Kuolinpesän ulosotto

Anonyymi-ap

Jos kuolinpesä menee ulosottoon niin meneekö sen osakkaiden henkilökohtaiset luottotiedot samalla? Entä jos omaisuus on metsää niin kauanko siinä menee että saavat realisoitua rahaksi ja otettua omansa?

8

1701

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos kuolinpesä "menee ulosottoon", kyse lienee jo vanhemmasta jakamattomasta kuolinpesästä, jonka raha-asioista pesän osakkaat ovat kaikki henkilökohtaisessa vastuussa.

      Tuoreen kuolinpesän osalta konkurssi syrjäyttää ulosoton.

    • Anonyymi

      Mitä lie tarkoittaa tuo? Olisiko kyse siitä että kuollut henkilö oli velkaa ja ulosotto ulosmittaa kuolinpesästä kaiken ja jää vielä velkaakin. Ei tällöin osakkaat ole vastuussa, menee velkojien tappioksi.

    • Anonyymi

      Kuolinpesän osakkaat ovat vastuussa kuolinpesän maksuista, toki ymmärrän ettet täällä voi yksityiskohtaisesti kertoa tietoja. Onko kuolinpesä ollut jakamattomana kauan vai ei?

      Jos vainajalla on jäänyt velkoja joita ei ole pystytty maksamaan kuolinpesän varoista ja nämä velat on siirtynyt ulosottoon perittäväksi, niin ulosotto ulosmittaa metsämaan, sitten metsämaa huutokaupataan ja mitä rahaa sieltä sitten tulee, menee ulosoton kuluihin, velkojen maksuun. Tässä tapauksessa jos kyseessä on ylivelkaantunut pesä, niin metsämaasta saadut rahat menevät ja pesä todetaan varattomaksi, perintä päättyy.

      Toki tilanne voi olla myös toinen, jos kyseessä vanha kuolinpesä jota ei ole jaettu (esim. vainaja kuollut 2000-luvulla) . Tällöin jos kuolinpesälle tulee velkaa, tai laskuja jää maksamatta, niin vastuussa on kuolinpesän osakkaat. Toki tässäkin vaiheessa ulosotto ulosmittaa metsämaan mutta jos siitä saatu rahasumma ei kata velkoja, niin sitten peritään osakkailta, voidaan periä vaik yhdeltä jos muilla osakkailla ei ole omaisuutta tai rahaa.

      • Anonyymi

        Kuolinpesän osakas on vastuussa jos on ottanut pesästä rahaa tai on kirjoittanut nimensä kuolinpesän velkaan. Eli siis osallinen velkaan. O


    • Anonyymi

      Kyseessä pari vuotta jakamatta ollut pesä. Kuolinpesä omistaa 50% metsätilasta ja 50% omistaa kuolinpesän ulkopuolinen henkilö. Kuolinpesässä 3 osakasta joista yhdellä velkaa 20 tuhatta joka ulosmitattu nyt hänen osuudesta. Myydäänkö kaikki metsät ja jaetaan kaikille myös velattomille osuudenhaltijoille rahat? Vai ulosotto myy vain velallisen osan? Entä kun kuolinpesällä on vain se 50%? Purkaako joku taho väkisin yhteisomistuksen? Entä jos toinen omistaja ei halua myydä? Jaetaanko jotenkin palstoiksi? Vai kaikki pakkohuutokaupalla?

      • Anonyymi

        Asiat ovat sovittavissa, jos tahtoa neuuvotteluun ja sopimiseen löytyy molemmilta puolilta.

        "Kun kuolinpesän osakkaan osuus pesästä on ulosmitattu, on pesänjakajan toimitettava kuolinpesän jako. Jako voidaan kuitenkin toimittaa osakkaiden sopimalla tavalla, mikäli velkoja siihen suostuu ja ulosottomies antaa tähän luvan. "
        https://www.minilex.fi/a/velkaisen-osakkaan-osuus-kuolinpesästä-voidaan-ulosmitata

        Eli toisin sanoen, jos asia sopii velkojille ja ulosottomiehelle, kuolinpesässä voidaan tehdä myös osittainen jako, jossa vain tämän yhden osakkaan osuus otetaan erilleen ja muuten pesä jatkaa ennallaan.


    • Anonyymi

      Pesän velat ja osakkaan velat on kaksi eri asiaa. Kenenkään elossa olevan osakkaan on turha yrittää viedä pesään omia velkojaan. Kun pesä on perunkirjoitettu niin pesän asiat selvitetään ja velkojen jälkeen jos jää jotain, niin hän jolla on velkoja saa oman tasaosuuden muiden kanssa.

      Mutta kannattaisiko etsiä tietoa ajantasaisesta säädöskokoelmasta Finlexistä. Googleen voisi syöttää esim. finlex kuolinpesä velka perunkirjoitus.

    • Anonyymi

      Helpoimmalla pääsee kun muut osakkaat lunastavat velkaisen ulos pesästä. Jos omaisuutta ei siis haluta myydä ja arvo riittää velkoihin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      96
      1792
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      118
      1352
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1297
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1216
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1104
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      903
    7. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      391
      842
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      45
      837
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      832
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      133
      799
    Aihe