Ahvenanmaa pysyy demilitarisoituna

"Kolumni: Mikään ei muuttua saa – Ahvenanmaa ei suostu demilitarisoinnin poistamiseen"

~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kolumni-mikaan-ei-muuttua-saa-ahvenanmaa-ei-suostu-demilitarisoinnin-poistamiseen/8710294 -

__
PROLOGI - Radikaalisti voimme tehdä verrannon P.R.O.C Kiinaan, jossa Hongkong näyttäytyy Pekingin näkökulmasta: yksi valtio, kaksi järjestelmää - tosin tuota toista järjestelmää ollaan nyt kiinteyttämässä Pekingin poluille - 'hiljaa hyvä tulee periaatteella'.

Ahvenanmaalla on taas monin osin omat säännöt ja kansainväliset sopimukset, jotka säätävät "saarivaltakunnan" kulkua, mahdollisuuksia kuin rajoituksia, joista on hyvä elää - puolueettomasti, riidattomasti kuin sekaantumattomasti muiden ulkoisten omiin sisäisiin asioihin!

..
Muuttuva aika - Naton etenemispyrkimykset ja Suomen nyt menettämä asema olla "hyvien palveluksien"* tarjoaja riitautuneille ja jopa sotiville osapuolille -

.. Suomessa vahva manipulaatio, jopa mediapropaganda harhautti osaltansa valtiomme valtajohtoa ja erityisesti kansaa tielle, joka poisti meiltä mahdollisuudet olla puolueeton, diplomaattinen ja huomaavaisen sekaantumaton muiden sisäisiin asioihin.

Näin emme enää ole kaikin osin arvostettu kohdemaa rauhan neuvotteluiden pitopaikkana -

.. erityisesti idän ja lännen kiihtyville vastakkain asetteluille |** ja niiden purkamisille, joiden tavoitteena olisi rauha, yhteinen ymmärrys kuin valistuneesti taipuminen sellaiseen tahtoon, joka toisi maailmallista tasapainoeloa yhteisessä ymmärryksessä ihmispopulaatiollisen valtaenemmistön tahdon mukaisesti.

..
Ahvenanmaa on yllättävät mahdollisuudet olla irti jopa Natosta - kuin mistään muustakaan sotilasliitosta sen demilitarisoitumisen vuoksi -

Kun katsomme Itämeren karttaa, Ahvenanmaan saaristoa, Suomenlahtea ja sen peräpussia - Gronstadt' in "suojissa" olevaa noin kuuden miljoonan asukkaan Pietarin kaupunkia, niin ymmärrämme laajemmin tuon historiallisen perustan jatkumolle, jossa tämän päivän Venäjä istuu myös Ahvenanmaalla vallitsevan turvallisuusajattelun lukkona!
..

Jatkosotamme aikana Leningrad oli pussissa -

.. vain yksi henkireikä - Laatokan jäätä pitkin "vapauteen" kuoleman jäätie, joka oli kymmenille tuhansille surma, eikä suomalaistenkaan rooli ollut täysin olematon.

Leningrad koki II Maailmansodassa - operaatio Barbarossan aikana miljoonauhraukset - lähes kolmen vuoden saksalaispiirityksenä, johon Suomi otti osaa .. hyökkäyksellisessä Jatkosodassaan. Tuolloin Itämeri oli Saksan kolmannen valtakunnan hallussa - me siinä mukana.

Kun katsomme historiaa pidemmälle -

.. huomamme Ahvenanmaan olleen lukko tsaarien Venäjän pääkaupunkiin Pietariin (tsaarilla piti olla avain tuohon lukkoon), jota pidetään venäläisyyden yhtenä pääkehtona.


Tsaarit kävivät monia sotia lähinnä Ruotsin kuningasta vastaan - aina 1809 asti - ruotsalaisten hyökätessä kuin myös toisin päin

Ahvenanmaan rooli oli jo heti tuosta 1809 alkaen keskipiste Pietarin turvallisuusdoktriinissa. Tsaarit olivat määrätietoisia Ahvenanmaan osalta.


Pietari on Venäjän henkireikä maailmalle -

.. meritse, sen kaupallinen ja kulttuurillinen rooli on tärkeä - sillä se on yksi noista vapauden neljästä väylästä ulos valtamerille - Murmanskin, Vladivostokin ja Mustanmeren lisäksi.

On siis täysin selvää, että Venäjä pitää kiinni vanhasta voimassa olevasta Kansainliiton sopimuksesta Ahvenanmaan erityisasemasta, historiaankin vedoten - ilman aseita. [T1]

..
Muistamme Suomen miehittäneen sotilaallisesti Ahvenanmaan jo Jatkosodan aattona - ennen varsinaisen operaatio Barbarossan alkua -

.. tuo suomalaismiehitys oli vastoin voimassa olevaa sopimusta Ahvenanmaan demilitarisoinnista ja puolueettomuudesta johtuen.

Senkin me tiedämme, että Ruotsi olisi halunnut omia Ahvenanmaan omakseen - kokonaan, ei vain kielikysymyksenä - sillä Ahvenanmaa on tulppa ja meriväylä Tukholmaan. Tsaarin sotilaat kokeilivat tuota väylää Tukholmaan jo yli 200 vuotta sitten.


Ruotsin pyrkimykset Kansainliitossa saada Ahvenanmaa omakseen estettiin yllättäen Japanin toimesta [~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ahvenanmaan_kysymys -] -

.. tuolloin Japanissa oli suomalaisuuden edustajana taitava diplomaatti - Gustav John Ramstedt, joka osasi oikein informoida japanilaisen ystävänsä, joka siten vaikutti meille suotuisasti - Ahvenanmaa on edelleen osa Suomea, ollen ilmeisesti rahavirraltaan mannermaalle negatiivinen (?)
..

Venäjä ei tule hyväksymään Ahvenanmaan aseistamisesta, eikä tule poistumaan sieltä,

.. jopa niin, että Moskova jopa vuokraa meille ratapohjan Petsamon Liinahamariin ennemmin kuin poistuu Ahvenanmaalta, jos osaamme palata paasikivimäiseen viisauden ylläpitoon todellisuuksien tunnustajina ja eroamme pikavauhtia Natosta!

Venäjän konsulaatti on diplomaattinen muistutus voimassa olevasta sopimuksesta, ja vihje, ettei Venäjä tule enää enemmän hyväksymään meritien heikentämisestä Pietariin - onkin muistettava, että Venäjällä ei ole enää kuin Kaliningrad, joka on Pietarin meriväylälle suojana.

__
115395

136

971

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      hoh hoijaa. ompas veikeän näköinen ukkeli

      • Anonyymi

        Kuva löytyy myös Naamakirjasta. Sama henkilö?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuva löytyy myös Naamakirjasta. Sama henkilö?

        ikä se DEMILI on?

        Putin vai?

        Somalejahan Ahvenanmaa on täynnä nykyään .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ikä se DEMILI on?

        Putin vai?

        Somalejahan Ahvenanmaa on täynnä nykyään .

        Mikä se DEMILI on?

        Putin vai?

        Somalejahan Ahvenanmaa on täynnä nykyään .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ikä se DEMILI on?

        Putin vai?

        Somalejahan Ahvenanmaa on täynnä nykyään .

        DEMIL on se mikä vei Nato Tiltulta sen vähänkin järjen. :)


    • Anonyymi

      Hongkong oli ja on vieläkin jossain määrin kiinalainen silmä läntiseen maailmaan sekä ymmärrykseen englantilaisten kolonialismista aikaan, jolloin käytiin Oopium-sodat 1 ja 2.



      HK' lla on vieläkin omia erikoispiirteitään, tietoisesti ja tarkoituksella, jotta siirtymäaika perinteiseen kiinalaiseen kulttuuriin olisi mutkatonta. Ongelmaksi muodostui vain lähinnä englantilaisten, mutta myös USA' n sekaantuminen itse hongkongilaisten omiin sisäisiin asioihin. Tältä osin pöly on jo laskeutunut ja tilanne normalisoitunut hongkongilaiseen muottiin - Pekingin yleispiirteisessä ohjauksessa.



      ..

      Näin myös Ahvenanmaalla on omia erityispiirteitä koskien säädöksiä, määräyksiä kuin ohjeita joita on kirjattu kansainväliseen sopimukseen liittyen Ahvenanmaan erityispiirteitä - muun muassa demilitarisointi. Tässä tekstiä sopimuksesta, joka määrittää Ahvenanmaan erityisasemaa Suomen valtion osana:



      ~ https://um.fi/ahvenanmaan-erityisasema -



      Ahvenanmaalla on myös oikeuksia harjoittaa omanlaista talouskehitystä, suhteita ulkomaailmaan kuin asemoitua tavallansa erityispiireteiden myötä esimerkiksi puolueettomuutena ja vaatimuksena, ettei Ahvenanmaa liity Natoon -



      .. jo EU-liitoksessakin Ahvenanmaalta saatiin sen oma kannanotto liittymiseen - ratkaistaessa Suomen kohtaloa, jossa ohimennen tässä todettuna markan hävitys osattiin kätkeä EY-kansanäänestyksestä

    • Anonyymi

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      "- Radikaalisti voimme tehdä verrannon P.R.O.C Kiinaan, jossa Hongkong näyttäytyy Pekingin näkökulmasta: yksi valtio, kaksi järjestelmää - tosin tuota toista järjestelmää ollaan nyt kiinteyttämässä Pekingin poluille - 'hiljaa hyvä tulee periaatteella'"

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      Ei todellakaan voi. Ahvenanmaa on autonominen, demilitarisoitu ja ruotsinkielinen osa Suomea.

      Kiina on valtiollisesti jakautunut kahtia ja kiinalaiskommunistit rikkovat kahden järjestelmän sopimusta, mikä tehtiin kun britit päättivät luopua laillisesti vuokraamastaan alueestaan.

      • Anonyymi

        Oletko perehtynyt Oopium sotiin 1 ja 2 - Suosittelen, se lisäisi ymmärrystäsi todellisesta historiasta. Löytyy googlettamalla.


      • Anonyymi

        HS-linkki: ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009510547.html -, otsikoituna näin:
        "Oikeustieteilijät hämmästelevät keskustelua demilitarisoinnin purkamisesta: ”Suomi pelaisi Venäjän pussiin”
        Ahvenanmaan demilitarisointi on tunnustettu 1900-luvulla kolmessa kansainvälisoikeudellisessa sopimuksessa, joita ei voi muuttaa yksipuolisesti."
        -HS-toimittajana Petri Sajari.

        __
        Entä nyt, kun vaikkapa lainaten toista HS-juttua, jossa "asiantuntija" tarmokkaasti jopa 1941-uholla |5 sanaillen haluaan säätää pontevasti Ahvenanmaata, ja sen omaa turvallisuutta olla juuri aseistamaton ja miehittämätön!

        Meille manner-suomalaisille todellisuustajun ja viisauden syttyessä Ahvenanmaan demilitarisoituna pitäminen olisi suureksi mahdollisuudeksi itse ahvenanmaalaisille -

        .. ollen Suomen oma "hongkong" - kehityshautomo | kehitysalusta - vaikkapa näin -

        jatkuu HS-linkin jälkeen! ---

        .. toisin siis kuin esimerkiksi Jarno Limnell - uutena kokoomus-kansanedustajana urheasti 1941-hengessä laukoo "sanallisia ohjuksiaan" --


        HS-linkki ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009501995.html -, otsikoltaan näin:
        "Demilitarisoitu Ahvenan­maa ei ole nyky­aikaa, sanoo kansan­edustaja
        Natoon liittyneellä Suomella on edessään henkinen muutos, sanoo kokoomuksen uusi kansanedustaja, turvallisuuspolitiikan asiantuntija Jarno Limnéll. Ahvenanmaan kohdalla se tarkoittaa hänen mukaansa menneisyydestä periytyvän demilitarisoinnin uudelleenarviointia."
        -HS-toimittajana Veli-Pekka Lehtonen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko perehtynyt Oopium sotiin 1 ja 2 - Suosittelen, se lisäisi ymmärrystäsi todellisesta historiasta. Löytyy googlettamalla.

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        "Oletko perehtynyt Oopium sotiin 1 ja 2 - Suosittelen, se lisäisi ymmärrystäsi todellisesta historiasta. Löytyy googlettamalla."

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Oletko perehtynyt Kiinan ja brittien väliseen Hong Kongin vuokrasopimukseen? - Suosittelen, se lisäisi ymmärrystäsi todellisesta historiasta. Löytyy googlettamalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        HS-linkki: ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009510547.html -, otsikoituna näin:
        "Oikeustieteilijät hämmästelevät keskustelua demilitarisoinnin purkamisesta: ”Suomi pelaisi Venäjän pussiin”
        Ahvenanmaan demilitarisointi on tunnustettu 1900-luvulla kolmessa kansainvälisoikeudellisessa sopimuksessa, joita ei voi muuttaa yksipuolisesti."
        -HS-toimittajana Petri Sajari.

        __
        Entä nyt, kun vaikkapa lainaten toista HS-juttua, jossa "asiantuntija" tarmokkaasti jopa 1941-uholla |5 sanaillen haluaan säätää pontevasti Ahvenanmaata, ja sen omaa turvallisuutta olla juuri aseistamaton ja miehittämätön!

        Meille manner-suomalaisille todellisuustajun ja viisauden syttyessä Ahvenanmaan demilitarisoituna pitäminen olisi suureksi mahdollisuudeksi itse ahvenanmaalaisille -

        .. ollen Suomen oma "hongkong" - kehityshautomo | kehitysalusta - vaikkapa näin -

        jatkuu HS-linkin jälkeen! ---

        .. toisin siis kuin esimerkiksi Jarno Limnell - uutena kokoomus-kansanedustajana urheasti 1941-hengessä laukoo "sanallisia ohjuksiaan" --


        HS-linkki ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009501995.html -, otsikoltaan näin:
        "Demilitarisoitu Ahvenan­maa ei ole nyky­aikaa, sanoo kansan­edustaja
        Natoon liittyneellä Suomella on edessään henkinen muutos, sanoo kokoomuksen uusi kansanedustaja, turvallisuuspolitiikan asiantuntija Jarno Limnéll. Ahvenanmaan kohdalla se tarkoittaa hänen mukaansa menneisyydestä periytyvän demilitarisoinnin uudelleenarviointia."
        -HS-toimittajana Veli-Pekka Lehtonen.

        Kaikki sopimukset ovat purettavissa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki sopimukset ovat purettavissa.

        Vova-setä on lisäksi todennut, että Venäjän ei tarvitse noudattaa mitään sellaista sopimusta, jonka se kokee etujensa vastaiseksi.

        Tämä tarkoittaa selkosuomeksi, että Venäjän ei tarvitse noudattaa mitään solmimaansa sopimusta.

        Tästä taas seuraa, että Venäjän kanssa ei voida solmia mitään sopimuksia ennen kuin sen hallinto vaihtuu sääntöpohjaista järjestystä tiukasti kunnioittavaan malliin.


    • Anonyymi

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      "-Ahvenanmaalla on taas monin osin omat säännöt ja kansainväliset sopimukset, jotka säätävät "saarivaltakunnan" kulkua, mahdollisuuksia kuin rajoituksia, joista on hyvä elää - puolueettomasti, riidattomasti kuin sekaantumattomasti muiden ulkoisten omiin sisäisiin asioihin!"

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      Toistetaan: Ahvenanmaan itsehallinnollinen maakunta on autonominen, demilitarisoitu ja ruotsinkielinen osa Suomea. Se on siis osa Suomea.

    • Anonyymi

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      ". Suomessa vahva manipulaatio, jopa mediapropaganda harhautti osaltansa valtiomme valtajohtoa ja erityisesti kansaa tielle, joka poisti meiltä mahdollisuudet olla puolueeton, diplomaattinen ja huomaavaisen sekaantumaton muiden sisäisiin asioihin."

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      Jopas trollilta pääsee katkeraa öyhötystä Suomen liityttyä kansan tahdon mukaisesti NATOon.
      Puolueeton Suomi ei ole oikeastaan koskaan ollut - suomettumisen aikana olimme Moskovan sateliitti ja 1994 kansan enemmistö jyrähti: haluamme EUn jäseneksi.

    • Anonyymi

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      "
      .. erityisesti idän ja lännen kiihtyville vastakkain asetteluille |** ja niiden purkamisille, joiden tavoitteena olisi rauha, yhteinen ymmärrys kuin valistuneesti taipuminen sellaiseen tahtoon, joka toisi maailmallista tasapainoeloa yhteisessä ymmärryksessä ihmispopulaatiollisen valtaenemmistön tahdon mukaisesti."

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      Ne vastakkaiasettelut purkautuvat, kun Venäjä lopettaa hyökkäyssotansa naapureitaan kohtaan.
      Trollina tietysti herjaat mielummin vaikka Suomea kuin suurta esikuvaasi Putinia.
      Kerrotko mikä tuossa sotarikoksistakin syytetyssä despotissa sinua kiehtoo?

    • Anonyymi

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      "Ahvenanmaa on yllättävät mahdollisuudet olla irti jopa Natosta - kuin mistään muustakaan sotilasliitosta sen demilitarisoitumisen vuoksi -"

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      Nyt et ymmärrä asiaa ollenkaan: Ahvenanmaan maakunta kuuluu Suomelle, joka on NATOn jäsen. Tuo jäsenyys koskee koko Suomea - myös Ahvenanmaata.
      Suomen - ja nyt siis NATOn - on puolustettava sitä. Itämerellä ei Venäjää lukuunottamatta muita uhkia ole.

      • Anonyymi

        Ahvenanmaa pysyy demilitarisoituna, sen takaa kansainvälinen sopimus, jossa Venäjä on yksi allekirjoitttajista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahvenanmaa pysyy demilitarisoituna, sen takaa kansainvälinen sopimus, jossa Venäjä on yksi allekirjoitttajista.

        Venäjän allekirjoittamilla sopimuksilla ei ole mitään virkaa. Putin on irtisanoutunut lähes kaikista sopimistaan kansainvälisistä sopimuksista jo muutenkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahvenanmaa pysyy demilitarisoituna, sen takaa kansainvälinen sopimus, jossa Venäjä on yksi allekirjoitttajista.

        Suomi on NATOn täysjäsen mukaanlukien Ahvenanmaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahvenanmaa pysyy demilitarisoituna, sen takaa kansainvälinen sopimus, jossa Venäjä on yksi allekirjoitttajista.

        Natsi-Venäjän konsulaatti pois Ahvensnmaalta!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ahvenanmaa pysyy demilitarisoituna, sen takaa kansainvälinen sopimus, jossa Venäjä on yksi allekirjoitttajista.

        Ei Venäjä, vaan lakkautettu Neuvostoliitto.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Venäjän allekirjoittamilla sopimuksilla ei ole mitään virkaa. Putin on irtisanoutunut lähes kaikista sopimistaan kansainvälisistä sopimuksista jo muutenkin.

        Ja on todennut oikein erikseen juuri ennen hyökkäyssotaansa, että Venäjän ei tarvitse noudattaa mitään sopimuksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi on NATOn täysjäsen mukaanlukien Ahvenanmaa.

        Kyllä,koska Ahvenanmaa kuuluu Suomelle,ei Venäjälle.mikähän tässä on niin vaikeaa joidenkin tajuta?


    • Anonyymi

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      "Kun katsomme Itämeren karttaa, Ahvenanmaan saaristoa, Suomenlahtea ja sen peräpussia - Gronstadt' in "suojissa" olevaa noin kuuden miljoonan asukkaan Pietarin kaupunkia, niin ymmärrämme laajemmin tuon historiallisen perustan jatkumolle, jossa tämän päivän Venäjä istuu myös Ahvenanmaalla vallitsevan turvallisuusajattelun lukkona!"

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      Trolli räkyttää Putinin etupiirivaateita - oletko ylpeä siitä?
      Historiasta trolli ei ymmärrä mitään.

      • Anonyymi

        Suomi on tukevasti US-Naton sotilaallisessa etupiirissä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi on tukevasti US-Naton sotilaallisessa etupiirissä!

        Venäjän fasisismidiktatuurin imperialistinen hyökkäyssota Ukrainaan vuonna 2014 opetti Suomelle sen, ettei Venäjän kaltaisen fasismidiktatuurin kanssa rajoja jakavan valtion ole viisasta jättäytyä ilman liittolaisia ja siksi maamme on nyt puolustusliitto NATOn jäsenvaltio.

        On tietysti selvää, että vaikkapa Ilkka Luoman kaltainen Vladimir Putinin fasistihallinnon pikkuapulainen ja nöyrä juoksupoika potee ahdistusta sen vuoksi kun Moskovan Kremlin alaista YYA-aikaa Suomessa enää ole eikä tule, mutta sellaistahan se putinistien elo tuppaa olemaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi on tukevasti US-Naton sotilaallisessa etupiirissä!

        BUAHHAHAAHAAHAAAHAHAA !!!!

        Mitään "US-Naton sotilaallista etupiiriä" ei ole kuin trollikirjoituksissa.

        Suomi on NATOn täysjäsen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suomi on tukevasti US-Naton sotilaallisessa etupiirissä!

        Me olemme Naton täysjäsen emmekä tietenkään sen etupiiriä. Mitään US-Natoa ei ole olemassakaan kuin tiltujen houreissa.

        Kumma juttu, että suomalaisilla ei tunnu oleva maamme sotilaspoliittisesta nykytilanteesta juuri mitään valittamista, mutta sinä Ilkka valitat jatkuvasti – kansamme yhtä seitsemäskymmenesviidesosaa edustaen.


    • Sinä Ilkka keksit asioita ihan omasta päästäsi.
      🤣🤣🤣

      • Anonyymi

        Esimerkiksi?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Esimerkiksi?

        Esimerkiksi tämä:

        "...Pekingin näkökulmasta: yksi valtio, kaksi järjestelmää - tosin tuota toista järjestelmää ollaan nyt kiinteyttämässä Pekingin poluille - 'hiljaa hyvä tulee periaatteella'..."

        Kiina on käytännössä murentamassa täysin kaiken demokratian. Älytön väite.

        Joko nyt Ilkka vastaat: olisiko sinusta hyvä, jos Suomessakin hallinnon arvostelijat pidätettäisiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esimerkiksi?

        Esimerkiksi typeryyden, jotta Venäjä hyvä, Usa paha! Tätä ääliömäistä valhetta jaksat aina piilottaa mitä kummallisimpiin Kremlin ylistyslauluihisi.


    • Anonyymi

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      "Leningrad koki II Maailmansodassa - operaatio Barbarossan aikana miljoonauhraukset - lähes kolmen vuoden saksalaispiirityksenä, johon Suomi otti osaa .. hyökkäyksellisessä Jatkosodassaan. T"

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      Trollin kannattaisi hieman lukea historiaa eikä huudella valheita. Silloin hän tietäisi, että Neuvostoliitto  aloitti Jatkosodan: se hyökkäsi  täysin  suunnitellusti  Suomeen  22.6. 1941   klo 6.05 alkaen. Siihen mennessä Suomi, eikä saksalaiset Suomen alueelta, eivät hyökänneet Neuvostoliiton alueelle.
      NLn suoritettua 25.6.1941 yli kymmenen rauhallisen suomalaisen kaupungin pommitukset n. 500 pommikoneen voimin - joista ammuttiin alas 27 konetta Suomen alueelle -   eduskunnassa todettiin  Suomen olevan  jälleen sodassa Neuvostoliiton kanssa.

      • Anonyymi

        Inttäjille tiedoksi ja opiksi!

        " .. Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

        Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi.

        Siinä onnistuttiin yli odotusten. Homma meni putkeen tavalla, jota maamme turvallisuuskomitean trolliarmeija muotoili Venäjän toimia ennakoidessaan viikko pari sitten: ”Informaatiovaikuttaminen voi olla pidempi kampanja, jolla pyritään muuttamaan mielialaa ja mielipiteitä. Se voi olla hyvin tehokasta, jos kansalaisten päähän saadaan ajettua joku tietty ajatus.” .. "

        https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/

        Joskus tarkemman historian selvitys on eräille aivan ylivoimaisen vaikeaa! ;-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Inttäjille tiedoksi ja opiksi!

        " .. Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

        Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi.

        Siinä onnistuttiin yli odotusten. Homma meni putkeen tavalla, jota maamme turvallisuuskomitean trolliarmeija muotoili Venäjän toimia ennakoidessaan viikko pari sitten: ”Informaatiovaikuttaminen voi olla pidempi kampanja, jolla pyritään muuttamaan mielialaa ja mielipiteitä. Se voi olla hyvin tehokasta, jos kansalaisten päähän saadaan ajettua joku tietty ajatus.” .. "

        https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/

        Joskus tarkemman historian selvitys on eräille aivan ylivoimaisen vaikeaa! ;-)

        BUAHAHHAHAHAHAHAHAAAAAHHAAHAHAAAAA !!!!!


        AInakin sinulle tarkemman historian selvitys on eräille aivan ylivoimaisen vaikeaa! ;-)

        Tuohan on BLOGIKIRJOITUS - tiedätkö mikä sellainen on?

        Ei siinäkään kiistetä, että Neuvostoliitto aloitti jatkosodan - ja mikä osa Suomi muka Barbarossaa oli ? Eihän Suomi hyökännyt Neuvostoliittoon saksalaisten mukana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Inttäjille tiedoksi ja opiksi!

        " .. Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

        Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi.

        Siinä onnistuttiin yli odotusten. Homma meni putkeen tavalla, jota maamme turvallisuuskomitean trolliarmeija muotoili Venäjän toimia ennakoidessaan viikko pari sitten: ”Informaatiovaikuttaminen voi olla pidempi kampanja, jolla pyritään muuttamaan mielialaa ja mielipiteitä. Se voi olla hyvin tehokasta, jos kansalaisten päähän saadaan ajettua joku tietty ajatus.” .. "

        https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/

        Joskus tarkemman historian selvitys on eräille aivan ylivoimaisen vaikeaa! ;-)

        On näemmä jälleen syytä muistuttaa Luomaa ja muitakin siitä tosiasiasta, että Hitlerin Saksa ja Stalinin Neuvostoliitto olivat elokuun 1939 keskinäisillä sopimuksillaan ja sitten myöhemmin syyskuussa Puolaan hyökätessään liittolaisia, aseveljiä ja tietysti myös toisen maailmansodan aloittajia Euroopassa.

        https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/veikkohuuska/216658-punatahden-liitto-hakaristin-kanssa-brestin-salailtu-voitonparaati-22-9-1939/

        Elokuun 1939 Hitler-Stalin -sopimuksen salaisella pöytäkirjalla Suomi luettiin Viron, Latvian ja Liettuan lailla Neuvostoliiton etupiiriin kuuluvaksi.

        Talven 1939-1940 Neuvostoliiton hyökkäyssodan Suomeen päättäneestä Moskovan rauhansopimuksesta oli kulunut vain muutamia kuukausia, mutta Neuvostoliiton päämäärä Suomen itsenäisyyden lakkauttamisesta oli edelleen sama kuin se oli ollut 30. marraskuuta 1939 hyökkäyssodan aloittaessaan.

        "Molotovin keskustelut Liettuan ulkoministeri Vincas Krėvė-Mickevičiuksen kanssa Kremlissä 30.6.1940, kolme ja puoli kuukautta talvisodan rauhan solmimisen jälkeen, eivät jättäneet mitään epäselvää Neuvostoliiton tavoitteista myös Suomen suhteen (Krėvė-Mickevičius, 1940). Molotov vaati kuulijaltaan todellisuudentajua: ”Teidän on ymmärrettävä, että pienet kansat tulevat häviämään tulevaisuudessa. Teidän Liettuanne ja muiden Baltian kansojen, Suomi mukaan luettuna on liityttävä kunniakkaaseen neuvostokansojen perheeseen. Sen vuoksi teidän tulisi nyt alkaa perehdyttää kansaanne neuvostojärjestelmään, joka tulevaisuudessa tulee hallitsemaan kaikkialla Euroopassa ja jota tullaan toteuttamaan nopeammin joissakin paikoissa, kuten Baltian maissa ja myöhemmin muualla.”"

        https://tammenlehva.fi/hitlerin-ja-stalinin-yhteistyo-ja-talvisodan-merkitys-kansainvalisessa-politiikassa/

        Neuvostoliiton Puna-armeija miehitti Viron, Latvian ja Liettuan kesäkuussa 1940, vaikka Josif Stalin oli vakuuttanut edellissyksynä avunantosopimukset solmittaessa kunnioittavansa täydellisesti niitten itsenäisyyttä ja suvereniteettia. Nuo kolme pikkuvaltiota pakkoliitettiin osaksi Neuvostoliittoa elokuussa 1940.
        Viron, Lavian ja Liettua tien piti olla myös Suomen tie. Niin ei käynyt, koska Suomi taisteli itsenäisyydestään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On näemmä jälleen syytä muistuttaa Luomaa ja muitakin siitä tosiasiasta, että Hitlerin Saksa ja Stalinin Neuvostoliitto olivat elokuun 1939 keskinäisillä sopimuksillaan ja sitten myöhemmin syyskuussa Puolaan hyökätessään liittolaisia, aseveljiä ja tietysti myös toisen maailmansodan aloittajia Euroopassa.

        https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/veikkohuuska/216658-punatahden-liitto-hakaristin-kanssa-brestin-salailtu-voitonparaati-22-9-1939/

        Elokuun 1939 Hitler-Stalin -sopimuksen salaisella pöytäkirjalla Suomi luettiin Viron, Latvian ja Liettuan lailla Neuvostoliiton etupiiriin kuuluvaksi.

        Talven 1939-1940 Neuvostoliiton hyökkäyssodan Suomeen päättäneestä Moskovan rauhansopimuksesta oli kulunut vain muutamia kuukausia, mutta Neuvostoliiton päämäärä Suomen itsenäisyyden lakkauttamisesta oli edelleen sama kuin se oli ollut 30. marraskuuta 1939 hyökkäyssodan aloittaessaan.

        "Molotovin keskustelut Liettuan ulkoministeri Vincas Krėvė-Mickevičiuksen kanssa Kremlissä 30.6.1940, kolme ja puoli kuukautta talvisodan rauhan solmimisen jälkeen, eivät jättäneet mitään epäselvää Neuvostoliiton tavoitteista myös Suomen suhteen (Krėvė-Mickevičius, 1940). Molotov vaati kuulijaltaan todellisuudentajua: ”Teidän on ymmärrettävä, että pienet kansat tulevat häviämään tulevaisuudessa. Teidän Liettuanne ja muiden Baltian kansojen, Suomi mukaan luettuna on liityttävä kunniakkaaseen neuvostokansojen perheeseen. Sen vuoksi teidän tulisi nyt alkaa perehdyttää kansaanne neuvostojärjestelmään, joka tulevaisuudessa tulee hallitsemaan kaikkialla Euroopassa ja jota tullaan toteuttamaan nopeammin joissakin paikoissa, kuten Baltian maissa ja myöhemmin muualla.”"

        https://tammenlehva.fi/hitlerin-ja-stalinin-yhteistyo-ja-talvisodan-merkitys-kansainvalisessa-politiikassa/

        Neuvostoliiton Puna-armeija miehitti Viron, Latvian ja Liettuan kesäkuussa 1940, vaikka Josif Stalin oli vakuuttanut edellissyksynä avunantosopimukset solmittaessa kunnioittavansa täydellisesti niitten itsenäisyyttä ja suvereniteettia. Nuo kolme pikkuvaltiota pakkoliitettiin osaksi Neuvostoliittoa elokuussa 1940.
        Viron, Lavian ja Liettua tien piti olla myös Suomen tie. Niin ei käynyt, koska Suomi taisteli itsenäisyydestään.

        Oletko ryömäläinen Luoma tietoinen siitä, että 24.2.2022 natsi-Venäjä aloitti Ukrainassa operaatio Barbaariryssän?


    • Anonyymi

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      "Kun katsomme historiaa pidemmälle -

      .. huomamme Ahvenanmaan olleen lukko tsaarien Venäjän pääkaupunkiin Pietariin (tsaarilla piti olla avain tuohon lukkoon), jota pidetään venäläisyyden yhtenä pääkehtona."

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      Mitähän "historiaa" trolli oikein nyt katselee?

    • Anonyymi

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      "Tsaarit kävivät monia sotia lähinnä Ruotsin kuningasta vastaan - aina 1809 asti - ruotsalaisten hyökätessä kuin myös toisin päin

      Ahvenanmaan rooli oli jo heti tuosta 1809 alkaen keskipiste Pietarin turvallisuusdoktriinissa. Tsaarit olivat määrätietoisia Ahvenanmaan osalta."

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      Nyt trollin kannattaisi lukea sitä historiaa: Ahvenanmaa demilitarisoitiin 1853 ja venäläisjoukot häädettiin sieltä pois. Ahvenanmaalla Venäjän miehityskausi jäi lyhyeksi kun taas manner Suomesta venäläiset sotavoimat saatiin pois vasta toukokuussa 1918.

    • Anonyymi

      Manner-Suomi menetti oman mahdollisuuden olla arvostettu "neuvottelupöytien kattaja",
      -rauhanrakentaja ja YK' n oma suuri pieni rauhanturvaaja!! |0

      TP Sauli Niinistö PM Sanna Marin tuhosivat osiltansa suhteet reilusti yli puoleen maailmaan -

      .. menetimme Nato-jäsenyyden myötä luotettavuuden, uskottavuuden ja ennen kaikkea puolueettomuuden suuren maailman silmissä olla "neuvottelupöytien kattaja" |1,

      .. pöytiin olisi voitu hyvällä syyllä kutsua kaikkia sellaisia, joilla on erimielisyyttä, kärhämää - sodan uhkaa jopa sotatila - niin Aasiasta (Korean niemimaa |2) kuin vaikkapa Euroopasta, jossa käydään tänään itäslaavien keskinäistä voimanponnistelua vallasta ja vaikutteesta |3 - lännen siihen sekaantuen tarmokkaasti omien hyvin itsekkäiden syiden vuoksi |4.





      Demilitarisoitu Ahvenanmaa!
      (Näin pysyessään se on paras keino pitää Itämeri Naton uhan alta vähän rauhallisempana merenä, miten se on nyt muodostumassa - Venäjän näkökulmasta - )

      Nyt rinnat rottingilla 'pontevoidutaan' julistaen jopa itsestään selvien sopimuksien |e "säätämistä - rikkomista?", jotka ovat riidattomia ja vaativat kaikkien aiempien allekirjoittajien hyväksymistä - siis Venäjänkin (!) -kuten kansainvälistä oikeutta ymmärtävät selkein sanoin viestittävät ---

      • >TP Sauli Niinistö PM Sanna Marin tuhosivat osiltansa suhteet reilusti yli puoleen maailmaan -

        Voi Ilkka, eihän Venäjän innokkaita tukijoita ole kuin muutama maailman häpeällisin persereikävaltio. Kaikkiin muihin suhteemme ovat normaalit elleivät suorastaan hyvät.


    • Anonyymi

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      "Pietari on Venäjän henkireikä maailmalle -

      .. meritse, sen kaupallinen ja kulttuurillinen rooli on tärkeä - sillä se on yksi noista vapauden neljästä väylästä ulos valtamerille - Murmanskin, Vladivostokin ja Mustanmeren lisäksi.

      On siis täysin selvää, että Venäjä pitää kiinni vanhasta voimassa olevasta Kansainliiton sopimuksesta Ahvenanmaan erityisasemasta, historiaankin vedoten - ilman aseita"

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      Kansainvälinen merialue, jota Venäjä voi käyttää merekulussaan, alkaa jo Suomenlahdelta. Väylä kulkee kahden NATOn jäsenmaan välissä - tiedätkö mitä nuo maat ovat ja kuuluuko Ahvenanmaa jommalle kummalle?

      • >Väylä kulkee kahden NATOn jäsenmaan välissä - tiedätkö mitä nuo maat ovat ja kuuluuko Ahvenanmaa jommalle kummalle?

        Miten naurettavan sinä Ilkka oikein haluat itsestäsi tehdä? Rajaa ei näköjään ole.


    • Anonyymi

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      "Muistamme Suomen miehittäneen sotilaallisesti Ahvenanmaan jo Jatkosodan aattona - ennen varsinaisen operaatio Barbarossan alkua -

      .. tuo suomalaismiehitys oli vastoin voimassa olevaa sopimusta Ahvenanmaan demilitarisoinnista ja puolueettomuudesta johtuen."

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      Valehtelua!!!
      Suomella on oikeus järjestää kriisitilanteessa puolustus Ahvenanmaalle ja 22.6.1941 klo 03.00 alkoi sota Neuvostoliiton sekä Saksan välillä. Suomi ei tuohon osallistunut, mutta suomaainen laivasto-osasto lähti liikkeelle 22. päivän aamulla klo 4.30 kohti Maarianhaminaa. Siihenhän Suomella oli täysi oikeus.

      Suomalaisosasto saapui perille myöhemmin päivällä - jolloin Neuvostoliittokin oli jo aloittanut jatkosodan hyökkäämällä Suomeen.

    • Anonyymi

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      "Moskova jopa vuokraa meille ratapohjan Petsamon Liinahamariin ennemmin kuin poistuu Ahvenanmaalta, jos osaamme palata paasikivimäiseen viisauden ylläpitoon todellisuuksien tunnustajina ja eroamme pikavauhtia Natosta!."

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      Trolli on vuokraamassa Moskovan puolesta Petsamoa - mahtaisi Moskovassakin päästä röhönauru moisesta.

      • Eikä tuolla ratapohjan vuokrasopparilla olisi mitään arvoa niin kauan kuin Venäjä pyyhkii hanurinsa kansainvälisillä sopimuksilla. Kun Suomi olisi siistinyt alueen ratapohjan ympäriltä – hyvin kallista, koska saastuminen on hirveää –, Venäjä voisi todeta sopimuksen etujensa vastaiseksi.

        Meillä on nyt vankka liittosuhde Norjaan eikä siis mitään tarvetta kauheaan kuntoon saatetulle Petsamolle satamineen.


    • Anonyymi

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      "Venäjän konsulaatti on diplomaattinen muistutus voimassa olevasta sopimuksesta, ja vihje, ettei Venäjä tule enää enemmän hyväksymään meritien heikentämisestä Pietariin - onkin muistettava, että Venäjällä ei ole enää kuin Kaliningrad, joka on Pietarin meriväylälle suojana."

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      EI se kansainvälisillä vesillä sijaisteva "meritie" muutu miksikään olipa Ahvenanmaalla joukkoja tai ei. Siinä saa purjehtia kuka haluaa.

    • Anonyymi

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      "Ahvenanmaalla on myös oikeuksia harjoittaa omanlaista talouskehitystä, suhteita ulkomaailmaan kuin asemoitua tavallansa erityispiireteiden myötä esimerkiksi puolueettomuutena ja vaatimuksena, ettei Ahvenanmaa liity Natoon -"

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      Ahvenanmaa Suomen maakuntana kuuluu jo NATOon.

    • Anonyymi

      Demilitarisointi saatiin aikoinaan ahvenanmaalla valmiiksi.

      Jäljellä on vielä denatsifiointi. Eli Norra Esplanadgatan 11 natsibunkkerin jyrääminen.

    • Anonyymi

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      ".. jo EU-liitoksessakin Ahvenanmaalta saatiin sen oma kannanotto liittymiseen - ratkaistaessa Suomen kohtaloa, jossa ohimennen tässä todettuna markan hävitys osattiin kätkeä EY-kansanäänestyksestä"

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

      Suomen kansa suurena enemmistönä ilmoitti neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä EUn jäsenyydestä haluavansa liittyä myös rahaliittoon.

      On mielenkiintoista, että Ahvenanmaalla pidetttiin myös erillinen kansanäänestys EUsta.
      Valtakunnallisessa äänestyksessä EU-jäsenyyttä kannatti vain 51,9 % ahvenanmaalaisista, mutta omassa äänetyksessä kuukautta myöhemmin peräti 73,6 %.

    • Anonyymi

      Natsi-Venäjän konsulaatti pois Ahvenanmaalta!

      Eikös niin Ilkka?

      • Anonyymi

        Älähän valehtele.

        Se sijaitsee Maarianhaminan keskustassa osoitteessa Norra Esplanadgatan 11.


    • Anonyymi

      Ahvenanmaan henkivakuutus on demilitarisaation jatkuminen!

      • Anonyymi

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        ".Ahvenanmaan henkivakuutus on demilitarisaation jatkuminen!"

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Uhosi perusteella Venäjä selvästi uhkaa tuota Suomeen kuuluvaa maakuntaa.


    • Anonyymi

      Luoman asiavirheet oikaistaan tässä kommentissani.

      Pietarin "meriväylää" ei ole olemassakaan. Kaliningrad varsinkaan ei suojaa mitään merialuetta. Se on Venäjän aluetta Molotov-Ribbentrop sopimuksen seurauksena, kun Hitler yhdessä Stalinin kanssa päättivät hyökätä Puolaan 1939. Tämän hyökkäyssodan seurauksena Puolan raja siirtyi niin, että aiemmin Saksaan kuulunut Königsberg kuuluu nykyisin Kaliningradin nimellä Venäjälle.

      On tietenkin hienoa, että Venäjä kunnioittaa Ahvenanmaata koskevia sopimuksia, jotka Kansailiiton avustuksella on saatu sovittua Ahvenanmaan demilitarisoinnista. Veäjän soisi kunnioittava myös Kansailiiton päätöstä jouluulta 1939, kun Kansainliitto tuomitsi Neuvostoliiton laittomasta hyökkäyssodasta Suomea vastaan sanottuna vuonna. Venäjän tulisi palauttaa Suomelle laittoman sotansa seurauksena saamansa alueet Suomelta: Karjala ja Sallan alue Pohjois-Suomessa. Sillä tavoin Venäjä kunnioittaisi Kansanliiton päätöksiä.

      Suomi tietenkin kunnioittaa tekemiään sopimuksia ja Venäjän konsulaattikin voi jatkaa Ahvenanmaalla, vaikka sopimuksen mukaan konsulaatti onkin sovittu Neuvostoliiton kanssa tehdyssä sopimuksessa. Venäjän osalta konsulaatin olemassolo ei ole kiistaton. Nyt kun Venäjä vaikeuttaa diplomaattisuhteita Suomen kanssa esim. jäädyttämällä Suomen Moskovan lähetystön tilejä, voidaan Venäjän konsulaatinkin asema aarvioida uudestaan. Tämä tilanne on Venäjän yksipuolisesti aikaan saama. Suomi voisi kansainvälisen opikeuden mukaan vastavuoroisena toimenaan lakkauttaa Venäjän konsulaatin Ahvenanmaalla.

    • Anonyymi

      Natsi-Venäjän konsulaatti tulee pikimmiten poistaa Ahvenanmaalta!

    • Anonyymi

      Aloituksessa annetaan ymmärtää Venäjään kohdistuvan jonkinlainen uhka Suomen, Itämeren ja Ahvenanmaan suunnalta?
      Kuitenkaan tiedotusvälineissä annetun informaation valossa Suomi ja Ahvenanmaa eivät ole uhkaamassa Venäjää, joka kuitenkin on tuonut Suomen rajan läheisyyteen asejärjestelmiään, joilla voi vahingoittaa vakavasti Suomea.
      Toivottavasti Suomen ylin johto ja puolustusvoimat suojaavat Itämeren kauppaliikenteemme jatkuvuuden, tarvittaessa sijoittamalla Ahvenanmaalle sotilaallista suorituskykyä riittävästi.
      Mikäli Venäjä aloittajan esittämästä näkökulmasta johtuen päättää alkaa hallinnoimaan meriliikennettä Itämerellä, tällaisen tavallisen ihmisen näkökulmasta Ahvenanmaan varustaminen ja puolustaminen ennakkoon säästää verta, enemmän kuin sen takaisin valtaaminen johon Suomi lehdissä annetun informaation valossa käsittääkseni on sitoutunut.

    • Anonyymi

      Suomi suunnittelee venäläisten Ahvenanmaan konsulaation sulkemista, mutta miten suhtautuu siihen liittyvä kansanvälinen sopimus vuodelta 1940, jonka nykyinen Venäjä on laillisesti perinyt?!

      • Anonyymi

        Etkö seuraa uutisia ? Asiahan on ollut monipuolusesti esillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö seuraa uutisia ? Asiahan on ollut monipuolusesti esillä.

        Sitä ei purkaa ilman Venäjän hyväksymistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitä ei purkaa ilman Venäjän hyväksymistä.

        Ei vanhaa sopimusta tarvitse purkaa, mutta Maarianhaminan konsulaatin voi sulkea.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei vanhaa sopimusta tarvitse purkaa, mutta Maarianhaminan konsulaatin voi sulkea.

        Se on tavallaan osa sopparia se konsulaatti.


      • Nytkö nykyinen Venäjä on kiinnostunut laillisuudesta? Sepä hienoa!

        Mitäs lait sanovat hyökkäämisestä toiseen valtioon?


    • Anonyymi

      Eikö tuosta syöpäläisestä nimeltään Ahvenanmaa pääsisi mitenkään eroon? Pohjatulppa irti ja antaa vajota mereen.

      • Anonyymi

        Entä eurooppalaisia tappava Putin? Miten tästä sotarikollisesta pääsemme eroon?


    • Anonyymi

      Olosuhteet on muuttuneet. Suomi voi sulkea omalla maaperällä olevan konsulaatin kun niin haluaa. Ihan niin kuin venäjäkin irtisanoo sopimuksiaan kun huvittaa.

    • Anonyymi

      Ei ahvenanmaalaiset halua käydä armeijaa,koska pöhköt suomalaiset puolustavat heitä tarvittaessa!Kaikki ennallaan ja aatelisuus jatkuu maatiaissuomalaisiin!

    • Anonyymi

      Miksi Stalin näännytti ja tapatti Leningradin ihmiset, eikä antanut nostaa valkoista lippua Iisakin kirkon ristille , liehumaan antautumisen merkiksi saksalaisille?

      Stalin uhrasi ihmiset tarkoituksella.

      • Anonyymi

        Niin. Miksei Stalin antautunut kuin Ukrainalaiset tapaa joukko antautua.

        Ei sotia sillä laillla voiteta.


    • Anonyymi

      Himanen puhui asiaa ja on asian ytimessä, vaatiessaan Venäjän konsulaatin potkittavaksi pois Ålandista.

      • Anonyymi

        Himanen on jo niin vanha höppänä, ettei sen puheista kannata niin piitata.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Himanen on jo niin vanha höppänä, ettei sen puheista kannata niin piitata.

        Kissinger täytti juuri satkun (100), ja kun hän viime vuonna esitti Venäjälle edullista tapaa päättää Ukrainan sota, hän oli sinulle suuri viisas eikä mikään vanha höppänä.

        Hannu Himanen taas on niinkin iäkäs kuin 72-vuotias...🤣


    • Anonyymi

      Näinhän he itse näyttävät enemmistönä haluavan - käveleekö eduskunta heidän ylitse?

      • Ahvenenmaa ei vielä tänäänkään tee Ahvenenmaata koskevia kansainvälisiä sopimuksia, Ilkkaseni. Suomi tekee.

        Ahvenenmaalaisilla voi olla asiassa mielipide, mutta korkean politiikan kannalta sillä ei ole merkitystä, ellei se satu olemaan sama kuin eduskunnan enemmistöllä.


    • Anonyymi

      Ahvenanmaalta kaikki tukiaiset pois, pojat eivät edes suorita asevelvollisuutta,loiset.

      • Anonyymi

        Ei tarvitse, sieltä käy yllättävän paljon porukkaa vapaaehtoisesti ja moni peräti Rukkiin asti.
        Mahtavaa porukkaa, olen ollut kouluttamassa heitä ja alkaa olla yleinen mielipide Ahvenanmaalla, että kääntyvät ja haluavat äkkiä eroon ryssien painostuksesta. Ahvenanmaalta hakee enemmän vapaaehtoisia, kuin paikkoja on tarjolla.


    • Anonyymi

      Natsi-Venäjän konsulaatti tulee heti poistaa Ahvenanmaalta! Häpeällistä että se on siellä!

    • Anonyymi

      Ei luovu Ahvenanmaa demilitarisoinnistaan.

      • Anonyymi

        Eipä luovu Ahvenanmaa demilitarisoinnistaan ei.

        Ja se on todella hyvä, että sentään joku liennyttää itämeren kriisiytynyttä tilannetta. Naton Itämerelle tunkeutuminen on ISO VIRHE.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eipä luovu Ahvenanmaa demilitarisoinnistaan ei.

        Ja se on todella hyvä, että sentään joku liennyttää itämeren kriisiytynyttä tilannetta. Naton Itämerelle tunkeutuminen on ISO VIRHE.

        Olisi kai jos olisi tunkeutunut, mutta kun se on aina Venäjä joka joutuu tunkeutumaan, kun kukaan ei halua sitä mihinkään.

        Natoon omasta tahdostaan liittyneiden maiden ympäröimä Itämeri on turvallisempi kuin koskaan. Ei ajele rysäpöksyn sukellusveneet enää karille Ruotsissa...


      • Valitettavasti se ei ole asiassa osapuoli.


    • Anonyymi

      Ahvenanmaan demilitarisointi palvelee erityisesti venäjän tavoitteita, helppo vallata kun ei linnoitettu eikä pysyviä joukkoja. Varmasti on Suomen puolustusvoimien johdolla suunnitelmat miten saaria puolustetaan ? Tai miten estävät saarten miehityksen , ehkä tehdään asumiskelvottomaksi ? Varmaa on että sopimuksia tuskin luetaan .

      • Venäjän on tuskin enää koskaan helppo vallata Ahvenanmaata. Millä se sen tekisi? Naton satelliittitiedustelu seuraa rysäpöksyjä 24/7 ja Itämeri on täysin Naton sisämeri, kun Ruotsikin lasketaan. Pientenkin joukkojen liikutteluun reagoitaisiin nopeasti, sillä demilitarisointi raukeaa kun sotilaallinen uhka havaitaan.


    • Anonyymi

      Hienoa että Ano lähtee Venäjän foorumiin.
      Toivottavasti vievät kaikki anot sieltä bussilla rintamalle ja näyttävät suunnan mihin hyökätään.

      Valta kuuluu kansalle -puolueen puheenjohtaja ja ex-kansanedustaja Ano Turtiainen on lähtenyt Venäjän valtion junailemana Pietariin kansainväliseen talousfoorumiin.

      – Jollain tavalla epätoivoinen yritys saada sinne edes joku joka näyttää länsimaiselta toimijalta, arvioi asiaa turvallisuusasioihin perehtynyt lehtori Panu Moilanen Jyväskylän yliopistosta.

      Moilasen mukaan on myös hyvin mahdollista, että Turtiaista nostamalla Venäjä peittelee muita, hienovaraisempia vaikutuskeinojaan Suomessa.

      Venäjä vaikuttaa Suomeen monella eri kanavalla ja koska se ei ole ollut Moilasen mukaan suomalainen toimintatapa, meiltä saattaa jäädä olennaisia asioita Venäjän vaikutusyrityksistä huomaamatta.

      Länteen Turtiaisen savuverhomainen osallistuminen näkyy Moilasen sanoin ”surkuhupaisana”, mutta Venäjän sisäpolitiikassa halutaan ehkä yrittää esittää, että talousfoorumi on edelleen iso kansainvälinen areena.

      Talousfoorumi on ollut ennen merkittävä taloustapahtuma, jonne Suomestakin on osallistuttu vuosittain yritys- ja ministeritasolla. Nyt ulkoministeriön mukaan Suomesta ei ole virallista edustusta eikä EastChamin eli entisen Suomalais-Venäläisen kauppakamarin tiedossa ole suomalaisyrityksiä jotka osallistuisivat tapahtumaan.

      Länsimainen media ei ole tapahtumaan edes tervetullut.

      Moilasen mukaan foorumille on käynyt kuin kaikelle muullekin Venäjällä maan hyökättyä Ukrainaan: kansainvälinen uskottavuus, yhteistyö ja liikkumavara on kadonnut.

      – Nyt Venäjä joutuu pelaamaan niillä korteilla mitä on, Moilanen sanoo.

      Turtiaisen palkinto
      Turtiainen on väittänyt ”edustavansa Suomea” Pietarissa YouTube-videoillaan, mikä ei siis pidä paikkansa.

      Videoilla puoluesihteeri Marko Hiltunen ja Turtiainen sanovat Venäjän maksaneen heidän yli 25 000 euron hintaiset lippunsa.

      Viime vaaleissa eduskunnasta tipahtanut Turtiainen on esittänyt toistuvasti näkemyksiä siitä, että Venäjän pitäisi ”turvata” Suomeen uudet vaalit. Videoilla Turtiainen myös haaveilee siitä, että Venäjä miehittäisi osan Suomea mikä mahdollistaisi hänen ja VKK:n paluun eduskuntaan.

      Moilanen näkeekin kutsun foorumiin olevan myös eräänlainen palkinto Venäjältä Turtiaiselle siitä, että hän on ajanut Venäjän valtion agendaa Suomessa.

      – Myötäkarvaan silitys, Moilanen sanoo.

      Yle tavoitteli Juvalla asuvaa Turtiaista haastatteluun, mutta häntä ei tavoitettu. Videoillaan Turtiainen on sanonut, ettei halua antaa Ylelle haastatteluja.

      • >Yle tavoitteli Juvalla asuvaa Turtiaista haastatteluun, mutta häntä ei tavoitettu. Videoillaan Turtiainen on sanonut, ettei halua antaa Ylelle haastatteluja.

        Tietääkseni veli Ano ei koskaan ole suostunut mihinkään mediahaastatteluun, jossa voisi tulla hankalia kysymyksiä. Häntä saa mediahaastatella vain varmasti samanmielinen, eikä mielellään sekään.

        Hän ei myöskään ole koskaan julkisesti keskustellut kuin omanmielistensä kanssa.

        Kaiken kaikkiaan veli Ano välttää viimeiseen saakka tilanteita, joissa häneltä voisi kysyä ikäviä kysymyksiä.

        Hän kyllä voi videoillaan vastata ikäviinkin kysymyksiin, kun vastakysymyksen mahdollisuus on eliminoitu. Näin hän saa aina viimeisen sanan.

        Taktiikka on varmasti Lääkekaapin kannalta ainoa mahdollinen. Kun oma argumentointi lähentelee mielisairauden oireita, ei missään tapauksessa kannatakaan suostua minkäänlaiseen keskusteluun vaan vain julistaa.


      • Anonyymi
        Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

        >Yle tavoitteli Juvalla asuvaa Turtiaista haastatteluun, mutta häntä ei tavoitettu. Videoillaan Turtiainen on sanonut, ettei halua antaa Ylelle haastatteluja.

        Tietääkseni veli Ano ei koskaan ole suostunut mihinkään mediahaastatteluun, jossa voisi tulla hankalia kysymyksiä. Häntä saa mediahaastatella vain varmasti samanmielinen, eikä mielellään sekään.

        Hän ei myöskään ole koskaan julkisesti keskustellut kuin omanmielistensä kanssa.

        Kaiken kaikkiaan veli Ano välttää viimeiseen saakka tilanteita, joissa häneltä voisi kysyä ikäviä kysymyksiä.

        Hän kyllä voi videoillaan vastata ikäviinkin kysymyksiin, kun vastakysymyksen mahdollisuus on eliminoitu. Näin hän saa aina viimeisen sanan.

        Taktiikka on varmasti Lääkekaapin kannalta ainoa mahdollinen. Kun oma argumentointi lähentelee mielisairauden oireita, ei missään tapauksessa kannatakaan suostua minkäänlaiseen keskusteluun vaan vain julistaa.

        Ylen vasurisiiven haastattelut nyt kyllä tiedetään entuudestaan. :)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ylen vasurisiiven haastattelut nyt kyllä tiedetään entuudestaan. :)

        Ihan sama kuka pyytää haastattelua, jos ei ole varmasti omaa porukkaa niin ei tipu. Mitään ei saa veli Anolta kysyä, kun menee pääkyssä pasmat sekaisin.


      • Anonyymi

        SDP ei ilmeisesti tunne Ahvenanmaan itsehallintoa ja demilitarisointia koskevia sopimuksia ja lakeja.

        SDP:n kari kyselee kuin pikkulapsi.

        Eihän kaikki Suomalaisetkaan käy armeijaa? Ahtisaaren Martin Marko poika muunmuassa!

        Pitäiskö jehovantodistajiakin vähän kiduttaa SDP:n mielestä, jotta lähtisivät suorittamaan armeijaan "kansalaisvelvollisuutensa"?


    • Anonyymi

      Meidän pitäisi sanoutua irti siitä Ahvenanmaasta.
      Sikäläiset hyväksyvät paremmin ruotsalaiset ja venäläisetkin, kuin meidät.

      • Anonyymi

        Niin juuri. Siinäkin säästettäisiin.


    • Anonyymi

      Ahvenanmaan Puolueettomuus taattava kansainvällisesti!

      • Anonyymi

        Ai miksi?

        Ahvenanmaalla on jo kansainvälisesti hyväksytty Autonomia, DEMILITARISOINTI ja Neutralisoitu asema.

        Mistä siis Nato Tiltu haluaisi sopia?


    • Anonyymi

      Demilitarisoitu Autonominen Ahvenanmaa on nyt yhtä vähän tai vähemmän Nato-aluetta kuin Andorra, San Marino, Liechtenstein tai Vatikaani.

      JA lisäksi.

      Nato Tiltut on syytä pitää visusti mielisairaaloiden ylikorostuneen turvallisuusuuden osastoilla lukkojen takana turvassa. 😁

    • Anonyymi

      Yhdelläkään suomalaisella ei ole velvollisuutta sotia ahvenenmaalaisten puolesta. "Ei tupata kun ei tykätä."

      • Anonyymi

        "Yhdelläkään suomalaisella ei ole velvollisuutta sotia ahvenenmaalaisten puolesta". Naton puolesta on ja Nato-Suomi on sitoutunut myös puolustamaan Ahvenanmaata demilitarisoidun alueen ulkopuolella - LÄLLÄS LÄÄ!

        ULKOPUOLELLA on hauska PUFUFTELLA. 😁


    • Anonyymi

      Venäjän ahvenanmaan konsulaatia koskeva kansalaisalote meisaa jäädä vajaaksi. Venäläiset nauraa ja Putin saa propakanda-aseen "eihä suomalaiset haluneet lopettaa sitä". Vai vieläkö tämä suomettuminen jatkuu? Tarvitaa pikaisesti reilut 8000 kanatusta jotta aloite tulee täyteen. Menkää nyt äkkiä antamaan kannatus tässä linkki: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/12007

    • Anonyymi

      Ahvenanmaa joutuu Suomen Nato-jäsenyyden takia irrottautumaan sotaliittoon hankkiutuneesta Suomesta oman turvallisuutensa takia.

      Ahvenanmaa on demilitarisoitu. Tämä tarkoittaa sitä, ettei sotilaallinen läsnäolo maakunnassa ole sallittua ja ettei saaria saa linnoittaa. Ahvenanmaa on myös neutralisoitu, minkä vuoksi se on mahdollisissa konflikteissa pidettävä sodan uhan ulkopuolella.

      Se on Nato-Suomelle ongelma ja sen on hoideltava Venäjän tuhoaminen Ahvenanmaan demilitarisoidun alueen ULKOPUOLELTA. Kertokaa Nato-LUOPIOT USA:lle, ettei tunkeudu Ahvenanmaalle!

    • Anonyymi

      Todellakin. Ahvenanmaata ei uhkaa mikään tai kukaan muu kuin Nato.

    • Anonyymi

      Niinistökin huolissaan siitä, että Nato käyttää ydinaseitaan Ahvenanmaalla.

    • Anonyymi

      Ahvenanmaa pysyy demilitarisoituna ja se on pohoista itämerta rauhoittava tekijä.

    • Anonyymi

      Ilkka Luoma: Ahvenanmaan demilitarisointi on oikein hyvä idea eikä sitä pidä purkaa.

      Päinvastoin: tämä hyvä konsepti kannattaa kopioida ja ottaa käyttöön myös Krimin niemimaalla, kunhan Venäjän laiton miehitys siellä on saatu loppumaan.

      Sevastopolin laivastotukikohta lakkautetaan ja Krimistä tulee Ukrainan osana oleva autonominen alue laajalla itsehallinnolla sisältäen asukkaiden oikeuden oman kielensä, venäjän, käyttöön.

      Autonominen ja demilitarisoitu Krim takaa järkevän ja rauhanomaisen kehityksen Mustanmeren pohjoisrannalle. Ahvenanmaasta voisi Putin oppia paljonkin, mutta eipä taida vanhasta neuvostojäärästä olla oppijaksi.

      • Anonyymi

        Krimin demilitarisointi ja venäläisen miehitysarmeijan poistaminen alueelta on käynnistynyt hyvin:

        https://yle.fi/a/74-20010573

        Ahvenanmaan demilitarisoidun esikuvan mukaisesti myös Krim olkoon demilitarisoitu alue Venäjän miehitysjoukkojen sieltä poistuttua. Ukrainan alaisuudessa Krim saa laajan autonomian.

        Todellakin paljon hyvää on opittavaa Ahvenanmaasta, ja tämä kaikki Krimillä otettava käytäntöön.

        Tiesittekö, että Krimin autonominen tasavalta on ollut olemassa jo vuodesta 1991?

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Krimin_autonominen_tasavalta

        "Uuden perustuslain myötä Krimin tasavalta muutettiin 23. joulukuuta 1998 nykyiseksi Krimin autonomiseksi tasavallaksi. Perustuslakinsa 2. artiklan mukaan, milloin paikallisesti Krimin autonomisen tasavallan parlamentin päätökset tai tasavallan toimeenpanevan elimen eli hallituksen päätökset tai toimenpiteet ovat ristiriidassa Ukrainan perustuslain kanssa, tulee toimia Ukrainan perustuslain mukaan."

        "Esimerkiksi Venäjän helmikuun lopussa 2014 aloittaman miehityksen aikana pikaisesti toteutettua järjestettyä Krimin kansanäänestystä ei pidetä pätevänä. Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa torstaina 27.3.2014 – äänin 100 puolesta, 11 vastaan – hyväksytty päätöslauselma toteaa Krimin kansanäänestyksestä, että se ei ole sitova eikä sen avulla Krimin autonomisen tasavallan tai Sevastopolin kaupungin asemaa voida muuttaa."

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Krimin_autonominen_tasavalta


    • Anonyymi

      Miten niin se on demarisoitu?
      Eikö siellä hallitse RKP?

    • Anonyymi

      Ahvenanmaa pysyy demilitarisoituna ja Krimi militarisoituna.

      • Anonyymi

        Ahvenanmaan demilitarisointi on jatkossakin kannatettava asia, ja sama konsepti on tuotava myös Krimille.

        Sevastopolin laivastotukikohta pitää lakkauttaa ja Venäjän on poistuttava Krimiltä.

        Vasta silloin Krim voi kehittyä sellaisena kuin se nimellisesti jo onkin, eli autonomisena tasavaltana:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Krimin_autonominen_tasavalta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahvenanmaan demilitarisointi on jatkossakin kannatettava asia, ja sama konsepti on tuotava myös Krimille.

        Sevastopolin laivastotukikohta pitää lakkauttaa ja Venäjän on poistuttava Krimiltä.

        Vasta silloin Krim voi kehittyä sellaisena kuin se nimellisesti jo onkin, eli autonomisena tasavaltana:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Krimin_autonominen_tasavalta

        Siitä teidän tulee tehdä päätös Kievin KNESSETISSÄ. 😁

        Ei muuta kun kipa päähän ja nyökkimään itkumuurille. 😂🤣🤣🤣🤣🤣


    • Anonyymi

      Ahvenanmaa pysyy demilitarisoituna ja Natottomana ja se on pohoista itämerta rauhoittava tekijä. ja niin on hyvä.

    • Anonyymi

      Se ny on aiva selevä, jotta Ahvenanmaa pysyy demilitarisoituna alueena ja Nato demilitarisoidun alueen ulkopuolella.

      • Anonyymi

        Krim seuraa Ahvenanmaan esimerkkiä, kun Sevastopolin laivastotukikohta on tuhottu.

        Krimin autonominen tasavalta palautuu Ukrainan hallintaan, Ukraina liittyy Natoon, ja Krim on sen jälkeen sekin luonnollisesti Nato-aluetta. Demilitarisoituna, jos demokraattisessa järjestyksessä näin päätetään.


    • Anonyymi

      Ahvenanmaa pysyy demilitarisoituna, se on käynyt Nato tiltuillekin täysin seleväksi.

    • Anonyymi

      Krim seuraa Ahvenanmaan esimerkkiä ja antaa Natolle kenkää.

    • Anonyymi

      >> Ahvenanmaa pysyy demilitarisoituna

      Näytteletkös Ilkka Luoma nyt hiukan yksinkertaista? Eihän kukaan vakavissaan aja hanketta, että demilitarisointi poistuisi nyt, tai että poistuisi useisiin vuosiinkaan.

      Sen sijaan silla alkaa olla aika laajaakin kannatusta, että Venäjän lähetystö Maarianhaminasta tulee saamaan nyt kenkää. Talo on tyhjennettävä.

      Demilitarisointi säilyy, mutta Venäjän edustajan kököttely Ahvenanmaalla loppuu.

      • Anonyymi

        Ahvenanmaan demilitarisoidussa asemassa ei sinänsä ole mitään vikaa.

        Samaa konseptia ehdotan sovellettavaksi myös Krimille, kunhan miehittäjäjoukot ovat sieltä poistuneet.

        Sotilastukikohta Sevastopol riisutaan aseista kuten 1856 Bomarsundin linnoitus Krimin/Oolannin sodan seurauksena.

        Se mitä tehtiin Ahvenanmaalle 1856 olisi pitänyt silloin ulottaa Krimiin, joka oli keskeinen sotanäyttämö silloinkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahvenanmaan demilitarisoidussa asemassa ei sinänsä ole mitään vikaa.

        Samaa konseptia ehdotan sovellettavaksi myös Krimille, kunhan miehittäjäjoukot ovat sieltä poistuneet.

        Sotilastukikohta Sevastopol riisutaan aseista kuten 1856 Bomarsundin linnoitus Krimin/Oolannin sodan seurauksena.

        Se mitä tehtiin Ahvenanmaalle 1856 olisi pitänyt silloin ulottaa Krimiin, joka oli keskeinen sotanäyttämö silloinkin.

        No niin Nato-Lapsukaiset. Menkääpäs nyt soveltamaan Krimille tuota hienoa konseptia sitten. Pois jaloista pyörimästä. 😁


      • Anonyymi

        Nato Tiltujen kansalais"äänestys"ei ihan riitä toimenpiteeksi. Maarianhaminan konsulaatti jää paikoilleen Ålantiin.

        Katsokaas kun Autonominen Ahvenanmaa päättää omista asioistaan. 😁


      • Anonyymi

        No niin Nato-Lapsukaiset ja muut Nato-RETARDIT. Menkääpäs nyt soveltamaan Krimille tuota hienoa konseptia ja odottelemaan sitä konsulaattia Kieviin luovutettavaksi. Jokatapauksessa Pois Suomesta jaloista pyörimästä. 😁


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nato Tiltujen kansalais"äänestys"ei ihan riitä toimenpiteeksi. Maarianhaminan konsulaatti jää paikoilleen Ålantiin.

        Katsokaas kun Autonominen Ahvenanmaa päättää omista asioistaan. 😁

        Se on juurikin näin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahvenanmaan demilitarisoidussa asemassa ei sinänsä ole mitään vikaa.

        Samaa konseptia ehdotan sovellettavaksi myös Krimille, kunhan miehittäjäjoukot ovat sieltä poistuneet.

        Sotilastukikohta Sevastopol riisutaan aseista kuten 1856 Bomarsundin linnoitus Krimin/Oolannin sodan seurauksena.

        Se mitä tehtiin Ahvenanmaalle 1856 olisi pitänyt silloin ulottaa Krimiin, joka oli keskeinen sotanäyttämö silloinkin.

        Nyt sitten Nato Tiltujen tulee tarttua toimeen ja mennä puhdistelemaan Krimi ryssistä?


    • Anonyymi

      Sinä voisit demilitarisoida ittes näiltä palstoilta. :D

      • Anonyymi

        Mutta sen sijaan rikon mielesi kuin hiekkakakun. :)


    • Anonyymi

      Mitä enemmän Nato tekee noita sabotaasejaan, sitä tiiviimmin Ahvenanmaa pitäytyy demilitarisoituna ja neutralisoituna Naton ulkopuolella.

      • Anonyymi

        Se on oikea asenne.


    • Anonyymi

      Kaikki tuki Ahvenanmaalle tässä 3. maailmansotaa kohti eskaloituvassa tilanteessa.

      Sielä on jotain selviytymisen mahdollisuuksia kun Suomi tuhoutuu.

      Ehkä Ahvenanmaa antaa turvatakuut Suomelle, jos Suomesta jää ydinsodan jälkeen jotain jäljelle?

      • Anonyymi

        Ehkä ei. Suomi saa painua Alaskaan USA:n orjaksi. Ahvenanmaa valtakunnan alueet senkun vaan laajenevat.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä ei. Suomi saa painua Alaskaan USA:n orjaksi. Ahvenanmaa valtakunnan alueet senkun vaan laajenevat.

        Halusit sitten nostaa vanhan avauksesi taas tänne?


      • Anonyymi
        TruthStillHurts kirjoitti:

        Halusit sitten nostaa vanhan avauksesi taas tänne?

        Niistä nenäs ja nosta märät housus.

        Olet taas laskenut alles satanan vajakki!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niistä nenäs ja nosta märät housus.

        Olet taas laskenut alles satanan vajakki!

        Jopas oletkin sivistynyt ihminen.

        🤣🤣🤣


    • Anonyymi

      Ahvenanmaa pysyy demilitarisoituna, siitä on nyt päätös. :)

    • Anonyymi

      Ahvenanmaa pysyy tottajumalauta demilitarisoituna, se on nyt käynyt täysin seleväksi. :)

    • Anonyymi

      Ahvenanmaalaiset ovat itsekin tuon konsulaatin pysyvyyden takana!?

    • Anonyymi

      Aloittaja voi painua Venäjälle siellä tarvitaan tuollaisia koheloita.

    • Anonyymi

      Ahvenanmaalaiset ymmärtävät parhaiten oman tilanteensa.

    • Anonyymi

      Ahvenanmaa onkin sotilaspoliittisesti puolueeton?

    • Anonyymi

      Viisautta kerrakseen -kerrankin!

    • Voisimmeko kutsua tätä kansakuntaviisaudeksi?

    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4935
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3124
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe