esim,,hakkasin päivällä tavallisella vasaralla napakasti muovipussin sisällä leikkeitä...ei silti oikein mureita tullut, vaikka oli reilusti yli tunnin soosissa hautumassa...
Mikä on paras tapa mureuttaa porsaanleike
43
885
Vastaukset
- Anonyymi
Happoa tarvitsee. Jugurttiakin voi käyttää marinaadissa. Jos ei maidosta pidä, niin sitten vaikka sitruunaa.
- Anonyymi
Happo ei ole mikään ihmeaine, joka tekee kelvottoman sitkeästä lihasta mureaa. Esimerkiksi niska- ja kylkilihat tarvitsevat mureutuakseen pitkän kypsennysajan marinoinnista huolimatta.
- Anonyymi
Niin no, pitää se leike paistaa kuitenkin.
Tein porsaanfileestä wieninleikkeen tapaisia, ei siinä muuta kuin nuijia filee ohueksi ja paistaa pannulla.
Voi paneroida fileen vehnäjauhoissa ja korppujauhoissa. Mausteet mukaan jauhoihin.
Tulee aivan tosi hyvää.- Anonyymi
Voihan tuossa on avainsana. Ruisjauhoissa pyöritetyt muikut voissa paistettuna on semi bueno eväs.
- Anonyymi
Nuiji lihat hyvin ohuiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikalla. Voitele ohuelti sinapilla ja kasta kananmunassa. Leivitä korppujauhoilla. Paista pannulla voi-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
- Anonyymi
Käytän ananasmehua mureuttamiseen ja nuijaa.
Ananakset voi laittaa lihojen mukaan ja kermaa+pippuria jos haluaa.
nam- Anonyymi
Juusto päälle vai alle?
- Anonyymi
Osta kunnon lihaa.
- Anonyymi
No olisit saman tien voinut sanoa,,,mutta jos tarkoitat naudan lihaa, niin NOU TÄNX.:)
- Anonyymi
Pyydä Riikka Purralta kyynelnestettä voiteluun!
- Anonyymi
Lyöt nyrkillä sitä lihapalaa ja kuvittelet sen olevanm demari. Sitten suolaa ja pippuria ja nyrkillinen voita pannulle ja paistat sipulien kanssa.
- Anonyymi
Purran hapanneste antaa myös makua!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Purran hapanneste antaa myös makua!
Etikka majoneesi.
- Anonyymi
Mikä ei tapa, mureuttaa!
- Anonyymi
Rasvatonta filettä en pitkään kypsyttäisi. Varsinkin ohuena kypsyy nopeasti. Luulen että pitkä kypsytys on syy että pihvi kuivaa. Jos haluat ylikypsää ja mureaa, osta rasvaista lihaa eli kassleria.
- Anonyymi
Hiero vatsamakkaroittesi rasvaa fileisiin ennen paistoa.
- Anonyymi
Kiitoksia paljon vnkeistä ja ohjeista!:)
Havaitsin tuon sitruunamehun peräti ylitehokkaaksi ,kun siinä possunpaloja uitin.
Pitänee laimentaa vastedes .
Ja kokeilen myös ananasmehua.
Tätini suositteli oluttakin!- Anonyymi
Juu älä unohda sitä paista.
Vähärasvaiset osat paistetaan juuri ja juuri kypsäksi, koskee niin porsaan , naudan kuin kananlihaakin.
Eukolla on taipumus kypsentää porsaanliha sitkeäksi, yleensä minä teen lihanpaistot.
Kun harjoittelee paistamista niin koeviillot auttavat, eli kun arvelee lihan kypsyyttä niin ota isoin pala ja tee viilto ja katso miltä näyttää.
Se että paistat varmuuden vuoksi 10m lisää sitkistää lihan takuuvarmasti. - Anonyymi
Jos menee liian hapokkaaksi niin fiksaa sitten natriumbikarbonaatilla. Reagoidessaan hapon kanssa syntyy natriumia, hiilidioksidia ja vettä. Happo-emäsreaktiossa happo luovuttaa vetyionin ja emäs vastaanottaa sen.
NaHCO3 + H+ → Na+ + CO2 + H2O
Kauppanimike natriumbikarbonaatille on ruokasooda. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Juu älä unohda sitä paista.
Vähärasvaiset osat paistetaan juuri ja juuri kypsäksi, koskee niin porsaan , naudan kuin kananlihaakin.
Eukolla on taipumus kypsentää porsaanliha sitkeäksi, yleensä minä teen lihanpaistot.
Kun harjoittelee paistamista niin koeviillot auttavat, eli kun arvelee lihan kypsyyttä niin ota isoin pala ja tee viilto ja katso miltä näyttää.
Se että paistat varmuuden vuoksi 10m lisää sitkistää lihan takuuvarmasti.Broilerinkoivet minulla on uunissa n. 1,5 - 2 tuntia, jotta luut irtoavat heti kun ottaa kiinni.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Broilerinkoivet minulla on uunissa n. 1,5 - 2 tuntia, jotta luut irtoavat heti kun ottaa kiinni.
Minä pidän niitä nelisen tuntia. Ensin reilut kolme tuntia nahkapuoli alaspäin 125 asteessa. Sitten nahka ylös ja loppuaika 175 asteessa. Sillain tulee kypsää ja nahkakin rapsakoituu loppumetreillä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jos menee liian hapokkaaksi niin fiksaa sitten natriumbikarbonaatilla. Reagoidessaan hapon kanssa syntyy natriumia, hiilidioksidia ja vettä. Happo-emäsreaktiossa happo luovuttaa vetyionin ja emäs vastaanottaa sen.
NaHCO3 H → Na CO2 H2O
Kauppanimike natriumbikarbonaatille on ruokasooda.Ruokasoodalla saa myös paistopintaan rapsakkuutta. Esimerkiksi kanansiipien maustamisessa voi sitä soveltaa.
https://www.bonappetit.com/story/baked-chicken-wings-baking-soda - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Broilerinkoivet minulla on uunissa n. 1,5 - 2 tuntia, jotta luut irtoavat heti kun ottaa kiinni.
Juu broilerin koivet ovatkin niitä rasvaisia osia joita kannattaa kypsentää pitkään.
Myös siivet, ei niitä kannata alkaa järsimään 15min kypsennyksen jälkeen.
Itsellä koivet ja siivet paistumassa vähintään 2 tuntia.
Porsaan kasleri jopa 5 tuntia.
Mutta ne rasvattomat osat, vain sen verran että liha saavuttaa kypsyyden. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Juu broilerin koivet ovatkin niitä rasvaisia osia joita kannattaa kypsentää pitkään.
Myös siivet, ei niitä kannata alkaa järsimään 15min kypsennyksen jälkeen.
Itsellä koivet ja siivet paistumassa vähintään 2 tuntia.
Porsaan kasleri jopa 5 tuntia.
Mutta ne rasvattomat osat, vain sen verran että liha saavuttaa kypsyyden.Siiville riittää puoli tuntia 250 asteisessa uunissa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Siiville riittää puoli tuntia 250 asteisessa uunissa.
Mitäs arvelet, onko puolessatunnissa niin kypsää että kun ottaa luusta kiinni ja imaisee niin kaikki syötävä on suussa?
Puolessa tunnissa on kyllä teknisesti kypsä mutta syönti on sellaista jyrsimistä.
Siivet on silloin kypsät kun pelkät luut jää jaöljelle.
- Anonyymi
Sitkeämmän lihan annetaan hautua vähintään 3 tuntia, en ole hakannut koskaan, toki, jos tuollaisia leikkeitä tekee, niin varmaan paikallaan.
- Anonyymi
Losauta haulikolla vaikka savikiekkopaukulla.
- Anonyymi
Lehtipihvi nuijitaan littanaksi ja paistetaan voissa nam nam!
- Anonyymi
Purran haarojen välissä jo hajusta mureutuu muutamassa hetkessä.
- Anonyymi
Mitenköhän piirakkakone (tai pastakone kait se virallisesti on). Mankeloisi pihviä sillä.
- Anonyymi
Leipomoissa on karjalan piirakka koneita olemassa.
- Anonyymi
Wallmartista saisi tuollaisen kampikäyttöisen "meat flattnerin".
https://www.walmart.com/ip/Commercial-Meat-Tenderizer-Cuber-Heavy-Duty-Steak-Flatten-Kitchen-Tool/644054325 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Wallmartista saisi tuollaisen kampikäyttöisen "meat flattnerin".
https://www.walmart.com/ip/Commercial-Meat-Tenderizer-Cuber-Heavy-Duty-Steak-Flatten-Kitchen-Tool/644054325Vitsi...tuo olis hyvä patentti...jonkun tekniikkaihmisen pitäis värkätä tuollainen "tenderizer"..
- Anonyymi
Moskalla naputtelemalla mureutuu takuulla.
- Anonyymi
Vaihda nuorempaan.
- Anonyymi
Jos on auto käytössä, niin laittaa renkaan eteen ja ajaa yli. Pitäisi pehmetä.
Jos ei ole autoa itsellä, niin voi pihvin tietysti jättää tielle ja odotella jonku ajavan sen päältä. - Anonyymi
Ylikypsensit?
- Anonyymi
Purra voi hakkaa luunkovalla kuutiopäällä pihvejä mureaksi.
- Anonyymi
Ja sinun persufobiaiselle päällesi tekisi kunnon nyrkkikäsittely oikein hyvää! Ansaitsisit
sen käsittelyn törkykirjoitteluistasi! Häpeä moukka! - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ja sinun persufobiaiselle päällesi tekisi kunnon nyrkkikäsittely oikein hyvää! Ansaitsisit
sen käsittelyn törkykirjoitteluistasi! Häpeä moukka!Purra vois alistaa teikäläistä maso persua kunnolla vitsalla.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ja sinun persufobiaiselle päällesi tekisi kunnon nyrkkikäsittely oikein hyvää! Ansaitsisit
sen käsittelyn törkykirjoitteluistasi! Häpeä moukka!Toi on Lämminpää (165cm) Turusta. Sillä on päävika.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Toi on Lämminpää (165cm) Turusta. Sillä on päävika.
Persut ovat mitättömiä pituudeltaan monessa kohtaa.
😤
- Anonyymi
Paras tapa mureuttaa porsaanleikkeet on käyttää lihamyllyä mureuttamiseen. Voit myös kokeilla marinoimista sitruunamehussa tai jogurtissa ennen paistamista. Lisäksi leikkeiden mureuttamiseen voi käyttää myös erilaisia mausteseoksia tai marinadeja, kuten yrttimausteita, soijakastiketta tai öljy-pohjaisia marinadeja.
Lisäksi kannattaa varmistaa, että leikkeet ovat tasaisen paksuja ja että niiden paistoaika on riittävä, jotta ne kypsyvät kunnolla ja pysyvät mehukkaina. Älä myöskään yli paista leikkeitä, sillä se voi tehdä niistä kuivia ja sitkeitä.
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla
Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e2356674Jos yhdistät nimikirjaimet
Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne653890Jos olisit täällä
Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä1303133- 1562312
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla171853Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea
Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.1701577- 821474
Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o291441Ohhoh! KAJ laukoi suorat sanat somessa - V-sana mainittu!
Ohhoh! Mitäs mieltä olet tästä huumoriryhmä KAJ:sta? Bara bada bastu on kyllä aikamoinen korvamato... Lue lisää: https371369Erika selvisi hienosti ennakkosuosikin paineista
Hienostihan se meni. Erika jätettiin yksin, eikä häntä tuettu, oli euroviisukiusattu, silti suoriutui ensiluokkaisesti.1111061