Pedon merkki (ja adventismin väite sapatti - sunnuntai)

Anonyymi-ap

Olen aiemmin vastustanut adventismin väitettä siitä, että sapatin korvaaminen sunnuntailla olisi pedon merkki.

Ja ilman tiettyä "puuttuvaa linkkiä" tuo adventismin väite olisikin ilman muuta virheellinen: eihän sapatin korvaaminen sunnuntailla mitenkään voi olla tekijä, joka mahdollistaa ostamisen/myymisen, mutta sapatin viettäjiltä ostaminen/myyminen estettäisiin.

Raamattu kun nimenomaan kertoo, että tulee aika, jolloin ilman pedon merkin ottamista ei voi ostaa/myydä mitään, mutta tuon pedon merkin ottaja joutuu kadotukseen eli hel*ettiin.

Mutta:
Nyt on paljastunut tuo "puuttuvaa linkki", jota on salassa valmisteltu jo pitkään.

Sen nimi on Digi-ID, ja Suomen valtion sivuilta varmasti löytyy tietoa aiheesta.

Voi nimittäin käydä niin, että:
1) Digi-ID:tä ei myönnetä sille, joka viettää sapattia

2) Jo aiemmin myönnetty Digi-ID voidaan mitätöidä tai asettaa osto/myyntikielto päälle siltä, joka viettää sapattia

3) voidaan vaatia ostamisen/myymisen edellytyksenä sitä, että on Digi-ID ja sitä, ettei ko. Digi-ID ole ostamisen / myymisen sulkulistalla.

Jos tällaiset muutokset lailla pakotetaan voimaan, niin silloin voi syntyä tilanne, että adventistit ovatkin koko ajan olleet voimassa. Jos näin on, niin vilpitön pahoitteluni aiemmasta joidenkin ehkä adventistivastaiseksi kokemasta kirjoittelustani (joka tosin ei sinänsä hyökännyt ketään vastaan henkilökohtaisesti, vaan ainoastaan esitti väitteen siitä, ettei sapatin korvaaminen sunnuntailla mitenkään voi olla pedon merkki).

Tosin edelleen jää auki tämä kysymys:

Raamatun teksti esittää, että tuo pedon merkki konkreettisesti otetaan oikeaan käteen / otsaan.

Eräs adventisti väitti, että tuo "oikeaan käteen / otsaan" ei tarkoittaisikaan konkreettisesti, vaan että kyse olisi vertauskuvasta, jossa "oikeaan käteen" = teot ja "otsaan" = ajatukset ja asenne.

Onhan Raamatussa toki paljonkin vertauskuvia muutenkin, mutta eikö muualla Raamatussa yleensä ole vertauskuva selkeästi vertauskuvaksi sanottu, eikä mitään piilovertauskuvia ?!

Eli jos tuo "oikeaan käteen / otsaan" todella on vertauskuva (kuten adventistit väittävät) niin miksei Raamatussa sanota sen olevan vertauskuva, vaan ainakin suomenkielinen Raamattu antaa ymmärtää, että tuo aivan konkreettisesti tarkoittaisi jonkin merkin (mahdollisesti mikrosiru tai jopa sitäkin pienempi nanosiru) ?

Eli ainakin osittain asia on edelleen epäselvä, mutta periaatetasolla tuo Digi-ID avaa oven sille mahdollisuudelle, että adventistit saattavat ainakin osittain olla oikeassa väitteineen siitä, että sapatin korvaaminen sunnuntailla olisi pedon merkki, jolloin kyllä silti jää tulkintakysymykseksi, miten asia oikeasti on, sillä silloinki käytettäisiin tuota Digi-ID:tä välikappaleena ostamisen/myymisen sallimiseen / kieltämiseen, eli pedon merkki (jos sillä adventistien mukaan tarkoitetaan sapattipyhän korvaamista sunnuntaipyhällä) ei suoraan estäisi ostamista/myymistä, vaan tuo ostamisen/myymisen estäminen tapahtuisikin välillisesti Digi-ID:n avulla, ja tuo sapattiasia ainoastaan aiheuttaisi sen, että viranomaiset tallentaisivat johonkin rekisteriin tiedon siitä, kuka viettää aitoa sapattipyhää, ja sitten tuota tietoa käytettäisiin Digi-ID:n avulla ostamisen/myymisen estämiseen.

JOS asia on näin, kuten yllä kuvasin, tämä herättää kysmyksen:
Voiko uskova olla ottamatta pedon merkkiä (eli viettää aitoa sapattipyhää) ja silti ostaa/myydä kuten ennenkin, jos omaa riittävät tietotekniset taidot kyseisen viranomaisrekisterin hakkerointiin siten, että käy poistamassa itseltään tuon "viettää sapattipyhää" -merkinnän ?

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Eli jos tuo "oikeaan käteen / otsaan" todella on vertauskuva (kuten adventistit väittävät) niin miksei Raamatussa sanota sen olevan vertauskuva, vaan ainakin suomenkielinen Raamattu antaa ymmärtää, että tuo aivan konkreettisesti tarkoittaisi jonkin merkin (mahdollisesti mikrosiru tai jopa sitäkin pienempi nanosiru) ?"

      Ilmestyskirja on täynnä symboliikkaa. Kun tuntee Vanhaa testamenttia, on helppo nähdä, että noin 70% Ilmestyskirjasta toistaa Vanhan testamentin asioita. Ilmestyskirja selittää itse itseään ja Vanha testamentti loput. Näin on ihan helppoa ymmärtää mitä pedon merkki tarkoittaa. Raamatun ei tarvitse sanoa milloin kyse on symboliikasta. Lukija tietää sen kun tuntee Raamattua, jos vain ookeasti tuntee Raamatun.

      Jo evankeliumien kirjoittajat, sekä Paavalikin käyttivät itse symboliikkaa Vanhasta testamentista, joka oli heidän ainoa Raamattunsa. Heillä kun ei ollut Uutta testamenttia. Eivätkä hekään kerro sinulle milloin he sitä käyttivät ja milloin eivät.

      Kaikenlaiset nykyteknologiaan liittyvät arvaukset voidaan heittää raamatunselityksistä romukoppaan. Raamattua ei kirjoitettu sinulle eikä minulle. Raamatun tekstien kohderyhmä on Raamatun kirjojen kirjoitusajankohdan ihmiset. Vain he saattoivat ymmärtää, mitä kirjoittajalla oli mielessään. Vain heillä oli oikea tuon ajan maailmankuva, jota meillä ei todella ole.

      Raamatun teksteistä on edelleenkin satoja sanoja, joiden merkityksiä eivät parhaatkaan tutkijat tiedä. Niiden sanojen tilalle on ollut pakko keksiä sanan selityksiä, jotka sopivat jonkun kuvittelijan mielestä parhaiten tekstin asiayhteyteen. Aiemmin näitä keksittyjä käännössanoja oli paljon enemmän ja myöhemmin havaittiin, kuinka paljon löytyi sanoja, joiden merkitystä oli arvattu pieleen. Mutta sanojen todellisia merkityksiä löydetään joka vuosia uusia. Niitä löytyy Raamatun ajan muista kirjoituksista kuin Raamattu, erityisesti kuolleen meren kääröjen löytöjen ansiosta.

      Raamatun ajan lukijat eivät ymmärtäneet yhtään mitään nykyajan tietotekniikasta tai 2000-luvun teknologisesta yhteiskunnasta. Eivätkä siitä ymmärtäneet hekään, jotka kirjoittivat kirjansa, jotka päätyivät Raamattuun. Miten he olisivat osanneet kirjoittaa lukijoilleen jostakin mikrosirusta jonain merkkinä kun he eivät olisi edes tajunneet koko mikrosirun päälle yhtään mitään?!! On huuhaata yrittää väittää näistä asioista jotakin muuta.

      Vasta nykyajan tietotekniset ratkaisut ovat auttaneet ymmärtämään Raamattua paremmin. Tuhansien kirjakääröjen digitointi, Raamatun kielien tutkimus, uusin Raamatun ajan kielien tutkimus, arkeologia, astropologia ja Raamatun ajan kulttuurien tutkimus ovat auttaneet tulkitsemaan Raamattua niin kuin Raamatun ajan ihmiset ovat sitä todennäköisimmin ymmärtäneet. He eivät ole ymmärtäneet hölkäsen pöläystä digiteknologiasta.

      Vastaus löytyy Raamatusta kun unohtaa kaiken maailman salaliittoteoriat siruista. Tuollaisten taikauskoisten kuvitelmien todesta ottaminen aiheuttaa vain turhaa ahdistusta.

      • Anonyymi

        Kiitos mielenkiintoisesta artikelista harvemin näkee noin asiallista kirjoitusta.

        Sinua voisi kiinostaa mitä Sebastian Matula puhuu tuolla Media 7 ja sieltä ihan alas
        Ne puheet on Ruotsinkielisiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      682
      5087
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3534
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      156
      3287
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2543
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2369
    6. 261
      1960
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1487
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      99
      1389
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1369
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1150
    Aihe