Piepuoluetentti tänään YLE:llä klo 21

Anonyymi-ap

Mukana myös SKP:n edustaja. Kuka aikoo katsoa?
Pienpuolueiden yhteenlaskettu osuus puoluekannatusmittauksissa ennen vaaleja on ollut reilut 3,5% joista valtaosa taitaa mennä kovassa nosteessa oleville Liberaaleille.

24

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kannattaa katsoa.
      SKP:n alamäki on taittunut. Vaaliohjelma on asiallinen. Rauhanpolitiikka etenee.

      • Anonyymi

        Ehdottomasti kannattaa katsoa. Löytyy Yle Areenasta jos joku ei nähnyt televisiosta tai haluaa katsoa vielä toiseen kertaan.


    • Anonyymi

      Ei ole tuo SKP:ta edustaja Tiina Sandberg kyllä nimenä mitenkään tunnettu.

    • Anonyymi

      SKP:n pääsihteeri menestyy hyvin. Hän pysyy puolueen kannanotoissa kiinni. Sosialismin, maailmanrauhan puolesta natojäsenyyttä vastaan.

      • Anonyymi

        Liki kaikessa samaa mieltä äärioikeiston miesten kanssa. Mistähän moinen johtuu?


      • Anonyymi

        Mitäs SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg on mieltä siitä, että pitääkö Venäjän lopettaa Ukrainan kansainvälisesti tunnustettujen valtioalueiden miehitys, Krim mukaan lukien, ja vetää miehitysjoukkonsa ja hallintonsa kokonaan pois Ukrainasta, jolloin koko sodan voi olettaa loppuvan, vai onko SKP sittenkin sitä mieltä, että Venäjälle on luovutettava sotasaaliina ja palkintona x - miljoonaa ukrainalaista sekä x - neliökilometriä Ukrainan valtioaluetta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäs SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg on mieltä siitä, että pitääkö Venäjän lopettaa Ukrainan kansainvälisesti tunnustettujen valtioalueiden miehitys, Krim mukaan lukien, ja vetää miehitysjoukkonsa ja hallintonsa kokonaan pois Ukrainasta, jolloin koko sodan voi olettaa loppuvan, vai onko SKP sittenkin sitä mieltä, että Venäjälle on luovutettava sotasaaliina ja palkintona x - miljoonaa ukrainalaista sekä x - neliökilometriä Ukrainan valtioaluetta?

        Kyllähän SKP vieläkin tuntuu kuvittelevan että venäjä ja neuvostoliitto ovat yksi ja sama aisa. Kremlin pelikirjaa pelataan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän SKP vieläkin tuntuu kuvittelevan että venäjä ja neuvostoliitto ovat yksi ja sama aisa. Kremlin pelikirjaa pelataan.

        SKP kyllä tuomitsi kannanotossaan 24. helmikuuta 2022, siis kahdeksan vuotta Krimin miehityksen jälkeen ensin perskannikkaansa kaiveltuaan, "Putinin sodan" Ukrainassa, vaatien sen lopettamista ja sanoen, että "Venäjän toimet huokuvat isovenäläisyyttä ja imperialismia" ja että "Vladimir Putinin päätös aloittaa sota Ukrainassa" "asettaa koko maailman turvallisuuden vaakalaudalle".

        Samassa kannanotossaan SKP vaati kuitenkin estämään Ukrainalle annettavan aseavun, mikä olisi toteutettaessa tarkoittanut sitä, että Ukrainan armeijan kyky puolustaa maata olisi romahtanut nopeasti ja Venäjä olisi miehittänyt maan, eikä olisi enää Ukrainaa ja sen itsenäistä kansaa, vaan he eläisivät nyt Vladimir Putinin fasistihallinnon orjuudessa.

        Suomen Kommunistinen Puolue ei ole vaatinut Venäjää vetämään miehitysjoukkojaan ja -hallintoaan pois Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta, mistä voi tulkita että puolue hyväksyy Venäjän imperialistisella hyökkäyssodallaan valtaamien Ukrainan valtioalueiden ja niillä asuvien ukrainalaisten pakkoliitokset Venäjän valtioalueeseen.

        SKP siis käytännössä hyväksyy juuri sen isovenäläisen imperialismin, jonka se tuossa helmikuun 2022 kannanotossaan kirjallisesti tuomitsi.
        Tästä ilmeisestä ristiriidasta on syytä kysyä selvitystä SKP:n pääsihteeriltä Tiina Sandbergilta.


    • Anonyymi

      Hevosenkenkäteoria oli tänään tentissä näkyvissä: äärivasemmisto (SKP:n Tiina) ja äärioikeiston edustajat olivat liki kaikesta samaa mieltä. Ei heitä oikeastaan erottanut mitenkään toisistaan.

      Muuten tentti oli todella onnistunut tv-lähetys. YLE:n juontaja piti homman hyvin käsissään ja 13 osallistujaa kurissa. Puheenvuoroja jaettiin hyvin ja kaikki saivat sanoa asiansa rauhassa ilman marinmaista päällehuutoa ja hysteriaa. Oli suorastaan ilo katsoa lähetystä ja sivistynyttä keskustelua mielenkiintoisista poliittisista aiheista.

    • SKP:n kannanotto 24.2. 2022

      "Venäjän presidentti Vladimir Putinin päätös aloittaa sota Ukrainassa on täysin tuomittava ja asettaa koko maailman turvallisuuden vaakalaudalle. Suomen kommunistinen puolue ei hyväksy näitä Venäjän toimia Ukrainassa. Venäjän toimet huokuvat imperialismia ja isovenäläisyyttä.
      Putinin lausunnot hyökkäyksestä ovat olleet äärimmäisen nationalistisia ja militaristisia. Hän on verrannut nykyistä tilannetta ja Saksan hyökkäystä Neuvostoliittoon tavalla, joka rinnastaa Naton ja Natsi-Saksan. Venäjän kokema sotilaallinen uhka ei kuitenkaan missään tapauksessa oikeuta tätä hyökkäystä, vaan vastuun kantavat Putin ja hänen tukijansa. Putin on myös lausunnoissaan perustellut toimiaan kommunismin vastaisena tekona.
      Euroopassa on välittömästi kutsuttava koolle kansainvälinen kokous, jossa Natosta ja Yhdysvalloista riippumatta aletaan valmistella rauhanneuvotteluja Venäjän, Ukrainan ja Naton välillä. Nyt tarvitaan rauhanaloitteita ja uskottavia suurvaltapolitiikkaan sitoutumattomia maita. Naton on myös kannettava vastuunsa vastakkainasettelun voimistamisesta, ja pidättäydyttävä pahentamasta tilannetta omilla toimillaan. Emme halua, että imperialistien välinen vastakkainasettelu muuttuu enää yhtään sotaisammaksi ja vahingollisemmaksi kuin se nyt on.
      Tällä hetkellä kaikkein tärkeintä on suojella siviiliväestöä etulinjan molemmin puolin. Tarvittaessa Suomen on valmistauduttava ottamaan vastaan alueelta pakenevat pakolaiset, jotka tarvitsevat turvapaikkaa, ja toimittaa Ukrainaan humanitaarista apua.
      Asevienti Suomesta Ukrainaan ei tule kyseeseen. Suomi ei voi olla uskottava rauhan rakentaja, jos se aseistaa Ukrainaa. "
      https://www.skp.fi/artikkelit/putinin-lopetettava-sota

      Olkoon Ukrainan sota viimeinen kapitalistien välinen sota.
      Venäjän ja naton yhteenotto uhkaavat koko maailman turvallisuutta. Sota on normaali kapitalismin markkinoiden synnyttämä sota. Nato on selvästi ilmaissut näkemyksensä siirtää Ukrainan jälkeen vastakohtaisuudet Kiinan suunnalle. Arvovaltaiset natomaiden johtajat ovat kiukuissaan Kiinan (myös Intian) tuotantovoimien nopeasta kehityksestä mutta jonka ohessa Kiina ei esitä mitään sanktioita kauppakumppaneille.

      Ukrainan sota voidaan nimittää toisinkin. Se on porvarien välinen sota.
      SKP ja sen pääsihteeri arvioivat myös sitä kuinka sotaisuuden kriisistä voitaisiin päästä irti.
      Se on tässä:
      https://www.skp.fi/asiakirjat/maailma-tarvitsee-rauhaa-ja-rauha-sen-rakentajia

      Yleismaailmalliset turvallisuusjärjestelmät ovat tuhoutuneet. Ne eivät kykene estämään sotia. On laadittava uudet organisaatiot ja linjaukset. Sodasta tulee tehdä rikos. Sotaan kiihottamisesta tulee tehdä rikos. Ristiriitoja taatusti tulee jatkossakin. Ongelmat tulee ratkaista rauhanomaisesti. On kuunneltava toisten huolia, mietittävä ja ratkaistava pulmat ilman aseita.
      Vaikka Ukrainan sota on porvarien sota niin siitä huolimatta kaikkien tervejärkisten on toimittava sodan lopettamisen puolesta.

    • Anonyymi

      Kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus:

      "Vaikka Ukrainan sota on porvarien sota niin siitä huolimatta kaikkien tervejärkisten on toimittava sodan lopettamisen puolesta."

      Venäjä, josta samainen kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus kirjoitti joulukuussa 2019 Mitä fasismi tarkoittaa nykyajassa -aloituksen kommentissaan > "Tämän päivän Venäjä on kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio" - on ollut hyökkääjävaltio Ukrainassa helmikuusta 2014 alkaen, kun taas Ukraina ja sen urhea kansa käyvät Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan valtuuttamaa puolustustaistelua.

      Tuota Venäjän fasismidiktatuurin imperialistista hyökkäyssotaa Ukrainaa ja sen työtä tekevää kansaa vastaan tukevat Kiinan kommunismidiktatuuri, Pohjois-Korean kommunismidiktatuuri, Venäjän federaation kommunistinen puolue sekä suomalaiset Kommunistien liitto ja Kommunistinen työväenpuolue ja tähän joukkoon kuuluu myös Suomen Kommunistisen Puolueen jäseniä.

      SKP ja sen pääsihteeri Tiina Sandberg ei ole halunnut tuomita kommunistitovereittensa tukea Vladimir Putinin fasistihallinnon imperialistiselle hyökkäyssodalle Ukrainaa ja sen kansaa vastaan, eikä vetämään miehitysjoukkojaan ja -hallintoaan pois Ukrainan valtioalueelta, mikä tarkoittaa sitä, että näennäisestä Venäjän hyökkäyksen tuomitsemisestaan huolimatta SKP on tätänykyä käytännössä Vladimir Putinin fasistihallinnon nöyrä pikkuapulainen.

    • Anonyymi

      Päällimmäisenä tästä tentistä tosiaan jäi mieleen se miten SKP:n Tiina oli todella monessa asiassa samaa mieltä suomalaisten äärioikeiston edustajien kanssa.

      Mistähän moinen johtuu?

    • Fasismia ihannoivan kapitalistidiktaattorin kommentti voidaan jättää huomiotta. Samaa törkyä pidemmän aikaa.
      Pienpuoluetentissä kiinnitti huomiota, kuinka monet niistä yhtyivät SKP:n vaaliohjelman näkemyksiin. Se on ottanut joitakin kommentoijia pattiin. Niillä vain ei ole kokonaisvaltaista yhteiskunta-analyysiä.
      Sodanvastaisuus näkyi. Sosiaali-ja ja perusturvasta oltiin huolestuneita. Monia muitakin hyviä seikkoja tuotiin esiin.
      Harkimon puolue tiedetään Kokoomustakin mustemmaksi. Persuista eronneet/erotetut eivät uskaltaneet paahtaa täysillä oikeistovaltaa. Ne ajoivat niin sanotusti mustilla lyhdyillä. Toki jotkut esittivät kansallisuusvihaa.
      Tiina Sandberg esiintyi tyylikkäästi ja asiantuntevasti ketään loukkaamatta.
      SKP:n vaaliohjelmaan kannattaa tutustua. Se luotaa syvästi suomalaista yhteiskuntaa. Sen rinnalle nostaisin -
      https://www.skp.fi/asiakirjat/maailma-tarvitsee-rauhaa-ja-rauha-sen-rakentajia - maailma tarvitsee rauhan rakentajia. Eikö totta?

    • Anonyymi

      Kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacuksen mukaan on siis "törkyä" joka "voidaan jättää huomiotta", jos vaatii Venäjän fasismidiktatuuria vetämään miehitysjoukkonsa ja -hallintonsa pois Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta kuten sekin, jos tuomitsee Venäjän fasismidiktatuurin imperialistista hyökkäyssotaa Ukrainassa tukevat kommunistiset valtiot Kiinan ja Pohjois-Korean sekä niin ikään sitä tukevat Venäjän federaation kommunistisen puolueen, suomalaisen Kommunistien liiton ja Kommunistisen Työväenpuolueen, ja vielä osan Suomen Kommunistisen Puolueen jäsenistöstä, jotka ovat hyökkäyssotahurmoksessaan kannustamassa kiivaasti Venäjän fasismidiktatuuria voittamaan hyökkäyssotansa ja orjuuttamaan Ukrainan ja sen kansan.

      Noin minä ymmärrän tämän kommunistin vaahtosuisen raivokkaan purkauksen noihin esittämiini asioihin.
      Ilmanko on SKPn poliittinen kannatus nolla(0) kun jopa puolueen terävimmän etujoukon ymmärrys ja sen pohjalta tehdyt ulostulot ovat noin ala-arvoista laatua.
      Täkäläisetkin kommunistit konttaavat Vladimir Putinin fasistihallinnon edessä suurella antaumuksella, se on aivan ilmeistä.

      Mutta mikä on Suomeen kansanedustajan vaativaan virkaan pyrkivän SKP:n pääsihteerin Tiina Sandbergin ja siten myös SKP:n kanta: Pitääkö Venäjän vetää kaikki miehitysjoukkonsa ja -hallintonsa pois Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta ja ukrainalaisten kodeista vai haluaako Sandberg ja SKP sittenkin pakkoluovuttaa x - miljoonaa ukrainalaista lasta, naista ja miestä sekä x - neliökilometriä Ukrainan valtioaluetta Suur-Venäjää hyökkäyssodillaan rakentavan Vladimir Putinin ja hänen fasistihallintonsa sotasaaliiksi ja palkinnoksi sotarikoksistaan Ukrainassa?

    • Anonyymi

      " Kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacuksen mukaan on siis "törkyä" joka "voidaan jättää huomiotta", "

      Olettepa aika tyhmä natsiksi. Ainoa hyvä piirre teistä suomalaiselle fasismille on, että olette sitkeä. Laulatte samaa virttä vuosikausia. Olette toisin sanoen törkyläjä vailla vertaa.

    • Anonyymi

      "Pienpuoluetentissä kiinnitti huomiota, kuinka monet niistä yhtyivät SKP:n vaaliohjelman näkemyksiin."

      Olen tästä täysin samaa mieltä. Useampakin suomalaista äärioikestoa edustava puolue tuntui olevan tosiaan Tiina Sandbergin kanssa samaa mieltä (ja toisinpäin) todella monesta asiasta. Suorastaan hämmästyttävä ilmiö.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Hevosenkenkäteoria

    • Anonyymi

      Pienpuolue tentissä erikoista oli se, että ns. äärioikeistolaiset puolueet esittivät jopa ohjelmiensa vastaisia lausuntoja. Ne yhtyivät samoihin kantoihin joita SKP:n vaaliohjelmassa esiintyy. Äärioikeistolaiset esiintyivät lyhdyt sammuksissa.

      SKP ei muuta kantojaan mitä vaaliohjelmassa kerrotaan.
      https://skp.fi/asiakirjat/rahat-hyvinvointiin-ei-aseisiin-skpn-eduskuntavaaliohjelma-2023
      Sikäli kuin muut puolueet tukevat SKP:n ehdotuksia, se on hyväksi maallemme.

      • Anonyymi

        Mutta tuohan on sama asia vain toisin sanottuna: äärivasemmisto ja äärioikeisto osoittivat tentin perusteella olevansa käytännössä yhtä ja samaa porukkaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta tuohan on sama asia vain toisin sanottuna: äärivasemmisto ja äärioikeisto osoittivat tentin perusteella olevansa käytännössä yhtä ja samaa porukkaa?

        Emme vastusta, jos äärioikeisto tukee SKP:n vaaliohjelmaa. Se tarkoittaisi sitä, että äärioikeisto on lakannut Suomesta.


    • Anonyymi

      Ei näy SKP:n pääsihteeriä Tiina Sanbergia vastaamassa täällä hänelle esitettyihin asiallisiin kysymyksiin, joten jatketaanpa jutustelua.

      Kun Suomen Kommunistisen Puolueen pääsihteeriltä ja eduskuntavaaliehdokkaalta Tiina Sanbergilta kysyy täällä sitä, että miksi SKP ei halua vaatia Venäjää vetämään sotajoukkojaan ja miehityshallintoaan Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta, ja sitä miksi SKP ei halua tuomita Vladimir Putinin fasistihallinnon imperialistista hyökkäyssotaa Ukrainassa tukevia kommunistisia valtioita ja kommunistisia puolueita niin Venäjällä kuin Suomessakin, niin elämäntyönään kommunismidiktatuuria Suomeen puuhasteleva nimimerkki Partacus solvaa suupielet vaahtoa roiskuen tuon kysyjää, siis minua, "törkyläjäksi", "natsiksi" ja "fasistiksi".

      Moskovan puoluekoulun ja Sirola-opiston kommunistiaivopesukoneistot ovat toteuttaneet niille annetun tehtävän ilmeisen onnistuneesti, kun kaikki Moskovan Kremlin tekojen ja rikosten moittiminenkin on niiden läpikäyneiden mielestä yksinomaan fasisti-natsien törkyä.

      SKP:n poliittinen kannatus on suomalaisten keskuudessa soikea nolla(0), joten kannattajakorttien keruuksihan se taas parin viikon päästä olevien vaalien jälkeen puolueella menee, mikäli meinaavat edelleen rekistreröitynä puolueena jatkaa.

      https://yle.fi/a/74-20019561

    • Törkyläjä:
      "Kun Suomen Kommunistisen Puolueen pääsihteeriltä ja eduskuntavaaliehdokkaalta Tiina Sanbergilta kysyy täällä sitä, että miksi SKP ei halua vaatia Venäjää vetämään sotajoukkojaan ja miehityshallintoaan Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta....."

      SKP:n vastine 24.2.2022:
      "Venäjän presidentti Vladimir Putinin päätös aloittaa sota Ukrainassa on täysin tuomittava ja asettaa koko maailman turvallisuuden vaakalaudalle. Suomen kommunistinen puolue ei hyväksy näitä Venäjän toimia Ukrainassa. Venäjän toimet huokuvat imperialismia ja isovenäläisyyttä.
      Putinin lausunnot hyökkäyksestä ovat olleet äärimmäisen nationalistisia ja militaristisia. Hän on verrannut nykyistä tilannetta ja Saksan hyökkäystä Neuvostoliittoon tavalla, joka rinnastaa Naton ja Natsi-Saksan. Venäjän kokema sotilaallinen uhka ei kuitenkaan missään tapauksessa oikeuta tätä hyökkäystä, vaan vastuun kantavat Putin ja hänen tukijansa. Putin on myös lausunnoissaan perustellut toimiaan kommunismin vastaisena tekona.
      Euroopassa on välittömästi kutsuttava koolle kansainvälinen kokous, jossa Natosta ja Yhdysvalloista riippumatta aletaan valmistella rauhanneuvotteluja Venäjän, Ukrainan ja Naton välillä. Nyt tarvitaan rauhanaloitteita ja uskottavia suurvaltapolitiikkaan sitoutumattomia maita. Naton on myös kannettava vastuunsa vastakkainasettelun voimistamisesta, ja pidättäydyttävä pahentamasta tilannetta omilla toimillaan. Emme halua, että imperialistien välinen vastakkainasettelu muuttuu enää yhtään sotaisammaksi ja vahingollisemmaksi kuin se nyt on.
      Tällä hetkellä kaikkein tärkeintä on suojella siviiliväestöä etulinjan molemmin puolin. Tarvittaessa Suomen on valmistauduttava ottamaan vastaan alueelta pakenevat pakolaiset, jotka tarvitsevat turvapaikkaa, ja toimittaa Ukrainaan humanitaarista apua.
      Asevienti Suomesta Ukrainaan ei tule kyseeseen. Suomi ei voi olla uskottava rauhan rakentaja, jos se aseistaa Ukrainaa. "
      https://www.skp.fi/artikkelit/putinin-lopetettava-sota

      Törkyläjä on itse ilmottautunut "törkyläjä-natsi-fasistiksi:
      Demokraattinen porvari ei harjoita vuodesta toiseen samasta asiasta valehtelua.

    • Anonyymi

      Kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacuksen ylempänä linkittämä SKP:n kannanotto 24. helmikuuta 2022 julkaistiin vasta puolueen kahdeksan vuoden antaumuksellisen perskannikan kaivelun jälkeen, sillä Venäjä hyökkäsi Ukrainaan jo helmikussa 2014, eikä tuossa SKP:n kannanotossa tai missään muussakaan puolueen julkaisemassa kannanotossa vaadita Venäjää vetämään miehitysjoukkojaan ja -hallintoaan pois Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta.

      Sen sijaan SKP kyllä vaatii tuossa 24.2.2022 kannanotossaan estämään aseavun Ukrainalta, mikä SKP:n vaatimuksen toteuttaminen olisi tarkoittanut Ukrainan puolustuksen nopeaa romahtamista jo viime keväänä. Tämä olisi tiennyt Venäjän fasismidiktatuurin voittoa ja Ukrainan kansan orjuuden alkamista Vladimir Putinin fastihallinnon sortokoneiston alla.

      Kommunistit ymmärtävät täysin mitä Ukrainalle annettava aseapu tarkoittaa, kuten kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacuksen kommentista Ukrainan sota jatkuu -ketjussa näemme:

      "Partacus
      2023-02-19 19:58:59

      -

      USA rahtaa jatkuvasti aseita Ukrainaan. Ukraina pysyy pystyssä natomaiden aseviennin ansiosta."

      Ei näy SKP:n pääsihteeriä ja eduskuntavaaliehdokasta täällä käymässä vaalikamppailua ja vastaamassa hänelle tässä ketjussa esitettyihin kysymyksiin ja kritiikkiin puoluetta kohtaan. Miksi?

    • Anonyymi

      SKP:ta tentissä edustanut Tiina Sandberg sai Helsingistä 129 ääntä.

      129 ääntä ei riitä eduskuntapaikkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3078
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1046
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      50
      937
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      816
    Aihe