Miksi Jumalan antamista tappokäskyistä ja murhista ei saarnata?

Anonyymi-ap

Kristityt eivät ole aivan rehellisiä, kun vaikenevat saarnoissaan ja opetusteksteissään lähes kokonaan Jumalan antamista tappokäskyistä ja murhista. Jumala on tappanut Raamatussa enemmän ihmisiä kuin kukaan muu ja hän on ainoana syypää siihen, että ihmiset kärsivät ja kuolevat. Jos Jumala ei olisi säätänyt Aatamin tekemästä rikkomuksesta rangaistukseksi kirousta ja kuolemaa kaikille hänen jälkeläisilleen, niin ihmiset eivät kärsisi ja kuolisi. Jumala rankaisee nyt syyttömiä teosta, johon he eivät ole syyllisiä. Jumala on siten väärämielinen ja epäoikeudenmukainen tuomioissaan.

Jumala tappoi vedenpaisumuksessa kaikki muut ihmiset paitsi Nooan perheineen, yhteensä kahdeksan henkeä. Jumala tappoi Sodoman, Gomorran, Adman ja Seboimin kaikki ihmiset paitsi Lootin ja kaksi hänen tytärtään. Jumala tappoi kaikki Egyptin esikoiset. Jumala tappoi siis naisia, lapsia ja vanhuksia, jotka eivät olleet syyllisiä mihinkään sellaiseen pahaan tekoon, josta olisi oikein rangaista ihmisiä kuolemalla. Jumala käski lisäksi tappaa Israelin viholliskansat sukupuuttoon, mikä on kansanmurha ja ankarasti tuomittu kansainvälisessä oikeudessa. (1Sam 15:1-3)

Jumala käskee Israelia rikkomaan ihmisoikeuksia Mooseksen laissa. Jumala on puolueellinen ja kohtelee ihmisiä eriarvoisesti: miehet ovat paremmassa asemassa kuin naiset, isännät suhteessa orjiin ja israelilaiset suhteessa muihin kansoihin. Jumala on käskenyt Israelin tappaa omia kansalaisiaan syistä, jotka eivät oikeuta surmaamiseen: sapatin rikkominen, aviorikos, isänsä ja äitinsä kiroaminen, Herran kiroaminen, luopumuksen saarnaaminen, väärät profetiat, yhdynnän harjoittaminen kuukautisten aikana, Jumalan pilkkaaminen, jne. Jos jokin kansa noudattaisi Mooseksen lain käskyjä, tuomitsisi kansainvälinen yhteisö sen ihmisoikeuksien rikkomisesta.

Kaikkien nykyään elävien kansojen ja valtioiden lait ovat parempia ja vähemmän ihmisoikeuksia loukkaavia kuin Mooseksen lain käskyt. On ihmeteltävää, miten kristittyjen oikeustaju antaa myöten pitää Mooseksen lain käskyjä parempina kuin ne ovat: esimerkiksi parempina kuin Suomen lakeja ja asetuksia. Jos Mooseksen lain käskyt ovat parempia kuin Suomen lait ja käskyt, niin miksi kristityt eivät pyri kumoamaan Suomen lakeja ja asetuksia ja korvaamaan niitä Mooseksen lain käskyillä? Niin: vähänkään rehellinen ja avoin kristitty tunnustaa Suomen lait ja asetukset paremmiksi kuin Mooseksen lain käskyt eikä sen vuoksi vaadi noudattamaan jälkimmäisiä. Totta puhuen Mooseksen lain käskyjen noudattaminen olisi ”syntiä”: on siksi hyvä asia, että kristityt eivät vaadi noudattamaan niitä.

35

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vielä perusteellisemmin he vaikenevat Jumalan nimissä tekemistään tappamisista ja murhissa.

      Viimeksi kristityt intoutuivat kunnon veriorgioihin kun jumalansa nimissä lähettivät toisiaan helvettiin 800000 ihmisen edestä Ruandassa 90-luvulla.

    • Anonyymi

      Suurempi todennäköisyys ovat ne kirjanoppineet ja laintulkitsijat yms. jotka ne Mooseksenlait yhdessä suunnitteli. Alkuaanhan siellä oli. että Mooses, Aaaron ja papit käskivät, ja kohta se olikin Herra.
      Mutta kuten myöhemmin todettiin, "en Minä antanut teille käskyjä polttouhreista..."

    • Anonyymi

      Alussa ihmisellä oli kaikki mitä hän tarvitsi, mutta se ei riittänyt hänelle. Hän halusi olla enemmän kuin ihminen. Kielto, elämää suojelemaan tarkoitettu, herättää maallisessa ihmisessämme katoavan tavoittelun, joka voi erottaa meidät Jumalasta, jos annamme maalliselle ihmisellemme vallan (Room. 7 luku).

      Kaikki mitä Jumala loi, oli hyvää, mutta ihminen pilasi sen, minkä Jumala loi. Asia, jonka Jumala kielsi ihmisiltä, sen ihminen halusi ja otti. Ihminen tavoitteli jumalallista tietoa. Mutta onko ihmisellä mitään muuta tietoa kuin mallit, joita hän rakentaa yrittäessään selvittää salaisuuksia siitä, joka jo on olemassa?

      Ensimmäinen ihmisestä syntynyt ihminen tappoi ihmisestä syntyneen, veljensä. Ihminen on kaikilla mantereilla tappanut veljiään. Häntä ei ole siihen kehotettu minkään muun kautta kuin sen, mikä maallinen ihminen on ja mitä hän haluaa. Eikö teon tekijää syytetä teosta, jonka hän tekee, eikä hänen vanhempiaan? Jos hänen vanhempansa kasvattivat hänet väärin, eikö siitä syytetä ihmisen vanhempia? Miksi syytät Jumalaa siitä pahasta, mitä hän ei ole tehnyt? Miksi et kiitä Jumalaa siitä hyvästä, mitä hän on tehnyt?

      Niputat ihmiset yhteen tuntematta heitä yhtään sen paremmin kuin tunnet Jumalaa. Mistä saat tietosi tuntea läpikotaisin ihmiset, jotta voit syyttää juuri kristittyjä? Tunnetko edes itseäsi?

      Säätikö Jumala Eevan (1 Moos. 3:6) kielletystä teosta rangaistuksen niin kuin tuomari syytetylle? Paha tekoa oli tottelemattomuus ja kiittämättömyys, vaikka ihmisellä oli kaikki ja hän sai kaiken mitä tarvitsi. Jumala piti huolen luoduistaan. ja tekee niin edelleen: Luukas 12:24 ”Katselkaa kaarneita: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa, eikä niillä ole säilytyshuonetta eikä aittaa; ja Jumala ruokkii ne. Kuinka paljoa suurempiarvoiset te olette kuin linnut!”

      Voi syyttää Jumalaani katkeruudessasi, mutta mitä se sinua hyödyttää? Jos haluat tuoda Jumalani ihmisten tuomioistuimen eteen tuomittavaksi, osoita mihin Hän on syypää niin, ettei suurempi syypää ole ihminen itse. Jos pidät Mooseksen käskyjä väärinä, hyväksyt kaikki teot, jotka Mooseksen lait kieltävät:
      1. Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia.
      2. Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä.
      3. Pyhitä lepopäivä.
      4. Kunnioita isääsi ja äitiäsi.
      5. Älä tapa.
      6. Älä tee aviorikosta.
      7. Älä varasta.
      8. Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.
      9. Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta.
      10. Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.

