Joko se venäjän suurhyökkäys meni ohi

Anonyymi-ap

Onko kellään tietoa? Milloin se muuten alkoi?

108

132

2Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ryssiltä vaikuttaisi alkavan puhti loppumaan. Wagnerit on loppu, ammattisotilaat on lähes loppu, raskasta rautaa on kovin vähän ja tykistön ammuksiakin satunnaisesti. Pelkällä mobikkilaumalla ei syvyyteen hyökätä ja niitäkin pitäisi pystyä huoltamaan jos saavutettu alue halutaan pitää, mutta edes se ei onnistu joten kohta on peräännyttävä vähintään alkuperäiselle lähtötasalla tai taaemmas.

      • Anonyymi

        Eli vaikuttaa siltä ett suurhyökkäys on lässähtänyt totaalisesti?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli vaikuttaa siltä ett suurhyökkäys on lässähtänyt totaalisesti?

        Kyllä ,siltä tuntuu


    • Anonyymi

      ISW: Venäjän keväthyökkäys todennäköisesti lähellä loppua
      Venäjän aloittama suurhyökkäys on todennäköisesti lähellä loppuaan, arvioi yhdysvaltalainen Institute for the Study of War (ISW) -ajatushautomo. ISW pohjaa arvionsa muun muassa ukrainalaisten asevoimien edustajien kommentteihin, joiden mukaan Venäjällä on muun muassa vaikeuksia kerätä ja keskittää riittävästi joukkojaan Donbasin alueelle.

      Venäläisjoukoilla on ISW:n mukaan lisäksi vaikeuksia saavuttaa operationaalisesti merkittäviä voittoja millään rintamalla. Esimerkiksi Vuhledarin alueella venäläiset ovat joutuneet turvautumaan tilapäisiin joukkomuodostelmiin, sillä olemassa olevat joukko-osastot ovat kärsineet mittavia menetyksiä.

      Toisaalta, venäläiset ovat ISW:n mukaan edenneet hieman Bohdanivkan alueella, joka sijaitsee noin kuusi kilometriä Bahmutista luoteeseen.

      Koska Kreml on muun muassa julistanut osittaisen liikekannallepanon viime vuoden puolella ja käyttänyt myös näitä joukkoja suurhyökkäyksessään, eivät uudet liikekannallepanot ISW:n mukaan tule todennäköisesti muuttamaan tilannetta kuluvan vuoden aikana. Tämä antaa ukrainalaisjoukoille aloitemahdollisuuden vastahyökkäysten suorittamiselle."

      Miettikää, "kaikki" odotti tälläkin palstalla, että koska se venäjä aloittaa sen suurhyökkäyksensä tosissaan vaikka ne kokoajan hyökkäsi täysillä. 😁

      Se suurhyökkäys oli venäjän puolelta siinä. Sitten odotetaan Ukrainan suurhyökkäystä. Luulen että on vähän erilainen.

    • Anonyymi

      Khyyllä, 170 000 kaatunutta ruznazia on tosiasia. 10% henkilöllisyys varmennettuna.

      Päivän luvut oli "vain" 700 nesteytettyä, enää en usko "tyyntä myrskyn edellä" vaan "joutsenlampea" kaksi viikkoa.

      • Anonyymi

        Onkohan ryssille jaettu mitään tuntolevyjä tms. aikaa kestävää? Niiden pahviset henkkarit ei varmaan säily kovin pitkään maastossa. Uket joutuu tuuppamaan niitä tunnistamattomina joukkohautoihin ihan urakalla. Ja tälllä menolla niitä joukkohautoja tulee olemaan maisemaa pilaamassa satapäin. Ne olisi hyvä tulevaisuudessa tehdä rajavyöhykkeelle muistuttamaan rysyjä siitä mikä odottaa jos.... vähän niinkuin vanhaan hyvään aikaan, kun vihollisen päitä laitettiin linnan muurille kepin nokkaan varoitukseksi. Ukrainalla on maarajaa rysyn kanssa ~parituhatta kilsaa. 🤔 Kohta saa jo aika tiuhaan jotain 50-100 ukon joukkohautoja koko rajan matkalle...


    • Anonyymi

      Ukrainan sotilastiedustelun kaappaamien puheluiden perusteella venäläisjoukot kärsivät heikosta taistelutahdosta ja kärjistyvästä kalustopulasta.

      Eräällä ääninauhalla venäläissotilas kertoo 119 miehen jättäneen palveluspaikkansa. Heistä 90 löydettiin myöhemmin.

      – 70 henkilön osalta aloitettiin rikostutkimus. 30 laitettiin vankilaan, tuomiot olivat kahdesta vuodesta ylöspäin. Ja he kertoivat kaikille, että poissa voi olla korkeintaan 48 tuntia eli kaksi päivää. Tunnin 49 kohdalla joudut vankilaan. Jos on monta kertaa kateissa alle 48 tuntia, niin joutuu vankilaan sotilaspalveluksen välttelystä, venäläissotilas toteaa.
      Sotilas arvioi, ettei venäläisjoukoilla ole enää ajoneuvoja tai taistelutahtoa.

      – Eivätkä he vieläkään saa tätä hiton Bahmutia haltuunsa, sotilas ihmettelee.

      Miehet pohtivat, onko tarkoituksena käyttää vain tykistöä tappioiden vähentämiseksi ja sitten siirtyä neuvottelupöytään. Venäjän asevoimien johdon tavoitteista vaikuttaa olevan suurta epäselvyyttä.

      – He laittoivat [kenraali Sergei] Surovikinin johtoon ja sitten antoivat hänelle potkut. En ymmärrä sitä, venäläissotilas toteaa.

    • Anonyymi

      Puola ja Slovakia lähettävät siis n.24 (20-30 koska Puola ei kerro tarkkaan) MIGiä. Enemmän ja vähemmän päivitettyjä. Ymmärtääkseni ohjusten kanssa. Mikä näiden käytännön arvo on Ukrainan ilmavoimille? Onko valistuneita näkemyksiä? Jaetaanko koko maan ilmatilaan vai käytetäänkö keskitysti kun hööki Krimille(?) alkaa?

    • Anonyymi

      Tottakai hävittäjien pitää tukea maahyökkäystä.

      Ja varmasti ukrainalaisille on opetettu asia.
      Venäläisethän eivät osaa käyttää hävittäjiä tukitoiminnoissa kun hyökätään.

      Mutta se on selvä ollut pitkään että ryssä lähtee ja lujaa.

    • Anonyymi

      Mitä ihmettä, joko se meni ? Minä en ainakaan ole huomannut mitään suurhyökkäystä, missä siitä on kerrottu, en ole huomannut muutoksia rintamalinjassa, miksi niistä ei ole kerrottu. Miksi ei Putin ole kertonut, aivan salassa on kai hyökännyt, milloin kertoo uusista valloituksista.

      • Anonyymi

        En minäkään huomannut venäjän suurhyökkäystä???????? Onko se kestänyt kuinka kauan?


      • No et tietenkään vielä ole huomannut, kun vasta maaliskuun loppuun mennessä Venäjä on vallannut Bahmutin ja Odessan ym., kuten tiltut täällä kertoivat vuodenvaihteessa eikä maaliskuu ole vielä läheskään loppunut.


    • Anonyymi

      Lyhyet terveiset Bakhumista. Puhuin ukrainalaisen upseerin kanssa tilanteesta. Muutama havainto:

      Tappioita toki tullut, mutta suhdeluku on hyvä (=venäläisillä suuria tappioita). Ukrainalaisilla on parempi mahdollisuus selviytyä haavoittuneena kuin venäläisillä. Tämä johtuu lääkintämiesten ripeydestä ja mahdollisuudesta päästä sairaalatason hoitoon nopeasti. Myös ukrainalaisten asemia on pystytty vahvistamaan ja kehittämään, eli epäsuora ei vie miehiä niin paljon kuin 2 kuukautta sitten. Ehkä pientä laiskuutta on ollut naamioinnissa ja kaivuuhommissa.
      Rotaation kanssa oli haasteita, mutta tilanne on parantunut. Murkulaa säästellään ja syytä ei kerrota avoimesti.
      Venäläiset todella pelkäävät kranuja tiputtelevia drooneja. Siksi ukrainalaiset lentelevät paljon myös yöllä ja tiputtelevat kranaatteja myös yksittäisten vihollisten niskaan.
      Kyselin mahdollisesta vastahyökkäyksestä. Ei vastannut. Sanoi vaan, että jokin "jekku" on heillä mielessä.

    • Anonyymi

      Yhdistettynä Krimin sillan katkaisuun Vuhledar-Mariupol suunnassa olisi se ajatus että silloin maksimaalinen määrä Venäjän rintamakilometrejä saataisiin puutteellisen tai katkenneen huollon taakse ja Venäjän mahdollisuus käynnistää vastatoimia näiltä alueilta vaikeutuisi. Tämä siis jos rantaan päästään Mariupolin paikkeilla ja Krimin silta poikki. Sitten jos rantaan pyritään jossain lännenpänä niin katkaistukohdasta itään oleva Venäjän rintama on edelleen huollettavissa.

      Samoin hyökkäykseen varatut joukot ja reservit olisivat lähempänä tällä hetkellä kuumia alueita esim Bakhmut. Eli jos hyökkäys ei etene toivotulla tavalla ja Venäjä samaan aikaan käynnistää vastatoimia esim juuri Bakhmutissa on sinne nopeasti suunnattavissa reservejä.

    • Anonyymi

      Periaatteessa jos iskut Krimin lentokentille ovat hyökkäysoperaation Osa I., eivätkä kiusantekoa, niin silloin hyökkäysoperaatio on alkanut. Vrt. Talvisota alkoi Mainilan laukauksista.

    • Anonyymi

      Kiinnittäisin tässä huomiota juuri siihen että Ukraina ampuu kaukovaikutusta liikkuvaan kohteeseen. Tämä toinen osapuoli sitten osuu HighTech täsmäaseillaan hädintuskin kortteliin joka on ollut paikoillaan vähintään sen 2 viikkoa.

    • Anonyymi

      Olen kiinnittänyt maaliskuun aikana huomiota tappiomääriin erityisesti venäjän tykistön osalta:
      Maaliskuussa tuhottu 203 tykkiä (10 per päivä, sodan keskiarvo 6,4)
      Maaliskuussa on tapettu 17330 örkkiä ( 867 per päivä, sodan keskiarvo 425)

      Ilmatorjunta lähellä keskiarvoa, samoin tankit.

      Lentokoneita ja hekoja pudotettu alle keskiarvon

    • Anonyymi

      Venäjän Bakhmutin "avomotin" nerokkuus ei auennut, ja kuinka monta kertaa Prigozhin ilmoitti vallanneensa Bakhmutin?

      • Saarrostuksessa viimeisillä voimilla ei ole mitään järkeä. Pihtien kärkiin kohdistuu paine motin sisäpuolelta ja ulkopuolelta, joten saarrostavat joutuvat ankaran kulutuksen kohteeksi kun niiden pitäisi samalla hyökätä. Siksihän Kiovan valtaaminenkin meni pieleen. Eri asia on saarrostaa liikesodankäynnissä, jossa mennään kaasu pohjassa eteenpäin mekanisoiduilla joukoilla eikä ole aikaa pysähtyä kaupunkeja puhdistamaan.


    • Anonyymi

      Putin on nimennyt suurhyökkäyksen uudestaan suurenmoiseksi hyökkäykseksi ja se ei ole vielä alkanut.

      • "Kansakunta on suurenmoinen, mutta ihmiset huoria."

        – Józef Piłsudski


      • Anonyymi

        Mutta tuota ihmettelen että mitä Ukraina vatuloi?nyt olisi aika iskeä kunnolla joka rintamalla,ei niitä maita ja mantuja takaisin saa seisomalla samassa paikassa.Rautaa vaan liikenteseen niin perkeleesti,ryssälle tulee kiire.Odottaako ne kesäkelejä?kyllä se hyökkäys on tehtävä mahdollisimman huonolla kelillä,silloin kun vihollinen ei sitä odota.


    • Anonyymi

      Miksi tulee sellainen tunne että ryssää viedään kuin litran mittaa.

    • Anonyymi

      Mitä moskova voi seuraavaksi tehdä?

      • Anonyymi

        Ei niillä mitään pitkän ajan strategiaa tässä vaiheessa enää ole. Sodan alkusuunnitelmat oli, että joko rynnitään Kiovaan maksimissaan viikossa, ja jos ei rynnitä, niin ei länsi kuiteskaan Ukrainaa uskalla mitenkään tukea, koska Saksan kaasut ja sota voitetaan sit max parissa kuukaudessa. Noi oli ne suunnitelmat A ja B, ja mitään muuta ei ollut.
        Tuosta lähtien ne on vain improvisoineet ja yritellä epätoivoisesti ostaa aikaa toivoen, että joku ihme tapahtu.
        Sodan lopettaminen tälläsiin asetelmiin olisi Putinin ja sen kavereiden loppu. Tämä sota loppuu vasta kun Ukraina vallannut 2013 rajat takas.


    • Anonyymi

      Venäjä iskee tarkoituksellisesti mm. Sairaaloihin, on tehnyt samaa systemaattisesti mm. Syyriassa. Tavoitteena on romuttaa vastapuolen moraali, mikä ei tietenkään onnistu vaan käy juuri päinvastoin. Mitä enemmän ryzzät sikailee, sitä varmempaa on lännen tuki. Vaikutus on juuri päinvastainen tavoitteeseen nähden, kaikki muut paitsi ryzzät tämän ymmärtää. Mutta jos on aivot paskasta tehty, niin ne on.

    • Anonyymi

      Kun Venäjä sai asutuskeskuksia haltuunsa, sen sotilaat kiertelivät usein ovelta ovelle. Usein seuraukset siviileille olivat hirveät: sotilaat pidättivät miehiä ja raiskasivat naisia. Joissain tapauksissa ihmiset, jopa lapset, joutuivat katsomaan, kun sotilaat raiskasivat heidän läheisiään.

    • Anonyymi

      Venäjän armeijan surkeus on kyllä jo tullut esiin.
      Roskasakkia joka ei osaa edes sotia.

      • Anonyymi

        Mielenkiintoista, olen ollut asiaa sivuavien juttujen perusteella siinä uskossa että kaikki T-62 vaunua vanhemmat on jo aikaa sitten myyty pitkin maailmaa ja T-62 olisi ollut se laarinpohja vaunu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mielenkiintoista, olen ollut asiaa sivuavien juttujen perusteella siinä uskossa että kaikki T-62 vaunua vanhemmat on jo aikaa sitten myyty pitkin maailmaa ja T-62 olisi ollut se laarinpohja vaunu

        Eikös siitä ollut juttua, että vaunuja on alettu kunnostamaan myös museoiden jne kokoelmista. Ehkä nuo on otettu jostain Kubinkan varastohallista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mielenkiintoista, olen ollut asiaa sivuavien juttujen perusteella siinä uskossa että kaikki T-62 vaunua vanhemmat on jo aikaa sitten myyty pitkin maailmaa ja T-62 olisi ollut se laarinpohja vaunu

        Olihan noita niillä Siperian "hautausmailla" satamäärin.


    • Anonyymi

      Jos tänään nähdään T54/55 kalustoa, juhannukseen mennessä on Sotkatkin kaivettu esille!

      Kuuluukohan ryssän doktriiniin silloin miehistön käyttää myös saman aikakauden asusteita? Tulossa kesällä maailman suurin WW2 larppaus, tosin raatoa ja tulosta alkanee syntymään todelliseen Sommen tyyliin.

    • Anonyymi

      Noista voi alkaa kysyä jo että mikä ase ei mene läpi kyljestä? 🤣
      Kai noihin löytyy ammuksia vielä, jos kerran tankkejakin on.

      Se vähän hirvittää että jos Venäjä kerran kaivaa todella syvistä luolistaan jo noita aseita, niin missä vaiheessa löytyy ne kemialliset tynnyrit, kun ei näytä rajoja olevan tekemisissä enää.
      Se vaihe varmaan tulee ennen ydinaseita...

    • Anonyymi

      Voitonpäivä on venäjällä taas suht pian, eli vajaan kahden kuukauden kuluttua. 2022 se jäi tuhnuksi ja onkin jännä nähdä, miten vanja meinaa pistää paremmaksi tänä vuonna. Keväthyökkäyksen aikataulusta voisi veistellä, että vituiksihan sen meni vovalta tämäkin, ei meinaan ole montaakaan neliökilometriä näyttää voittoina viime vuoteen verrattuna, taitaa pikemminkin olla toisin päin.

      • Anonyymi

        Ja paraatiin ei löydy muita vaunuja kuin nuo em. T-34/85 -reliikit.


    • Anonyymi

      Sitten kun sotilailla on museoista jääkauden kivikirveet ja mammuttien syöksyhampaat mukanaan niin suurhyökkäyksen voidaan katsoa päättyneen.

      • Anonyymi

        Ai jumaleissön ..... täällä meni ukko 6-muotoiseksi .... taas. Hyvän pistit.


    • Anonyymi

      Työporukan kesken ennustin viime kesänä, että sota on silloin lopussa kun venäjä kaivaa T-55:set esille ja alkaa itse ehdottelemaan rauhanneuvotteluja... Joten, aletaankohan kohta aika olemaan, että homma olisi venäjän osalta tässä? Eli, voimat ja kalusto lopussa ja enään odotellaan sitä viimeistä romahdusta?

    • Anonyymi

      Voitonpäivänä venäjän tv ilmoittaa kuinka venäläisjoukot ovat virittäneet ukrainalaisille ovelan ansan luopumalla hetkeksi maakiilan eheydestä ryhmittyen hieman taaksepäin. Ukrainan joukot houkutellaan Asovanmeren rannalle ja tuhotaan viimeiseen kuunatsiin!
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    • Anonyymi

      Kauanko kestää, että ryssän propagandamediassa on tarinoita ryssän tankkiässästä nimeltä Vasil tai Igor, joka tuhosi yhdessä taistelussa yhdeksän Leopardia, kuusi Ambramsia ja neljä Challengeria yhdellä T-54:lla ja pahisten DU-ammukset vain kimpoilivat 70 vuotta vanhasta panssarista säilyttäen neuvostoliiton aikaisen maalipinnankin käytännössä koskemattomana.

    • Anonyymi

      Venäläisen ja Saksalaisen panssariteräksen ero oli WWII:ssa huikea. Ryssän doktriini on valmistaa massoittain vaunuja. Laadusta viis. Toki t-34 oli hyvä vaunu ennenkuin vaunuja alettiin suunnitella tuhomaan toisia vaunuja.

      Nyky kalustolle t-34 on lähinnä vitsi, jossa Ukrainalaisten suurin riski on kuolla nauruun niiden ilmestyessä taistelukentälle.

    • Anonyymi

      Ranskassa on koulutettu ukrainalaisia lentäjiä jo yli puolitoista kuukautta Mirage 2000:lle

      Pala G-käännöstä:
      It is still so today by training Ukrainian pilots in Mirage 2000 fighter jets designed by Dassault Aviation*. For more than a month and a half, about thirty of them have been receiving accelerated training on French fighter-bombers at the Mont-de-Marsan and Nancy air bases. The decision was taken before Volodymyr Zelensky's visit to Paris on February 8. The France joins the United States, which also provides training to Ukrainian pilots on F-16s. And the UK...

    • Anonyymi

      Jenkit toimitti niitä JDAM liitopommeja Ukrainalle. Onko ideoita mitä niillä tehdään tai oikeastaan millä niitä toimitetaan ryssän niskaan? Tuskin niitä on toimitettu ilman ajatusta mihin ja miten käytetään. Onko Ukrainan Migeillä tai sitten Puolan Migeillä kykyä noita pudotella? Vai käykö tässä nyt niin, että eräänä päivänä vaan ne mystisesti putoavat örkkien niskan ja sitten ihmetellään, että miten ja mistä?

      Nuo huhutut Miragetkin lienee sidottu ranskisten omille aseille. No toivottavasti eräänä päivänä (mieluummin pian) Ukrainalle vaan ilmestyy F-16 koneita ja isoja kraatereita ilmestyy strategisiin paikkoihin.

      • Anonyymi

        Tälläinen hanke on ollut käynnissä jo pitkään:
        https://www.flightglobal.com/fixed-...bomb-into-cheap-cruise-missile/137046.article

        Idea on siis sama kuin GLSDB:ssä, eli liitopommi heitetään tyhmällä raketilla korkealle josta sitten liidellään kohteeseen.

        Sopisi Ukrainaan kuin nenä päähän, tuolla saisi kurmootettua hyvin linnoitettuja asemia. Ukraina on esitellyt myös "omaa" ohjustuotantoaan ja erinäisille ryssänkentille ilmeistyi jossain kohtaa hämmästyttävän isoja kraatereita. Ettei vain JDAM olisi päätynyt jo raketinnokalle?


      • Anonyymi

        JDAM ei ole liitopommi. JDAM-ER ja JSOW ovat. Niissä on snadit siivet.

        -44.Div.-


    • Anonyymi

      Ryssillä on nyt tupla tai kuitti tilanne. Jos uskoo, että Ukraina hyökkää Bahmutissa niin sinne pitää kärrätä miehiä ja kalustoa ihan perkeleesti kun nyt ollaan jo jäämässä alakynteen. Sitten toisaalta mitä jos Bahmutissa ei tulekaan se varsinainen hyökkäys vaan jossain muualla, mutta missä? Jos viet kalustoa etelään niin Donbass voi romahtaa, mutta jos viet pohjoiseen niin kestääkö etelän rintama edes ensimmäistä kunnon iskua?

    • Anonyymi

      Ukrainalla alkaa olemaan muuten pian jo omaa tuotantoa olevaa iskukykyä Krimin sillan katkaisuun. Ja olen varma että länsi antaa myös kaiken osaamisensa ja teknologisen avun Ukrainan oman pitkänmatkan ohjuksen rakentamiseen, tällä tullaan myös silta puhkomaan. Mutta ennen sillan katkaisua tullaan tekemään sellaisia iskuja joilla saadaan Krimiltä venäläiset "siviilit" poistumaan ja heille pitää olla pakotie ryssälään, helpottaa myös Ukrainan Krimin valtausta kummasti kun vastustajan siviilit on siivottu huitsin vittuun.

    • Anonyymi

      Kasparov tiivistää ryssän tulevaisuuden. Joko otetaan nyt kunnolla turpaan ja syvästi katuen ryömitään polvillaan lännen eteen pyytämään anteeksi. Taikka sitten alistutaan Kiinan perseraiskattavaksi huoltoasemaksi.

    • Erikoinen ketju: kokonaista kaksi (2) tiltuilua koko pitkässä rimpsussa. 😅

      • Anonyymi

        Tiltuista on hakattu puhti pois 😂


    • Anonyymi

      Kremlin talvihyökkäyksen menestys jäi vaatimattomaksi suurista tappioista huolimatta.
      MAINOS
      Ukrainan mediassa on huomautettu Venäjän joukkojen miehittäneen talvihyökkäyksensä aikana vain 0,004 prosenttia Ukrainan pinta-alasta.

      Ainakin 30 000 venäläissotilasta on kaatunut Donetskin alueella sijaitsevan Bahmutin taistelussa. Rynnäköissä on vallattu 25 neliökilometriä, mikä vastaa kahta Lontoon Heathrow’n lentokentän kokoista aluetta.

    • Anonyymi

      Taitaa puttelin rivit alkaa rakoilemaan kun sillä ~400000 mobikilla saatiin muutama kilometri siirrettyä etulinjaa. Tosin tuota lukua voi myös epäillä, lienee lähempänä 250000 josta silloin oli puhetta. Tilanteen stabilointi vaatii sen muutaman tuhat uutta örkkiä rintamalle tai sitten ryssä alkaa peruuttamaan. Tuon alkaa nähdä riittävän moni ryssälässäkin ja tajuaa että "stabiili tila" ei ole ihan niin ylläpidettävä kuin putteli antaa ymmärtää. Tuohon päälle sitten kaikki sotilaalliset kohteet tuppaa räjähtämään, ryssähallinon edustaja tuppaa räjähtämään ja sotalaivat tuppaa uppoamaan jos ovat yhtään lähempänä Ukrainaa.

      Ei muuta kuin onnea ja menestystä puttelille. Ei menestyksekkäät ja irti todellisuudesta olevat zaarit ovat vuosisatoja kaatuneet ryssänmaalla.

    • Anonyymi

      Hesari lainailee NYT:imesiä
      "Yhdysvalloilla menee 13 vuotta tuottaa niin paljon Stringer-ohjuksia kuin se on lähettänyt Ukrainalle ja viisi vuotta Javelin-ohjusten korvaamiseen."

      Tämähän kääntyy niin että 5 vuoden Javelintuotannolla pyyhittiin N-liiton ja zenäjän 60-vuotinen tankkituotanto. Sanoisin että asejärjestelmän tehossa varmaan maailman ennätys.

      • Anonyymi

        NYT (!!!) Tämän lehdykäisen uutiset on olleet huumoria sotaan liittyen aiemminkin. Jos Stingereitä aletaan tuottaa kunnolla, niin kiihdytykseen menee pari vuotta, sitten niitä tulee ja paljon. Tämä sillä edellytyksellä, että joitakin komponentteja on alettava itse tuottaa ostamisen sijasta. Muuten on vielä nopeampaa. Sama koskee Javelineja. Ne ovat jo hommansa hoitaneet Venäjän suhteen. Niitä on edelleen Ukrainassa, mutta arvoisiaan maaleja ei enää ole kovin paljon.


    • Anonyymi

      Palataas tähän ryssän ilmavoimien alisuoritukseen. Uutisten mukaan ryssä ei ole kyennyt toimittamaan Intialle koneiden varaosia. Jos katsotaan ryssälä vs Intia niin ryssän suhistimien fleetin kokoero lienee 10:1, eli samantasoisella käytöllä varaosista pitäisi mennä vain 10% Intiaan. Ei pitäisi olla mikään ongelma mutta nyt tuntuu olevan. Lentokoneiden varaosatuotanto on vaativaa hienomekaniikka ja korkean tarkkuuden työtä eli kallista. Korruptoituneessa maassa tässä on houkutteleva oikaisupolku, mutta se vaatii juoneen mukaan lentokonevalmistajan ja ilmavoimat. Homma tehdään siis siten että tiputetaan oikeat lentotunnit alas, vaikka sinne 10% ja raportoidaan täydet 100%. Näin tässä voidaan laskuttaa valtiolta lentäjien palkat, polttoaineet, varaosat huollot jne. Tulee melkoinen rahakasa. Samalla kun lentokonetehdas on mukana ringissä niin jopa tehtaan konekanta voidaan jättää hankkimatta/ylläpitämättä suurelta osin. Tarvitsee vain väärentää pilottien lentotunnit, huoltokirjat, varaosatoimitukset jne. Samalla voi myös myydä ne polttoaineet. Tässähän korrputoitunut kleptoratia ei varmaan löydä mitään ongelmaa tehokkaa toteutuksen osalta.

      Näin lentokonefleetti on aidosti lentokykyinen ja tarkastuksessa ei voi jäädä kiinni kun otetaan paikalle vain ne muutamat pilotti joilla on oikeasti lentokokemus kunnossa. Homma voi kosahtaa vain jos tarttee aloittaa täysimääräinen sota ja sekin voidaan feikata vähänaikaa kunhan lennätetään niitä lentotaitoisia 24/7. Homma alkaa sakkaamaan siinä vaiheessa kun pilotit uupuu, varaosat puuttuu ja ei ole huoltohenkilöstöäkään. Tai, no on, mutta ne on todellisuudessa lähinnä juoppoja joille maksettiin 20% oikeasta palkasta kunhan ovat niminä paperilla.

      Tällä konseptilla päästään juuri siihen mitä Ukrainassa nähdään: ryssä ei lennä. Ja sen vähän mitä lentää niin syö koko varaosatuotannon, myös sen Intian osan.

      • Anonyymi

        🤣🤣🤣🤣


      • Anonyymi

        Olisko tuo konsepti ollut käytössä jo N-liiton aikana? Ei siksi koska joku veti välistä vaan koska ei muuhun pystytty. Viron lentotukikohtien maaperästä pumpattiin järkyttävät määrät kerosiinia 90-luvulla, koska sitä oli vasiten dumpattu sadevesiviemäreihin. Koska löpöä toimitettiin vaadittavien lentotuntien mukaisesti, joita ei koskaan lennetty. Koska ryssä - eli koko muu koneisto jonka pitäisi pitää koneet ilmassa ei toiminut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisko tuo konsepti ollut käytössä jo N-liiton aikana? Ei siksi koska joku veti välistä vaan koska ei muuhun pystytty. Viron lentotukikohtien maaperästä pumpattiin järkyttävät määrät kerosiinia 90-luvulla, koska sitä oli vasiten dumpattu sadevesiviemäreihin. Koska löpöä toimitettiin vaadittavien lentotuntien mukaisesti, joita ei koskaan lennetty. Koska ryssä - eli koko muu koneisto jonka pitäisi pitää koneet ilmassa ei toiminut.

        Ihan tuttua neuvostoajoilta. Parin kylmän sodan neukkulentäjäloikkarin muistelmat olen lukenut. Molemmissa sanotaan suoraan että lentotukikohdissa kerosiinit kaadettiin surutta maahan. Virallisiin papereihin sitten merkittiin että lentotuntikiintiöt on täytetty ja löpö kulutettu. Ja koneissa elektroniikan jäähdytykseen varattu alkoholi meni sitten mekaanikkojen ja lentäjien omaan käyttöön.


    • Anonyymi

      Mielenkiintoista tosiaan, että kun täälläkin pohdiskeltiin, milloin ryssä mahdollisesti aloittaa suurhyökkäyksensä, niin tuo hyökkäys olikin koko ajan ollut käynnissä. Tämän parempaa suoritusta ei siis örkeiltä liene enää odotettavissa.

      Ukrainan pitäisi sitten vain saada oma offensiivinsa liikkeelle. Jos esimerkiksi örkkien yhteydet Krimille saataisiin katkottua, sodan loppu olisi varmasti lähellä.

    • Anonyymi

      Saattaa olla juuri näin. Ryssää kylmenee nyt noin 25000 kuukaudessa. Plus haavakot. Vapun aikoihin 200k täynnä tällä vauhdilla, kun ensimmäinen 100k tuli jouluksi.

      On kuitenkin ihan selvää, että huhti-kesäkuussa alkaa vielä isompi rytinä, kun maasto taas kantaa ja uudet ohuet & paksut panssarit on saatu koulutettua ja pelipaikoille. Niiden tueksi on varmasti tulossa myös pitkän kantaman puikkoa. Ehkä myös jotain Kerchin siltaa ajatellen, millä viedään Krimin huolto pelistä.

      Entä mitä ryssälle tulee? Lisää kouluttamatonta ja rintamalle pakotettua mobikkia, 60 vuotta vanhoja tankkeja ja peltisiä panssariesteitä. Ei oikein hyvältä näytä rysylle, eikä oikein mitään hyvää tulossa. Kai sieltä jotenkin vielä kerran tai pari yrittävät isommin, mutta jos vielä ilmavoimansa heittävät tuleen, ei jäljelle jää enää mitään. Jolloin alkaa reunaosia lohkeamaan ryssänmaasta.

      Kyse lienee nyt siitä, että millainen end game saadaan. Hyvässä tapauksessa putteli liittyy Saddamin ja Gaddafin seuraan vielä tänä vuonna.

    • Anonyymi

      Tiltut ruvetkaa lyömään löylyä lisää jotta jaksamme kirjoitella palstalle!!!

    • Mikä suurhyökkäys? Operaatio Bagration oli suurhyökkäys...

    • Anonyymi

      En tiedä alkoiko se suurhyökkäys, josta lännessä on puhuttu.
      Mutta hieman sen tuloksista.
      Venäjä ob tuhonnut ukrainan nazien kalustoa seuraavanlaisesti:
      Lentokoneita 404 kpl
      Helikoptereita 226 kpl
      miehittämättömiä lentolaitteita 3612
      Ilmatorjunta ohjuslavetteja 414 kpl
      Panssareita ja muita panssariajoneuvoja 8433 kpl
      Eri merkkisiä raketinheitia alustoja 1074
      tykkejä ja kranaatinheittimiä 4449 kpl
      sotilauajoneuvoja 9161 kappaletta.

      Tässä vähän mietittävää.

      • Mieti itse, miksi levität selvästi valheellisia Venäjän ilmoituksia. Valehtelee kuin Venäjän puolustusministeri on täällä jo tuttu slogan.


      • Venäjän propaganda paljastaa salaisia tietoja omista tappioistaan tunnettaessa maan ja GRU:n tapa esittää omat tappionsa vihollisen tappioina ja lisätä niihin 30 prosenttia.

        Laskekaa itse tuosta ryssäntrollin lipsautuksesta Venäjän kärsimät hirvittävät materiaalitappiot.


      • On, on mietittävää. Ukraina on siis menettänyt kaiken kalustonsa jo kolmeen tai neljään kertaan.

        Mihin muuten unohdit Ukrainan kymmenkertaiset miestappiot?


      • Anonyymi

        🤣🤣🤣🤣🤣johan trolli veti lukemat 🤣🤣🤣


    • Anonyymi

      Ei vaan etene hyökkäys,
      örkkiä kaatuu kuin pipoa,
      rintama pysyy paikallaan.

    • Anonyymi

      Ukraina on todellakin menettänyt jo moneen kertaan kalustonsa, apuna heillä on ollut koko nato, joka on toimittanut sinne kalustoa, suomi mukaan lukien Sisu Pasien muodossa, jotka ovat jo tuhottu. Nyt natomaat itkevät että heiltä alkaa loppumaan kalusto ja ammukset, joka on juuri tämän moninkertaisen tuhon tulosta. Bahmutissa on tuhottu naziukrainalaisten joukkoja joiden piti hyökätä, ja nyt ukraina ilmoitti hyökkäyksen siirrosta. Selvä tulos ukrainan tappioista.

      • Anonyymi

        >Ukraina on todellakin menettänyt jo moneen kertaan kalustonsa,

        Ei ole vielä menettänyt yhteenkään kertaan. Mutta alkuperäinen neuvostokalusto on käynyt hyvin vähiin.
        Ukrainalla lienee nyt enemmän Venäjän modernisoimaa kalustoa kuin 2022 alussa ollutta neuvostoliittolaista.
        Länsimailta toimitettuja panssareita on noin 500 kaikkineen.

        Venäjä on menettänyt panssarikalustostaan yli puolet. Turvautuu nyt varastoista löytyvään T62 ja T54 kalustoon.
        Myös ilmavoimien lentäjistä Venäjä on menettänyt puolet, miltei sama osuus huolletusta lentokalustosta.
        Esim. Kalibr ohjusvarastot on loppu, käyttävät nyt mm. viime vuonna tuotettuja ja vanhentuneita Ukrainalta aikoinaan saatuja risteilyohjuksia.

        >apuna heillä on ollut koko nato, joka on toimittanut sinne kalustoa,

        NATO ei ole toimittanut mitään muuta kuin korkeintaan koulutusta ja tiedustelutietoa.

        >suomi mukaan lukien Sisu Pasien muodossa, jotka ovat jo tuhottu.

        Kaksi tai kolme kpl on tuhottu.

        >Nyt natomaat itkevät että heiltä alkaa loppumaan kalusto ja ammukset, joka on juuri tämän moninkertaisen tuhon tulosta.

        Ei lopu kalusto koska jokainen maa on säilyttänyt omat puolustusvoimansa ja antanut vain ylijäämää Ukrainalle.
        Ammuksista on ollut puutetta, siksi tuotanto on moninkertaistettu.

        >ukraina ilmoitti hyökkäyksen siirrosta

        Ukraina pelaa sotapeliään taitavasti. Ainakin paremmin kuin Venäjä.
        Uusia koulutettuja joukkoja on käytetty ja kierrätetty väsynyttä väkeä lepäämään.
        Suurin odottelun syy on paremman kaluston odottelu ja otollisen sään odottelu.

        Oletan että suurhyökkäyksen alussa esim. Kertsin salmen silta tuhotaan lopullisesti, sitä varten Ukraina rakentaa kuumeisesti lisää 500km etäisyyteen ampuvaa kalustoaan.

        -sp


    • Anonyymi

      Ukraina järjestää kohta kaikkien aikojen nöyryytyksen ryssille

    • Anonyymi

      Meni.
      Helmikuussa alkoi.

      -sp

    • Anonyymi

      Zelenskin pakkovärvätyt rippeet kohti kiovaa? Suurin osa ruumissäkeissä!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Itseä naurattaa ajatus niistä ryssistä into piukeena rahtaamassa valtavalla vaivalla jostain Kaliningradista laivalla kamaa rintamalle monen mutkan kautta. Aikaa ja vaivaa palaa. Sitten pääsevät Ukrainan suunnalle ja pyyhkivät hikeä otsaltaan niin joku Ukrainalainen kysyy komentobunkkerissa leikillään että onko kello jo HIMARsissa vai otetaanko Toska? Pumpumpau ja homma alkaa alusta

    • Anonyymi

      Kun Wagneria ei enään täydennetä, mutta heidän saavuttamat asemat halutaan venäläisten mielestä pitää niin jollain täytyy peittää tappioita. Nyt sinne menee VDV ukkoja tilalle ja nekin kuluu pian loppuun tuossa lihamyllyssä.

    • Anonyymi

      Poliittisesti Ukrainan kannattaisi ottaa Krim ensin. Onko sotilaallisesti kauhean vaikeaa? Mistä voisi tietää, mutta sotilaat Ukrainassa vastaavat tuohon kysymykseen.
      Jos Ukraina ottaisi ensin tässä sodassa menetetyn rannikkoalueen ja rysyt vetäytyisivät idässä omalle maalleen ja lännessä Krimille, syntyisi uskoakseni tilanne, että taistelujen laantuessa lännessäkin alettaisiin vaatimaan neuvotteluja ja tuossa tilanteessa olisi todella vaikea saada neuvotteluteitse rysyjä luopumaan Krimistä. Kaikki Krimillä ollut sotavoima olisi Krimillä ja Kerchin kautta (silta ja lauttaliikenne) saataisiin huollettua ja idän kautta vetäytyneet siirrettyä, jos vain olisi varastoja mistä huoltaa ja taistelukelpoisia joukkoja, mitä siirtää.

      Päähyökkäys Krimille Ukrainan parhaimmilla voimilla ja Asovan meren rannikkoalueella sen verran voimaa, että rysyt pysyvät sidottuna sinne, eivätkä pysty Kerchin kautta (tai laivoilla) meneen apuun niemimaalle.
      Kun Krim olisi otettu, Ukrainan asema mahdollisissa neuvotteluissa olisi parempi ja lännessäkin ajateltaisiin, että Ukrainalla olisi suurempi oikeus viimeisen vuoden aikana menetettyjen rannikkoalueiden valtaamiseen jos vain voimia olisi jäljellä. Mikäli Ukrainan voimat eivät riittäisi Asovan rannan puhdistamiseen välittömästi niin rysytkin joutuisivat miettimään mitä järkeä siinä rannikkokaistaleessa on, kun Krim on menetetty.
      Jos Ukrainalla on voimaa riittävästi niin sitten suoraan Krimille ja samalla rannikkoalueella toinen (tai useampikin) hyökkäys.

      Toisaalta voi olla, että Ukrainan viestintä Krimin ilman muuta kuulumisesta Ukrainalle on taktiikkaa, jolla Krimillä pidetään merkittävä määrä rysyjen sotavoimasta, jolloin Asovanmeren rannikkoalueen valtaaminen on helpompaa. Rysyt ainakin ovat ottaneet tämän todesta, kun jopa hiekkarantoja näkyvät linnoittavan maihinnousujen varalta.

    • Anonyymi

      tämähän on "ryssän fakta tilanteesta"
      -Ukrainan tankit on tuhottu yksittäisiä lukuunottamatta
      -Uusia on tuloss vähäinen määrä lännestä (~200)
      -ryssän oma tuotanto tekee luvatut 1600 uutta vuodessa
      -mobikkia ja asetta löytyy

      Se mitä ei kerrota:
      -Ukraina kykenee korjaamaan omia ja ryssältä saatuja tankkeja
      -Länsi toimittaa tankkeja JA järeitä panssaroituja miehistönkuljetusvaunua joista osa tappelee tasaväkisesti jotain T54:sta vastaan
      -ryssän vaunutuotannosta suurin osa on vanhojen romujen varikoilta kaivamista
      -EW osastolla länsi kantaa raskasta tavaraa kentälle ja oppii kokoajan ryssän radioliikenteestä lisää
      -Dronet tulee Ukrainaan massamaisesti
      -Läntinen IT kalusto alkaa saapua Ukrainaan
      -Ukraina opettelee kokoajan paremmin joint-tyyppistä sotimista
      -ryssän armeijan koulutuksellinen ja materiaalinen taso laskee edelleen
      -teknoarmeijan ylläpito vaatii siihen oikean teollisen talouden taustalle, muuten tulee perikato kun resurssit vain loppuu

    • Anonyymi

      Ryssän armejassa korruptio kukoistaa,Näin Twitterissä eilen venäläisten sotilaiden haastattelun, jossa puhuivat jostain "verosta" joka piti maksaa tai joutui etulinjaan itsemurhatehtäviin. Upseerit ovat alkaneet kerätä lahjuksia sotilailta.

      • Anonyymi

        Tuolla jotain tietoa. https://www.verkkouutiset.fi/a/raiv...-maarattiin-tahallaan-teurastukseen/#43f10305

        Mutta olisi ihme ellei tällaista pääsylippukauppaa harjoitettaisi. Eikö tuo ole peruskäyttäytymistä velivenäläisellä. Etuja saa kun on rahaa. Potkuja perseelle saa kun ei ole rahaa. Nyt kun vielä sotilaitten luvatut palkkarahat on jossain "matkalla kohti rintamaa" tai joku kopeekka ehkä on saapunutkin perille niin ei ihme että vaimolle joutuu soittamaan.

        Kyllähän tuossa sotimisessa aikamoiset komedian ainekset alkavat olla kasassa.


    • Anonyymi

      Sekin vielä, että vaikka sota loppuisi huomenna, niin ryssältä kestäisi vuosikausia uudistaa asevoimansa tämän sodan opetusten pohjalta. Ja tämä sillä oletuksella, että käytössä olisi riittävästi osaamista ja resursseja. Käytännössä vuosikymmeniä kestänyttä rappiota ei ihan hetkessä korjata, ja kulttuuriin liittyvät systeemiset ongelmat ovat Venäjällä niin syvällä, että en jaksa uskoa väestöltään sekä taloudeltaan taantuvan maan pystyvän koskaan rakentamaan länsimaiden tasoon verrattavia asevoimia.

      Todistamme parhaillaan Venäjän sotilasmahdin kuolinkamppailua.

      • Anonyymi

        Ei ryssä kykene uudistamaan sotavoimiaan koskaan. Siihen on yksi perustavaa laatua oleva este mikä liittyy oppimiseen.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Venäläissotilaiden keskuudessa tapahtuu paljon alkoholiin liittyviä kuolemia, onnettomuuksia ja rikoksia.
      JO LÄHES 550 000 venäläissotilasta on kuollut tai haavoittunut Ukrainan sodassa. Britannian sotilastiedustelun mukaan sotilaita kuolee ja haavoittuu huomattava määrä myös muualla kuin taisteluissa.

      Tiedustelun mukaan yksi kuolinsyistä on alkoholinkäyttö. Venäläinen uutiskanava kertoi maaliskuun lopussa Telegramissa, kuinka venäläissotilaiden keskuudessa tapahtuu paljon alkoholiin liittyviä kuolemia, onnettomuuksia ja rikoksia.

      • Brittitiedustelu valehtelee taas! Venäjän sankarpojat ovat kuuluisia raittiudestaan ja terveistä elintavoistaan!


    • Anonyymi

      Tiltut mikä tulos tämä on
      Ketjusta on poistettu vain 13 sääntöjenvastaista viestiä.
      Mikä mättää ettekö parempaan pysty?

    • Anonyymi

      Jos venäläinen marisee ettei hänellä ole kunnon varusteita eikä edes ammuksia niin anna hänelle gallona viinaa.
      Sitten on kaikki hyvin ja lähtee jopa hyökkäämään kalsareillaan talvella.

      Mutta mihin suuntaan ja kuinka monta askelta on aina arvoitus...

      • Anonyymi

        Katuhaastatteluissa venäläiset tavan takaa sanovat että naapurimaiden kuuluu pelätä heitä.


    • Venäjä rakasta pitkä sota

    • Anonyymi

      UAF:n pääesikunnan tilannepäivitys Venäjän hyökkäyksestä klo 6.00, 27.3.2023
      Ukrainan puolustusministeriö , lähetetty 27. maaliskuuta 2023 klo 7.15
      PUOLUSTUS HÄTÄ
      Venäjän täysimittaisen sotilaallisen hyökkäyksen päivä 397 on alkanut.
      Viimeisen 24 tunnin aikana vihollinen laukaisi 2x ohjus- ja 23x ilmaiskua ja suoritti 38x MLRS-hyökkäystä, jotka kohdistuivat siviiliinfrastruktuuriin ja Ukrainan puolustusvoimiin.
      Ohjus- ja ilmaiskujen uhka on edelleen korkea kaikkialla Ukrainassa, koska Venäjä jatkaa terroritaktiikkojen käyttöä.
      Vihollinen keskittää päävoimansa hyökkäysoperaatioihin Lymanin, Bakhmutin, Avdiivkan, Mar'yinkan ja Shakhtars'k-kirveille. Ukrainan puolustajat torjuivat yli 60 kertaa vihollisen hyökkäykset.
      Volyn', Polissya, Sivershchyna ja Slobozhanshchyna akselit: toimintatilanne ei ole merkittävästi muuttunut; ei ole merkkejä vihollisen hyökkäysryhmittymien muodostumisesta.

      Venäjän armeija jatkaa taisteluharjoituksia Valko-Venäjän harjoitusalueilla. Venäjä ylläpitää sotilaallista läsnäoloa Kurskin ja Belgorodin alueidensa raja-alueilla. Viimeisen 24 tunnin aikana vihollinen pommitti Novovasylivkan, Ukrains'kin, Seredyna-Budan, Bachivskin, Esmanin, Atynsken, Bilopyllan, Volfinen, Myropilsken ja Pokrovkan (Sumyn alue) lähialueita. Tulipalosta kärsivät yli 15 Harkovan alueen siirtokuntaa, mukaan lukien Lobanivka, Mali Prokhody, Liptsi, Strilecha, Starytsia, Ohirtseve, Milove, Petro-Ivanivka ja Ridkodub.
      Kup'yans'k ja Lymanin kirveet: päivän aikana vihollinen suoritti epäonnistuneita hyökkäystoimia lähellä Synkivkaa, Biloghorivkaa ja Veseleä. Venäjän joukot pommittivat Kupjanskin ja Tabaivkan siirtokuntien lähialueita (Harkovan alue); Stelmahivka, Makiivka, Nevs'ke, Dibrova ja Bilohorivka (Luhanskin alue); sekä Kolodyaz, Siversk, Spirne ja Viymka
      (Donetskin alue).

      Bakhmut-akseli: vihollinen yrittää edelleen valloittaa puolustajamme hallitseman Bakhmutin kaupungin sekä Donetskin alueen Bohdanivkan ja Ivanovkan alueilla. Venäläiset miehittäjät pommittivat yli 20 siirtokuntaa, mukaan lukien Orihovo-Vasylivka, Bakhmut, Chasiv Yar, Stupochki, Oleksandro-Shultine, Ozarjanivka, Severny ja Toretsk.

      Avdiivka ja Mar'yinka kirveet: vihollisen epäonnistuneet hyökkäykset kohti Novobakhmutivka, Novokalynove, Avdiivka, Severne, Pervomais'ke, Nevels'ke, Krasnohorivka ja Mar'yinka. Yli 15 siirtokuntaa, erityisesti Paraskoviivka, Novokalynove, Krasnohorivka, Kam'yanka, Avdiivka, Severne, Pervomais'ke ja Mar'yinka (Donetskin alue) joutuivat lukuisten vihollisten hyökkäyksiin.
      Shakhtars'k-akseli: vihollinen pommitti Pobiedan, Novomykhailivkan, Vugledarin, Prechistivkan ja Velika Novosilkan siirtokuntien lähialueita Donetskin alueella.

      Zaporizhzhian ja Khersonin kirveet: vihollinen pysyy puolustuksessa. Miehittäjät hyökkäsivät yli 30 kertaa siirtokuntia vastaan, mukaan lukien Olhivs'ke, Chervone, Charivne ja Orihiv (Zaporizhzhia oblast); Respublikanets, Odradokamyaka, Tomarine, Novosilka, Olhivka ja Sadove (Khersonin alue) sekä Hersonin kaupunki.

      Venäjän miehitysjoukot kärsivät edelleen raskaita tappioita. Noin 100 Venäjän armeijan ruumista toimitettiin Troitsken kaupungin keskussairaalan ruumishuoneeseen (Luhanskin alue) kuluneen päivän aikana. Lisäksi noin 140 vakavasti haavoittunutta miehittäjää toimitettiin sairaalaan hoitoon.

      Viime päivänä ilmailumme teki 3x iskun venäläisten joukkojen keskittymiä vastaan.
      Ukrainan ohjus- ja tykistöjoukot hyökkäsivät 1x komentopaikkaan,
      4x vihollisjoukkojen, aseiden ja sotilasvarusteiden keskittymät, 1x radioelektroninen sodankäyntiasema ja 1x vihollisen ammusvarasto.
      Kunnia Ukrainalle!

    • Anonyymi

      Ukrainan ensimmäisen varapuolustusministeri Oleksandr Pavliukin mukaan maan asevoimat ”tuhosivat viikolla 27. maaliskuuta – 2. huhtikuuta noin 4 000 vihollisen sotilasta ja 224 kappelatta erilaista sotakalustoa, kertoo Ukrinform.

      Lukuun sisältyy varaministeri mukaan 23 panssarivaunua, 39 panssaroitua taisteluajoneuvoa, 56 tykistöjärjestelmää, viisi ilmatorjuntatykkiä, kaksi ilmapuolustusjärjestelmää ja 51 ajoneuvoa

      Lisäksi hänen mukaansa puolustajat ampuivat alas vihollisen taistelukoneen ja 33 droonia.

    • Anonyymi

      Salamasotaa venäläiseen tapaan .

    • Anonyymi

      venäjän sotakone on hyytynyt totaalisesti, se on kaivautunut puolustusasemiin.
      Komentajia vaihtamalla pyritään tietysti saamaan muutosta tilanteeseen, mutta on kyllä vaikea nähdä, mitä merkittävää parannusta taitavinkaan kenraali pystyisi örkkiarmeijassa tällä hetkellä tekemään.

      Putinin järjestelmä on lisäksi suosinut ylennyksissä upseereja, joiden näkemykset ovat linjassa Kremlin isännän kanssa. Ei koko Venäjällä taida tällä hetkellä olla yhtään korkea-arvoista kenraalia, joka olisi kyvyiltään samaa tasoa kuin parhaimmat Neuvostoliiton ja keisarillisen Venäjän kenraalit. Homma toimi jotenkin, kun tehtävänä oli siviilien pommittaminen Syyriassa, mutta Ukraina on hieman eri luokan vastus.

    • Anonyymi

      Ihan aloittajalle kysymys. Miksi Venäjän tai Ukrainan pitäisi kertoa tarkasti, mitä tekevät ja minne joukot ryhmittävät?

      Kuulostaa idioottien toimintatavalta. Vähän kuin Lvovn luona ulkomaalaiset vapaaehtoiset somettivat juovuksissa koulutuskeskuksen kuvia ja tietoa someen. Venäjä sai tarkat tiedot ja tuhosi koulutuskeskuksen kivikasaksi. Satoja ulkomaalaisia vapaaehtoisia kuoli ja haavoittui.

      https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008680413.html

      • Anonyymi

        Ukraina on länsimainen demokratia, eikä sen tarvitse noudattaa Venäjän pelisääntöjä.


    • Anonyymi

      "Joko se venäjän suurhyökkäys meni ohi

      Onko kellään tietoa? Milloin se muuten alkoi?"

      Joo se ohitti Suomen sinä aikana kun Turkki ja Unkari kyykyttivät suomen Nato Tiltuja.
      Siksi te Nato Tiltut ette sitä nähneet.

      Mutta se alkoi likimain silloin suomen Nato Tiltujen suurten vainoharhaaretkien aikoihin...

    • Anonyymi

      Ukrainalla kaksi ongelmaa vastahyökkäyksen paikan suhteen:
      1) Venäjä jo linnoittanut nuo kohdat mistä pääsee maata pitkin ja erityisesti etelän suunnassa, mikä on loogisin kohde.
      2) Rintamalinjaksi on aina laskettava myös koko raja Venäjän kanssa ja siksi jatkaminen syksyn Harkovan suuntaan ei kannata. Tärkeää olisi olla kasvattamatta rintamalinjaa.

      Joten jonkinlaisen yllätyksen saamiseksi päädytään miettimään Dnipron ylitystä. Sieltä suunnalta rintamalinja ei kasva pituutta, matka Venäjälle on pisin ja päästään vähemmän linnoitetulle alueelle suoraan.

      Mutta tarkemmin kun katsoo niin tuo Dnipro on pirullinen. Useita kilometrejä leveyttä suurelti osin ja sen lisäksi sivulla pienempiä samansuuntaisia jokia sekä suuria rämealueita. Kun tuota tarkemmin tutkii niin jää yksi paikka, mistä vastahyökkäys tulee alkamaan. Anteeksi että paljastin. Tuossa on kapea kohta kovalta maalta kovalle maalle ja Ukrainan puolella on kylä, johon jotain voidaan piilottaa valmisteluvaiheessa. Alkuvaiheessa pitää saada Korsunka tukiasemaksi ja sitten sieltä päästään Nova Kakhova ottamaan kahdesta suunnasta yhtä aikaa ja saadaan toinen vielä parempi ylityspaikka.

    • Anonyymi

      Keksin ainakin kolme skenaariota

      1. Dnipron ylitys Hersonista Krimille
      Vaatii: Paljon tykistöä jolla lakaistaan tila ylitykselle, pioneeri/siltakalustoa huoltolinkin luomiseksi.
      Plussaa: Venäjän tykistö pitkän ja heikon huoltolinkin päässä
      Miinusta: Ukrainan operatiivinen kyky heikko

      2. Laaja rintamhyökkäys Zaporizza- Vuhledar akselilla etelään kohti Asovanmeren rantaa
      Vaatii: Raivauskalustoa, oletettavasti rajusti miinoitettu
      Plussaa: Ukrainalla aloiite, Jos läpimurtoon päästään muuttuu Krimin tilanne kestämättömäksi
      Miinusta: Tykistön huolto laajalla rintamalla hankalaa, Venäjä kykenee vahvistamaan aluetta mitenkuten

      3. Bakhmutin alueen motitus ja tuho (Stalingrad v2.0)
      Vaatii: Kristallinkirkkaan tiedustelun, rajusti tykistöä.
      Plussaa: Mahdollisesti sodan ratkaiseva tuhoamistaistelu
      Miinusta: Huh huh mikä riski

    • Anonyymi

      Keksin miten kaikki tapahtuu.

      Ukraina hyökkää ja ryssä pakenee.

    • Anonyymi

      Mites taas on ryssien asemat hylätty ja ukrainalaiset keräämässä aseita ja laskemassa ruumiita. Eihän Putlerille vaan ole eilenkin valehdeltu, että erikoisoperaatio etenee suunnitelmien mukaisesti. Jos vain tsaari tietäis miten alaiset toheloi.

    • Anonyymi

      Kohta alkaa Ukrainan vyörytys ja se näkyy kartalla

    • Anonyymi

      Mitenkäs se taas olikaan ? Tavallisia venäläisiä ei saa pitää syyllisinä oman hallintonsa toimista ? Tuo paskakansa ei opi ennen kuin se on hakattu tuusan paskaksi Ukrainan auringonkukkapelloille.

      • Anonyymi

        Täydellinen denatsifikastio kuten saksalaisille. Totuus silmien eteen, historian avaaminen, syylliset johtajat narun jatkoksi.

        Riittäisikö sekään. Vuosisatainen usko oman paskamaansa ylivertaisuuteen.


    • Anonyymi

      Jooo , eihän venäjä ole sodassakaan .

    Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      29
      2984
    2. Hallitus heitti kymmeniä miljoonia

      Yksityislääkäri kela korvauksiin. Ei ole mikään ihme, että se ei lyhentänyt terveyskeskusjonoja niinkuin hallitus väitti
      Maailman menoa
      115
      1773
    3. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      85
      1541
    4. Ville Mykkänen, sankari vai typerys?

      Tietenkin typerys. Lähteä nyt toisten sotaan ottamaan vapaaehtoisesti luotia päähänsä. Kuvitteli raukka, että saa hyvän
      Maailman menoa
      72
      1361
    5. HS haukkuu Pate Mustajärven uuden levyn

      Täytyypä käydä ostamassa se. https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010618367.html
      Maailman menoa
      90
      1315
    6. Todellinen brahmani ei koskaan menisi lastentarhaan

      Joku, joka tekee kaikkensa käännyttääkseen vääräuskoiset maailman ”ainoaan oikeaan” uskontoon, kristinuskoon, on kertonu
      Hindulaisuus
      384
      1213
    7. Kohta tulee iso uutinen

      muutama päivä niin kuullaan tästä!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      92
      1166
    8. Mietin minä sitä vieläkin

      että rakastuitkohan sinäkin minuun silloin. Olin niin sekaisin ja onnellinen pelkästä näkemisestäsi aina....
      Ikävä
      49
      1100
    9. En oikeasti välitä sinusta nainen

      Naureskellaan sinulle ja palstajutuillesi kavereitten kesken. Ollaan lyöty vetoakin oletko se sinä oikeasti. Kirjoitat t
      Ikävä
      80
      1069
    10. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      103
      1061
    Aihe