Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kumpi on oikea ??

Anonyymi-ap

Oikea Lestadiolaisuus kiinnostaa minua , tunnen joitakin esikoislestadiolaisia , mutta mua hämmentää nämä kaksi ,esikoiset ja esikoislestadiolaiset , mitä eroa heissä on ,ja kumpi erosi kummasta ja kumpi näistä on alkuperäinen. Eli , kumpaa kannattaa seurata oman itsensä parhaaksi. Pyydän asiallisia kommentteja kiitos.

135

2264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No jos sinua oikein vakavasti lestadiolaisuus nuin kiinnostaa, niin menet siihen toiseen.
      Etkä tuontaivaallistakaan välitä mitä ne toiset tuumaa valinnastasi.

      Siellä sinun on hyvä olla ja muista ahkeroida seuroissa käynneillä!

      • Anonyymi

        Ei sinne, vaan sinne toiseen, käänny takaisin!


      • Anonyymi
        UUSI

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        😋 ­N­­­y­m­­­f­­o­­m­­a­a­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#178251175

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Juuri äsken selvitin koko stoorin, - miksi et lue sitä?🤔

    • Anonyymi

      Siellä pelastut, missä Jeesusta Kristusta julistetaan ainoana tienä pelastukseen. Ihmisopeista, joissa kilvoitellaan ihmisaivoitusten mukaista pyhyyttä tavoitellen, ovat erittäin rasittavia. Näin siksi, että parhaatkin ihmisen ponnistelut ja katumusharjoitukset ovat vain saastainen vaate pyhä Jumalan edessä.

    • Anonyymi

      Ellet mene henkilökohtaisesti kuuntelemaan näitä, todistat, että olet vain huijausmielessä liikkeellä. Nautit kun saat eri porukat kiistelemään keskenään tyhjänpäiväisistä asioista joilla ei ole mitään tekemistä pelastumisen kannalta.

      Tällaisten halpamaisten ihmisten halpoihin avauksiin ei Kristukseen uskovilla ole mitään syytä lähteä. On vain YKSI tie. Jeesus Kristus Jumalan Poika Vapahtaja. Iesus Kristos Theou Hyijos Sooteer.

    • Anonyymi

      On niin monenlaista jukkoa mediassa nykyisin tarjolla.
      1. Tarjoaa lihan pyhitystä ihmistekojen ja kieltäymysten avulla.
      2. Tarjoaa kehon parantumista taudeista.
      3. Tarjoaa viihdettä jossa maallinen olemus lepää. Rytmistä musiikkia, parantumisia, mielikuvituksista nousevia "profetioita", etc.

      Kristus tarjoaa sen sijaan Ristiä, kuolemaa, verta hikeä ja kyyneleitä, joita uskonsa tähden vainotut saavat kärsiä, >Mestarinsa tavoin. Oma liha vastustaa Jumalan tahtoa kaikin voimin, taistelu riehuu silläkin rintamalla voimakkaana. On selvää, ettei tällainen elämä viehätä ketään muita, kun heitä jotka tuntevat turmeluksensa ja tietävät, ettei heillä ole muuta mahdollisuutta kun paeta syhtisinä Jeesuksen Kristuksen verihaavojen turviin. Elämään yksin armosta, yksin uskosta, yksin Kristuksen tähden. ❤️✝️

      • Anonyymi

        Että vain turmeltuneille ja erittäin syntisille? Sitähän se Laestadiuksen saarna silloin yli sata vuotta sitten oli.
        Nykyisessä maailmassa on melkein yhtä syntisiä ihmisiä pieni joukko? Voi olla että ei ole, mutta voi olla?

        Se oli niin eri maailma silloin Ruotsin lapissa ja nyt. Ei nyt sellaisia syntisiä ole, viinaporvareita. porovarkaita, huoria ja varkaita? Siis suhteessa ja heidän vaikutus yhteiskunnalle ja seurakunnalle? Mieti ennen kuin vastaat.


    • Anonyymi

      Ainakin 2 tuttuani ketkä meni eriseura esikoisten mukaan ovat muuttuneet katkeramielisiksi ja voi sanoa hyvin vihamielisiksi Esikoislestadiolaisuutta vastaan ja se saa minut hyvin murheelliseksi.

      • Anonyymi

        Mitä sinä olet heitä kohtaan? Katkeramielinen, koska he hylkäsivät ainoan oikean kristillisyyden?

        Miettikää nyt molemmat joukot ihan aikuisten oikeasti, kumpikaan joukko ei ole mikään ainoa oikea. No esikoiset eivät taida edes sitä väittää mutta tämä "kristillisyys" se kyllä syö ihmistä todella. Kuinka voidaan noin tehdä? Väittää, että vain uskomalla Esikoislestadiolaiset Ry:n, eli yhden tuhansista maallisen yhdistyksen oppiin, että vain siihen yhdistykseen ja sen levittämään oppiin uskomalla voi päästä taivaaseen? Kertokaa lähetysmiehet se, miksi te tuota teette!!! Koska se on täysin varmasti valhetta!

        Ainakaan Raamatusta ei löydy mitään perusteita sille, että VAIN Esikoislestadiolaiset ry:llä on niin sanotusti "taivaan valtakunnan avaimet", vaikka niin kaikki esikoislestadiolaiset saarnaajat joka saarnassaan väittävät!


    • Anonyymi

      "Oikea Lestadiolaisuus" kiinnostavasti aloittaja asiaa kysyy.

      Lestadiolaisuuksia on ollut ja ehkä vieläkin on monia kymmeniä. On aivan selvä asia, että mikään niistä ei ole sinällään sen oikeampi kuin joku toinen. Tai ainakaan yksin oikeassa, kuten esimerkiksi Esikoislestadiolaiset ry: oppi on ja monet sen kannattajat niin uskovat.

      Eriseurojahan ne taitavat "lestadiolaisuuden" nykypäivänä olla, vaikka melkein kaikissa kannattajat pitävät saamansa opetuksen seurauksena kaikkia muita kuin omaa pientä "metsätokkaansa" eriseurana??

    • Anonyymi

      Kuuntelisin mutta en tiedä kuuntelupalvelun salasanaa. Voiko joku kertoa?

    • Uskonnot.fi sivustolta löytyy asiallista tietoa. Tiivistettynä.
      Lestadiolaisuus tuli suomeen joskus 1840. Kun vahvat johtajat kuolivat, liike ”jakautui 1800-1900-lukujen vaihteessa vanhoillislestadiolaisuuteen, esikoislestadiolaisuuteen ja uusheräykseen.”

      1930 syntyi kiistaa, miten pitäisi suhtautua Amerikkalaiseen lestadiolaiseen kirkkokuntaan nimeltään ”Apostolic Lutheran Church”. Jälleen jakaannuttiin ja syntyi pikkuesikoisuus / rauhansanalaisuus.

      1900 luvulla lestadiolaiset ovat hajaantuneet kaikenlaisiin pieniin ryhmiin kuten leeviläisyys, steniläisyys, peuralaisuus, sillanpääläisyys, elämän sana ryhmä sekä kontiolaisuus. Nämä eivät ole saaneet suurta kannatusta ja osa näivettyy ja syntyy uusia pieniä yhteisöjä.

      Sen itsellesi parhaimmat lestadiolaisen suuntauksen löydät käymällä tilaisuuksissa tai ottamalla yhteyttä johonkin yhteisöön suoraan.

      • Anonyymi

        Evlut kirkko onkin hyvin yhtenäinen. 🤣🤣🤣


      • Anonyymi

        On aika hyvä ja mielenkiintoinen ajatus, että "itsellesi parhaimmat lestadiolaisen suuntauksen löydät käymällä tilaisuuksissa tai ottamalla yhteyttä johonkin yhteisöön suoraan."

        Nimen omaan, siitähän siinä on kysymys... Toisaalta on kymmeniä ja jopa ehkä satoja uskonnollisia "suuntauksia", joissa voi myös tulla yhtä "autuaaksi" kuin missä tahansa lestadiolaissuuntauksessa. Kannattaa käydä niidenkin tilaisuuksissa? No se on toki esikoislestadiolaisuudessa elävälle "kiellettyä", siis siitä varoitetaan liikkeen opetuksessa, ei saa mennä kuuntelemaan muualle, kun siellä on vain "kuollutta uskoa".

        Mielenkiintoista.


      • Anonyymi

        Lestadiolaisuuden synty ajoittuu vuoteen 1844, nimenomaan pohjoisruotsissa. Lestadiolaisuus ei ole taivaasta tippunut, se on lähinnä uuslukijaisuutta, Lars Lestadiuksen äiti oli uuslukijaisia.

        Lestadiolaisuus on tosiaan hajaantunut moneen eri joukkoon, johtuen hyvin pitkälle väärästä seurakuntaopista, joka on roomalaiskatolista perua.

        Seurakunnan vääntäminen joksikin maalliseksi joukoksi johtajineen on täydellisesti väärä käsitys seurakunnasta.

        Raamatun mukainen seurakunta on Jeesuksen Kristuksen omaisuutta, hän on seurakuntansa pää, eikä seurakuntia ole kuin yksi. Sen jäseniä ovat kaikki, jotka ovat autuutensa toivon panneet uskossa yksin Kristukseen ja ovat häneen kastetut Isän Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

        Kaikki muut opetukset seurakunnasta ovat harhaoppeja.

        Maalliset kirkot ja yhdistykset tarvitaan palvelemaan Kristusta. Näissä Kristusta julistetaan - ainoana tienä taivaaseen - ja toimitetaan sakramentit Kristuksen käskyn mukaisesti. Silloin ne ovat Kristuksen seurakunnassa palvellen Kristusta, mutta eivät ole suinkaan Kristuksen seurakunta, kuten harhaopeissa opetetaan ja uhotaan ylpeinä, muita tuomiten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Evlut kirkko onkin hyvin yhtenäinen. 🤣🤣🤣

        Näyttää joskus, että kirkot on melko tyhjinä


    • Kun joku liike jakaantuu, niin lihallinen ajatus on heti, kumpi oli oikeassa. Olisi mukavaa ajatella, että tämä meän porukka sai mukaansa kaikki oikeat ristityt ja siihen toiseen meni ne hengailijat! Mitä se on? Se ajattelu on syntiä, koska Jeesus kielsi lusteiden nyhtämisen. Sellainen ajattelu raatelee Kristus-ruumista pahasti. Pelastavan uskon tuntomerkki tulee siellä esille, missä rukoillaan oman ja sen toisen seurakunnan puolesta, että rakas Jumala saisi johdattaa kaikki lampaansa illaksi perille.

      • Anonyymi

        Esikoiset ry:ssä ei puhuta oikeassa olemisesta, vaan Jeesuksesta Kristuksesta joka ruumiinsa ja henkensä uhrilla sovitti maailman synnit. Puhutaan myös siitä, että me olemme lihamme puolesta syntisiä ihmisiä, eikä ihmisellä ole mitään mahdollisuutta sovittaa itse syntejään katumisillaan ja parannuksenteoillaan. Sen (kaikkinaisten kevätjuhlaliikkeiden) sijaan tarvitaan Jumalan lahjoittama usko, joka ottaa LAHJANA vastaan Kristuksen täydellisen sovituksen Jumalan kanssa.✝️❤️

        Kaikenlaisten ihmisoppien ja ihmiskäskyjen lisääminen evankeliumiin, tekee elämäntiestä raskaan, pelkojen epäilyjen ja syyllisyyden vankina. 😢Koskaan ei tiedä onko itsepudistustoimenpiteitä (katumus ja parannuksen teot) tehty riittävästi, jotta voisi ottaa vastaan Kristukselta hänen täydellisen vanhurskautensa.

        Omavanhurskaus on hirvittävä peto, sen valheiden uskomiseen ja hellimiseen ei olisi kenelläkään kristityllä varaa.

        Ihmisen tekeminen seurakuntaan Jumalan sijaiseksi, kuten esikoislestadiolaisuudessa on valitettavasti käynyt, johtaa vääjäämättä ihmisoppeihin, koska johtaja(t) pelkäävät koko ajan arvovaltansa ja johtajuutensa menettämistä. Siksi myös Raamatusta valitaan aina samat tietyt kohdat vuoden 1776 Bibliasta, jotka sitten selitetään kuulijoiden korvasyyhyyn.

        Kuvaavaa kuulijakunnalle on eräälle edesmenneelle saarnaajalle annettu viesti: Muuten hyvä saarna, mutta kun ei puhuttu naisten pitkistä housuista.
        Näin sairaalla pohjalla esikoislestadiolaisuus toimii, lillukanvarsia keksitään aina uusiakin, jotta voidaan vakuuttaa kuulijat "vain me pelastumme" julistuksella.

        Säälin kuulijakuntaa "trurhine "selkäreppuineen", olenhan itsekin ollut samankaltaisessa liekanarussa.

        Liike sinänsä saa olla sellainen kun on, enkä epäile sitä, etteikö Jumala Kristuksen tähden armahtaisi myös esikoislestadiolaisia, kuten meitä muitakin syntisiä. Eikä liikkeen jäsenistö suinkaan kokonaisuudessaan ole tällaisia "vain me" henkilöitä. 👍


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esikoiset ry:ssä ei puhuta oikeassa olemisesta, vaan Jeesuksesta Kristuksesta joka ruumiinsa ja henkensä uhrilla sovitti maailman synnit. Puhutaan myös siitä, että me olemme lihamme puolesta syntisiä ihmisiä, eikä ihmisellä ole mitään mahdollisuutta sovittaa itse syntejään katumisillaan ja parannuksenteoillaan. Sen (kaikkinaisten kevätjuhlaliikkeiden) sijaan tarvitaan Jumalan lahjoittama usko, joka ottaa LAHJANA vastaan Kristuksen täydellisen sovituksen Jumalan kanssa.✝️❤️

        Kaikenlaisten ihmisoppien ja ihmiskäskyjen lisääminen evankeliumiin, tekee elämäntiestä raskaan, pelkojen epäilyjen ja syyllisyyden vankina. 😢Koskaan ei tiedä onko itsepudistustoimenpiteitä (katumus ja parannuksen teot) tehty riittävästi, jotta voisi ottaa vastaan Kristukselta hänen täydellisen vanhurskautensa.

        Omavanhurskaus on hirvittävä peto, sen valheiden uskomiseen ja hellimiseen ei olisi kenelläkään kristityllä varaa.

        Ihmisen tekeminen seurakuntaan Jumalan sijaiseksi, kuten esikoislestadiolaisuudessa on valitettavasti käynyt, johtaa vääjäämättä ihmisoppeihin, koska johtaja(t) pelkäävät koko ajan arvovaltansa ja johtajuutensa menettämistä. Siksi myös Raamatusta valitaan aina samat tietyt kohdat vuoden 1776 Bibliasta, jotka sitten selitetään kuulijoiden korvasyyhyyn.

        Kuvaavaa kuulijakunnalle on eräälle edesmenneelle saarnaajalle annettu viesti: Muuten hyvä saarna, mutta kun ei puhuttu naisten pitkistä housuista.
        Näin sairaalla pohjalla esikoislestadiolaisuus toimii, lillukanvarsia keksitään aina uusiakin, jotta voidaan vakuuttaa kuulijat "vain me pelastumme" julistuksella.

        Säälin kuulijakuntaa "trurhine "selkäreppuineen", olenhan itsekin ollut samankaltaisessa liekanarussa.

        Liike sinänsä saa olla sellainen kun on, enkä epäile sitä, etteikö Jumala Kristuksen tähden armahtaisi myös esikoislestadiolaisia, kuten meitä muitakin syntisiä. Eikä liikkeen jäsenistö suinkaan kokonaisuudessaan ole tällaisia "vain me" henkilöitä. 👍

        Kyllähän ihmisen pitää parannusta tehdä kerran syntiäkin tehdään. Se on uskon hedelmä, eikä toisinpäin kuten kirjoitit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän ihmisen pitää parannusta tehdä kerran syntiäkin tehdään. Se on uskon hedelmä, eikä toisinpäin kuten kirjoitit.

        Olen huomannut, että "parannuksen teko" on noussut suureen arvoon arvon esikoislestadiolaisessa seurakunnassa ;) !

        Juu syntiähän saa ihan vappaaasti tehä niin paljo kuin haluttaa, koska uskonveli tai -sisar sen kyllä anteeksi antaa. Kuinkahan paljon noita tuollaisia "uskovaisia" on esikoislestadiolaisuudessa. Ainakin siihen hyvä mahdollisuus on annettu, että paljon!

        Miksi sitä syntiä pitää tehdä? Tietääköhän tavallinen esikoislestadiolainen kovinkaan paljon siitä, että mikä tai mitä on synti? Ehkä ei? Voi olla joku "syntilista" alitajunnassa, siis seuroissa synniksi lueteltuja asioita, miehissä itse keksittyjä asioita ainakin osa?

        "uskon hedelmä" onko se uskon esikoislestadiolaisuuteen hedelmä?

        Esikoislestadiolainen uskoo esikoislestadiolaisuuteen pelastavana voimana!
        SE ON HÄNELLE PAKKO, muuten ei taivaaseen voi päästä!


      • Anonyymi

        Se on juuri näin. Aamen.


    • Asiat ovat useasti opetuksen puutteesta johtuvia. Kun alunperin Joulukokouksissa kävi vain muutama armoitettu saarnaaja, niin sitten sieltä tuotiin terveisiä. Opetuksessa pitäisi visusti erottaa ne asiat, jotka Raamattu snoo synniksi, niistä asioista joiden kautta voidaan liukua kauemmaksi. Eli varoitus jostain ei vielä tarkoita, että asia saarnattiin synniksi. Olen käsittänyt asian niin, että oli Lapin seuraajia, jotka olivat lappalaisempia kuin he itse. Jos jostain varoitettiin, niin se täällä saarnattiin varmuuden vuoksi synniksi. Hetken oli hämmennystä, kun ihmiset alkoivat harjoittaa seuraturismia ja kuulivat mitä sanottiin. Enää ei voinut vedota saarnoihin. No, kyllä siiihenkin keino löytyi. Puhuttiin wanhinten kanssa paljon painavista asioista, joita keskusteluja eivät kaikki tietenkään kuulleet.

      • Anonyymi

        Puhelinkuuntelu mahdollisti koko seurakunnalle lapin seurojen kuuntelun.

        Vain kuuro voi väittää, ettei saarnat muuttuneet Gunnar Jönssonin kuoltua.
        Lasse Larsson syrjäytettiin, kunnes suostui uuden johdon komentoon. Eevald Larsson oli lempeä puhuja ja Jönsson evankeelinen. Jönsson aikanaan sanoi, kuulemani mukaan, ettei Pietiläisen suvusta saa tehdä saarnaajaa. Persäteriksi sukunimensä muuttanut Pietiläinen aloitti hajaannukseen johtaneen ingvisition, aluksi Norjassa ja 2016 Suomessakin. Mainittu henkilö on nykyisin jo edesmennyt.

        Nykyisistä saarnoista en tiedä? Siellä on nykyisin useampiakin "johtotroikkaan" kuuluvia henkilöitä. Eräs heitä on ammatiltaan lääkäri, tämän henkilön saarnat ovat olleet asiallisia, Kristusta kirkastavia, kun aikanaan niitä kuulin.

        Gal. 5:1 Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.

        Room. 7:6 mutta nyt me olemme irti laista ja kuolleet pois siitä, mikä meidät piti vankeina, niin että me palvelemme Jumalaa Hengen uudessa tilassa emmekä kirjaimen vanhassa.


      • Anonyymi

        Kiitos!


    • Anonyymi

      Esikoiset ry perustettiin 2016, kun esikoislestadiolaiset otti sakramentit omaan käyttöön, ei siis käyty enää kirkossa ehtoollisella yms. Ja kaiketi oppi nähtiin lakihenkisenä ja Lapin vanhinten hallintana tai jotakin, en tiedä. Voisiko joku nyt antaa sen kuuntelupalvelun tunnukset?

      • Anonyymi

        Pelkääkö nikodeemus ehkä päivän valoa? Kuinkas sinä salaa tahdot Jeesuksen luokse tulla?

        Tee toki omat tunnukset omilla kasvoillasi ja ole tervetullut kuuntelemaan elävää Jumalansanaa!

        Itse tosin en seuroissa käy, mutta heidän puolestaan kirjoitin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pelkääkö nikodeemus ehkä päivän valoa? Kuinkas sinä salaa tahdot Jeesuksen luokse tulla?

        Tee toki omat tunnukset omilla kasvoillasi ja ole tervetullut kuuntelemaan elävää Jumalansanaa!

        Itse tosin en seuroissa käy, mutta heidän puolestaan kirjoitin.

        Jatkan kyl mäki tein sinne tunnukset ihan reteesti vaikka kiinnosta yhtään koko hihhulointi jossain marakatin vaateissa kuin joku helttaperse riikinkukko konsanaan... sit jos sinne menee kuin tykkää pieni parran sänki, kumisaappaat, hiukset sekaisin ja likainen paita reikä housuissa niin kattovat varmaan kieroon, pitää siis esittää jotain hienosto herraa/rouvaa siellä kokouksissa... Se ahdistaa...

        Sit jos on omatunto ns puhdistamatta kaulaparannus puhdistus prosessin kautta niin silloin on heti ulkopuolinen eikä kuulu joukkoon.

        Mitäs siellä sitten yksinään tekee...tai miksi? Se ajatus tuli kun viimeisen kerran olin siellä, miksi istun tässä, totesin hiljaa etten todellakaan tiedä...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pelkääkö nikodeemus ehkä päivän valoa? Kuinkas sinä salaa tahdot Jeesuksen luokse tulla?

        Tee toki omat tunnukset omilla kasvoillasi ja ole tervetullut kuuntelemaan elävää Jumalansanaa!

        Itse tosin en seuroissa käy, mutta heidän puolestaan kirjoitin.

        Oletko oikeasti noin raukka henkilö, panettelet toisia nimimerkin takaa ja vaadit panettelemiltasi henkilöiltä henkilötietoja kuvan kanssa.

        Rukoile synnintuntoa itsellesi ja parannuksen armoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jatkan kyl mäki tein sinne tunnukset ihan reteesti vaikka kiinnosta yhtään koko hihhulointi jossain marakatin vaateissa kuin joku helttaperse riikinkukko konsanaan... sit jos sinne menee kuin tykkää pieni parran sänki, kumisaappaat, hiukset sekaisin ja likainen paita reikä housuissa niin kattovat varmaan kieroon, pitää siis esittää jotain hienosto herraa/rouvaa siellä kokouksissa... Se ahdistaa...

        Sit jos on omatunto ns puhdistamatta kaulaparannus puhdistus prosessin kautta niin silloin on heti ulkopuolinen eikä kuulu joukkoon.

        Mitäs siellä sitten yksinään tekee...tai miksi? Se ajatus tuli kun viimeisen kerran olin siellä, miksi istun tässä, totesin hiljaa etten todellakaan tiedä...

        Kyllä se on kuule nyt sinussa itsessäsi vika, jos noin ajattelet, kaikki ovat tervetulleita kuuntelemaan JumalanSanaa, on heillä vaatteet minkälaiset tahansa, tule vaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se on kuule nyt sinussa itsessäsi vika, jos noin ajattelet, kaikki ovat tervetulleita kuuntelemaan JumalanSanaa, on heillä vaatteet minkälaiset tahansa, tule vaan!

        Mutta miksi, miksi haluat minun tai jonkun muun tulevan sinne, mikä on se perimmäinen tarkoitus että saat kerskata minun lihastani?

        Kun istuin siinä salissa, tuijotus oli piinaavaa ja tunne että nyt olen väärässä paikassa.

        Ei sinne oikeesti ole kovin moni tervetullut se on vain tapa sanoa, mutta sitten kun sinne oikeasti tekee itkien parannuksen niin laittavat heti viestiä perään, ettei sun ole pakko käydä seuroissa jos et halua jne...vähän niinkun piiloviesti tulee selväksi siinä aika hyvin eiks vaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta miksi, miksi haluat minun tai jonkun muun tulevan sinne, mikä on se perimmäinen tarkoitus että saat kerskata minun lihastani?

        Kun istuin siinä salissa, tuijotus oli piinaavaa ja tunne että nyt olen väärässä paikassa.

        Ei sinne oikeesti ole kovin moni tervetullut se on vain tapa sanoa, mutta sitten kun sinne oikeasti tekee itkien parannuksen niin laittavat heti viestiä perään, ettei sun ole pakko käydä seuroissa jos et halua jne...vähän niinkun piiloviesti tulee selväksi siinä aika hyvin eiks vaa?

        Niin siis kuka ei halua sinä vai minä? Niin rivien välistä voi lukea... sekä silmistä ja kohtelusta muutenkin...

        Jokatapauksessa mennyt on mennyttä, perehdytään vain tätä uutta tulokasta että se on aika kova maailma siellä, älä odota ruusuista elämää... välillä ne antaa karkin ja toisella hetkellä vie käden...välillä suutelee poskelle (vertauskuva) välillä puree naamaan , parannusta pitää tehdä päivittäin, muuten olet tapakristitty, ja jos ei ole kenen kanssa tehdä, niin olet helvettiin tuomittu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin siis kuka ei halua sinä vai minä? Niin rivien välistä voi lukea... sekä silmistä ja kohtelusta muutenkin...

        Jokatapauksessa mennyt on mennyttä, perehdytään vain tätä uutta tulokasta että se on aika kova maailma siellä, älä odota ruusuista elämää... välillä ne antaa karkin ja toisella hetkellä vie käden...välillä suutelee poskelle (vertauskuva) välillä puree naamaan , parannusta pitää tehdä päivittäin, muuten olet tapakristitty, ja jos ei ole kenen kanssa tehdä, niin olet helvettiin tuomittu.

        Ja pysähdy nyt ja laske kulutusta, jos sinä voit sen täyttää. Eli tehdä parannusta joka sunnuntai pöntössä, muuten saat vain mielenterveys ongelmia niistä itsesyytöksistä jotka tulevat synnin tunnosta jne
        .....

        Laske kulutusta ennen kuin lähdet sotaan!

        Pysähdy jo nyt ja mieti jos sinä sen voit täyttää, joka tunnuksia kyselet kuuntelupalveluun, jos sinä saat synnin tunnon ja parannuksen armon, oletkos valmis kulkemaan parannuksen tekijänä ja synnin poispanijana? Pysähdy nyt ja laske kulutusta ennen kuin käyt sotaan saatanaa, perkelettä, omaa lihaa ja maailmaa vastaan!

        Kun minä tein sen virheen etten minä kulutusta laskenut vaan ainoastaan parannuksen tein, ja en kuitenkaan voinut sitä täyttää!

        Niin siis jokainen joka tahtoo käydä sotaan, istu ensin alas ja laske kulutusta, jos sinä voit 10 000 kohdata sen joka sinua vastaan tulee 20 000 tuhannella, istu nyt rauhassa alas ja laske kulutusta!

        Sellainen sota on sinulla edessä!

        Mutta yksi ylipaimen kulkee lauman edellä Jeesus Kristus joka sotii lauman edellä, sen takia on apostoli Paavali saarnannut Uskosta, että Hän on meidän voittomme, Jeesus Kristus yksin! Uskon kautta!

        "Mutta Kirjoitettu kuitenkin on, tunnustakaa syntinne toisillenne ja rukoilkaa että ne anteeksi annettaisiin", mutta se on elävän uskon hedelmä, jos sinä voit 10 000 voittaa 20 000 tuhatta niin olet taitava johtamaan sotilaita, Jeesus Kristus on kuitenkin perkeleen yksin voittanut, ja jokainen joka parannuksen tekee tunnustaen syntinsä ei täytä silloin itse Kristuksen sovitustyötä vaan ottaa uskon kautta vastaan Jeesuksen Kristuksen armon!

        Mutta jos se kääntyy niin päin että ensin tulee parannus ja sitten usko, niin istu mies alas ja laske kulutusta jos sinä voit 10 000 voittaa 20 000!


        Vaan ensin tulee usko, ja sitten uskon kautta parannuksen armo Jeesuksen armotyön kautta!

        Mutta muutamat tahtovat opettaa että parannusta seuraa usko ja he viettelevät monta mielenterveys ongelmiin, mutta kuulkaat te oppimattomat minua, ei parannus turha ole, mutta se tulee vasta uskon jälkeen, ensin on oltava usko Jeesukseen Kristukseen ja vasta sen jälkeen tehdään parannus sen uskon voimasta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja pysähdy nyt ja laske kulutusta, jos sinä voit sen täyttää. Eli tehdä parannusta joka sunnuntai pöntössä, muuten saat vain mielenterveys ongelmia niistä itsesyytöksistä jotka tulevat synnin tunnosta jne
        .....

        Laske kulutusta ennen kuin lähdet sotaan!

        Pysähdy jo nyt ja mieti jos sinä sen voit täyttää, joka tunnuksia kyselet kuuntelupalveluun, jos sinä saat synnin tunnon ja parannuksen armon, oletkos valmis kulkemaan parannuksen tekijänä ja synnin poispanijana? Pysähdy nyt ja laske kulutusta ennen kuin käyt sotaan saatanaa, perkelettä, omaa lihaa ja maailmaa vastaan!

        Kun minä tein sen virheen etten minä kulutusta laskenut vaan ainoastaan parannuksen tein, ja en kuitenkaan voinut sitä täyttää!

        Niin siis jokainen joka tahtoo käydä sotaan, istu ensin alas ja laske kulutusta, jos sinä voit 10 000 kohdata sen joka sinua vastaan tulee 20 000 tuhannella, istu nyt rauhassa alas ja laske kulutusta!

        Sellainen sota on sinulla edessä!

        Mutta yksi ylipaimen kulkee lauman edellä Jeesus Kristus joka sotii lauman edellä, sen takia on apostoli Paavali saarnannut Uskosta, että Hän on meidän voittomme, Jeesus Kristus yksin! Uskon kautta!

        "Mutta Kirjoitettu kuitenkin on, tunnustakaa syntinne toisillenne ja rukoilkaa että ne anteeksi annettaisiin", mutta se on elävän uskon hedelmä, jos sinä voit 10 000 voittaa 20 000 tuhatta niin olet taitava johtamaan sotilaita, Jeesus Kristus on kuitenkin perkeleen yksin voittanut, ja jokainen joka parannuksen tekee tunnustaen syntinsä ei täytä silloin itse Kristuksen sovitustyötä vaan ottaa uskon kautta vastaan Jeesuksen Kristuksen armon!

        Mutta jos se kääntyy niin päin että ensin tulee parannus ja sitten usko, niin istu mies alas ja laske kulutusta jos sinä voit 10 000 voittaa 20 000!


        Vaan ensin tulee usko, ja sitten uskon kautta parannuksen armo Jeesuksen armotyön kautta!

        Mutta muutamat tahtovat opettaa että parannusta seuraa usko ja he viettelevät monta mielenterveys ongelmiin, mutta kuulkaat te oppimattomat minua, ei parannus turha ole, mutta se tulee vasta uskon jälkeen, ensin on oltava usko Jeesukseen Kristukseen ja vasta sen jälkeen tehdään parannus sen uskon voimasta!

        Tämä on sitä vanhaa oppia jota ennen on opetettu minä opetan sitä joka hyljätty Jumalalta ja ihmisiltä olen. Kuitenkin on oppi totinen ja älä anna kenenkään sitä sinulta vietellä pois. Sillä siinä on terve sanan rieska.

        Että he laittavat muutamat parannuksen uskon ehdoksi ja tekevät elämän tiestä työlään ja raskaan ikeen lampaiden selkään jota on työläs vetää ja itkien ja surren ja monet masennuksen kourissa sitä vetävät mutta iloitse sinä Sionin vapaa tytär, vanhat ovat ennen saarnaanneet ei ole lammas kuorman kantaja, se tarkoittaa usko tulee ennen parannusta ja saat olla hyvässä turvassa uskon kautta Jeesuksessa Kristuksen sovitustyön armosta, vaan älä kuitenkaan tahalleen vihoita Jumalaasi. Vaan jos vasten tahtoa joku syntiä tekee ja ei tahalleen, niin on hänellä kuitenkin puolustaja isän tykönä Jeesus Kristus uskon kautta. Joka kuitenkin kehoittaa uskovaisiaan parannukseen. Mutta älkää kääntäkö armonjärjestystä koskaan ylösalaisin parannusta uskon eteen se vie ainoastaan mielenterveys ongelmiin! Vaan usko tulee ensin ja siitä seuraa parannus ja syntien tunnustaminen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on sitä vanhaa oppia jota ennen on opetettu minä opetan sitä joka hyljätty Jumalalta ja ihmisiltä olen. Kuitenkin on oppi totinen ja älä anna kenenkään sitä sinulta vietellä pois. Sillä siinä on terve sanan rieska.

        Että he laittavat muutamat parannuksen uskon ehdoksi ja tekevät elämän tiestä työlään ja raskaan ikeen lampaiden selkään jota on työläs vetää ja itkien ja surren ja monet masennuksen kourissa sitä vetävät mutta iloitse sinä Sionin vapaa tytär, vanhat ovat ennen saarnaanneet ei ole lammas kuorman kantaja, se tarkoittaa usko tulee ennen parannusta ja saat olla hyvässä turvassa uskon kautta Jeesuksessa Kristuksen sovitustyön armosta, vaan älä kuitenkaan tahalleen vihoita Jumalaasi. Vaan jos vasten tahtoa joku syntiä tekee ja ei tahalleen, niin on hänellä kuitenkin puolustaja isän tykönä Jeesus Kristus uskon kautta. Joka kuitenkin kehoittaa uskovaisiaan parannukseen. Mutta älkää kääntäkö armonjärjestystä koskaan ylösalaisin parannusta uskon eteen se vie ainoastaan mielenterveys ongelmiin! Vaan usko tulee ensin ja siitä seuraa parannus ja syntien tunnustaminen!

        Vielä jatkan kun ajatusta tulee, niin jos esikoislaestaadiolaiset kehoittavat parannukseen ja esikoiset ry laiset kehoittavat uskomaan Jeesukseen niin minä neuvon sinua sydämellisen laupeuden kautta että älä niihin kumpaakaan yksinään suostu vaan ota kummatkin. Ensin usko Jeesukseen ja sen jälkee tee parannus!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko oikeasti noin raukka henkilö, panettelet toisia nimimerkin takaa ja vaadit panettelemiltasi henkilöiltä henkilötietoja kuvan kanssa.

        Rukoile synnintuntoa itsellesi ja parannuksen armoa.

        Minä ainakin putosin kärryiltä niin, että oikein kolahti!

        Voisiko tuosta saada suomennoksen? "Oletko oikeasti noin raukka henkilö, panettelet toisia nimimerkin takaa ja vaadit panettelemiltasi henkilöiltä henkilötietoja kuvan kanssa."

        Eli kuka panetteli, ketä ja missä kuvaa vaaditaan yms.?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä ainakin putosin kärryiltä niin, että oikein kolahti!

        Voisiko tuosta saada suomennoksen? "Oletko oikeasti noin raukka henkilö, panettelet toisia nimimerkin takaa ja vaadit panettelemiltasi henkilöiltä henkilötietoja kuvan kanssa."

        Eli kuka panetteli, ketä ja missä kuvaa vaaditaan yms.?

        Minua se varmaan tarkoitti kun kyselin kuuntelupalvelun tunnuksia. Täällä on tämä yksi tyyppi massapostaaja josta ei ota selvää, mitä se tarkoittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minua se varmaan tarkoitti kun kyselin kuuntelupalvelun tunnuksia. Täällä on tämä yksi tyyppi massapostaaja josta ei ota selvää, mitä se tarkoittaa.

        Mitä ei ymmärrä, sitä ei Jumala halua sinun ymmärtävän.

        Joka tapauksessa halusin sanoa että on 2laista varmasti enemmänkin mutta yleisimmät 2tapaa lähestyä kristinuskoa!

        Ensimmäinen tapa sanoo että Uskossa Jeesukseen on kaikki!

        Ja toinen tapa taas sanoo että usko ei ole Kristus vaan uskolla vastaan otetaan Kristuksen sovintoveri!

        Esikoiset ry edustaa tätä ensimmäistä ja esikoislaestaadiolaiset jälkimmäistä!

        Niin kuin huomaat kyseessä on aivan eri uskonto!

        Tosin Teemu Tast uskoo tähän ensimmäiseen.

        Ja muutama muukin saarnaaja esikoislaestaadiolaisissa eivät siis suinkaan lyö saman naulan kantaan niin kuin väittävät!

        Siinä näkyy selkeästi kaksi erilaista vanhurskautta!

        Mutta kuka nyt puhuu eli huora sillä Kirjoitettu on, joka yhdessä kohtaa lakia rikkoo on kaikessa rikkonut, niin ei tarvi huorata ollakseen huora, vaan riittää kuin vaikka katsoo internetistä jotain niin se on jo huoruutta ja murhan synti samalla.

        Niin minä ajattelen sen ymmärryksen jälkeen kuin minulla on eli ei ole mutta kuinka on se ymmärrys jota ei silleen ole itsestään ja joka kuitenkin on valaistu mutta ei se valkeus tule ihmisestä vaan Pyhästä Hengestä, niin minä todistan ettei usko ole Kristus niin kuin muutamat valhe apostolit valhetellen sanovat, vaan uskolla vastaanotetaan Kristuksen armo eli syntien anteeksi antamus!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä ei ymmärrä, sitä ei Jumala halua sinun ymmärtävän.

        Joka tapauksessa halusin sanoa että on 2laista varmasti enemmänkin mutta yleisimmät 2tapaa lähestyä kristinuskoa!

        Ensimmäinen tapa sanoo että Uskossa Jeesukseen on kaikki!

        Ja toinen tapa taas sanoo että usko ei ole Kristus vaan uskolla vastaan otetaan Kristuksen sovintoveri!

        Esikoiset ry edustaa tätä ensimmäistä ja esikoislaestaadiolaiset jälkimmäistä!

        Niin kuin huomaat kyseessä on aivan eri uskonto!

        Tosin Teemu Tast uskoo tähän ensimmäiseen.

        Ja muutama muukin saarnaaja esikoislaestaadiolaisissa eivät siis suinkaan lyö saman naulan kantaan niin kuin väittävät!

        Siinä näkyy selkeästi kaksi erilaista vanhurskautta!

        Mutta kuka nyt puhuu eli huora sillä Kirjoitettu on, joka yhdessä kohtaa lakia rikkoo on kaikessa rikkonut, niin ei tarvi huorata ollakseen huora, vaan riittää kuin vaikka katsoo internetistä jotain niin se on jo huoruutta ja murhan synti samalla.

        Niin minä ajattelen sen ymmärryksen jälkeen kuin minulla on eli ei ole mutta kuinka on se ymmärrys jota ei silleen ole itsestään ja joka kuitenkin on valaistu mutta ei se valkeus tule ihmisestä vaan Pyhästä Hengestä, niin minä todistan ettei usko ole Kristus niin kuin muutamat valhe apostolit valhetellen sanovat, vaan uskolla vastaanotetaan Kristuksen armo eli syntien anteeksi antamus!

        Teemuhan on tulkki, ei kai hän mihinkään usko? Toistaa mitä saarnataan? En toki ymmärrä ruotsin kieltä kovin hyvin, mutta minusta hän toistaa saarnaajan ajatuksen, taitaa toki ne jo arvatakin, kun on tuossa ilmeisen mieluisassa(?) tehtävässä jo noin kauan toiminut.

        Muuten noista sinun kirjoituksistasi voi tulla ajatukseen, että tarvitsetkohan Sinä jonkinlaista apua tai ainakin, että voisitkohan hyötyä jos sellaista saisit. Eikä todellakaan millään pahalla lausuttuna, onhan sinulla todella mielenkiintoisia ajatuksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teemuhan on tulkki, ei kai hän mihinkään usko? Toistaa mitä saarnataan? En toki ymmärrä ruotsin kieltä kovin hyvin, mutta minusta hän toistaa saarnaajan ajatuksen, taitaa toki ne jo arvatakin, kun on tuossa ilmeisen mieluisassa(?) tehtävässä jo noin kauan toiminut.

        Muuten noista sinun kirjoituksistasi voi tulla ajatukseen, että tarvitsetkohan Sinä jonkinlaista apua tai ainakin, että voisitkohan hyötyä jos sellaista saisit. Eikä todellakaan millään pahalla lausuttuna, onhan sinulla todella mielenkiintoisia ajatuksia.

        Niin oot ensimmäinen kuka sitä on kysynyt. Ei mulla koskaan mennyt mieleenkinto itse uskoon (esikoislaestaadiolaisissa) jonka tiedän oikea olevan vaan juurikin siihen että he kävelevät ohitse kun he näkevät apua tarvitsevan. Siitä minä myös(kin) tunnistan heidän sydämensä vaikka villa lampaan on.

        Ja vuosi sitten tein parannuksen koska oli lapinlähetys ja eivät lapinvanhimmat ole koskaan ohi kävelleet tosin kuinka olisivat voineetkaan kun eivät asu samalla maalla mutta siksi en heitä silleen ole vihannut kuin suomalaisia saarnamiehiä... ei ole kiva mennä armoa anomaan sellaiselta kuka on (muistot vuosikymmenen takaa eivät häviä) vuosikausia kävellyt ohitse vaikka on nähnyt...

        Heillä on joillakin saarnamiehillä katkera sappi syntisiä kohtaan ja ei laupeutta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin oot ensimmäinen kuka sitä on kysynyt. Ei mulla koskaan mennyt mieleenkinto itse uskoon (esikoislaestaadiolaisissa) jonka tiedän oikea olevan vaan juurikin siihen että he kävelevät ohitse kun he näkevät apua tarvitsevan. Siitä minä myös(kin) tunnistan heidän sydämensä vaikka villa lampaan on.

        Ja vuosi sitten tein parannuksen koska oli lapinlähetys ja eivät lapinvanhimmat ole koskaan ohi kävelleet tosin kuinka olisivat voineetkaan kun eivät asu samalla maalla mutta siksi en heitä silleen ole vihannut kuin suomalaisia saarnamiehiä... ei ole kiva mennä armoa anomaan sellaiselta kuka on (muistot vuosikymmenen takaa eivät häviä) vuosikausia kävellyt ohitse vaikka on nähnyt...

        Heillä on joillakin saarnamiehillä katkera sappi syntisiä kohtaan ja ei laupeutta!

        En nyt nimiä mainitse mutta esimerkiksi juurikin tämä Teemu Tast hän vihaa sydämestään ja sielustaan syntisiä ja ei voi kärsiä niitä yhtään!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En nyt nimiä mainitse mutta esimerkiksi juurikin tämä Teemu Tast hän vihaa sydämestään ja sielustaan syntisiä ja ei voi kärsiä niitä yhtään!

        Kenet muut mainitsisin? En halua mutta jos sellaista katkeraa vihaa joku on osoittanut syntistä kohtaan niin Risto Laukkanen, Tauno Immonen, Timo Laukkanen, Teemu Tast, Seppo Karhu, Håkan Gustafsson, sitten ei tuu muita mieleen en minä tosin siitä tiedä mitä he tänäpäivänä ovat eli vihaavatko he yhä syntisiä kun puhun muistoista vuoden tai vuosien takaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kenet muut mainitsisin? En halua mutta jos sellaista katkeraa vihaa joku on osoittanut syntistä kohtaan niin Risto Laukkanen, Tauno Immonen, Timo Laukkanen, Teemu Tast, Seppo Karhu, Håkan Gustafsson, sitten ei tuu muita mieleen en minä tosin siitä tiedä mitä he tänäpäivänä ovat eli vihaavatko he yhä syntisiä kun puhun muistoista vuoden tai vuosien takaa...

        Heidän nimensä tosin todistaa he ovat vanhurskaat ja seurakunnissaan pylväät mutta en tiedä miksi heillä on niin katkera sappi syntistä kohtaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heidän nimensä tosin todistaa he ovat vanhurskaat ja seurakunnissaan pylväät mutta en tiedä miksi heillä on niin katkera sappi syntistä kohtaan?

        He varmaan ajattelevat että syntinen tekee tahalleen syntiä...En tiedä... voi kun he näkisivät etteivät kaikki syntiset tahalleen syntiä tee....Tosin en sitä itseni takia sano, enhän minä sinne enään koskaan tule...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        He varmaan ajattelevat että syntinen tekee tahalleen syntiä...En tiedä... voi kun he näkisivät etteivät kaikki syntiset tahalleen syntiä tee....Tosin en sitä itseni takia sano, enhän minä sinne enään koskaan tule...

        Kesälläkin tulin vain sen naisen tai tytön en ikää tiedä takia sinne sain sitten parannuksen armon siinä samalla mutta kun jouduin taas syntiin niin ei ollut paluuta enään seuroihin kun ei sinne voi syntisenä mennä kun siellä on saarnaajat ketkä eivät kärsi syntisiä vaan vihaavat!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kesälläkin tulin vain sen naisen tai tytön en ikää tiedä takia sinne sain sitten parannuksen armon siinä samalla mutta kun jouduin taas syntiin niin ei ollut paluuta enään seuroihin kun ei sinne voi syntisenä mennä kun siellä on saarnaajat ketkä eivät kärsi syntisiä vaan vihaavat!

        Heillä on niin suuri viha syntiin langennutta kohtaan ettei sinne yksikään tuhlaajapoika palaa vaan he lähtivät sieltä pois juurikin sen vihan takia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heillä on niin suuri viha syntiin langennutta kohtaan ettei sinne yksikään tuhlaajapoika palaa vaan he lähtivät sieltä pois juurikin sen vihan takia.

        Senkin lähetysmiehen edessä piti lähes 30sekunttia itkeä kyyneleillä ennen kuin hän vaivoin ja kiemurrellen oli valmis todistamaan synnit anteeksi, koska he vihaavat syntisiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Senkin lähetysmiehen edessä piti lähes 30sekunttia itkeä kyyneleillä ennen kuin hän vaivoin ja kiemurrellen oli valmis todistamaan synnit anteeksi, koska he vihaavat syntisiä.

        En tiedä sitä että miksi Jumala on antanut sitä sovintoverta sellaisille ketkä vihaavat syntisiä, eikös se suuremman hedelmän kasvaisi jos se olis sellaisiin tallelle pantu jotka ovat laupiaat syntistä kohtaan sillä eivät synnittömät Kristusta etsi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiedä sitä että miksi Jumala on antanut sitä sovintoverta sellaisille ketkä vihaavat syntisiä, eikös se suuremman hedelmän kasvaisi jos se olis sellaisiin tallelle pantu jotka ovat laupiaat syntistä kohtaan sillä eivät synnittömät Kristusta etsi?

        Seppo Karhua kohtaan minä tosin tunnen silti lämpöä sen lahjan takia mikä hänellä on. Muihin en oikeastaan. Juuri yhtään.

        Sitten lapinvanhimpia kohtaan lukuunottamatta tämä Håkan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seppo Karhua kohtaan minä tosin tunnen silti lämpöä sen lahjan takia mikä hänellä on. Muihin en oikeastaan. Juuri yhtään.

        Sitten lapinvanhimpia kohtaan lukuunottamatta tämä Håkan.

        Kristillisyyden suomen puolella viihdyttävin saarnaaja eli mukavin kuunnella Seppo Karhu mutta kristillisyyden paras saarnaaja on Tuomo Liuksiala! Siis jos kristillisyys on muutakin kuin kuuntelua ja kahvittelua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kristillisyyden suomen puolella viihdyttävin saarnaaja eli mukavin kuunnella Seppo Karhu mutta kristillisyyden paras saarnaaja on Tuomo Liuksiala! Siis jos kristillisyys on muutakin kuin kuuntelua ja kahvittelua.

        Mutu tuntumalla olettaisin. Tuomo on kiva ku se on syntinen saarnaaja tuntee olonsa kotoisaksi sitä kuunnellessa. Syntinen syntisen seurassa siinä on hyvä olla. Noi enkelit on niitä kiva katsoa mutta ei niitten kanssa silleen hengaa lähemmin ku ei tuomonkaa kanssa ku se asuu lahdessa mutta....tarkoitin vaan että se on mukava ihminen ku se ei oo sellanen "luulen ja ajattelen että olen jeesus" jalat maassa ja itsensä tunteminen...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä ei ymmärrä, sitä ei Jumala halua sinun ymmärtävän.

        Joka tapauksessa halusin sanoa että on 2laista varmasti enemmänkin mutta yleisimmät 2tapaa lähestyä kristinuskoa!

        Ensimmäinen tapa sanoo että Uskossa Jeesukseen on kaikki!

        Ja toinen tapa taas sanoo että usko ei ole Kristus vaan uskolla vastaan otetaan Kristuksen sovintoveri!

        Esikoiset ry edustaa tätä ensimmäistä ja esikoislaestaadiolaiset jälkimmäistä!

        Niin kuin huomaat kyseessä on aivan eri uskonto!

        Tosin Teemu Tast uskoo tähän ensimmäiseen.

        Ja muutama muukin saarnaaja esikoislaestaadiolaisissa eivät siis suinkaan lyö saman naulan kantaan niin kuin väittävät!

        Siinä näkyy selkeästi kaksi erilaista vanhurskautta!

        Mutta kuka nyt puhuu eli huora sillä Kirjoitettu on, joka yhdessä kohtaa lakia rikkoo on kaikessa rikkonut, niin ei tarvi huorata ollakseen huora, vaan riittää kuin vaikka katsoo internetistä jotain niin se on jo huoruutta ja murhan synti samalla.

        Niin minä ajattelen sen ymmärryksen jälkeen kuin minulla on eli ei ole mutta kuinka on se ymmärrys jota ei silleen ole itsestään ja joka kuitenkin on valaistu mutta ei se valkeus tule ihmisestä vaan Pyhästä Hengestä, niin minä todistan ettei usko ole Kristus niin kuin muutamat valhe apostolit valhetellen sanovat, vaan uskolla vastaanotetaan Kristuksen armo eli syntien anteeksi antamus!

        Minusta tuo toinen tapa kuulostaa enemmän kristinuskolta eli ottaa uskolla vastaan Kristus. Ensimmäinen tapa on joka toisen kristityn tapa,jotka ei oikeasti edes elä uskonsa mukaan. Jeesus on vain kaikki ja kaikki on Jeesusta, siitä viis mitä Herramme itse opetti. Eli esikoislestadiolaisuus olisi minulle oikeampi. Mutta ei tuonne kuuntelupalveluun voi tunnuksia tehdä koska siellä kysytään kotiseurakuntaa. En kuulu kumpaankaan. Mitähän siihenkin voisi vastata. Vanhoillisilla on julkiset seurat nettiseurat.info, sieltä olen saanut sielulleni rauhaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minusta tuo toinen tapa kuulostaa enemmän kristinuskolta eli ottaa uskolla vastaan Kristus. Ensimmäinen tapa on joka toisen kristityn tapa,jotka ei oikeasti edes elä uskonsa mukaan. Jeesus on vain kaikki ja kaikki on Jeesusta, siitä viis mitä Herramme itse opetti. Eli esikoislestadiolaisuus olisi minulle oikeampi. Mutta ei tuonne kuuntelupalveluun voi tunnuksia tehdä koska siellä kysytään kotiseurakuntaa. En kuulu kumpaankaan. Mitähän siihenkin voisi vastata. Vanhoillisilla on julkiset seurat nettiseurat.info, sieltä olen saanut sielulleni rauhaa.

        Sen kotiseurakunnan kysymisen tarkoitus on että minkä paikkakunnan seuroja sinä haluat kuulla!

        Se on hieman hölmösti kysytty. Mutta se on mitä sanoin, minkä paikkakunnan seuroja haluat kuunnella.

        Hyviä seuroja ei ole missään. On vain sellainen rukous että Jumala saisi olla näissä seuroissa eli missä kaksi taikka kolme kokoontuvat Herran Jeesuksen nimeen että siellä Kristus olisi heidän kanssaan, mutta joskus minusta tuntuu että muutamat saarnaajat en nimeltä mainitse tahtoisivat pitää tapajumalanpalvelusta josta minä jo heitä nuhdellut olen, vaan en tiedä ovatko he kuulleet, sillä monella kyllä korvat on, vaan eivät kaikki kuule, ja moni on kyllä saarnaaja vaan ei kaikkia olla lähetetty. Sillä toisen lähettää ihmisen järki, ja toisen Jumalan Poika, niin kuin kirjoitettu on että Jumalan Poika valitsi apostolit tästä maailmasta ja kutsui heitä nimeltään ja sanoi seuraa minua!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen kotiseurakunnan kysymisen tarkoitus on että minkä paikkakunnan seuroja sinä haluat kuulla!

        Se on hieman hölmösti kysytty. Mutta se on mitä sanoin, minkä paikkakunnan seuroja haluat kuunnella.

        Hyviä seuroja ei ole missään. On vain sellainen rukous että Jumala saisi olla näissä seuroissa eli missä kaksi taikka kolme kokoontuvat Herran Jeesuksen nimeen että siellä Kristus olisi heidän kanssaan, mutta joskus minusta tuntuu että muutamat saarnaajat en nimeltä mainitse tahtoisivat pitää tapajumalanpalvelusta josta minä jo heitä nuhdellut olen, vaan en tiedä ovatko he kuulleet, sillä monella kyllä korvat on, vaan eivät kaikki kuule, ja moni on kyllä saarnaaja vaan ei kaikkia olla lähetetty. Sillä toisen lähettää ihmisen järki, ja toisen Jumalan Poika, niin kuin kirjoitettu on että Jumalan Poika valitsi apostolit tästä maailmasta ja kutsui heitä nimeltään ja sanoi seuraa minua!

        Jaa no kiitos tiedosta. Hieman ihmetyttää kuitenkin että haluavat tietää osoitteen ja puh.numeron, Miksi anonyymina ei voi enää kuunnella?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa no kiitos tiedosta. Hieman ihmetyttää kuitenkin että haluavat tietää osoitteen ja puh.numeron, Miksi anonyymina ei voi enää kuunnella?

        Et sinä kuuntelijaksi pääse, ellei nimeäsi löydy Esikoislestadiolaiset ry:n jäsenluettelosta. En toki ole kokeillut, mutta luulen näin. En tosin ymmärrä, miksi sen liikkeen julistusta pitäisi kenenkään kuunnella? Johtuen ihmisoppien sotkemisesta julistukseen. Ihmisopit sotkevat puhtaan Kristuksen evankeliumin, jossa sydän puhdistuu aivan puhtaaksi armolla, eikä ruoalla.

        Ruoalla ymmärretään kaiken maailman ehtoja vapaalle uskomiselle, näitä "ruokia" ihmisopit ja ihmiskäskyt ovat täynnä.

        Liike suojautuu "ulkopuolisilta" ihan siitä syystä, että liikkeen opetuksen ja erityisesti liikettä johtavien henkilöiden opetusten arvosteleminen on kielletty. "Vain me pelastumme" oppi ei näet perustu lainkaan Raamattuun, ja tämä on esikoislestadiolaisuuden "akilleen kantapää".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et sinä kuuntelijaksi pääse, ellei nimeäsi löydy Esikoislestadiolaiset ry:n jäsenluettelosta. En toki ole kokeillut, mutta luulen näin. En tosin ymmärrä, miksi sen liikkeen julistusta pitäisi kenenkään kuunnella? Johtuen ihmisoppien sotkemisesta julistukseen. Ihmisopit sotkevat puhtaan Kristuksen evankeliumin, jossa sydän puhdistuu aivan puhtaaksi armolla, eikä ruoalla.

        Ruoalla ymmärretään kaiken maailman ehtoja vapaalle uskomiselle, näitä "ruokia" ihmisopit ja ihmiskäskyt ovat täynnä.

        Liike suojautuu "ulkopuolisilta" ihan siitä syystä, että liikkeen opetuksen ja erityisesti liikettä johtavien henkilöiden opetusten arvosteleminen on kielletty. "Vain me pelastumme" oppi ei näet perustu lainkaan Raamattuun, ja tämä on esikoislestadiolaisuuden "akilleen kantapää".

        Näinkö on? Ovatko kaikki es.lest sitten jäseniä siinä luettelossa? Kuuntelin joskus viime vuonna, muistaakseni juhannuksena kun pystyi vielä kuunnella anonyymina. minusta se oli ihan hyvää opetusta. Mitä nämä ihmisopit, joista aina saa lukea, sitten konkreettisesti ovat heillä? Esimerkkiä? Monet muutkin seurakunnat uskovat omaavansa oikean opin tai täytyy olla "oikealla tavalla" uudestisyntynyt. Ehkä se heillä piiloutuu jonkun alle, niin salakavalasti ettei sitä huomaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näinkö on? Ovatko kaikki es.lest sitten jäseniä siinä luettelossa? Kuuntelin joskus viime vuonna, muistaakseni juhannuksena kun pystyi vielä kuunnella anonyymina. minusta se oli ihan hyvää opetusta. Mitä nämä ihmisopit, joista aina saa lukea, sitten konkreettisesti ovat heillä? Esimerkkiä? Monet muutkin seurakunnat uskovat omaavansa oikean opin tai täytyy olla "oikealla tavalla" uudestisyntynyt. Ehkä se heillä piiloutuu jonkun alle, niin salakavalasti ettei sitä huomaa.

        Se on hänestä ihmisoppia kun herää synnin murhe ja tarve saada kuulla vapauttava evankeliumi joltain toiselta kristityltä. Hänen mielestään synnit saa anteeksi suoraan kahden kesken ihmisen ja Jumalan kahdenkeskisen keskustelun kautta niin että kukaan ei ole näkemässä!

        Kuitenkaan hän ei pysty selittämään sitä että miksi Jeesuksen aikana syntisillå oli niin kova tarve henkilökohtaisesti kuulla jeesukselta vapauttava sana miksi syntisillä oli niin kova tarve henkilökohtaisesti tarttua Jeesuksen vaatteisiin miksi he eivät vain huutaneet kammioissaan ja komerossa piilossa ihmissilmiltä auta minua Jumala, miksi Paavali ei vain uskonut Jeesukseen miksi ananiaksen piti tulla vielä ihmisoppejaan syöttämään Paavalille, miksi Jeesuksen kuolema ei riittänyt opetuslapsille, miksi he eivät vain uskoneet, miksi Jeesuksen piti vielä henkilökohtaisesti tulla syöttämään ihmisoppejaan opetuslapsille lukittujen ovien taakse? Niitä hän ei pysty koskaan itselleen selittämään, meille hän kyllä pystyy valheitaan keksiä yhden toisen perään. Mutta sellainen toivo on että hänelläkin silmät aukeaisivat vielä.


      • Tunnukset voi tehdä ihan itse. Puhelinnumerolla ja itse vaoi laittaa salasanan. Itse tein näin ja toimii. Jos kerran haluan kuunnella, niin ei kai siitä ole haittaa, että joku voi nähdäminun henkilöllisyyteni. Tosin en kovin usein kuuntele. Joku täällä kirjoitteli henkilöistä nimeltä. Ei ole kovin sivistynyttä. Sanon nyt jonkin sanan. Olen asioinut Teemu Tastin kanssa ja hän oli hyvin ystävällinen. Samoin Seppo Karhuelää todeksi puhettaan. Hän tervehtii aina niin ystävällisesti missä kohdataan.


      • Anonyymi
        lauri.lahtinen kirjoitti:

        Tunnukset voi tehdä ihan itse. Puhelinnumerolla ja itse vaoi laittaa salasanan. Itse tein näin ja toimii. Jos kerran haluan kuunnella, niin ei kai siitä ole haittaa, että joku voi nähdäminun henkilöllisyyteni. Tosin en kovin usein kuuntele. Joku täällä kirjoitteli henkilöistä nimeltä. Ei ole kovin sivistynyttä. Sanon nyt jonkin sanan. Olen asioinut Teemu Tastin kanssa ja hän oli hyvin ystävällinen. Samoin Seppo Karhuelää todeksi puhettaan. Hän tervehtii aina niin ystävällisesti missä kohdataan.

        Teemu Tast on ystävällinen niin kauan kunnes näkee sinun itkevän, silloin hän sanoo, sinä haet huomiota, eikö sinulle riitä Jeesuksen Usko mitä sinä penikka vingut siinä, hän on oikein siveä mies, mutta sen minä huudan Siionin vuorelta ja elävän Jumalan kaupungista Jeesuksen priiskoitusveren tuntemisen kautta, että minä olen myös sitä saanut maistaa kerran. Ja sen minä huudan, Se ei ole mikään ihme että kotkan seurakunta on niin pieni!


        Sillä syntiset he ylönkatsovat ja tahtovat kuollutta uskoa korottaa, uskoa uskon päälle. Itkeviä, murheellisia, katuvia ja alaspainetuita, niitä he karsaasti katsovat he ovat se barabbaan seurakunta josta minä jo lyhyesti kirjoitin, ettei barabbaan tarvinnut itkeä syntejään, barabbas voi kyllä varastetulla armollaan kerskata, mutta minä luulen että barabbaan pitää kerran helvetissä itkeä syntejään!


      • Anonyymi
        lauri.lahtinen kirjoitti:

        Tunnukset voi tehdä ihan itse. Puhelinnumerolla ja itse vaoi laittaa salasanan. Itse tein näin ja toimii. Jos kerran haluan kuunnella, niin ei kai siitä ole haittaa, että joku voi nähdäminun henkilöllisyyteni. Tosin en kovin usein kuuntele. Joku täällä kirjoitteli henkilöistä nimeltä. Ei ole kovin sivistynyttä. Sanon nyt jonkin sanan. Olen asioinut Teemu Tastin kanssa ja hän oli hyvin ystävällinen. Samoin Seppo Karhuelää todeksi puhettaan. Hän tervehtii aina niin ystävällisesti missä kohdataan.

        Kyllä minä nimeni voin antaa mutta ihmettelen miksi he haluavat tietää osoitteenkin, että missä asun. Alkaako sieltä tulla jotain postia pian minulle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on hänestä ihmisoppia kun herää synnin murhe ja tarve saada kuulla vapauttava evankeliumi joltain toiselta kristityltä. Hänen mielestään synnit saa anteeksi suoraan kahden kesken ihmisen ja Jumalan kahdenkeskisen keskustelun kautta niin että kukaan ei ole näkemässä!

        Kuitenkaan hän ei pysty selittämään sitä että miksi Jeesuksen aikana syntisillå oli niin kova tarve henkilökohtaisesti kuulla jeesukselta vapauttava sana miksi syntisillä oli niin kova tarve henkilökohtaisesti tarttua Jeesuksen vaatteisiin miksi he eivät vain huutaneet kammioissaan ja komerossa piilossa ihmissilmiltä auta minua Jumala, miksi Paavali ei vain uskonut Jeesukseen miksi ananiaksen piti tulla vielä ihmisoppejaan syöttämään Paavalille, miksi Jeesuksen kuolema ei riittänyt opetuslapsille, miksi he eivät vain uskoneet, miksi Jeesuksen piti vielä henkilökohtaisesti tulla syöttämään ihmisoppejaan opetuslapsille lukittujen ovien taakse? Niitä hän ei pysty koskaan itselleen selittämään, meille hän kyllä pystyy valheitaan keksiä yhden toisen perään. Mutta sellainen toivo on että hänelläkin silmät aukeaisivat vielä.

        Erittäin hyviä pointteja sinulla. Olen aina ihmetellyt miksi lestadiolaisuutta väitetään ihmisopiksi, mutta ehkä kyse tosiaan onkin vain uskon puutteesta että nämä jotka noin väittää, uskovat erilailla. Perustavat uskonsa johonkin muuhun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä minä nimeni voin antaa mutta ihmettelen miksi he haluavat tietää osoitteenkin, että missä asun. Alkaako sieltä tulla jotain postia pian minulle?

        Ei tule postia. Jos asut Hesassa kuuntelet hesan pyhäseuroja. Jos asut Turussa niin kuuntelet Turun seuroja.
        On käynyt niin, että joitakin toimittajia on halunut saada kuuntelutunnuksia.. Niille ei niitä voi antaa. Siksi vähän tietoja tarvitaan.
        Paikkakuntien kuunteluhoitajilla on täysi vaitiolovelvollisuus.

        Parasta olis kuitenkin, että menisit Pyhänä lähimpään seurapaikkaan ja otat vaikka ekaa hihasta ja kysele.


    • Anonyymi

      Vieläkö se on jellissä käytävä maanpäällisiä Jeesuksia tapaamassa, vai onko asialle tullut jotain helpotusta näin kalliin ajan vuoksi!=?

      • Anonyymi

        näin kirjoittaa vain katkeroitunut esikoinen..Kirkko on niin maallistunut että ei siellä ole mitään pyhää! Herää hyvä ihminen


    • Anonyymi

      Esikoiset ry:llä ei ole yhteyksiä mainitsemiisi tahoihin lainkaan.

    • Anonyymi

      Lihaa kurittava osamaksu- evankeliumi ei ole parannussaarnaa.

      Vasta usko Kristukseen, tuo oikean parannuksen. Koko autuuden toivo perustuu silloin YKSIN Kristuksen lunastustyöhön.

      Lihan kurittamisen perussyy on ylpeys. Ylpeä ihminen kun ei voi myöntää olevansa täysi nolla. Katumusharjoituksillaan ja "parannuksen" teoillaan hän pyrkii saamaan lihastaan irti edes jonkinlaista vastalahjaa Kristukselle. Edellä mainitut teot ovat myös näyttelemistä muulle seurakunnalle, että olen presiis porukan kelpo jäsen.

      No synnyttääkö rakkaus Kristukseen vapauden elää synnissä? Tätähän nämä tekopyhät fariseukset toistavat toistamistaan, pilkatessaan ja halveksiessaan uskosta vanhurskaita Kristukseen uskovia.

      Kristus ei todellakaan ole synnin palvelija, eikä usko häneen tee ihmisestä vapaata synneissä rypevää. Fariseusten pilkkalaulu on Kristuksen pilkkaamista.

      • Anonyymi

        Niin minä muistutan sinua rakas veli Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa niin kuin Kirjoitettu on:
        "
        16. Tunnustakaat toinen toisellenne teidän rikoksenne ja rukoilkaat toinen toisenne edestä, että te terveeksi tulisitte. Vanhurskaan rukous voi paljo*, koska se totinen on.
        17. Elias oli ihminen, niissä haluissa vikapää kuin mekin ja hän rukoili rukouksella, ettei pitänyt sataman, ja ei satanutkaan maan päällä kolmena vuotena ja kuutena kuukautena,
        18. Ja hän taas rukoili, ja taivas antoi sateen*, ja maa kasvoi hedelmänsä.
        19. Rakkaat veljeni, jos joku teistä eksyis totuudesta ja joku palauttais hänen,
        20. Se tietäkään, että joka syntisen palauttaa tiensä erehdyksestä, se vapahtaa sielun kuolemasta ja peittää syntein paljouden."

        Niin tulee usko ensin. Ja elävää uskoa seuraa myös parannus ja syntein tunnustaminen ja syntien anteeksi saaminen!

        Älkää siis eksykö rakkaat veljet vaan pysykää totuudessa joka on Kristus. Vaan ei Kristus kutsu hekumaan vaan parannukseen, että meidän syntimme pyyhittäisiin pois hänen evankeliuminsa voimalla .

        Niin kuin apostoli sanoo, ryhtykää niihin jotka täydellisyyteen kutsuvat. Kasteen oppiin, kätten päälle panemiseen, jne..

        Hep.6

        I. Sentähden antakaamme Kristuksen opin alun sillänsä olla, ja ruvetkaamme niihin, jotka täydellisyyteen saattavat: ei vasta-uudesta perustusta laskein parannukseen kuolevaisista töistä ja uskoon Jumalan päälle,
        2. Kasteen oppiin, kätten päällepanemiseen, kuolleitten ylösnousemiseen ja ijankaikkiseen tuomioon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin minä muistutan sinua rakas veli Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa niin kuin Kirjoitettu on:
        "
        16. Tunnustakaat toinen toisellenne teidän rikoksenne ja rukoilkaat toinen toisenne edestä, että te terveeksi tulisitte. Vanhurskaan rukous voi paljo*, koska se totinen on.
        17. Elias oli ihminen, niissä haluissa vikapää kuin mekin ja hän rukoili rukouksella, ettei pitänyt sataman, ja ei satanutkaan maan päällä kolmena vuotena ja kuutena kuukautena,
        18. Ja hän taas rukoili, ja taivas antoi sateen*, ja maa kasvoi hedelmänsä.
        19. Rakkaat veljeni, jos joku teistä eksyis totuudesta ja joku palauttais hänen,
        20. Se tietäkään, että joka syntisen palauttaa tiensä erehdyksestä, se vapahtaa sielun kuolemasta ja peittää syntein paljouden."

        Niin tulee usko ensin. Ja elävää uskoa seuraa myös parannus ja syntein tunnustaminen ja syntien anteeksi saaminen!

        Älkää siis eksykö rakkaat veljet vaan pysykää totuudessa joka on Kristus. Vaan ei Kristus kutsu hekumaan vaan parannukseen, että meidän syntimme pyyhittäisiin pois hänen evankeliuminsa voimalla .

        Niin kuin apostoli sanoo, ryhtykää niihin jotka täydellisyyteen kutsuvat. Kasteen oppiin, kätten päälle panemiseen, jne..

        Hep.6

        I. Sentähden antakaamme Kristuksen opin alun sillänsä olla, ja ruvetkaamme niihin, jotka täydellisyyteen saattavat: ei vasta-uudesta perustusta laskein parannukseen kuolevaisista töistä ja uskoon Jumalan päälle,
        2. Kasteen oppiin, kätten päällepanemiseen, kuolleitten ylösnousemiseen ja ijankaikkiseen tuomioon.

        Joh. 1:23 Hän sanoi: "Minä olen huutavan ääni erämaassa: 'Tehkää tie tasaiseksi Herralle', niinkuin profeetta Esaias on sanonut."
        Joh. 14:6 Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.

        Varokaa kristityt kaikkea opetusta jossa muita pelastusteitä tarjotaan kuin yksin Kristusta.


        Room. 7:5 Sillä kun olimme lihan vallassa, niin synnin himot, jotka laki herättää, vaikuttivat meidän jäsenissämme, niin että me kannoimme hedelmää kuolemalle,
        Room. 7:6 mutta nyt me olemme irti laista ja kuolleet pois siitä, mikä meidät piti vankeina, niin että me palvelemme Jumalaa Hengen uudessa tilassa emmekä kirjaimen vanhassa.

        Moni raukka ei tunne lainkaan valkoista pirua joka on paljon vaarallisempi. Ihmisen suurin himo ja halu on tulla Jumalan kaltaiseksi.
        Moni nimwllisesti kristinuskoinen palvoo juuri tätä valkoista perkelettä, tietämättä itsekkään, miksi hänellä on niin valtava halu ja pyrkimys pyhittää lihansakin, omien toimenpiteiden voimalla, ( = täyttämällä lain vaatimuksia itsevalitun järjestyksen ja valikoitujen pykälien mukaan).

        "En ole varastanut Jumalan kiitos, en ole huora Jumalan kiitos, en ole homoseksuaali Jumalan kiitos, en ole ahne Jumalan kiitos", en tupakoi, Jumalan kiitos, en käytä päihteitä Jumalan kiitos, etc. etc.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joh. 1:23 Hän sanoi: "Minä olen huutavan ääni erämaassa: 'Tehkää tie tasaiseksi Herralle', niinkuin profeetta Esaias on sanonut."
        Joh. 14:6 Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.

        Varokaa kristityt kaikkea opetusta jossa muita pelastusteitä tarjotaan kuin yksin Kristusta.


        Room. 7:5 Sillä kun olimme lihan vallassa, niin synnin himot, jotka laki herättää, vaikuttivat meidän jäsenissämme, niin että me kannoimme hedelmää kuolemalle,
        Room. 7:6 mutta nyt me olemme irti laista ja kuolleet pois siitä, mikä meidät piti vankeina, niin että me palvelemme Jumalaa Hengen uudessa tilassa emmekä kirjaimen vanhassa.

        Moni raukka ei tunne lainkaan valkoista pirua joka on paljon vaarallisempi. Ihmisen suurin himo ja halu on tulla Jumalan kaltaiseksi.
        Moni nimwllisesti kristinuskoinen palvoo juuri tätä valkoista perkelettä, tietämättä itsekkään, miksi hänellä on niin valtava halu ja pyrkimys pyhittää lihansakin, omien toimenpiteiden voimalla, ( = täyttämällä lain vaatimuksia itsevalitun järjestyksen ja valikoitujen pykälien mukaan).

        "En ole varastanut Jumalan kiitos, en ole huora Jumalan kiitos, en ole homoseksuaali Jumalan kiitos, en ole ahne Jumalan kiitos", en tupakoi, Jumalan kiitos, en käytä päihteitä Jumalan kiitos, etc. etc.

        Teillä esikoisilla on ihmeellinen oppi, kun te tunnustatte uskon Kristukseen mutta kiellätte parannuksen, sanoen sitä lihan pyhitykseksi joka kuitenkaan ei tule lihan voimasta vaan uskon kautta Jeesukseen Kristukseen, ja se mitä sinä kutsut lihan pyhitykseksi se on: ottaa uskolla vastaan evankeliumi syntien anteeksi saamisesta!


        Niin neuvon minä teitä esikoiset ry laiset sydämellisen laupeuden ja Jumalan lahjoittaman rakkauden kautta: sen te oikein teette että te uskotte Jeesuksen, tehkää myös parannus, ja antakaa kastaa teitä nimeen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen!

        Niin tulee siis uskosta vanhurskaus, ja evankeliumin saarnasta syntein anteeksi antamus!

        Jos sinä siis uskon vanhurskauden tunnustat niin minä neuvon myös sinua, ota vastaan myös todistus syntien anteeksi antamuksesta evankeliumin saarnan kautta, joka totinen Jumalan sana!


    • Anonyymi

      Silloin kun ihminen ei vielä ymmärrä, (kirjoituksesta näkee), mitä kristinuskossa tarkoitetaan parannuksella, on syytä olla kirjoittamatta aiheesta mitään.

      Ja silloin kun ei tiedä mitään esikoiset ry:stä, vaan kantaa rautanaulaa (vihaa ja haleksuntaa) sydämessään vapaita kristittyjä kohtaan, silloin tuloksena on pelkkää valhetta.

      Parannus tapahtuu silloin, kun epäuskossa elänyt ihminen saa Jumalalta armon uskoa evankeliumin omalle kohdalleen.

      Silloin kun ihminen ei vielä tiedä mitä tarkoittaa evankeliumi, mutta pyrkii opettamaan Jeesuksessa Kristuksessa vanhurskaita pyhiä ja puhtaita, on tuloksena oksettavaa omanvanhurskauden liivaa. Tekopyhyyden rakentamista ihmisten edessä. Ihmisoppeja ja ihmiskäskyjä.

      Niin kauan kun et ole parannusta tehnyt, et ole ottanut kristuksen lahjavanhurskautta vastaan lahjaksi, ilman Kristuksessa vanhurskaiden panettelemista, niin lopeta tuo Kristuksen pilkkaaminen ja hänen omiensa halveksiva panettelu täällä.

      Minä tiedän tasan tarkkaan tuon orjuuden jossa elät, olen elänyt samanlaisena orjana useita vuosikymmeniä. Siksi tiedän, kuinka säälittävässä ja surkeassa tilassa elät.

      Ihmisoppeihin, ihmiskäskyihin ja omiin tekoihin perustuvassa "vanhurskaudessa" eläminen on todella raskasta.

      Ja tällaisten valkeaksi kalkittujen syntikyttien seura on myös raskasta. Jeesuskin sanoi heille suorat sanat.

      Jos ihminen ei suostu Jumalan lain edessä tulemaan kokonaan syntiseksi, kadotuksen ansainneeksi, ei hän voi koskaan syntyä uudesti, eikä hän voi käsitä sitä vanhurskautta, jonka Kristus omilleen lahjoittaa ilman omia tekoja. Hän jää tienaajapojaksi ja tienaajatytöksi. 😢 Hän jää rengin ja piian asemaan.

      Lapsilla autuus perustuu ASEMAAN, he ovat syntyneet Jumalasta, uskomalla Kristukseen. He eivät tee töitä tienatakseen armoa, he ovat ARMAHDETTUJA! Uskon kautta Jeesukseen Kristukseen.

      Tähän uskoon ja tähän toivoon kutsun kaikkia jotka tänään raadatte vielä oman vanhurskauden vankeina pyrkien ja yrittäen ansaita kaikkea sitä, minkä saisitte lahjaksi jo tänään.

      Ap. t. 23:3 Silloin Paavali sanoi hänelle: "Jumala on lyövä sinua, sinä valkeaksi kalkittu seinä; istutko sinä tuomitsemassa minua lain mukaan ja käsket vastoin lakia lyödä minua?"

      • Anonyymi

        Jumalan armon ja rauhan kautta, tahdon muistuttaa ettei lapsi suinkaan ole autuas pelkästään uskosta vaan myös viattomuutensa tähden, kuinka sellainen uskoo joka ei uskosta mitään tiedä, tai tuomitaan joka ei tuomiosta mitään tiedä?

        Niin neuvon minä yhä sydämellisen laupeuden kautta että jokainen joka tahtoo sydämestään vapahtajaa seurata ja kuitenkin kieltää syntien anteeksi antamuksen Niin ei sinun uskos paljoo hyödytä sinua. Vaan sen takia me Kristukseen uskomme että meidän syntimme pois pyyhittäisiin. Ja siinä on myös parannus. Vaan jos ei sinun syntejäsi ole pois pyyhitty Niin missä on parannuksesi? Vaan Kristuksessa Jeesuksessa yksin jokaiselle joka pesty on. Puhtaalla ja kalliilla Karitsan verellä!

        Niin minä neuvon vielä jokaista koka Kristuksen uskoa tunnustaa sydämellisen laupeuden kautta. Älä ainoastaan usko, vaan anna myös pestä itsesi että sinun syntis pyyhittäisiin pois, ja sinulla olisi turva taivaaseen uskon ja Karitsan veren kautta!

        He tahtovat muutamat meidän keskellämme opettaa, että Kristukseen ainoastaan saa uskoa, mutta he tahtovat kieltää toisilta syntien anteeksi antamuksen että he ovat Kristuksen ristin viholliset ja eivät seiso sen ristin juurella jossa opetuslapset vuodattavat kyyneleitä!

        Vaan he seisovat Baalin ja porttoin temppeleissä ulkokullatuissa ja maailman muodolla kaunistetuilla tauluin ja komein pylväin komistetussa ja kauniissa valkeassa kaavussa että heidän ulkoinen muoto kaunis on ja sisin on täynnä verisruskeita syntejä!

        Uskon Kristukseen he tunnustavat joka on oikein, kuitenkin he kieltävät Kristuksen voiman ja syntein anteeksi saamisen!

        Niin neuvon minä teitä porttoin palvelijoita ja Baalin alttarille uhraavia muotojumalanpalveluksen pitäjiä jotka Kristuksen armon tahdotte vetää uskon kautta teidän riettaan elämän päälle, että teidän sydämenne myös tulisi puhdistetuksi niin neuvon teitä rakkauden ja laupeuden kautta, antakaa myös pestä teidän sydämenne Kristuksen verellä kätten päälle panemisen kautta että teidän syntinne pois pyyhittäisiin ja teidän kristillisyytenne ei enään noudattaisi ulkoista vaan sisäistä, joka on totinen parannus että sydän puhdistetuksi tulee Jeesuksen Kristuksen uskon ja sovintoveren kautta!


    • Anonyymi

      Niin rakkaat veljet Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa! Tahdon vielä muistuttaa siitä että tuo joka tunnustaa uskon, mutta kieltää syntien anteeksi antamuksen ja taivaan valtakunnan avaimet, että se on antikristuksen Henki!

      • Anonyymi

        Jatkan.
        Että se on usko ihmisen puolelta ja sovintoveri Kristuksen puolelta!

        Jos siis jollakin näkyy usko olevan ja kuitenkin on sydän puhdistamatta Kristuksen verellä, niin suokoon Jumala ettäs sinun silmäs avautuisivat näkemään, ettei Kristus ole tullut ulkoista jumalanpalvelusta pitämään, vaan tuomaan uuden sydämen ja uuden mielen joka on uusi luontokappale ja vanha on kuollut pois, ja uusi on tilalle tullut ja lihallinen sydän on Kristukselle kuollut! Ja uusi on Kristuksen kanssa ylösnoussut!

        Niin me saarnaamme siis uskosta ja parannuksesta että uskon kautta ja voimasta kääntykää ja tehkää parannus ja antakaa kastaa teitä isän ja Pojan ja Pyhän Henhen nimeen että teidän syntinne pois pyyhittäisiin sillä totinen parannus on syntien anteeksi saaminen!

        Usko on se mikä ihmisessä on, älä sano uskoa Kristukseksi. Se on tehdä Kristuksesta lihallinen, vaan uskolla Kristukseen me vastaanotamme Jumalan armon Kristuksessa!


    • Anonyymi

      Ja sinä rakas matkakumppani joka kysyit kuuntelupalveluun tunnuksia, Isän Jumalan ja Jeesuksen Kristuksen kutsumisen jälkeen, niin tahdon sinulle kertoa mistä johtuu tämä eriseuraisuus!

      Niin ovat edesmenneet vanhat saarnaajat huutaneet Siionin muureilla!" Että sellaiset saarnaajat, se on kokemus, joille armonjärjestys on ollut epäselvä, he ovat tulleet elävälle kristillisyydelle vahingoksi!"

    • Anonyymi

      Esikoislaestaadiolaiset.... minä sanon, joka en tosin seuroissa käy, mutta koska tiedän että heitä on kielletty puhumasta tänne, niin puhun minä heidän puolestaan, en korostaakseni itseäni, vaan puhdistaakseni oppia, ettei minulla ole mitään mistä kerskata itsestäni.
      ... Esikoislaestaadiolaiset eivät ole koskaan kieltäneet esikoiset ry laisia tai ketään muutakaan uskomasta Jeesukseen, mutta heillä on kova tarve kaikilla muilla kieltää Esikoislaestaadiolaisia todistamasta toisilleen syntejä anteeksi! Jolle kieltämiselle ei ole yhtäkään tukea pyhässä Raamatussa! Joka nimenomaan kehoittaa tunnustamaan syntinsä ja saarnaamaan parannusta ja syntein anteeksi antamusta!

      Uskokaa Jeesukseen te kaikki jotka ennen olette uskoneet. Niin myös esiloislestadiolaiset uskovat, mutta jos jollain on sidottu omatunto, niin miksi hän ei saisi sitä armahtaa Jeesuksen Kristuksen evankeliumin kautta: sinun syntis on anteeksi annettu Jeesuksen nimessä ja veressä?

      Ei tarvitse lääkitä murheellista omaatuntoa viinalla kun saa ottaa vastaan todistuksen rakas veljeni sinun synnit on anteeksi annettu maassa ja taivaassa iankaikkisella unohduksella Herran Jeesuksen Kristuksen Pyhässä ja kalliissa sovintoveressä!

    • Anonyymi

      Ja sinä entinen parannuksen tekijä joka orja olit ja nyt syytät esikoislaestaadiolaisia orjiksi, sen minä vielä sanon sinulle rauhan ja rakkauden kautta. Sinä itse itsesi orjuutit kun asetit syntien tunnistamisen uskomisen ehdoksi. Joka ainoastaan on hyvän omantunnon liitto Jumalan kanssa!

      Älä suinkaan syytä omasta orjuudestasi muita, jos sinä orjuuteen lankesit, että muutkin olisivat langenneet. Vaan valloillaan on ollut Henki joka asettaa syntien tunnustamisen uskomisen ehdoksi, josta minä jo kirjoitin että se on monta vietellyt itsetuhoisiin ajatuksiin ja mielenterveys ongelmiin!

      Kuitenkaan se ei ole sitä oppia jota vanhat ovat opettaneet elävän kristillisyyden laveudessa!

      Mutta sinä Kristukseen Jeesukseen uskova. Jos sinä syntis tunnustat ja otat vastaan todistuksen syntien anteeksi saamisesta niin sinä saat hyvän omantunnon rauhan Jumalan edessä!

      Mutta se ei ole uskomisen asia, niin kuin tämä vanha mies yrittää valhetellen sanoa, ei elävässä kristillisyydessä eikä jumalansanassa!

      Mutta se ei tarkoita sitä että jos usko riittää, ettei tulisi omantunto pitää puhtaana, koska se elävä usko, voi kuolla jos omatunto nukahtaa liian syvään uneen synnin kautta! Voi lopulta tulla luopumus voi mennä niin pitkälle synnin kanssa että luopuu koko uskon asiasta ja kristillisyydestä! Siksi ei ole yhdentekevää kuinka vaeltaa omantunnon kanssa!

      Mutta tämä vanha mies yrittää sekoittaa omantunnon puhtauden opin ja uskon vanhurskauttamis opin keskenään! Jos sinä siis olet puhdas uskosta Jeesukseen niin ole hyvässä turvassa, mutta jumalansana sanoo että tunnustakaa syntinne! Ja se on raamatullinen neuvo, ja siihen ei aseteta määrää, kuinka monta kertaa saa synnit tunnustaa ei Jumalansanassa eikä elävässä kristillisyydessä!

    • Anonyymi

      aina hyvä olla kuitenkin.väärää tietoo aina löytyy.säännöistä ei tarvi välittää.siä saa olla oma ittensä.kukaan ei erota eikä halveksi mitenkään.t.ex

      • Anonyymi

        Säännöistä?

        Tarkoitit varmaan neuvoista?

        Ja ne on sellaiset neuvot, että jos ei niille ole kuuliainen, niin voi tosiaan käydä hetken päästä niin että aivan yhtäkkiä huomaakin olevansa "ex" eikä seurakunnan ovet enään aukeakaan!

        Huomaatko, ei ne sääntöjä olleet vaan rakkauden kautta annetut neuvot ettet esimerkiksi sinä olisi "ex" niin on neuvot annettu. Että lauma pysyy koossa! Sellainen ajatus niissä neuvoista on takana, että Herra Jeesus Kristus saisi holhota niin kuin kana emo holhoo lapsensa siipeinsä suojaan!

        Vaan jos ne pitää sääntöinä ja ei ymmärrä ettei ne ole lain vaan rakkauden jälkeen annettu, niin sitten ei pidä ihmetellä että miksi se seuroissa käyminen nyt jäi yhtä äkkiä!

        Sen minä tosin sanon, en itsekään käy seuroissa, tosin se johtuu heistä, koska neuvot eivät ole olleet tarpeeksi yksinkertaisia minulle, jos sanoo vaikka eli neuvoo että ottaisi rippi isän mutta ei kuitenkaan kerro että kenet niistä niin ei neuvoa silloin pysty ymmärtämään! Tai jos neuvoo tekemään parannusta joka päivä mutta ei kuitenkaan kerro kenen kanssa niin ei neuvo ole täydellinen.

        Kun jos Isaakille olis neuvo annettu että tees parannusta haagarin lapsen kanssa päivittäin niin olisko hän sen tehnyt eli täyttänyt?

        Jos siis näkisin kloonin itsestäni niin ehkä sitten olis neuvo tarpeellinen, vaan jos ei näy vaan kaksi erilaista niin siinä käy parannuksen tekeminen työlääksi!

        Niin siis päätän puheeni eli päädyn aina samaan lopputulokseen tyytyminen on siis Jeesuksen Kristuksen uskoon ja Hänen sovitustyöhönsä, ja jos omatunto ei siitä parane eli puhdistu niin olkoot likainen!

        Ei taida Iisak eli vapaa nyt mennä haagarin orjalta armoa anomaan! Voi sen niin myöskin sanoa kuin Janne Laakkonen sanoi että se käy kunnian päälle tai että kunnia pitäisi ....polkea yms... Mutta se on kova paikka jos pitää polvistua sen edessä jota ei silleen kärsi vaikka ei suoraa vihaa oliskaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Säännöistä?

        Tarkoitit varmaan neuvoista?

        Ja ne on sellaiset neuvot, että jos ei niille ole kuuliainen, niin voi tosiaan käydä hetken päästä niin että aivan yhtäkkiä huomaakin olevansa "ex" eikä seurakunnan ovet enään aukeakaan!

        Huomaatko, ei ne sääntöjä olleet vaan rakkauden kautta annetut neuvot ettet esimerkiksi sinä olisi "ex" niin on neuvot annettu. Että lauma pysyy koossa! Sellainen ajatus niissä neuvoista on takana, että Herra Jeesus Kristus saisi holhota niin kuin kana emo holhoo lapsensa siipeinsä suojaan!

        Vaan jos ne pitää sääntöinä ja ei ymmärrä ettei ne ole lain vaan rakkauden jälkeen annettu, niin sitten ei pidä ihmetellä että miksi se seuroissa käyminen nyt jäi yhtä äkkiä!

        Sen minä tosin sanon, en itsekään käy seuroissa, tosin se johtuu heistä, koska neuvot eivät ole olleet tarpeeksi yksinkertaisia minulle, jos sanoo vaikka eli neuvoo että ottaisi rippi isän mutta ei kuitenkaan kerro että kenet niistä niin ei neuvoa silloin pysty ymmärtämään! Tai jos neuvoo tekemään parannusta joka päivä mutta ei kuitenkaan kerro kenen kanssa niin ei neuvo ole täydellinen.

        Kun jos Isaakille olis neuvo annettu että tees parannusta haagarin lapsen kanssa päivittäin niin olisko hän sen tehnyt eli täyttänyt?

        Jos siis näkisin kloonin itsestäni niin ehkä sitten olis neuvo tarpeellinen, vaan jos ei näy vaan kaksi erilaista niin siinä käy parannuksen tekeminen työlääksi!

        Niin siis päätän puheeni eli päädyn aina samaan lopputulokseen tyytyminen on siis Jeesuksen Kristuksen uskoon ja Hänen sovitustyöhönsä, ja jos omatunto ei siitä parane eli puhdistu niin olkoot likainen!

        Ei taida Iisak eli vapaa nyt mennä haagarin orjalta armoa anomaan! Voi sen niin myöskin sanoa kuin Janne Laakkonen sanoi että se käy kunnian päälle tai että kunnia pitäisi ....polkea yms... Mutta se on kova paikka jos pitää polvistua sen edessä jota ei silleen kärsi vaikka ei suoraa vihaa oliskaan.

        Tosin en sillä Jannea tarkoittanut.

        Jos siis pitää parannusta tehdä sen kanssa jota ei tunne niin silloin pitää käydä tuntematton Jumalan luokse kun ei siitä tiedä mitään.

        En siis ole mitään parannusta tekemässä tai aikomustakaan sellaiseen, opillisia asioita vain mitä on hauska jutella selvyyden vuoksi.

        Saa vähän selvää joku.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tosin en sillä Jannea tarkoittanut.

        Jos siis pitää parannusta tehdä sen kanssa jota ei tunne niin silloin pitää käydä tuntematton Jumalan luokse kun ei siitä tiedä mitään.

        En siis ole mitään parannusta tekemässä tai aikomustakaan sellaiseen, opillisia asioita vain mitä on hauska jutella selvyyden vuoksi.

        Saa vähän selvää joku.

        "Hauska jutella"

        Siinä oli se syykin miks en kavereita sieltä saanu koskaan, ei kukaan halunnu jutella jumalansanasta kaikki vaa sano mee saarnaajille juttelee, saarnajat kun käskee tekemään vaa parannuksen ei niitten kanssa voi mitään jutella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Hauska jutella"

        Siinä oli se syykin miks en kavereita sieltä saanu koskaan, ei kukaan halunnu jutella jumalansanasta kaikki vaa sano mee saarnaajille juttelee, saarnajat kun käskee tekemään vaa parannuksen ei niitten kanssa voi mitään jutella.

        Usko Jeesukseen on vähän epätäydellinen neuvo mun mielestä.

        Pitäis paremmin sanottu sanottuna sanoa tähän tyyliin viittaavasti: pankaa täydellinen toivonne Jeesuksen Kristuksen päälle! Koska niinku tää eriseura vaito sano ei sellainen osamaksu Jeesus paljon lohduta täytyy kaikki oma riisua ja yksin Kristuksen ansioon tai armoon turvata ilman mitään omaa siinä rinnalla. Siitä saattaa jotain lohdutusta murheeseen saada jos on murheita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Hauska jutella"

        Siinä oli se syykin miks en kavereita sieltä saanu koskaan, ei kukaan halunnu jutella jumalansanasta kaikki vaa sano mee saarnaajille juttelee, saarnajat kun käskee tekemään vaa parannuksen ei niitten kanssa voi mitään jutella.

        Siis sehän oli olettamus. Ei niitten kanssa kukaan juttele, ne on niin täydellisiä. Ei kukaan huono halua täydellisen kanssa jutella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Säännöistä?

        Tarkoitit varmaan neuvoista?

        Ja ne on sellaiset neuvot, että jos ei niille ole kuuliainen, niin voi tosiaan käydä hetken päästä niin että aivan yhtäkkiä huomaakin olevansa "ex" eikä seurakunnan ovet enään aukeakaan!

        Huomaatko, ei ne sääntöjä olleet vaan rakkauden kautta annetut neuvot ettet esimerkiksi sinä olisi "ex" niin on neuvot annettu. Että lauma pysyy koossa! Sellainen ajatus niissä neuvoista on takana, että Herra Jeesus Kristus saisi holhota niin kuin kana emo holhoo lapsensa siipeinsä suojaan!

        Vaan jos ne pitää sääntöinä ja ei ymmärrä ettei ne ole lain vaan rakkauden jälkeen annettu, niin sitten ei pidä ihmetellä että miksi se seuroissa käyminen nyt jäi yhtä äkkiä!

        Sen minä tosin sanon, en itsekään käy seuroissa, tosin se johtuu heistä, koska neuvot eivät ole olleet tarpeeksi yksinkertaisia minulle, jos sanoo vaikka eli neuvoo että ottaisi rippi isän mutta ei kuitenkaan kerro että kenet niistä niin ei neuvoa silloin pysty ymmärtämään! Tai jos neuvoo tekemään parannusta joka päivä mutta ei kuitenkaan kerro kenen kanssa niin ei neuvo ole täydellinen.

        Kun jos Isaakille olis neuvo annettu että tees parannusta haagarin lapsen kanssa päivittäin niin olisko hän sen tehnyt eli täyttänyt?

        Jos siis näkisin kloonin itsestäni niin ehkä sitten olis neuvo tarpeellinen, vaan jos ei näy vaan kaksi erilaista niin siinä käy parannuksen tekeminen työlääksi!

        Niin siis päätän puheeni eli päädyn aina samaan lopputulokseen tyytyminen on siis Jeesuksen Kristuksen uskoon ja Hänen sovitustyöhönsä, ja jos omatunto ei siitä parane eli puhdistu niin olkoot likainen!

        Ei taida Iisak eli vapaa nyt mennä haagarin orjalta armoa anomaan! Voi sen niin myöskin sanoa kuin Janne Laakkonen sanoi että se käy kunnian päälle tai että kunnia pitäisi ....polkea yms... Mutta se on kova paikka jos pitää polvistua sen edessä jota ei silleen kärsi vaikka ei suoraa vihaa oliskaan.

        NE kuules ne "neuvot" ovat SÄÄNTÖJÄ! Jos tuota et vielä ole ymmärtänyt, olet antanut ITSEÄSI HUIJATA!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Hauska jutella"

        Siinä oli se syykin miks en kavereita sieltä saanu koskaan, ei kukaan halunnu jutella jumalansanasta kaikki vaa sano mee saarnaajille juttelee, saarnajat kun käskee tekemään vaa parannuksen ei niitten kanssa voi mitään jutella.

        Noin se varmaan esikoislestadiolaisuudessa on monellakin mennyt. Ihmisoppia, vallanhalua?


    • Anonyymi

      Avauksen tekijälle suosittelen jättämään välistä tämän palstan ja menemään suoraan paikan päälle kun täällä keskustelemme me. Eli ne jotka eivät edes edusta mitään seurakuntaa.

      Vaitokin sanoo olevansa esikoiset rystä mutta en ole huomannut että esim Siltala tai Partanen keskustelisi täällä, joten eiköhän sielläkin ole sama mentaliteetti ettei netissä huudella taitaa täällä kirjoitella vain yksinäiset ja syrjäytyneet...

      • Anonyymi

        Matti Partanen eikös se ole se entinen esikooislaestaadiolainen lähetysmies saarnaaja nykyinen esikoiset rystä saarnaaja.

        Matti Partanen ja Reino Siltala ne oli arvostettuja miehiä nyky esikoislaestaadiolaistenkin joukossa tiedän muutaman tapauksen ketkä tai kuka tykkäs niistä jäivät kuitenkin alkuperäiseen eli esikoislaestaadiolaiseen seurakuntaan ja kätten päällepanemiseen sen kautta Pyhä Henki lasketaan ja siitä tulee hyvää fiilistä.... fiilisuskonto loppujen lopuksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Matti Partanen eikös se ole se entinen esikooislaestaadiolainen lähetysmies saarnaaja nykyinen esikoiset rystä saarnaaja.

        Matti Partanen ja Reino Siltala ne oli arvostettuja miehiä nyky esikoislaestaadiolaistenkin joukossa tiedän muutaman tapauksen ketkä tai kuka tykkäs niistä jäivät kuitenkin alkuperäiseen eli esikoislaestaadiolaiseen seurakuntaan ja kätten päällepanemiseen sen kautta Pyhä Henki lasketaan ja siitä tulee hyvää fiilistä.... fiilisuskonto loppujen lopuksi.

        Mainitut ei ole Esikoiset ry:n puhujia. Eikä esikoislestadiolaistenkaan!

        Älä sotkeennu asioihin joista et tiedä mitään


      • Anonyymi

        Häät ei tunnista koodi kieltä, vai hieman lapsellinen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Häät ei tunnista koodi kieltä, vai hieman lapsellinen?

        Kaanaa häät ehkäkö? Vai mistä häistä sinä viisas möliset? No lainausmerkit unohtu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaanaa häät ehkäkö? Vai mistä häistä sinä viisas möliset? No lainausmerkit unohtu!

        Ei se mittään häitä tarkottannu, oli vaan niin viisas mielestään! Koodikieltä ;) voi voi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Matti Partanen eikös se ole se entinen esikooislaestaadiolainen lähetysmies saarnaaja nykyinen esikoiset rystä saarnaaja.

        Matti Partanen ja Reino Siltala ne oli arvostettuja miehiä nyky esikoislaestaadiolaistenkin joukossa tiedän muutaman tapauksen ketkä tai kuka tykkäs niistä jäivät kuitenkin alkuperäiseen eli esikoislaestaadiolaiseen seurakuntaan ja kätten päällepanemiseen sen kautta Pyhä Henki lasketaan ja siitä tulee hyvää fiilistä.... fiilisuskonto loppujen lopuksi.

        Kyllä ainakin niissä esikoislestadiolaisten seuroissa fiilisuskontoon koko juttu perustuu.

        Alkuperäinen, voi sinua raukkaa, joka uskot valheeseen tai harhakäsitykseen.
        Mitään alkuperäistä lestadiolaisuutta ei ole ollut 1900 -luvun alun jälkeen, jos tuota ei ymmärrä, ei voi sanoa ymmärtävänsä asiaa oikein!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ainakin niissä esikoislestadiolaisten seuroissa fiilisuskontoon koko juttu perustuu.

        Alkuperäinen, voi sinua raukkaa, joka uskot valheeseen tai harhakäsitykseen.
        Mitään alkuperäistä lestadiolaisuutta ei ole ollut 1900 -luvun alun jälkeen, jos tuota ei ymmärrä, ei voi sanoa ymmärtävänsä asiaa oikein!

        Fiilis= tunnetila! Eivätkö tunnetilat eli fiilikset ole iloiset, levolliset tai surulliset, syyllisyydentuntoiset, masentuneet ja ahdistuneet.


      • Anonyymi
        lauri.lahtinen kirjoitti:

        Fiilis= tunnetila! Eivätkö tunnetilat eli fiilikset ole iloiset, levolliset tai surulliset, syyllisyydentuntoiset, masentuneet ja ahdistuneet.

        Tuota kyllä. Ihminen jolta puuttuu yhteys tunteisiinsa ja nimet tunteilleen, on aleksityymikko.

        On kaksi eri asiaa.
        - Jumala joka on Sana.
        - Ja ihminen kaikkine tunteineen, joita on pitkälti toista sataa erilaista. 153 erilaista tunnetta on luetteloitu minunkin lukemissani teoksissa.

        Tunteet ovat sisäinen viestijärjestelmämme, joka kertoo meille, mitä MEISSÄ ITSESSÄMME juuri tällä hetkellä tapahtuu. Jos tämä järjestelmä on pahasti sairastunut, tai on jäänyt syystä taikka toisesta erittäin vajaatoimiseksi, silloin elämästä tulee todella vaikea.

        Jos ihmisen Jumala suhde rakentuu pääosin HÄNEN OMIEN TUNTEIDENSA varaan, tai hänen rationaalisen ajattelunsa varaan, silloin on kysessä kristitty, joka ei tunne Jumalaa. Tästä syystä on tärkeätä, että jokanen tuntee Raamatun kirjoitukset hyvin, eikä ala rakentelemaan näistä kirjoituksista omia mielipiteitään, vaan uskoo sanan sellaisena kun se on kirjoitettu. Silloin ihminen tuntee Jumalan.

        Paholainenhan tekee kaikkensa, jotta ihminen uskoisi oman syntiin langenneen kehonsa viestit, Jumalan pettämättömän sanan sijasta.
        Kehon viestit voi olla kahdenlaisia. Nostavia, teoista ja kuvitelluista onnistumisista ylpeileviä, tai syvään masennukseen johtavia, ei Jumala minua nöin syntistä ja lankeilevaa rakasta, eikä lähimmäisenikään.

        Jos näissä edellä kuvatuissa tilanteissa jää oman sisäisen vistintänsä varaan, voi elämästä tulla joko helvetin kaltainen, tai ylpeyden johdattelema. "He ovat ylpeitä nöyryydestään"!

        Jokainen Jumalan sanan alle antautunut, tietää olevansa syntinen heikko apua tarvitseva ihminen. Tällaisille, apua ja armoa huutaville on Jeesuksella ja hänen palvelijoillaan ilosanoma kerrottavana. Evankeliumi!

        Ilm. 22:16 Minä, Jeesus, lähetin enkelini todistamaan näitä teille seurakunnissa. Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti."
        Ilm. 22:17
        Ja Henki ja morsian sanovat: "Tule!"
        Ja joka kuulee, sanokoon: "Tule!"
        Ja joka janoaa, tulkoon,
        ja joka tahtoo, ottakoon elämän vettä lahjaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuota kyllä. Ihminen jolta puuttuu yhteys tunteisiinsa ja nimet tunteilleen, on aleksityymikko.

        On kaksi eri asiaa.
        - Jumala joka on Sana.
        - Ja ihminen kaikkine tunteineen, joita on pitkälti toista sataa erilaista. 153 erilaista tunnetta on luetteloitu minunkin lukemissani teoksissa.

        Tunteet ovat sisäinen viestijärjestelmämme, joka kertoo meille, mitä MEISSÄ ITSESSÄMME juuri tällä hetkellä tapahtuu. Jos tämä järjestelmä on pahasti sairastunut, tai on jäänyt syystä taikka toisesta erittäin vajaatoimiseksi, silloin elämästä tulee todella vaikea.

        Jos ihmisen Jumala suhde rakentuu pääosin HÄNEN OMIEN TUNTEIDENSA varaan, tai hänen rationaalisen ajattelunsa varaan, silloin on kysessä kristitty, joka ei tunne Jumalaa. Tästä syystä on tärkeätä, että jokanen tuntee Raamatun kirjoitukset hyvin, eikä ala rakentelemaan näistä kirjoituksista omia mielipiteitään, vaan uskoo sanan sellaisena kun se on kirjoitettu. Silloin ihminen tuntee Jumalan.

        Paholainenhan tekee kaikkensa, jotta ihminen uskoisi oman syntiin langenneen kehonsa viestit, Jumalan pettämättömän sanan sijasta.
        Kehon viestit voi olla kahdenlaisia. Nostavia, teoista ja kuvitelluista onnistumisista ylpeileviä, tai syvään masennukseen johtavia, ei Jumala minua nöin syntistä ja lankeilevaa rakasta, eikä lähimmäisenikään.

        Jos näissä edellä kuvatuissa tilanteissa jää oman sisäisen vistintänsä varaan, voi elämästä tulla joko helvetin kaltainen, tai ylpeyden johdattelema. "He ovat ylpeitä nöyryydestään"!

        Jokainen Jumalan sanan alle antautunut, tietää olevansa syntinen heikko apua tarvitseva ihminen. Tällaisille, apua ja armoa huutaville on Jeesuksella ja hänen palvelijoillaan ilosanoma kerrottavana. Evankeliumi!

        Ilm. 22:16 Minä, Jeesus, lähetin enkelini todistamaan näitä teille seurakunnissa. Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti."
        Ilm. 22:17
        Ja Henki ja morsian sanovat: "Tule!"
        Ja joka kuulee, sanokoon: "Tule!"
        Ja joka janoaa, tulkoon,
        ja joka tahtoo, ottakoon elämän vettä lahjaksi.

        Hebr 13: 20



        Rauhan Jumala,

        joka ikuisen liiton uhriveren tähden

        on nostanut kuolleista

        lampaiden suuren paimenen,

        meidän Herramme Jeesuksen,

        21



        varustakoon teidät hyvillä lahjoillaan,

        niin että voitte täyttää hänen tahtonsa.

        Sen, mikä on hänelle mieleen,

        hän itse tehköön meissä,

        hän ja Jeesus Kristus.

        Hänen on kunnia

        aina ja ikuisesti. Aamen.


        Jos Hän on meissä, niinonko ihminen silloin surkea ja kurja?
        Johannes 14:23
        Jeesus vastasi: »Jos joku rakastaa minua, hän noudattaa minun sanaani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme asumaan hänen luokseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hebr 13: 20



        Rauhan Jumala,

        joka ikuisen liiton uhriveren tähden

        on nostanut kuolleista

        lampaiden suuren paimenen,

        meidän Herramme Jeesuksen,

        21



        varustakoon teidät hyvillä lahjoillaan,

        niin että voitte täyttää hänen tahtonsa.

        Sen, mikä on hänelle mieleen,

        hän itse tehköön meissä,

        hän ja Jeesus Kristus.

        Hänen on kunnia

        aina ja ikuisesti. Aamen.


        Jos Hän on meissä, niinonko ihminen silloin surkea ja kurja?
        Johannes 14:23
        Jeesus vastasi: »Jos joku rakastaa minua, hän noudattaa minun sanaani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme asumaan hänen luokseen.

        Hän joka ei ole kurjuuttaan tunnistanut, tunnustanut ja kohdannut, katunut ja Kristuksen eteen tullut synteineen armoa kerjäämään, on parhaillaankin ylpeä, omavanhurskas ihminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hän joka ei ole kurjuuttaan tunnistanut, tunnustanut ja kohdannut, katunut ja Kristuksen eteen tullut synteineen armoa kerjäämään, on parhaillaankin ylpeä, omavanhurskas ihminen.

        Kuka hän mahtaisi olla, että iedän varoa?


      • Anonyymi
        lauri.lahtinen kirjoitti:

        Fiilis= tunnetila! Eivätkö tunnetilat eli fiilikset ole iloiset, levolliset tai surulliset, syyllisyydentuntoiset, masentuneet ja ahdistuneet.

        Lauri kirjoitti taas kerran hyvää tekstiä, ainakin minusta se tuntui hyvältä. Esikoislestadiolaisuudessa on, ja ehkä monissa muissakin "uskomuksissa" on kaikkia noita fiiliksiä eli tunnetiloja siellä mukana olevilla, sitten vielä ne seurojen tunnetilat ja sen jälkeen arki?


    • Anonyymi

      Jokainen joka mitään muuta kauppaa pelastustieksi, kuin yksin uskoa Kristukseen. Tai joka Kristukseen uskomisen lisäksi kauppaa jotakin ihmisestä lähtevää. Tällaisia kauppamiehiä on paljon kristinuskon kentässä.

      • Anonyymi

        Hyvin sanottu, esikoislestadiolaisuus on erittäin hyvä esimerkki näistä kauppamiehistä, jotka tunnen jo 1960 -luvun alulta alkaen. Voi tuntua pahalta ja ihan väärältäkin jostakin nuoresta "sananpalvelijasta", joka on "lähetysmieheksikin" jo painettu. Vai ovatkos kaikki sinne halunneetkin? Ainakin itse he tietävät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin sanottu, esikoislestadiolaisuus on erittäin hyvä esimerkki näistä kauppamiehistä, jotka tunnen jo 1960 -luvun alulta alkaen. Voi tuntua pahalta ja ihan väärältäkin jostakin nuoresta "sananpalvelijasta", joka on "lähetysmieheksikin" jo painettu. Vai ovatkos kaikki sinne halunneetkin? Ainakin itse he tietävät.

        Esikoislestadiolaisuudessa puhuja "painetaan" tehtävään. Elikkä henkilön, tai hänen puolisonsa/perheensä tahtoa ei kysytä puhujaksi asettamisen yhteydessä. Liikkeessä on hyvin tarkka kontrolli "lapinluottamuksen" suhteen. Kaikille puhujille edellytyksenä on tahdoton alisteisuus Ruotsin Jällivaarassa toimivalle johdolle. Valituiksi tulleet on jo ennen valintaa havaittu pidemmällä aikavälillä täyttävän nämä kriteerit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esikoislestadiolaisuudessa puhuja "painetaan" tehtävään. Elikkä henkilön, tai hänen puolisonsa/perheensä tahtoa ei kysytä puhujaksi asettamisen yhteydessä. Liikkeessä on hyvin tarkka kontrolli "lapinluottamuksen" suhteen. Kaikille puhujille edellytyksenä on tahdoton alisteisuus Ruotsin Jällivaarassa toimivalle johdolle. Valituiksi tulleet on jo ennen valintaa havaittu pidemmällä aikavälillä täyttävän nämä kriteerit.

        Tuo pitää ehkä todella hyvin tai ainakin hyvin yhtä sen kanssa, miten se tapahtuu?

        Kaikki "painamiset" ovat jonkin verran erilaisia ja "painajat" ja "painettavakin" aina niin sanotusti yksittäistapauksia.

        Mutta onhan niissä "painamisissa" jo melko pitkään ollut jotakin samaa "kaavaa", varsinkin tuo ehdoton "lapin luottamus".

        Mistähän luulette sen kertovan? Jalo fiksuna voisi jotakin kertoa? Minulle Heikinsuo on aina ollut jollakin tapaa se paikka. Kalle Luoma oli silloin vanha kun minä olin nuori. Muistan häntä lämmöllä ja kunnioituksella, vaikka en häntä hyvin tuntenut, (olisikohan nykymaailmassa ollut esikoisia? ) Erottui kyllä joukosta. Gunnar Jönsson ja Evald Larsson jäivät niin mieleen.. Pietiläisestä en koskaan pitänyt. Ja OM ihan kauhea huutaja ilman ajatusta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo pitää ehkä todella hyvin tai ainakin hyvin yhtä sen kanssa, miten se tapahtuu?

        Kaikki "painamiset" ovat jonkin verran erilaisia ja "painajat" ja "painettavakin" aina niin sanotusti yksittäistapauksia.

        Mutta onhan niissä "painamisissa" jo melko pitkään ollut jotakin samaa "kaavaa", varsinkin tuo ehdoton "lapin luottamus".

        Mistähän luulette sen kertovan? Jalo fiksuna voisi jotakin kertoa? Minulle Heikinsuo on aina ollut jollakin tapaa se paikka. Kalle Luoma oli silloin vanha kun minä olin nuori. Muistan häntä lämmöllä ja kunnioituksella, vaikka en häntä hyvin tuntenut, (olisikohan nykymaailmassa ollut esikoisia? ) Erottui kyllä joukosta. Gunnar Jönsson ja Evald Larsson jäivät niin mieleen.. Pietiläisestä en koskaan pitänyt. Ja OM ihan kauhea huutaja ilman ajatusta!

        Veli puhuu asiaa. K. Luoma oli yli 70 vuotta aktiivina puhujana esikoislestadiolaisuudessa. Huutolaispoikana lapsuudessaan.
        Edesmennyt isäni s. 1916 oli nuoruudessaan renkinä Luomalla.
        Kalle L. oli persoona, kuten jotkut muutkin sen ajan puhujat.
        Bernhard Niemeläinen yksi heistä. 😂 "Panevat lihaa ristiin", hän sanoi saarnassaan, tarkoitti tietenkin "lihaa piiloon", kun huorimiesten sukupuoliyhteyksiä kuvasi.

        Näille "jaloille" tällaiset asiat on "hengellisiä" he uskovat niihin kuin Jumalan sanaan. Esikoislestadiolaisuudessa johtajien arvostelu on näet kuoleman synti. Säälittävää tämä Jumalan ja ihmisen sekoittaminen toisiinsa.

        Gunnar Jönsson ja Eevald Larsson, kuten Lasse Larssonkin, olivat tosiaan aivan toista maata, niin ihmisinä, kun hengellisestikin. Lapinseurat olivat aina virvoittavia, evankeelisia. Noin 4 vuoden välein.

        Liikkeen johdossa on ollut peitelty valtataistelu aina, koska Jällivaaran johtajilla on suvereeni asema Jumalan sijaisina maan päällä. Mikään asema ei voi itseensä rakastuneelle mieshenkilölle olla herkullisempi.
        Siitä on myös taloudellista hyötyä, nimittäin puhujien taskut pullottavat aina "lähetyskokousten" jälkeen. Hyvin outo järjestelmä rahansiirroille.
        Yksityisethän voivat lahjoittaa muistaakseni 3500 euroa vuosittain, ilman veroja. Kun näitä lahjoittajia on satoja, niin (laillisesti) verottomat summat on aika suuria.

        Millenialistit puolestaan suoltavat jatkuvasti omia mielikuvituksiaan, nykyisin jo YouTubessakin, - muka Jumalalta tulleina profetioina.

        Ihmisen halu ja himo tulla Jumalan kaltaiseksi on pohjaton, turmeluksen ja syntiinlankeemuksen hedelmä. Pieniä jumalan poikasia puikkii joka puolella, missä ihmiset eivät tiedosta olevansa vain heikkoja syntisiä ihmisiä, jatkuvasti Jumalan apua tarvitsevia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Veli puhuu asiaa. K. Luoma oli yli 70 vuotta aktiivina puhujana esikoislestadiolaisuudessa. Huutolaispoikana lapsuudessaan.
        Edesmennyt isäni s. 1916 oli nuoruudessaan renkinä Luomalla.
        Kalle L. oli persoona, kuten jotkut muutkin sen ajan puhujat.
        Bernhard Niemeläinen yksi heistä. 😂 "Panevat lihaa ristiin", hän sanoi saarnassaan, tarkoitti tietenkin "lihaa piiloon", kun huorimiesten sukupuoliyhteyksiä kuvasi.

        Näille "jaloille" tällaiset asiat on "hengellisiä" he uskovat niihin kuin Jumalan sanaan. Esikoislestadiolaisuudessa johtajien arvostelu on näet kuoleman synti. Säälittävää tämä Jumalan ja ihmisen sekoittaminen toisiinsa.

        Gunnar Jönsson ja Eevald Larsson, kuten Lasse Larssonkin, olivat tosiaan aivan toista maata, niin ihmisinä, kun hengellisestikin. Lapinseurat olivat aina virvoittavia, evankeelisia. Noin 4 vuoden välein.

        Liikkeen johdossa on ollut peitelty valtataistelu aina, koska Jällivaaran johtajilla on suvereeni asema Jumalan sijaisina maan päällä. Mikään asema ei voi itseensä rakastuneelle mieshenkilölle olla herkullisempi.
        Siitä on myös taloudellista hyötyä, nimittäin puhujien taskut pullottavat aina "lähetyskokousten" jälkeen. Hyvin outo järjestelmä rahansiirroille.
        Yksityisethän voivat lahjoittaa muistaakseni 3500 euroa vuosittain, ilman veroja. Kun näitä lahjoittajia on satoja, niin (laillisesti) verottomat summat on aika suuria.

        Millenialistit puolestaan suoltavat jatkuvasti omia mielikuvituksiaan, nykyisin jo YouTubessakin, - muka Jumalalta tulleina profetioina.

        Ihmisen halu ja himo tulla Jumalan kaltaiseksi on pohjaton, turmeluksen ja syntiinlankeemuksen hedelmä. Pieniä jumalan poikasia puikkii joka puolella, missä ihmiset eivät tiedosta olevansa vain heikkoja syntisiä ihmisiä, jatkuvasti Jumalan apua tarvitsevia.

        Näin on,mutta Koskas sinä tunnustit omat syntisi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on,mutta Koskas sinä tunnustit omat syntisi?

        Tee parannus, usko evankeliumi. Et tule pelastumaan helvetistä muita kyttäämällä. Älä enää jatka itsepetoksessa,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tee parannus, usko evankeliumi. Et tule pelastumaan helvetistä muita kyttäämällä. Älä enää jatka itsepetoksessa,

        Oikeastaan et vastannut kysymykseeni se on sama yhä ja edelleen jatkossa!

        Kaunis on sinun oppisi mutta minun täytyy Israelin Jumalan kasvojen tähden opettaa että hänen kunniansa säilyisi, Ei taida Perkele vaikka hän kauniisti muuten opettaa mutta ei taida perkele opettaa katumusta, eikä totista parannusta!

        Mutta mitä perkele opettaa?

        Perkele opettaa rakastamaan syntiä ja syntielämää!

        Palatkaa siis takaperin te eksyneet joita perkele eli saatana viettelee ympäärinsä kuin kiljuva jalopeura palatkaa takaisin ja uskokaa yhden ja elävän Kristuksen päälle ja ottakaa Isän kuritus vastaan sillä jokainen jota Isä rakastaa sitä Hän myös kurittaa!

        Mutta perkele ei anna synnin tuntoa, perkele sanoo iloitse maan päällä ja iloitse viimein taivaassa!

        Mutta kuule sinä perkeleen orja, huuda nyt ja huuda kovaa, vielä kun on armon aikaa jäljellä vielä voi katua syntejään vielä voi huutaa sen Kristuksen perään joka opettaa synnin murheen ja totisen parannuksen! Sen elävän Jumalan tykö joka Aabrahamin , Iisakin ja Jakobin Jumala on, niin palatkaa siis riemulla Siioniin te eksyneet ja itkekää syntejänne sillä yksi on joka Jumalalle kelpaa ja se on särjetty sydän ja murheellinen henki !

        Mutta niin kauan kun pysytte perkeleen helmassa, niin pysyy sydän kovana ja särkemättömänä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on,mutta Koskas sinä tunnustit omat syntisi?

        Miksi joku kysyy toiselta, että "KOSKAS SINÄ TUNNUSTIT OMAT SYNTISI"?

        Ajatelkaa kaikki esikoislestadiolaiset sitä juurisyytä!

        Sieltä se voi löytyä jos oikein paneudutte asiaa ajattelemaan. Olette vaikka pari viikkoa, että että käy seuroissa, vaan ajattelette omilla aivoillanne? Onko mahdoton ajatus vai väärä neuvo?


    • Anonyymi

      Esikoislestadiolaisia kannattaa seurata. ✝️

      • Anonyymi

        On ainakin Raamatunmukainen oppi ja Jeesus Kristus on seurakunnan Pää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On ainakin Raamatunmukainen oppi ja Jeesus Kristus on seurakunnan Pää.

        "On ainakin Raamatunmukainen oppi ja Jeesus Kristus on seurakunnan Pää."

        Miten perustelet sitä, että esikoislestadiolaisuus olisi "Raamatunmukainen oppi"?

        Lapin vanhimmat ovat seurakunnan PÄÄÄ!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "On ainakin Raamatunmukainen oppi ja Jeesus Kristus on seurakunnan Pää."

        Miten perustelet sitä, että esikoislestadiolaisuus olisi "Raamatunmukainen oppi"?

        Lapin vanhimmat ovat seurakunnan PÄÄÄ!

        No ei sitä ainakaan kirkkoraamatulla perustella mikä on illuminatin tökerö väärennös.

        Uskoa uskon päälle katumattomat barabbaat taivaaseen ja katuvat ryövärit ristillä he ovat ihmisopista ja perkeleestä vaikka Jeesus on toista mieltä:"tänä päivänä olet sinä paratiisissa minun kanssani.."

        ....

        Vaan kuinka Pietari saarnasi helluntaina?

        Te olette murhanneet vapahtajanne! Ja siitä heräsi synnintunto: miehet veljet mitä meidän pitää tekemän...

        Ja syntisille saarnattiin evankeliumi ylösnousseesta vapahtajasta Jeesuksesta Kristuksesta!

        Se on se kirkas Kointähti eli aamutähti ensimmäinen ja paras saarnaaja joka kristillisyyden aamunkoitosta nousi ja saarnasi parannusta herätykseksi ja syntein anteeksi antamusta! Ja ylösnousemuksen jälkeen antoi Pyhän Hengen lahjan opetuslapsilleen! Ei se ole Laestadius vaan Jeesus Kristus mutta Laestadius palautti sen kristillisyyden joka on oikea eli evankeliumia heränneille joka on apostolinen kristillisyys!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei sitä ainakaan kirkkoraamatulla perustella mikä on illuminatin tökerö väärennös.

        Uskoa uskon päälle katumattomat barabbaat taivaaseen ja katuvat ryövärit ristillä he ovat ihmisopista ja perkeleestä vaikka Jeesus on toista mieltä:"tänä päivänä olet sinä paratiisissa minun kanssani.."

        ....

        Vaan kuinka Pietari saarnasi helluntaina?

        Te olette murhanneet vapahtajanne! Ja siitä heräsi synnintunto: miehet veljet mitä meidän pitää tekemän...

        Ja syntisille saarnattiin evankeliumi ylösnousseesta vapahtajasta Jeesuksesta Kristuksesta!

        Se on se kirkas Kointähti eli aamutähti ensimmäinen ja paras saarnaaja joka kristillisyyden aamunkoitosta nousi ja saarnasi parannusta herätykseksi ja syntein anteeksi antamusta! Ja ylösnousemuksen jälkeen antoi Pyhän Hengen lahjan opetuslapsilleen! Ei se ole Laestadius vaan Jeesus Kristus mutta Laestadius palautti sen kristillisyyden joka on oikea eli evankeliumia heränneille joka on apostolinen kristillisyys!

        Heitä mitä vaan lihalla vääntämiäsi ansioita kehiin, niin häpeään joudut Kristuksen lahjoittaman vanhurskauden rinnalla. Piru ei helpolla periksi anna, aina pitää löytää ansioita, jotka ovat kuitenkin tyhjää, hengellisen ylpeyden aikaansaamaa Jumalan edessä. Kun ei voi tyhjyyttään tunnustaa reppana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heitä mitä vaan lihalla vääntämiäsi ansioita kehiin, niin häpeään joudut Kristuksen lahjoittaman vanhurskauden rinnalla. Piru ei helpolla periksi anna, aina pitää löytää ansioita, jotka ovat kuitenkin tyhjää, hengellisen ylpeyden aikaansaamaa Jumalan edessä. Kun ei voi tyhjyyttään tunnustaa reppana.

        Sanotko sitä lihan ansioksi minkä Kristus on tehnyt?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanotko sitä lihan ansioksi minkä Kristus on tehnyt?

        Sillä jokainen jossa Kristus on työnsä aloittanut on tullut Hengessä köyhäksi ja ne asiat voit lukea mat 5 12autuuden tuntomerkkiä jotka Jeesus Kristus vaikuttaa jokaisessa opetuslapsessaan ei ihmisen oman työn kautta vaan Kristus itse tekee ne!

        Vai yritätkö ehkä sanoa että perkele saarnaa itseään vastaan eli tekeekö perkele synnin murheen tai hengellisen vaivaisuuden ja niin nousee itseään vastaan?

        Tai että ihminen itse voisi jotain hengellistä tehdä?

        Ei vaan kaikessa Kristus ja niin kuin itse sanoo minä olen A ja O alku ja loppu!

        Mutta jos joku ei ole herännyt, se tarkoittaa ainoastaan ettei hän vielä Kristusta tunne!

        Ja sellaiselle pitää sanoa, hylkää tuntematon Jumala ja palaa elävän Jumalan tykö ja usko Jeesukseen Kristukseen ja ota vastaan se isällinen kuritus sillä jokainen lapsi jota Isä rakastaa Hän myös kurittaa ja jokainen joka oikean Kristuksen päälle uskoo ja on tullut elävän seurakunnan tykö

        Joutuu käymään 12 autuuden tuntomerkit lävitse!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sillä jokainen jossa Kristus on työnsä aloittanut on tullut Hengessä köyhäksi ja ne asiat voit lukea mat 5 12autuuden tuntomerkkiä jotka Jeesus Kristus vaikuttaa jokaisessa opetuslapsessaan ei ihmisen oman työn kautta vaan Kristus itse tekee ne!

        Vai yritätkö ehkä sanoa että perkele saarnaa itseään vastaan eli tekeekö perkele synnin murheen tai hengellisen vaivaisuuden ja niin nousee itseään vastaan?

        Tai että ihminen itse voisi jotain hengellistä tehdä?

        Ei vaan kaikessa Kristus ja niin kuin itse sanoo minä olen A ja O alku ja loppu!

        Mutta jos joku ei ole herännyt, se tarkoittaa ainoastaan ettei hän vielä Kristusta tunne!

        Ja sellaiselle pitää sanoa, hylkää tuntematon Jumala ja palaa elävän Jumalan tykö ja usko Jeesukseen Kristukseen ja ota vastaan se isällinen kuritus sillä jokainen lapsi jota Isä rakastaa Hän myös kurittaa ja jokainen joka oikean Kristuksen päälle uskoo ja on tullut elävän seurakunnan tykö

        Joutuu käymään 12 autuuden tuntomerkit lävitse!

        "Joutuu käymään 12 autuuden tuntomerkit lävitse!"

        Ja minkä tähden? Koska oikea Jeesus Kristus elävässä seurakunnassa tämän maan päällä HÄN ITSE vaikuttaa ne kaikissa ja kaikessa Jeesus Kristus!


    • Jakautumisen syy on ilmeinen, jos haluamme sen nähdä. Kun aikanaan isojako tapahtui niin kahden päävirtauksen väliin jäi hämmästelevä joukko, joka sitten solmi suhteet liikkeen syntysijoille eli wanhimmiksi nimitettyyn porukkaan. Liike on ollut vahvasti kirkkoon kuulumiseen suuntautunut. Nyt on siis kaksi liekanarua ollut. Toisaalta luterilaiseen kirkkoon, toisaalta lapin wanhimpiin. Kun ilmeinen eriytyminen alkoi tapahtua, niin luonnollinen jakautuminen oli edessä. Tämä analyysi ei anna kummallekaan sitä statusta, että siitä olisi erottu eli toinen tai toinen olisi eriseura.

      • Anonyymi

        No niin, taas Laurilta oivallinen näkemys, jota on vaikea vääräksi todistaa.

        Hyvä Lauri.

        Mitä sitten, mikä olen, jos ajattelen, että eriseuroja molemmat?

        No Laurin kirjoitus oli hyvä. Minä sekoilen ajatuksissani.


    • Anonyymi

      Kumpaan sinä kuulut, näköjään tunnet molemmat?

      • Anonyymi

        Nykyisin en kumpaankaan. Viimeksi olen kuulunut yhtenäiseen Esikoislestadiolaiset ry:n jäsenenä 1990 -luvun loppupuolelle asti. Silloin päättyi muutama asia myös Inkerin autokuskin virka. Kipuilin sen asian kanssa jonkin verran, mutta se oli siinä Voi olla , että viimeinen reissu olisi ollut 1997 joulun alla. Olin useamman reissun silloin Martti Lahtisen kuskina Länsi-Inkerissä. Ystäviä olen kaivannut, mutta yksipuolinen kaipaus hiipuu ja sammuu lopulta. Muutamia veljiä on ollut Esikoisten riveissä, joiden kanssa on ollut yhteyksiä, mutta Herra on kutsunut heidät pois ilmaisesti lähes kaikki.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nykyisin en kumpaankaan. Viimeksi olen kuulunut yhtenäiseen Esikoislestadiolaiset ry:n jäsenenä 1990 -luvun loppupuolelle asti. Silloin päättyi muutama asia myös Inkerin autokuskin virka. Kipuilin sen asian kanssa jonkin verran, mutta se oli siinä Voi olla , että viimeinen reissu olisi ollut 1997 joulun alla. Olin useamman reissun silloin Martti Lahtisen kuskina Länsi-Inkerissä. Ystäviä olen kaivannut, mutta yksipuolinen kaipaus hiipuu ja sammuu lopulta. Muutamia veljiä on ollut Esikoisten riveissä, joiden kanssa on ollut yhteyksiä, mutta Herra on kutsunut heidät pois ilmaisesti lähes kaikki.

        edellinen siis minun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyisin en kumpaankaan. Viimeksi olen kuulunut yhtenäiseen Esikoislestadiolaiset ry:n jäsenenä 1990 -luvun loppupuolelle asti. Silloin päättyi muutama asia myös Inkerin autokuskin virka. Kipuilin sen asian kanssa jonkin verran, mutta se oli siinä Voi olla , että viimeinen reissu olisi ollut 1997 joulun alla. Olin useamman reissun silloin Martti Lahtisen kuskina Länsi-Inkerissä. Ystäviä olen kaivannut, mutta yksipuolinen kaipaus hiipuu ja sammuu lopulta. Muutamia veljiä on ollut Esikoisten riveissä, joiden kanssa on ollut yhteyksiä, mutta Herra on kutsunut heidät pois ilmaisesti lähes kaikki.

        Tule rakas ystävä seuroihin!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tule rakas ystävä seuroihin!

        Mihin pitäisi tulla?


      • Anonyymi
        lauri.lahtinen kirjoitti:

        Mihin pitäisi tulla?

        jaa just
        voihan sitä kristillisyyttä harjoittaa vaikka täälläkin
        (näköjään)


      • Anonyymi kirjoitti:

        jaa just
        voihan sitä kristillisyyttä harjoittaa vaikka täälläkin
        (näköjään)

        Jaa just! Jos kutsutaan seuroihin, niin mielestäni on tarpeellista sanoa mihin nyt kutsutaan. Sanotaan avoimesti seurakunnan nimi tai osoite. Turussa esimerkiksi on monia paikkoja joissa pidetään seuroja, joten osoite tarvitaan.


      • Anonyymi
        lauri.lahtinen kirjoitti:

        Jaa just! Jos kutsutaan seuroihin, niin mielestäni on tarpeellista sanoa mihin nyt kutsutaan. Sanotaan avoimesti seurakunnan nimi tai osoite. Turussa esimerkiksi on monia paikkoja joissa pidetään seuroja, joten osoite tarvitaan.

        Se oli varmaan Risto kuka tuon rakas ystävä viestin kirjoitti. Ei muilla ole tuollaista härskiä tapaa valehdella sydämen ajatuksia suhteessa siihen mitä suusta tulee ulos. Eli ilmeisesti Helsingin seuroihin kutsui.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tule rakas ystävä seuroihin!

        Tämä viesti siis. Ristolla on samantapainen aksentti. Voin olla väärässäkin. Voi se olla samalta synnyinseudulta joku toinenkin..samalla tavalla puhuva.. Risto on puhunu jollekkin aikaisemminkin noin että "rakas ...." tunnistus syistä en kirjoita kaikkea..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä viesti siis. Ristolla on samantapainen aksentti. Voin olla väärässäkin. Voi se olla samalta synnyinseudulta joku toinenkin..samalla tavalla puhuva.. Risto on puhunu jollekkin aikaisemminkin noin että "rakas ...." tunnistus syistä en kirjoita kaikkea..

        Toinen vaihtoehto on että se on joku vanha nainen kuka ei eroita vapaamuuraria no ehkä....voi olla että Lauri ei ole vapaamuurari...ehkäpä siksi onkin ilman seurakuntaa niin kuin minäkin..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tule rakas ystävä seuroihin!

        No rakas ystävä ei voi olla missään muussa kuin yhdessä seurakunnassa koska muissa seurakunnissa Jeesus on rakkaus. Ainoastaan Jeesusta saa rakastaa ei lähimmäistä eli ihmistä koska ihminen on lihaa ja verta näin opettaa mm tämä vaitokin että rakastaa lapinvanhimpia on ihmispalvontaa koska häneltä puuttuu lähimmäisen rakkaus joka on elävän uskon Hedelmä.

        Ja voit käydä kysymässä kirjoittiko Risto Laukkanen sen ja jos ei niin en tiedä toista samalla tavalla valehtelevaa. Ristokin sanoo että "rakas lapsi jne.." vaikka sydämessään kantaa vihaa... Siksi epäilin Ristoa koska hän myös valehtelee samalla tavalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No rakas ystävä ei voi olla missään muussa kuin yhdessä seurakunnassa koska muissa seurakunnissa Jeesus on rakkaus. Ainoastaan Jeesusta saa rakastaa ei lähimmäistä eli ihmistä koska ihminen on lihaa ja verta näin opettaa mm tämä vaitokin että rakastaa lapinvanhimpia on ihmispalvontaa koska häneltä puuttuu lähimmäisen rakkaus joka on elävän uskon Hedelmä.

        Ja voit käydä kysymässä kirjoittiko Risto Laukkanen sen ja jos ei niin en tiedä toista samalla tavalla valehtelevaa. Ristokin sanoo että "rakas lapsi jne.." vaikka sydämessään kantaa vihaa... Siksi epäilin Ristoa koska hän myös valehtelee samalla tavalla.

        Tottakai ihmispalvonta on myös olemassa. Mutta se on eri asia rakastaa lähimmäistä elävän uskon hedelmänä kuin palvoa ihmistä ilman elävää uskoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tottakai ihmispalvonta on myös olemassa. Mutta se on eri asia rakastaa lähimmäistä elävän uskon hedelmänä kuin palvoa ihmistä ilman elävää uskoa.

        Eli toisin sanoen tuleeko se jonkun saarnaajan kunniassa pitäminen uskon synnyttämästä rakkaudesta vai tuleeko se jostain muusta esimerkiksi siitä että hän on jotakin...lihan puolesta jne...eli korottaa Hengessä tai lihassa on eri asia. Ja se mikä tulee Hengestä tulee rakkauden jälkeen. Silloin se ei ole ihmispalvontaa vaan Hengen yhteys*"
        *en muista oikeaa sanaa.

        Enkä tällä viestillä puolusta nyt ketään. Henkiäkin on monia. Mistä niistä tietää ikinä mikä on mistäkin vaan sen tietää ainakin ettei valtakunta itseään vastaan nouse eli vihaako vai rakastaako joku syntiä*! Siitä tuntekaa eli eroittakkaa Henkiä.

        *Eli miksi joku sanoo että hän on Jumalasta syntynyt ja tahtoo synninluvallisuutta tuoda sisälle taivaaseen mm julki homoutta? Eli onko hän Jumalasta syntynyt?

        Ja joku sanoo että hän tuntee Kristuksen rakkauden ja vihaa lähimmäistänsä, tunteeko hän Kristuksen rakkauden silloin?

        Mutta ei oikea rakkaus anna sijaa synnille, koska synti on perkeleestä, mutta se on rakkautta kaikkeen totuuteen ja totuuden kautta kärsivällisyyteen pitkämielisyydessä kärsien toinen toistensa rikkomuksia anteeksi antavaisella mielellä mutta ei kuitenkaan että synti sijaa saisi kristittyjen sydämissä vaan että pitkämielisyyden kautta jokainen heikko rakkauden kautta viimein voitettaisiin totuuden palvelijoiksi Hengessä joka on Kristus kaiken totuuden siemen eli synnyttäjä. Mutta ei ne jotka syntiä tekevät Kristusta tunne. Mutta ne jotka tuntevat kärsivät rakkaudessa niitä jotka syntiä tekevät että hekin tulisivat tuntemaan totuuden ja rakkauden.

        Ei tuomion Hengellä poisleikaten vaan ainoastaan saarnaten totuuden muotoon katsomatta parannukseksi ja herätykseksi että jokainen synnintekijä kääntäisi itsensä pahoilta teiltänsä ja tekisi parannuksen ja ottaisi uskolla vastaan sen evankeliumin syntien anteeksi saamisesta. Että samaan aikaan olis totuus rakkauden kanssa, niin siitä tuntekaa Kristuksen Henkeä. Ettei yhdellä Hengellä ole kahta mieltä. Jos joku tulee tykönne ja hänellä on ainoastaan rakkaus mutta ei totuutta tai ainoastaan totuus mutta ei rakkautta niin katsokaa sitten ettette antaisi vietellä itseänne valheen Hengeltä sillä Kristuksen Henki on yksi ja ne ovat nämä totuus rakkauden kanssa josta te tunnette sen yhden Kristuksen Hengen. Ja kaikki muut Henget ne ovat perkeleen Henkiä taivaan alla ja eivät johdata viimein eli iankaikkisuudessa mihinkään autuuteen vaan kuolemaan. Sillä ei synninrakastajat peri iankaikkista elämää vaan Kristuksen ja Jumalan palvelijat!


    • Anonyymi

      Lauri ok vapaamuurari?

      Ohi vai upposi?

      • Mitähän tuokin tarkoittaa?


      • Nythän mä vasta hokasin ja kerron nyt: En ole hammaslääkäri, en ole oopperalaulaja enkä ole taidemaalari. Pliis ei sekoteta asioita.


      • Anonyymi
        lauri.lahtinen kirjoitti:

        Mitähän tuokin tarkoittaa?

        Älä esitä. Tiedät varsin hyvin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Älä esitä. Tiedät varsin hyvin.

        Turussa on siis ainakin ollut neljä Lauri Lahtista. Hammaslääkäri, Oopperalaulaja ja taiteilija eli taidemaalari. Joku heistä on saattanut olla listalla, mutta minä en ole kukaan heistä. Tulkoon tämä nyt selväksi. Minä olen eläkeläinen eli kapteeniluutnantti reservissä ollut, nyt en enää sitäkään, kun olen ahdeksankymppinen ukko.


      • Anonyymi
        lauri.lahtinen kirjoitti:

        Turussa on siis ainakin ollut neljä Lauri Lahtista. Hammaslääkäri, Oopperalaulaja ja taiteilija eli taidemaalari. Joku heistä on saattanut olla listalla, mutta minä en ole kukaan heistä. Tulkoon tämä nyt selväksi. Minä olen eläkeläinen eli kapteeniluutnantti reservissä ollut, nyt en enää sitäkään, kun olen ahdeksankymppinen ukko.

        Kiitos selvennyksestä


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1957
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1743
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1604
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1346
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1236
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1223
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe