosin joitakin lauta ynnä muita rakennusmateriaaleja on käytetty.

Myöskin suuret lattiaan asti ulottuvat ikkunat korkeissa kerrostaloissa on se vihon viimeinen arkkitehtuurimoka. Samoin omakotitaloissa ja rivitaloissa, niin ei milloinkaan tule suunnitella maahan saakka olevia ikkunoita, joita nyt näkee ympäri maailmaa viljeltävän. Ensinnäkin se on turvallisuusriski asukkaalle, toisekseen se on roistoille hyvä kulkuväylä suoraan sisälle.

Joissakin mainoksissa ja videoissa näkyy taaperoita taputtelemassa kymmenkerroksisen talon ikkunoita, istuvat lattialla ja hakkaavat jollakin kovalla lelulla lasia. Juuri noin on lasi lattiaan saakka ja lapsi sen edessä leikkii. Vahinkoja varmasti tulee sattumaan enemmän.

Myöskin kun aloitettiin levyjen laitto aluksi julkisiisn rakennuksiin kehikkoon, niin sieltä niitä putoili. Ei millään ruuveilla kiinni, vaan kehikkoon rakoon vaan, helppo laittaa ja nopea valmistaa. Mutta kun ei juuri osu tasan kohdilleen, niin tipahtaa ihmisen päähän.

Ja kun puhutaan energiansäästöstä ja lämpölaseista, niin puppua koko homma. Pakkasilmalla lämpölasi on kylmä ja hohtaa asuntoon viileyttä. Tämä on tosiasia. Lämpölaseista puhuttiin, jotta saatiin niitä myytyä uusiin kerrostaloihin ja asunto-osakeyhtiöt vaihtoivat vanhat lasit lämpölaseiksi. Mitään lämpölaseja ei oikeasti ole edes olemassa.

Palataksemme tuonne lasitetulla parvekeseinälle, voidaan myöskin todeta, että se on paljon kylmempi kuin jos alaosa parvekkeesta olisi esimerkiksi betonia. Betoniparvekkeen alaosa on tiivis yleensä myös reinoista, joten sinne ei tuule mistään lasien raoista. Kokonaan lasitettu parveke ja isot ikkunat tuhlaavat energiaa.

Muistetaanpa nyt ainakin se asia, niin talot/ ihmisten asumukset tulee rakentaa turvallisiksi, kestäviksi ja enrgiaa säästäviksi.

Ei mikään ihme, että kyseisen Tikkurilassa olevan uuden talon asukkaat ovat vavahtaneet, säikähtäneet tuota parvekelasin irtautumista. Onko kuitenkin niin, että lasit myös parvekkeen alaosassa on nopeampi ja halvempi tapa talonrakennusfirmalle. Nopeasti rakennettu ei aina ole hyvä. Onko se kuitenkin tämän päivän ahneus ja kierrätysmateriaalit, jotka saavat aikaan heikkoja rakennelmia.

20

260

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tai sitten joku on tönäissyt sen neidon ikkunan läpi.

   • Anonyymi

    Oletko noin tyhmä ja . Sivistymätön kaikki perustuu. rikaiden ahneiden kokooluslaisen ahneeseen maksimaalisen voiton tavoiteluun nissa ei ole. Kitään vaöiå milainen in laatu ja tai turvallisuus

    Onhan jopa vantaan rakennusvalvontakin hyväksynyt ko rakenteen ja valvonnan
    Vaativilla toimillaan

    Siis äänestä kokoolus. Saat vaan huonompaa asumisen laatua ja raht menee rikkaille kauppiaille


   • Anonyymi

    Tapahtui Kotkassa: Parvekelasit huollettiin ja muutaman kuukauden kuluttua tuli lasi suljettaessa ”syliin”. Lasi laitettiin asentajan toimesta takaisin paikoilleen, jolloin huomattiin, että lasien kiinnityksien säädöt olivat liian ”löysät”. Lasit painavat paljon, ja mikäli lasi olisi tullut esim lapsen syliin, olisi tilanne ollut hirveä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tapahtui Kotkassa: Parvekelasit huollettiin ja muutaman kuukauden kuluttua tuli lasi suljettaessa ”syliin”. Lasi laitettiin asentajan toimesta takaisin paikoilleen, jolloin huomattiin, että lasien kiinnityksien säädöt olivat liian ”löysät”. Lasit painavat paljon, ja mikäli lasi olisi tullut esim lapsen syliin, olisi tilanne ollut hirveä.

    Meillä kans parvekelasi kun avattiin, niin putos alaosastaan syliin roikkumaan, ei parvekkeen lattialle saakka.


  • Anonyymi

   Ahneus on tätäpäivää. Onneks tääl ei oo maanjäristyksii, hajois kaikki kerralla.

  • Anonyymi

   Eu direktiivejä odotellaan talonrakennukseen niin, että lasiseinät pois kokonaan.

   • Anonyymi

    EU- maissa kaikissa uusissa isoissa rakennelmissa ei muuta ookkaan kuin lasiseinää.

    Ristiriita on siinä,....vaaraksi ihmisille rakennuksen sisäpuolella niinkuin ulkopuolella.

    Ristiriita on siinä,....EU määrää vihreiden ponnistelujen kautta, millaisia energiasäästöjä tulisi tehdä, mutta antaa lämpimän ilman poistua asunnoista ilmanvaihdon kautta ja lasitettujen parvekkeiden kautta. Eli ovatko parvekkeet lasitettuina hyvä energian säästöön kohde.

    Lämmitetty sisäilma kerrostaloissa ja muissa poistetaan koneellisesti ja poistetun lämpimän ilman tilalle imee korvausilmaventtiili pakkasilman sisälle lämmitettäväksi. Onko tässä mitään järkeä.?????

    Hölmölän kylät tulisi direktiivein poistaa kartalta.


  • Anonyymi

   Vqntaan raiennusvalvonta on hyväksynyt parvekkeennturvaoliseksi .
   Tosin. Nyt laittanut hyväksymänsä käyttökieltoon

   Oliko tutkittu ollenkaan

   • Anonyymi

    Hyvä kysymys, oliko tutkittu ollenkaan. Mutta kyllä nyt tässä vaiheessa tulee jo reagoida. Ei millään voi tajuta tän päivän arkkitehtuuria. Samanaikaisesti kun puhutaan energiansäästöstä, niin suunnitellaan lasiparvekkeita, joissa vetäviä rakoja, näköjään eivät ees lasit pysy kiinni.


   • Anonyymi

    Juu juu voihan sitä hyväksyä minkä vaan ajattelematta sen enempää asiaa. Asiaan liittyy monenlaisia juttuja, joita ei varmasti tulla tuomaan julkisuuteen, kuten se, kuka on valinnut minkäkin arkkitehdin suunnittelemaan mökin, kuka valitsee rakennusfirman ja lopuksi niin kuka valitsee firman työntekijät. Maailmassa on paljon asioita, joista vaietaan ihan suosiolla.


  • Anonyymi

   376 Markus Kuotesaho

  • Anonyymi

   Nuo lattiaan asti olevat ikkunat ovat hirveitä. Jopa kesämökkejäkin pilataan laittamalla ikkunat lattiaan asti tai koko seinä saattaa olla lasia. Kuinka suuri työ on ikkunanpesu? Asutaan kuin akvaariossa.

   • Anonyymi

    Ei olla kaloja.


  • Anonyymi

   Tarveharkinnan säilyttämistä puolustaa puolueista vain maan suurin duunaripuolue eli Perussuomalaiset .

  • Anonyymi

   Ihan uuteen taloon muutun ja kun tarkastin parvekelasitusta, kaiteen alla roikkuu mustat tiivisteet eli ei ole laitettu kunnolla kiinni kiireen takia. Vinossa lavuaarin aluskaapin jalka ja rapun ovessa iso rako, näkyy lukon kieleke. Nyt pitäs tarkistaa paremmin kaikki ja seurata työn laatua. Olen asunu vanhemmissa taloissa ja paremmin tehty, myös nykyisessä kuuluu kaikki naapurista jopa aivastus, vessa lorotukset myös.

   • Anonyymi

    Multi Hilda Rane taas...


  • Anonyymi

   Kerrostalo asuminen on tarkoitettu lähinnä niille jotka eivät anna suurta painoarvoa asumisviihtyvyydelle tai asumisesta johtuvalle omatoimisuudelle.
   Ei ole syytä rakentaa luksusta massa-asumiseen mihin voidaan sijoittaa eri väestöryhmistä erinlaisiin vähempi toimeentulevia asukkaita.

   • Anonyymi

    mää rakennan vantaajoen rannalle oma kotitalon ihan ite, kasaan se gyprok levyistä ja pelleistä ja sisälle ikeaa kalusteena!!!! ei tule kukaan hyppimään nenille!


  • Anonyymi

   No vittu näitä tehdään Matuja varten, siis maahanTunkeutujia! Yhteiskunna tuilla elävät, korkeintaan pimeitä duuneja, tai alipalkkaisina, ja tuet kelasta/kaupungilta. Vuokran maksaa fatta. Näille ne suurin osa kerrostalon paskoista tänne tehdään. Tuhotaan viimeisetkin metsät ja luonnoniityt ja ghettoja pystyyn vaan. Gryderit ja vuoranantajat rikastuu,me muut kärsitään.

  • Anonyymi

   Järvenpään hoivakodissa tapahtunut myös parvekelasin putoaminen ulko-oven eteen. Onneksi ei ollut kukaan juuri parvekkeen alla.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puukotus koulussa Ylivieskassa

   Nuori puukottanut toista. Onko jollain tietoa mitä tapahtunut? https://www.kaleva.fi/nuori-puukotti-toista-nuorta-ylivieskan-kaisanieme/5438560
   Ylivieska
   193
   11068
  2. Suomi pulassa työttömien kanssa ? Kelan tuet pois !!

   https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/e0bf1770-a252-4d9f-8d78-6d74bbc5ca8b Ainut keino lopettaa tämä vuosia jatkunut pelleily on siirtää oikeasti s
   Maailman menoa
   522
   2846
  3. Yksinasumisen tukeminen lopetettava

   Mukavuudenhaluiset köyhät haluavat asua kalliisti yksin. No ei se mitään, jos maksavat itse asumisensa. Mutta kun eivät. Kun lopetetaan asumistukie
   Maailman menoa
   425
   2093
  4. Farmi-tippuja Jade Nyström paljastaa - Loppukisassa ei puhtaat jauhot pussissa: "Mä itse tiesin..."

   Tätä et nähnyt tv:ssä. Yleisurheilija Jade Nyström oli kautta aikain Farmi Suomen nuorin kisaaja. Nyström tekee aikamoisia paljastuksia tippumisensa j
   Suomalaiset julkkikset
   15
   1916
  5. Oulaisten kaupunki päätti henkilöstön muutosneuvotteluista

   Näinhän tässä kävi, Oulaisten kaupunki päätti henkilöstön muutosneuvotteluista. Kaupunginhallitus päätti, että Vahva Oulainen -toimenpideohjelma edell
   Oulainen
   23
   1139
  6. Näetkö usein häntä?

   Itse nään harmittavan harvoin ja vain vilaukselta. Ne harvat kerrat kuitenkin on tuonut pienen ajan iloa. Toivon koko ajan jotain kohtaamista, missä p
   Ikävä
   50
   901
  7. HS Gallup: kokoomuksen kannatus enää 19,8 %

   KOK: 19,8 % PS: 19,2 % SDP: 19,2 % Kolmen kärki alkaa olla melkoisen tasainen. Aivan kuten viime vaaleissakin. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000
   Maailman menoa
   208
   900
  8. Keklu heilui

   Ylivieskassa https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/eb124d34-19f1-448b-aabe-46ece8d00dfa
   Ylivieska
   19
   826
  Aihe