Ateistien pääsiäisherkut

Mitä pääsiäisruokia syötte tänä pääsiäisenä? Itse tein savustettua nyhtöjeesusta. Laitoin kaksi lampaan paistia savustimeen, jossa ne otti rapean savupinnan 110C:ssä. Kun sisälämpö tavoitti 60C kääräisin folioon ja nostin savustimen lämmön 150C:een, jossa lampaat olivat kunnes sisälämpö 95C. Liha irtosi hyvin nyhtölihaksi ja on oikein herkullista paistoliemen kanssa, jota ei mennyt pisaraakaan hukkaan tiukassa folionyytissä. Herkuttelen kohta lammaspaistilla kuten muinaisen Lähi-idän pakanalliset lammaspaimenet keväisin. Jätän paistia yön yli pöytään esi-isieni hengille, jotta he ovat suopeita ja suojelevat jatkossakin Pielaveden sukutilaamme.

Jahvistit keksivät uuden tarinan lampaalle. Sitä syötiin Etyptistä paon muistoksi. Esi-isien hengille ei saanut jättää mitään pöydälle yön yli (koska esi-isien palvonta oli kielletty, ainoastaan Jahvea tuli palvoa).

https://www.thetorah.com/article/the-origins-of-the-biblical-pesach

Kristityt keksivät taas uudet vivahteet tarinaan. Nyt Jeesus itse oli tämä lammas. Jeesuksen veri suojasi Jumalan vihalta samalla tavalla kuin muinaisilla pakanoilla lampaan veri oli pahalta suojaava riitti. Sinsi synnit annetaan anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Kristityt siis syövät Jeesuksen lihaa kuten muinaiset pakanalliset vuohipaimenet.

Jälkiruuaksi kokeilin täysin uutta eli pashaa. Valamon pashareseptillä tuli oikein hyvää. Muotissa oli ortodoksiristit ja XB (Kristus nousi kuolleista). Vaikka en uskokaan jumalalliseen tai edes historialliseen Jeesukseen niin XB ja ortodoksiristi ei pilannut pashaa vaan se on erinomaista.

Pasha juontaa juurensa myös muinaisen Lähi-idän maatalouteen. Keväällä muinaiset maanviljelijät viettivät luonnollista paastonaikaa kun viljavarastot loppuivat hieman ennen uutta satoa. Tähän vaikutti myös se, että sadon parhaat antimet piti viedä veroina Jerusalemiin Jahvelle. Paastoperinne siirtyi myös kristityille.Pohjoisempana karjataloudessa maitoakaan ei saanut käyttää paastonaikaan, mutta lehmät eivät tästä välittäneet vaan ne tuottivat maitoa myös paaston aikana. Kertyneestä maidosta tehtiin siis pashaa.

Tällaisilla pääsiäisherkuilla ja taustatarinoilla vietämme ateistista pääsiäistä. Miten muilla?

39

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Syön pääsiäisenä valtavasti, siis ainakin 70 tuokkosta, mämmiä ja piereskelen sitten niin, että Varma-Paskiainen saa järkytyksestä sydärin. Varma-Paskiainenhan ei itse piere ikinä. Hän paskoo ihan muuten vaan - jopa kirjoittamalla - ja luulee olevansa viisas.

      • Sama täällä. Mämmiä pitää olla pääsiäisenä. Mämmin kyytipoikana käytän appelsiinituorejusutosta ja vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta tehtyä soosia. On hyvää. En herkuttele kuitenkaan ylettömästi joten mämmi ei minua pieretä.


      • Anonyymi
        Holy_Roller kirjoitti:

        Sama täällä. Mämmiä pitää olla pääsiäisenä. Mämmin kyytipoikana käytän appelsiinituorejusutosta ja vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta tehtyä soosia. On hyvää. En herkuttele kuitenkaan ylettömästi joten mämmi ei minua pieretä.

        Melkoista herkkua kehittelet, nam. Pitää kokeilla.
        Jostain syystä minua pierettää aina. Mutta ei se minua haittaa :)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Melkoista herkkua kehittelet, nam. Pitää kokeilla.
        Jostain syystä minua pierettää aina. Mutta ei se minua haittaa :)

        Joskus kokeilin tuollaisen mämmiannoksen kanssa viskiä ja ne sopivat jollain perverssillä tavalla hyvin yhteen. Onhan viskikin viljapohjaista kuten mämmi ja siinä voi olla vaniljaisia vivahteita tynnyristä samoin kun hedelmäisiä aromeja. Jos viskeistä tykkäät niin kannattaa kokeilla.


      • Anonyymi

        Juutalaiset myyjät myi YHWH rahasta 💸💰💸💰💸💰🦄🦄🦄🦄


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Melkoista herkkua kehittelet, nam. Pitää kokeilla.
        Jostain syystä minua pierettää aina. Mutta ei se minua haittaa :)

        Piere suuhun.
        Se kannattaa aina!


      • Anonyymi
        Holy_Roller kirjoitti:

        Joskus kokeilin tuollaisen mämmiannoksen kanssa viskiä ja ne sopivat jollain perverssillä tavalla hyvin yhteen. Onhan viskikin viljapohjaista kuten mämmi ja siinä voi olla vaniljaisia vivahteita tynnyristä samoin kun hedelmäisiä aromeja. Jos viskeistä tykkäät niin kannattaa kokeilla.

        "Joskus kokeilin tuollaisen mämmiannoksen kanssa viskiä"

        Tutuille viskiä, sitä tutunomaista virvoketta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Piere suuhun.
        Se kannattaa aina!

        Tarjoa suusi pierentään!!!


      • Anonyymi

        Meillä syödään pyhäpäivinä aina graavimäyrää.


      • Anonyymi

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

        😍 ­­­N­­y­­­m­f­o­­m­­­a­­­a­­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#17815203K

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Pääsiäisaterialla voipi nauttia vaikkapa kristuksekiusausta 😇. Resepti on päässyt aikojen saatossa katoamaan,. Koska Jesse tunnetusti hengaili kalastajien kanssa ja tarjoili kaloja bileissään, voidaan käyttää Janssoninkiusauksen ohjetta, jälkiruoaksi tietenkin mämmiä 😋🤓

      • Anonyymi

        Bileet loppui kun Jeesus ristiin NAULITTIIN taivaassa et enää mässäile ehkä varastele jos sinne asti pääset varkaat kun ei pelastu Ilmestyskirjassa. Juudas oli varas.


    • Anonyymi

      Mämmin pääraaka-aine on ruismallas ja siitä on mahdoton saada aikaan mitään hyvänmakuista. Nälkä sitä syömällä tietenkin lähtee jos mitään muuta ei ole saatavilla.

      • Mämmin valmistaminen on tietyllä tavalla päinvastaista ruisleivän leipomiseen verrattuna. Molemmissa avainroolissa on amylaasi, joka pilkkoo gluteiinia. Leivän sitkon tuovaa gluteiinia on rukiissa muutenkin vähän, joten sitä pilkkovan amylaasin toiminta pitää estää hapattamalla taikina ja paistaa leipä kuumassa uunissa. Amylaasi toimii parhaiten lämpimässä, joten se vaihe pitää ohittaa paistossa mahdollisimman nopeasti, ettei leivästä tule ruisvelliä. Vastaavasti mämmissä amylaasin toiminta on toivottua, joten ruisjauho-vesiseosta haudutellaan pitkään matalassa lämmössä jolloin amylaasi pilkkoo rukiin gluteiinin ja tuloksena on makeaa mämmiä.


      • Holy_Roller
        Holy_Roller kirjoitti:

        Mämmin valmistaminen on tietyllä tavalla päinvastaista ruisleivän leipomiseen verrattuna. Molemmissa avainroolissa on amylaasi, joka pilkkoo gluteiinia. Leivän sitkon tuovaa gluteiinia on rukiissa muutenkin vähän, joten sitä pilkkovan amylaasin toiminta pitää estää hapattamalla taikina ja paistaa leipä kuumassa uunissa. Amylaasi toimii parhaiten lämpimässä, joten se vaihe pitää ohittaa paistossa mahdollisimman nopeasti, ettei leivästä tule ruisvelliä. Vastaavasti mämmissä amylaasin toiminta on toivottua, joten ruisjauho-vesiseosta haudutellaan pitkään matalassa lämmössä jolloin amylaasi pilkkoo rukiin gluteiinin ja tuloksena on makeaa mämmiä.

        Mämmi on tunnettu kaikkialla, missä viljaa on viljelty. Iranissa/Persiassa se on tehty vehnästä ja tunnetaan nimellä samanu.

        https://en.m.wikipedia.org/wiki/Samanu


      • Anonyymi
        Holy_Roller kirjoitti:

        Mämmi on tunnettu kaikkialla, missä viljaa on viljelty. Iranissa/Persiassa se on tehty vehnästä ja tunnetaan nimellä samanu.

        https://en.m.wikipedia.org/wiki/Samanu

        Kumma on sitten, ettei mämmiä tarjoavia ravintoloita ja kioskeja ole missään jos se kerran on niin maistuvaa ja hyvää. Luulisi olevan hyvä business perustaa mämmiravintola.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kumma on sitten, ettei mämmiä tarjoavia ravintoloita ja kioskeja ole missään jos se kerran on niin maistuvaa ja hyvää. Luulisi olevan hyvä business perustaa mämmiravintola.

        Olut on käynyttä mämmiä, jota tarjoillaan pubeissa ja jotka ovat ihan hyvää bisnestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kumma on sitten, ettei mämmiä tarjoavia ravintoloita ja kioskeja ole missään jos se kerran on niin maistuvaa ja hyvää. Luulisi olevan hyvä business perustaa mämmiravintola.

        Mämmiä saa k marketeista salmiakki kastikkeella.


      • Anonyymi
        Holy_Roller kirjoitti:

        Olut on käynyttä mämmiä, jota tarjoillaan pubeissa ja jotka ovat ihan hyvää bisnestä.

        Venäläinen on kuin juutalainen Juudas myynnissä on.


      • Anonyymi
        Holy_Roller kirjoitti:

        Olut on käynyttä mämmiä, jota tarjoillaan pubeissa ja jotka ovat ihan hyvää bisnestä.

        Hyvä olut tehdään vehnästä. Ohra ja varsinkin ruis ovat kiljun raaka-aineita. Viskissä ohra vielä menettelee.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä olut tehdään vehnästä. Ohra ja varsinkin ruis ovat kiljun raaka-aineita. Viskissä ohra vielä menettelee.

        Ei saatana meinasin tukehtua nauruun 🤣. Huvittavia nämä "asiantunntijat", jotka pää märkänä kouhkaavat sitä omaa, ainoaa oikeaa mielipidettä.


      • Anonyymi
        Holy_Roller kirjoitti:

        Ei saatana meinasin tukehtua nauruun 🤣. Huvittavia nämä "asiantunntijat", jotka pää märkänä kouhkaavat sitä omaa, ainoaa oikeaa mielipidettä.

        Minunkin mielestä ohra ja varsinkin ruis ovat pelkästään eläinten rehuja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minunkin mielestä ohra ja varsinkin ruis ovat pelkästään eläinten rehuja.

        No aika kapeaksi jää olutvalikoima, jos vain vehnän kelpuuttaa: weizenbier, witbier, lambicit, berliner weisse ja gose. Toki lambicit, gose ja berliner weisse ovat maukkaita hapanoluita ja mutta silti paletti jää suppeaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäläinen on kuin juutalainen Juudas myynnissä on.

        Juutalainen.


    • Anonyymi

      Kuvitteletko että YHWH Jahve syö sun uhraamat lihat sitten. Just joo. Eiköhän ne ollut Leevin papeille fariseuksille eikä YHWH joka on henki niitä syö. Jos nyt sattuu olemaan matoja tai hullunlehmän tauti niissä lihoissa älä pelästy.Lampaista se tauti tarttui lehmiinkin.Jeesus ei kuitenkaan ole mikään elukka että onneksi nousi kuolleista muuten söisit sen. Taas.

      • Anonyymi

        Miksi olet tuollainen delusionaalinen ja hyökkäävä tällaisessa hyvän mielen ketjussa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi olet tuollainen delusionaalinen ja hyökkäävä tällaisessa hyvän mielen ketjussa?

        Koska viina loppui


    • Anonyymi

      Siionin vuorella fariseukset mutta nykyään moskeijat miltä se nyt tuntuu.

    • Anonyymi

      Ei kuulu nihilisti hihuleille.

    • Anonyymi

      Kuole pois, sika!

      • Anonyymi

        Hessu, miksi noin kärttyisenä? 😆


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hessu, miksi noin kärttyisenä? 😆

        En ole kirjoittanut tänne mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole kirjoittanut tänne mitään.

        Mutta väijyit tässä ketjussa ja salamana tulit selittelemään kun nimi mainittu 😆 Kukaan muu ei toivota toiselle kuolemaa kuin sinä. Oikein lähimmäisenrakkaus huokuu katkerasta lattialla sätkivästä hellarista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta väijyit tässä ketjussa ja salamana tulit selittelemään kun nimi mainittu 😆 Kukaan muu ei toivota toiselle kuolemaa kuin sinä. Oikein lähimmäisenrakkaus huokuu katkerasta lattialla sätkivästä hellarista.

        Tällä palstalla on idiootteja - tässäkin keskustelussa. Lue vähän matkaa taaksepäin, niin huomaat.

        Sitäpaitsi kuka tahansa voi tekeytyä Hessuksi anonyyminä, minäkin. Sinä et erota aitoa Hessua feikistä, vaikka joku nikillä kirjoittaisi.


    • Tein tukun välimerellisiä lisäkkeitä lampaalle: tzatzikia, hummusta, paprikahummusta, baba ganoushia ja vaimo leipoo pitaleivät tekee välimerellisen bulgursalaatin. Pitaleipien väliin rasvaista nyhtölammasta ja erilaisia lisukkeita. Njam.

      • Anonyymi

        HK:n Sinistä on teillä juhlaruokana ja homeista känttyä.


    • Anonyymi

      Minulle mämmi ja läskisoosi näin vegaanina sopii

    • Tänään söin taas ylikypsää savustettua Jeesusta. Ihan helvetin hyvää tulee kun huomioi, että sellaisena vastarannan kiiskinä Jeesuksen liha on sitkeää ja melko rasvatonta. Liha itsessään on jo hyvää kun se repeytyy haarukalla nyhtölihaksi ja kyytipoikana paistolientä. Jeesuksen paistoliemi on kyllä erityisen hyvää kun siihen dippaa vaaleaa leipää niin, että se imee kaikki lihaliemen herkut ja sitten kohti jumalatonta vatsaa.

    • Anonyymi

      mämmi muuttui pashaksi 🤣

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1613
    2. 44
      973
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      62
      938
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      909
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      859
    6. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      57
      836
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      42
      803
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      775
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      742
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      54
      730
    Aihe