Epigeneettinen informaatio ja kadonnut evoluutio

Epigenetiikka on molekyylibiologian uusi aluevaltaus, joka tutkii eliöiden sopeutumista eli adaptoitumista muuttuvaan ympäristöön geenien ilmentämisen kautta. Uusdarwinistisen teorian mukaan tällaiset ns. mikroevolutiiviset muutokset johtaisivat todelliseen evoluutioon eli ”makroevoluutioon”. Sen ”raaka-ainetta” olisivat aika ja sattumanvaraiset mutaatiot sekä valinta eli ympäristön paine, jotka olisivat luoneet kelpoisimpien ketjun ja koko elämän kirjon.
Evoluutio on teorian mukaan edennyt pienin ja hitain askelin: ”Luonto ei salli harppausta” oli Darwinin tärkein opetus. Nyt darwinistit ovat kuitenkin itse ikään kuin vahingossa kumonneet teoriansa: Heillä on nyt mielestään esitettävänä uusia todisteita evoluutiosta, koska sitä tapahtuu jopa ”silmiemme edessä” – siis nopeasti, ilman aikaa!
Mikä nämä nopeat muutokset aiheuttaa? Mikä on kelpoisimman synnyn salaisuus? Vastausta ei löydy Darwinin teoriasta eikä sen ”laajennuksista”, se löytyy tästä tasokkaasta kirjasta: Eliöiden perimään on ladattu epigeneettistä eli geenien ulkopuolista informaatiota ja sen mahdollistamia sopeutumismekanismeja, joita ”laukeaa” olosuhteiden muutosten, kuten ravintolähteiden myötä. Ilman nopeaa sopeutumista elämää tuskin olisi, mutta sillä on hintansa: Epigeneettiset mekanismit ja aika altistavat genomit mutaatioille. Genetiikan kielellä se tarkoittaa informaation häviämistä. Kun olosuhteet muuttuvat toistuvasti ja kun tarvittaisiin uusia ja taas uusia sopeutumisia, tulee raja, jossa se ei ole enää mahdollista: sopeutumisten kuluttama genomi on rappeutunut – evoluutio katoaa ja suku sammuu.
Kirja on tarkoitettu niille, jotka esim. lukiokurssin perusteella tuntevat genetiikan aakkosia.

5

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jep, taas on evoluutioteoria kumottu.
      Voidaanko nyt keskustella palstan aiheesta ja näyttää todisteita luojasta?

      • Anonyymi

        Niinpä. Kumma että nämä kretut eivät uskalla puhua luomisesta ja sen todisteista. Kai se on vaikea puhua olemattomista asioista? ;)


      • Anonyymi

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        🔞 ­­­N­y­­­m­­f­o­­m­a­­a­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#177995574

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Et maininnut tasokkaan kirjan nimeä?
      Esimerkiksi haikaloja on ollut jo noin 400 miljoonaa vuotta, eli suht hyvin, ovat pärjäilleet. iowa

    • Anonyymi

      Evoluutio on biologian perusperiaate, joka selittää eliöiden monimuotoisuuden ja sopeutumisen ympäristöön. Charles Darwinin vuonna 1859 julkaisema evoluutioteoria perustui ajatukselle, että eliöt perivät vanhemmiltaan geenit, jotka voivat muuntua ja siirtyä seuraavalle sukupolvelle. Nämä muutokset voivat johtaa uusiin ominaisuuksiin, jotka voivat antaa selviytymisedun tietyn ympäristön olosuhteissa.

      Darwinin alkuperäisessä teoriassa evoluutio etenee hitaasti ja asteittain mikroevoluutiivisten muutosten kautta, jotka kasaantuvat ajan myötä. Nämä muutokset johtuvat mutaatioista ja luonnonvalinnasta, joka suosii niitä yksilöitä, joilla on ominaisuuksia, jotka ovat paremmin sopeutuneita ympäristöön. Kuitenkin, uudempi tieteellinen tutkimus on osoittanut, että evoluutio voi tapahtua myös nopeasti ja dramaattisesti, ilman tarvetta kumota Darwinin teoriaa.

      Epigenetiikka on yksi uusimmista molekyylibiologian aloista, joka tutkii geenien toimintaa ja ilmentymistä. Epigeneettisillä muutoksilla tarkoitetaan solujen geneettisen materiaalin säätelymekanismeja, jotka vaikuttavat geenien ilmentymiseen. Nämä mekanismit voivat aktivoida tai hiljentää tiettyjä geenejä, jolloin ne vaikuttavat solujen toimintaan. Epigenetiikka on siten tärkeä osa evoluution tutkimusta, sillä se mahdollistaa eliöiden sopeutumisen ympäristön muutoksiin nopeasti ja ilman tarvetta geneettisille mutaatioille.

      Epigenetiikka onkin tuonut uutta ymmärrystä siitä, miten eliöt sopeutuvat ympäristöönsä. Tämä on mahdollista, koska eliöiden perimään on ladattu epigeneettistä eli geenien ulkopuolista informaatiota ja sen mahdollistamia sopeutumismekanismeja. Tämä informaatio säätelee geenejä ja niiden toimintaa, joka voi antaa eliöille uusia ominaisuuksia, joita ne tarvitsevat selviytyäkseen ympäristön haasteista.

      On myös tärkeää huomata, että evoluutio ei ole vain yksisuuntainen prosessi, vaan se voi myös kulkea taaksepäin, eli evoluutio voi kadota tai jopa peruuntua, jos ympäristöolosuhteet muuttuvat liian nopeasti tai liian radikaalisti.

      Onko aloittajalla kysyttävää tästä ? Vastaan mielelläni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe