Ansiosidonnainen kuuluu kaikille

Anonyymi-ap

Ansiosidonnainen maksetaan valtion budjetista. Ammattiliitoilla ei ole sen kanssa mitään tekemistä. Vielä pitää kuulua työttömyyskassaan, jos haluaa ansiosidonnaisen. Ansiosidonnainen on maksettu työttömyyskassan kautta. Sekin on väärin. Kaikki työntekijät maksavat palkastaan työttömyysvakuutusta. Sen takia ansiosidonnainen pitää kuulua kaikille. Kassat voi lakkauttaa. Kela voi hoitaa myös ansiosidonnaisen maksatuksen ja valvonnan. Onko ammattiliitot pimittäneet myös keräämänsä omien kassojen jäsenmaksut? Onko ne menneet lakkoiluun? YTK toimii ainakin avoimin kortein.

TE-toimistojen pitäisi tehdä muutakin, kuin vain leimata ansiosidonnaisen paperit ja sopia uudesta ajasta 3 kuukauden päästä. Työnvälityksen siirtyminen kunnille ei muuta "sisäilmaatouhusta" mitään. Tarvitaan tehokkaita työllisyyskeinoja. Pitää uskaltaa luottaa viranomaisiin. Työllisyysaste on 74,2%, neljä vuotta sitten oli 73%, tavoite on 80%.

Marinin hallituksen "rahaa on" ja "minä minä, poliitikot päättää" -asenteet, joissa pyllistetään asiantuntikoille, ovat aiheuttaneet vain harmia koko yhteiskunnalle. Onneksi Marinin hallitus ei enää pääse sotkemaan asioita enempää.

4

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Totta, ammattiliitoilla ei ole mitään tekemistä ansiosidonnaisen työttömyysturvan kanssa nytkään, eikä jatkossakaan. Ansiosidonnaista maksetaan työttömyyskassoista ja työttömyyskassan jäsenyys on edellytys. Ammattiliiton jäseneettä ei edellytetä.

      Kun jää työttömäksi, niin jokainen on oikeutettu työttömyyskorvaukseen. Siitähän maksamme työttömyysvakuutusmaksua palkastamme.

      Ansiosidonnainen työttömyyskorvaus koostuu sekä ansiopohjaisesta osasta, jonka saa ne, jotka ovat maksaneet työttömyyskassaan jäsenmaksua ja peruspäivärahasta, jonka saavat kaikki ja josta olemme kaikki maksaneet tuon edellämainitun työttömyysvakuutusmaksun.

      Työtön, joka kuuluu työttömyyskassaan saa työttömyyskorvauksena sekä peruspäivärahaosuuden että ansio-osuuden työttömyyskassasta, joka edelleen perii peruspäiväraha-osuuden Kelalta, johon on em työttömyysvakuutusmaksun maksanut.
      Näin työttömyyskorvauksen maksu onnistuu yhdeltä ’luukulta’.

      Saadakseen ansiosidonnaisen osuuden, niin tietysti kannattaa liittyä johonkin työttömyyskassaan. Miksi se muka on ongelma? Ei se edellytä ammattilliittoon liittymistä ja voit tietysti aina liittyä nk ’loimaalaiseen’, jolla ei ole mitään kytköksiäkään mihinkään liittoon.

      Jos et liity työttömyyskassaan, niin et saa ansiosidonnaista, koska et siitä ole maksanutkaan. Saat kuitenkin peruspäivärahan, josta olet maksanut palkastasi pidätettynä työttömyysvakuutusmaksuna.

      Tämähän on ihan hyvin toimiva järjestelmä. Ja siinä saat ihan itse valita haluatko maksaa ylimääräistä, jotta työttömyyden kohdatessasi voit saada ansiosidonnaista. Jos uskot, ettet joudu työttömäksi, niin sinun ei ole pakko maksaa tuota lisämaksua.

      • Anonyymi

        Niinpä. Työttömyyskorvauksen ansiosidonnainen osa on vapaaehtoinen lisä, jonka saa maksamalla johonkin lukuisista työttömyyskasoihin jäsenmaksun.

        Ymmärrän hyvin, että jurppii, kun työttömyys osuu kohdalleen ja on jättänyt maksamatta tuon vapaaehtoisen jäsenmaksun uskoessaan, ettei työttömyys koskaan osu omalle kohdalle.

        Sitä kuitenkin voi miettiä olisiko sittenkin parempi tehdä tuosta vapaaehtoisesta pakollinen, niin sitten kaikki olisivat oikeutettuja myös ansiosidonnaiseen osaan. Se tietty vähentäisi omaa valinnanvapautta, mutta kuinka iso vahinko se sitten olisi muuten kuin periaatteen tasolla.


    • Anonyymi

      Mutta, se ei kuulu(eikä tulisi kuulua) sellaiselle joka ei ole minkään kassan jäsenenä.

      Muuten menee ns, loisten elättämiseksi.

    • Anonyymi

      ANSIOSIDONNAISTA EI MAKSETA VALTION BUDJETISTA.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2859
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      403
      2752
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2220
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      78
      1924
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      70
      1893
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1803
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1794
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      143
      1738
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1542
    Aihe