      • Anonyymi

        10. Käsky on muotoiltu uudelleen tasa-arvoisempaan yhteiskuntaan sopivaksi.
        5. Käsky oli alunperin: Älä tapa juutalaista. (Ihmistä)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        10. Käsky on muotoiltu uudelleen tasa-arvoisempaan yhteiskuntaan sopivaksi.
        5. Käsky oli alunperin: Älä tapa juutalaista. (Ihmistä)

        Ihmiset muokkaavat ja tulkitsevat käskyjä mielensä mukaan, mutta kukaan ei voi muuttaa sitä mikä on Jumalan edessä oikein ja mikä väärin. Vanhassa testamentissa kielletään sortamasta muukalaista, joka elää Israelin jälkeläisten keskuudessa. Väännät sen miten haluat: älä tapa juutalaista- jos tapat, tapa muita. Jeesus kielsi tappamasta. Ja joka pystyy täyttämään Mooseksen lain täydellisesti, hän täyttää senkin, mitä Jeesus käski pitämään.


      • Anonyymi

        ”Kaikki mitä Jumala loi, oli hyvää, mutta ihminen pilasi sen, minkä Jumala loi.”

        Aika huono tekosyy kaikkivaltiaalle. Kannattaisi oppia ottaa vastuu omista tekemisistään ja vanhemman vastuusta - eikä vain syyttää toisia.

        Jos lähdetään Raamatun toisesta luomissadusta, niin siinähän syy pistetään perinteisesti käärmeelle, vaikka tarkka lukija huomaa, että käärme vain kertoi totuuden. Lisäksi herää kysymys, miksi ihmeessä kaikkivaltias ylipäätänsä pisti paratiisiin hedelmäpuita, joista ei saa syödä - ja sitten loi sinne olentoja, jotka eivät ymmärrä eroa hyvän ja pahan välillä ennen kuin rikkovat kieltoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmiset muokkaavat ja tulkitsevat käskyjä mielensä mukaan, mutta kukaan ei voi muuttaa sitä mikä on Jumalan edessä oikein ja mikä väärin. Vanhassa testamentissa kielletään sortamasta muukalaista, joka elää Israelin jälkeläisten keskuudessa. Väännät sen miten haluat: älä tapa juutalaista- jos tapat, tapa muita. Jeesus kielsi tappamasta. Ja joka pystyy täyttämään Mooseksen lain täydellisesti, hän täyttää senkin, mitä Jeesus käski pitämään.

        En vääntänyt.
        Viides käsky on muokattu kristittyjen toimesta alunperin.


      • Anonyymi

        "Kaikki mitä Jumala loi, oli hyvää, mutta ihminen pilasi sen, minkä Jumala loi. "

        Raamatun tarinassa J̲u̲m̲a̲l̲a̲ pilasi kaiken kostaakseen ihmisille.


    • Etkö ymmärrä, että et voi vaatia Jumalaa tilille siitä, että hän on ottanut ihmisiä hengiltä? Sinä aloittaja et ole Jumalan yläpuolella, että sinä siitä asemastasi käsin voisit vaatia jumalan tilille.

      Kunhan vaan räkytät ja räkytät Jumalan teoista, etkä huomaa, että hän rakastaa sinua.
      Rakastaa niin paljon, että antoi poikansa Jeesuksen kärsiä ristillä sijaisena sen rangaistuksen minkä sinä olet ansainnut pahoilla teoillasi ja synneilläsi.

      Tämä Jeesus tulee sinun ottaa vastaan omaksi Vapahtajaksesi ja sitten seurata häntä loppuelämä niin tulee hyvä ja pääset kuoltuasi ikuiseen Paratiisiin.

      Ja tähän Jeesukseen tulee uskoa siten kuin Raamattu opettaa hänestä, nimittäin, että hän on ristillä kärsinyt ja kuollut, myös sinun tähtesi ja noussut kuolleista parhaan tiedon mukaan kolmannen päivän jälkeen.

      • "Etkö ymmärrä, että et voi vaatia Jumalaa tilille siitä, että hän on ottanut ihmisiä hengiltä? Sinä aloittaja et ole Jumalan yläpuolella, että sinä siitä asemastasi käsin voisit vaatia jumalan tilille."

        Tajuatko miikkareppana, että tällä kommentillasi et voi mitenkään erottaa sitä, että onko Jumala oikeasti Jumala vai Saatana? Kun otat kaiken Jumalan sanoman asian totuutena niin et voi mitenkään erottaa sitä, että onko se sanoja Jumala vai Saatana.


      • Saatana voi ihan hyvin sanoa, että hän on Jumala ja et voi vaatia Häntä tilille siitä, että hän on ottanut ihmisiä hengiltä. Sinä Miikkanaahumi et ole Hänen (Saatanan) yläpuolella, että sinä siitä asemastasi käsin voisit vaatia Saatanan tilille.


      • Anonyymi

        Miksi et saarnaa Jumalan antamista tappokäskyistä ja hänen tekemistään joukkomurhista?

        On siinä tosi hyvä Jumala kun kiduttaa ihmisiä loputtomasti vain siksi että nämä eivät usko häneen ja kritisoivat hänen oikeustajuaan ja moraaliaan Raamatun kertomuksissa.


      • Holy_Roller kirjoitti:

        "Etkö ymmärrä, että et voi vaatia Jumalaa tilille siitä, että hän on ottanut ihmisiä hengiltä? Sinä aloittaja et ole Jumalan yläpuolella, että sinä siitä asemastasi käsin voisit vaatia jumalan tilille."

        Tajuatko miikkareppana, että tällä kommentillasi et voi mitenkään erottaa sitä, että onko Jumala oikeasti Jumala vai Saatana? Kun otat kaiken Jumalan sanoman asian totuutena niin et voi mitenkään erottaa sitä, että onko se sanoja Jumala vai Saatana.

        Hartaasti uskovaisena pieraisin Pyhälle Hengelle ja hän sanoi, että säästä hiukan Jumalallekin. Ja hän kutsui Herran paikalla. Sitten he suorittivat analyysiaan ja totesivat, ettei niin mehevää aromia ollut ilmaantunut sitten Aatamin Eedenin aikojen.

        Pyhä Henki totesi, että minun on nyt koko kesä riennettävä jumalanpalveluksissa viestinviejänä tuhnauttamassa jumalainen tuoksahdukseni koko seurakunnalle. Mitä useammin sitä parempi. Voitteko kuvitella!!! Minulla on nyt kesäduuni kirkossa viestinviejänä!!!


    • Anonyymi

      Tämä on totta vain uskovan pään sisällä.

    • Anonyymi

      Jumala = Kamala
      Aivan hirveä keksintö. Vain mielisairas juutalainen voi sellaista tuottaa.

    • Anonyymi

      Armo on omakohtainen eikä sitä voi antaa eikä luovuttaa toiselle.

      TÄMÄ ON IHMISEN PERSOONA

      • Anonyymi

        Ateismista puuttuu valon näkemys.

        ELÄMÄN VALON JA VOIMAN


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ateismista puuttuu valon näkemys.

        ELÄMÄN VALON JA VOIMAN

        JUMALA ON NIIN KAMALA, ETTEI SELLAISTA HIRVIÖTÄ TUOTA MUU KUIN TÄYSIN PIMEÄ IHMISMIELI.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        JUMALA ON NIIN KAMALA, ETTEI SELLAISTA HIRVIÖTÄ TUOTA MUU KUIN TÄYSIN PIMEÄ IHMISMIELI.

        No itse asiassa kamelin perseestä on tullut yhtä hirveä paskaläjä, satujen Jeesus.


    • Anonyymi

      Jumala tappoi Wanhan Testamentin aikaan ihmisiä tukkumitassa,koska nämä olivat huomattavan paljon vähemmän rappeutuneita ,ja siis viisaampia,kuin nykyihminen!
      Niitä piti kohdella kovemmalla kädellä,etteivät vikuroi!
      Muutenhan vielä nykyäänkin uhrattaisiin lapsia Moolokille,ja palvottaisiin epäjumalia!

    • Anonyymi

      menkää kansojen joukkoon ja tuhotkaa ne sisältäpäin , näin oli ohje vanhassa testamentissa vastustajista 🤔

      • Anonyymi

        Näin kävi, kun palvottiin esineitä!
        Nykyisin joutuisi pakkohoitoon!


      • Anonyymi

        Rooma kaatui kristittyjen sylissä.


    • Anonyymi

      Ihmiset eivät tottele hyvän Jumalamme käskyjä. He kääntyvät elottomien jumalien puoleen, mikä saattaa ihmisten käsityksen mukaisesti vaatia jopa lapsiuhreja. Nämä epäjumaliin langenneet eivät tietenkään enää rukoile elävää Jumalaansa suojakseen. Eivätkä elottomat veistokset tietenkään vastaa pyyntöihin., Näin kansat jäävät omilleen kaikkine raakuuksineen. Raamatun ja kristittyjen Jumala antaa anteeksi katuville, kun he katuvina ja anteeksi anellen palaavat taas Jumalansa luokse. Näin Israel teki monta kertaa. Jumala kyllä kuritti heitä orjuudellakin. Mutta armahti katuvia ja antoi heille taas suojan, rauhan, ilon ja yltäkylläisyyden. Jos Jumala jätti läpeensä mädän ihmiskunnan tai kaupungin , veden tai tulen alle. oli se heille oikeudenmukainen rangaistus.

      • Anonyymi

        Kansanmurha on rikos ihmiskuntaa vastaan, vaikka Jumala sen tekisi.

        Kristittyjen oikeustaju on vääristynyt. Jos olisivat eläneet Mooseksen aikana, niin olisivat ensimmäisenä tappamassa isäänsä ja äitiään kironneet, sapattina puita keränneet, väärin profetoineet ja ateismiin kehottavat lähimmäisensä, jopa oman perheensä jäsenet olisivat kivittäneet kuoliaaksi.


    • Anonyymi

      Käsitäkääs sana ja mieli miten näistä kuvaukset ovat kirjoitettu.

      ILMEISESTI RAAMATTU PITÄÄ UUSIA NYKY-IHMISELLE UUSIN KUVAELMIN

      • Anonyymi

        Sitähän on tehty monta kertaa, siitä räikein esim v. 1992 Raamattu, joka tekee Jumalasta monijumalaisen!
        Samanlainen Raamattu kansalle, joka ilmestyi n. 10 v myöhemmin v. 1992 jälkeen.


    • Anonyymi

      "Miksi Jumalan antamista tappokäskyistä ja murhista ei saarnata?"

      Uskovaisten mielestä Jumala on herttainen kultamussukka, vaikka se tappaisi kansat ja hukuttaisi ihmiskunnan. Jumala on todella sairaan ihmismielen tuotos.

      • Anonyymi

        Hyiih SINUA PAHOLAINEN.


      • "Jumala on todella sairaan ihmismielen tuotos."

        VT on pronssikautisen vuohipaimenen kostofantasiaa ja vielä nykyäänkin jotkut mielisairaat ymmärtävät sitä ja uskovat siihen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyiih SINUA PAHOLAINEN.

        ITSE OLET PIRU!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ITSE OLET PIRU!!!

        Raamatun kertomukset kuvaavat mielen ja sielun mailmaa ja yleensäkin henkisiä ominaisuuksia ihmisessä ja iankaikkisuudessa,

        ELÄS PYRI NOILLA ELÄMÄÄN SIOITTAMAAN TAPAMISILLA

        ATEISTI TIETYSTI HALUAA TÄTÄ ESITTÄÄ TYHJYYTTÄÄN ?


    • Anonyymi

      Ei kuulu kristillisyyteen.
      Esitä kysymyksesi juutalaisille!

    • Anonyymi

      Aloittaja kertoo mietelmiään allahista peitellysti?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      323
      3188
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1977
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1612
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1414
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      82
      1309
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      283
      1236
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1061
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      146
      878
    Aihe