Mistä asuntolainaa 10 vuoden ulosoton jälkeen ?!

Anonyymi-ap

Kertokaa joku asuntolainoista paljon tietävä miten voi saada asuntolainaa pitkän velkavankeus kauden jälkeen ?

Miten voisi valmistautua vaikka yli vuosi etukäteen ennen asuntolainan hakua ?

Pitääkö pankkitili käyttäytyminen olla jotenkin tietynlaista, jotta pääsee kakkosluokan-kansalais leimasta eroon ?

Olen ollut ulosotossa kohta 10 vuotta ja velka voisi olla noin vuoden päästä maksettu. Ikuinen trauma tästä ajasta jää hautaan asti.

Tämä julma rangaistus johtuu siitä, että ensimmäisen talon rakentamisen jälkeen tulikin aviokriisi. Meni kaikki alta ja kaikki velat kaatui kerralla niskaan.

Ei tee mieli ottaa lainaa enää ikinä yhtään mistään, mutta lapsia on paljon ja he ovat asuneet ahtaasti betonihelvetissä jo vuosikausia ilman omaa pihaa ja tonttia, että kyllä omakotitalon jo ansaitsevat.

Ei ole mitään omaisuutta luonnollisestikaan ulosotossa kertynyt, eikä säästöjä eli ei ole vakuuksia eikä henkilötakaajia lainkaan käytettävissä asuntolainaa varten.

Tulojen puolesta saan asuntolainaa noin 300 000 euroa, mutta ei ole tuttuja takaamassa lainoja tai perintöä tulossa mistään.

Käsittääkseni ison perheen asuntolainaa varten tarvitaan kuitenkin oma osuus vähintään 30 000 euroa.

Mistä näin iso summa ennen pankkiin menoa vai onko jokin rahoitusyhtiö olemassa joka lainaa asuntolainan yhteydessä kokonaan puuttuvan oma osuuden eli kiertävätkö he näitä säännöksiään ?

Ei kiinnosta myöskään mikään rikollisuuteen viittaava kuten huumekauppa tai Sijoittaminen, Bitcoin, Nettipokeri, Onlyfans mitä lienee kyseenalaisia äkkirikastumis keinoja muilla sitten onkaan käytettävissä.

Minulla ei ole aikaa myöskään alkaa säästämään seuraavat 10 vuotta, jotta saisi asuntolainan oma osuus kasaan, koska ikää alkaa olemaan sitten jo niin paljon, että ei ole loogista enää hakea 30 vuoden asuntolainaa...

Miten ja mistä saada asuntolainaa näin pitkän velkahelvetin jälkeen ja tosiaan 40-vuotiaana ?

Vai onko järkevämpää vain luovuttaa kokonaan ja jäädä ison lapsilauman kanssa vuokra-asuntoja kiertelemään loppuelämän ajaksi ?

2

314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tyhjää vastaan et saa asuntolainaa mistään. Ulosotto on pienen paha tässä.

      Sinulla on oltava tietyn ajatuksen mukaan viisi prosenttia asunnon arvosta tai toisen ajatuksen mukaan viisitoista prosenttia asunnon hinnasta. Säännöllisesti hyvin hoidetut asiat vaikuttaa myös.

      Itselle oma pankki ehdotti 30% omaaosuutta reilu kymmenen vuotta sitten. Edelleenkään ei ole sitä ja ikä nostaa. Velkaahan ei kannata ottaa penniäkään enempää kuin on pakko.

      Oman rahan määrä kannattaa aina maksimoida. Kukaan ei tiedä mikä on oikea osuus juuri sinulle. Itse lasken sen niin, että asumisen kulut lasken mukaan on se sitten vuokra tai ei.

    • Anonyymi

      Nykyään pankit ovat kiristäneet asuntolainan saantia, jos olet 40-vuotias, niin ensiasunnon ostamisen edut olet menettänyt (verotus ja ensi asunnon laina 95%)

      Asuntolainaa voidaan nykysäännösten (lainakatto) mukaan myöntää vain 85 %, joten 300 000 euron lainasta sinulla pitäisi olla 45 000 euroa säästössä. Sitten 300 000 euron kiinteistökaupasta tulee vielä maksettavaksi varainsiirtovero, kun et ole ensiasunnonostaja

      Mahdollisuudet ilman takaajia tai säästöjä on mahdoton yhtälö. Toki voit ihan kysellä omasta pankistasi, mitä he vaativat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe