Olemme turvassa

Anonyymi-ap

Suomesta tulee puolustusliitto Naton jäsen huomenna tiistaina 4. huhtikuuta. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö matkustaa Brysseliin ja osallistuu Naton päämajassa järjestettävään viralliseen liittymisseremoniaan.

Suomi tallettaa Pohjois-Atlantin sopimuksen liittymiskirjansa Yhdysvaltain hallitukselle Brysselissä tiistaina 4. huhtikuuta ennen Naton ulkoministerikokouksen alkua. Talletuksen tekee ulkoministeri Pekka Haavisto.

Tämä tarkoittaa Suomen olevan läntisen puolustusliiton jäsen ja olemme turvassa Venäjän hyökkäykseltä. Mikään muu maa ei meitä uhkaa.
Itsenäisyytemme on varmistettu.

Eläköön vapaa itsenäinen Suomi!

103

1394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomen jäsenyys puolustusliitto-NATOssa on välttämätön asia, sillä naapurimaamme Venäjä on osoittanut, että se on valmis hyökkäämään rauhallisen naapurimaansa kimppuun lakkauttaakseen sen itsenäisyyden ja alistaakseen sen kansan alamaisikseen. Venäjän fasismidiktatuuri tekee juuri tuota Ukrainassa, ja mikäli Ukraina olisi sortunut nopeasti, kuten Vladimir Putinin fasistihallinnon laskelmat olivat, olisi Suomi ollut seuraava hyökkäyskohde.
      Suomen jäsenyys NATOssa pistää Moskovan fasistijuntan miettimään uudelleen rikollisia suunnitelmiaan Suomen suhteen, sillä tämän jälkeen sillä ei ole vastassa pelkästään pieni maa, rajallisin resurssein, vaan suuri ja vahva liittokunta.
      Suomen tulee toimia Venäjän kanssa jatkossakin niin asiallisesti kuin se suinkin mahdollista on, pitäen kiinnin omasta itsenäisyydestämme ja suvereeniudestamme, mutta nöyristelyn ja hyssyttelyn aika Moskovan suuntaan on nyt ohi.

    • Anonyymi

      Suomen Nato-jäsenyys astuu tänään voimaan. maamme turvallisuus vahvistuu. Suomen Nato-jäsenyys vahvistaa myös Itämeren alueen ja Pohjois-Euroopan vakautta ja turvallisuutta. Suomen vahvat puolustusvoimat vahvistavat Natoa ja liittokunnan yhteistä puolustusta. Suomesta tulee luotettava ja hyvä jäsenmaa Pohjois-Atlantin liitolle.
      HYVÄ SUOMI!

    • Anonyymi

      Hienoa, että olemme saaneet ulkopoliittisesti turvaa puolustusliitto Natosta!

      Nyt Suomen on pidettävä huoli, että myös sisäpoliittinen turvallisuus säilyy eikä päästetä Suomen hallitusta muuttumaan ihmisiä eriarvoistavan politiikan tyyssijaksi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • Anonyymi

        Erittäin tärkeä muistus!


    • Anonyymi

      Turvassako!
      Aseillako turvassa.
      Aseetko vahvistaa turvallisuuden.
      Porvarit tarvitsevat aseturvallisuutta toisia porvareita vastaan.

      • Anonyymi

        Kyllä Suomella oli armeija ja sillä aseita silloinkin kun Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri hyökkäsi Suomeen talvella 1939 - 1940, ja hyvä että oli, sillä ilman aseita ja niille käyttäjiä maamme itsenäisyys ja monipuoluedemokratia olisi lakkautettu ja suomalaiset orjuutettu Josif Stalinin hirmuhallinnon alle, mitä myös Suomen Kommunistinen Puolue osana Kominterniä tuolloin halusi.

        Suomen NATO-jäsenyys on välttämätöntä, koska naapurimaamme Venäjä on kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio, jonka imperialistista sotapolitiikkaa tukee SKPn toveripuolue Venäjän federaation kommunistinen puolue, Kiinan kommunismidiktatuuri ja Pohjois-Korean kommunismidiktatuuri sekä suomalaiset Kommunistien liitto ja Kommunistinen Työväenpuolue.


      • Anonyymi

        Aseita tarvitaan turvallisuuteen, jos naapurimaana on arvaamaton ja agressiivinen diktatuuri, jonka johtajalla on fasistisia aatoksia.


    • Anonyymi

      Suomen itsenäisyys, demokratia,ihmisoikeudet,parlamentarismi, sananvapaus, yhdistymisoikeudet ym, Nato turvaa meille, myös nämä. Idän inha totalitarismi ei saavuta enää Suomea, eikä voi liittää meitä itseensä. Idän vihollinen jatkaa ikiaikaista imperialistista rikollista laajentumistaan sopimuksista mitään piittaamatta.

    • Anonyymi

      Tilanteessa, missä naapurimaamme Venäjä on Suur-Venäjä -suunitelmaansa kuuluvalla hyökkäyssodallaan naapuriaan Ukrainaa vastaan osoittanut, ettei se kunnioita enää muiden valtioiden itsenäisyyttä ja suvereniteettiä lainkaan, on ehdottoman välttämätön asia, että Suomi on nyt puolustusliitto NATOn jäsenvaltio, sillä Moskovan aiemmin tekemiin sopimuksiin ja antamiin lupauksiin ei voi enää tietenkään luottaa.

    • Anonyymi

      Suomen asema ei ole koskaan ollut näin turvattu Venäjän naapurina, Venäjän johdolle Suomen Natoon liittyminen on ollut tappio joka Venäläisten imperialistista mielenlaatua kirpaisee. Venäjän johdon on opittava kohtaamaan pieni sisukas luoteinen naapurinsa tasavertaisena kumppanina ilman etupiiriajattelua, Suomen kansan tahtotila vei Suomemme Pohjois-Atlantin liittoon, liittoon johon meidät olisi pitänyt mennä jo vuosikymmeniä sitten, idän karhun yrittäessä vääntää Suomesta kansandemokratiaa kotikommunisteihin tukien. Suomi on selvinnyt kuitenkin omin voimin ja voittanut itsenäisyyden.

    • Anonyymi

      Nato jäsenyys tuntuu joka päivä vain entistä paremmalta!

      • Anonyymi

        Ruotsin NATO-jäsenyys on seuraava askel Suomellekin, ja minä uskon vakaasti että tulevan heinäkuun Vilnan NATO-kokouksessa Ruotsi on niin ikään puolustusliitto NATOn täysjäsen, ja silloin kaikki Pohjolan maat ovat samassa liittoumassa varmistamassa ja turvaamassa muitten NATO-kera rauhan säilymisen alueella.


    • Anonyymi

      Nyt työtä Suomeen ja taotaan aurat aseiksi !
      Hopi hopi.
      Netto-maksajan pitää jotenkin saada rahaa jostain, jotta voi nettomaksaa.
      Hopi hopi.

    • Anonyymi

      Yksikään aikaisempi Natoon liittynyt maa ei ole alkuun ollut niin yhteensopiva kuin Suomi, jotenka Suomen sijoitukset maapuolustukseen ovat olleet oikeita. Yhteistyö tulee entisestään tiivistymään liittolaisten kesken ja Suomen osuus yhteisen puolustuksen vahvistamisessa liittokunnassa Suomella on annettavaa, ottaen huomioon maamme oman puolustuksen vahvan osuuden kansantaloudessa. Puolustus koetaan tärkeäksi asiaksi, Saksan kohdalla varsinkin joka ajoi puolustuksensa aivan rampasijoille saakka.

    • Anonyymi

      Suomi sai kaipaamansa turvatakuut ja sitä kautta pääsee vaikuttamaan maallemme tärkeistä turvallisuuspoliittisista kysymyksistä. Suomi turvaa myös Ruotsin turvallisuutta, joskin myös Ruotsi tulee mukaan Pohjois-Atlantin liittoon jonka jälkeen kaikki Pohjoismaat kuuluvat yhteiseen puolustusliittoon. Yhteinen puolustus on meille tärkeää.

    • Anonyymi

      Suomen nyt toteutunut NATO-jäsenyys on välttämätöntä alla mainituista syistä.

      Venäjän fasismidiktatuurin sotaisa imperialismi Ukrainassa vuodesta 2014 lähtien on osoittanut sen, että Moskovan rauhantahtoisuuteen ei voi enää luottaa, vaan on valmistauduttava pysäyttämään sen aggressiivisuus Suomea kohtaan riittävää voimaa käyttäen ja kun Puolustusvoimat toimii pienen maan rajallisilla resursseilla, on NATOn tuoma yhteinen puolustus ehdoton tarve sen toteuttamisessa.

      Sen jälkeen kun Venäjällä tulee valtaan aidosti kansan vaaleilla valitsema demokraattinen hallinto, joka hylkää aiempien vallanpitäjien imperialistiset Suur-Venäjä -suunnitelmat ja palaa kunnioittamaan muiden valtioiden itsemääräänisoikeutta ja niiden kansainvälisesti tunnustettuja rajoja, voidaan suhteet Moskovaan vähitellen palauttaa niin diplomatian kuin talouden saralla.

      • Anonyymi

        Kyllä kai nato antaa meille Itäkarjalan Petroskoita myöten?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä kai nato antaa meille Itäkarjalan Petroskoita myöten?

        Kommunisti hyväksyy ja antaa täyden tukensa Venäjän ikiaikaiselle imperialistiselle rosvopolitiikalle. Suomalaisten kansojen hävittämisen sekä muiden pienten kansojen tuhoamisen ja valloitettujen alueiden kiinni kiinnipitämisestä. Kommunisti on kommunisti vaikka voissa paistettaisiin.


    • Anonyymi

      Lisää aseita ja sotapolitiikkaa. Rauha on turvattu

    • Anonyymi

      Kun nato ja Venäjä alkavat sotia, olemmeko turvassa?

      • Anonyymi

        Venäjä vanhana imperialistisena valtiona, on oikeasti Euroopan ja koko maailman turvallisuuden uhkana, Venäjän tulee purkaa ikivanhat rakenteensa ja antaa vapaus alistamilleen kansoille ja valtioille. Kommunisti uskoo vanhoihin NKP:n propagandaan Venäjän suuruudesta ja oikeudesta saavuttamiinsa rajoihin aivan minkäänlaista kritiikkiä. Kommunistin pitää pestä vanhat suomut silmistä pois. Kommunisteja on enää vähän yli 3000 kappaletta haurasta ukkoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä vanhana imperialistisena valtiona, on oikeasti Euroopan ja koko maailman turvallisuuden uhkana, Venäjän tulee purkaa ikivanhat rakenteensa ja antaa vapaus alistamilleen kansoille ja valtioille. Kommunisti uskoo vanhoihin NKP:n propagandaan Venäjän suuruudesta ja oikeudesta saavuttamiinsa rajoihin aivan minkäänlaista kritiikkiä. Kommunistin pitää pestä vanhat suomut silmistä pois. Kommunisteja on enää vähän yli 3000 kappaletta haurasta ukkoa.

        Tässä yhteydessä kommunisti saa heittää roskiin Nato osuudet, Venäjän tulee luopua imperialismistaan samoin kuin muutkin entiset imperialistimaat.


      • Anonyymi

        Turvassa ollaan vaikka Venäjä väittääkin sotivan Natoa vastaan.


    • Anonyymi

      Valkoinen hevonen ei pelasta ketään

    • Anonyymi

      Naton imperialististen perustajamaiden tulee työntää imperialisminsa kaivoon.
      Naurettavaa olettaa saavuttaa maailmanrauha sodalla.

      • Anonyymi

        Nato-Suomen etuna voidaan perustellusti pitää sitä, että Ukrainalle annettava aseellinen apu on myös meidän etu. Sillä voidaan heikentää Venäjää ja sen saa sanoa ääneen.


    • Anonyymi

      Emme ole turvassa:
      "Maailmassa käydään myös monia muita sotia, muun muassa Etiopiassa, Irakissa, Jemenissä, Malissa, Somaliassa ja Syyriassa. Israel jatkaa Palestiinan laitonta miehittämistä ja valloittaa lisää maita siirtokunnille. Turkki pommittaa kurdikyliä Syyrian ja Irakin pohjoisosia. Tilanne Afganistanissa on edelleen vaarallinen. Yhdysvallat katsoo oikeudekseen puuttua sotilaallisesti muiden maiden asioihin ja kokoaa liittoutumaa Kiinaa ja Venäjää vastaan. Ydinaseiden käytön uhka on kasvanut YK:n ydinasekieltosopimuksesta huolimatta ja asevarustelu on muutenkin kiihtynyt. Kilpailu hupenevista luonnonvaroista ja valta-asemista tuo jännitteitä kansainväliseen tilanteeseen. "
      https://www.skp.fi/asiakirjat/maailma-tarvitsee-rauhaa-ja-rauha-sen-rakentajia

      Naton sotakilpi ei luo turvaa.
      USA nostattaa hiljalleen sotaa Kiinaa kohtaan. Propagandasota on käynnissä.

      • Anonyymi

        Nato-jäsenyys maallemme vahvisti ennen näkemättömällä tavalla Suomemme turvallisuutta. Parasta mitä maallemme on tapahtunut sotiemme jälkeen, joka nosti maamme arvon tasavertaiselle tasolle Euroopan valtioiden kesken ja suhteessa ongelmalliseen epävakaaseen Itänaapuriimme. Rauhankumppanuustyö toi Suomelle lisää ystäviä jo ennen puolustusliittoon liittymistäkin, Suomen liittymistä Pohjois-Atlantin liittoon otettiin ilolla vastaan kumppanimaissa, saamme olla hyvässä seurassa.


    • Anonyymi

      Olemme turvassa Venäjän kapitalismilta.
      Juutuimme naton kapitalismin vasalliksi.

      • Anonyymi

        Jaa, että sinne Venäjälle ne kommunistit haluais.? Kommunisti on kommunisti vaikka voissa paistais.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa, että sinne Venäjälle ne kommunistit haluais.? Kommunisti on kommunisti vaikka voissa paistais.

        "Jaa, että sinne Venäjälle ne kommunistit haluais.?"

        Kommunistien alkuperäinen toive ja sen johdosta tehdyt suunnitelmat tähtäsivät kylläkin Venäjän tuloon Suomen omistajaksi, hallitsijaksi ja orjuuttajaksi. ja sen toteuttamiseksi suunniteltiin aseellista vallankaappausta, siis rikosta Suomen laillista järjestystä ja esivaltaa vastaan.
        Nykyiset aktiivikommunistit mahtuisivat varmasti yhteen Allegroon ja vielä jäisi rutkasti tilaa Leninin kootuille kyhästelyillekin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jaa, että sinne Venäjälle ne kommunistit haluais.?"

        Kommunistien alkuperäinen toive ja sen johdosta tehdyt suunnitelmat tähtäsivät kylläkin Venäjän tuloon Suomen omistajaksi, hallitsijaksi ja orjuuttajaksi. ja sen toteuttamiseksi suunniteltiin aseellista vallankaappausta, siis rikosta Suomen laillista järjestystä ja esivaltaa vastaan.
        Nykyiset aktiivikommunistit mahtuisivat varmasti yhteen Allegroon ja vielä jäisi rutkasti tilaa Leninin kootuille kyhästelyillekin.

        Se oli se "Terijoen hallitus" joka meni mönkään. 1970 luvulla julistettiin SKP:n johdolla Otto Ville Kuusisen viitoittamalla tiellä. Järjettömämpää touhua ei Suomessa ollakkaan nähty sen jälkeen. Nykykomut eivät tunnusta mitään rikosta tapahtuneen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jaa, että sinne Venäjälle ne kommunistit haluais.?"

        Kommunistien alkuperäinen toive ja sen johdosta tehdyt suunnitelmat tähtäsivät kylläkin Venäjän tuloon Suomen omistajaksi, hallitsijaksi ja orjuuttajaksi. ja sen toteuttamiseksi suunniteltiin aseellista vallankaappausta, siis rikosta Suomen laillista järjestystä ja esivaltaa vastaan.
        Nykyiset aktiivikommunistit mahtuisivat varmasti yhteen Allegroon ja vielä jäisi rutkasti tilaa Leninin kootuille kyhästelyillekin.

        Teidänhän sinne tulisi mennä porvarikamujenne luo.


    • Anonyymi

      Selvää on, että Suomen ja Ruotsin kuuluminen hyödyttää kaikkia Nato-liittoon kuuluvia. Suomen vahvuudet Natossa ovat jo Suomen vahvassa kyvykkyydessä toimia luotettavasti kaikissa tilanteissa, joka on tullut esiin yhteisissä sotilas harjoituksissa. Suomea pidetään luotettavana ja teknokologia on hyvin toimivaa. Suuret reservit ja maanpuolustustahto, joka pienelle maalle on ollut historian saatossa tullut monta kertaa testattua ovat hioneet Suomen kansasta juuri sellaisia kuin olemme. Olemme sodan sukupolville kiitollisia, että saamme elää vapaassa ja demokraattisessa Suomessa.

      • Anonyymi

        Siis aseturvallisuus edellä. Tänään bkt:sta 2 % laitetaan aseturvallisuuteen, huomenna 3 ja kymmenen vuoden kuluttua 10 %..
        Näinkö turvallisuus toteutuu?
        Toisten on pakko mennä perässä kunnes molempien varustelukulut ovat 10 %.
        Luuletteko että pyöritys on järjellistä ja turvataanko sillä rauha.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis aseturvallisuus edellä. Tänään bkt:sta 2 % laitetaan aseturvallisuuteen, huomenna 3 ja kymmenen vuoden kuluttua 10 %..
        Näinkö turvallisuus toteutuu?
        Toisten on pakko mennä perässä kunnes molempien varustelukulut ovat 10 %.
        Luuletteko että pyöritys on järjellistä ja turvataanko sillä rauha.

        Maailman vahvimpiin ydinasevaltoihin lukeutuvalle Venäjälle ei ole hyökkämässä kukaan, sillä se olisi hyökkääjälle itsemurha, joten sitä valhepropagandaa on turha levittää.

        Kun "Venäjän toimet huokuvat isovenäläisyyttä ja imperialismia", kuten Suomen kommunistinen puolue kuvasi juuri noilla sanoilla Venäjää 24. helmikuuta 2022 sen Ukrainaan hyökkäämisen tuomitsevassa kannanotossaan ja kun tämän päivän Venäjä on "kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio", kuten täällä kommentoiva kommunisti Partacus kuvasi Venäjää joulukuussa 2019 Mitä fasismi tarkoittaa nykyajassa -aloituksen kommentissaan, niin kyllä minä uskon tässä asiassa kommunisteja.

        Vladimir Putinin fasistihallinnon rauhantahtoisuuteen Suomea kohtaan ei voi luottaa lainkaan, kun tiedämme mihin hän pyrkii; Suur-Venäjään historiallisen Venäjän rajoin, joiden sisälle Suomikin kuului vv. 1809 - 1917. Liittoutumaton Ukraina piti olla haukkapala, sitten Valko-Venäjä ja lopulta liittoutumaton rajanaapuri Suomi, joka piti niin ikään nujertaa ja alistaa Moskovan vallan alle.
        Tuon vuoksi Suomen NATO-jäsenyys on välttämätön, mutta NATOssa ei ole mitään erillistä armeijaa vaan jokaisen jäsenvaltion velvollisuus on ensisijaisesti huolehtia oman valtionsa puolustuksesta, saaden siihen lisäapua muilta jäsenvaltioilta.
        Suomen Puolustusvoimat on pidettävä hyvässä kunnossa, ettei Suur-Venäjä -suunnitelmaansa toteuttava Venäjä arvioi Suomea heikoksi, kuten se oletti Ukrainan olevan. Vahvat Suomen Puolustusvoimat on rauhan tae Pohjolassa ja Euroopassa ja se on lopulta etu myös venäläisille.


    • Anonyymi

      Kirjoitetaan Suomen puolustamisesta. Suomen ei kannata lyödä laimin omaa puolustustamme jotta Nato tulisi puolustamaan meitä, vaan suomi tarvitsee ensisijaisesti oman tehokkaan puolustusjärjestelmän ja mahdollisimman hyvän koulutukseltaan tasokkaan armeijan, kuuluuko Suomi Pohjois-Atlantin liittoon vai ei. Nyt Suomi kuuluu puolustusliittoon, ja siitä koituva lisäarvo on maallemme suuri, 3 prosenttia bkt:stä olisi hyvä. Puolustuksesta kannattaa maksaa. Tällä tavalla turvataan oikeudenmukainen kumppanuus ja rauha.

      • Anonyymi

        Suomi tarvitsisi yksinään ja liittoutumattomana huomattavasti paljon suuremman puolustusbudjetin mikäli aikoisi osoittaa uskottavaa sotilaallista kyvykkyyttä Moskovan suuntaan, ja silti meiltä puuttuisi se mikä siellä on - ydinase ja sen pelote. Venäjä voisi siinä tilanteessa ottaa sotavoimallaan palan kerrallaan Suomesta ja uhata sitten käyttävänsä ydinasetta, jossa yrittäisimme ottaa omamme takaisin.
        Venäjä teki juuri noin Krimillä vuonna 2014. Miettikää tuota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi tarvitsisi yksinään ja liittoutumattomana huomattavasti paljon suuremman puolustusbudjetin mikäli aikoisi osoittaa uskottavaa sotilaallista kyvykkyyttä Moskovan suuntaan, ja silti meiltä puuttuisi se mikä siellä on - ydinase ja sen pelote. Venäjä voisi siinä tilanteessa ottaa sotavoimallaan palan kerrallaan Suomesta ja uhata sitten käyttävänsä ydinasetta, jossa yrittäisimme ottaa omamme takaisin.
        Venäjä teki juuri noin Krimillä vuonna 2014. Miettikää tuota.

        Olet oikeassa. Kun ottaa huomioon Venäjän etupiiriajattelun, siinä eivät mitkään sopimukset merkitsisi mitään, vaan puhtaasti röyhkeät pienistä valtioista ja kansoista piittaamattomat "nämä kuuluu meille" ajattelu. Suomen linja tulee kuitenkin olemaan liittoutuneena rauhaan ja vakauteen pyrkivää Suomen linjan mukaista politiikkaa, Suomihan ei ole "ryntäämässä Venäjälle" ja haluaa olla suhteissaan rakentava. Kommunistit pitävät nyky-Venäjän tavoitteita täysin oikeina, kun Nato muka uhkaa Venäjää vähän sieltä ja täältä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet oikeassa. Kun ottaa huomioon Venäjän etupiiriajattelun, siinä eivät mitkään sopimukset merkitsisi mitään, vaan puhtaasti röyhkeät pienistä valtioista ja kansoista piittaamattomat "nämä kuuluu meille" ajattelu. Suomen linja tulee kuitenkin olemaan liittoutuneena rauhaan ja vakauteen pyrkivää Suomen linjan mukaista politiikkaa, Suomihan ei ole "ryntäämässä Venäjälle" ja haluaa olla suhteissaan rakentava. Kommunistit pitävät nyky-Venäjän tavoitteita täysin oikeina, kun Nato muka uhkaa Venäjää vähän sieltä ja täältä.

        Jos Natoa ei olisi tai jos puolustusliitto olisi heikko, Suomi olisi mennyttä jo ajat sitten, Venäjä tekisi meillä mitä haluaisi, ryssän valtaan joutuminen olisi tiennyt suomalaisille kylmää kyytiä kohti tuhoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos Natoa ei olisi tai jos puolustusliitto olisi heikko, Suomi olisi mennyttä jo ajat sitten, Venäjä tekisi meillä mitä haluaisi, ryssän valtaan joutuminen olisi tiennyt suomalaisille kylmää kyytiä kohti tuhoa.

        Ryssän helvetti olisi ollut kylmää kyytiä. Vaikka Suomella olisi rauhantahtoa vaikka muille jakaa, meidän Itänaapuri ei perusta mitään meidän rauhantahdostamme. Olemalla aivan yksin, meidän hyvätkään puolustusvoimat eivät riittäisi Idän vyöryihin, silloin tarvitaan riittävät vahvistukset Suomen turvaksi, naivia ajatella jotain Venäjältä saamilta takeilta, pitäisi Suomen aseman veitsen terälle joutumista.
        Suomen tulee edistää näkyvästi Ruotsin hakua yhteiseen puolustusliittoon muiden Pohjoismaiden kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ryssän helvetti olisi ollut kylmää kyytiä. Vaikka Suomella olisi rauhantahtoa vaikka muille jakaa, meidän Itänaapuri ei perusta mitään meidän rauhantahdostamme. Olemalla aivan yksin, meidän hyvätkään puolustusvoimat eivät riittäisi Idän vyöryihin, silloin tarvitaan riittävät vahvistukset Suomen turvaksi, naivia ajatella jotain Venäjältä saamilta takeilta, pitäisi Suomen aseman veitsen terälle joutumista.
        Suomen tulee edistää näkyvästi Ruotsin hakua yhteiseen puolustusliittoon muiden Pohjoismaiden kanssa.

        Venäjän antamilla lupauksilla ja sen tekemillä sopimuksilla ei ole enää minkään sortin katetta, se on nähty Ukrainaa vastaan käytävässä brutaalissa hyökkäyssodassa, jossa Venäjän päämäärä on edelleen kokonaisen 44 miljoonan asukkaan valtion ja sen kansan pakottaminen asein luopumaan itsenäisyydestään ja suvereeniudestaan ja alistumaan Vladimir Putinin fasistihallinnon orjuuteen. Kuvitelkaa: tuota Venäjä haluaa tänä päivänä, vuonna 2023, eikä sillä olisi mitään estoja yrittää samaa Suomelle, jollemme olisi hakeneet suojaa puolustusliitto NATOn jäsenyyden kollektiivisesta turvatakuusta. Kommunistit ja muut Venäjä-mieliset vääntävät tämänkin asian päälaelleen, väittäessään että Venäjä onkin ollut tässä koko ajan uhan alla ja pelkästään reagoi siihen.

        Tuollainen puhe on hölynpölyä ja valhepropagandaa. Vielä helmikuuhun 2022 Venäjän asevoimien mahtavuutta pelättiin lännessäkin aivan tosissaan, ja vasta sen epäonnistuminen Ukrainan valloitussodassaan maltillisti tuon pelon osoittaen sen, ettei se ydinaseita lukuun ottamatta ole mikään erityinen supervalta asevoimiensa osalta, vaikka hirvittävää tuhoa niitä käyttämällä saakin aikaan.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Juuri nämä entiset ja nykyiset stalinistit halusivat Suomen jopa kansandemokratiaksi aivan kokonaan punavenäjän osaksi. Maanpettureita kerrakseen ja ilman mitään tuomioita. Venäjällä ei oltaisi pitkään katsottu moista touhua. Demokraattisessa Suomessa tuokin oli mahdollista.


      • Anonyymi

        Sellaiset kuin esim Paavo Väyrynen ym pahasti suomettuneita /maalaisliitto/ kepulaisia ym uskollisia Moskovan työrukkasia.

        Osana puolustusliiton jäsenyyttä myös Suomen ja puolustusvoimien vastuulle tulee osallistua erilaisten Naton toimintaan liittyvien tapahtumien järjestämiseen. Naton sotilaallisella harjoitustoiminnalla tarkoitetaan kaikkia niitä harjoituksia, joissa jokin Naton komentorakenteessa toimiva komentaja on johtovastuussa ja joissa harjoitellaan Naton tehtäviä sen joukkorakenteen mukaisilla vastuilla. (ote em puolustusvoimien linkistä)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sellaiset kuin esim Paavo Väyrynen ym pahasti suomettuneita /maalaisliitto/ kepulaisia ym uskollisia Moskovan työrukkasia.

        Osana puolustusliiton jäsenyyttä myös Suomen ja puolustusvoimien vastuulle tulee osallistua erilaisten Naton toimintaan liittyvien tapahtumien järjestämiseen. Naton sotilaallisella harjoitustoiminnalla tarkoitetaan kaikkia niitä harjoituksia, joissa jokin Naton komentorakenteessa toimiva komentaja on johtovastuussa ja joissa harjoitellaan Naton tehtäviä sen joukkorakenteen mukaisilla vastuilla. (ote em puolustusvoimien linkistä)

        Emme ole turvassa. Maailman ja Suomen sotilasmenot kasvavat kovaa vauhtia.. Varat ovat poissa työväen palkkatililtä. Sitä mukaa kun nato vahvistuu, sitä enemmän rauhanomainen turvallisuus vähenee. Kapitalistisen maailman sotaisuus on vaarallisesti nousussa. Uhoa nostatetaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Emme ole turvassa. Maailman ja Suomen sotilasmenot kasvavat kovaa vauhtia.. Varat ovat poissa työväen palkkatililtä. Sitä mukaa kun nato vahvistuu, sitä enemmän rauhanomainen turvallisuus vähenee. Kapitalistisen maailman sotaisuus on vaarallisesti nousussa. Uhoa nostatetaan.

        Miksi Suomen Kommunistinen Puolue ei käsittele missään kannanotossaan kommunistisen Kiinan militarismia ja hyökkäyssotauhoa naapurimaitaan kohtaan? Etenkin Taiwan on Pekingin kommunismidiktatuurihallinnon jatkuvan massiivisen sotilaallisen uhkailun kohteena, mutta kyllä kyllä muutkin naapurimaat ovat joutuneet huomaamaan kommunistidiktaattori Xi Jinpingin imperialistisen sotaseikkailupolitiikan.


    • Anonyymi

      Puolustusliiton sotilasjoukkojen ensisijainen tehtävä on suojella rauhaa ja taata jäsenvaltioiden alueellinen koskemattomuus, poliittinen riippumattomuus ja turvallisuus. Siksi liittouman joukkojen on kyettävä pelottelemaan ja puolustamaan tehokkaasti.
      Liiton sotilasjoukot edistävät vakautta koko euroatlanttisen alueen välillä osallistumalla sotilaiden välisiin yhteyksiin ja muihin rauhankumppanuusohjelman (PIP) mukaisiin yhteystoimiin ja harjoituksiin sekä niihin, jotka järjestään syventää Naton suhdetta Venäjään, Ukrainaan ja Välimeren vuoropuhelun maihin. (Puolustusvoimien sivustolta)
      Tuostakin näkee, ettei Nato ole mikään "agressiivinen sotakoneisto" kuten vastustajat väittävät, vaan todellinen rauhan ja vakauden turvaaja.

      • Anonyymi

        Pohjois Atlantin liitto on Suomelle rauhan tae nyt ja tulevaisuudessa. Liittoutuneena Suomi voi jatkaa työtä rauhan puolesta sotaa vastaan. Vain demokraattinen sotilasjärjestö takaa toiminnan rauhan puolesta vapaiden kansojen kansalaisilta saamansa tuen turvin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pohjois Atlantin liitto on Suomelle rauhan tae nyt ja tulevaisuudessa. Liittoutuneena Suomi voi jatkaa työtä rauhan puolesta sotaa vastaan. Vain demokraattinen sotilasjärjestö takaa toiminnan rauhan puolesta vapaiden kansojen kansalaisilta saamansa tuen turvin.

        Nato vakauttaa nyt paremmin Pohjolaa ja Itämeren aluetta, kun Vladimir Putinin fasistihallinto tietää, että alueen kaikkia maita puolustetaan mahdollista hyökkääjää vastaan, eikä Venäjä uskalla alkaa toteuttamaan täällä vastaavaa imperialistista hyökkäyssotapolitiikkaa mitä se tekee nyt Ukrainassa.


    • Anonyymi

      Juuri nyt emme ole turvassa. Emme tiedä minkälaisia sotia nato kehittää. Voimme joutua tukemaan rikkaiden natomaiden sotia maapallon toisella puolella.
      Teimme suuren virheen natoon liittyessä. Se maksaa jo nyt miljardeja euroja.
      Itämeri on ja pysyy. On tuhansia vuosia ollut.

    • Anonyymi

      Eriskummallista kuinka kommunismidiktatuuria elämäntyönään Suomeen puuhasteleva Partacus puolustelee järjestelmällisesti sen Venäjän toimintaa, jonka hän on itsekin joulukuussa 2019 myöntänyt olevan "kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio".

      Jos Venäjän fasismidiktatuuri ei olisi aloittanut imperialistista hyökkäysotaansa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan vuonna 2014, vaan olisi sen sijaan keskittynyt oman maansa demokratisoimiseen ja sosiaalis-taloudelliseen kehittämiseen sekä reiluun kaupankäyntiin ja muuhun yhteistyöhön naapurimaittensa kanssa, niin tuskinpa vain Ukraina, Suomi ja Ruotsikaan olisivat nähneet tarvetta liittyä puolustusliitto NATOn jäseniksi.

      Venäjää kuitenkin johtaa Vladimir Putinin fasistihallinto, joka vieläpä laajensi hyökkäyssotaansa entisestään helmikuussa 2022 koskemaan koko Ukrainan valtaamista ja ukrainalaisten alistamista oman diktatuurinsa orjuuteen.

      Ei tuollaisen sotaisan imperialistisen fasistivaltion naapurina ole Suomen kaltaisen pienen valtion viisasta jäädä yksin ja sotilaallisesti liittoutumattomaksi, sen on viimeinen vuosi yksiselitteisesti todeksi osoittanut, eikä Ukraina olisi jäänyt ainoaksi sotilaallisesti vallattavaksi maaksi kun tunnemme fasistidiktaattori Vladimir Putinin omien puheiden mukaisen suunnitelman Suur-Venäjästä historiallisen Venäjän rajoin, joiden sisälle Suomikin kuului vv. 1809 - 1917, Putinin vieläpä viitattua helmikuussa 2022 kitkerään sävyyn Vladimir Leninin "virheeseen" tunnustaa itsenäisyyttä haluavat Venäjän reunavaltiot.

      • Anonyymi

        Suomi ei ole koskaan ollut näin turvassa kuin nyt, kun pääsimme yhteiseen puolustusliittoon. Pääsimme Naton ytimeen päättämään yhteisistä asioista demokraattisesti. Jos Suomi olisi ajettu aikanaan Varsovan-liittoon, Suomen asemaa ei siinä liitossa olisi ollut ollenkaan olemassa. N-liittohan ohjaili ja sekaantui maamme sisäisiin asioihin koko YYA-aikana. Onneksi Suomi selvisi, ryvettyneenä kuitenkin

        Suomi saa nyt nukkua rauhassa yönsä paremmin kuin tähän asti. Suomi on kuitenkin aina huolehtinut ja pitänyt puolustusvoimistaan hyvää huolta, ja ajanmukaistanut puolustuslaitoksemme toimivuutta, joka onkin otettu hyvin vastaan Nato-piireissä. Natolta saamme apua jos maahamme hyökätään. Suomi osallistuu vastavuoroisesti jos muuhun Nato-maahan hyökätään. Yhteinen turvallisuus, yhteiset arvot ovat tärkeitä.


    • Anonyymi

      Sotaporvareilta meni yöunet natojäsenyyden puolesta. Hei eivät uskalla nukkua, jotta ehtisivät ensimmäisenä naton julistamaan sotaan.
      Aikaisemmin oltuamme sotaliittojen ulkopuolella, saimme nukkua rauhassa.

      • Anonyymi

        Partacus !
        Skp voisi tukea Suomen turvallisuuspoliittisia linjauksia kun kerran me kaikki ollaan skp:tä myöten Naton jäsenenä olevassa valtiossa, miten Suomi voi esim edesauttaa vaikka suhteita Venäjän jotta ne aikaa myöten tulisivat toimivimmiksi ja normaaleiksi.?
        Kannatus skp:llä on kuitenkin aivan olematon 0,01 prosenttia. "
        "Rauhanpuolueeksi" mainostama skp olisi rikkana rokassa.
        Toveri Partacus, eikö se olisi hienoa kun ainainen Nato-nillitys.?


    • Anonyymi

      Olemme sitten turvassa kun porvarillinen epäluuloisuus oma/vihollinen katoaa.
      Maailma tutkii ja rakentaa ilman pelkoa sodista.
      Olemme kaikki ihmisiä ja tulemme karistamaan aseturvallisuusideologian.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Jos kommunistien naapurina asuisi Venäjän fasismidiktatuurin kaltainen rosvojoukkio, joka tunkeutuisi toisen naapurinsa kotiin, pieksäisi talon asukkaat henkihieveriin, vaatien samalla kiinteistöä ja irtaimistoa itselleen ja asukkaita alistumaan valtansa alle, niin kuinkahan luottavaisin mielin nämä kommunistit mahtaisivat rallatella kotonaan ja seurustella ovet lukitsematta yya-hengessä tuon Venäjän hanttapulisakin kanssa.

      Tuskin kovinkaan luottavaisena, mutta kun kyse on Venäjän fasismidiktatuurista, niin nämä samat kommunistit vaativat sitten Ukrainan tekemistä puolustuskyvyttömäksi kieltämällä siltä aseavun ja Suomea jäämään yksin tuon ammatti- ja taparikollisten johtaman Venäjän naapuriksi.
      Täysijärkisyys ei näytä ainakaan olevan mikään ykköskriteeri Suomen Kommunistisen Puolueen jäseneksi pääsylle, kun seuraa heidän väninäänsä.

    • Anonyymi

      Olemme turvassa rauhalta. Rauhantila voi katketa koska tahansa. Seuraava naton kohde voi olla Kiina. Nato-Usa pyrkii saamaan menettämänsä markkina-alueet takaisin väkivalloin. Silloin olemme pakotettuja tukemaan USA:n sotaa.
      Kapitalismi tekee itsemurhaa. Sotakaan ei sitä tule estämään. Rauhantila lieventäisi sosialistisen maailman esiinmarssia. Tavaranvaihto siten kuin Kiina sitä hoitaa. Ei aseteta pakkoa mutta rakennetaan vastaista kehitystä ilman sotia.

    • Anonyymi

      Kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus:

      "Rauhantila lieventäisi sosialistisen maailman esiinmarssia."

      Ettäkö vallan lieventäisi?
      Kaikkea höperehtimistä se kommunistin hatara pää sormenpäihin suoltaakaan
      Kommunisteja ei ole missään maassa äänestetty vapailla monipuoluevaaleilla valtaan, aina se diktatuuri on pystytetty pistimillä.


      Käytännössä Kiinan kommunistidiktaattoriksi viime syksyn puoluekokouksessa nimitetty Xi Jinping sanoi, että Taiwan tullaan yhdistämään Kiinaan vuoteen 2027 mennessä joko diplomaattisin keinoin tai sitten muuten, ja kun Taiwan ja taiwanilaiset eivät ilmeisen selvästi halua alistua Xin orjiksi, tietää se Kiinan kommunismidiktatuurin hyökkäyssotaa Taiwaniin aivan lähitulevaisuudessa.

      Pekingin imperialistinen suurstrategia kohdistuu tietysti kaikkiin muihinkin alueen valtioihin: Intiaan, Japaniin, Vietnamiin, Filippiineille, Indonesiaan ja Australiaan, joten on edessä mitä todennäköisimmin suursota Aasiassa.
      Moskovakin joutuu jossain vaiheessa pelkäämään tosissaan Kiinan kommunismidiktatuurin kaappaavaan sen Kauko-idän alueet Vladivostokia myöten.

      • Anonyymi

        Miten autoritäärinen Kiina voisi edistää rauhantilaa maailmassa, valtiohan on kaikkineen järjestelmineen pelkkä uhka demokraattiselle maailmalle.? Diktatuureissa on aina sodan vaara. Kiina ratsastaa "rauhanomaisella" linjalla kuten teki N-liittokin, kuitenkin tarkoituksena vallata koko maailma diktatuurien alle. Kiinan pyrkimykset ovat aivan samansuuntaisia, kumota demokratiat, niitä Kiinan kommunistinen puolue eniten pelkää, ja puolueen vallan menetystä. Autoritääriset valtiot ovat kuin "liitossa keskenään", mutta mitään ystäviä ne eivät todellakaan ole, jännitteet ovat olemassa Kiinan ja Venäjänkin suhteissa.


    • Anonyymi

      Puolustusliitto Nato on meidän paras turva nyt ja tulevaisuudessa, liittyminen olisi pitänyt tapahtua jo paljon aikaisemmin, paras aika olisi ollut jo YYA- aikana jos meillä olisi ollut presidenttinä joku muu kuin Urho Kaleva Kekkonen. Venäjä junaili vuoden 1956 presidentinvaalit Suomessa jotta sai maahamme mieleisensä presidentin. Meillä Kekkonen ei olisi presidentiksi muuten päässyt.

      Naton tärkein sotilaallinen merkitys Suomelle on nimenomaan puolustusliiton ylivoiman olemassaolo. Venäjä joka uskoo vain voimaan ja sellaiseen voimaan joka on sitä itseä voimakkaampi, Venäjän agressiot ovat aina kohdistuneet pieniin ja heikkoihin naapurimaihin, Nato koetaan turvaksi kaikissa pienissä maissa ja sellaisetkin jotka eivät vielä ole Naton jäseniä. Selkkaukset maailmasta eivät tule loppumaan ja täysin rauhallista maailmaa me emme saa koskaan.

    • Anonyymi

      Olemme turvassa Natossa, vaihtoehtona olisi puolustusliiton ulkopuolella oleminen. Olisiko turvallisuutemme silloin parempi.? Venäjämielisten mielestä varmasti olisi.

    • Anonyymi

      Kyllä on tullut nukuttua yöt rauhallisemmin nyt, kun ollaan Naton turvatakuiden piirissä. Ihanaa leijonat, ihanaa!

    • Anonyymi

      Euroopan Unioni ja NATO tekivät pahan virhearvion olettaessaan Vladimir Putinin Venäjän kehittyvän demokraattiseksi valtioksi, joka sitoutuu kunnioittamaan ratifioimiaan sopimuksia ja kunnioittamaan naapurivalioittensa itsenäisyyttä ja suvereniteettia.

      Jo elokuussa 2008 Georgiaan hyökkäämisellään ja sitten vuonna 2014 Ukrainaan hyökkäämisellään Venäjä osoitti, ettei se ole rauhaa haluava valtio vaan tavoittelee sen sijaan Suur-Venäjää historiallisen Venäjän rajoin, minkä Vladimir Putin on useaan kertaan toistanut.

      Euroopan Unionin valtiojohtajat olivat typerryttävän sinisilmäisiä ja samalla aivan liian paljon maittensa suurliike-elämän vietävissä antaessaan kerta toisensa jälkeen periksi Moskovalle, sitoen vieläpä oman energiataloutensa Venäjältä tuotavaan öljyyn ja maakaasuun.

      Samalla nuo valtiot riisuivat omat asevoimansa monilta osin toimintakyvyttömiksi, jopa niin, että Euroopan mahtivaltion Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock totesi taannoin ettei Saksalla ole enää lainkaan sellaista armeijaa, joka voisi osallistua NATO-liittolaisten puolustamiseen.

      Kuinka totaalisen typerää politiikkaa Venäjää kohtaan Saksan liittokansleri Angela Merkel ja hänen hallintonsa harjoittikaan vuodet 2005–2021, siis juuri silloin, kun Vladimir Putin käynnisti suunnitelmansa Venäjän laajentamisen naapureittensa alueita valtaamalla ja suurimman laskun siitä maksaa Ukraina ja sen kansa.
      Nyt Saksa ja muutkin Euroopan maat ottavat taloudellista ja poliittista iskua, ja se on täysin ansaittua niitten johtajien, jotka kansalaiset vaaleilla valitsivat, vastuuttomasta ja typerästä politiikasta.

    • Anonyymi

      Sotaan ja aseisiin uskovat tekevät pahan virheen kuvitellessaan ase-rauhaa ihmisten onnelaksi.
      Ukraina sota tuli ja menee, asediplomatia synnyttää uusia sotia. Olkoon ratkaisu mikä hyvänsä Ukrainassa, sota on tuhonnut maata julmetusti.
      Jos sotaliitto tuo rauhallisen elinpiirin niin miksi Suomi rakentaa muureja rajoilleen, aseistautuu ja propagoi sodan puolesta.
      Sota lienee porvarillisen ideologian levittämä pahin aihe ja jota esitetään ihanteeksi.

      • Anonyymi

        Venäjän fasismidiktatuurin vuonna 2014 aloittama imperialistinen hyökkäyssota naapurimaataan Ukrainaa ja sen kansaa vastaan ja helmikuussa 2022 sen laajentaminen koko Ukrainan valtaamiseksi ja ukrainalaisten alistamiseksi Vladimir Putinin fasismidiktatuurin orjuuteen muutti ratkaisevasti Suomen asemaa Venäjän naapurivaltiona.

        Venäjän haluun noudattaa solmimiaan sopimuksia ja kunnioittaa naapurimaittensa rajoja, itsenäisyyttä ja suvereniteettia, ei voinut enää tuon jälkeen luottaa lainkaan, ja fasistidiktaattori Vladimir Putinin puheet tulevasta Venäjästä historiallisen Venäjän rajoin, siis Suur-Venäjä, olivat selvä signaali siitä, että hän on valmis käyttämään Venäjän armeijaa sen toteuttamiseksi.
        Suomi oli osa Venäjän imperiumia vv. 1809 - 1917, ja on aivan varma että Putinin suunnitelmaan kuului myös Suomen itsenäisyyden lakkauttaminen ja maamme pakkoliitto osaksi Suur-Venäjää. Me tervejärkiset suomalaiset emme tietenkään halua tuota, vaikka se teille kommunisteille tietysti olisikin toiveittenne täyttymys päästä sen valtion kansalaiseksi, jossa Suomen Kommunistinen Puolue aikoinaan perustettiin, Venäjän.
        Mutta muuttakaa toki tuonne Venäjä-paratiisiinne, jos se siltä tuntuu, mitäpä me täysijärkiset olemme teitä siinä estelemään.

        "Sotaan ja aseisiin uskovat tekevät pahan virheen kuvitellessaan ase-rauhaa ihmisten onnelaksi."

        - Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan.

        Mihail Frunze, sotateoreetikko, puna-armeijan uudistaja.

        "Olkoon ratkaisu mikä hyvänsä Ukrainassa, sota on tuhonnut maata julmetusti."

        Venäjän fasismidiktatuurin imperialistinen hyökkäyssota Ukrainassa on tuhonnut maata ja murhannut silmittömästi ukrainalaisia.
        Suomen Kommunistisen Puolueen toveripuolue Venäjän federaation kommunistinen puolue, Kiinan kommunismidiktatuuri, Pohjois-Korean kommunismidiktatuuri sekä suomalaiset Kommunistien liitto ja Kommunistinen Työväenpuolue Rauhan ja Sosialismin puolesta ja vielä jäseniä Suomen kommunistisesta puolueesta antavat tukensa Vladimir Putinin fasistihallinnon hyökkäyssodalle Ukrainaa ja sen kansaa vastaan, eikä Suomen Kommunistinen Puolue ole nähnyt mitään tarvetta moittia näitä tahoja. Miksi ei ole, SKP?

        "Jos sotaliitto tuo rauhallisen elinpiirin niin miksi Suomi rakentaa muureja rajoilleen, aseistautuu ja propagoi sodan puolesta."

        NATO on yhteisen puolustuksen liitto, jossa jäsenvaltiot valmistautuvat puolustamaan aseellisesti sekä itseään että muita jäsenvaltioita, mikäli jokin valtio tai valtioliittouma hyökkää niihin.
        Suomi tai NATO ei propagoi sotaa muussa kuin puolustuksellisessa mielessä ja Ukrainalla tulevana Euroopan Unionn ja NATO:n jäsenvaltiona on Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan antama valtuutus puolustaa aseellisesti itsenäisyyttään, suvereniteettiaan ja valtiorajojaan maahansa hyökkäävää Venäjän fasismidiktatuuria vastaan ja muilla YK:n jäsenvaltioilla saman peruskirjan antama valtuutus tukea Ukrainaa sen puolustustaistelussa.
        Te kommunistit voitte rääkyä kurkku suorana kiukkuanne ja hyppiä vielä tasajalkaakin, mutta tuo on siitä huolimatta totta.

        Etkö sinä kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus kykene ymmärtämään edes tuollaisia perusasioita, kun höperehdit kommentti toisensa jälkeen joutavia?


    • Anonyymi

      Meillä Suomessa on hyvät puolustusvoimat, niistä maamme tunnetaan ja olemme saaneet niistä kiitettäviä lausuntoja. Puolustusvoimat ovat olleet aina kansamme turvana Suomen koko itsenäisyyden ajan. Suomen puolustusvoimat saivat tulikasteensa talvi ja jatkosodassa, niiden tarpeellisuus tuli todistettua.

      Suomen turvallisuusympäristö muuttui radikaalisti Venäjän laajennetun hyökkäyksen takia Ukrainaan. Suomen kansan reaktiot tapahtuman takia muuttuivat nopeasti puolustusliitolle myönteiseksi, selvän enemmistön kannaksi. Nekin jotka aiemmin virheellisesti olivat olleet puolustusliittoa vastaan tulivat nopeasti toisiin ajatuksiin, kun tajusivat, että vieressä on sotaa käyvä länttä vihaava Venäjän hallitus.

      Maahan oli käynyt sotia jo monet vuosikaudet, ruususen uni ei kestänyt vielä sataakaan vuotta, kun meillä herättiin. Ukrainan kohtalo voisi koskea meitäkin. Nato koettiinkin turvana.

    • Anonyymi

      Ydinasepuolustus puuttuu, ja Natossa olemme sen maalitaulu.

      • Anonyymi

        Suomeen ei tuoda ydinaseita.
        Venäjä miettii tarkoin kannattaako voimakkaaseen puolustusliittoon kuluvaan maahan hyökätä. Naton ulkopuolelle jääminen olisi nyt Suomelle täydellinen itsemurha agressiivisen ja laajenemishaluisen Venäjän vieressä.


      • Anonyymi

        Suomi on NATO:n jäsenvaltio, jonka puolustusdoktriiniin kuuluvat myös ydinaseet. Jos ydinsota aloitetaan, on aivan sama onko jokin Euroopan maa NATO:n jäsen vaiko ei, sillä voittajia ei ole.


    • Anonyymi

      Ydinaseet kaikkineen ovat pitäneet yllä maailmassa sodan ja rauhan tasapainoa. rauhan eduksi. Suomea uhkaisi Naton ulkopuolella ensisijaisesti Ukrainan kaltainen Venäjän hyökkäys maa ja ilma voimineen maahamme, kuin Venäjän taktinen ydinhyökkäys Suomeen.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Pohjois-Atlantin-liittoon liittyminen on ollut Suomelta viisas ratkaisu, mitä olisi maallemme voinut tapahtua jos ratkaisua olisi vieläkin venytetty tulevaisuuteen.?
        Laitavasemmiston, venäjämielisten ja jälkisuomettuneiden mielestä ei olisi pitänyt koskaan liittyä puolustusliittoon " Venäjä kun ei hyväksy Suomen Nato-jäsenyyttä."
        Olemme turvassa.


    • Anonyymi

      Mikäpäs siinä, jos nato tai sen jäsenmaat kieltäytyvät hyökkäyssodasta, kieltäytyvät keskinäisistä sodista tai ulkopuoliseen valtioon hyökkäämisestä.
      Tämä tulisi mahdollistamaan yleisen aseistariisunnan. Silloin mahdollistuu todellinen vapaa kaupankäynti valtioiden kesken.
      Aseet eivät koskaan takaa kenenkään turvallisuutta.

      • Anonyymi

        Ei Nato voi yksipuolisesti alkaa riisumaan aseitaan, Venäjä ja erityisesti aseelliseksi maailmanmahdiksi kurkottava Kiina vahvistaa aseistustaan ja rakentelee siiloja ydinaseilleen. Autoritääriset valtiot näyttävän vahvistavan asemiaan myös sotilaallisesti, ja olemaan tulevaisuudessa uhkia maailmanrauhalle. Naton tulee olla vahva myös tulevaisuudessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei Nato voi yksipuolisesti alkaa riisumaan aseitaan, Venäjä ja erityisesti aseelliseksi maailmanmahdiksi kurkottava Kiina vahvistaa aseistustaan ja rakentelee siiloja ydinaseilleen. Autoritääriset valtiot näyttävän vahvistavan asemiaan myös sotilaallisesti, ja olemaan tulevaisuudessa uhkia maailmanrauhalle. Naton tulee olla vahva myös tulevaisuudessa.

        Moskova ei usko kyyneliin, vaan sen edessä on oltava voimaa, jota se ei uskalla lähteä haastamaan, ja heikot tuo fasismidiktatuuri talloo jalkoihinsa.

        Suomen ja Ruotsin NATO-jäsenyyden hakemisen edellytys oli se, että Ukraina kykeni puolustamaan valtioaluettaan ja aiheuttamaan Venäjän fasismidiktatuurille massiivisia sotilaallisia tappioita, sitoen sen lisäksi kulutussotaan. Toisinkin olisi voinut käydä, kuten lännessäkin yleisesti uskottiin. Ukrainan puolustus olisi voinut romahtaa ja sen toteutuessa Suomi olisi ollut pahassa tilanteessa, jossa todennäköisesti Yhdysvaltain yksinään antamat turvatakuut olisivat jääneet viimeiseksi vaihtoehdoksi Venäjän fasismidiktatuurin maahamme hyökkäämisen estämiseksi.

        "Ei Nato voi yksipuolisesti alkaa riisumaan aseitaan, Venäjä ja erityisesti aseelliseksi maailmanmahdiksi kurkottava Kiina vahvistaa aseistustaan ja rakentelee siiloja ydinaseilleen."

        On syytä muistaa se että vuoden 2022 Pekingin talviolympialaisissa diktaattorit Vladimir Putin ja Xi Jinping vakuuttivat maittensa välistä ystävyyttä "ilman rajoja" ja tuo tehtiin Pekingin tietäessä Venäjän tulevan hyökkäämään pian kisojen jälkeen Ukrainaan ja valtaavan sen nopeasti, näin uskottiin.
        Xin ja Putinin suunnitelma oli kahden valtion liitto, jonka tehtävän piti olla Euroopan Unionin ja Yhdysvaltain erottaminen, NATOn hajottaminen ja venäläis-kiinalaisen diktatuurin pystyttäminen maailmaan.
        Venäjän fasismidiktatuurin epäonnistuminen Ukrainassa aiheutti kommunismidiktaattori Xi Jinpingin pettymisen, sillä se osoitti Putinin heikkouden ja tyssäsi samalla pikaisen Venäjä-Kiinan maailmanvalloitushaaveet.

        Suomen Kommunistisen Puolueen viime kesänä hätäisesti ja ilman mitään syväluotaavaa analyysiä pelkästään ideologiselta pohjalta kyhäämä "rauhanpaperi" jätti, kas kummaa, Kiinan kommunismidiktatuurin militarismin ja imperialismin kokonaan käsittelemättä, mikä osoittaa paperin ainoaksi arvoksi se polttamalla saatavan lämpöenergian.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moskova ei usko kyyneliin, vaan sen edessä on oltava voimaa, jota se ei uskalla lähteä haastamaan, ja heikot tuo fasismidiktatuuri talloo jalkoihinsa.

        Suomen ja Ruotsin NATO-jäsenyyden hakemisen edellytys oli se, että Ukraina kykeni puolustamaan valtioaluettaan ja aiheuttamaan Venäjän fasismidiktatuurille massiivisia sotilaallisia tappioita, sitoen sen lisäksi kulutussotaan. Toisinkin olisi voinut käydä, kuten lännessäkin yleisesti uskottiin. Ukrainan puolustus olisi voinut romahtaa ja sen toteutuessa Suomi olisi ollut pahassa tilanteessa, jossa todennäköisesti Yhdysvaltain yksinään antamat turvatakuut olisivat jääneet viimeiseksi vaihtoehdoksi Venäjän fasismidiktatuurin maahamme hyökkäämisen estämiseksi.

        "Ei Nato voi yksipuolisesti alkaa riisumaan aseitaan, Venäjä ja erityisesti aseelliseksi maailmanmahdiksi kurkottava Kiina vahvistaa aseistustaan ja rakentelee siiloja ydinaseilleen."

        On syytä muistaa se että vuoden 2022 Pekingin talviolympialaisissa diktaattorit Vladimir Putin ja Xi Jinping vakuuttivat maittensa välistä ystävyyttä "ilman rajoja" ja tuo tehtiin Pekingin tietäessä Venäjän tulevan hyökkäämään pian kisojen jälkeen Ukrainaan ja valtaavan sen nopeasti, näin uskottiin.
        Xin ja Putinin suunnitelma oli kahden valtion liitto, jonka tehtävän piti olla Euroopan Unionin ja Yhdysvaltain erottaminen, NATOn hajottaminen ja venäläis-kiinalaisen diktatuurin pystyttäminen maailmaan.
        Venäjän fasismidiktatuurin epäonnistuminen Ukrainassa aiheutti kommunismidiktaattori Xi Jinpingin pettymisen, sillä se osoitti Putinin heikkouden ja tyssäsi samalla pikaisen Venäjä-Kiinan maailmanvalloitushaaveet.

        Suomen Kommunistisen Puolueen viime kesänä hätäisesti ja ilman mitään syväluotaavaa analyysiä pelkästään ideologiselta pohjalta kyhäämä "rauhanpaperi" jätti, kas kummaa, Kiinan kommunismidiktatuurin militarismin ja imperialismin kokonaan käsittelemättä, mikä osoittaa paperin ainoaksi arvoksi se polttamalla saatavan lämpöenergian.

        Venäjän häikäilemätön esiintymien omissa traumoissaan menetetyn Neuvostoliiton raunioilla, on saattanut koko maailman vaaraan jossa rajoitettu ydinaseiden kilpavarustelu ei tule edes kysymykseen.
        USA:ssa katsotaan, ettei tällainen kehityskulku ole kenenkään toiveiden mukaista. USA ei ole rakentanut uudenlaisia ydinaseita vuoden 1992 jälkeen. Suuri asekilpa rasittaa talouksia, mutta diktaattori Putin voi olla asiasta eri mieltä.?

        Kiina satsaa ydinohjelmaansa eikä ole sitoutunut mihinkään kansainvälisiin sopimuksiin. Maa haluaa kiireesti päästä maailman suurimmaksi sotilasvallaksi, Kiinalla on yli 400 ydinasetta ja vuoteen 2035 maalla olisi jo 1500 ydinasetta. Ballistisia ohjuksia maalla on eniten maailmassa. Maailmassa tulee olemaan kolme ydinasekeskittymää, Kiina, Venäjä, USA. Vastakkain totalitarismit ja demokratiat


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjän häikäilemätön esiintymien omissa traumoissaan menetetyn Neuvostoliiton raunioilla, on saattanut koko maailman vaaraan jossa rajoitettu ydinaseiden kilpavarustelu ei tule edes kysymykseen.
        USA:ssa katsotaan, ettei tällainen kehityskulku ole kenenkään toiveiden mukaista. USA ei ole rakentanut uudenlaisia ydinaseita vuoden 1992 jälkeen. Suuri asekilpa rasittaa talouksia, mutta diktaattori Putin voi olla asiasta eri mieltä.?

        Kiina satsaa ydinohjelmaansa eikä ole sitoutunut mihinkään kansainvälisiin sopimuksiin. Maa haluaa kiireesti päästä maailman suurimmaksi sotilasvallaksi, Kiinalla on yli 400 ydinasetta ja vuoteen 2035 maalla olisi jo 1500 ydinasetta. Ballistisia ohjuksia maalla on eniten maailmassa. Maailmassa tulee olemaan kolme ydinasekeskittymää, Kiina, Venäjä, USA. Vastakkain totalitarismit ja demokratiat

        Puolustusliittoon kuuluminen vahvistaa suomalaisten turvallisuuden tunnetta tässä Venäjän karhun kainalossa, mutta maailman tilanne voi kääntyä huonompaan suuntaan Venäjän ja Kiinan vahvistaessa asemaansa maailmassa. Naton merkitys ei ainakaan tule vähenemään tulevaisuudessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puolustusliittoon kuuluminen vahvistaa suomalaisten turvallisuuden tunnetta tässä Venäjän karhun kainalossa, mutta maailman tilanne voi kääntyä huonompaan suuntaan Venäjän ja Kiinan vahvistaessa asemaansa maailmassa. Naton merkitys ei ainakaan tule vähenemään tulevaisuudessa.

        Natossa ollaan reilusti, se ei ole enää mikään ongelma meille, mutta tappio kuitenkin Venäjälle, joka höykytti Suomea vuosikymmenet mielensä mukaan. Suomelle Natossa toimiminen on jatkossakin rauhan, demokraattisten läntisten arvojen puolustamista. Toivottavasti tulevaisuudessa saadaan Venäjältä Suomelta ryöstämät maa-alueet vielä takasin.


    • Anonyymi

      "Maa (Kiina) haluaa kiireesti päästä maailman suurimmaksi sotilasvallaksi,...."
      Tässäkin on malliesimerkki kuinka maailman turvallisuutta ei paranneta aseistautumalla.
      Me emme ole turvassa aseiden alla. Kiina aseistautuu samoilla perusteilla kuin natolänsikin. Molemmat tahot olettavat suojautuvansa toisiltaan aseistautumalla lisää. Tuhoava noidankehä paisuu.

      Naton suuri sotaharjoitus Rovajärvellä Lapissa.
      Rovajärvelle tulee sotaharjoituksiin 8 000 sotilasta, yli tuhat Yhdysvalloista, Iso-Britanniasta, Norjasta ja Ruotsista.
      Tapahtuma lisää turvattomuutta enemmän kuin vähentää sitä.

      Maailma tarvitsee sodan sijasta asteittaista aseistariisuntaa. Aseiden sijasta lisää siviilituotantoa. Lisää varoja luonnon ja ilmaston suojeluun. Jokainen luotikin on turhaa tuotantoa ja saastuttaa luontoa.

    • Anonyymi

      Kun naapurinamme on Venäjän kaltainen kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio, minkä juuri noita sanoja käyttäen myönsi myös tänne uutterasti kommentoiva kommunistinimimerkki Partacus joulukuussa 2019 Mitä fasismi tarkoittaa nykyajassa -aloituksen kommentissaan, niin Suomen NATO-jäsenyys on oikea ratkaisu itsenäisyytemme ja suvereeniutemme turvaamiseksi kaikissa tilanteissa.

      Venäjän fasismidiktatuurin brutaali hyökkäyssota Ukrainaa ja sen kansaa vastaan osoittaa sen, ettei Moskovan lupauksiin ja allekirjoittamiin sopimuksiin voi luottaa enää lainkaan, vaan on varauduttava vastaamaan voimalla sen kaikkiin mahdollisiin aggressioihin.
      NATO on sellainen voima, jota Vladimir Putinin kaltainen diktaattorikin joutuu kunnioittamaan, koska ei muutakaan voi.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Toveri ei oikein näe maailman raadollista todellisuutta sellaisena kuin se on. Esittää voi kaikkea hyvää ja kaunista joillakin julkilausumilla "rauhasta ja aseistautumisesta", todellisuudessa autoritääriset hallitukset maailmalla ovat ylivoimainen enemmistö. Varustautuminen vahvistuu koko ajan lisää joka puolestaan lisää turvattomuutta. Demokraattisten maiden tulee vastata tähän uhkaan pitämällä huolta omasta puolustuksesta. "Rauhanpuolustajat" menköön sanomaan Putinille, lopeta sota ja aloita armeijan alasajo.


      • Anonyymi

        Suomi on saanut hyvän turvan Natosta, muuten meidän tulevaisuus oli saattanut olla Ukrainan kaltainen sotatanner jonka Venäjä olisi helposti voinut vallata omakseen, nyt ei enää voi.
        Olemme turvassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi on saanut hyvän turvan Natosta, muuten meidän tulevaisuus oli saattanut olla Ukrainan kaltainen sotatanner jonka Venäjä olisi helposti voinut vallata omakseen, nyt ei enää voi.
        Olemme turvassa.

        Venäjän näkökulmasta Suomi on menetetty, Suomi Venäjän naapurina on merkittävä maa puolustusliitolle. Suomen probleemat Venäjän suhteen tulevat entistä selvemmin käsiteltyä Suomen omista intresseistä käsin paremmin kuin ennen, kun kuitenkin Venäjän kanssa joudutaan toimimaan tulevaisuudessa.
        Omasta puolustuskyvystä ei saa lähteä tinkimään ja Suomen on aina pidettävä suuret reservit ja asevelvollisuuden ainakin nykyisellä tasolla. Vapaaehtoisten maanpuolustusjärjestöjen toiminnan tukeminen ja vahvistaminen puolustusvoimien rinnalla on parasta Suomen hyväksi tehtävää turva ja rauhan työtä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toveri ei oikein näe maailman raadollista todellisuutta sellaisena kuin se on. Esittää voi kaikkea hyvää ja kaunista joillakin julkilausumilla "rauhasta ja aseistautumisesta", todellisuudessa autoritääriset hallitukset maailmalla ovat ylivoimainen enemmistö. Varustautuminen vahvistuu koko ajan lisää joka puolestaan lisää turvattomuutta. Demokraattisten maiden tulee vastata tähän uhkaan pitämällä huolta omasta puolustuksesta. "Rauhanpuolustajat" menköön sanomaan Putinille, lopeta sota ja aloita armeijan alasajo.

        ""Rauhanpuolustajat" menköön sanomaan Putinille, lopeta sota ja aloita armeijan alasajo."

        Mikäli Suomen Kommunistinen Puolue katsotaan kuuluvan näihin "Rauhanpuolustajiin", niin se kaiveli ensin kahdeksan vuotta perskannikkaansa Venäjän fasismidiktatuurin hyökättyä Ukrainaan vuonna 2014 ja tuomitsi Putinin sodan vasta helmikuussa 2014, ja tuosta SKPn viime kesänä hätäisesti kyhäämästä paperista on jätetty tarkoituksellisesti pois konkreettisen tilanteen konkreettinen arviointi kommunistisesta Kiinasta ja sen kasvavasta sotaisasta imperialismista Taiwania ja muita alueellisia naapurivaltioitaan kohtaan.

        Otetaanpa toinen esimerkki. SKPn tuossa paperissa esittämä vaatimus siitä, että Ukrainan tulee jäädä tämänkin Venäjän fasismidiktatuurin aloittaman hyökkäyssodan jälkeen liittoutumattomaksi valtioksi, tarkoittaisi toteutuessaan sitä, että maa jätetään yksinään tarjottimelle odottamaan seuraavaa Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäyssotaa, joka tulee aivan varmasti oli vallassa sitten edelleen fasistidiktaattori Vladimir Putin tai joku hänen lähipiirinsä kuuluva fasisti.
        Moskovassa Venäjän asiaa ajamaan perustettu SKP ajaa edelleen Venäjän asiaa satunnaisesta tuittuilustaan huolimatta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ""Rauhanpuolustajat" menköön sanomaan Putinille, lopeta sota ja aloita armeijan alasajo."

        Mikäli Suomen Kommunistinen Puolue katsotaan kuuluvan näihin "Rauhanpuolustajiin", niin se kaiveli ensin kahdeksan vuotta perskannikkaansa Venäjän fasismidiktatuurin hyökättyä Ukrainaan vuonna 2014 ja tuomitsi Putinin sodan vasta helmikuussa 2014, ja tuosta SKPn viime kesänä hätäisesti kyhäämästä paperista on jätetty tarkoituksellisesti pois konkreettisen tilanteen konkreettinen arviointi kommunistisesta Kiinasta ja sen kasvavasta sotaisasta imperialismista Taiwania ja muita alueellisia naapurivaltioitaan kohtaan.

        Otetaanpa toinen esimerkki. SKPn tuossa paperissa esittämä vaatimus siitä, että Ukrainan tulee jäädä tämänkin Venäjän fasismidiktatuurin aloittaman hyökkäyssodan jälkeen liittoutumattomaksi valtioksi, tarkoittaisi toteutuessaan sitä, että maa jätetään yksinään tarjottimelle odottamaan seuraavaa Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäyssotaa, joka tulee aivan varmasti oli vallassa sitten edelleen fasistidiktaattori Vladimir Putin tai joku hänen lähipiirinsä kuuluva fasisti.
        Moskovassa Venäjän asiaa ajamaan perustettu SKP ajaa edelleen Venäjän asiaa satunnaisesta tuittuilustaan huolimatta.

        "Otetaanpa toinen esimerkki. SKPn tuossa paperissa esittämä vaatimus siitä, että Ukrainan tulee jäädä tämänkin Venäjän fasismidiktatuurin aloittaman hyökkäyssodan jälkeen liittoutumattomaksi valtioksi, tarkoittaisi toteutuessaan sitä, että maa jätetään yksinään tarjottimelle odottamaan seuraavaa Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäyssotaa, joka tulee aivan varmasti oli vallassa sitten edelleen fasistidiktaattori Vladimir Putin tai joku hänen lähipiirinsä kuuluva fasisti."

        Vladimir Putin on useaan otteeseen ilmoittanut, että Ukraina ei ole oikea valtio, vaan Leninin ja muiden bolsevikkien virheen luomus, joka on kuitenkin osa Venäjää, eivätkä ukrainalaiset ole oikea kansakunta vaan he ovat eroon hairahtuneita venäläisiä.
        Putin on vannonut perustavansa uuden Venäjän historiallisen Venäjän rajoin, ja kun Suomi kuului Venäjän imperiumiin vuosina 1809 - 1917, kuuluu myös nykyinen Suomen alue Putinin sanoman mukaiseen Suur-Venäjään. Niin kauan kuin Putin on presidenttinä, eivät Venäjän rajanaapurit voi luottaa lainkaan sen tekemiin sopimuksiin ja antamiin lupauksiin, sillä sellainen olisi sama kuin jos jänis työtäisi vapaaehtoisesti päänsä metsästäjän ansalankaan, eläen toivossa ettei mitään ikävää kuitenkaan tule tapahtumaan tällä kertaa.
        Kommunistien vaatimukset siitä, että pää tulee kaikesta huolimatta työntää luottavaisin mielin tuohon ansalankaan, on pelkästään köysien puutteessa vapaana hortoilevien järjetöntä höperehtimistä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Otetaanpa toinen esimerkki. SKPn tuossa paperissa esittämä vaatimus siitä, että Ukrainan tulee jäädä tämänkin Venäjän fasismidiktatuurin aloittaman hyökkäyssodan jälkeen liittoutumattomaksi valtioksi, tarkoittaisi toteutuessaan sitä, että maa jätetään yksinään tarjottimelle odottamaan seuraavaa Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäyssotaa, joka tulee aivan varmasti oli vallassa sitten edelleen fasistidiktaattori Vladimir Putin tai joku hänen lähipiirinsä kuuluva fasisti."

        Vladimir Putin on useaan otteeseen ilmoittanut, että Ukraina ei ole oikea valtio, vaan Leninin ja muiden bolsevikkien virheen luomus, joka on kuitenkin osa Venäjää, eivätkä ukrainalaiset ole oikea kansakunta vaan he ovat eroon hairahtuneita venäläisiä.
        Putin on vannonut perustavansa uuden Venäjän historiallisen Venäjän rajoin, ja kun Suomi kuului Venäjän imperiumiin vuosina 1809 - 1917, kuuluu myös nykyinen Suomen alue Putinin sanoman mukaiseen Suur-Venäjään. Niin kauan kuin Putin on presidenttinä, eivät Venäjän rajanaapurit voi luottaa lainkaan sen tekemiin sopimuksiin ja antamiin lupauksiin, sillä sellainen olisi sama kuin jos jänis työtäisi vapaaehtoisesti päänsä metsästäjän ansalankaan, eläen toivossa ettei mitään ikävää kuitenkaan tule tapahtumaan tällä kertaa.
        Kommunistien vaatimukset siitä, että pää tulee kaikesta huolimatta työntää luottavaisin mielin tuohon ansalankaan, on pelkästään köysien puutteessa vapaana hortoilevien järjetöntä höperehtimistä

        Jättää Ukraina puolustusliiton ulkopuolelle asettaisi Ukrainan täysin alttiiksi Venäjän myöhemmille interventioille, koska Ukraina on Venäjän imperialismin pääkohde, Venäjä ei tule luopumaan tavoitteistaan vallata koko Ukraina itselleen. Tässä sodassa tärkeää on Venäjän lyöminen täydellisesti jotta sodasta vastuunkantaneet Venäjän sotarikolliset saataisiin vastuuseen. Tärkeä muutos olisi kansan todellinen herääminen vuosisataisesta apatiasta jolla kansaa ovat hallinneet keskiajalla julmat tsaarit, myöhempinä aikoina Leninit ja Stalinit aina Putiniin asti. Vallankaappauksia Venäjällä ovat aina tehneet despoottiset johtajat. Demokratiasta tietämätöntä kansaa on ollut helppoa hallita ja johdatella, kansan olisi opittava tiedostamaan demokratian pelisäännöt ja mitä parlamentarismi on. Vasta sen jälkeen Venäjän kehitys suuntautuisi parempaan ja suhteet vihasta kääntyisi ystävälleen suuntaan. Demokratian vahvistumien maailmalla on kehitystä turvallisuuteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jättää Ukraina puolustusliiton ulkopuolelle asettaisi Ukrainan täysin alttiiksi Venäjän myöhemmille interventioille, koska Ukraina on Venäjän imperialismin pääkohde, Venäjä ei tule luopumaan tavoitteistaan vallata koko Ukraina itselleen. Tässä sodassa tärkeää on Venäjän lyöminen täydellisesti jotta sodasta vastuunkantaneet Venäjän sotarikolliset saataisiin vastuuseen. Tärkeä muutos olisi kansan todellinen herääminen vuosisataisesta apatiasta jolla kansaa ovat hallinneet keskiajalla julmat tsaarit, myöhempinä aikoina Leninit ja Stalinit aina Putiniin asti. Vallankaappauksia Venäjällä ovat aina tehneet despoottiset johtajat. Demokratiasta tietämätöntä kansaa on ollut helppoa hallita ja johdatella, kansan olisi opittava tiedostamaan demokratian pelisäännöt ja mitä parlamentarismi on. Vasta sen jälkeen Venäjän kehitys suuntautuisi parempaan ja suhteet vihasta kääntyisi ystävälleen suuntaan. Demokratian vahvistumien maailmalla on kehitystä turvallisuuteen.

        Kommunisteilla ei ole minkäänlaisia toimia esittää Venäjän suhteen, kaikki minkä Venäjä hamuaa tai on hamunnut, hyväksytään täysin oikeutettuina toimina, "lahjoituksina" vaikka Suomen maksamat sotakorvaukset. Venäjä ei ole maksanut kenellekään sotakorvauksia, pelkkää valtausta ja ryöstöä. Venäjän korvaukset Ukrainalle olisi mittaamattoman suuret, alueita kyliä kaupunkeja pommitettu hajalle. Ukrainan puuttuminen läntisestä puolustusliitosta on tullut maalle kalliiksi ajatellen kaikkea sitä sitä hävitystä ihmishenkineen, haavoittuneet ja muuna aineellisina menetyksinä lasku on merkittävä. Jos Venäjä häviää sodan Venäjän tulee silloin maksaa Ukrainalle.


    • Anonyymi

      Naton jäsenmaat päättävät itse mitä sotilaallista toimintaa, tukikohtia kalustoa ne ottavat maaperälleen. Sotilasasiantuntemusta tarvitaan nyt Suomessa, eduskunnassa ja hallituksessa olevat voivat vaikuttaa asioihin myönteisesti.

    • Anonyymi

      Koko maailman tulee sanoutua irti sodankäynnistä. Ongelmat ratkaistaisiin neuvottelemalla.
      Kapitalismi tulee pakottaa aseistariisuntaan. Maailman työläisten on aika sanoa sodalle stoppi. Ellei oligarkit siihen suostu, heidän valta tulee kumota.
      Maailman työväenluokan on aika sanoutua irti oligarkkien sotaisänmaallisuudesta.
      Jokainen vuosi, jolloin annetaan oligarkkien mellastaa tahtonsa mukaan, synnyttää tuhoa.

      • Anonyymi

        Demokratia on varteenotettava voima joka vie maailmaa rauhallisempaan suuntaan. Sodat ovat vähentyneet merkittävästi kun kommunismi romahti verrattaessa 1970 lukuun. Me eletään jo vähemmän sotia käyvässä maailmassa. Suunta on hyvä. Sodat eivät tule koskaan täysin loppumaan. Ihminen on aina sotinut, geeniperimä vaikuttaa, sille me emme mitään voi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Demokratia on varteenotettava voima joka vie maailmaa rauhallisempaan suuntaan. Sodat ovat vähentyneet merkittävästi kun kommunismi romahti verrattaessa 1970 lukuun. Me eletään jo vähemmän sotia käyvässä maailmassa. Suunta on hyvä. Sodat eivät tule koskaan täysin loppumaan. Ihminen on aina sotinut, geeniperimä vaikuttaa, sille me emme mitään voi.

        Suomen Nato-jäsenyys auttaa tuntuvasti varsinkin Viron, Latvian ja Liettuan puolustamista. USA:n antaessa oman vahvan panoksensa. Suomi ei ole tinkinyt omasta maanpuolustuksestaan ja maanpuolustushenki on selvästi kasvanut kansalaisten keskuudessa. Sotaa ei haluta käydä, vaan torjua sotia.
        Spekulaatiot asemastamme ovat loppuneet kertaheitolla. YYA-ajan painit ovat muisto vain.

        Suomen Sotilas lähettää lehdessään sarkastisen kiitoksen sotarikoksista syytetylle KGB:n diktaattori Putinille, jota ilman Nato-jäsenyys tuskin koskaan olisi toteutunut.


      • Anonyymi

        Viime syksyn Kiinan kommunistisen puolueen 20. puolukokouksessa käytännössä diktaattorin aseman saanut Xi Jinping vakuutti että Taiwan tullaan yhdistämään Kiinan kansantasavaltaan, eikä sulkenut pois voimatoimia sen toteuttamiseksi, ja kun taiwanilaiset eivät halua alistua Kiinan kommunismidiktatuurin alamaisiksi ja orjiksi, tietää se suurta sotaa Aasiassa hyvin pian Kiinan kommunismidiktatuurin aloittaessa imperialistisen hyökkäyssotansa Taiwanin valtaamiseksi.
        Lähtökohta tuolle näyttää olevan vuosi 2027, siis vain muutaman vuoden kuluttua.

        https://yle.fi/a/3-12665195

        https://yle.fi/a/3-12665404

        Suomen kommunistinen puolue jätti tarkoituksella viime kesän muutenkin torsosta "rauhanpaperistaan" pois Kiinan kommunismidiktatuurin kovaa vauhtia kasvavan militarismin ja maan imperialistiset suunnitelmat ja toimet, mikä osoittaa SKP.n täydellisen kyvyttömyyden ja/tai haluttomuuden konkreettisen tilanteen konkreettiseen arviointiin. Puolue toimii siis täysin ideologisella pohjalla sivuuttaessaan kannanotostaan noin ensisijaisesti merkittävän asian, vieläpä kehua retostellen tuolla hätäisesti hutaistulla kyhäelmällään.


    • Anonyymi

      Loppui se Moskovalle kumartelu tämänkin asian osalta kun Suomi liittyi puolustusliitto NATOn jäseneksi.

      Vladimir Lenin oli verinen kommunistijohtaja joka yllytti ja aseisti vuonna 1918 suomalaiset sosialidemokraatit aseelliseen kapinaan ja vallankumousyritykseen Suomen laillista hallitusta ja monipuoluedemokratiaa vastaan, tavoitteenaan kommunismidiktatuuri Suomeen ja sitten maa takaisin bolsevikkien Venäjän osaksi. Jos Lenin ja muu Venäjän bolsevikkirosvokopla sekä Otto Suomensyöjä Kuusinen ja muut suomalaiset kommunistirikolliset olisivat onnistuneet yrityksessään, olisi tämä maa-alue edelleen osa Venäjää.

      https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/5931929

    • Anonyymi

      Taiwan on kuulunut iät ja ajat Kiinaan. Kiina ei toistaiseksi ole esiintynyt aseilla eikä tulisikaan.
      Taiwan ei kuulu natolle tai lännen kapitalismille. Toivottavasti Taiwanin tapaus ratkeaa rauhanomaisesti.
      Menetimme natoon liittymällä itsenäisen päätäntävallan. Naton sotakoneet saastuttavat parhaillaan ilmastoamme. Turvan sijasta olemme vaarassa.

      • Anonyymi

        Kiinan kommunismidiktatuuri uhkailee jatkuvasti Taiwania sotakoneillaan ja sanallisesti. Taiwan ja taiwanilaiset pelkäävät aivan aiheellisesti.

        Suomen Kommunistinen Puolue sivuutti viime kesän muutenkin hätäisesti hutaistussa "rauhanpaperissaan" kokonaan Kiinan kommunismidiktatuurin sotavarustelun ja maan imperialistiset suunnitelmat Taiwania ja muita alueen maita kohtaan, mikä on tietysti aivan tavanmukaista kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden keskinäistä rikostoveruutta.
        Tulkaa jo lopultakin edes sen verran järkiinne siellä SKP:ssä ja tuomitkaa Kiinan kommunismidiktatuurin imperialistinen sotauho Taiwania ja muita maita kohtaan.


    • Anonyymi

      Jos Ukraina olisi päässyt puolustusliitto NATOn jäseneksi vuonna 2008, kuten se halusi, olisi maassa nyt rauha ja käynnissä viljelytyöt ja kaikki muu kesään kuuluva.
      Kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen Venäjä on brutaaleilla hyökkäyssodillaan osoittanut sen, ettei sen solmimiin sopimuksiin ja antamiin lupauksiin voi enää luottaa lainkaan, joten sen naapurien on hakeuduttava puolustustusliitto NATOn yhteisen puolustuksen turvaan.
      Suomi on jo, ja jossain vaiheessa tulevaisuudessa myös Ukrainasta tulee NATOn jäsenvaltio, mihin Kiova on jo tahtonsa selvästi ilmaissut.

      Kommunisteilla ja muilla Venäjä-mielisillä on tietysti täysi oikeus ja vapaus muuttaa tuonne idän paratiisiinsa mikäli he sen tarpeelliseksi näkevät ja miksipä me tervejärkiset heitä siinä estelisimmekään.

      Mitä tulee Taiwaniin, niin taiwanilaiset eivät halua alistua kommunismidiktaattori Xi Jinpingin orjiksi, vaan säilyttää itsenäisyytensä ja suvereeniutensa, mikä on tietysti täysin ymmärrettävä asia. Manner-Kiinan voi sanoa olevan kommunistirosvokoplan väliaikaisesti miehittämää Länsi-Taiwania.

    • Anonyymi

      Venäjän fasismidiktatuurin duuman puheenjohtaja vaatii Puolaa luovuttamaan valtioalueitaan Venäjälle.

      Puola on NATOn jäsenvaltio, ja sillä on vahva armeija, joten Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäys maahan on hyvin epätodennäköistä.

      Puolan tilalle voi kuvitella Suomen, joka ei olisi NATOn jäsen, kuten kommunistien kanta on. Millä pieni ja yksin oleva Suomi puolustaisi vastaavassa tilanteessa Venäjän fasismidiktatuuria vastaan?
      On se vaan hyvä, että olemme NATOn jäsen kun itänaapurimme on sotaisan valloitushaluinen fasismidiktatuuri, Venäjä.

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/duuman-puhemies-vaatii-puolaa-luovuttamaan-alueitaan-venajalle-taustalla-erikoinen-historiantulkinta/8704902

    • Anonyymi

      "Venäjä ei koskaan hyökkää se puolustautuu," Venäjää uhkaa aina länsi siksi pitää aina olla puolustuskannalla. Tällainen ajattelu sopii venäläisille suurvalta-ajatteluun tottuneille kansalaisille.
      Suomi on kiinnostunut Nato-jäsenyydestä, koska täällä on vallalla "hitleriläisen" "Mannerheim henkilökultti."
      "Suomi haluaa Karjalan takaisin."
      Erityisoperaatio ei ole sodanjulistus Ukrainaan.
      "Venäjällä ei ole vastassa Ukraina vaan koko länsi".
      Yhteensopivia kommentteja meidän muutaman komun kanssa.
      Venäjän kommunistit ovat mukana Venäjän "erityisoperaatiossa,
      SKP:n /KTP:n/ KL :n- antaen sille hiljaisen tukensa.
      Natoa vastustetaan edelleen Venäjän intressit edellä. (SKP-KTP-KL) HÄVETKÄÄ maanpetturit. !

    • Anonyymi

      NATOn jäsenvaltiona Suomi on johtovastuussa monikansallisessa Arctic Challenge Exercisessa (ACE), joka on yksi Euroopan suurimmista lentotoimintaharjoituksista 29.5.–9.6. ACE 23 -harjoitukseen osallistuu noin 3000 sotilasta ja ilma-aluksia yhteensä 14 eri maan asevoimista. Harjoitusjoukot tukeutuvat tukikohtiin Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

      Suomen, Ruotsin ja Norjan isännöimään harjoitukseen osallistuu sotilaita ja ilma-aluksia yhteensä 14 eri maan asevoimista. Isäntämaiden lisäksi harjoituksessa ovat mukana Tanska, Alankomaat, Belgia, Iso-Britannia, Italia, Kanada, Ranska, Saksa, Sveitsi, Tšekki ja Yhdysvallat.

      https://lentoposti.fi/uutiset/suomi_johtaa_monikansallisen_ace_23_harjoituksen_mukana_yli_150_sotilasilma_alusta_14_eri_maasta

    • Anonyymi

      - Liity NATOn jäseneksi pitääksesi Venäjän fasismidiktatuurin pois maastasi.

      Sun-Tzu

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe