Tässä kyläkoulujen viholliset

Anonyymi-ap

57

1096

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tietääpä ketä äänestää seuraavissa vaaleissa ja ketä ei.

      • Anonyymi

        Ei ainakaan 18 tomppelia


      • Anonyymi

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        🍑 ­­N­y­m­f­o­­m­­a­­a­­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17831314f

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Seuraavissa vaaleissa saamme toivottavasti äänestää kaupunginvaltuuston jäsenistä.
      Kuntaliitokseen johtaa jatkuva yli varojen eläminen. Otetaan taas lisää velkaa turhan koulun rakentamiseksi.

    • Anonyymi

      Kehitetään kuulemma Koskenkorvan kylää :-)

    • Anonyymi

      Minä näen tuossa listassa kunnan rahatilanteesta perillä olevien ihmisten nimiä.

      • Anonyymi

        Ei niin saa sanoa!!


    • Anonyymi

      Soriiiii

    • Anonyymi

      Onneksi kunnassa on ammattipätevä talousjohtaja. Näytöt on kovat.
      Valtuuston puheenjohtajakin on niin kova talousmies, ettei ikinä ole myynyt maata. Unohti vaan sanoa että kaikki mitä on, on perinyt.

    • Anonyymi

      Kyllä nyt isketään valtuuston puheenjohtajaa kun persuista ei siihen hommaan enää ketään löytynyt. Syy haetaan aina muista. Siis aina.
      Kaikilla valtuutetuilla on yksi ääni…

    • Anonyymi

      Aika hyvin pitää Akkanen ryhmäkuria omillensa...tuskin kukaan tohtii äänestää eri lailla, sais vähintään somessa huutia ja haukkumiset päälle.

      • Anonyymi

        Minä tiedän että PS-valtuutetut saa jokainen äänestää ihan miten itse parhaaksi näkee.
        Hienoa että PS-valtuutetut on kylien puolella.
        Ymmärrän että Sinua häiritsee jos joku on kanssasi eri mieltä, mutta sinunhan ei ole mikään pakko mennä lukemaan hänen mielipiteitään, jos et niitä halua.
        Ylemmässä kommentissa sanottiin valtuuston puheenjohtajaa iskettävän perussuomalaisten toimesta. Missä? Voitko kertoa missä?
        Kyllä valtuuston puheenjohtaja ainakin kokousvideon perusteella oli ainoa, jolla meni hermo kokouksessa. Ylimielinen ja välinpitämätön, sekä yritti vieläpä puuttua puheoikeuteen, vaikka puhuja pysyi asiassa.
        Kaikki pisteet perussuomalaisille, älkää antako periksi, kylät kiittää vaalipäivänä.


    • Anonyymi

      Persuvaltuutetut ovat siis sen kannalla, että kunnasta joudutaan pian irtisanomaan porukkaa pikkukoulujen takia. Lue vaikka seur kh kokouksen esityslista. Hiphei!
      Valtuuston pj ei hermostunut kokouksessa mielestäni millään tavalla. Ihmetteli aiheesta sitä miksi kokousta piti pitkittää asiaankuulumattomalla tekstillä. Tai tietysti tarkoitus oli ärsyttää keskustalaisia, eli oli silläkin heitolla tarkoitus, mutta ei kyseiseen päätökseen sinänsä liittyvää. Eli aivan turha heitto, mutta tosi perinteinen ja odotettava sen esittäjältä. Näillä sitä suosiota sitten kerätään.

    • Anonyymi

      Ilmajoesta on tullut maakunnan perussuomalaisimpia kuntia ja yllätys yllätys tasatahtia myös maakunnan talousongelmaisimpia kuntia. Vittuilemalla kun ei kuntataloutta hoideta.

      • Anonyymi

        Ei nuon saa sanoa!


    • Anonyymi

      Joo, noita 18 idi..ttia ei tule äänestää.

    • Anonyymi

      Ilmajoesta tulee perussuomalainen kunta, tai se on jo. Miksi? Siksi kun keskusta on vuosikaudet hoitanut kunnan taloutta ihan päin persettä.
      Ihmiset ei ole tyhmiä, siksi he äänestää perussuomalaisia.
      Katsoin kunnanhallituksen esityslistan, ei siellä ollut yhtäkään pykälää jossa irtisanottaisiin ketään, mutta monta pykälää jossa palkataan lisää.

    • Anonyymi

      Kyllä tuli kalliiksi tämä äänestys,eivät vissiin kuunnelleet hyvää alustusta asiasta.Liittämällä viisi koulua uuteen olisi tullut edes velan korot maksuun,tämä on sitä populismia,ollaan muka sydämellä pienten puolella,järjestä ei häivääkään.

    • Anonyymi

      Ja Persujen lähtölaskenta on jo alkanut,lukekaa lehdistä kuinka nyt kiemurrellaan kun olisikin se päivä kun pitää hihat kääriä.Ihme jos Kokoomus ottaa riskin ja ottaa Persut hallituskumppaniksi kun he ovat nyt jo riidoissa mahdollisten tulevien hallituspuolueiden kanssa.Persut on oppositiopuolue hyvin pian uudelleen joka tapauksessa,siellä he ovatkin parhaimmillaan kun saa vaan olla eri mieltä kaikesta.

    • Anonyymi

      Voi luoja kun jengi sekasin tääl palstal🤣🤣🤣 Persut sitä Persut tätä !!pitkästä aikaa eksyin foorumil ja totesin taas30v ja mikään ei urpolandias ole muuttunut!!kuoleva ahdasmielinen,perähikiä,jota ei ole kehitetty,mitenkään!no pian keskustakin,kuolee kun Pakkoliitos, kuningas seinäjokeen! T:ylpeä nykyinen lahtelainen !!!l

    • Anonyymi

      Miten säästetään henkilöstömenoissa 1,5 miljoonaa 2023-2025 jos ei irtisanota ketään? Lomautuksilla, mutta niiden pitää olla aika massiiviset. Onnea Ilmajoki ja ilmajokiset (koulu)palveluiden käyttäjät.

      • Anonyymi

        Lomautus on välttämätön toimi.


    • Anonyymi

      Lomautukset on oikein hyvä vaihtoehto. Opettajat voi lomauttaa kesän ajaksi ja kunta on muutenkin kiinni heinäkuun, joten ei haittaa vaikka lomauttaisi loputkin.
      Eihän se ole tasapuolista että siivoojat ja koulujen keittäjät lomautetaan mutta opettajat saa täyttä palkkaa.
      1,5 miljoonaa ei riitä mihinkään. Säästötavoite tulee olla 3- miljoonaa.
      Valtionapu ei voi olla jatkossa tällä tasolla, sen pitäisi jokaisen ymmärtää.
      Luokkakokoja voi ihan helposti nostaa, ottakaa mallia Seinäjoelta.
      Koulunkäyntiohjaajia on 80 ja niistä määräaikaisia 40.
      Eli työnantaja on jo lähtökohtaisesti todennut että 40 ei ole jatkuvaa tarvetta.

    • Anonyymi

      Jos opettajat voisi lomauttaa kesän ajaksi niin se varmaan olisi jo jossain päin Suomea tehty. Ottakaa ny faktat selville ennen kuin ehdotatte.

    • Anonyymi

      Seitsemän pohjalaiskuntaa lomauttaa opettajia tänä syksynä. Koko maassa lomauttavia kuntia on OAJ:n keräämien tietojen mukaan parisenkymmentä, joten suhteessa koko maahan pohjalaiskunnat korostuvat.

      Perhossa lomautus on jopa kahden viikon mittainen. Kaikki vakituiset työntekijät ovat lomautettuina neljä päivää ennen koulujen alkua, ja muut päivät porrastetaan syksyyn.

      Karijoella opettajat lomautetaan syksyllä kaikkiaan kuudeksi päiväksi. Näistä yksi on lukuvuoden alkuun sijoittuva suunnittelupäivä, muut ripotellaan pitkin syksyä. Opettajat olivat jo keväällä yhden päivän lomautettuina.

      Isojoella ja Ähtärissä opettajien lomautus on viiden päivän mittainen. Näistä kolme päivää sijoittuu lukuvuoden alkuun niin, että opettajien kaikki suunnittelupäivät peruuntuvat.

      Opettajien lomauttaminen on laillista.
      https://www.ktlehti.fi/2013/4/opettajien-lomauttaminen-ei-lainvastaista

    • Anonyymi

      Eli olin oikeassa , opettajia ei voi kesällä lomauttaa. Kannattaa lukea tarkasti mitä kirjoitetaan. Joku ehdotti opettajien lomauttamista kesällä. Se ei ole mahdollista.

      • Anonyymi

        Voi lomauttaa myös kesällä. Suunnittelupäivien ajaksi.
        Nyt kuntaan olette palkkaamassa rehtorin pätevyyden omaava henkilöä opetuspäälliköksi.
        Ammattitaidoton sivistysjohtaja tarvitsee apua. Ehdotan myös pätevän talousjohtajan palkkaamista jos aiotte sada talouden hallintaan. Se nimittäin on teillä syöksykierteessä, vapaassa pudotuksessa ja tilanne on paljon pahempi, kuin annatte julkisuuteen ymmärtää.
        On täysin selvää että myös johtoryhmä kannatta lomauttaa, koska sieltä tulee säästöä potenssiin siivoojien lomautuksiin verrattuna.


    • Anonyymi

      Ja nyt persut on heti lomauttamassa opettajia… vaaliohjelmassa lukee että opettajille on taattava työrauha. Siinähän sitä rauhaa saa kun on vähän lomautettuna. Miten mahtaa muut persujen kouluteesit toteutua lomautusten myötä?
      Jottei nyt vain osuisi omaan nilkkaan

      • Anonyymi

        Opettajien lomautuksilla saadaan opettajapula aikaan? Avoinna olevia paikkoja ei saada täytettyä ja muutkin hakeutuvat muualle. Imagohaitta myös kunnalle taas muiden hullutusten lisäksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Opettajien lomautuksilla saadaan opettajapula aikaan? Avoinna olevia paikkoja ei saada täytettyä ja muutkin hakeutuvat muualle. Imagohaitta myös kunnalle taas muiden hullutusten lisäksi.

        Ilmajoella ei ole varaa imagopolitiikkaan. Jätetään se kokoomukselle.


    • Anonyymi

      Järjestely on erittäin helppoa. Ilmajoella on niin pienet luokkakoot, että yksi opettaja yhdessä ylisuuren avustajajoukkion kanssa pystyy hoitamaan viikon kahta luokkaa tai ripotellen päivä viikkoon. Miljoonasäästöt on saatavissa jo pelkillä lomautuksilla.
      Johtoryhmäläiset voitte helposti lomauttaa kesän aikana ainakin kuukaudeksi.
      Tosiasiassa he ovat niin vähätöisiä, että suuria ongelmia ei tule.
      Suosittelen erityisesti myös koulutusta hallintojohtajalle, sivistysjohtajalle ja varhaiskasvatusjohtajalle. Teknisen johtajan on enää turha opiskella, antaisin potkut ja ostaisin palvelut muualta.
      Kaavoituspuolen voisi hyvin ulkoistaa kokonaan.
      Kiinteistöhuoltoa teillä ei ilmeisesti ole lainkaan, kun olette päästäneet lähes kaikki rakennuksenne rapistumaan. Yksityistieavustukset pois, Rengonharju ja ooppera avustukset puoleen.
      Aloittaisin kuntaliitosneuvottelut välittömästi ja kilpailuttaisin Kurikan ja Seinäjoen väliltä.
      Porkkanarahat menetitte jo ylpeytenne vuoksi, tulevaisuus on joka tapauksessa selvä. Näillä toimilla voitte hieman hidastaa kehitystä, mutta edessä se on noin 5-vuoden sisään.

      • Anonyymi

        Hahahaha monelta menee valtuutetun paikka. Tosiasiassa ehkä viisi eniten ääniä saaneella voisi olla mahdollisuus päästä Seinäjoen valtuustoon. Kyläpoliitikot tippuisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hahahaha monelta menee valtuutetun paikka. Tosiasiassa ehkä viisi eniten ääniä saaneella voisi olla mahdollisuus päästä Seinäjoen valtuustoon. Kyläpoliitikot tippuisi.

        Siispä kuntaliitos Kurikan kanssa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hahahaha monelta menee valtuutetun paikka. Tosiasiassa ehkä viisi eniten ääniä saaneella voisi olla mahdollisuus päästä Seinäjoen valtuustoon. Kyläpoliitikot tippuisi.

        Siis haitallisimmat valtuutetut seinäjokisten kiusaksi! Hahaa! Sinne massaan ne uppoais, olisivat vähemmän haitaksi siellä.


    • Anonyymi

      Kurikkalaisena voin sanoa, että ei kiinnosta liitos Ilmajoen kanssa yhtään. Ei tule tapahtumaan, meillä on omien edellisten liitosten kanssa tekemistä ihan tarpeeksi. Eikä tuollaista änkkäämistä kukaan kaipaa mitä ilmajoella yksi harrastaa.

      • Anonyymi

        Kukaan ei kaipaa Rantoa,


      • Anonyymi

        Eikä kurikkalaisten verovaroja kaivata tappiota joka vuosi tuottavien Musiikkijuhlien tekohengitykseen.


    • Anonyymi

      Lauantaiset koulupäivät pois ja muutamana perjantaina, tai vaikka kaikki perjantait koulut kiinni. Saa oppilaat ja opettajat palautua ja kunta säästää 👍🏻

      • Anonyymi

        Jaa, luulisin, jotta perusopetuslaki määrää jotku vähimmäistunnit opetukseen. Toki persut hallituksessa voi nyt vaatia tuntien vähentämistä, sillä tavalla opetuksen taso ja tavoitteet jää persuille riittäviksi. Vai meinaatko, että perjantain tunnit tehdään alkuviikosta pidentämällä päiviä ? Pitää sitte laittaa voikkuleipää ja maitopullo kersoolle iltapäiväksi evääksi. Lauantain koulupäivillä saadaan esim joululomaa pidennettyä.


    • Anonyymi

      Mistä otetaan miljoonat Koskenkorvan uuden koulun rakentamiseen, jos jo kyläkoulukin tulee kuulemma liian kalliiksi.

      • Anonyymi

        Samat ihmiset, jotka ovat ajaneet kunnan konkurssin partaalle, ajavat liian isoa ja kallista koulua Koskenkorvalle.
        Miten he voisivat korjata kunnan talouden, kun he ovat sen surkeaan jamaan saattaneet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samat ihmiset, jotka ovat ajaneet kunnan konkurssin partaalle, ajavat liian isoa ja kallista koulua Koskenkorvalle.
        Miten he voisivat korjata kunnan talouden, kun he ovat sen surkeaan jamaan saattaneet.

        PS kaikkien järkevien säästöjen ja tehostamisen halvaannuttaja


    • Anonyymi

      Teidän kunnassa ei ilmeisesti ole tarkastuslautakuntaakaan valvomassa?

      • Anonyymi

        On se nimetty, mutta se ei uskalla puuttua mihinkään jottei vaan kukaan loukkaantuisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On se nimetty, mutta se ei uskalla puuttua mihinkään jottei vaan kukaan loukkaantuisi.

        Ei saanut edellinenkään tarkastuslautakunta velkaantumista kuriin. Ei sen tehtävä olekaan se, että se kertoo valtuustolle jokaisesta päätöksestä oliko hyvä vai ei.


    • Anonyymi

      Sillä uudella koululla on nimenomaan tarkoitus saada aikaa säästöjä, koska pienet ja väistötiloissa olevat koulut maksavat niin paljon ettei se tilanne ole kestävä, Tämä on vaikea asia päättäjille, jotka eivät varmaan ole tutustuneet tarpeeksi siihen, mihin kunnan rahat nyt soten jälkeen menevät.
      Se on tietysti vaikea ymmärtää, että ensin pitää tehdä investointi että voidaan säästää. Näin se kuitenkin vain on.
      Esim: väistötilat korvalla maksavat nyt maltaita per kk, ja sitten kun niiden neuvoteltu hinta viidelle vuodelle loppuu niin sitten ne vasta maksaakin.

    • Anonyymi

      Juuri näin! Mutta tämä on liian vaikeaa ymmärtää edes ääniharaviemme yhteenlasketulla älykkyysosamäärällä.

      • Anonyymi

        Mensalla oli vuosikokous Sorsanpesällä lauantaina. Ei näkynyt ketään ryhmä 17-valtuutettua.


    • Anonyymi

      Nopankylän ja Luoman oppilaat ei ole väistössä, vaikka osa valtuutetuista aikanaan olisikin halunnut siirtää heidät Västilään, jossa oli sisäilma pilaantunut. Tosi vastullista.
      Uusi koulu rakentuu ihan yhtä nopeaa tällä päätöksellä, kuin pohjaesitykselläkin, eli ne "talousihmiset" jotka toisten älykkyys osamärää arvostelee, voivat nyt joutua häpeämään.
      Lähdesmäen esitys olisi tuonut eniten säästöjä ja uusi koulu olisi olut vielä nopeammin valmis "säästämään".

      • Anonyymi

        Näin on! Talousihmiset taisi olla nyt niitä, joilla on tolkku matkassa mukana.
        Ilmajoen kunnan tilinpäätökset on vuodesta toiseen alijäämäisiä, mutta mitään ei sen eteen tehdä. Sitten keksitään ihan huuhaa juttu että kunta velkaantuisi kyläkoulujen takia. Luoma ja Noppa eivät ole väistössä, kyllä ne parakkikulut tulee jostain muualta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on! Talousihmiset taisi olla nyt niitä, joilla on tolkku matkassa mukana.
        Ilmajoen kunnan tilinpäätökset on vuodesta toiseen alijäämäisiä, mutta mitään ei sen eteen tehdä. Sitten keksitään ihan huuhaa juttu että kunta velkaantuisi kyläkoulujen takia. Luoma ja Noppa eivät ole väistössä, kyllä ne parakkikulut tulee jostain muualta.

        Joo, ei ole Noppa ja Luoma väistössä.
        Noiden kahden koulun oppilaat mahtuisivat silti heittämällä vaikka heti korvan ja västilän kouluihin. Säästöä tulisi heti ainakin 3 opettajan palkan verran, vaikka siis siirrettäisiin kaksi opettajaa näihin isompiin kouluihin oppilaiden mukana.
        Kiinteistöt saadaan myydyksi kyllä alle vuodessa, eivät jää rasitteeksi kunnalle.


    • Anonyymi

      Kepu pettää kyläläiset

    • Anonyymi

      Sehän H ehdotti että korvan koulusta tehdään kolmiopettajainen. 80-90 oppilasta ja sitten olisi 3 yhdysluokkaa. Kuulemma about 20 oppilasta per luokka.
      Ei mitään käryä siitä, mitä nykyinen koulu on.
      Ja kannattaisi lukea vähän lakia ja asetuksia myös ennen kuin tuollaisia huutelee. Joku saattaa luulla että on hyvä ja laillinen ehdotus.

      • Anonyymi

        Koskenkorvalla on 65 oppilasta, ei 80-90
        Henkilökuntaa ainakin riittää.

        Opettajat

        Irma Petäjävirta (koulunjohtaja, 5. lk)
        Anne Övermark (esiopetus)
        Maarit Sipilä (1. lk)
        Jutta Nykänen (2. lk)
        Mari Säntti (3.-4. lk)
        Juha Harju (6. lk)
        Johanna Mäki-Jyllilä (erityisopetus)

        Koulunkäynninohjaajat

        Raija Haapala
        Minna Koivuniemi
        Helena Lahti-Röyskö
        Ulla Mäki
        Irene Seppälä

        Muu henkilökunta

        Matti Rintamäki (kiinteistönhoitaja)
        Tarja Hirsimäki (keittäjä)
        Soile Männistö (siivooja)
        Terveydenhoitaja Jenni Yli-Salmi, p. 044 7902 488
        Tiina Alanen (kuraattori)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koskenkorvalla on 65 oppilasta, ei 80-90
        Henkilökuntaa ainakin riittää.

        Opettajat

        Irma Petäjävirta (koulunjohtaja, 5. lk)
        Anne Övermark (esiopetus)
        Maarit Sipilä (1. lk)
        Jutta Nykänen (2. lk)
        Mari Säntti (3.-4. lk)
        Juha Harju (6. lk)
        Johanna Mäki-Jyllilä (erityisopetus)

        Koulunkäynninohjaajat

        Raija Haapala
        Minna Koivuniemi
        Helena Lahti-Röyskö
        Ulla Mäki
        Irene Seppälä

        Muu henkilökunta

        Matti Rintamäki (kiinteistönhoitaja)
        Tarja Hirsimäki (keittäjä)
        Soile Männistö (siivooja)
        Terveydenhoitaja Jenni Yli-Salmi, p. 044 7902 488
        Tiina Alanen (kuraattori)

        Tarkoitin tulevaa lukuvuotta, kuten varmaan Hannukin. Siinä ei mitään säästetä että sieltä nyt heitetään porukkaa pihalle, sopparit jatkuu kesään.
        Eikä niitä luokkia kesken lukuvuoden voi yhdistää!


    • Anonyymi

      Joko Koskenkorvalle on noussut uusi koulu?
      Ajattelin tehdä valituksen kaavasta, jotta asia pitkittyy.

    • Anonyymi

      Joo. Se on huhtikuus päätetty rakentaa ja nyt se on toki jo tehty ja valmis.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1315
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      58
      880
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe