Suunnitelmatalouden ajan "Espoolaisten talo" on tarpeeton hanke

Anonyymi-ap

Suomen velkaisin kaupunki Espoo suunnittelee velkaantuvansa entistäkin nopemmin harppauksin ja entistä tarpeettomampiin hankkeisiin rahaa lapioimalla. Tällainen täysin tapeeton, Neuvostoliiton suunnitelmatalouden aikakauden mukainen 5-vuotissuunnitelma on Espoolaisten Talo -projekti.
https://www.espoo.fi/fi/espoolaistentalon-arkkitehtuurikilpailu

Vuonna 2018 talon rakennuskustannuksiksi arvioitiin 45 miljoonaa euroa. Päivitetyssä vuoden 2021 suunnitelmassa hinta-arvio on noussut 71,9 miljoonaan euroon, jonka päälle tulee vielä 24% arvonlisävero. Hinta-arvio esitetään tosiaan 100.000 € tarkkuudella, ikäänkuin asia noin toteutuisi.

Todellisuudessa tuon kunnanisien pönötystä varten rakennettavan uuden rakennuksen, ja Espoon velkaantumisen rahareijän kustannukset tulevat olemaan 150...200 miljoonaa euroa.

3

412

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ensin tehdään kallis, blokkimainen kolossi kunnallisilla verorahoilla. Sitten on tarkoitus saada kuulemma myös kauppaliikkeitä tulemaan tuohon kiinteistöön vuokralle. Eipä voisi höperämpää suunnitelmaa enää olla, tuollaiseksi puolittaiseksi kunnalliseksi kauppakeskukseksi.

      Jos tuolla alueella on kaupallista ostovoimaa, ja tarvetta joillekin tietyille liikkeille, niin kyllä tällaiset kauppakeskukset syntyvät itsekseen. Vapailla markkinoilla, ja liiketaloudellisin perustein.

      Kannattaisi kuopata tuollaiset kunnallisin rahoin rakennettavat, museotyyppiset Espoolaisten talot ihan saman tien. Ei tuollaiset komitean suunnittelemat "kaikkien kaupunkilaisten kohtauspaikat" pysy elinkelpoisina ja elävinä.

    • Anonyymi

      Jahas, mutta jos vastaavaa suunniteltaisiin Tapiolaan, olisit innoissasi, vai mitä? Mutta kun Espoon keskustaan, niin heti ollaan vastakarvaan.
      Negatiiviset asenteet Espoon keskustaa kohtaan elävät - uskomatonta kyllä- jopa yhden ellei peräti kahden sukupolven ylikin.
      Jo heti alun alkaenkin , 1970- luvulta lähtien on Espoon keskustaa on haukkumalla haukuttu ja otettu maalituksen kohteeksi ja saman halutaan jatkuvan edelleenkin ettei vain uutta kohdetta otettaisi haukuttavaksi. Sitä missä itse asutaan?
      .Suurpeltoa on toki arvosteltu mutta samanlaista vuosikymmeniä kestävää parjauskamppanjaa ei ole siihen kohdistettu, olisiko jo opittu että maalittaminen, median harjoittamanakin, kohdistui se sitten asuinalueeseen tai yksilöön , on kielletty jalain vastaista?

      Hyvä vain jos tuonne saadaan jotain uutta ja hienoa. Toki olen lukenut että Espoon keskus se asemanseutu siis, ei joidenkin mielestä ansaitse yhtään mitään.
      Jotkut vastustavat periaatteessa kaikkea uudistamista varsinkin jos ne uudistushankkeet kohdostuu asuinalueeseen joka ei tue tai edusta omaa, tiettyä poliittista ideologiaa.
      Kokoomus vihaa Espoon keskustaa, heidän mielestään siellä asuu Espoon surkeimmat ja epämiellyttävimmät ihmiset joten asukoon vastakin äärimmäisen niukkojen palveluiden ja kaiken muun vähääkään ylellisemmän ulkopuolella edelleenkin. Heikkolahjaisille, köyhällistölle on turha rakentaa yhtään mitään kaunista tai kiellyttävää, eivät ansaitse yhtään mitään.

      Kookomuksen perinteisiä kannatusalueita kehitetään, tuunataan ja parannetaan, koska äänestäjiä halutaan miellyttää vastakin eikä heidän kannatuksestaan haluta luopua. Niitä ruokitaan., kohdellaan hyvin ja hemmotellaan.
      Kun poliittinen ajattelutapa on erilainen, ei tarvitse välittää alueessta lainkaan, ei edes kehittää parempaan suuntaan. Päinvastoin.
      Äkkiähän tuo selviää, keitä missäkin äänestetään. Oikeistovoittoinen Espoo tietysti haluaa hyyssätä omaa äänestäjäkuntaansa, kehittää heidän asuinalueitaan.

      Espoo on oikeastaan kaupunkina ihan samanlainen kuin meidän taloyhtiö, samanlainen hallinnoltaan ja asenteiltaan.. Outoa miten kaikki kettumaisuus toistuu, vain pienemmässä ja suppeammassa mittakaavassa.

    • Anonyymi

      Tuo "Espoon talo" nimellä kosiskellaan pelkästään myötätuntoa turhalle hankkeelle.
      Espoolaiset ei tuota taloa tarvitse ja kaupungilla toimitiloja olisi hallinnolle yllin kyllin!

      Oikea paikka Espoon hallinnolle olisi entiset (Fortum, Nokia, Microsoft) kiinteistöt Keilaniemessä, ei vaan kelpaa?????????

      Lisäksi Sote vie Espoolta 200 miljoonaa tulon siirtona ja toiset 200 milj. perinteistä tulonsiirtoa maakuntiin!!
      Raha on vain numero, pitkä tie vielä Italian ja Kreikan kohtaloon.
      Kyllä EU tulee apuun solidaarisuudesta varmaan, jos ollaan talousahdingossa:):)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2896
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      83
      2652
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2158
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1459
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe