Jakomäen persut....

Äänestyskartta kertoo todella tylyä kieltä eduskuntavaalien tuloksesta Helsingin alueella. PS oli suurin puolue vain Jakomäessä, jossa työttömyysprosentti on 24. Ja nyt PS on sanonut Purran suulla että "Suomessa on aivan liian helppo elää sosiaaliturvan avustuksella". Viimeisessä vaalitentissä jopa väitti, että siivomisesta saa vähemmän palkkaa kuin sosiaaliavustuksesta.

Mitä tästä pitäisi ennustaa? Jos ja kun PS menee hallitukseen ja alkaa leikkaukset, niin silloin myös monet Jakomäessä PS:ää äänestäneet joutuvat leikkurin alle. Eli tapahtuu sama kuin Sipilän hallituksen aikana. PS:n kannatus romahtaa ja syynä on oman rahapussin laihtuminen. Ynnä se että siinä naapurissa asuu se sama mamu kuin aikaisemminkin.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009496119.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=promobox

https://elinkeinothelsingissa.fi/fi/tyottomyys_helsingissa_alueittain

PS. Sinänsä huvittavaa on myös se, että Karijoella ja Kinnulassa, jossa PS sai yli 50 prosenttia äänistä, ei taida asua yhtäkää mamua....

17

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siellä on vihaa ja rasismia ja nuorisorikollisuus huipussa !! Ja on entisten vankien asuttama !!

    • Anonyymi

      SMP syntyi protestina Kepulle ja juuri sitä se on nyt maaseudulla. Jo kahdessa peräkkäisessä hallituksessa Kepu on unohtanut maaseudun ja maksaa nyt siitä. Lisäksi on tullut maaseudun rakennemuutos: maajussit äänestää kyllä edelleen Kepua, mutta kun ruuan hintaa on haluttu alas, niin maajussien määrä on pienentynyt reippaasti ja jäljelle jääneet ovat entistä rikkaampia ja kadehdittavampia. Kiitos Paavo Lipponen ja Kokoomus. Suurin osa alkaa olla muuta porukkaa, hyvin sekalaista väkeä, usein matalasti koulutettua, joka ei ymmärrä edes omaa etuaan (ay-liikettä ei ole kuin kunnan työntekijöillä) ja lukee uutisensa netistä Seiskan sivuilta ja IP-lehdistä. Niinpä heidät on helppo saada uskomaan, että heidänkin köyhyytensä johtuisi mamuista, joita osa heistä ei ole elävänä nähnytkään eläissään.

      Noin se Suomi muuttuu... myös maakunnalliset kasvukeskukset persuuntuu kovaa vauhtia, samantyyppisen kehityksen myötä kuin ympäröivä maaseutu. Jossain vaiheessa vasemmisto ja varsinkin Vihreät tykkäsivät kärjistää maaseudun ja kaupunkien eroja ja nyt siitä niitetään satoa, kuten myös itsekkyyden filosofiasta, jota on huolella istutettu kansaan. Sitä niittää, mitä kylvää.

      Marinin SDP on ollut hyvin sopuisa ja erityisen suotuisa maaseudullekin, mutta vahinko on jo tapahtunut. Se kakanheittosota, jolla demarit aikoinaan päättivät hävittää Kepun Suomen kartalta, on nyt kääntynyt heitä itseään vastaan ja saavat kamppailla tosissaan selvitäkseen siitä itse. Terveisiä vain Lipposen vaalitiimeille. Tosin se porukkahan ei enää demareissa olekaan, he ovat nyt persuissa.

      Sekin tässä on huomattava, että tämän päivän persut ovat peruskoulun ja vapaan kasvatuksen kasvattamia. Mekoinen osa on syntynyt alkoholin vapauttamisen jälkeen. Voihan sitä pohtia, mitä ne ovat kenties vaikuttaneet...

      Peruskouluahan on pidetty suurena onnistumisena. Nokian nousu on kuitenkin ainoa, mitä peruskoulun kasvateilla on jotain merkityksellistä saatu aikaan ja sekin lähti liikkeelle voimakkaasti oppikoululaisten vetämänä, ja kaatui päädyttyään lähes kokonaan peruskoulun kasvattien käsiin.

      Minusta itsestäni peruskoulu oli kouluksi aika ihan hyvä, opettajat olivat osaavia, mutta auktoriteettiahan heiltä puuttui verrattuna aiempaan. Mutta kriittisesti tarkastellen... en tiedä. Ovatko peruskoululaiset edes pärjänneet tasaisemmin elämässä kuin aiemmat sukupolvet?

    • Anonyymi

      Ja pitää muistaa se, että kyse ei ole vain sosiaalietuuksista. Ei niillä kukaan halua elää. Siinä missä oikeiston synti on ollut se, että se kuvittelee ongelmien ratkeavan leikkaamalla sosiaalietuudet, vasemmisto kuvittelee ihmisten tulevan onnellisiksi kunhan saavat niitä etuuksia riittävästi.

      EI. Ihmiset tarvitsevat mahdollisuuksia elämäänsä. Ja sen takia sosiaalietuuksien tulee olla riittävät, niin että elämän järjestäminen työttömänä ei ole kohtuuttoman vaikeaa, mutta on oltavat myös niitä ihan oikeita työpaikkoja ja niillä pitää tienata.

      Oikeastaan oikeiston politiikka on ollut se vahingollisin. Etuuksien leikkaaminen ilman mahdollisuuksia tekee ihmisisten elämästä todellista selviytymistaistelua, jossa rikolliset luonteet selviytyvät parhaiten ja niin asennemaailma köyhälistökortteleissa kovenee. Suomessa kokoomuksen kravattipellekin vielä uskaltaa käydä ongelmalähiössä ilman omaa asetta, mutta kaikkialla maailmassa niin ei ole... ei enää Ruotsissakaan.

      Kokoomus itse on tehnyt politiikastaan sirkusta ja pelleilyä Susanna Koskineen ja Petteri Orpoineen. Kun sieltä sitten nousee vastaan suohirivö persut, niin enpä juuri tunne sääliä Kokoomuksen mulkvisteja kohtaan. Sitä saa, mitä tilaa.

      Ainoa järkevä hallituspohja olisi SDP ja PS, mutta kun sitä tuskin tulee, niin poppareita ja cokista kuluu seuratessa oikeistopelleilyä. Minuun leikkaukset eivät satu, mutta kokkareiden omille naamoile niistä voi roiskua ja sekös saa minut nauramaan makeasti.

      • " En jaksanut lukea kun pilkut puuttuvat"


    • Anonyymi

      Persuja äänestetään siellä missä ei ole maahanmuuttajia. Se on kumma juttu.

      • Kinnulassa ja Karijoella persuja äänesti yli 50 prosenttia. Ja noissa kylissä ei taida olla yhtään mamua. Taas toisaalta jossain Helsingissä persujen kannatus on rajallista. Ynnä stadissa on sitten paljon mamuja. Niin määrällisesti kuin suhteellisestikkin.


      • olethan sinäkin sinimusta vaikka et ole korvessa missä astut mamua edes nähnyt.


      • äIä-ruoki-trollia kirjoitti:

        olethan sinäkin sinimusta vaikka et ole korvessa missä astut mamua edes nähnyt.

        No tämän kaverin kirjoituksista on nyt hyvin helppo päätellä että hänen koulutus- ja tulotaso on hyvin matala. Sen verran "syvällisiä" ovat hänen lausumansa. Todellisia talouspolitiikan ja osaamisen helmiä...


      • Mistänäitäoikeintulee kirjoitti:

        No tämän kaverin kirjoituksista on nyt hyvin helppo päätellä että hänen koulutus- ja tulotaso on hyvin matala. Sen verran "syvällisiä" ovat hänen lausumansa. Todellisia talouspolitiikan ja osaamisen helmiä...

        ropeli taas räplättää..yhden äänen ihme...voi hyvää päivää..tämä on totuus.


    • Anonyymi

      2019 vaaleissa PS sai eniten ääniä Helsingissä ns. matalantulotason alueilta.
      Itäkeskus, Kontula, Jakomäki, ym, ym.

      • Anonyymi

        Valiumisi ei enää tehoa?


    • Anonyymi

      Ehkä mieli Jakomäessä muuttuu, saas nähdä.

    • "no niin persuja vainoava antipersuluotsi, nappi huuleen, nalle kainaloon, tuti suuhun ja tutimaan että jaksat aamulla nousta taas reippaana poikana itkemään persujen perään."

    • Anonyymi

      Taas saavat tyhmimmät itse eniten omille nilkoilleen.

      • Bulgariassa on hyvä sanonta, joka pätee sossutuella eläviin persuihin: "Kun meri muuttuu hunajaksi, niin köyhät hukkaavat lusikkansa".


    • Anonyymi

      Aiemmissa vaaleissa persut ei ollut millään alueella Helsingissä suurin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      127
      1694
    2. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      101
      1219
    3. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1078
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1015
    5. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      54
      911
    6. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      843
    7. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      171
      804
    8. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      52
      802
    9. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      50
      793
    10. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      96
      793
    Aihe