MTV Uutisekstrassa tänään Ilmastopaneelin Ollikainen puhui paskaa !

Anonyymi-ap

OLLIKAINEN väitti että vaalikeskusteluissa puhutaan valetta SUOMEN HIILINIELUJEN MÄÄRÄSTÄ. VÄITTI ETTÄ EUROOPASSA ON SUUREMMAT KIELITAITO KUIN SUOMESSA..........EIKÖ METSÄT OLE NIITÄ NIELUJA vihreä O ?
LINKISSÄ LISTA MAAPALLON METSÄT MAITTAIN JA SUOMESSA 75 % ... OTAPPA OLLIKAINEN SILMÄT KÄTEEN JA KATSO MISSÄ LUKEMISSA SAKSA, PUOLA, RANSKA jne !
Kuka puhuu valetta?

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Luettelo_maista_mets%C3%A4osuuden_mukaan

66

1130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Taisi tutkia puhua tieteellisesti todistetuista tosiasioista , niitä ei voi kieltää kun ne ovat niitä tosiasioita .
      Kyllä nämä ovat hankalia juttuja , nämä meidän puupellot ovatkin paremminkin päästöjä kuin nieluja .

      • Anonyymi

        Hyvin hoidettu puupelto sitoo hiiltä valtavat määrät kun mukaan lasketaan myös se hirsitalo joka on rakennettu niistä kaadetuista puista. Toisin on pystyynkuolleen suojelumetsän kanssa.


      • Anonyymi

        Hutkija puhuu puutaheinää. Miten ne kaadetut metsät muka toimii hiilinieluina, k-Euroopassa ne ennallistamiset täytyy tehdä eikä Suomessa. Täällä on valtavasti soita mitkä päästää pahinta kasvihuonekaasua metaania, ne pitäisi ottaa turvetuotantoon ja sitten pelloiksi tai metsittää niin maailma pelastuu.


    • Anonyymi

      Ilmastopaneelin Ollikainen on yhtä pihalla totuuksista kuin koko vihreä liitto. Paperitietoa joilla ei ole totuuden kassa mitään tekemistä, vain mainipuloitua paskaa.

    • Anonyymi

      Onko Suomalaiset tosiaan niin tyhmiä että uskoo tuollaisia ilmasto satusetiä, jota ohjataan täysin Suomen ulkopuolelta muualta EU:sta. Suomella maksatetaan taas kaikki, kun olemme sitä vaatimus toisensa jälkeen tyhmän nöyrästi tehneet koko EU:ssa olo ajan. Kyllä siellä Saksalaiset, Ranskalaiset ym. maat on hyvillään ja nauravat meidän tyhmyydelle ja hyvä uskoisuudelle. Kaiken huipuksi ovat saaneet Suomen oikein sitoutumaan sammuttamaan polttomoottorit ja turvekattilat, alasajamaan oman maa- ja metsätalouden ja sitä jalostavan teollisuuden, remontoimaan kalliisti ja täysin turhaan omat asunnot ja kustantamaan ensin vielä muiden EU maidenkin energiaremontit ja holtittoman taloudenpidon. Puunpoltto- ja savupiippuvero varmaan määrätään Suomeen seuraavaksi. Myös lihavero, puun käyttövero on ilmastopuheenjohtajalle laitettu työkalupakin valikoimaan. Kusessa ollaan ja elämisen kustannukset nousee Suomessa, kun joudumme luopumaan toimivista ja hyvin kehittyneistä systeemeistä ja rakentamaan kaiken uusiksi ja vielä omasta tahdostamme muita EU maita tiukemmalla aikataululla. Palkkatasoakin joudutaan nostamaan koko ajan mm. elämisen kustannusten noustessa ja omien tuotteidemme kilpailukykymme heikkenee entisestään. Tähän vielä saamme lisätä Naton tuomat kustannukset, sekä mahdolliset mittavat uudisrakentamisen kustannukset Ukrainaan. Euro on tosiaankin EU:n yhteinen raha, joka ei vaan pääse meidän Suomalaisten taskuihin tai tileille kerääntymään nyt ja vielä vähemmin tulevaisuudessa.

      • Anonyymi

        Ollikainen kuulostaa ihan "ulkomaiselta agentilta".


      • Anonyymi

        nyt keskustellaan kuinka paljon taviksia pitää verottaa että saadaan matujen menot peittoon kaikki välilliset kustannukset huomioiden
        Julkiset menot hallituksen menot eduskuntatyöskentelystä ja heidän lisääntynyt assistentti määränsä, matkustus ja ravintomenot jotka ovat laadultaa aika paljon muuta kuin vanhuksille tarjottavan kylmien ruokien laatu,
        seminaarimatkojen kulut.ihan järjettömät . Herrat vois vähän miettiä kun vaaditaan taviksilta palkkamenojen pienentämistä niin vois olla esimerkkiä vaatimattomuudesta omien kulujensa suhteen

        VELKARAHOILLA MAKSETAAN menoerät ukrainan sodan jatkumiseksi, viedään ampumaaseita, ambulansseja, säkeittäin rahaa
        kaikki muu kehitysmaa apu , sotien jälkeen uudelleenrakentamiset uudelleen ja uudelleen ja taas kaikki maan tasalla.
        Lähi idanmaat eivät osaa olla mellakoimatta, hajoittamatta , polttamatta, sotimatta ja paljon uskontojen uskomuksien takia
        järjettömiä jästipäitä monessa massa olevat persidentit ja koko kaarti jotka jatkavat maailman loppuun Ilmastonmuutoksista puhutaan ja samaan aikaan sodat tuhoaa sairaaloita, tehtaita, vedet, ja ilmastoa
        Suomessa ilmastoa pelastetaan isolla rahalla eli muut tuhoaa ja toiset yrittää parantaa. Sairasta ja aina vaan pahenee sodat ja mellakoinnit nyt 2024 luvulla.


    • Anonyymi

      Minusta ilmasto-asiantuntijat ovat unohtaneet täysin yhden kokonaisuuden. Ketään ei kiinnosta puusta saatavien tuotteiden tarpeellisuuden arviointi. Puuta ei pitäisi käyttää mihin tahansa. Esimerkiksi paperinen suorajakelu voitaisiin kieltää ja lopettaa kokonaan. Ilmasto-ongelmat ja hiilinielujen väheneminen johtuu muutenkin tarpeettomasta kulutuksesta eli talouskasvusta. Puu on arvokas raaka-aine uusiutumisesta huolimatta, ei siitä pidä tehdä mitä tahansa. Sellun käyttöä olisi syytä tarkastella tarkemmin. Ehkä säännöstella kuten vettä jossakin päin maailmaa.

    • Anonyymi

      Onko luonnon monipuolisuus ja lajien säilyminen tärkeää , vai onko puusta ja turpeesta saatava rahallinen hyöty tärkeämpi .

      • Anonyymi

        Ei nuo ole mitään joko tai juttuja.


    • Anonyymi

      Jos halutaan puhua tärkeydestä niin paljon tärkeämpää ja totuudenmukaisempaa on puhua TOTTA MYÖS OLLIKAISEN !
      On edesvastuutonta puhua että Euroopassa, Saksan, Puolan, Ranskan hiilinielut olisivat suuremmat kuin Suomen, se näkyy tilastoissa factana!
      Kuinka tuollainen manipuloitu Ollikainen voi olla Ilmastopaneelin puheenjohtajana joka hoitaa ja johtaa ihmisiä harhaan?

      • Anonyymi

        Halonen ehti nimityttää (viherministeri Ville Niinistö nimitti) HYO-opiskelunsa aikana tunnetusti äärivasemmistohenkisen Ollikaisen.
        Tälle on tietysti ollut järkevää olla ottamatta jäsenkirjaa.

        Ollikainen on ympäristötalouden (=päästökauppa ia muu päästöihin liittyvä poliittisluontoinen kaupankäynti) professori.
        Tieteellinen pätevyys ja käytännölliset ansiot eivät ole päästömittausten tai päästöjen fysikaalis/kemiallis/teknisen torjuntamenetelmien alueelta.
        Ollikainen puhuu siis paljolta asioista, joita hän ei riittävästi osaa.

        Ollikainen moitti MTV:n tuoreessa häntä hymistelevässä haastattelussa Saksaa, joka toi edes vähän järkeä Komission NettoNolla -lakiehdotukseen.
        Tosiasia kuitenkin oli että Saksa toimi puhemiehenä YHDEKSÄN EU-maan vaatimukselle. Komissio oli ylittänyt valtuutensa kieltäytymällä määrittämästä sääntöjä synteettisellä polttoaineella (efuel) toimivien polttomoottorien käytölle.

        Se että sääntöjä nyt, komission vastahangan vuoksi siis vuosia myöhästyneinä aletaan laatia, merkitsee muutaman vuosien viivästymistä tavoiteltuihin vuosien 2035 ja 2050 päästötasoihin pääsemisessä esimerkiksi raskasta tieliikennettä koskien.

        Riippumatta siitä tuleeko raskaiden ajoneuvojen tehonlähteeksi efuel-dieselmoottori vai efuel-polttokenno, ei näiden polttoaine voi laajassa mitassa olla kaasumainen vety.
        Vety pitää sitoa nesteeksi (kuten metanoliin, jossa pienehkö hiiliosuus on vihreätä - päästöttömäksi hyväksyttävää).
        Kaasu on poissuljettu mm. turvallisuussyistä ja jakelun äärimmäisen kalleuden ja hankaluuksien vuoksi.

        On varmaa (100%) , että polttokenno ei ehdi kehittyä raskaan tieliikenteen yleiskäyttöön ainakaan vielä vuoden 2035 vaiheilla. Yleiskäytössä säilyy siis dieselmoottori . Tieliikenteessä se käyttää efuelia ja traktoreissa, työkoneissa, sotilas-, maasto-, jäte- ym kuorma-autoissa edelleen moottoripolttoöljyä (joka on siis vapautetettu NettoNolla -vaatimuksista).

        Varsinainen, ja lähes ylitsepääsemätön ongelma on kuitenkin efuel, siis vetyä sisältävä synteettinen polttoaine - sen tuotannon saaminen tutkimuksen avulla ja välttämättömillä valtavilla jalostamoivestoinneilla niin valtavaksi ja kustannuksiltaan niin edulliseksi. että yhteiskunta kestää sen. Yhteiskuntarauha ei välttämättä säily, ei edes Suomessa ja vielä vähemmän muualla EU:ssa.

        Tämä ei ole leikkipuhetta. Jos joku kuvittelee sellaista, lukekoon esimerkiksi netistä:
        John Constable Hydrogen - The once and future fuel? , The Global Warming Policy Foundation): https://www.thegwpf.org/content/uploads/2020/06/Hydrogen-Fuel.pdf
        Kirjan painopiste on vedyssä lämmityspolttoaineena. Kokemukset ovat erityisesti Britanniasta.

        Todettakoon että brittien kunnianhimoiset vetytaloushankkeet on tuoreesti (13.3.2023) pääosin peruttu :
        " Dr. Benny Peiser, Net Zero Watch´s director, called the Bank of England and Financial Conduct Authority to accept that the risk of costly climate and Net Zero policies have become a bigger threat to the UK´s economy and financial stability than climate change."
        USA totesi vastaavaa jo aikaisemmin ja toimii sen mukaisesti.

        Tämä asia ei siedä ollikaismaisia löysiä viherpopulistisia jutustelevia heittoja.


    • Anonyymi

      EU:n mahtivaltiot kirjoittaa ja sanelee säännöt ja sanktiot ja erilaiset mittaustavat vain heidän omien etujensa mukaisesti. Ruotsi koittaa edes puolustaa omia metsiään EU:ssa ja pitää turpeenkin uusiutuvana polttoaineena, toisin kuin Suomi.

    • Anonyymi

      Ukkorukka kouhottaa ilmastoharhoissaan, että hyväuskoiset äänestäisi noita vihreän siirtymän ilmastouskovaisia. Turhaa on tuo kouhotus.

    • Anonyymi

      Suomessa monet säähavainto ja mittausasemat ovat siirretty ovelasti ja vaivihkaa eri paikkaan. Näin ollaan saatu mittaustulokset näyttämään siltä että ilmasto olisi lämmennyt. Vanhat mittaustulokset unohdetaan ja mitätöidään.

    • Anonyymi

      Senhän näkee jo silmälaseista kenen leivissä Ollikainen on!!

    • Anonyymi

      Markku Ollikainen hehkutti betoni- ja terästeollisuuden visioita YLE:n Aamu-TV:ssä taannoin, kertoo kyllä kaiken lapsentasoisesta ymmärryksestä. Tutkimuksen havainnot yleensä osoittaa, että päästöjen hillintä tuottaa tavoiteltuja tuloksia, niin nyt hänen ajattelutavallaan päästöjä pitää hillitä kaikkein vähäisimmistä lähteistä ja päästöt saavat jopa kasvaa räjähdysmäisesti, kun hoidetut metsät ovat nettohiilinieluja, hoitamattomat 1950-l. metsät eivät olleet. Tilanne on se, että pitää verrata ilman hoitoa jätettyjen metsien hiilinielun arvoitua tasoa nykytilaan.

      Kaupunkikehitys, laidunmaiden ja perinteisen viljelymaan taloudellinen tuki ovat pääsyyllisiä metsäkatoon, kun cityvihreät ja manttaalikepu ovat poissa sotkemasta asioita, Ollikainen ja MTK laitetaan ruotuun, hiilinielu palaa kasvuun.

    • Anonyymi

      Ollikainen valehtelee, kuin Putin. Esim. Saksa ja Puola, niissä metsäpinta-ala on vain n.30% ja ovat vain vähän isommat maapinta-alaltaan ,kuin Suomi. Suomi on ylivoimaisesti Euroopan metsäisin maa.. Ruotsi seuraavana. Loput euroopan maat reilusti alle 50..jopa alle 30% pinta-alastaan! Ollikainen telkkarissa haukkui metsiensä puolustajia Populisteiksi, mutta itse on sortunut siihen.

    • Anonyymi

      Ei yhtään ihme että Ollikainen puhuu palturia kun pääministerin hallituksen aitiosta.
      EU-ssa Suomen hallituksen tyttäriä on viety mennen tullen, muut valtiot katsoneet että Suomesta pistetty nuorisoketju = teinityttäret matkaan joten pistetään ne maksajiksi.
      Eivät ymmärrä mistään mitään ja sen minkä tajuavat niin vasta tovin päästä ja silloin se on jo myöhäistä.

      https://youtube.com/watch?v=EerX9Z-ylU0&si=EnSIkaIECMiOmarE

    • Anonyymi

      Koko energiakriisi ja energian korkeat hinnat on täysin suunniteltua peliä vallasta ja markkinoista, kuka saa tuottaa ja hyötyä ja ketkä kärsivät ja maksavat, kuka kerää voitot. Vihreäa siistymää ja ilmastonmuutosta, sekä hätätilaa ym. käytetään vain asioiden markkinointiin. Nämä suuret markkinavoimat, jossa poliittiset päättäjät on härkisti mukana rahoittaa ja sanelee haluamansa tiedon tieteelle ja tutkijoille ja sieltä asiantuntijoiden suuhun. Mitään ei saada aikaan ilmastonmuutoksessa, mutta ei se ole ollenkaan tarkoituskaan tässä maailmanlaajuisessa vallan keskittämisessä ja säätelyssä. Ilmastonmuutos puheet unohtuu ajan kuluessa.

    • Anonyymi

      Kumeliin tuo pelle ukkeli kuuluu eikä asiaohjelmiin!

      • Anonyymi

        KUMMELIIN*


    • Anonyymi

      Koko maankäytön hiilinielu on ajatuksena outo. Luonnontilassa maaperä ei ole mikään nielu joka söisi ilmakehästä hiiltä loputtomasti. Luonnontilassa maaperän hiilitase on nolla, saman verran sitoutuu maaperään ja metsiin mitä niistä vapautuu. Että maankäyttö olisi joku nielu, on aika epätoivoinen yritys sälyttää yhteiskunnan hiilipäästöt jonnekin pois.

    • Anonyymi

      Joo eikä ydinvoimaloiden liikalämpöä voi käyttää hyödyksi vaan tietenkin se täytyy ajaa mereen .
      Eihän kukaan ole niin hullu että sen ottaisi käyttöön .

    • Anonyymi

      Metsän omistajalla on oikeus tehdä omistamallaan maaperällään, metsässä ihan mitä haluaa, kaataa puita ja esimerkiksi avotulen. Sinä joka olet sitten vaikka kuinka punainen tai vihreä ja vaikka sininen niin sinulla ei voi olla mitään valtaa kieltää toimimasta metsän omistajaa sinun ehtojen mukaan. Ei hänkään voi sanoa esim.et voi ajaa sähköpyörällä, et saa leikata nurmikkoa tai vastaavaa. On sitten vaikka mikä H. Ollikainen tai muu instanssi.
      OTTAKAA NYT SAATANA JÄRKI KÄTEEN NOIHIN ÄLYTTÖMYYKSIIN.

      • Anonyymi

        Ei avotulta saa tehdä jos on metsäpalovaroitus voimassa. Metsät pitäisi olla oikeasti valtion omistuksessa, mitä järkeä on maksaa tukijulleille miljardien tukiaiset joka vuosi vaikka omistavat metsää keskimäärin yli 175ha ja sitten vielä saavat vähentää metsän ostohinnankin verotuksessa. Viherpiiperöt ja omat metsänsä tuhonneet valtiot nyt ainakaan ei voi päättää mitä metsillä tehdään.


    • Anonyymi

      Kasvukausi on Keski-Euroopassa paljon Suomea pitempi. Onko tätä huomioitu laskelmissa? Jos ei, niin Suomi joutuu kärsimään epäreilusti.

      • Anonyymi

        Sehän on viherpiiperöillä peruste rajoittaa puiden kaatamista.


    • Anonyymi

      Tajutkaa nyt ihmiset viimein että meiltä ollaan viemässä pikkuhiljaa hivuttaen viimeinenkin oma päätäntävalta oman maamme asioihin. Sitä kehitystä haluavat vielä tukea ja edistää jotkut EU myönteiset puolueet Suomen Eduskunnassa ja EU parlamentissa. Meidän eduskunta on kohta samanlainen nukkehallitus kuin esim. Valko-Venäjällä valitettavasti. Ollaan EU:n joo joo miehiä ja vailla mitään valtaa ja oikeuksia.

      • Anonyymi

        Samaa meiltä, EU-tuet ja muutkin maataloustuet pois ja antaa tukijullien tehdä metsillään mitä haluavat.


    • Anonyymi

      Onko siellä etelän kirkolla näkynyt viimeaikoina lunta kun te siellä suritte viimeksi mielenosoituksessa ilmaston muutosta.Jos siellä ei ole lunta niin me voisimme täältä keskisuomen korkeudelta tuoda .Kun tarpeeksi kasaisitte ja sahajauholla peittäisitte niin johan se säilyisi pitkälle kesään.Samalla voisimme laittaa sinne kymmenkunta sutta että saisitte niitä suojella niinkuin Intiassa lehmiä.Ettehän niitä laittaisi mihinkään häkkeihin vaan antaisitte niiden vaeltaa vapaina.Ja löytyisi täältä kaikkia lintujakin meillä ne elää talviruokinnan turvin mutta jos ne siellä eläisi luonnonmukaisesti.Jospa se Ohisalo perustaisi sinne sellaisen reservaatin johon saisimme laittaa näitä uhanalaisia eläimiä että tietäisi ettei ne ole mihinkään kadonneet.Kalajoeltakin laitettais kaikki sudet jotka raatelevat elinkeinomme ja koiramme.Toivomme pikaista yhteyden ottoa etelän kirkolta että saisimme pelastaa nämä tiineet susi nartut sinne suojelu alueelle jotta lampaamme säilysivät tai onhan sekin mahdollista että kerätään susien teurastamat lampaat ja myymme lihat sinne marketteihin.

    • Anonyymi

      Siitä on lähdettävä että tähän on tultu .
      Kamalaksi on mennyt maailma , sudet syö koirat , karhut syö lehmät , merimetsot syö merestä kaikki kalat , ihmisille ei jää mitään !!

      • Anonyymi

        Rakit syö ihmiset ja kaikki lihat.


    • Anonyymi

      Tuilla tämä maa pyörii ja vielä ihmetellään että joudutaan tekemään velkaa.
      Nyt kun metsät Väännetään muka hiilipäätöiksi, niin valtio antaa metsänomistajille tukea ettei metsiä kaadeta.
      Näin hulluksi on elämä menossa

    • Anonyymi

      Aloittajalle tiedoksi, tuossa on Luken uutinen Suomen hiilinielusta:

      https://www.luke.fi/fi/uutiset/selvitys-metsien-kasvun-aleneman-syyt-ja-uusien-kasvihuonekaasuinventaarion-tulosten-vaikutukset-suomen-metsien-vertailutason-saavuttamiseen-kaudella-20212025

      "Vuoden 2021 kasvihuonekaasuinventaarion ennakkotiedon mukaan LULUCF-sektorin nielujen muuttuminen päästöksi johtuu puuston kasvun ja poistuman erotuksen pienenemisestä lisääntyneiden hakkuiden ja alentuneen kasvun vuoksi. Metsät ovat edelleen nettonielu, mutta nielu oli laskenut niin alhaiseksi, ettei se kata muiden maankäyttöluokkien päästöjä."

      Eli hakkuut ovat lisääntyneet ja samalla puuston kasvu on pienentynyt.

      • Anonyymi

        Totta Mooses hakkuut ovat kasvaneet ja kasvavat edelleenkin. Satojen ja tuhansien tuulimyllyjen alta sekä niistä lähtevien suurten voimalinjojen tieltä on kaadettu puustot pois tykkänään eikä uutta saa tilalle kasvattaa.
        Metsänomistajat ovat tehneen just sitä samaa heille kuuluvaa ja oikeutettua puuston hoitoa mitä aikaisemminkin.....heidänhän se metsä ON...... EI MEIDÄN, sen voi tarkistaan vaikka verotoimistossa kuka maksaa metsä erot, vakuutukset yms.
        Voi miten tyhmiä te VIHREÄT olette !


    • Anonyymi

      Miksi suomalaiset maksaa jätteestä että pääsee eroon niistä mutta italialaiset saavat rahaa kun Suomi ostaa jätteet Italialaisilta.Onko tämä kuin hölmöläisten valon kanto säkillä ikkunattomaan huoneeseen.Miksi turve on niin saastuttavaa vaan ei nämä muovi ja paska jätteet.Toivon ettei yksikään vihervasemmistolainen pääse sotkemaan
      Suomen asioita

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Puupeltopolitiikkaa paljaimmillaan ja rahavirta on tasainen .
        Luonnonmetsän kanssahan tällä ei ole mitään tekemistä .


    • Anonyymi

      Eiköhän nyt ala riittämään tämä EU:n päästöhulluus. Sillä näyttää menevän kaikki päin perhettä Suomen kannalta....onkohan niin että tosiasiassa on huomattu Suomessa okecan hullu kansa joka hyväksyy kaiken mitä Eu syöttää meille ja me nielemme kaiken hyvässä uskossa.
      https://yle.fi/a/74-20023410

      • Anonyymi

        Ollikainen ja vihervassut lukevat Luken viime tutkimusta kuten piru raamattua eli jättävät kertomatta mm. että sen tutkimuksen lopussa lukee että tämä tutkimus on tehty eri lähtökohdista eikä siten ole vertailukelpoinen edelliseen vuoteen
        Mikä on sitten se eri lähtökohta.
        Niitä on useita mutta suurin on se että nyt otettiin metsän päästöihin mukaan ensi kertaa metsänpohjan sammalen ja karikkeen lahoamisesta aiheutunut päästö 4,7 miljoonan tonnin suuruisena.
        Kun nyt julistetaan maa/metsätalouden päästöksi 0,9 miljoonaa tonnia niin todellisuudessa se on 3,8 miljoonaa hiiltä sitovaa.
        Toiseksi Ollikainen ym. väittävät että metsien kasvu on v. 2021 romahtanut .
        Metsät kasvu oli v. 2020 n. 108 miljoonaa m3 ja vuonna 2021 n 104 miljoonaa m3 eli
        vähennystä oli n 4 %.
        Tästä mm. Luken oma tutkimusjohtaja Kari Korhonen ja ilmastoajohtaja Petteri Taalas totesivat että ei yhden vuoden tuloksen perusteella saa tehdä suuria johtopäätöksiä varsinkin kun niille löytyi luonnolliset selitykset kuten kasvuolosuhteiden vaihtelut.
        Tästä on myös osoituksena se että vuosien 2018 - 2020 välillä metsien hiilensidonta kasvoi n. 8 miljoonasta tonnista yli 20 miljoonaan tonniin eli n. 150 % ja tämä on täytynyt tapahtua metsien kasvun avulla..
        Miksi sitä ei Ollikainen ym. julistaneet suureksi hiilensidonnan kasvun räjähdykseksi mutta 4 %:n väheneminen kyllä on hirveä romahdus ja sillä pelotellaan EU:n hirveillä sakoilla.
        Eli ei yhden eikä kahden vuoden vuoden tulosten perusteella päätöksiä vaan pidemmän aikavälin tiedoilla.
        JK. Nämä kaikki tiedot ovat Luken tutkimuksista johon toivoisin kaikkien tutustuvan. Varsinkin sen liitteenä olevaan taulukkoon " Suomen kasvihuonepäästöt ja poistumat sektoreittain .


    • Anonyymi

      Kyllähän se jokainen näkee että suomi on kauttaaltaan muokattu puunjalostusteollisuuden tarpeisiin , ojitettu ja istutettu puupelto .
      Nyt kun vielä valtion lämmityksessäkin siirrytään puuhun niin saapa nähdä miten käy .

      • Anonyymi

        Siinä "puupellossa" on kuitenkin puuta enemmän kuin koskaan ja yli miljardi kuutiomeriä enemmän kuin v. 1950 johon nyt ennallistamisella pyritään.
        Sen kasvu on yli kaksinkertainen vuoteen 1950 verrattuna ja samoin hiilensidonta on kaksinkertaistunut..
        Minusta ihan hyvässä kunnossa näyttää Suomen metsät olevan sanotaanpa niitä vaikka puupelloiksi niin kuin joku näillä palstoilla yrittää jatkuvasti metsiä moittia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä "puupellossa" on kuitenkin puuta enemmän kuin koskaan ja yli miljardi kuutiomeriä enemmän kuin v. 1950 johon nyt ennallistamisella pyritään.
        Sen kasvu on yli kaksinkertainen vuoteen 1950 verrattuna ja samoin hiilensidonta on kaksinkertaistunut..
        Minusta ihan hyvässä kunnossa näyttää Suomen metsät olevan sanotaanpa niitä vaikka puupelloiksi niin kuin joku näillä palstoilla yrittää jatkuvasti metsiä moittia.

        Hyvä kirjoitus edelle.
        Puupeltomies saisi lukea Luken viime tutkimuksen liitteenä olevaa kaaviokuvaa jonka "osoite" löytyy edellisestä kirjoituksesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä "puupellossa" on kuitenkin puuta enemmän kuin koskaan ja yli miljardi kuutiomeriä enemmän kuin v. 1950 johon nyt ennallistamisella pyritään.
        Sen kasvu on yli kaksinkertainen vuoteen 1950 verrattuna ja samoin hiilensidonta on kaksinkertaistunut..
        Minusta ihan hyvässä kunnossa näyttää Suomen metsät olevan sanotaanpa niitä vaikka puupelloiksi niin kuin joku näillä palstoilla yrittää jatkuvasti metsiä moittia.

        Paljonko enemmän sitä hiiltä on sitoutunut 700-vuotta vanhaan ranteen paksuiseen ikimetsän puuhun kun sitä vertaa taloumetsän 70- vuotiaaseen puuhun jonka rungon ympäri ei kädet ylety?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljonko enemmän sitä hiiltä on sitoutunut 700-vuotta vanhaan ranteen paksuiseen ikimetsän puuhun kun sitä vertaa taloumetsän 70- vuotiaaseen puuhun jonka rungon ympäri ei kädet ylety?

        Varmaa tietoa ei löydy edes tukin kuutioimistaulukosta koska "rannepuu" ei ole varmasti tukkipituinen. Veikkauksen on että 70 vuotiaaseen on sitoutunut 40 kertaa enemmän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaa tietoa ei löydy edes tukin kuutioimistaulukosta koska "rannepuu" ei ole varmasti tukkipituinen. Veikkauksen on että 70 vuotiaaseen on sitoutunut 40 kertaa enemmän.

        Millä kaavalla laskettuna?


    • Anonyymi

      Noihin hiilinielulaskelmiin täytyy lisätä vapautuva hiili joka syntyy ojitetuista soista ja rämeistä , jotka samalla ovat pilanneet meidän vesistöt lietteellä .
      Suomen "metsänhoito" on todellakin ainoastaa puunjalostusteollisuuden tarpeisiin kehitetty valtakunnan totuus .
      Puupeltija ei voi kutsua metsäiksi , sen ymmärtää jokainen joka on kulkenut oikeassa luonnonvaraisessa vanhassa metsässä .

      • Anonyymi

        Se vaan, että ojien tukkiminen ja metsän ennallistaminen suoksi lisää kasvihuonekaasujen päästöjä. Jos tavoite on vähentää kasvihuonekaasujen päästöjä niin ojien tukkiminen on hölmöläisten hommaa.
        https://ilmastotieto.wordpress.com/2011/11/18/4274/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se vaan, että ojien tukkiminen ja metsän ennallistaminen suoksi lisää kasvihuonekaasujen päästöjä. Jos tavoite on vähentää kasvihuonekaasujen päästöjä niin ojien tukkiminen on hölmöläisten hommaa.
        https://ilmastotieto.wordpress.com/2011/11/18/4274/

        Tosiasia on kuitenkin että Suomen metsät ovat nyt kaikkien aikojen paremmassa kasvu- ja hiilensidontakunnossa ja siellä on eniten puuta kuin koskaan.
        Puuta 2505 miljoonaa m3 ja kasvu- ja hiilensidonta yli kaksinkertainen vuoden 1950 tilanteeseen.
        Jos joku sitä välttämättä kutsuu "puupelloksi" niin se on hänen oma häpeänsä.


    • Anonyymi

      Eikun lisää paneeleita tutkimaan miten puusto, ilmasto, luontokato, hyvinvointi, hiilinielu, lämpötila jne Suomessa porskuttaa.
      On ilmastopaneeli, on luontopaneeli, on tiedepaneeli, on metsäpaneeli, on saunapaneeli, on kattopaneeli, on hirsipaneeli, on sormipaneeli, on aurinkopaneeli jne.
      Eikö niistä joku osu oikeaankin.

    • Anonyymi

      Paneeleihin valikoidaan vain sellaiset tieteen tutkijat ja tulkitsivat joilla on jo etukäteen selkeästi tiedossa minkä lopputuloksen tutkimuksillaan haluavat. Tutkijat on valittu ja valikoitu aivan vihreimmästä päästä joka taholta ja kannalta, sillä onhan he jo soluttautunut kaikkeen virkamies ja päätöksenteko koneistoon Suomessa ja maailmalla. Kaiken tämän vääristyneen ja puolueellisen tutkimuksen rahoittaa mm. Valtio ja EU , sen toteutumisen on mahdollistanut yhdessä vihreästä siirtymästä hyötyvät poliittiset tahot/puolueet/ järjestöt ja siitä suuria rahoja ja voittoja käärivä teollisuus Suomessa ja maailmalla. Mm. Energiateollisuus. Niiden hallituksissa vihreitä korkeilla palkkiolla ja bonuksilla istuu. Ei taida muualla EU maissa olla tarvetta tällaisille paneeleille, koska siellä mm. metsätalous/ metsien käyttö saa jatkua entisellään. Eikä siellä ole tarvetta lisä suojelulle, kun se teetetään Suomella vaikka meillä ollaan suojelut viety jo ihan tappiin vuosikymmenien aikana. Edes Nasan tekemiä mittauksia ei Suomen tutkijat/ tulkitsijat "asiantuntijat" halunneet ottaa todesta, vaikka niissäkin Suomi oli hiilinielu. Kehityksen suunta menee valitettavasti ja selvästi EU:ssa määrätietoisesti kohti Liittovaltio tavoitetta. Sen jo kaikki tehdyt päätökset ja toiminta selvästi vahvistaa. Mm. Säätelyt , suojelut, rajoutukset, kiellot, erilaiset rahastot, elvytyspaketit, ennallistamistoimet, yhteisen velan otto, verotusoikeuden hyväksyminen EU:lle ym... näissä asioissa Suomi on tulevaisuudessa vain maksajan ja häviäjän roolissa ja entistä enemmän EU: n sanelun ja byrokratian alaisena kärsimässä.

      • Anonyymi

        Hyvä kirjoitus edellä.
        Poimin sieltä yhden kohdan eli maininnan siitä että tutkijoiksi on valittu ja valikoitu vihreämmästä päästä.
        Nykyinen Suomen ja maailman "ilmastopäällikkö" Petteri Taalas oli aikaisemmin Luken jäsenenä ja hän on nyt arvostellut nykyisen Luken tutkimusten " julkaisijaa " pääpomoa Ollikaista.
        Olisi mukava tietää savustettiinko hänet aikanaan ulos Lukesta vai siirtyikö oma-aloitteisesti.
        Toiseksi mikä on se elin joka Luken jäsenet valitsee. Jos se on ympäristöministeri niin neljän vuoden aikana tehtyjen nimitysten vihreys on ollut varmasti taattu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä kirjoitus edellä.
        Poimin sieltä yhden kohdan eli maininnan siitä että tutkijoiksi on valittu ja valikoitu vihreämmästä päästä.
        Nykyinen Suomen ja maailman "ilmastopäällikkö" Petteri Taalas oli aikaisemmin Luken jäsenenä ja hän on nyt arvostellut nykyisen Luken tutkimusten " julkaisijaa " pääpomoa Ollikaista.
        Olisi mukava tietää savustettiinko hänet aikanaan ulos Lukesta vai siirtyikö oma-aloitteisesti.
        Toiseksi mikä on se elin joka Luken jäsenet valitsee. Jos se on ympäristöministeri niin neljän vuoden aikana tehtyjen nimitysten vihreys on ollut varmasti taattu.

        Eilen oli taas Ollikaisen "totuuksia" uutisissa.
        Siinä väitettiin etä nyt vain pohjoisen metsät ovat hiilinieluja kun etelän metsien hakkuut ovat ylittäneet vuosikasvun.
        Ei ole kuin pari kuukautta siitä kun samainen Ollikaisen Luke totesi että pohjoisen metsien hiilensidonta on heikentynyt koska siellä metsät ovat ohittaneet parhaan hiilensidontaiän ja se on tapahtunut varsinkin luonnonsuojelualueilla.
        Äkkiäpä asia on Lukessa käännetty päinvastaiseksi. Miksi ?
        Olisiko niin että nyt säikähdettiin sitä että selvisi että luonnonsuojelualueilla hiilensidonta on vähentynyt ja kun nyt niitä pitäisi taas saada 30 % lisää ??
        Toiseksi viime vuonnakin Suomessa metsien kasvu ylitti kokonaispoistuman 11 miljoonalla kuutiometrillä.
        Eli siinäkin tuli täyttä valhetta tuutin täydeltä .
        Eli kuten aloittaja jo selvitti niin Luke ja siellä varsinkin Ollikainen päästelee suustaan mitä sattuu ja yleisradio julkaisee ne tarkistamatta niiden todenperäisyyttä.
        Ihmettelen mikä näitten valhelööppien tarkoitus on ??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eilen oli taas Ollikaisen "totuuksia" uutisissa.
        Siinä väitettiin etä nyt vain pohjoisen metsät ovat hiilinieluja kun etelän metsien hakkuut ovat ylittäneet vuosikasvun.
        Ei ole kuin pari kuukautta siitä kun samainen Ollikaisen Luke totesi että pohjoisen metsien hiilensidonta on heikentynyt koska siellä metsät ovat ohittaneet parhaan hiilensidontaiän ja se on tapahtunut varsinkin luonnonsuojelualueilla.
        Äkkiäpä asia on Lukessa käännetty päinvastaiseksi. Miksi ?
        Olisiko niin että nyt säikähdettiin sitä että selvisi että luonnonsuojelualueilla hiilensidonta on vähentynyt ja kun nyt niitä pitäisi taas saada 30 % lisää ??
        Toiseksi viime vuonnakin Suomessa metsien kasvu ylitti kokonaispoistuman 11 miljoonalla kuutiometrillä.
        Eli siinäkin tuli täyttä valhetta tuutin täydeltä .
        Eli kuten aloittaja jo selvitti niin Luke ja siellä varsinkin Ollikainen päästelee suustaan mitä sattuu ja yleisradio julkaisee ne tarkistamatta niiden todenperäisyyttä.
        Ihmettelen mikä näitten valhelööppien tarkoitus on ??

        Yhä sama Ollikaisen jankutus jatkuu ja viikoittain tulee uusia "totuuksia" jotka eivät pidä paikkaansa. Ylen uutisissa ja yhä vain valheet suurenevat.
        Nyt tänään väitetään uutisissa että Suomen metsät muuttuvat vuonna 2025 HIILTÄ PÄÄSTÄVIKSI.
        Mitenkähän tuokin on saatu läpi vaikka se ei voi pitää paikkaansa.
        Suomen metsät ovat kasvaneet viime vuonnakin 12 miljoonaa m3 enemmän kuin kokonaispoistuma sieltä on ja puuston määrä on kasvanut 1950 lukien 1000 miljoonaa m3 eli n 14 miljoonaa m3 keskimäärin vuodessa.
        Eli miten miten metsä joka kasvaa enemmän kuin kokonaispoistuma on voi muuttua hiiltä päästäväksi.
        Yhä enemmän ihmettelen mikä on näiden valhelööppien tarkoitus ja miten ne voivat mennä läpi ettei kukaan niitä tarkista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yhä sama Ollikaisen jankutus jatkuu ja viikoittain tulee uusia "totuuksia" jotka eivät pidä paikkaansa. Ylen uutisissa ja yhä vain valheet suurenevat.
        Nyt tänään väitetään uutisissa että Suomen metsät muuttuvat vuonna 2025 HIILTÄ PÄÄSTÄVIKSI.
        Mitenkähän tuokin on saatu läpi vaikka se ei voi pitää paikkaansa.
        Suomen metsät ovat kasvaneet viime vuonnakin 12 miljoonaa m3 enemmän kuin kokonaispoistuma sieltä on ja puuston määrä on kasvanut 1950 lukien 1000 miljoonaa m3 eli n 14 miljoonaa m3 keskimäärin vuodessa.
        Eli miten miten metsä joka kasvaa enemmän kuin kokonaispoistuma on voi muuttua hiiltä päästäväksi.
        Yhä enemmän ihmettelen mikä on näiden valhelööppien tarkoitus ja miten ne voivat mennä läpi ettei kukaan niitä tarkista.

        Kun metsää on eniten Euroopassa niin turha puhua mistään päästöistä vai pitäisikö hakata pois kuten muualla että olisi hyvä. Istuttakoot ensin muualle yhtä paljon kuin Suomessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun metsää on eniten Euroopassa niin turha puhua mistään päästöistä vai pitäisikö hakata pois kuten muualla että olisi hyvä. Istuttakoot ensin muualle yhtä paljon kuin Suomessa.

        Eipä Ollikainen nyt hirvittele Luken vuoden 2021 tulosta jonka mukaan metsien kasvu ja hiilensidonta on KASVANUT ja koko maataloussektori on hiiltä sitovaa.
        Vuoden 2020 lukujen perusteella Ollikainen Ylen avustuksella väitti että metsien kasvu on pysähtynyt ja hiilensidonta romahtanut ja metsät ovat muuttuneet hiiltä päästäviksi .
        Lisäksi peloteltiin EU:n miljardisakoilla.
        Paljonkohan EU nyt joutuu maksamaan Suomelle . Ainakin lasku pitäisi siitä lähettää ja Ollikaisen allekirjoittamaan se.
        Missä nyt on YLEn uutiset kun asiat ovatkin toisin päin kuin YLE ja Ollikainen julistivat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä Ollikainen nyt hirvittele Luken vuoden 2021 tulosta jonka mukaan metsien kasvu ja hiilensidonta on KASVANUT ja koko maataloussektori on hiiltä sitovaa.
        Vuoden 2020 lukujen perusteella Ollikainen Ylen avustuksella väitti että metsien kasvu on pysähtynyt ja hiilensidonta romahtanut ja metsät ovat muuttuneet hiiltä päästäviksi .
        Lisäksi peloteltiin EU:n miljardisakoilla.
        Paljonkohan EU nyt joutuu maksamaan Suomelle . Ainakin lasku pitäisi siitä lähettää ja Ollikaisen allekirjoittamaan se.
        Missä nyt on YLEn uutiset kun asiat ovatkin toisin päin kuin YLE ja Ollikainen julistivat.

        Hiilensidonta voi pienentyä tilapäisesti, mutta ei takuulla mene miinukselle Suomen metsissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hiilensidonta voi pienentyä tilapäisesti, mutta ei takuulla mene miinukselle Suomen metsissä.

        Juuri näin. Jotkut viherpiipittäjät väittivät, että vuoden 2021 päätöt olivat suuremmat kuin
        hiilensidonta. Totta kai olivat kun liikenne oli lähes seis. Mutta tätä ei huomioitu mitenkään. Ei kasvaneet puut eikä oikein muutkaan kasvit. Ja mitä tapahtuu kun päästään neutraaliin. Ei kasva mikään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin. Jotkut viherpiipittäjät väittivät, että vuoden 2021 päätöt olivat suuremmat kuin
        hiilensidonta. Totta kai olivat kun liikenne oli lähes seis. Mutta tätä ei huomioitu mitenkään. Ei kasvaneet puut eikä oikein muutkaan kasvit. Ja mitä tapahtuu kun päästään neutraaliin. Ei kasva mikään.

        Luken Ollikainen on ollut näiden huuhaajuttujen pääasiallinen äänitorvi ja yle on antanut hänelle lähetysaikaa.
        Nyt joku tiesi kertoa että Ollikainen on todennut että hänen esittämänsä asiat ovat hänen omia eikä Luken.
        Jos näin on niin miksi Yle julkaisi ne "varmana totuutena" vaikka ne olivatkin yhden ihmisen mielipide.
        Vuoden 2021 Luken tutkimuksen tulokset osoittavat että metsien hiilinielu on kasvanut ja oli 10 miljoonaa tonnia ja koko maataloussektori oli hiiltä sitovaa,
        Kuitenkin vielä nytkin median mukaan nykyhallituskin valittelee metsien kasvun ja hiilensidonnan alenemista.
        Uskotaanko sielläkin enemmän yhden ihmisen mielipiteeseen kuin Luken tutkimustulokseen ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luken Ollikainen on ollut näiden huuhaajuttujen pääasiallinen äänitorvi ja yle on antanut hänelle lähetysaikaa.
        Nyt joku tiesi kertoa että Ollikainen on todennut että hänen esittämänsä asiat ovat hänen omia eikä Luken.
        Jos näin on niin miksi Yle julkaisi ne "varmana totuutena" vaikka ne olivatkin yhden ihmisen mielipide.
        Vuoden 2021 Luken tutkimuksen tulokset osoittavat että metsien hiilinielu on kasvanut ja oli 10 miljoonaa tonnia ja koko maataloussektori oli hiiltä sitovaa,
        Kuitenkin vielä nytkin median mukaan nykyhallituskin valittelee metsien kasvun ja hiilensidonnan alenemista.
        Uskotaanko sielläkin enemmän yhden ihmisen mielipiteeseen kuin Luken tutkimustulokseen ?

        Yhä saa Ollikainen julkaista Ylen uutisissa täysin paikkansapitämätöntä tietoa.
        Tänään oli uutisissa että Suomen hiilineutraalisuustavoite ei täyty v. 2035 js syyksi sanotaan se että Suomen metsiä hakataan liikaa.
        Kuitenkin Luken oman tutkimuksen taulukko-osasta selviää että Suomen metsät ovat kasvaneet 104 miljoonaa m3 ja kokonaispoistuma on n. 82 miljoonaa m3 (johon sisältyy metsäteolliset hakkuut 58,6 miljoonaa m3).
        Siten puuston määrä metsissä on vuonna 2023 LISÄÄNTYNYT n. 22 miljoonaa m3.
        MITEN SIITÄ VOI PÄÄTELLÄ ETTÄ METSIÄ HAKATAAN LIIKAA.
        Ihmetyttää että Yle julkaisee jo toisen kerran tästä asiasta täysin valheellista tietoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yhä saa Ollikainen julkaista Ylen uutisissa täysin paikkansapitämätöntä tietoa.
        Tänään oli uutisissa että Suomen hiilineutraalisuustavoite ei täyty v. 2035 js syyksi sanotaan se että Suomen metsiä hakataan liikaa.
        Kuitenkin Luken oman tutkimuksen taulukko-osasta selviää että Suomen metsät ovat kasvaneet 104 miljoonaa m3 ja kokonaispoistuma on n. 82 miljoonaa m3 (johon sisältyy metsäteolliset hakkuut 58,6 miljoonaa m3).
        Siten puuston määrä metsissä on vuonna 2023 LISÄÄNTYNYT n. 22 miljoonaa m3.
        MITEN SIITÄ VOI PÄÄTELLÄ ETTÄ METSIÄ HAKATAAN LIIKAA.
        Ihmetyttää että Yle julkaisee jo toisen kerran tästä asiasta täysin valheellista tietoa.

        Taitaa niitä valheita olla jo useampia ja Yle vain julkaisee.
        Eikö väärän tiedon levittämisestä voitaisi Yleäkin rangaista varsinkin kun se on toistuvaa.?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa niitä valheita olla jo useampia ja Yle vain julkaisee.
        Eikö väärän tiedon levittämisestä voitaisi Yleäkin rangaista varsinkin kun se on toistuvaa.?

        Ihmeellisintä on että nyt moititaan liiallisista hakkuista jotka vuonna 2023 olivat 5,4 miljoonaa m3 PIENEMMÄT kuin vuonna 2022.
        Ja puuston määrä todella LISÄÄNTYI 22 miljoonaa m3 vuoden 2023 aikana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmeellisintä on että nyt moititaan liiallisista hakkuista jotka vuonna 2023 olivat 5,4 miljoonaa m3 PIENEMMÄT kuin vuonna 2022.
        Ja puuston määrä todella LISÄÄNTYI 22 miljoonaa m3 vuoden 2023 aikana.

        Sama valhe julkaistiin tänään venäjänkielisissä uutisissa.
        Miten saisi kyseisen Luken taulukon esiin seinälle kun Ylen uutisia seuraavan kerran näytetään.
        Näkisi koko Suomen kansa miten Ylessa lähetetään täyttä valhetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sama valhe julkaistiin tänään venäjänkielisissä uutisissa.
        Miten saisi kyseisen Luken taulukon esiin seinälle kun Ylen uutisia seuraavan kerran näytetään.
        Näkisi koko Suomen kansa miten Ylessa lähetetään täyttä valhetta.

        Missä viipyy metsäalan toimijoiden puheenvuorot Ylessä tässä asiassa niin saataisiin asian oikea tilanne kaikkien tietoon vai onko niin ettei Yle anna muiden kun vihervassareiden esiintyä siellä ?? .
        Eiiö julkisen sanan neuvosto voisi tarkistaa asian ja antaa Ylelle vakavan muistutuksen väärien tietojen levittämisestä.
        Vai olisiko aivan poliisiasia jos väärää tietoa jatkuvasti levitetään.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3727
    2. 208
      3029
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2584
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2034
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1465
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    7. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      174
      1374
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1347
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1328
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe