Mitä mieltä olette itsekseen puhuvista ihmisistä?

Minua on aina pelottanut itsekseen puhuvat ihmiset koska mielestäni se on selvä mielisairauden merkki. Itsekseen puhuminen on lisääntynyt selvästi, mutta yleensä helpotuksen tuo se, että huomaa itsekseen puhuvalla olevan korvanapit ja hän luultavasti puhuu puhelimessa.

Oliko ennen älypuhelimia selityksenä se, että puhui Jumalan kanssa. Mitä mieltä olette, onko Jumalalle puhuminen hyvä ”selitys” vai onko itsekseen olemattomalle mielikuvitusolennolle puhuva mielisairas? Onko eroa sillä, puhuuko Jumalalle vai vesihanalle? Pystyykö sitä erottamaan päälle päin?

Itse en pysty tekemään eroa siinä, puhuuko ihminen Jumalalle vai vesihanalle. Minusta molemmat ovat samanlaisia sekopäitä.

55

629

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mielessään hautovia - karttaa ja pitää pelätä

    • Anonyymi

      Ajattelu on siis vaarallista, etenkin ääneen ajattelu 🤔😇

      • Anonyymi

        Tuskinpa ääneen rukoileva hihhuli ajattelee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuskinpa ääneen rukoileva hihhuli ajattelee.

        Omaa uskoaan ei piä höpötyksin pitää yllä muille nahtävillä.

        VAAN USKONSA PITÄÄ TEOILLAAN TOTEUTTAA VAIKKA LESKEN ROVON TYYLEIN


    • Anonyymi

      ATEISMISSA PUDOTAAN TYHJÄN PÄÄLLE
      - JA SITÄ VIELÄ MUILTAKIN VAATIVAT

      • Anonyymi

        SINULLA ON TYHJÄ PÄÄ
        - JA VAADIT SAMAA MUILTA


      • Anonyymi

        Uskovaisuus se vastaa tyhjän päällä olemista onkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        SINULLA ON TYHJÄ PÄÄ
        - JA VAADIT SAMAA MUILTA

        Tännnän oli ylellä oopperalaulajan haastattelu surusta. Hänen poikansa kuoli nuorena aikuisena onnettomuudessa, oli juuri valmistunut sairaanhoitajaksi. Hänen oopperalaulajaäitinsä erosi kirkosta. Ei nähnyt syytä uskoa jumalaan, joka tuollaista sallii. Looginen ratkaisu. Vaikka jotkut tyhjäpääuskovaiset kääntyvät yhä enemmän olemattoman jumalansa puoulleen, kun jotain käsittämättömän epäreilua, epäoikeudenmukaista, kuten lapsen kuolema tapahtuu, kaikkitietävän jumalan sen salliessa.


      • Anonyymi

        Ääh, et tietänyt ateismia vielä:" Ei alussa ollut tyhjyyttäkään"; Kaikki tilavuuskin on luotu, vähän samoin kuin kirjaimille paperinsa, tai muistit koneessamme...
        Kauhu tulee olemattomuuteen Isänä uskoville, siitä, että tilavuus pienenee kohden olemattomuutta, kun joku ateisti hetken sitä tuskaa kuolleessaan kokee... Mutta, en onko se mikään "Helvetti" tms - ei ehkä ole.
        Kaikki Raamatussa mainitut uskonnot ovat sallittuja:
        "Jumalattomuus(Ateismi), Saastainen Henki(Sekulaarisuus) ja parasta kai1kille - Pyhyys ja Vanhurskaus - niihin kypsyneille...


    • Anonyymi

      Ihmiset puhuvat itselleen säännöllisesti. Joko ääneen tai ajatuksissa. Tämä voi tapahtua ideoita mietittäessä, päätöksistä pohdittaessa tai kun tarvitaan piristävää keskustelua. Jotkut ihmiset ajattelevat, että itsepuhuminen luo heidän ympärilleen "läsnäolon", joka saa heidät tuntemaan olonsa paremmaksi. Tämä voi auttaa yksinäisyyteen.

      Mutta joskus, kun ihmiset puhuvat itselleen arvaamattomalla tai mutisevalla tavalla, se voi viitata mielenterveyshäiriöön. Tämäntyyppinen ääneen puhuminen voi olla varhainen merkki skitsofreniasta , joka voi pahentua, jos sitä ei hoideta.
      Oma vaimoni puhuu humalassa itsekseen koko ajan ja hän on skitsofreenikko.


      Miksi ihmiset puhuvat itselleen
      On yleisempää, että ihmiset puhuvat itselleen kuin eivät. Erään tutkimuksen mukaan 96 % aikuisista sanoo käyvänsä sisäistä vuoropuhelua. Vaikka ääneen puhuminen on harvinaisempaa, 25 % aikuisista sanoo tekevänsä niin.

      Monet ihmiset puhuvat itsekseen arkitilanteissa. Itsellesi ääneen julkisesti puhumiseen liittyy leimautumista, mutta sen tekeminen voi auttaa sinua ymmärtämään ympäröivää maailmaa. Kun puhut itsellesi, otat tarkoituksella ympäristösi huomioon.

      Sisäinen dialogi kuulostaa yleensä samalla tavalla kuin puhuisit muille. Tällainen itsepuhuminen voi tapahtua hiljaa pään sisällä tai puhua ääneen. Joka tapauksessa se on passiivista toimintaa – vain omien ajatustesi kuuntelemista.

      Toisenlainen sisäinen itsepuhuminen tapahtuu, kun keskustelet jostain itsesi kanssa – et vain kuuntelemalla ajatuksiasi. Jotkut ihmiset tuntevat sisäisen dialoginsa tulevan tietystä paikasta heidän kehossaan. Tämä voi olla heidän rinnassaan tai tietyissä pään osissa.

      Itsepuhuminen ja mielenterveys
      Kun ihmiset puhuvat itselleen, he saattavat selvittää ongelmia mielessään ja puhua ne ääneen. Tämä tunnetaan myös "itseselivänä". Ääneen puhuminen auttaa ihmisiä käsittelemään ajatuksiaan.

      Tämä on terve ongelmanratkaisutaktiikka. On tehty tutkimuksia, jotka osoittavat, että kun ihmiset puhuvat läpi, mitä he ovat juuri kokeneet, he todennäköisemmin oppivat siitä ja ymmärtävät sen. ‌

      • Anonyymi

        Näin se vain ON


    • Anonyymi

      >> KAIKEN TEORIA Katse Kaikkeuteen YouTube


      No johannyt jotakin ja kaikki toimii prikulleen ja henki vielä lisäksi lihassamme.

    • Anonyymi

      TV 1 lähttää Jumalan palveluksia myös muista maista kuin Suomesta.
      Loistavaa toimintaa. Huomatkaa kaikki ateistit.

      Suuri vajakkilauma on koossa useissa maissa ja kirkon sisällä.
      Voitte päätellä olevanne ylivertaisia ja viisaita.

      • Anonyymi

        Sekös tyhjäpiä ANARKISTIA RISO


      • Anonyymi

        Niin vähän on katsojia ja kuuntelijoita että radiossa on jo vähennetty hartausohjelmia. Hyvä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Holy_Roller. Huomiotani herättää kirjoituksiesi tyhjänpäiväisyys. Pelkkää toisarvoisten asioiden jauhamista. Luulojesi perustelematon saarnaaminen, helppoheikkimäisesti herjoja heitellen.Mutta ei se mitään, olethan ateisti, joten ymmärrämme, tosin osaa ottaen.

      • Hienosti kirjoitettu 11181991081717199 anonyymi


    • Anonyymi

      Ero on siinä, että jumalalle puhuminen on kasvatuksen tulos, vesihanan kanssa keskustelu on sisäsyntyistä, eikä ole varmaan ainoa oire.

      • Itse en kyllä koskaan ole keskustellut Jumalan kanssa, vaikka lapsuuteni vietin herätyslahkossa.


    • kun olin lapsi äitini sanoi saavansa viestejä ja kirjoitti niitä papereille. En ymmärtänyt kuin että hän oli mielisairas. Vihasin sitä että hän kuuli jotain ääniä, en voinut sietää.
      Mutta en sitä ajatellut enimmäkseen kun en ymmärt mit ( muistan vain yhd tilanteen kun pysäytti kadulla jonkun pyysi paperia että voisi kirjoit ylös kuulemansa lauseen, mutta olin ylev mielinen ja pysäytetty oli hyvin myönteinen ja etsi paperia, kunnioittava. En antanut mit arvoa äänille joita ei ollut olemassa. Ymmärsin vain että hän oli mielisairas. Kukaan sukulainen ei ymmärtänyt muuta.
      Joskus v 90 91 kun kuuntelin radiota, Radio Cityä aloin kuulla että dj t tiesivät jotain yksityisasioistani. Nyt osaan selittää tiedän ilmiön syyn paremmin.
      Unen aikana sieluilla on yhteys, mahdollisesti, johtui jostain syystä että he alkoivat puhua sanoja, lauseita jotka yhdistin yksityiselämäni tapahtumiin.

      Eilen tapahtui selkeästi eikä siitä kukaan välittänyt.. En välittänyt en yllättynyt
      olin sellainen hieman "psykopaattinen" arjalainen lancasteri blondi ketkä ovat? sellaisia jotka ei paljo a hätkähdä , joilla ei ole voimakkaat tunteet joilla reagoida
      ( ajattelin eilenkin asiaan vaikuttanee että elämme molemmat selibaatissa,
      uskovan kanssa jonka luona majottuneena, hänkään ei pelästy onko olemassa jotain henkiä tai tietoisuutta intiimielämästä. ( lisään että sen takia jotkut monet ihmiset eivät kestä että jotain henkiä olisi mutta en usko että onkaan mitään henkiä jotka näkisivät mitään kenenkään ("Petipuuhia" )
      Kysymys siitä' että aina kun menen TikTok Liveen Liveä pitävä henkilö sanoo v ttu sanan kohta. Kun aloin katsella Tiktokkia, sohvalla illalla, kerroin siitä ilmiöstä.. ja hän kuuli kohta ( se oli aika ihmeellistä.. Vähän kuin joku olisi kuullut niiden kiduttaja henkien äänen jotka voivat puhua, lausua lauseita tyhjästä ilmasta ihmisen päähän niin että ei voi todistaa sitä, ei kertoa kenellekään

      hän kuuli sen ilmiön, monta kertaa,. aina kun siirryin seuraavaan Liveen hetken päästä aina kuului vttu , hän itse havainnoi sen ja nauroi. Kun hän on hyvin uskonnollinen, henkinen ei hän mystiikkaa ihmetellyt.
      Kerroin että se liittyy kai siihen että edellisessä elämässä ( jo jouduin ahdistelluksi)
      ( muistutin myös häntä että OLEN neitsyt, ja elänyt n30 v totaalisesti selibaatissa )
      jouduin edellisessä elämässä raiskatuksi, v 1932. Kerroin, että sitten Amerikassa , jonne matkustin ( 6 ksi vuodeksi ) ( sitä en ehtinyt kertoa että 6 ksi v ksi..
      mutta että siellä oli nälkä, asunnottomuus, rahattomuus ja olen arvellut olin ( ehkä ) se tyttö jolla kolme isoa paisetta kaulassa ja tuskan ilme kun hädässä mennyt Arcadekortti kuvaan. Jouduin sitten selittämään minkälainen on Arcadekortti.. 4 kertaa 4 cm, naisilla aina ylä ja alapää peitetty, ( aivan eri asia akuin erottinen kortti ne ovat aivan hivreitä ei voi katsoa ) arcadekortti oli aina siisti, korkea tasoisempi kuin erotic card, ( jota ei kannata katsoa koska se on eroottinen ja sitä kautta jos tuntee jotain eroottista energiaa voi henget jotka ovat alhaisessa eroottisessa energiassa saada otteen ( siten skitsofrenia syntyy ) ( että "yhtyy"jonkin alhaisen seks energian itsaeään alhaisemman ihmisen, sielun energiaan
      ( ihmisten pahuus ( tai kyvyttömyys ) että he antavat heidän kiduttaa uhriaan jos he tahtovat pysyä hänen sielun yhteydessä tms väittävät, että on kuin he

      juur ajaattelin tänne kävellessä että ei voi yhdistää "heitä jotka esiintyneet Arcadekorttikuvassa " he eivä tole samanlaisia,
      vain sielu on yhdistävä jos on sieluna samalla aaltopituudella, ei teot ja tapahtumat mutta se ilmiö että he sanovat v ttu ( naisen genitaali) liittyy kai johonkin että ne sielut pyrkivät yhdistämään aina vain siihen että ollut jossain puolialastonkuvassa tai sen jälkeen vielä pahempaa sodan sytyttyä, kun olin Warsowassa vdsta 33 alkaen, ne alhaisten naisten sielut, vielä alhaisempien.. kuin tyhmyyden tehnyt tyttö tuomariperheestä, "aristokraatti<"perheestä Wienin
      ( eilen juur tul mieleen.. entä jos he kaikki olivat neitsyitä jotka saatiin Arcadekortti kuvaan huijattua?? Silloin oli suuri paine siinä... Se on yksi henkinen ilmiö..
      Mystillinen missä tuntee muiden sielujen vaikutuksen. Koin sen kun eteen tuli että 5 naista näyttivät vulvansa ( asiallisesti ) näyttääkseen miten erilaisia alapäitä naisilla on. Tuntui mieletön kiusaus!!!! katsoa ne kuvat. Mutta tiesin yksityisyyttä ei ole en missään tapauksessa voi katsoa ( silti tuntui) Sama oli se "Nuorten kuolin video" missä ajoivat autolla tieltä ja videokamera kuvasi ilmeisesti heidän kasvoja siinä oli MIELETÖN kollektiivinen paine kiusaus katsoa. Silloinkin tiesin että en voi. Edellisessä elämässä en ehkä tiennyt, jos tuli sellainen paine että tahdottiin nähdä vähissä vaatteissa. tms. ?

    • v 90, 91 olin tyttö joka uskoin rakkauteen ja ajattelin rakkauden olevan tärkein asia,
      ja kaipasin rakkautta niinkuin ruokaa tai vettä tai unta tarvitsee. Mutta en ollut kaunis, oli länkisääret ja liian lyhyt selkä ( kuten siinä arcadekort kuvassakin ) sen n'ähdessä ajattelin vaan että ruma.. rinnat roikkui liian alhaalla sillä tytöllä. Ruma kun liian lyhytselkä. En tiedä olinko hän, voi olla että en ollut. ( niistä Arcadekorteista joita oli näkyvillä se oli ainoa joka olisin voinut olla, sen kyllä näen 99% niistä naisista, tai ylipäänsä 1900 luvun naisista , tytöistä en takuuvarmasti ollut, sen voi nähdä. Kun olen tutkinut aiempia elämää kauan, oppinut, ulkonäkö pysyy suunnilleen, melko tai täysin samanlaisena. (Valokuviaon elokuvaesiintyjistä, laulajista yms. Niin olin niin ruma että en löytänyt poikaystävää. Mutta tajusin jossain vaiheessa n 17 vna ehkä, 18 ( hirveän kärsimyksen tuskien masennuksen ( olin aivan pöljä nuori ( en kovin älykäs ) Olisin vain tahtonut olla kaunis..
      Interreilillä piirsin hyvin kauniin tytön jolla oli hiuksia paljon ja elämänvoima jota taiteessa voi kuvastaa hiuksissa
      kuulakärkikynällä sen näköinen tyttö olisin tahtonut olla suurisilmäinen..
      Otsassa oli kolmas silmä ja korvassa roikkui ristikö se oli ( nuori ei pelkää jos se oli pääkallo ?? nyt kyllä pelkään jos oli että toivottavasti risti en muista.
      Aina kun otin kuvan niitä oli harvoja koska olin köyhä
      kuvan teettäminen maksoi paljon
      filmi kameraan oli kallis
      Ratsastusleirillä otin vain poneist a kuvia
      olin raivona kun ratskoulun johtajan tytär otti minusta kerran luvattani kuvan
      mutta myöhemmin kiva että on jokin kuva
      en ollut sellaisten suuruuksien kanssa tekemisissä kuin rats koul johtajan tytär se oli outoa että hän otti kameran minulta pihalla ja kuvasi
      ja olin myös yhdessä kuvassa missä pitelin "rakasta" lempiponiani jaleirin hoitoponiani Trollia
      ja siinä kuvassa sen pippeli sattumalta roikkui pitkänä ( se oli juuri virtsannut ) ( en huomannut sitä ( se oli juuri sitä vainoa, että yritettiin yhdistää johonkin siveettömään, (mutta en kyllä ymmärtänyt mitään siveetöntä ruunaponin roikkuvassa elimessä kun se virtsaa. Kuva oli vain vähän kelvoton.
      Olin vasta 11 myöhemmin vi9elä vähemmän esiinnyin kuvissa kun tajusin olevani ruma
      ja aina kun joku kuva oli otettu näytin Aivan hirveältä tajusin olevani todella ruma
      Vasta v 07? tuttava oli hankkinut digitaalikameran ja otti lukemattoman määrän kuvia niin näin että en ollutkaan NIIN ruma kuin olin siihen asti luullut valokuvien takia jotka joku paha henki sai aina hetkellä jolla näytin aivan kaamealta.
      ( Ne voivat vaikutta koordinaatioon ym ) Jos jotain pahaa tapahtuu, onnettomuuksia tms ne aina ovat pahojen henkien vaikuttamia.
      Oli tahallista että ponin sukupuolielin oli näkyvillä kuvassa ( minun tietämättä tai kaverinikaan luultavasti joka kuvan otti ) tai muu kuvien epäonnistuminen.
      Niin.. sekin ON ilmiö.. Kuvissa VOI näyttää ihan possulta tai sitten voi näyttää kuten Kata Kärkkäisen uudesta kirjast a eilen katselin että hän oli NIIN pieni lapsi ( kuten minäkin ) ihan uskomatonta että muuttui niin tyylikkääksi.
      Prisman kirjahyllyistä selasin sen kirjan koska se käsitteli näitä miettimiäni asioita joita pitäisi käsitellä. ( vanhoissa valokuvissa on paljon sitä että että jonkin hevosen mahan alta pilkistää puu joka voisi näyttää siveettömältä tms )
      n kyll' siedä sitä tuli tässä mieleen Pidän siit' että olisi kuten 40 ,50luvulla esim ruoka-asetelmat alkeellisia valokuvissa eikä täydellisiä kuten nykyään todella
      ei ole oikein että ihmiset olisivat kehittyneet tekemään mit täydell kaunist a samanaikaisesti sieluni tuhoten, tunne elämän kaiken.
      Ymmärsin muutoinkin mutta valokuvienkin takia että olin ruma enkä löytänyt poikaystävää mutta mikä jäi kesken että tajusin neitsyyden olevan arvokasta j a tahdoinkin säilyttää sen ( siis tahdoin odottaa sitä todella oikeaa ainoa aoikeaa suurta todella suurta rakkautta yksinkertaisesti. Enkä muun kanssa olisikaan voinut edes mitään tehdä. Mutta olin typerä nuori, enkä tiennyt edes sitä, niin ensi ihastuksen kanssa vuoteella annoin jossain määrin kähmiä itseäni, en tiennyt miltä se tuntuu, mutta se ei tuntunut hyvältä. ( en sukupuolielimiin antanut koskea
      ennenkuin 25 vuotiaana mutta sekään ei tuntunut hyvältä lainkaan ( en tuntenut MITÄÄN ) kun koski ( ajattelin että olin liian vanha olemaan kokematon 25 vuotiaana Mutta totuus on että täysin arvotonta kokea mitään fyysistä ,
      kannattaa kyllä odottaa sitä oikeaa olen varma siitä. ( hänkin sanoi niin kilttinä pyhänä ihmisenä joka kiltisti kähmi että kokisin jotain sanoi että tunnet varmasti sitten kun löydät sen oikean ( kun sanoin että hyvä tietää että en tunne yhtään mitään ) Mutta niille jotka tuntevat jotain sanoisin jos voisin auttaa että ei kannata

      • Anonyymi

        Mistä sait päähäsi, että olet "ruma nainen", etkö tiedä, että "Kaikki naiset ovat kauniita", vaikka kaikki naiset eivät ole pälliltään tai kropaltaan liian tarkasti syynättyänä ole se "bimbo, kissainen ja missi"... Jos jollakulla olisi ruumiillinen sairaus, hön on kaunis silti, koska ei sekään sairaus ollut todennäköisesti "omaa syytänsä"...


      • Anonyymi

        Kun pääsin murrosiästä ja tulin uskoon, en ole sen jälkeen rumaa naista nähnytkään. Näen nuo maailman silmissä rumat naiset Jumalan luomina yksilöllisinä taideteoksina. Jumala loi meidät kaikki rakkaiksi lapsikseen, mutta meidän on koetettava löytää elämällemme annettu tarkoitus. Rukoilen, että sinäkin rakas sisareni löydät sinulle varatun, pienen tai suuren tehtäväsi. maalliset asiat kalpenevat, kun saat ylistää Jumalaa omalla sarallasi toimien. Itse olen halvautunut neliraaja halvaukseen n. 15 vuotta sitten. Olen rukoillut parannusta ja vähän parannuinkin, jotta voisin elää yksin itsenäisesti. Paavalin tavoin minulle tuli sanoma " Heikkoudessasi olet väkevin. Minun armossani on sinulle kyllin." Jumala johdatti minut saastaisimpien Jeesuksen vihamiesten joukkoon, jotta kylväisin heille Pyhän Hengen johdolla väkevää siementä, synnintuntoa ja Jeesuksen armoa. Nyt ylistän ja palvon Jumalaani riemuiten hengessäni. Ymmärrän Jumalan viisauden kohdallani, Vaikka olenkin fyysisesti heikko, olen silti valtavan väkevä. Saan olla hyödyllinen Jumalan lapsi jo nyt ja aina ikuisuuteen asti.


    • Anonyymi

      Itsekseen puheleminen on vaaratonta. Jos riita yltyy niin kovaksi että pitää kirveellä lyödä omaan jalkaan niin kukaan ulkopuolinen ei loukkaannu.

    • Mutta olin hirveännäköinen niissä tuttavani ottamissa kuvissa. Siinä vaiheessa sillä hetkellä ne olivat parempia kuin olin kuvitellut näyttäväni vielä huonommalta.
      Mutta nyt kyllä on mentävä syömään. Sekin on energia jos liian vähän syöneenä kirjoittaa. Ihmiset saattavat ottaa erilaisia kuvia. se tuttava otti myöhemminkin kuvan jossa näytin hirveältä possulta. Samoi n setäni otti sellaisen kuvan. He luulivat että olin alkeellisell a tasolla tai olivat itse, he olivat itse ja näkivät muut ihmiset ja minut alhaisemmin. Pyysin poistamaan koska en ole sellainen söhlön tallukan possun näköinen vaan terävä silmäinen ja kirkkaan ja järkevän näköinen kuten tiktok tytöt .

      • Anonyymi

        Pirkka-Pekan ja Aaken vitsin muistatte: "Omituinen höpöttäjä... Se on enimmäkseen koomista muulloinkin, kun joku puhuu itsekseen, mutta jos karjuu vihaisena, niin silloin ehkä kannattaa pelästyä. Ja eräs vatsastapuhuja vain ajatteli ääneen...


    • Anonyymi

      Eihän sellaisia olekkaan
      Ateistit hourailee

    • Anonyymi

      Skitsofrenian tasolle noussut yksinpuhelu on saanut aikaan hirveitä tekoja.
      Tappoja käytännössä. Ihminen kuulee ääniä jotka kehoittavat tappamaan ja
      näitä tapauksia on todella paljon. Keskellä päivää ja vilkkaassa liikenteessä kadulla.

      Usein alentunut syyntakeisuus oikeudessa, mutta loppu elämä menee suljetussa sairaalassa.

      Ei vankilassa.

      Onko vankila tällaiselle henkilölle oikeampi paikka.
      Vai rauhallinen ympäristö sairaalassa. Missä lääkitään.
      Vankilassa ei lääkitä samalla mitalla kuin psykiatrisessa yksikössä.

      Tästä on saanut myös bändi Lapinlahden Linnut nimensä.
      Kun he karkailivat sairaalasta ja herra Kivinen kulmamiehenä.

      • Anonyymi

        https://www.youtube.com/watch?v=rCgsi4wiPpI

        Mielenterveys ongelmista kärsiville olisi hyvä terapia olemassa kun jokut jotkut
        ystävällinen sairaanhoitaja vain järjestäisi plavelun.

        Tämä voisi olla myös ateisteille huomion arvoista, koska Jumalaa ei löydy.


    • Anonyymi

      Tämäkin toki riippuu. Jos henkilö vain pohtii ääneen niin en huolestu siitä.

      Jos henkilö tosiaan on jakautunut mieleltään ja puhuu toisen persoonansa kanssa niin se on sairaus. Tämä voi pahimmassa tapauksessa tehdä pahan vinoutuman todellisuuteen, kuten palstan g4g tapaus on osoittanut. Tälläiset voivat olla yhteiskunnalle vaarallisia, jos luulevat omaa persoonaansa Jumalaksi joka sitten määrää heitä tekemään kauheuksia.

      • Anonyymi

        Tarkoitat varmaan nimimerkkiä Holy_Roller, joka on sekoillut täällä multinikkinä ja toivoo kristittyjen kuolemaa.


      • Anonyymi

        Jos ette saa lapsia, teille kaikille tulee VARMASTI jonkinasteinen skitsofrenia, se on edes skitsofrenian syntymekanismeista - että vauvoja tulee leikkimään mieleen- vaikkei olisi itse mikään imitaattori, voi olla varma, että joku vastasyntyneen tai lapsisielun iässä dissatuista käyttäytymismalleista tulee uudelleen mieleen vanhempana - ja alkaa henget sinullakin leikkimään - koska Ihmisen mieli ajatuksineen on "henkiä" varten.

        Sitten on toisenlaistakin ääntä - kuolleiden puheet - tai vaikka yhtälailla elävienkin, jotka kuuluvat päässä erilleen, kuten telepatia - eivät ihmisen omina ajatuksina. En tiedä, miksi kaikki psykologit eivät usko itse telepatiaan - sen aivan 100% todellista niille, jolle kehittyy telepaattinen kyky. Ja lisäksi muisti voi pistää kenet hyvänsä ajattelemaan ja puhumaan itsekseen jotakin kuulemaansa tai lukemaansa, tai itse puhumaansa ja kirjoittamaansa.


    • Anonyymi

      Mitä mieltä olette ajattelevista ihmisistä, nekin jutut tavallisesti kuulee melkein yhtä helposti?!

    • Anonyymi

      Dissosiatiiviselle identiteettihäiriölle eli sivupersoonahäiriölle on ominaista, että henkilöllä ilmenee kaksi tai useampia eri identiteettejä. Varsinaisessa sivupersoonahäiriössä kullakin näistä henkilön persoonallisuuksista on kokemuksellisesti oma, usein täysin erillinen henkilöhistoriansa, identiteettinsä ja joskus myös nimensä.

      Henkilön perusidentiteetti on luonteeltaan usein epäitsenäinen, passiivinen, syyllisyydentuntoinen ja masentunut. Sen sijaan hänen erinimiset sivupersoonansa voivat olla luonteeltaan toisenlaisia: hallitsevia, vihamielisiä, itsetuhoisia jne. Eri persoonallisuudet ilmenevät eri tilanteissa, ja muuttuminen yhdestä persoonallisuuden tilasta toiseen tapahtuu yleensä äkillisesti muutamassa sekunnissa. Eri persoonallisuudet eivät useinkaan tiedä toistensa olemassaolosta, usein etenkään henkilön arka peruspersoona ei ole tietoinen muiden sivupersooniensa olemassaolosta. Sivupersoonahäiriöön liittyy usein eriasteisia dissosiatiivisia muistihäiriöitä.

      Sivupersoonahäiriö luokitellaan traumaperäisten persoonallisuuden rakenteellisten dissosiaatioiden vakavimmaksi eli tertiääriseksi muodoksi. Lieväasteisimmassa eli primaarisessa persoonallisuuden rakenteellisessa dissosiaatiossa näennäisesti tai ulkonaisesti täysin toimintakykyinen henkilö voi vaikeiden perhe- tai muiden riitojen yhteydessä ja muissa voimakkaasti stressaavissa tilanteissa muuttua äkillisesti hyvin tunnepitoisesti reagoivaan pelkäävään tai lamaantuneeseen persoonallisuuden emotionaaliseen tilaan.

      Sekundaarisessa persoonallisuuden dissosiaation muodossa henkilöllä ilmenee tilanteesta riippuen kaksi tai useampia emotionaalisia tiloja. Lievemmästäkään persoonallisuuden rakenteellisesta dissosiaatiosta kärsivät henkilöt eivät normaalissa perustilassaan ollessaan ole välttämättä ainakaan täysin tietoisia siitä, kuinka he kokevat ja käyttäytyvät ollessaan emotionaalisessa tilassaan. Vaikeus muistaa tai saada kosketus emotionaaliseen tilaansa vaikeuttaa persoonan tiloja laukaisevien tilanteiden ja traumaattisten muistojen rakentavaa selvittelyä.

      Persoonallisuuden puolien ollessa tietoisia toisistaan nämä lievemmät häiriöt luokitellaan diagnostisesti usein myös depersonalisaatiohäiriöiksi.

      Varsinainen sivupersoonahäiriö lienee suhteellisen harvinainen, mutta lieväasteisena dissosiatiiviset identiteetin häiriöt ja äkilliset persoonallisuuden tilan muutokset ovat perheriitojen ja muiden riitojen yhteydessä varsin yleisiä. Persoonallisuuden rakenteellinen dissosiaatio on varsin tavallinen taustatekijä monissa psykiatrissa häiriöissä.

      Dissosiatiivisesta identiteettihäiriöstä kärsivät ovat usein etenkin lapsuudessaan tai nuoruudessaan kärsineet erilaisista traumaattisista tai pelottavista kokemuksista. Vakavampien dissosiatiivisten identiteettihäiriöiden taustalla on usein vakavia lapsuuden aikaisia traumaattisia kokemuksia, kuten toistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä. Persoonan rakenteellinen dissosiaatio on tällöin sekä automaattinen reaktio traumasta muistuttavaan tapahtumaan että keino paeta elämäntilanteiden laukaisemia psyyken sietokyvylle ylivoimaisia tunnemuistoja.

      Dissosiatiivisten identiteettihäiriöiden ilmetessä henkilön kannattaa aina hakeutua lähiviikkojen kuluessa psykiatrin tai traumaperäisten häiriöiden hoitoon perehtyneen psykoterapeutin puoleen. Psykoterapiassa pyritään kohtaamaan ja työstämään häiriön taustalla usein olevia traumaattisia muistoja ja kokemuksia.

      Kerto STTV uutisia suomen kielellä jalolla ja vakaumuksella lämmöllä

      • Anonyymi

        Psykiatri ei skitsoa pelasta(eivät yleensä usko mitään parapsykologian ilmiötä todeksi), muuta kuin siihen, että saa uhrinsa jonkun minimieläkkeen.
        Jeesus pelastaa heidät silti molemmat. Tai pelastaa silloinkin kun ei Kristus kelpaa, silloin Jeesus antaa hänet Saatanan haltuun... Mutta jos" sen" matkaan lähdette, on Helvetti määränpäänsä... But - who cares? Jos ei ittekään siitä välitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Psykiatri ei skitsoa pelasta(eivät yleensä usko mitään parapsykologian ilmiötä todeksi), muuta kuin siihen, että saa uhrinsa jonkun minimieläkkeen.
        Jeesus pelastaa heidät silti molemmat. Tai pelastaa silloinkin kun ei Kristus kelpaa, silloin Jeesus antaa hänet Saatanan haltuun... Mutta jos" sen" matkaan lähdette, on Helvetti määränpäänsä... But - who cares? Jos ei ittekään siitä välitä.

        ""silloin Jeesus antaa hänet Saatanan haltuun.""

        Tämä on täysin mahdoton tilanne. Jumala ei anna ketään
        saatanan haltuun vaan saatana ottaa omansa

        Juuri silloin kun ihminen on heikko.

        Jeesus on pelastaja. PuolustajaLiitto.
        Hyvinvoinnin lähettiläs.


    • Anonyymi

      Itsekseen puhuminen on sangen yleistä ja myös mieleltään terveet ihmiset tekevät niin.

      Sisareni on ateisti ja hoitoalalla. Hän on kiireinen myös kotona ja aina työn touhussa. Hänellä on tapana puhua itsekseen samalla kun puuhailee kaikenlaista. Ei hän hullu ole vai ovatko myös itsekseen puhuvat ateistit mielestäsi mielisairaita?

    • Anonyymi

      itsekseen puhuja puhuu puhelimelle, siten sen huomaa että puhuja on itsekseen puhuja, kun puhelin alkaa soida.

    • Anonyymi

      Skitsofreniassa ihminen on pistänyt hiukan liikaakin vastaan sille, että joku tavallista ajatus-puhuttajaansa vieraampi puhuttaja-henki tulee mieleen tuottamaan "pakkoajatuksia".
      Minulla on kaveri, joka murtui hänkin skitsofreniaksi, kun ei saanut jotakin hokemaa tai jotain hyvin kielteistä ja suorastaan pahaa ajatusta poies mielestään. EI kironnut sitä pahasti kuitenkaan - siksi sai mieliäänikaverin itselleen! Hänelle pitäisi kohta jo kertoa, että ottaisi tyttökaverin itselleen, niin saisi senkin "pöhelön vaavin" ammuttua alas tavalliseksi suomalaiseksi vauvaksi=> lapseksi => nuoreksi => kypsäksi >= vanhaksi...
      Jos perustatte perhettä, ei varmasti kannata laskea mitään taloudellisia raha-kustannuksia liilaa... Huostaanotto pelkän taloudellisen tilanteen heikkouden takia on pahaa, ellei kyseessä olleet niin köyhät narkkivanhemmat ettei lapselle jäänyt rahaa ruokaan tai vaatteisiin.. Tärkeämpi(oikea) rikkaus on lapselle silti se, että vanhemmat ovat innoittajia, jotka pistävät lapsen itsensä etsimään ja opiskelemaan se ekolokero maailmassa mikä hänelle kuuluu ja joka ei saa olla liian sama kuin kellään aiemmin tai pikemminkin samaan aikaan eläneellä, muuten molemmatkin voivat kuolla piankin.

    • Anonyymi

      Raamatussa on kertomus siitä, että kun kuningas Saul oli jotakin taisteluaan häviämässä, hän antoi manata esiiin "Profeetta Samuelin".
      Samuel kertoi noidan - meedion avulla juttunsa, ja koska oli itsekin kuoleman vallassa tuolloin, ei keksinyt Israelin kuninkaalle muuta kohtaloa kuin kuolla seuraavassa taistelussaan...
      Kuolleet kannattaa kutsua esiin silti, ei pahalla, vaan aivan helpohkosti,
      Jeesus sanoi Tuomaan Evankeliumissa(apokryfi):"Sanokaa kuolleille - olkaa kanssamme tässä levossa". Tällöin Paratiisistakin poistetaan leimuava miekka, estämässä sinne meneviä... Tällöin syntyy myös henkisesti terveitä lapsia tarvittaessa tänne inkarnaation kaltaisella asialla tännekin takaisin.

    • Anonyymi

      Tänne on iskeytynyt todella harvinaisen
      älykäs ja viisas uskovainen. Kiitos ja hauskaa vappua.

    • Anonyymi

      Miksi pakkohoito kun äänet käskevät tappamaan.

      DID:n hoitoon suoraan ei ole lääkettä. Lääkkeitä voidaan käyttää samanaikaisiin sairauksiin tai kohdennettuun oireiden lievitykseen, esimerkiksi masennuslääkkeitä tai unta parantavia hoitoja. Hoito sisältää yleensä tukihoitoa ja psykoterapiaa .Tila jatkuu yleensä ilman hoitoa. Sen uskotaan vaikuttavan noin 1,5 prosenttiin väestöstä (perustuen pieneen yhdysvaltalaisen yhteisön otokseen) ja 3 prosenttiin niistä, jotka on otettu sairaaloihin, joilla on mielenterveysongelmia Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. DID diagnosoidaan noin kuusi kertaa useammin naisilla kuin miehillä. Kirjattujen tapausten määrä kasvoi merkittävästi 1900-luvun jälkipuoliskolla, samoin kuin sairastuneiden ilmoittamien henkilöllisyyksien määrä.

      On epäselvää, johtuuko häiriön lisääntyminen paremmasta tunnistamisesta vai sosiokulttuurisista tekijöistä, kuten joukkomedian kuvauksista. Tyypilliset ilmenemisoireet maailman eri alueilla voivat myös vaihdella kulttuurista riippuen, kuten identiteetit, jotka ilmenevät omistavien henkien, jumalien , haamujen tai myyttisten olentojen ja hahmojen muodossa kulttuureissa, joissa normatiiviset omistustilat ovat yleisiä. Dissosiatiivisen identiteettihäiriön hallussapitomuoto on tahatonta ja ahdistavaa, ja se esiintyy tavalla, joka rikkoo kulttuurisia tai uskonnollisia normeja.

      • On varmaan aika harvinaista että äänet käskisivät tappamaan. Miksi ihmisille tulee mieleen vain sellaiset äänet. ? Ja miksi ihminen "tottelisi" sellaisia ääniä, häntä niin paljon alhaisempia, kun hänellä itsellään ei ole mikään tappaminen mielessään. vaan jonkin äänen vain kuuli "määräävän"
        Ei ihminen tietenkään tee mit itseään tai muita vahingoitt vaik häntä koettaisi kehottaa tekemään. Mutta äänet eivät ole sellaisia yleensä arvelen niin.


    • Anonyymi

      https://www.jagranjosh.com/general-knowledge/top-10-most-intelligent-people-on-earth-1477392275-1

      Tässä on listaa hieman älykkäämmistä vajakeista ja pitääkö lista sisällään ateisteja on kysymys merkki. Isaac Newton. Voiko hänestä kuvitella ateistia.
      Eino Grön on uskova ihminen. Samoin Kari Tapio ja pianisti iiro Rantala-

      Voiko tämä saunaosasto lauteilla kääntää näiden huippu ihmisten mielen.

      JA SYDÄMEN.

      Vastaus ei voi kääntää. Viisaus on dominoiva voima ja nimenomaan

      Sydämen viisaus.

    • Tulin katsomaan tänne kun kirjoitin, onko vastauksia, ja mietin että keskustelupalsta on väärä nimike kun ei voi olla keskustelua. Joku ei palaa katsomaan jotain kirjoitettuaan eikä näe jonkun vastausta. Tai jos palaa, ja joku on kommentoinut, ja vastaa kommenttiin, ei se kommentoija ehkä palaa katsomaan , yhtä aikaa eivät ketkään ole keskustelemassa.
      Kirjoituspalsta voisi olla nimike.

    • Lähden tästä nyt, kun turha odottaa keskustelua tässä. Olen jo 5 min odottanut.

    • Anonyymi

      tuo pappi uuniin 🤔itsekseen puhuva ihminen tulee pappia vastaan 🤣

    • Anonyymi

      Ei kai se niin kauhea ja ihmeellinen asia ole,jos joku puhuu välillä itsensä kanssa.Voi olla ettei hänellä ole ketään muuta kenelle puhua.Aina ei ole kysymys ”mielisairaudesta”jos puhuu itselle.Ehkä syitä yksinpuheluun voi olla muita.

    • Anonyymi

      Oletko varma, ettei kyseessä ole huomaamattoman handsfreepuhelimen käyttäjä?

      • Oletko varma, että luit aloituksen?

        "...mutta yleensä helpotuksen tuo se, että huomaa itsekseen puhuvalla olevan korvanapit ja hän luultavasti puhuu puhelimessa."


    • Anonyymi

      Ateistit ovat niin yksinäisiä että yksinpuheluksi menee

    • Anonyymi

      Ei sellaisia ole, he puhuvat Jumalalle!

    • Mä puhun välillä itsekseni niin olenko minä mielisairas😅

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2045
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      146
      1533
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe