Suomi on edelleen suomettunut

Anonyymi-ap

Suomi jatkaa rähmälläänolon ja nöyristelyn kulttuuria:

Jotkut ovat kutsuneet Suomen myötäilyä uussuomettumiseksi. Teivainen käyttää termiä ”turvallisuuspoliittiset demokratiajoustot”.

– Nämä eivät ole yhtä räikeitä demokratia- ja ihmisoikeusjoustoja kuin juutalaisten luovuttaminen Saksaan 1940-luvulla tai neuvostotyranniaa paenneiden loikkarien luovuttaminen Neuvostoliittoon presidentti Urho Kekkosen käskystä 1950-luvulla ja sen jälkeen.

– Mutta tietyssä mielessä ne ovat jatkumo ajatteluun, että pieni Suomi joutuu omien turvallisuuspoliittisten intressiensä takia ainakin pikkuisen joustamaan humanitäärisistä normeista.

https://yle.fi/a/74-20024819

15

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomi nyt USAn alamainen !! Heti niitä hornettei Ukrainalle vaikka 15 kpl !! Saamme kyllä EU kumppaneilta hävittäjiä tilalle !! Puola antaa migejä Ukrainaan ja englanti lupasi Puolalle hävittäjiä tilalle !!
      Ainoastaan Sannalla on munaa !!

      • Ai nyt,80 Vuotta koko Euroopa sanoa USA Yes yes uncle sam


    • Anonyymi

      ---- ”turvallisuuspoliittiset demokratiajoustot”.----------

      Niitähän Suomi teki 1944-90 mutta silloin ne olivat oikeiston mielestä väärin. Sota ja N-liiton miehittämäksi tuleminen olisi ollut parempi vaihtoehto.

      • Anonyymi

        "Niitähän Suomi teki 1944-90 mutta silloin ne olivat oikeiston mielestä väärin. Sota ja N-liiton miehittämäksi tuleminen olisi ollut parempi vaihtoehto."

        Eli MYÖNNÄT ITSEKIN, että "suomettumisen" vaihtoehto oli MIEHITYS!?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Niitähän Suomi teki 1944-90 mutta silloin ne olivat oikeiston mielestä väärin. Sota ja N-liiton miehittämäksi tuleminen olisi ollut parempi vaihtoehto."

        Eli MYÖNNÄT ITSEKIN, että "suomettumisen" vaihtoehto oli MIEHITYS!?

        Ehkä oli tai sitten ei. Kumpikaan osapuoli ei ollut kovin halukas sotilaallisen voiman käyttämiseen.

        Suomenhan sanottiin olleen neuvostovaikuttamisen labortorio, jossa Neuvostoliitto kokeili kaikenlaisia uusia ja sofistikoituneempia menetelmiä, osin juuri siksi, että sodat osoittivat, ettei suora väkivalta tehoa Suomeen kovin hyvin.

        Idänkauppa oli, paitsi Neuvostoliitolle taloudellisesti hyödyllistä, myös poliittisen vaikuttamisen väline, keino sitoa Suomi Neuvostoliittoon. Suurimman merkityksensä se saavutti energiakriisin aikana, jolloin idänkauppa selvästi hyödytti myös meitä melko tuntuvasti.

        Mielenkiintoista on, että nykyinen Venäjä on käyttänyt tuota samaa sapluunaa nyt paljon laajemmin Saksaan, joka pyrittiin sitomaan kaasulla Venäjän poliittiseksi sateliitiksi. Samasta syystä: Venäjå ei voi edes haaveilla alistavansa tai pelottelevansa Saksaa sotilaallisesti, edes nyt kun Saksa on sotilaallisen ennätysheikko.

        Yksi keskeinen osa operaatiota oli Uniperin valtaaminen, johon valjastettiin suomalainen valtionyhtiö. Se tapahtui hallituksen aikana, joka pyrki monilla muillakin tavoin heikentämään riippumatonta asemaamme. Taloudellisesti ja sotilaallisesti heikko valtio on aina passiivisempi reagoimaan mihinkään, koska se pelkää taloudellisen asemansa romahtavan pienenkin markkinahäiriön seurauksena.

        Venäjä pelaa uskomattoman taitavaa peliä niillä keinoilla vaikuttamisen keinoilla, jotka se kehitti kylmän sodan aikana ja jotka nykyinen Venäjän on, kommunismin ideologisista kahleista päästyään, nostanut vielä aivan uudelle tasolle.

        Saa nähdä, kuinka Ukrainan käy. Venäjä ei voi voittaa suoraan sotilaallisesti, mutta se on onnistunut hidastamaan Ukrainan avustamista vaikutuskanaviaan pitkin ja tekee niin jatkossakin. Ukrainan sota ratkaistaan länsimaiden päättävissä elimissä.

        Juuri nyt näyttäisi kuitenkin sille, että Ukrainan kesähyökkäys toteutuu ja Venäjä valmistautuu siihen vaihtoehtoon, ettei se saavuta edes "tasapeliä" vaan menettää valtaamsan Etelä-Ukrainan alueet, ehkä myös Itä-Ukrainan.

        Putinilla on mahdollista propaganda- ja repressiokoneiston avulla säilyttää valtansa siinäkin tilanteessa, mutta suuri kysymys on hänen takanaan olevat voimat. Jatkavatko ne Putinin tukemista vai uhrataanko hänet? Se riippunee siitä, kuinka tärkeä nappula Putin on heidän shakkilaudallaan.


    • Anonyymi

      Suomi jatkaa reaalipolitiikkaa länsileirin osana omia etujaan valvoen.
      Niin tekevät kaikki reaalimaailmassa elävät valtiot.
      Sen turvin kaunosielut voivat touhuta muutakin.

      • Anonyymi

        Eli nöyristelee ja on rähmällään.


      • Anonyymi

        Juuri noinhan Suomi teki YYA-aikana mutta silloin se olikin raskas rikos mitä ei olisi saanut tehdä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli nöyristelee ja on rähmällään.

        Ei, vaan hoitaa putleristien harmiksi omia etujaan,kuten itsenäisen valtion kuuluukin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli nöyristelee ja on rähmällään.

        JOS tekee niin suunta on oikea!

        Emme ole AINAKAAN samassa häviöön tuomitussa seurassa kuin P-Korea ja Iran!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        JOS tekee niin suunta on oikea!

        Emme ole AINAKAAN samassa häviöön tuomitussa seurassa kuin P-Korea ja Iran!

        Iran? Se onkin mielenkiintoinen kysymys, ihan EU-tasollakin... siinä ei taida aivan kaikki olla niin yksinkertaista kuin mille se päältä katsoen äkkisiltään näyttää.


      • Anonyymi

        "Sen turvin kaunosielut voivat touhuta muutakin."

        Kovin mielellään sitä kaunosieluisuutta odotetaan kuitenkin muilta. Aika usein vedotaan siihen, että jos Suomi miehitetään ja aletaan sortamaan suomalaisia, lännen kaunosielujen pitäisi välittää siitä jotain ja lähettää tänne aseita ja sotilaita, kai puolustamaan jotain "läntisiä arvoja", vai mitä ne nyt oli.


    • Anonyymi

      No, kumpia lie enemmän. Suomalaisia turvassa Kurdistanissa vai kurdeja turvassa Suomessa?

    • Anonyymi

      Se on totta, että Suomi on erittäin suomettunut edelleen. Me olemme saamassa pääministerin, joka on omassakin puolueessaan nostettu asemiin ilmeisesti venäläisellä rahalla. Me olemme saamassa talouspolitiikkaa, joka heikentää yhteiskuntaamme ja tulee lisäämään sisäisiä ristiriitoja.

      Venäjä osaa pelin: neuvostoaikana ratsastettiin sympatialla ja pasifismilla, nykyään oikeistolaisuudella ja talousliberalismilla, jotka paljon tehokkaampi keino vaikuttaa. Niiden avulla kun saa valtaa äärimmäisen helposti, tarvitsee vedota vain ihmisten kateuteen ja katkeruuteen (siihen kommunismikin pitkälti perustui) ja talousliberalismi aina hajottaa kaikkea yhteinäisyyttä oman edun tavoittelemisen nimissä. Sen jos minkä avulla voi estää poliittisten liittoumien syntymistä ja estää nimenomaan "tunteellisiksi" katsottujen ihmisoikeus tai muiden oikeudenmukaisuus kysymysten ympärille muodostuvat liittoumat.

      Toki Venäjä varmasti käyttää edelleen pasifismia myös hyväkseen, sodanvastaisia henkilöitä, jotka haluaisivat Ukrainaan rauhan hinnalla millä hyvänsä, tuetaan vaivihkaa. Mutta painopiste on siirtynyt tehokkaampiin vaikuttamisen keihoihin, jotka on tarkoitettu nimenomaan pitkäaikaisen vaikuttamissuhteen luomiseen. Oikeisto on juuri sopiva väline siihen.


      Kuten Bezhmenov totesi neuvostoliiton doktriinista: kun valta on saatu, ammutaan ensiksi aatteelliset vasemmistolaiset, myös kommunistit. Sillä ne, jotka ovat taistelleet arvojensa puolesta, ovat ensimmäiset, jotka kääntävät takkinsa ja alkavat taistella uutta valtaa vastaan huomatessaan, ettei se ollutkaan yhtään parempi kuin aiempi.

      Juuri niinhän tapahtui Neuvostoliitossakin ja juuri siksi nykyisin vasemmistopuolueet eivät ole Venäjän suosima vaikutuskanava kuin hyvin rajallisesti. Oikeiston ideologiahan on oman edun tavoittelu, usein täysin piittaamatta mistään muusta (äärimmäinen talousliberaali oikeisto) ja se porukka tekee yhteistyötä vaikka itsensä paholaisen kanssa, jos hyötyy siitä. Sitä parempaa välinettä hajota ja hallitse-tyyppiseen vaikuttamiseen ei voi edes kuvitella.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe