Eljas Simojoki ja Elmo Kaila

Olivat Isänmaan miehiä!

46

101

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Simojoesta sanottua:

   Hänen poliittisen ajatusmaailmansa ydin, unelma Suur-Suomesta, kietoutui kiihkeään körttiläiseen uskoon. Pappissukujen kasvatti syntyi körttiperheeseen Raution pappilassa Pohjanmaalla.

   Tovereidensa piirissä “Simppa” oli rajujen leikkien johtaja, joka kunnostautui jopa katutappeluissa.

   Hänen ristiriitainen persoonansa kieppui jossakin körttiläisyyden ja sotaseikkailijan roolin välissä. Samalla tavalla hän oli ristiriitainen monella tapaa. Turhamainen ulkonäöstään ja imagostaan, arka kunniastaan, innokas esittelemään voimiaan ja taitojaan. Samalla hän oli täysin piittaamaton rahasta ja omaisuudesta.

   Nuorukaisen liukuminen aatekirjon laitaoikealle on kuvaus ihmismielen hurahduksesta ajattelumaailmaa, jossa rauhallinen harkinta ja toisten ihmisten mielipiteiden kunnioitus ovat täysin tuntemattomia. Elias Simojoki ajautui vuosi vuodelta kohti ajatuksen ja aatteen tislautumista muiden vihaamiseen ja omien totuuksien ylistykseen. Körttiläisyys ja herättäjäliike muodostivat uskonnollista pohjaa kiihtyvälle vihalle.

   Hän oli romanttinen ääriajattelija, äkkipikainen ja puheissaan aggressiivinen. Miehen luonteenpiirteistä puskee esiin tietty rajattomuus ja jopa kaikkivoipaisuus. Hänen oli todella vaikea nähdä virheitä omassa toiminnassaan ja maailma suodattui hänelle hyvä-paha-asetelman läpi.

   AKS:ssä Simojoen toverien joukossa oli Urho Kekkonen, joka Ylioppilaslehden ”Minä olin diktaattori” -pakinassaan olisi nimittänyt Simojoen uskontoasian ministeriksi. He olivat kuitenkin erilaisia nuorukaisia: Kekkonen raisu urheilija ja naistenmies, Simojoki ujo askeetti. Lyseolaisena hän oli ehdottanut, että pojat voisivat tanssia keskenään, koska tyttöjen kanssa tanssiminen voisi aiheuttaa ”alhaisia tunteita”.

   Hänen johtamansa nuorisojärjestö Sinimustien toimintaa tutkittaessa paljastui myös yksityiskirjeitä, joissa hän lupaili poliittisten vastustajiensa vielä saavan keskitysleirimajoituksen, kunhan hänen johtamansa ”uusi nuoriso” olisi vallassa. Asiasta syntyi eduskunnassa ja lehdistössä mittava skandaali.

   Nuorison taipumus mustavalkoiseen ajatteluun miellytti suuresti Simojokea, jonka maailmankatsomus muodostui valon ja pimeyden, hyvän ja pahan välisestä taistelusta. Mustaa paitaa sinisen solmion kanssa kantavat sinimustapojat ja -tytöt palvoivat päällikköään. Simojoki pyrki muokkaamaan järjestöä
   vahvasti Hitler-Jugendin kaltaiseksi ja valmentamaan heistä tottelevaisia taistelijoita, jotka tulevaisuudessa häämöttävän maailmanpalon syttyessä olisivat alttiit antamaan kaikkensa isänmaan puolesta
   "Kun tämä nuoriso kutsutaan lippujen alle, ei sen paikka ole luentosalissa eikä sen tarvitse tuntea fasismin tai kansallissosialismin teoriaa, sen tulee vain: Uskoa, totella ja taistella."
   ”Elias teki paljon muuttuakseen nuorison kaltaiseksi – yhden asian ihmiseksi. 35-vuotiaana ‘musta Simppa’ oli aikuisen ihmisen vallalla ja kokemuksella varustettu, mutta teini-ikään psykososiaalisesti jumittunut. Oivallinen roolimalli itseään etsivälle nuorisolle siis.” Simojoki ei kuitenkaan ollut koskaan erityisen taitava organisoimaan järjestöpohjaista toimintaa, saati huolehtimaan edustamiensa järjestöjen raha-asioista.

   Pappi, joka leikki tulella. Vahvasta kirkollisesta identiteetistään huolimatta Elias Simojoki oli mitä poliittisin ja yksisilmäisin toimija. Elias Simojoki ei luonteensa vuoksi menestynyt pappistehtävissä uran luojana.
   Hän toimi pikkuseurakunnissa mm. Kiuruveden pitäjänapulaisena vuodesta 1929. Hän osasi kuulijoidensa itkettämisen taidon, mikä oli hyvien saarnaajien yksi ylivoimatekijä, kun kohteena olivat pohjoisemman Suomen herkät ihmiset. Kerran hän jopa kiipesi Kiuruveden kirkon torniin ristin päälle ystävänsä kauhistukseksi.
   Pappina hän oli yhtä jyrkkä kuin poliitikkonakin: tanssi vei helvettiin, ja sinne joutuivat Simojoen mielestä myös Helsingin hiekkarantojen uimapukuiset naiset.
   Pohjois-Savossa Elias Simojoen kannatus oli niin suurta, että hän pudotti eduskunnasta oman esimiehensä, Kiuruveden kirkkoherra Väinö Malmivaaran. Mutta vain pari vuotta myöhemmin yli 700 seurakuntalaista vaati pitäjänapulaisen eroa; syynä eivät niinkään olleet äkkijyrkät mielipiteet vaan se, että Simojoella oli taipumusta suoraan, usein myös laittomaan, toimintaan ja omintakeiseen moraaliin.

   Monet aikalaiset pitivät Simojokea suorastaan naiivina, jonka aikuistuminen alkoi vasta, kun hän meni vuonna 1937 naimisiin ja sai vuonna 1939 pojan.

  • Anonyymi

   Simojoesta sanottua, osa II

   Simojoki ei ollut ensisijaisesti reaalipoliitikko, vaan poliittinen fanaatikko. Hänen elämäntehtävänsä ja poliittinen määränpäänsä oli Suur-Suomi.

   Simojoki ei kuvia kumarrellut, eikä uskonut lain pyhyyteen. Tämä johti 1930-luvulla säännöllisesti toistuviin vierailuihin käräjäoikeudessa ja usein pappismies oli myös tuomiokapitulin puhuteltavana. Hän koetteli puheillaan ja kirjoituksillaan jatkuvasti aikakauden sanavapauden rajoja. Simojoki joutuikin useita kertoja oikeuteen kirjoituksistaan. Ja myös teoistaan: kesällä 1930 hän sai kolmen kuukauden ehdollisen vankeustuomion osallisuudesta kuopiolaisen rullatehtaan työntekijän kyyditykseen. IKL:n kansanedustajana Simojoki mokasi 30-luvun puolivälissä perusteellisesti, kun sotkeutui Viron äärioikeistolaisten vapsien vallankaappaushankkeeseen. Simojoki osallistui Viron diktaattorin Konstantin Pätsin kyyditykseen ja menetti tästä hyvästä väliaikaisesti papin virkansa. Eduskunnassa fasistinen IKL jäi pikkupuolueeksi ja kokoomus heitti Paasikiven johdolla ”hitleriläiset” ulos. Kesäkuussa 1938 oikeuslaitos lakkautti Sinimustat ja samana kesänä sisäministeri Kekkonen lakkautti IKL:n.
   1930-luvun lopulla Elias Simojoki oli kiivaan työtahdin, henkilökohtaisten vastoinkäymisten ja poliittisen marginalisoitumisen uuvuttama.

   Patologisen kiihkon surullinen taudinkuva. Elias Simojoki oli 1930-luvun lopulla vankan kristillisen vakaumuksen omaava fasisti, joka ihaili Hitleriä ja lumoutui natsien aatemaailmasta. Kansallissosialismi oli hänelle johtava kansallinen aate Euroopassa. Simojoki oli aikansa lapsi, joka eli äärinationalismin ja uskonnon ristipaineessa ja jonka toiminnan taustalla oli luterilaisen uskon, rasismin ja äärinationalismin epäpyhä kolminaisuus.

   Talvisodan rintamalla Elias oli huomannut, että sosiaalidemokraatit työmiehet taistelevat ja kuolevat Suomen riveissä ihan niin kuin muutkin. Hän päätti pyytää anteeksi SDP:ltä, kun sota loppuu. Elias Simojoki kuoli Laatokan jäällä tammikuun 25. päivänä 1940 niin kuin oli elänytkin: aatteen puolesta yltiöpäisesti.

   Globaalikapitalismi on tuottanut yhteiskuntiin liian paljon häviäjiä, jotka etsivät elämälleen ja olemassaololleen merkitystä. Googlesta löytyy valokuvia nuorista pojista tammikuisella hautausmaalla tekemässä natsitervehdystä kynttilät kädessä. Parikymppiset suomalaispojat tärisevät tammikuun pakkasilla Kiuruveden sankarihautausmaalla farkkutakeissa ja lenkkareissaan kunnioittamassa yli kahdeksankymmentävuotta sitten kuollutta pappia.

   ihminen voi kantaa sisässään sekä rakentavia että tuhoisia voimia samanaikaisesti, mutta jos ajattelusi on yhteistä fasismille ja toimit kuin fasisti, niin etkö myös silloin ole sellainen.
   Simojoen elämässä hätkähdyttävintä ei ole hänen fundamentalisminsa, rotuvihansa, jesuiittamaisuutensa tai häikäilemätön toimintansa lapsia lumonneena fasismin pillipiiparina. "Kylmäävintä on se, että tuon kaiken teki vilpitön kristitty, lämmin ystävä, lapsirakas altruisti, sankarillinen sotilas ja runoista lumoutunut ikuinen nulikka."

   • Tuhoisa voima on Ryssän raiskaaminen ja tappaminen ettei totuus unohdu.
    Viha on täysin oikeutettu tunne tällöin.
    Suosittelen luettavaksi Elmo Kailan elämäkertaa "Ryssän Vihassa".


   • Anonyymi
    OikeistoSosDem kirjoitti:

    Tuhoisa voima on Ryssän raiskaaminen ja tappaminen ettei totuus unohdu.
    Viha on täysin oikeutettu tunne tällöin.
    Suosittelen luettavaksi Elmo Kailan elämäkertaa "Ryssän Vihassa".

    Eikös Kaila ollut se saksalaisen kanafarmarin habituksen omannut hintelä pikkumies, joka oli kovin hurmoshenkinen jo ennen Pilvettären potkurin päähänsä osumista?


   • Anonyymi
    OikeistoSosDem kirjoitti:

    Tuhoisa voima on Ryssän raiskaaminen ja tappaminen ettei totuus unohdu.
    Viha on täysin oikeutettu tunne tällöin.
    Suosittelen luettavaksi Elmo Kailan elämäkertaa "Ryssän Vihassa".

    Hitlerin kaksoisolento. Sieg Heil !!!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eikös Kaila ollut se saksalaisen kanafarmarin habituksen omannut hintelä pikkumies, joka oli kovin hurmoshenkinen jo ennen Pilvettären potkurin päähänsä osumista?

    Ei vaan polttoleirien pomo Heinrich Himmler.


  • Anonyymi

   Kaila oli luonteeltaan aika lailla erilainen kuin Simojoki. Halusi pysytellä taustavaikuttajana ja kaihtoi julkisuutta. Politiikkaan hän ei osallistunut suoraan lainkaan.

   • Kaila halusi työväestön mukaan Suojeluskuntiin mitä voidaan pitää Aseveliskselin syntynä.


   • Anonyymi
    OikeistoSosDem kirjoitti:

    Kaila halusi työväestön mukaan Suojeluskuntiin mitä voidaan pitää Aseveliskselin syntynä.

    Samaahan toivoi Simojoki.

    Mutta eikös se asevelisosialismi varsinaisesti syntynyt tammikuun kihlauksessa, taustatekijänään käynnissä oleva talvisota ja kansallinen yhtenäisyys sotaponnistuksissa?


   • Anonyymi
    OikeistoSosDem kirjoitti:

    Kaila halusi työväestön mukaan Suojeluskuntiin mitä voidaan pitää Aseveliskselin syntynä.

    Ei kuitenkaan onnistunut siinä.

    Tuossa kaima jo kertoikin, mihin aseveliakselikäsite perustui. Sitä paitsi suojeluskunnissahan oli paljon maalaisliittolaisia, joita et itsekään ole aiemmin pitänyt aseveliporukkana.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Samaahan toivoi Simojoki.

    Mutta eikös se asevelisosialismi varsinaisesti syntynyt tammikuun kihlauksessa, taustatekijänään käynnissä oleva talvisota ja kansallinen yhtenäisyys sotaponnistuksissa?

    Kylkös.


  • Anonyymi

   Vippasin valmista:

   Olavi Paavolainen osallistui jatkosodan aikana vuonna 1943 Suomen kulttuurirahaston ensimmäisille kulttuuripoliittisille päiville. Paavolainen kertoo miten puheessa toisensa jälkeen toistui Snellman, Snellman, Snellman. Kulttuuripäiville asepuvussa osallistunut Paavolainen ihmetteli sitä, että koolle kerääntynyt vanhoillinen seurakunta oli päättänyt unohtaa että maailmassa vallitsee sota ja nuoret miehet ovat rintamalla.

   Kun Hitlerin sotaonnen käännyttyä myös Suur-Suomi-projektin loppu alkoi näyttää todennäköiseltä, Paavolainen alkoi etsiä syyllisiä ja nimesi suurimman vastuun kantajaksi Akateemisen Karjala-Seuran.

   Akateeminen Karjala-Seuran aatteellisia juuria olivat fennomania sekä ryssänviha (ryssästä saa puhua vain hammasta purren). Itä-Karjalan ja Inkerin lisäksi AKS kantoi huolta myös Länsi-Pohjan ja Ruijan suomalaisvähemmistöjen asemasta.

   Kansallisfilosofi Snellmanin peruskehikon muodostivat perhe, yhteiskunta ja valtio. Tähän kehikkoon maailmankansalaisuus ei sovi kovin hyvin. Kosmopoliittinen intressi ei Snellmanin mukaan voinut johtaa toimintaan, koska kukaan ei voi tietää mikä on ihmiskunnan etu.

   Suur-Suomesta haaveilun perustelut löytyivät tuon ajan geopoliittisista käsityksistä Suomen-maan luonnollisista rajoista. AKS hahmotteli keräävänsä Suur-Suomen rajojen sisälle suurimman osan suomensukuisista heimoista. Inkeri olisi luterilaisena ja suomenkielisenä kuulunut itseoikeutettuna Suur-Suomen alueeseen, mutta oli yksi merkittävä reaalipoliittinen este: miljoonakaupunki Pietari/Leningrad.

   AKS:n emotionaalinen lataus puolestaan kasvoi venäläisvastaisuudesta. Jääkäriaktivisti ja konspiraattori Elmo E. Kaila allekirjoitti kirjoittamansa kirjeet ”veljesi ryssänvihassa”. AKS:n retoriikka on muutenkin huomionarvoista, tunnuslauseita olivat mm. ”pirua ja ryssää vastaan” sekä ”pirua ja ruotsalaisuutta vastaan”. Liekö sitten taistelu ”pirua” vastaan vai mikä kerännyt erityisesti teologian ylioppilaita sekä eri herätysliikkeisiin kuuluneita (erityisesti heränneitä) seuran jäseniksi.

   Kaila edusti ryssänvihan äärilaitaa myös politiikassa. Mannerheimin valmistautuessa kesällä 1919 hyökkäämään Suomesta käsin Pietariin tukeakseen valkoisten kenraalien Judenitšin ja Koltašakin sotaa, Kaila suhtautui Mannerheimin sotaretkeen penseästi, koska valloituksen jälkeen Pietari olisi luovutettu valkoisille venäläisille kenraaleille. Leningrad/Pietarille Elmo Kailalla oli paljon parempi vaihtoehto, koko kaupunki oli tuhottava upottamalla se veden alle.

   Jatkosodan alussa ei pelkästään AKS, vaan myös suomalainen poliittinen eliitti ja Mannerheim odottivat Hitlerin suunnitelman onnistumista, Leningrad olisi tuhottu, hengissä säilyneet venäläiset olisi ajettu itään ja tilalle olisi perustettu jonkinlainen vapaakaupunki.

   Luettiin AKS:n parissa toki muutakin kuin Snellmania ja Raamattua. Monet nuoret intellektuellit kuuluivat ainakin jossakin vaiheessa seuraan, kuten esim. Martti Haavio, Urho Kekkonen ja AKS:n hovirunoilijana pidetty Matti Kuusi. Matti Kuusi kertoo muistelmissaan itse lukeneensa mm. Spengleriä.

   Oswald Spenglerin kirja länsimaiden perikadosta oli tietenkin sopivaa luettavaa. Spenglerin ajatuksista AKS:n ajattelijat ammensivat pontta näkemyksilleen siitä, että Suomi, johon olisi liitetty Itä-Karjala, Aunus ja Muurmanni, nousisi Pohjolan johtavaksi valtioksi. Suur-Suomi edustaisi uutta pohjoista kulttuuria rappeutuvien eurooppalaisten valtioiden ja näiden edustamien sivilisaation rinnalla.

   Ukko-Snellman olisi varmaan kääntynyt haudassa, jos olisi tiennyt mihin kaikkeen riekkumiseen hänen nimeään ja ajatuksiaan oikein käytetään.

   Marski ratsastelee ja patsastelee edelleen, nyttemmin hieman nykytaiteen varjossa. Mannerheim olisi varmaan tyytyväinen, jos tietäisi että Pietari on tätä nykyä venäläisten valkoisten kenraalien hallinnassa. Karskisti sanottuna, ei siinä marskin sotaretkeä tarvittu, vaan aikaa ja kärsivällisyyttä.

   Moni AKS:n jäsen (lähes 400 eli suurin piirtein 10 % koko AKS:n jäsenmäärästä) maksoi Suur-Suomi –projektista kovan hinnan kaatumalla sodassa, mutta sodasta hengissä palaneet tekivät usein näyttävän karriäärin. Unelmat Suur-Suomesta eivät toteutuneet, mutta henkilökohtaista urakehitystä se ei haitannut.

   Konspiraattori Elmo Kailakin loukkaantui vaikeasti, ei kylläkään rintamalla, vaan lentonäytöksessä, jossa lentokoneen potkuri iski häntä päähän. Toivuttuaan syvästä tajuttomuustilasta Kaila oli kokenut uskonnollisen herätyksen. Aika pian näytti venäläisvihakin ainakin osittain lientyvän. Näkyvänä merkkinä voidaan pitää sitä, että Kaila ei enää lopettanut kirjeitään allekirjoitukseen "veljesi ryssänvihassa", ryssänviha sai jäädä pois, siitä lähtien Kailakin oli pelkkä veli.

   • Onko Päämaja näytelmässä oleva TK-luutnantti joka menee kirjoittamaan asemien huonosta varustautumisesta Paavolainen?


  • Anonyymi

   Kyllä tästäkin ketjusta selviää, että OikSosDem on pesunkestävä kansallissosialisti eli natsi.

   • Tässä on nyt kyse Saatanan Valtakunnan ikiaikaisesta pahuudesta ja todistusaineistoa saamme päivittäin slaavilaisesta barbariasta.


   • Jos ei vallan natsi niin rikollinen kuitenkin. Kiihottaminen kansanryhmää vastaan ja vihapuhe on asioita, joista OikeistoSosDem tulee tuomita.

    https://yhdenvertaisuus.fi/vihapuhe


   • Aragoni kirjoitti:

    Jos ei vallan natsi niin rikollinen kuitenkin. Kiihottaminen kansanryhmää vastaan ja vihapuhe on asioita, joista OikeistoSosDem tulee tuomita.

    https://yhdenvertaisuus.fi/vihapuhe

    Voisin ihan hyvin viedä sinut käräjille herjaamisesta mutta en viitsi.
    Sinä puhut vihapuheesta ja kansankiihottamisesta ja Ukrainassa raiskataan 4-vuotiaita lapsia. Koita nyt hieman ottaa suhteellisuudentajua.
    Jos sinussa on yhtään miestä vedät rikolliseksi nimittelysi takaisin.   • Ja sama meno jatkuu kohdallasi.

    "10 §
    Kiihottaminen kansanryhmää vastaan
    Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

    https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110511


   • Aragoni kirjoitti:

    Ja taas edelleen nimimerkki OikeistoSosDem jatkaa laissa tuomittavaa kirjoitteluaan.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiihotus_kansanryhmää_vastaan

    Tiedoksi että kun nimittelet rikolliseksi jotakuta jota ei ole tuomittu rikoksesta saatat syyllistyä herjaamiseen.
    Pitäskö sun tehdä aloite mainittujen teosten poistamiseksi kirjastosta niiden sisältämän "vihapuheen" vuoksi.
    Oletko noin uskomattoman naiivi että mielestäsi naapurissa olevaa ihmisoikeusrikollista tulee suojella "vihapuheelta".


   • OikeistoSosDem kirjoitti:

    Voisin ihan hyvin viedä sinut käräjille herjaamisesta mutta en viitsi.
    Sinä puhut vihapuheesta ja kansankiihottamisesta ja Ukrainassa raiskataan 4-vuotiaita lapsia. Koita nyt hieman ottaa suhteellisuudentajua.
    Jos sinussa on yhtään miestä vedät rikolliseksi nimittelysi takaisin.

    Ellan lutuna, ihanko käräjille :-) Teeppä se, sittenhän nähdään, mistä tipi oikeasti pissii :D

    Sotarikokset ovat aina sotarikoksia ja ansaitsevat tuomion. Sinä olet viime aikoina kuitenkin nimitellyt kokonaista sielukasta kansaa rikoksen tunnusmerkit täyttävin ilmaisuin täällä Suomi24:ssä.


   • Aragoni kirjoitti:

    Ellan lutuna, ihanko käräjille :-) Teeppä se, sittenhän nähdään, mistä tipi oikeasti pissii :D

    Sotarikokset ovat aina sotarikoksia ja ansaitsevat tuomion. Sinä olet viime aikoina kuitenkin nimitellyt kokonaista sielukasta kansaa rikoksen tunnusmerkit täyttävin ilmaisuin täällä Suomi24:ssä.

    "KIIHOTTAMINEN KANSANRYHMÄÄ VASTAAN
    Kun kyseessä on kiihottaminen kansanryhmää vastaan, sillä on seuraavia tunnusmerkkejä:

    1. Vihapuhetta sisältävällä viestillä on yleisö eli lukijoita tai vastaanottajia. Viestiä on levitetty yleisölle tai viesti on julkaistu siten, että yleisö voi nähdä sen. Tällaisia viestejä ovat esimerkiksi kirjoitukset sosiaalisessa mediassa tai blogissa. Rangaistavaa on myös, jos joku linkittää tällaista materiaalia.
    2. Yleisönä on riittävän suuri määrä ihmisiä. Yleisö voi olla myös suljettu ryhmä sosiaalisessa mediassa, jos ryhmä on riittävän suuri tai jos kuka tahansa voi päästä suljettuun ryhmään rekisteröitymällä.
    3. Viestissä käytetään ilmaisuja, joissa uhataan, solvataan tai panetellaan jotakin ihmisryhmää. Viestissä esimerkiksi hyväksytään väkivalta tai syrjintä jotakin ihmisryhmää kohtaan, tai sitä toivotaan.
    4. Kiihottamisen tunnusmerkki on myös, jos ihmisiä verrataan eläimiin tai loisiin.
    5. Viestissä toivotaan, että johonkin ihmisryhmään kuuluva henkilö joutuu väkivallan uhriksi.
    6. Viestissä kutsutaan johonkin ihmisryhmään kuuluvia yleisesti rikollisiksi tai alempiarvoisiksi tai käytetään heistä halventavia nimityksiä."


   • Aragoni kirjoitti:

    Ellan lutuna, ihanko käräjille :-) Teeppä se, sittenhän nähdään, mistä tipi oikeasti pissii :D

    Sotarikokset ovat aina sotarikoksia ja ansaitsevat tuomion. Sinä olet viime aikoina kuitenkin nimitellyt kokonaista sielukasta kansaa rikoksen tunnusmerkit täyttävin ilmaisuin täällä Suomi24:ssä.

    Et ole sen arvoinen. Mielenkiintoista että kun aina viittaat "sielukkaaseen kansaan" niin se osaltaan vähän viittaa siihen että sympatiseeraat Venäjää?
    Pitäisikö sinun postuumisti viedä Eljas Simojoki, Elmo Kaila, Friedrich Nietzsche ja Oswald Spengler käräjille?
    Tai sitten olet uskomattoman naiivi?


   • Aragoni kirjoitti:

    Ja sama meno jatkuu kohdallasi.

    "10 §
    Kiihottaminen kansanryhmää vastaan
    Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

    https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110511

    Niin miksi sitä joka raiskaa pikkulapsia pitäisi sanoa?
    Hyväksi ihmiseksi?


   • OikeistoSosDem kirjoitti:

    Niin miksi sitä joka raiskaa pikkulapsia pitäisi sanoa?
    Hyväksi ihmiseksi?

    Olenko niin väittänyt, siis pikkulasten raiskaajia hyviksi ihmisiksi ? Raiskaajat ja kaikki sotarikolliset kuuluvat tuomiolle ankarimman mukaan, myös putler esikuntineen.

    Sinä kuitenkin demonisoit kokonaisen kansan useissa kirjoituksissasi. Et voi kiistää tätä. En kuitenkaan viitsi kerätä tietokantaa arveluttavista kirjoituksistasi, mutta jos jatkat samaan malliin, joku jossain vaiheessa näin kaiketi tekee. Jos alennat itsesi samaan viiteryhmään Ano Turtiaisen kanssa, on vika yksin sinun.


   • OikeistoSosDem kirjoitti:

    Et ole sen arvoinen. Mielenkiintoista että kun aina viittaat "sielukkaaseen kansaan" niin se osaltaan vähän viittaa siihen että sympatiseeraat Venäjää?
    Pitäisikö sinun postuumisti viedä Eljas Simojoki, Elmo Kaila, Friedrich Nietzsche ja Oswald Spengler käräjille?
    Tai sitten olet uskomattoman naiivi?

    Ihan saman laisia ihmisiä ovat venäläiset kuin suomalaiset, kuitenkin sillä erotuksella, että ovat sielukkaampia kuin me, sielultaan vanhaa kulttuurikansaa, päinvastoin kuin me suomalaiset, jotka olemme perimältämme epämääräinen sekoitus idän, lännen ja etelän vaikutteita ja perimää.

    Itsenäisyytemmekin on nuori. Säilyttääksemme sen on huolehdittava siitä, että kaltaisesi vihanlietsojat ja ihmisvihaajat torpataan. Kohdaltasi asian hoitanee KRP. Tämä tapahtuu, jos tapahtuu, täysin minusta riippumatta.


   • Aragoni kirjoitti:

    Olenko niin väittänyt, siis pikkulasten raiskaajia hyviksi ihmisiksi ? Raiskaajat ja kaikki sotarikolliset kuuluvat tuomiolle ankarimman mukaan, myös putler esikuntineen.

    Sinä kuitenkin demonisoit kokonaisen kansan useissa kirjoituksissasi. Et voi kiistää tätä. En kuitenkaan viitsi kerätä tietokantaa arveluttavista kirjoituksistasi, mutta jos jatkat samaan malliin, joku jossain vaiheessa näin kaiketi tekee. Jos alennat itsesi samaan viiteryhmään Ano Turtiaisen kanssa, on vika yksin sinun.

    Huomautan edelleen vakavasti että ei ole syytä nimitellä.ketään rikolliseksi ilman esitutkintaa ja tuomiota. Annan myöskin tämän olla koska et selvästikään aina hallitse itseäsi.
    Sitten on pakko kysyä ihan ystävyydellä että oletko ollut ajelemassa rsuhanjunalla ja osoittamassa mieltä Euro-ohjuksia vastaan?
    Huomautan myös että 80 prosenttia Venäjän kansasta kannattaa sotaa.
    Tämä tästä.


   • Aragoni kirjoitti:

    Ihan saman laisia ihmisiä ovat venäläiset kuin suomalaiset, kuitenkin sillä erotuksella, että ovat sielukkaampia kuin me, sielultaan vanhaa kulttuurikansaa, päinvastoin kuin me suomalaiset, jotka olemme perimältämme epämääräinen sekoitus idän, lännen ja etelän vaikutteita ja perimää.

    Itsenäisyytemmekin on nuori. Säilyttääksemme sen on huolehdittava siitä, että kaltaisesi vihanlietsojat ja ihmisvihaajat torpataan. Kohdaltasi asian hoitanee KRP. Tämä tapahtuu, jos tapahtuu, täysin minusta riippumatta.

    Käyttäessäsi termiä ihmisvihaaja syyllistyt taas kerran itse vihakirjoitteluun.
    Minua on täällä vuosien varrella solvattu ties miksi mutta en voinut kuvitella että alennut Everstiluutnantin tasolle.
    Pitääkö sinun tosiaan mennä omaan kurjastoosi ja pyytää niin Zarahustra kuin Länsimaiden Petikato hävittämään ettei sielukas venäläinen loukkaantui?
    Dostojevski on muuten pitkäpiimäistä.paskaa.


   • OikeistoSosDem kirjoitti:

    Huomautan edelleen vakavasti että ei ole syytä nimitellä.ketään rikolliseksi ilman esitutkintaa ja tuomiota. Annan myöskin tämän olla koska et selvästikään aina hallitse itseäsi.
    Sitten on pakko kysyä ihan ystävyydellä että oletko ollut ajelemassa rsuhanjunalla ja osoittamassa mieltä Euro-ohjuksia vastaan?
    Huomautan myös että 80 prosenttia Venäjän kansasta kannattaa sotaa.
    Tämä tästä.

    Miten niin samanlaisia. Emme mene raiskaamaan ja tappamaan?


  • Anonyymi

   Myös Jussi Niinistö on laskettava viisaisiin miehiin ja punaerkit- ervastit ikuisiin väärässäolijoihin
   Telaketjumies oli oikeassa

   "Puolustusministerinä perussuomalainen Jussi Niinistö uskoi tankkeihin, miinoihin, tykkeihin ja rynnäkkökiväärimiehiin. Moni naureskeli."
   www.hs.fi/sunnuntai/art-2000009464304.html

  • Olivat kyllä huippu kansaa! Rakastan heitä ja myös toista heistä! SAAMELAISET SAAMELAIsET LETS GO

  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sinkun läheisyyspula FWB uhka vai mahdollisuus?

   Aloin tässä vakavasti harkitsemaan FwB-miehen ”ottamisen” mahdollisuutta. Tosiaan itsellä alkaa kohtapuolin olemaan viik
   Sinkut
   206
   2332
  2. Voiko noin komea mies olla epävarma?

   Jotenkin mahdoton ajatus, mut nyt ymmärtäisin sen käytöksen mua kohtaan, jos näin on 🤔
   Ikävä
   168
   2173
  3. Luovuttaisit jo

   Tekee pahaa katsoa näitä keskusteluja, joissa kaipaat minua niin paljon. En ole susta kiinnostunut, joten voisitko lopet
   Ikävä
   169
   1622
  4. Jos Martina nai Aussi miehen

   Tekeekö saman homman, kun meni Eskon kanssa naimisiin, veti pullollisen valkoviiniä aamupalaksi, ja oli kännissä omissa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   345
   1533
  5. Aamun ajatuksia

   Meillä oli vahva yhteys. Sitä ei voi selittää, sen vain tunsi. Olen ikävöinyt sinua siitä asti, kun tiemme tavallaan erk
   Ikävä
   105
   1425
  6. R.I.P. taas nuori urheilija - menehtyi 37-vuotiaana.

   Petri Koivisto vartioi Oulun Kärppien ja Espoon Bluesin maalia. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010252054.html
   Maailman menoa
   27
   1304
  7. No oletko nyt

   Nainen tyytyväinen kun ei olla kohta enää missään tekemisissä? Minä en mutta ei sillä väliä. Vanhemmalle naiselle
   Ikävä
   54
   1194
  8. Vaitiolo velvollisuus!

   Meinasin jo mennä sanomaan,kaksi hoitajaa keskusteli kovaäänisesti kahvilassa hoitokodin asioita kuinka kurjaa,on saatto
   Karstula
   19
   1029
  9. Ethän sinä

   vaan luule, että oon varattu🤔
   Ikävä
   37
   985
  10. Mitä ihminen tekee, olipa se sitten fyysistä tai henkistä, sama energia tulee lopulta takaisin

   Monien kansojen tiedossa on karman laki, vaikka he eivät tietäisikään, että kyse on karman laista. Mitä ihminen tekee,
   Hindulaisuus
   109
   815
  Aihe