Onko kellään tietoa? (pään mri)

Anonyymi-ap

Hei,
minulla löydettiin aivoista 2015 sattumalöydöksenä vaaraton leesio (rasvakertymä), mitä seurataan. Ensi kuussa olisi kontrolliaika. Minulla on paljon ms-taudille tyypillistä oireilua myöskin nykyään. Selviääkö perus pään magneetissa jos löytyy taudille tyypillisiä kovettumapesäkkeitä vai pitäisikö minun olla yhteydessä hoitavaan yksikköön ja kertoa näistä oireista ?

7

549

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Magneettikuvauksessa nähdään taudille tyypilliset pesäkemäiset tulehdusmuutokset aivojen valkeassa aineessa, usein taudille tyypillisissä paikoissa.

    • Anonyymi

      Leesio eli rasvakertymä? Miten se oireili?
      Itselläni on nyt jo usean vuoden ajan ilmennyt silmissä näkökyyn heikentymistä. Toisin sanoen, kirjoittaessani ja lukiessani kirjaimet ja tekstiosa tulee epätarkaksi, enkä siis näe lukea tai kirjoittaa kunnolla. Kohtaukset kestävät useita tunteja, pahimmillaan puolet päivästä joudun pinnistelemään jotta edes jotain näkisin lukea. Glaukooma- taustaa toki löytyy mutta olen lukenut että MS tautikin oireilee alussa silmän näköhermon toistuvina tulehduksina joka sitten aiheuttaa näön ajoittaista heikkenemistä ja hämärtymistä.

      Kuulo on samiin mystisesti heikentynyt aika rajusti ja kuulen vasemmasta korvasta musiikkia, ei millään tavalla voimakkaasti vaan ikään kuin vaimeana taustalla. Oire pahenee iltaisin. Kuorolaulua..liittyykö oire mahdolliseen aivokasvaimeen, gliomaan jollain aivojen alueella. Skitsofreniaa tai muita psyyken sairauksia ei ole, ei myöskään suvussa. Kysyin asiasta kuulolaitteen toimittajalta ja heiltä kerrottiin että musiikin kuuleminen liitty kuulon alenemaan? On kai itse asiassa korvien soimista eli tinnitusta? Tulktseeko aivot tinnituksen musiikksi?
      Miten ihmeessä? Miten kuulon alenema vaikuttaa siihen että ihminen alkaa kuulemaan toisesta korvasta hyvin vaimeaa, lähinnä gregoriaanista kuorolaulua muostuttavaa kuorolaulantaa ja siinä samassa yhteydessä yksittäisen miehen vaimeaa puhetta..?…😂😦😬😯
      Liittykö jotenkin johonkin aivosairauteen, kasvaimeen..vsi mihn?
      Eli yhdessä kuulon merkittävä alenema, silmien mäkökyvyssä lmenevät häiriöt , äänien kuuleminen, niskan paha jäykkyys ja ajoittainen kipuilu…verenpaineen rajutkin heittelyt, tia- tyyppiset black out - kohtaukset joissa aivot pimentyvät useiksi sekunneikksi- tila josta ei itse muista mitään, mitä on tehnyt- on vain muistikuva täydellisestä pimentymisestä, mutta ei silti tajuttomuudesta,

      onko näillä kaikilla yhteistä nimittäjää johonkn neurologseen sairauteen

      • Anonyymi

        Aloittajalle:
        Oireista kannattaa aina kertoa hoitavalle taholle. Ne kertovat paljon , kuvauksen lisäksi.


    • Anonyymi

      Minulla oli jotain epäspesifejä muutoksia valkeassa aineessa, ja lisäksi kuulemma kalkkia.
      Ei ole mitään tietoa, mitä nuo tarkoittavat.
      Oireista ei kukaan välitä mitään.

      • Anonyymi

        Sairauden diagnosoinnin yhteydessä varmasti tai toivottavasti on käyty läpi sairauden oirekuva ja sille tyypillinen vaihtelevuus oireiston suhteen. Eli käsittääkseni taudissa on aktiivivaiheita ja passiivivempia vaiheita.
        Kaikki tuo vaimuttaa oireistokuvaan.. Eli on aikoja jolloin on oireita enemmän ( aktiivivaihe) ) ja aikoja joloin oireita ei oireita esiinny.
        Sairaus on kuitenkin etenevä ja johtaa lopulta käsittääkseni liikuntakyvyn menettämiseen ja kuolemaan. Nämä eri vaiheet voivat viedä useita, useita vuosia.
        Jos sairaus on jo diagnosoitu, on varmaan myös kerrottu eri vaiheista toivon mukaan.. Oireisto kertoo vain sairauden kuvasta ja siitä missä ehkä nyt mennään sairauden vaihetta.

        Ymmärtääkseni on olemass myös tukiryhmiä ja keskusteluryhmiä sairaudesta kärsivien kesken. Näistä saa henkistäkin tukea ja samasta sairaudesta kärsivien kanssa on helppo ottaa huolensa myös oireistosta puheeksi ja käydä asiaa läpi.
        Neurologisia sairauksia sairastavilla lienee oma kattojärjestö ja siellä aluejärjestöjä ja niissä tukihenkilöitä ja keskusteluapuakin ehkä tarjolla?
        Mitä tuon mun kommenttini oireistosta tulee, lienee syytä odottaa ensin labravastauksia, sitten edetään siitä jollain tapaa eteenpäin. Mitään normaaleja ilmiöitähän osa noista ei ei ole, kuuloharhojen kuuleminen, kuten vaimean musiikin ja , kuorolaulun voi viitata nyt mihin tahansa, silmien näköhäiriöt siihen yhdistettynä voisi viitata aivokasvaimeen gliomaan mutta odotetaan.
        Selkärangasta ainakin magneettikuvauksessaclöytyi jokin aika sitten merkityksettömäksi luokiteltu gliooma joten miksei sama voisi olla myös aivoissakin.
        Toki muitakin selityksiä löytyy, munuaisaltaan tulehduksen aiheuttama sekavuus, päihdeongelmaa taas ei ole koska en juo käytännössä lainkaan, enkä käytä huumeita. Skitsofreniaa tuskin on , ei ole myöskään sukurasitetta. Eikä ole muita skitsofrenian oirekuvasn viittavaa.
        Mutta erilaiset aistiharhat ja ajoittaiset näkökyvyn heikentymiset liityyvät kyllä aivokasvaimiin., gliomiin. Kohtaukset , blacoutit voivat liittyä aivojen sähköisen toiminnan purkauksiin eli epileptisiin kohtauksiin. Kohtauksia edeltää joskus myös aistiharhat. Jolloin henkilö tietää että epileptinen kohtaus on tulossa.
        Muistihäiriöt viittaavat siihen että epileptisiä kohtauksia on esiintynyt tiheään vaikka unen aikana, ja jokainen epileptinen kohtaus myös vaurioittaa vaurioittaa aivoja.
        Epileptiset kohtaukset voivat olla myös juuri tuollaisia filmi poikki- tyyppisiä, niiden ei tarvitse olla tajunnan menettänisiä jossa rojahdetaan maahan ja kouristellaan, vaan seisotaan ihan omin jaloin mutta aivoissa vain tapahtuu sähköisiä purkauksia jotka johtavat poissaolo- kohtauksiin.
        Toivottavasti saat lisäselvityksiä jostain, juttelet lääkärisi tai asiaan perehtyneen sairaanhoitajan kanssa. Ja saat tukea ystäviltäsi ja sukulaisiltasi/ läheisiltäsi.


    • Anonyymi

      Minulla ei ainakaan näkyneet pesäkekovettumat kuin vain varjoaine-MRI kuvauksessa päästä,ehkä teillä ollut tehokkaaampi magneetti kuvauslaite sitten? tai jotenkin sitten niin paljon suuremmat muutokse;t että näkyivät tavallisessa magneettkuvassakin päästä?.Mutta likvor (selkäydin)testihän aina vielä varmistaa sitten vielä MSdiagnoosin,että molemmat niinkuiin pitää sitten olla selvät...Tai että molemmissa näkyy muutokset..

      • Anonyymi

        Minulta kun haluttiin sulkea ms pois, ei otettu kuin magneettikuva, ei mitään likvoreita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2221
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1710
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe