Onko uskosta Jumalaan ja Jeesukseen hyötyä vai onko se vain haitallista?

Anonyymi-ap

Usko Jeesukseen vaikuttaa monissa ihmisissä hyviä tapoja, raittiutta ja siveellistä elämää. Monet päihdeongelmaiset, narkomaanit ja rikolliset ovat muuttuneet mieleltään, raitistuneet ja heistä on tullut kunnollisia kansalaisia, tuottavia yhteiskunnan jäseniä ja veronmaksajia, joiden varainsiirrolla autetaan muita.

Monesta autettavasta on tullut auttaja. Voitto on jo siinä, että nämä entiset ongelmaiset eivät kuormita enää yhteiskuntaa ja sen terveydenhuoltoa ja oikeusjärjestelmä. Katukuva siistiytyy ja juoppoputkien tarve vähenee aina, kun joku tulee uskoon Jeesukseen.

Haitallista usko on siinä tapauksessa, että se estää ihmistä ajattelemasta omilla aivoillaan ja kyseenalaistamaan uskonvaraiset asiat sekä oman oikeustajun, moraalin ja arvomaailman. Sokea usko ei ole koskaan hyvä asia. Se johtaa pahimmillaan ihmisten eriarvoiseen kohteluun, syrjintään, sortoon, väkivaltaan ja jopa tappamiseen.

Usko on vahingollista myös silloin, kun se johtaa tieteellisen maailmankuvan sijasta pitämään todellisena esimerkiksi Raamatun maailmankuvaa ja uskoo kreationistien epätodet perustelut, jotka ovat virheellisiä järjen päätelmiä ja järjettömyyttä. Vahinkoa voi aiheuttaa myös aistiharhojen totena pitäminen ja se, että luullaan omia ajatuksia tai mieleen nousevia Raamatun jakeita Jumalan puheeksi. Se voi johtaa sopimattomaan käytökseen ja hankaluuksien tai vahingon aiheuttamiseen itselle tai muille ihmisille.

Onko uskosta Jumalaan ja Jeesukseen sinun mielestäsi hyötyä vai onko se pelkästään haitallista?

29

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos noudattaa Jeesuksen käskyjä ja ohjeita jotka evankeliumissa ovat niin seuraus on että kristityt kuolee sukupuuttoon kymmenissä vuosissa ja tulevat hyväksikäytön uhreiksi.

      Ilman Koraania, Hare Krishnaa ja muutamaa muuta apuneuvoa usko on vain väärää. Nykykristityistä melko monet saavat oppiinsa potkua juuri islamin sunnasta.

      Uskonnot ovat evoluution alaisia. Fundamentalismiin takertuneet eivät aikaansa seuraa vaan jäävät jälkeen. Se johtuu siitä että he ovat heikkolahjaisia ja älyttömiä ja toivovat fundamentalismin avulla saavansa lahjan joka veisi heitä hierarkiassa ylemmäksi.

      Fundamentalismi on sellaista että henkilöllä on enkeli joka sitoo kädet tekemästä pahaa uskonnon nimissä. Ei kukaan uskonnon perustaja tahdo uskonnolleen huonoa mainetta fundamentalismin takia.

      Uskonnoista ei ole paljoa hyötyä. Ne keräävät heikkolahjaisia ja sairaita sekä köyhiä puoleensa enimmäkseen paitsi jos omaksuvat oppiinsa tarpeeksi islamia.

      Uskonnoista luopumisen ajat ovat olleet kaikkein hedelmällisimmät kehityksen kannalta maailmassa. Antiikki ja uusi aika vallankumouksesta lähtien. Kun uskonto vallitsee on sotia, kurjuutta ja jälkeen jääneisyyttä. Esim. Lutherin jälkeiset uskonsodat.

      Köyhille, sairaille ja heikkolahjaisille sekä laiskoille uskonto voi tarjota mielekkyyttä elämään.

      • Anonyymi

        Kristityistä suurin osa on hyvin koulutettuja.
        Koulutuksella ei ole sinänsä merkitys, se ratkaisee, että uskot Raamatun opetuksen mukaan, siinä ei tarvita mitään muuta kuin lukutaito ja ymmärrystä mitä lukee!
        Ateistit ovat ilmeisesti vajaaälyisiä koska ovat ateisteja!


    • Anonyymi

      Naurettavaa puolustella kristinuskon hyödyllisyyttä jollain marginaaliryhmien pelastamisella kun vankiloissa on ihan oikeaa ja ammattimaistakin apua tarjolla. Aabrahamilaisten uskojen haitallisuudessa pitäisi keskittyä niiden vallankäyttöön yhteisöissä. Perustamisestaan lähtien kristinusko ei arvostanut muita uskontoja ja kulttuureja vaan kiihottuneena toteutti Jeesuksen lähetyskäskyä miekalla, tuhoten samalla Uuden maailman alkuperäiskansat ja ryöstäen heidän omaisuuden ja maat.

      • Anonyymi

        Soopaa


      • Anonyymi

        Jostakin syystä vangit ihan itse etsivät apua ongelmiinsa kristinuskosta. Ja ne, jotka tulevat uskoon Jeesukseen, saavat sitä apua, niin että pääsevät irti rikoskierteestä, huumeista ja päihteiden väärinkäytöstä. Mikä muu keino tepsii yhtä hyvin?


    • Anonyymi

      Luonto voi melko hyvin niin kauan kuin uskonnot olivat johtoasemassa. Kun maailma voitti alkoi luonnon suunnaton tuhoaminen. Ydinvoima, ydinaseet, ilmastonmuutos, hyönteismyrkyt etc.

      Voidaan sanoa että alistuminen Jumalalle merkitsee lisäaikaa maailmalle kun taas uskonnottomuus saattaa pahimmassa tapauksessa merkitä maailmanloppua.

      Renessanssi ja humanismi erään arvion mukaan kestää 1470-2043 mutta se täytyy jälleen korvata teokratialla mihin Islam ja Intia ehkä pyrkivätkin. Humanismi ei tule jatkumaan. Se tosin ei ole varmaa korvaako humanismin juuri teokratia vai joku muu suuntaus.

      Uskonnot oli valtava menestys luonnolle. Ja ehkä joillekin muillekin asioille. Nykymeno on elämistä veitsen terällä maailmanlopun suhteen.

      • ” Luonto voi melko hyvin niin kauan kuin uskonnot olivat johtoasemassa.”

        Ei saatana, kahvit näppäimistölle tästä aivopierusta 😂😂😂

        Nimenomaan uskovaiset eivät välitä luonnonsuojelusta paskaakaan. Tiedätkö miksi? Hihhulit odottavat apokalypsia, joka on ihan nurkan takana (olisi pitänyt tapahtua jo 2000 vuotta sitten, jos Jeesukseen on luottaminen) joten luonnonsuojelulla ei ole mitään väliä kun se kuitenkin tuhoutuu apokalypsissa.


      • Anonyymi

        Juuri näin!


      • Anonyymi
        Holy_Roller kirjoitti:

        ” Luonto voi melko hyvin niin kauan kuin uskonnot olivat johtoasemassa.”

        Ei saatana, kahvit näppäimistölle tästä aivopierusta 😂😂😂

        Nimenomaan uskovaiset eivät välitä luonnonsuojelusta paskaakaan. Tiedätkö miksi? Hihhulit odottavat apokalypsia, joka on ihan nurkan takana (olisi pitänyt tapahtua jo 2000 vuotta sitten, jos Jeesukseen on luottaminen) joten luonnonsuojelulla ei ole mitään väliä kun se kuitenkin tuhoutuu apokalypsissa.

        Jeesus ei ole sellaista luvannut!
        Paavali UT ottaa kyseisen väitteen puheeksi, että se oli fariseuksien tarina


    • Anonyymi

      Raamattu kertoo hyödyt Jumalaan ja Jeesukseen.
      Se ratkaisee tulevaisuutesi, onko se Paratiisissa ja matojen nakerrettavana3 m syvyydessä mullan alla!

    • Anonyymi

      Jos kaikki noudattaisivat Jumalan antamia käskyjä ja Jeesuksen rakkaudellisia opetuksia, olisi maailma lähes paratiisimainen. Jeesus toi sovitusteollaan armon ihmiskunnalle. Nyt meille on palautunut mahdollisuus Jumalan ikuiseen lapseuteen. Me kaikki olemme alttiita ovelan saatanan houkutuksiin, mutta jos lankeamme, voimme viedä syntimme vilpittömästi katuen Jeesukselle, joka antaa mieluusti anteeksi. Hyvä maallinen isäkin antaa lapsilleen anteeksi ja näin kasvattaa rakkautta lapsessa. Jeesuksen opettamassa anteeksiannossa on valtava voima, joka tuottaa hyvyyttä ympärilleen. Jumala ei kiellä omaa ajattelua, vaan Hän antaa jokaiselle valinnanvapauden, haluaako Jumalan ikuiseksi lapseksi, vai ikuiseen eroon Jumalasta. Jumala ei halua robotteja, vaan itsenäisiä persoonia ikuiseen valtakuntaansa. Kristinuskoisilla ei ole sokeaa uskoa, vaan Jumalan itsensä vaikuttama rakkaudellinen kutsu, joka kasvaa kokoajan vuorovaikutteisessa suhteessa Jumalaan. Seurauksena on järkähtämätön usko todelliseen Isäämme, Jeesukseen ja Pyhään Henkeen.

    • Anonyymi

      miten muutat rikollisen perimää 🤣 eiköhän valheet ole valheita jeesustelija !!!

    • Anonyymi

      Turvallisinta on olla uskomatta yhteenkään jumalaan. Todennäköisyys että satut palvomaan juuri oikeaa jumaluutta kaikista niistä miljoonista on varsin pieni ja kun ottaa huomioon kuinka karsaasti suurin osa jumaluuksista suhtautuu toisen jumaluuden palvojiin niin palvomalla jotain jumaluutta ihminen ottaa suunnattoman riskin joutua jonkun tai pahimmassa tapauksessa kaikkien muiden jumaluuksien rangaistuksen kohteeksi.

    • Anonyymi

      Jeesus ei pelasta mitään vaan vie rahat ja älyn.

    • Anonyymi

      Kysymys kristittyjen arvopohjasta. Kumpi on tärkeämpää:
      - Se että joku käsitys on hyödyllinen
      - Se että' joku käsitys on totta

      • Anonyymi

        "Se että joku käsitys on hyödyllinen "

        Ei ole mitenkään hyödyllistä kuvitella hyötyvänsä uskomalla huuhaaseen.


    • Anonyymi

      nostin jeesuksen nimissä pankista rahaa ?

    • Anonyymi

      Haitan voi laskea suoraan rahassa.

      Oletetaan, että keskituloinen henkilö (jolla on noin 3000 euron bruttotulot kuukaudessa) maksaa noin 1,5% kirkollisveroa, joka on tyypillinen kirkollisveroprosentti Suomessa. Tämä tarkoittaa, että hän maksaa noin 45 euroa kirkollisveroa kuukaudessa tai noin 540 euroa vuodessa.

      Jos maksaa tätä turhaa haittaveroa 50 vuotta, olettaen haittaveron pysyvän samana koko ajan, häviää haittaverona yhteensä 27 000 euroa (50 vuotta x 540 euroa/vuosi).

      • Anonyymi

        "Jos maksaa tätä turhaa haittaveroa 50 vuotta, olettaen haittaveron pysyvän samana koko ajan, häviää haittaverona yhteensä 27 000 euroa (50 vuotta x 540 euroa/vuosi)."

        Loppusumma kohoaa korkoa korolle -laskettuna monikertaiseksi.


      • Anonyymi

        Tuo on hyvä perustelu vain kirkosta eroamiseen, mutta huono peruselu sille, miksi jumalaan ei kannattasi uskoa. Uskomisestahan ei tarvitse maksaa, mutta sellainen joka uskoo, uskoo ei varmaan ajattele sitä rahan kautta.


    • Anonyymi

      Olen pitkänlinjan, lähes itseoppinut kristitty. Uskoni on horjumaton.Olen käynyt vain muutaman kerran kirkossa. Mutta tunnen Pyhyyden kirkkojen läheisyydessä. Maksan ilomielin kirkollisveroni, koska kirkkomme pitää Jumalan sanomaa tarjolla niille, jotka janoavat. Meillä on luultua suurempi määrä horjumattomassa kristinuskossa olevia rukoilijoita, jotka rukoilevat koko Suomen puolesta voimallisesti. Valitettavasti on myös saatanan demonien voimalla saastaansa levittäviä, kaikkea Pyhää pilkkaavia langenneita. Vain Jeesus voi heidät pelastaa. Meidän rukouksista he eivät piittaa.

    • Anonyymi

      Uskonto on pakoa todellisuudesta siinnä kun muutkin huumeet joilla jaitetaan nuppi sekaisin.

    • Anonyymi

      Tottakai hyötyä, näkeehän sen ateista mikä on maailman meno....ahneutta soditaan jne

    • Anonyymi

      Ja jossakin Jeesus-uskolla oikeutetaan pedofiilien suojelu.

      Kyllä on parempi, että ihminen uskoo itseensä ja tekee oikein ja hyviä tekoja, koska se on oikein ja hyvää eikä mielikuvitellun taivaspaikan toivossa.

    • Anonyymi

      Hitler oli avaajan kanssa samaa mieltä.

      In a speech made during the negotiations for the Nazi-Vatican Concordant of 1933, Hitler argued against secular schools, stating: "Secular schools can never be tolerated because such schools have no religious instruction, and a general moral instruction without a religious foundation is built on air; consequently, all character training and religion must be derived from faith."

      https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Nazi_Germany#Atheists

      • Anonyymi

        Pelaan moraalikysymyksissä teistejä vastaan aina Reductio ad Hitlerumin koska hihhulit niin mielellään pelaavat Red-baitingia eli Reductio ad Stalinumia ateisteja vastaan.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Red-baiting


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍

      🍑 Tyttö, jolla on hellä kieli ja huulet -> https://cum4.fun/?/fi017842856qt

      🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      314
      3682
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      268
      2115
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      100
      1462
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1353
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      93
      1348
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1207
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1198
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1044
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      49
      1028
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      924
    Aihe