Mikä on paras tapa mureuttaa porsaanleike

Anonyymi-ap

esim,,hakkasin päivällä tavallisella vasaralla napakasti muovipussin sisällä leikkeitä...ei silti oikein mureita tullut, vaikka oli reilusti yli tunnin soosissa hautumassa...

43

885

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Happoa tarvitsee. Jugurttiakin voi käyttää marinaadissa. Jos ei maidosta pidä, niin sitten vaikka sitruunaa.

      • Anonyymi

        Happo ei ole mikään ihmeaine, joka tekee kelvottoman sitkeästä lihasta mureaa. Esimerkiksi niska- ja kylkilihat tarvitsevat mureutuakseen pitkän kypsennysajan marinoinnista huolimatta.


    • Anonyymi

      Niin no, pitää se leike paistaa kuitenkin.
      Tein porsaanfileestä wieninleikkeen tapaisia, ei siinä muuta kuin nuijia filee ohueksi ja paistaa pannulla.
      Voi paneroida fileen vehnäjauhoissa ja korppujauhoissa. Mausteet mukaan jauhoihin.
      Tulee aivan tosi hyvää.

      • Anonyymi

        Voihan tuossa on avainsana. Ruisjauhoissa pyöritetyt muikut voissa paistettuna on semi bueno eväs.


    • Anonyymi

      Nuiji lihat hyvin ohuiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikalla. Voitele ohuelti sinapilla ja kasta kananmunassa. Leivitä korppujauhoilla. Paista pannulla voi-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

    • Anonyymi

      Käytän ananasmehua mureuttamiseen ja nuijaa.
      Ananakset voi laittaa lihojen mukaan ja kermaa+pippuria jos haluaa.

      nam

      • Anonyymi

        Juusto päälle vai alle?


    • Anonyymi

      Osta kunnon lihaa.

      • Anonyymi

        No olisit saman tien voinut sanoa,,,mutta jos tarkoitat naudan lihaa, niin NOU TÄNX.:)


    • Anonyymi

      Pyydä Riikka Purralta kyynelnestettä voiteluun!

    • Anonyymi

      Lyöt nyrkillä sitä lihapalaa ja kuvittelet sen olevanm demari. Sitten suolaa ja pippuria ja nyrkillinen voita pannulle ja paistat sipulien kanssa.

      • Anonyymi

        Purran hapanneste antaa myös makua!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Purran hapanneste antaa myös makua!

        Etikka majoneesi.


    • Anonyymi

      Mikä ei tapa, mureuttaa!

    • Anonyymi

      Rasvatonta filettä en pitkään kypsyttäisi. Varsinkin ohuena kypsyy nopeasti. Luulen että pitkä kypsytys on syy että pihvi kuivaa. Jos haluat ylikypsää ja mureaa, osta rasvaista lihaa eli kassleria.

      • Anonyymi

        Hiero vatsamakkaroittesi rasvaa fileisiin ennen paistoa.


    • Anonyymi

      Kiitoksia paljon vnkeistä ja ohjeista!:)

      Havaitsin tuon sitruunamehun peräti ylitehokkaaksi ,kun siinä possunpaloja uitin.
      Pitänee laimentaa vastedes .
      Ja kokeilen myös ananasmehua.
      Tätini suositteli oluttakin!

      • Anonyymi

        Juu älä unohda sitä paista.
        Vähärasvaiset osat paistetaan juuri ja juuri kypsäksi, koskee niin porsaan , naudan kuin kananlihaakin.
        Eukolla on taipumus kypsentää porsaanliha sitkeäksi, yleensä minä teen lihanpaistot.
        Kun harjoittelee paistamista niin koeviillot auttavat, eli kun arvelee lihan kypsyyttä niin ota isoin pala ja tee viilto ja katso miltä näyttää.
        Se että paistat varmuuden vuoksi 10m lisää sitkistää lihan takuuvarmasti.


      • Anonyymi

        Jos menee liian hapokkaaksi niin fiksaa sitten natriumbikarbonaatilla. Reagoidessaan hapon kanssa syntyy natriumia, hiilidioksidia ja vettä. Happo-emäsreaktiossa happo luovuttaa vetyionin ja emäs vastaanottaa sen.

        NaHCO3 + H+ → Na+ + CO2 + H2O

        Kauppanimike natriumbikarbonaatille on ruokasooda.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu älä unohda sitä paista.
        Vähärasvaiset osat paistetaan juuri ja juuri kypsäksi, koskee niin porsaan , naudan kuin kananlihaakin.
        Eukolla on taipumus kypsentää porsaanliha sitkeäksi, yleensä minä teen lihanpaistot.
        Kun harjoittelee paistamista niin koeviillot auttavat, eli kun arvelee lihan kypsyyttä niin ota isoin pala ja tee viilto ja katso miltä näyttää.
        Se että paistat varmuuden vuoksi 10m lisää sitkistää lihan takuuvarmasti.

        Broilerinkoivet minulla on uunissa n. 1,5 - 2 tuntia, jotta luut irtoavat heti kun ottaa kiinni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Broilerinkoivet minulla on uunissa n. 1,5 - 2 tuntia, jotta luut irtoavat heti kun ottaa kiinni.

        Minä pidän niitä nelisen tuntia. Ensin reilut kolme tuntia nahkapuoli alaspäin 125 asteessa. Sitten nahka ylös ja loppuaika 175 asteessa. Sillain tulee kypsää ja nahkakin rapsakoituu loppumetreillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos menee liian hapokkaaksi niin fiksaa sitten natriumbikarbonaatilla. Reagoidessaan hapon kanssa syntyy natriumia, hiilidioksidia ja vettä. Happo-emäsreaktiossa happo luovuttaa vetyionin ja emäs vastaanottaa sen.

        NaHCO3 H → Na CO2 H2O

        Kauppanimike natriumbikarbonaatille on ruokasooda.

        Ruokasoodalla saa myös paistopintaan rapsakkuutta. Esimerkiksi kanansiipien maustamisessa voi sitä soveltaa.

        https://www.bonappetit.com/story/baked-chicken-wings-baking-soda


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Broilerinkoivet minulla on uunissa n. 1,5 - 2 tuntia, jotta luut irtoavat heti kun ottaa kiinni.

        Juu broilerin koivet ovatkin niitä rasvaisia osia joita kannattaa kypsentää pitkään.
        Myös siivet, ei niitä kannata alkaa järsimään 15min kypsennyksen jälkeen.
        Itsellä koivet ja siivet paistumassa vähintään 2 tuntia.
        Porsaan kasleri jopa 5 tuntia.

        Mutta ne rasvattomat osat, vain sen verran että liha saavuttaa kypsyyden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu broilerin koivet ovatkin niitä rasvaisia osia joita kannattaa kypsentää pitkään.
        Myös siivet, ei niitä kannata alkaa järsimään 15min kypsennyksen jälkeen.
        Itsellä koivet ja siivet paistumassa vähintään 2 tuntia.
        Porsaan kasleri jopa 5 tuntia.

        Mutta ne rasvattomat osat, vain sen verran että liha saavuttaa kypsyyden.

        Siiville riittää puoli tuntia 250 asteisessa uunissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siiville riittää puoli tuntia 250 asteisessa uunissa.

        Mitäs arvelet, onko puolessatunnissa niin kypsää että kun ottaa luusta kiinni ja imaisee niin kaikki syötävä on suussa?
        Puolessa tunnissa on kyllä teknisesti kypsä mutta syönti on sellaista jyrsimistä.
        Siivet on silloin kypsät kun pelkät luut jää jaöljelle.


    • Anonyymi

      Sitkeämmän lihan annetaan hautua vähintään 3 tuntia, en ole hakannut koskaan, toki, jos tuollaisia leikkeitä tekee, niin varmaan paikallaan.

    • Anonyymi

      Losauta haulikolla vaikka savikiekkopaukulla.

    • Anonyymi

      Lehtipihvi nuijitaan littanaksi ja paistetaan voissa nam nam!

    • Anonyymi

      Purran haarojen välissä jo hajusta mureutuu muutamassa hetkessä.

    • Anonyymi

      Mitenköhän piirakkakone (tai pastakone kait se virallisesti on). Mankeloisi pihviä sillä.

      • Anonyymi

        Leipomoissa on karjalan piirakka koneita olemassa.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Moskalla naputtelemalla mureutuu takuulla.

    • Anonyymi

      Vaihda nuorempaan.

    • Anonyymi

      Jos on auto käytössä, niin laittaa renkaan eteen ja ajaa yli. Pitäisi pehmetä.

      Jos ei ole autoa itsellä, niin voi pihvin tietysti jättää tielle ja odotella jonku ajavan sen päältä.

    • Anonyymi

      Ylikypsensit?

    • Anonyymi

      Purra voi hakkaa luunkovalla kuutiopäällä pihvejä mureaksi.

      • Anonyymi

        Ja sinun persufobiaiselle päällesi tekisi kunnon nyrkkikäsittely oikein hyvää! Ansaitsisit
        sen käsittelyn törkykirjoitteluistasi! Häpeä moukka!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja sinun persufobiaiselle päällesi tekisi kunnon nyrkkikäsittely oikein hyvää! Ansaitsisit
        sen käsittelyn törkykirjoitteluistasi! Häpeä moukka!

        Purra vois alistaa teikäläistä maso persua kunnolla vitsalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja sinun persufobiaiselle päällesi tekisi kunnon nyrkkikäsittely oikein hyvää! Ansaitsisit
        sen käsittelyn törkykirjoitteluistasi! Häpeä moukka!

        Toi on Lämminpää (165cm) Turusta. Sillä on päävika.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toi on Lämminpää (165cm) Turusta. Sillä on päävika.

        Persut ovat mitättömiä pituudeltaan monessa kohtaa.
        😤


    • Anonyymi

      Paras tapa mureuttaa porsaanleikkeet on käyttää lihamyllyä mureuttamiseen. Voit myös kokeilla marinoimista sitruunamehussa tai jogurtissa ennen paistamista. Lisäksi leikkeiden mureuttamiseen voi käyttää myös erilaisia mausteseoksia tai marinadeja, kuten yrttimausteita, soijakastiketta tai öljy-pohjaisia marinadeja.

      Lisäksi kannattaa varmistaa, että leikkeet ovat tasaisen paksuja ja että niiden paistoaika on riittävä, jotta ne kypsyvät kunnolla ja pysyvät mehukkaina. Älä myöskään yli paista leikkeitä, sillä se voi tehdä niistä kuivia ja sitkeitä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla

      Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e
      Pirkanmaa
      235
      6674
    2. Jos yhdistät nimikirjaimet

      Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne
      Ikävä
      65
      3890
    3. Jos olisit täällä

      Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä
      Ihastuminen
      130
      3133
    4. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      156
      2312
    5. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      17
      1853
    6. Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea

      Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.
      Maailman menoa
      170
      1577
    7. Vieläkö sä toivot

      Meidän välille jotain?
      Ikävä
      82
      1474
    8. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      29
      1441
    9. Ohhoh! KAJ laukoi suorat sanat somessa - V-sana mainittu!

      Ohhoh! Mitäs mieltä olet tästä huumoriryhmä KAJ:sta? Bara bada bastu on kyllä aikamoinen korvamato... Lue lisää: https
      Euroviisut
      37
      1369
    10. Erika selvisi hienosti ennakkosuosikin paineista

      Hienostihan se meni. Erika jätettiin yksin, eikä häntä tuettu, oli euroviisukiusattu, silti suoriutui ensiluokkaisesti.
      Maailman menoa
      111
      1061
    Aihe