Evoluutiota vai lajiutumista

Anonyymi-ap

”Lajiutuminen tarkoittaa populaatioiden eriytymistä erillisiksi eliölajeiksi. Lajiutumisen katsotaan tapahtuneen, kun kahden populaation erot ovat kasvaneet geneettisesti niin kauas toisistaan, että niiden välisten lisääntymiskykyisten jälkeläisten tuottaminen on mahdotonta.” https://fi.wikipedia.org/wiki/Lajiutuminen

Lajiutumista tarkasteltaessa pitää palata evoluutioteorian ydinväitteeseen: ”Kaikki elämä maapallolla polveutuu universaalista esivanhemmasta, joka eli noin 3,5–3,8 miljardia vuotta sitten." https://fi.wikipedia.org/wiki/Evoluutio

Kyseessä on evoluutioteoreetikoiden markkinoima "alkusolu". Sellaisesta ei ole tieteellistä todistetta, eikä kukaan tiedä miten suvuton organismi olisi ylipäätään voinut käynnistää evoluution. Voidaan kuitenkin todeta, että alkusolusta ei kehittyisi alkeellisintakaan matoa tai kalaa ilman valtavia muutoksia alkusolun jälkeläisten anatomisissa rakenteissa. Aika ei luo muutoksia, eivät miljoonatkaan vuodet. Aika on vain aikaa. Ainoastaan geenit voivat aiheuttaa muutoksia.

Evoluutio perustuu teoriansa mukaan pieniin muutoksiin, jotka kasautuvat jälkeläisissä polvesta polveen. Tämä johtaisi lopulta uuden lajin syntyyn. Vähäisiä muutoksia tapahtuukin hedelmöityksen jälkeisessä meioosissa, kun vanhempien geenit muodostavat rekombinaatioita. Kyse on lajille ominaisten geenien uudelleen järjestelystä, jossa jälkeläiset perivät piirteitä molemmilta vanhemmilta. Tämä auttaa sopeutumisessa erilaisiin olosuhteisiin. Lajille epätyypillisiä geenejä ei meioosissa ole, on vain lajin omia geenejä.

Geenien rekombinaatio ei kohdistu kehittyvän alkion anatomiseen rakenteeseen, koska munasolun soluliman lokeroitunut hienorakenne solukoneistoineen yksin määrää tulevan yksilön varhaiskehityksen ja kehonkaavan. Jos organismin anatominen rakenne ei olisi munasolussa, niin geenien rekombinaatiossa voisi syntyä kaikenlaisia anatomisia rakenteita. Kukaan ei voisi ennalta tietää, millaisia otuksia emo kulloinkin synnyttää.

Hedelmöityminen käynnistää meioosin. Koska alkion anatominen rakenne on munasolussa, ei meioosissa voi tapahtua evoluutiota. Nisäkäs pysyy nisäkkäänä, kala pysyy kalana, lintu pysyy lintuna, varpunen ei muutu haukaksi, evät eivät ala vähitellen muuntua räpylöiksi, räpylät eivät ala muuntua jaloiksi, jalat eivät ala muuntua siiviksi. Omilla geeneillä syntyy omaa lajia, ei toista lajia.

Meioosin jälkeinen gastrulaatio on alkiokehityksen vaihe, jossa alkiokerroksista endodermi ja mesodermi vaeltavat alkusuun kautta alkiopallon sisälle. Kolmen alkiokerroksen katsotaan muodostuneen täydellisesti gastrulaation lopulla. Gastrulaatiossa niin sanotut isäntägeenit (hox-geenit) säätelevät alkion rakentumista.

Juuri gastrulaatio on se vaihe, jossa biologit ovat yrittäneet jo 100 vuoden ajan todistaa evoluutiota mahdolliseksi. Koska munasolua ei voi muunnella, laboratoriokokeissa on evoluution todistamiseksi keskitytty isäntägeeneille aiheutettaviin mutaatioihin. Kaikki yritykset ovat kuitenkin johtaneet alkion vaurioitumiseen tai kuolemaan.

Voisiko evoluutio eli uuden lajin syntyminen tapahtua aikuisten yksilöitten lajiutumisen kautta?

Väite ”lajiutuminen tarkoittaa populaatioiden eriytymistä erillisiksi eliölajeiksi" on mutkien oikomista. Populaation osan eriytyessä ja sopeutuessa uuteen ympäristöön, ei synny noin vain uutta lajia. Sopeutuminen tapahtuu kantalajin erikoistuessa alalajiksi. Tämä erikoistuminen puolestaan tapahtuu alalajin genomin erikoistumisessa, jossa geenejä häviää.

Genomin erikoistuessa uusiin oloihin sopivimmat geenit valikoituvat jatkoon, ja muut geenit vähitellen katoavat. Alalajista tulee uusiin olosuhteisiin kantalajia paremmin sopeutuva. Tämä tapahtuu genomin yksipuolistumisena, ei laadullisesti uusien geenien ilmestymisenä. Tämä tietenkin tarkoittaa, että alalaji ei voi muodostaa evoluutioon johtavaa kehityslinjaa, jossa syntyisi uusia taksonomisia sukuja, heimoja, lahkoja ja luokkia. Lajiutuminen hävittää geenejä, ei lisää niitä.

Tri Don Batten [http://B.Sc (http://B.Sc).Agr. (First Class Honours) and Ph.D. from the University of Sydney. Worked for 20 years as a research horticulturalist with the NSW Department of Agriculture] mainitsee seuraavasti:
”Sekä luonnonvalinnassa että jalostuksessa tapahtuu informaation menetystä. Kasvien jalostajat pyrkivät käyttämään villejä kasvityyppejä jalostuksessaan, koska pitkälle jalostetut lajikkeemme ovat geneettiseltä informaatiosisällöltään köyhempiä kuin niiden villit vastikkeet. Olen itse vuosien ajan ollut mukana jalostamassa sellaisia kasveja kuten litsejä, kirimoijia ja guavoita, joten olen hyvin tietoinen tästä seikasta.”

"Lajiutuminen" on luonnonvalinnan aiheuttamaa sopeutumismuuntelua. Siinä ei synny geneettisesti uusia lajeja vaan kantalajien alalajeja, joiden genomi on kantalajia köyhempi. Geneettinen köyhtyminen ei merkitse evoluutiota vaan devoluutiota. Ei ihme, että joka päivä satoja lajeja ajautuu sukupuuttoon. Miljoonat lajit ovat kokeneet saman kohtalon aiemmin.

33

737

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      trisomia 18 ja 21

    • Anonyymi

      Moneenko kertaan sama aloitus?
      Lajiutuminen on evoluution seuraus. Kun isolaatio on tapahtunut, lajiutuminen jatkuu, eikä ole mitään mekanismia, joka rajoittaisi evolutiivista muutosta. Uusia geenejä syntyy jatkuvasti.

      • Anonyymi

        "Uusia geenejä syntyy jatkuvasti."

        Geeniduplikaatio tietenkin tuottaa uuden geenin, mutta se on vain kopio alkuperäisestä eikä siis sisällä uutta informaatiota. Eli mistäköhän sitä evoluutiota tulisi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Uusia geenejä syntyy jatkuvasti."

        Geeniduplikaatio tietenkin tuottaa uuden geenin, mutta se on vain kopio alkuperäisestä eikä siis sisällä uutta informaatiota. Eli mistäköhän sitä evoluutiota tulisi?

        Silläkin uhalla, että kysyt tosissasi. Jälkeläinen saa suvullisessa lisääntymisessä geenejä molemmilta vanhemmilta. Näin ollen, jokainen jälkeläinen on oma yksilönsä. Kun samaa toistetaan vaikka 100 000 sukupolvea, jälkeläinen alkaa olla jo kovin erilainen kuin vanhempansa.
        Tiesit toki, että esim. häntä on yhä geeneissämme, tosin on harvinaista että geenit osuvat siten yhteen, että syntyy hännällinen ihminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Uusia geenejä syntyy jatkuvasti."

        Geeniduplikaatio tietenkin tuottaa uuden geenin, mutta se on vain kopio alkuperäisestä eikä siis sisällä uutta informaatiota. Eli mistäköhän sitä evoluutiota tulisi?

        Kun duplikaation toinen puoli mutatoituu, toinen toteuttaa alkuperäistä funktiota ja toinen saa uuden funktion. Duplikaatioiden suuri määrä mahdollistaa uusien ominaisuuksien syntymisen ilman, että vanha häviää.

        Et voi olla tietämättä tuota, mikäli olet vähänkin perehtynyt evoluutioon. Nyt vaan näyttää siltä, ettet joko tiedä, tai trollaat ihan vaan muita ärsyttääksesi. Ei kai kreationitikaan noin tietämätön voi olla alasta, josta alkaa vänkäämään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silläkin uhalla, että kysyt tosissasi. Jälkeläinen saa suvullisessa lisääntymisessä geenejä molemmilta vanhemmilta. Näin ollen, jokainen jälkeläinen on oma yksilönsä. Kun samaa toistetaan vaikka 100 000 sukupolvea, jälkeläinen alkaa olla jo kovin erilainen kuin vanhempansa.
        Tiesit toki, että esim. häntä on yhä geeneissämme, tosin on harvinaista että geenit osuvat siten yhteen, että syntyy hännällinen ihminen.

        "Kun samaa toistetaan vaikka 100 000 sukupolvea, jälkeläinen alkaa olla jo kovin erilainen kuin vanhempansa."

        Tätä emme tiedä, koska emme voi mennä 100 000 sukupolvea taaksepäin katsomaan millaisia esivanhempamme olivat. Eivät lapset nykyäänkään muutu koko ajan erilaisemmiksi kuin vanhempansa, vaan vaihtelu tapahtuu edestakaisin.

        Ihmisistä ei ole koskaan kehittynyt kuin lisää erilaisia ihmisiä. Samoin apinoista on kehittynyt vain lisää apinoita. Vaikka lajimuuntelua tapahtuu, ei tieteellä ole ainuttakaan havaintoa jossa apinalajista olisi kehittynyt uusi apinasuku. Kaikki muutokset tapahtuvat oman taksonomisen suvun puitteissa.

        Niin - ja geeneissämme oleva häntäluu ei liity apinoihin ...

        Evoluutioteorian muodostuttua hallitsevaksi paradigmaksi on ajan saatossa nimetty yli 100 niin kutsuttua ”hyödytöntä” elintä, joiden on esitetty olleen todisteita ihmisen kehittymisestä edeltäneistä primitiivisemmistä eliömuodoista. Näiden ”hyödyttömien” elimien/rakenteiden on selitetty olleen jäänteitä ihmisen kehityksen aikaisemmista vaiheista.

        Kerta toisensa jälkeen on kuitenkin käynyt ilmi, että nämä evoluutioteorian pohjalta hyödyttömiksi nimetyt rakenteet eivät todellisuudessa ole hyödyttömiä. Viimeisimpänä esimerkkinä tästä voidaan pitää evolutionistien kovasti rummuttamaa todistetta evoluutiosta eli ”roska-DNA:ta”, joka sittemmin osoittautui välttämättömäksi osaksi geenien säätelyjärjestelmää.

        Potilaille tehtyä häntäluun poistoa koskien on todettu mm seuraavaa:

        ”Poista se ja potilaat valittavat; todellakin, kerta toisensa jälkeen operaatiot sen poistamiseksi ovat johtaneet [kirurgin] maineen menetykseen, ainoastaan noustakseen jälleen pinnalle kun joku naiivi kirurgi todella uskoo mitä biologit ovat kertoneet hänelle tästä hyödyttömästä ”jäänteestä.”

        Vastaavia evoluutionäkemyksen vääristämiä ”faktoja” ja niiden negatiivisia vaikutuksia hoitomuotojen kehittämiseen on useita. Onneksi nykyään häntäluun poistoja ei enää suoriteta kuin äärimmäisissä tilanteissa, ja tällöinkin lihakset pyritään ankkuroimaan uudelleen muualle. Häntäluu toimii kriittisenä ankkuripaikkana useille tärkeille lihasryhmille. Häntäluun poisto-operaation läpikäyneillä ihmisillä on ollut merkittäviä ongelmia istumisessa ja seisomaan nousemisessa, ongelmia synnyttämisessä, ja ongelmia pidätyskyvyssä.

        On siis selvää, että häntäluu on tärkeä osa ihmisen rakennetta eikä mikään jäänne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun duplikaation toinen puoli mutatoituu, toinen toteuttaa alkuperäistä funktiota ja toinen saa uuden funktion. Duplikaatioiden suuri määrä mahdollistaa uusien ominaisuuksien syntymisen ilman, että vanha häviää.

        Et voi olla tietämättä tuota, mikäli olet vähänkin perehtynyt evoluutioon. Nyt vaan näyttää siltä, ettet joko tiedä, tai trollaat ihan vaan muita ärsyttääksesi. Ei kai kreationitikaan noin tietämätön voi olla alasta, josta alkaa vänkäämään.

        "Kun duplikaation toinen puoli mutatoituu, toinen toteuttaa alkuperäistä funktiota ja toinen saa uuden funktion. "

        Millä perusteella mutaatio muka antaisi duplikaatiolle uuden funktion? Tämä on yksi evolutionistien tarinoista, joita he kehittelevät kun ei evoluutiolle löydy tieteellistä pohjaa. Mutaatiot jonkinlaisina älykkäinä "geenikoodareina" on absurdi väite.

        J.Crow: ”Koska suurin osa mutaatioista, jos niillä jotain vaikutusta on, ovat haitallisia, niiden kokonaisvaikutusten täytyy olla vahingollisia.” Samaa mieltä ovat mm. Keightley ja Lynch: ”Valtaosa mutaatioista on vahingollisia.”

        [Crow, J., The high spontaneous mutation rate: Is it a health risk? Proc Natl Acad Sci 94:8380–8386, 1997.] [Keightley, P. & Lynch, M., Toward a realistic model of mutations affecting fitness. Evolution 57:683–685, 2003.]

        R.Lande: "90% mutaatioista on haitallisia ja loput ovat lähes neutraaleja.”
        Gerrish ja Lenski arvioivat että hyödyllisten mutaatioiden suhde haitallisiin on 1:1000 000.

        [Lande, R., Mutation and conservation. Conserv Biol 9:782–791, 1995.] [Gerrish P.J., & Lenski, R., The fate of competing beneficial mutations in an asexual population. Gentetica 102(103):127–144, 1998.]

        Mm. T. Ohta, M. Kimura ja S. Elena ovat arvioineet, että hyödyllisten mutaatioiden osuus on niin alhainen, että sitä ei voida tilastollisesti mitata.

        [Ohta, T., Molecular evolution and polymorphism. Natl Inst Genet Mishima Japan 76:148–167, 1977.] [Kimura, M., Model of effective neutral mutaitons in which selective constraint is incorporated. PNAS 76:3440–3444, 1979.] [Elena, S.F. et al, Distribution of fitness effects caused by random insertion mutations in E. Coli. Gentetica 102/103:349–358, 1998.]

        Mutaatiot yleensä dilutoituvat, mutta silti ne osin kumuloituvat eliön perimään. Koska haitallisia mutaatioita on jopa miljoona kertaa enemmän kuin hyödyllisiä, niin paljon ei vaadita sen tajuamiseen, että evoluutio mutaatioiden kautta on käytännössä mahdotonta. Geeniperimän köyhtyminen (rappeutuminen) on samasta syystä väistämätöntä.

        Lisäksi on hyvä muistaa, että yksikään todettu mutaatio ei ole vaikuttanut organismien anatomiseen rakenteeseen, mikä kuitenkin olisi evoluution onnistumisen ehto. Kaikki ns. "hyödylliset mutaatiot" ovat olleet vain toiminnallisia, kuten malariaa torjuva sirppisoluanemia, antibioottiresistanssi sairaalabakteeri, lentokyvyttömät merimetsot yms.

        Ei genomien rappeutumisella synny evoluutiota vaan devoluutiota.

        "Tieteellinen menetelmä pyrkii selittämään (esimerkiksi luonnossa ilmeneviä) tapahtumia toistettavissa olevalla tavalla. Tämä tapahtuu havaintojen ja/tai kokeiden kautta. Kokeilla pyritään simuloimaan luonnossa ilmeneviä tapahtumia kontrolloiduissa olosuhteissa." https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiede#Tieteellinen_menetelmä

        Kuinka monta kertaa evoluutio on todistettu havaintojen ja/tai kokeiden kautta? Vastaus: Ei yhtään kertaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kun duplikaation toinen puoli mutatoituu, toinen toteuttaa alkuperäistä funktiota ja toinen saa uuden funktion. "

        Millä perusteella mutaatio muka antaisi duplikaatiolle uuden funktion? Tämä on yksi evolutionistien tarinoista, joita he kehittelevät kun ei evoluutiolle löydy tieteellistä pohjaa. Mutaatiot jonkinlaisina älykkäinä "geenikoodareina" on absurdi väite.

        J.Crow: ”Koska suurin osa mutaatioista, jos niillä jotain vaikutusta on, ovat haitallisia, niiden kokonaisvaikutusten täytyy olla vahingollisia.” Samaa mieltä ovat mm. Keightley ja Lynch: ”Valtaosa mutaatioista on vahingollisia.”

        [Crow, J., The high spontaneous mutation rate: Is it a health risk? Proc Natl Acad Sci 94:8380–8386, 1997.] [Keightley, P. & Lynch, M., Toward a realistic model of mutations affecting fitness. Evolution 57:683–685, 2003.]

        R.Lande: "90% mutaatioista on haitallisia ja loput ovat lähes neutraaleja.”
        Gerrish ja Lenski arvioivat että hyödyllisten mutaatioiden suhde haitallisiin on 1:1000 000.

        [Lande, R., Mutation and conservation. Conserv Biol 9:782–791, 1995.] [Gerrish P.J., & Lenski, R., The fate of competing beneficial mutations in an asexual population. Gentetica 102(103):127–144, 1998.]

        Mm. T. Ohta, M. Kimura ja S. Elena ovat arvioineet, että hyödyllisten mutaatioiden osuus on niin alhainen, että sitä ei voida tilastollisesti mitata.

        [Ohta, T., Molecular evolution and polymorphism. Natl Inst Genet Mishima Japan 76:148–167, 1977.] [Kimura, M., Model of effective neutral mutaitons in which selective constraint is incorporated. PNAS 76:3440–3444, 1979.] [Elena, S.F. et al, Distribution of fitness effects caused by random insertion mutations in E. Coli. Gentetica 102/103:349–358, 1998.]

        Mutaatiot yleensä dilutoituvat, mutta silti ne osin kumuloituvat eliön perimään. Koska haitallisia mutaatioita on jopa miljoona kertaa enemmän kuin hyödyllisiä, niin paljon ei vaadita sen tajuamiseen, että evoluutio mutaatioiden kautta on käytännössä mahdotonta. Geeniperimän köyhtyminen (rappeutuminen) on samasta syystä väistämätöntä.

        Lisäksi on hyvä muistaa, että yksikään todettu mutaatio ei ole vaikuttanut organismien anatomiseen rakenteeseen, mikä kuitenkin olisi evoluution onnistumisen ehto. Kaikki ns. "hyödylliset mutaatiot" ovat olleet vain toiminnallisia, kuten malariaa torjuva sirppisoluanemia, antibioottiresistanssi sairaalabakteeri, lentokyvyttömät merimetsot yms.

        Ei genomien rappeutumisella synny evoluutiota vaan devoluutiota.

        "Tieteellinen menetelmä pyrkii selittämään (esimerkiksi luonnossa ilmeneviä) tapahtumia toistettavissa olevalla tavalla. Tämä tapahtuu havaintojen ja/tai kokeiden kautta. Kokeilla pyritään simuloimaan luonnossa ilmeneviä tapahtumia kontrolloiduissa olosuhteissa." https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiede#Tieteellinen_menetelmä

        Kuinka monta kertaa evoluutio on todistettu havaintojen ja/tai kokeiden kautta? Vastaus: Ei yhtään kertaa!

        > Millä perusteella mutaatio muka antaisi duplikaatiolle uuden funktion?

        Geenin kahdentumisen jälkeen siitä on kaksi identtistä kopiota.
        Alkuperäinen toiminta ei häiriinny, vaikka toiseen niistä tulee mutaatio.
        Kopioon tullut mutaatio voi olla merkityksetön, haitallinen tai siitä voi olla etua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        > Millä perusteella mutaatio muka antaisi duplikaatiolle uuden funktion?

        Geenin kahdentumisen jälkeen siitä on kaksi identtistä kopiota.
        Alkuperäinen toiminta ei häiriinny, vaikka toiseen niistä tulee mutaatio.
        Kopioon tullut mutaatio voi olla merkityksetön, haitallinen tai siitä voi olla etua.

        Jossain tapauksessa pelkkä duplikaatio saattaa tuottaa uuden ominaisuuden. Värinäkö on resessiivinen ominaisuus – sama geeni pitää olla kahtena, yleensä molemmissa vastinkromosomeissa. Värinäkö periytyy X-kromosomissa, minkä takia monien Uuden maailman apinoiden urosten värinäkö on puutteellinen. Mölyapinoilla geeni on kahdentunut minkä takia molempien sukupuolien värinäkö on trikromaattinen.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Howler_monkey#Anatomy_and_physiology


    • Anonyymi

      Lainaamasi Don Batten on nuoren Maan kreationisti.

      • Anonyymi

        Don Batten on koulutettu kasvitieteilijä ja toiminut mm. kasvinjalostuksen parissa. Toisin sanoen hän kertoo ammattifaktaa. Voit tietysti yrittää kumota hänen tieteelliset argumenttinsa jos pystyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Don Batten on koulutettu kasvitieteilijä ja toiminut mm. kasvinjalostuksen parissa. Toisin sanoen hän kertoo ammattifaktaa. Voit tietysti yrittää kumota hänen tieteelliset argumenttinsa jos pystyt.

        Vajakki kasvitieteilijä vs. evoluutiobiologien miljoonapäinen joukko, kumpaa uskoisi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vajakki kasvitieteilijä vs. evoluutiobiologien miljoonapäinen joukko, kumpaa uskoisi?

        No tietysti kreationistista tiedemiästä. Koska hän tekee *oikeaa* tiedettä, eikä ole "kakkosluokan tutkijoiden massaa, joka joutuu julistamaan evoluutiouskontoa, koska muuten ei saa vanhojen darvinistien hallinnoimia apurahoja ... ". :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No tietysti kreationistista tiedemiästä. Koska hän tekee *oikeaa* tiedettä, eikä ole "kakkosluokan tutkijoiden massaa, joka joutuu julistamaan evoluutiouskontoa, koska muuten ei saa vanhojen darvinistien hallinnoimia apurahoja ... ". :)

        Sen sijaan saa rahoituksen äärifundispiirien raharikkailta jenkeistä. Ne rahat eivät ole julkisen arvioinnin alaista ja rahavirta riippuu ihan siitä kuinka tiukasti pysytään ääriuskonnollisessa agendassa.


    • Anonyymi

      Uusia rakenteita ei synny, koska ne syntyy mustasta aukosta, ihan kirjaimellisestikin, kun nisäkäs synnyttää.

      Maapallo on mustan aukon synnyttämä, aurinkoa kiertävä, kaiken aineellisen äiti. Aukko siis ikään kuin synnyttää DNA säikeen toisen puoliskon, joka yhtyy auringon, eli hengen kanssa, josta tulee toinen puoli. Kun maapallo kiertää aurinkoa, säikeet kiertyy myös sen olennoissa.

      Maapallo evoloituu kokonaisuutena, ja jokainen olento siinä samalla. Mitään erillistä olentojen evoluutiota ei tapahdu, koska olento on tietoisuuden omaava, maan ja taivaan edustaja, kiinni maassa DNA:n "hännällään". Eli se on aina kiinni synnyttäjässään. Jos ns. evoluutiota tapahtuisi, täytyisi synnyttäjässä, eli maassa, tapahtua jotain. Aika kääntyä toiseen suuntaan, jolloin DNA kierre purkautuu...??

      Olemme pimeyden ja valon olentoja. Molemmat puolet löytyy meistä. DNA liittää meidät valoon ja varjoon.

    • Anonyymi

      Taas joku Jeesuksen oma on copy-pastennut amerikkalaisten kreationistien valehtelusivustoilta (tai niiden suomennetuista kopioista) satua ja tarinaa jossa on paljon vakuuttavan oloisi sivistyssanoja joita hän ei itsekkään ikävä kyllä ymmärrä.

      "Alkusolu" ei ole kenenkään "markkinoima" eikä mikään oletus, vaan se on johtopäätös kaikesta siitä, mitä elokehästä tiedämme. Se millainen elokehä nyt on on selitettävissä loogisesti vain sillä että elokehä on syntynyt vaiheittaisten lajiutumisten tuloksena.

      Meioosi ei tapahdu hedelmöittymisen jälkeen, vaan se on sukusolujen syntyyn liittyvä solunjakautumien. Höpötät täysin päättömiä "hedelmöityksen jälkeisestä meioosista", USKOTTAVUUTESI MENI. Olet kopioinut väärin. Tai joku jolta olet kopioinut on kääntänyt jenkkisaarnaajien valheet väärin. Periytyvät mutaatiot ovat niitä jotka tapahtuvat ituradan soluissa. Ituradan muutosten periytymisestä ovat todisteena mm. lukuisat endogeeniset retroviirukset.

      Geenien rekombinaatio on eri asia kuin ituradassa tapahtuvat periytyvät muutokset. Geenien uudelleenyhdistymisillä on vaikutusta populaation geenipooliin. Jos evoluutiota ei tapahtuisi ja hyödyllisiä mutaatioita ei olisi, niin suvullisen lisääntymisen valta-asema eliökunnassa olisi hukkaan heitettyä energiaa eli "epä-älyllistä suunnittelua". Se, että suvulliseen lisääntymiseen (eli geenien jatkuvaan uudelleenkombinointiin) on kannattanut käyttää niinkin valtavasti energiaa, kuin siihen elokehässä käytetään osoittaa, että vain sopeutuvat ovat selvinneet. Bakteerit ja amebat jotka eivät varsinaisesti lisäänny suvullisesti uudelleenyhdistelevät geenejään niin, että kaksi solua sulautuu ja jakautuu niin, että tuloksena on kaksi solua, jotka eivät ole kumpikaan kummankaan alkuperäisen geneettinen kopio (eräänlainen "hedelmöitys + meioosi).

      Yritä selvittää edes perusasiat aiheesta, josta yrität viisastella.

      • Anonyymi

        -- "Alkusolu" ei ole kenenkään "markkinoima" eikä mikään oletus, vaan se on johtopäätös kaikesta siitä, mitä elokehästä tiedämme.--

        Aivan oikein - pelkkä johtopäätös. Toisin sanoen pelkkä oletus. Ei kenelläkään ole tieteellistä havaintoa alkusolusta. Johtopäätöksiä evoluutio-oppi on täynnä, mutta johtopäätös ei ole koskaan todiste.

        "Se millainen elokehä nyt on on selitettävissä loogisesti vain sillä että elokehä on syntynyt vaiheittaisten lajiutumisten tuloksena."

        Evolutionistit eivät 160 vuoden jälkeenkään osaa selittää, millä geneettisellä mekanismilla lajiutumiset voisivat synnyttää uusia lajeja, jotka johtaisivat uusiin taksonomisiin sukuihin, heimoihin, lahkoihin ja luokkiin. Laadullisesti uusia geenejä ei synny, ja mutaatiot ovat tuholaisia.

        Crow: ”Koska suurin osa mutaatioista, jos niillä jotain vaikutusta on, ovat haitallisia, niiden kokonaisvaikutusten täytyy olla vahingollisia.” Samaa mieltä ovat mm. Keightley ja Lynch: ”Valtaosa mutaatioista on vahingollisia.” Lande: 90% mutaatioista on haitallisia ja loput ovat lähes neutraaleja.” Gerrish ja Lenski arvioivat, että hyödyllisten mutaatioiden suhde haitallisiin on 1:1000 000.

        Mm. Ohta, Kimura ja Elena ovat arvioineet, että hyödyllisten mutaatioiden osuus on niin alhainen, että sitä ei voida tilastollisesti mitata. Tutkimukset viittaavat siihen, että lajista riippuen populaatioiden kelpoisuus vähenee 0,2 – 2 % per sukupolvi, ihmisellä noin 1 % (Lynch).

        Crow, J., The high spontaneous mutation rate: Is it a health risk? Proc Natl Acad Sci 94:8380–8386, 1997.
        Keightley, P. & Lynch, M., Toward a realistic model of mutations affecting fitness. Evolution 57:683–685, 2003.
        Lande, R., Mutation and conservation. Conserv Biol 9:782–791, 1995.
        Gerrish P.J., & Lenski, R., Estimation of spontaneous genome-wide mutation rate parameters: whither beneficial mutations? Heredity 84:497–501, 1998.
        Gerrish P.J., & Lenski, R., The fate of competing beneficial mutations in an asexual population. Gentetica 102(103):127–144, 1998.
        Ohta, T., Molecular evolution and polymorphism. Natl Inst Genet Mishima Japan 76:148–167, 1977.
        Kimura, M., Model of effective neutral mutaitons in which selective constraint is incorporated. PNAS 76:3440–3444, 1979.
        Elena, S.F. et al, Distribution of fitness effects caused by random insertion mutations in E. Coli. Gentetica 102/103:349–358, 1998.
        Lynch, M., Mutation and human exceptionalism: our future genetic load. Genetics 202:869–875, 2016.

        Nopea geneettinen rappeutuminen on tieteellinen fakta kaikkien eliöiden kohdalla. Mitä enemmän adaptoitumista ja varioitumista tapahtuu, sitä enemmän eliö menettää biologista informaatiota.

        Lajiutumisessa katoaa geenejä, koska vain menestyviä yksilöitä tuottavat geenit säilyvät. Olosuhteisiin vähemmän hyödyllisiä ominaisuuksia tuottavat geenit katoavat populaatiosta vähitellen. Tämä johtaa populaation geenipoolin köyhtymiseen ja lopulta sukupuuttoon, kun sopeutumisvara heikkenee tarpeeksi. Näin on maailmasta kadonnut miljoonia eliölajeja, ja tahti kiihtyy.

        "Meioosi ei tapahdu hedelmöittymisen jälkeen, vaan se on sukusolujen syntyyn liittyvä solunjakautumien. "

        Kyllä meioosin vaikutus jatkuu hedelmöitymisen jälkeenkin. Meioosi tuottaa neljä erilaista solua, joilla on haploidinen kromosomisto. Kromosomiston puolittuminen meioosissa on suvullisen lisääntymisen edellytys. Hedelmöityksessä kaksi meioosin kautta syntynyttä haploidista perimää yhtyvät ja täydentävät toistensa kromosomistot muodostaen yhden diploidisen solun. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/01/10/mitoosi-ja-meioosi

        Ei rekombinaatiota voisi tapahtua ilman edeltävää meioosia.

        "Jos evoluutiota ei tapahtuisi ja hyödyllisiä mutaatioita ei olisi, niin suvullisen lisääntymisen valta-asema eliökunnassa olisi hukkaan heitettyä energiaa eli "epä-älyllistä suunnittelua". "

        Evoluutiota ei tapahdu, ja hyödyllisten mutaatioiden määrä on merkityksettömän pieni. Sorry siitä.

        Suvullisessa lisääntymisessä syntyy kyllä vaihtelua, mutta vaihtelu ei riitä uusien taksonomisten eliösukujen, heimojen, lahkojen ja luokkien kehittymiseen eli evoluutioon, koska jokainen lajiutuminen köyhdyttää genomia.

        "Se, että suvulliseen lisääntymiseen (eli geenien jatkuvaan uudelleenkombinointiin) on kannattanut käyttää niinkin valtavasti energiaa, kuin siihen elokehässä käytetään osoittaa, että vain sopeutuvat ovat selvinneet. "

        Sopeutuvat selviävät, mutta eivät tuota uusia lajeja, jotka johtaisivat uusiin taksonomisiin eliösukuihin, heimoihin tai vielä ylempiin taksonomisiin tasoihin. Toisin sanoen ei voi tapahtua evoluutiota.

        Perehdypä geneettisen muuntelun rajoituksiin. Ne rajat nimittäin ovat aika tiukat, ja juuri siksi evoluutiota ei voi tapahtua. Mutta juuri siksihän evolutionistit nimittävätkin lajien sisäistä sopeutumismuuntelua "evoluutioksi". Sillä voi hämätä maallikkoja.

        Darwin näki että lajit muuntelevat, mutta hän kuvitteli että muuntelu voi olla rajatonta. Hämmästyttävää kyllä, niin kuvittelevat meidänkin aikamme darvinistit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        -- "Alkusolu" ei ole kenenkään "markkinoima" eikä mikään oletus, vaan se on johtopäätös kaikesta siitä, mitä elokehästä tiedämme.--

        Aivan oikein - pelkkä johtopäätös. Toisin sanoen pelkkä oletus. Ei kenelläkään ole tieteellistä havaintoa alkusolusta. Johtopäätöksiä evoluutio-oppi on täynnä, mutta johtopäätös ei ole koskaan todiste.

        "Se millainen elokehä nyt on on selitettävissä loogisesti vain sillä että elokehä on syntynyt vaiheittaisten lajiutumisten tuloksena."

        Evolutionistit eivät 160 vuoden jälkeenkään osaa selittää, millä geneettisellä mekanismilla lajiutumiset voisivat synnyttää uusia lajeja, jotka johtaisivat uusiin taksonomisiin sukuihin, heimoihin, lahkoihin ja luokkiin. Laadullisesti uusia geenejä ei synny, ja mutaatiot ovat tuholaisia.

        Crow: ”Koska suurin osa mutaatioista, jos niillä jotain vaikutusta on, ovat haitallisia, niiden kokonaisvaikutusten täytyy olla vahingollisia.” Samaa mieltä ovat mm. Keightley ja Lynch: ”Valtaosa mutaatioista on vahingollisia.” Lande: 90% mutaatioista on haitallisia ja loput ovat lähes neutraaleja.” Gerrish ja Lenski arvioivat, että hyödyllisten mutaatioiden suhde haitallisiin on 1:1000 000.

        Mm. Ohta, Kimura ja Elena ovat arvioineet, että hyödyllisten mutaatioiden osuus on niin alhainen, että sitä ei voida tilastollisesti mitata. Tutkimukset viittaavat siihen, että lajista riippuen populaatioiden kelpoisuus vähenee 0,2 – 2 % per sukupolvi, ihmisellä noin 1 % (Lynch).

        Crow, J., The high spontaneous mutation rate: Is it a health risk? Proc Natl Acad Sci 94:8380–8386, 1997.
        Keightley, P. & Lynch, M., Toward a realistic model of mutations affecting fitness. Evolution 57:683–685, 2003.
        Lande, R., Mutation and conservation. Conserv Biol 9:782–791, 1995.
        Gerrish P.J., & Lenski, R., Estimation of spontaneous genome-wide mutation rate parameters: whither beneficial mutations? Heredity 84:497–501, 1998.
        Gerrish P.J., & Lenski, R., The fate of competing beneficial mutations in an asexual population. Gentetica 102(103):127–144, 1998.
        Ohta, T., Molecular evolution and polymorphism. Natl Inst Genet Mishima Japan 76:148–167, 1977.
        Kimura, M., Model of effective neutral mutaitons in which selective constraint is incorporated. PNAS 76:3440–3444, 1979.
        Elena, S.F. et al, Distribution of fitness effects caused by random insertion mutations in E. Coli. Gentetica 102/103:349–358, 1998.
        Lynch, M., Mutation and human exceptionalism: our future genetic load. Genetics 202:869–875, 2016.

        Nopea geneettinen rappeutuminen on tieteellinen fakta kaikkien eliöiden kohdalla. Mitä enemmän adaptoitumista ja varioitumista tapahtuu, sitä enemmän eliö menettää biologista informaatiota.

        Lajiutumisessa katoaa geenejä, koska vain menestyviä yksilöitä tuottavat geenit säilyvät. Olosuhteisiin vähemmän hyödyllisiä ominaisuuksia tuottavat geenit katoavat populaatiosta vähitellen. Tämä johtaa populaation geenipoolin köyhtymiseen ja lopulta sukupuuttoon, kun sopeutumisvara heikkenee tarpeeksi. Näin on maailmasta kadonnut miljoonia eliölajeja, ja tahti kiihtyy.

        "Meioosi ei tapahdu hedelmöittymisen jälkeen, vaan se on sukusolujen syntyyn liittyvä solunjakautumien. "

        Kyllä meioosin vaikutus jatkuu hedelmöitymisen jälkeenkin. Meioosi tuottaa neljä erilaista solua, joilla on haploidinen kromosomisto. Kromosomiston puolittuminen meioosissa on suvullisen lisääntymisen edellytys. Hedelmöityksessä kaksi meioosin kautta syntynyttä haploidista perimää yhtyvät ja täydentävät toistensa kromosomistot muodostaen yhden diploidisen solun. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/01/10/mitoosi-ja-meioosi

        Ei rekombinaatiota voisi tapahtua ilman edeltävää meioosia.

        "Jos evoluutiota ei tapahtuisi ja hyödyllisiä mutaatioita ei olisi, niin suvullisen lisääntymisen valta-asema eliökunnassa olisi hukkaan heitettyä energiaa eli "epä-älyllistä suunnittelua". "

        Evoluutiota ei tapahdu, ja hyödyllisten mutaatioiden määrä on merkityksettömän pieni. Sorry siitä.

        Suvullisessa lisääntymisessä syntyy kyllä vaihtelua, mutta vaihtelu ei riitä uusien taksonomisten eliösukujen, heimojen, lahkojen ja luokkien kehittymiseen eli evoluutioon, koska jokainen lajiutuminen köyhdyttää genomia.

        "Se, että suvulliseen lisääntymiseen (eli geenien jatkuvaan uudelleenkombinointiin) on kannattanut käyttää niinkin valtavasti energiaa, kuin siihen elokehässä käytetään osoittaa, että vain sopeutuvat ovat selvinneet. "

        Sopeutuvat selviävät, mutta eivät tuota uusia lajeja, jotka johtaisivat uusiin taksonomisiin eliösukuihin, heimoihin tai vielä ylempiin taksonomisiin tasoihin. Toisin sanoen ei voi tapahtua evoluutiota.

        Perehdypä geneettisen muuntelun rajoituksiin. Ne rajat nimittäin ovat aika tiukat, ja juuri siksi evoluutiota ei voi tapahtua. Mutta juuri siksihän evolutionistit nimittävätkin lajien sisäistä sopeutumismuuntelua "evoluutioksi". Sillä voi hämätä maallikkoja.

        Darwin näki että lajit muuntelevat, mutta hän kuvitteli että muuntelu voi olla rajatonta. Hämmästyttävää kyllä, niin kuvittelevat meidänkin aikamme darvinistit.

        Tässä evolutionisteille vähän mietittävää.

        Geneettinen ajautuminen on keskeinen syy kelpoisuuden kannalta neutraalien mutaatioiden yleistymiseen populaatioissa. Se myös nopeuttaa eristyneiden populaatioiden välisten erojen syntyä.

        Geneettinen ajautuminen pienentää samalla populaation geneettisen muuntelun määrää. Ajautuminen nimittäin vaikuttaa myös kelpoisuuden kannalta tärkeisiin geeneihin ja keskimäärin vähentää pienen populaation suhteellista kelpoisuutta ja heikentää luonnonvalinnan vaikutusta. Tätä muuntelun menetystä kutsutaan geneettiseksi kuihtumiseksi. https://fi.wikipedia.org/wiki/Geneettinen_ajautuminen

        Evoluution toteutuminen vaatisi jatkuvaa laadullisesti uusien geenien syntymistä, ei geneettistä kuihtumista kuten luonnossa tapahtuu 😎


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä evolutionisteille vähän mietittävää.

        Geneettinen ajautuminen on keskeinen syy kelpoisuuden kannalta neutraalien mutaatioiden yleistymiseen populaatioissa. Se myös nopeuttaa eristyneiden populaatioiden välisten erojen syntyä.

        Geneettinen ajautuminen pienentää samalla populaation geneettisen muuntelun määrää. Ajautuminen nimittäin vaikuttaa myös kelpoisuuden kannalta tärkeisiin geeneihin ja keskimäärin vähentää pienen populaation suhteellista kelpoisuutta ja heikentää luonnonvalinnan vaikutusta. Tätä muuntelun menetystä kutsutaan geneettiseksi kuihtumiseksi. https://fi.wikipedia.org/wiki/Geneettinen_ajautuminen

        Evoluution toteutuminen vaatisi jatkuvaa laadullisesti uusien geenien syntymistä, ei geneettistä kuihtumista kuten luonnossa tapahtuu 😎

        Hei alakoulun ope. Missä näitä käänteentekeviä tutkimuksiasi on julkaistu? Mikä olikaan koulutuksesi biologian ja erityisesti evoluution alalla?

        Hassua että kaikki jotka ovat hankkineet alan koulutuksen eivätkä ole jeesus-viruksen sokaisemia, pitävät evoluutiota faktana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei alakoulun ope. Missä näitä käänteentekeviä tutkimuksiasi on julkaistu? Mikä olikaan koulutuksesi biologian ja erityisesti evoluution alalla?

        Hassua että kaikki jotka ovat hankkineet alan koulutuksen eivätkä ole jeesus-viruksen sokaisemia, pitävät evoluutiota faktana.

        "Hassua että kaikki jotka ovat hankkineet alan koulutuksen eivätkä ole jeesus-viruksen sokaisemia, pitävät evoluutiota faktana."

        Tarkoitat ilmeisesti sitä kakkosluokan tutkijoiden massaa, joka joutuu julistamaan evoluutiouskontoa, koska muuten ei saa vanhojen darvinistien hallinnoimia apurahoja ...

        Mikään luonnontieteen haara ei voi uskottavasti toimia vastoin fysiikan lakeja.

        Fysiikan nobelisti Robert B. Laughlin kuvaa evoluutioteoriaa aatejärjestelmäksi, loogiseksi umpikujaksi ja antiteoriaksi. Hänen mukaansa evoluutioteoria on vastoin kokeellisen luonnontieteen testattavia havaintoja. Tri Laughlinin mukaan havainnot, joilla on koetettu puolustella evoluutioteoriaa, ovat parhaimmillaan kyseenalaisia ja pahimmillaan täysin vääriä.

        Monet luulevat että evoluutioteoria on tieteellinen teoria, ja että se ohjaa tieteen tekemistä. Sellainen luulo on virheellinen, sillä empiirinen luonnontiede ei tarvitse evoluutioteoriaa eikä evoluutioteoria saa tukea empiirisestä luonnontieteestä.

        Yli 65% Nobelin palkinnon voittaneista tiedemiehistä vv.1901-2000 uskoi/uskoo Jumalaan. Niistä jotka eivät usko, on suurin osa kirjallisuuden nobelisteja.
        https://www.johnlennox.org/resources/145/how-many-nobel-prize-winners

        Brasilialainen kemian professori Marcos Eberlin on Brasilian tiedeakatemian arvostettu ja palkittu jäsen, joka johti neljännesvuosisadan ajan Thomson Mass Spectrometry –laboratoriota. Hänen uusin kirjansa on nimeltään ”Foresight: How the Chemistry of Life Reveals Planning and Purpose.” Suomeksi ”Ennakointi: Kuinka elämän kemia paljastaa suunnittelun ja tarkoituksen.”

        Kirjan ajatuksille antaa tukensa kolme Nobel-palkittua tiedemiestä. He ovat Sir John B. Gurdon (Physiology or Medicine, 2012), Gerhard Ertl (Chemistry, 2007) ja Brian D. Josephson (Physics, 1973).

        Eberlin siteeraa kirjansa johtopäätöksessä ”modernin tieteen isiä” — Nikolaus Kopernikusta, Galileo Galileita, Johannes Kepleriä, Isaac Newtonia ja Robert Boylea sekä muitakin, jotka jakavat hänen vakaumuksensa luonnossa näkyvästä suunnittelusta.

        Evoluutioteoriaan uskoo (tai teeskentelee uskovansa) iso lauma toisen luokan tiedemiehiä. Näitä vähemmän kyvykkäitä ihmisiä on kaikilla aloilla enemmän kuin huippuosaajia. Kakkosluokan tutkijoiden on omien tieteellisten saavutusten puuttuessa pakko muodostaa mielipiteensä tiedeyhteisön darvinistisen johdon politiikan mukaisesti.

        Darwinin evoluutioteorian todistamiseksi pitäisi pystyä esittelemään taksonomisten eliösukujen ja lahkojen tieteellisesti todistettuja yhteisiä kantamuotoja.

        "Koko bakteriologisen tutkimuksen 150 vuoden historian aikana ei ole saatu todisteita siitä, että bakteerilaji olisi muuttunut toiseksi" [Linton AE, Times Higher Education Supplement 20. 4. 2011 s. 29]

        Biokemian emeritusprofessori Franklin Harold: “Meidän täytyy myöntää, että tällä hetkellä ei ole yksityiskohtaista darvinistista selitystä minkään biokemiallisen- tai solujärjestelmän evoluutiosta. ” [Harold F., The way of the cell: molecules, organisms and the order of life, Oxford University Press, New York, p. 205, 2001.]

        “Koska yksikään tiedemies ei voi osoittaa kuinka Darwinin väittämä mekanismi voisi tuottaa elämän monimuotoisuuden (diversiteetin), jokaisen tiedemiehen tulisi suhtautua siihen skeptisesti", sanoo biologisti Douglas Axe (director of Biologic Institute).
        https://evolutionnews.org/2019/02/skepticism-about-darwinian-evolution-grows-as-1000-scientists-share-their-doubts/

        Artikkelissaan [Conflicts between Darwin and Paleontology] David Raup, paleontologi, kirjoitti jo 40 vuotta sitten: -”Darwinin vakiovastaus siihen ongelmaan, että fossiililöydöt eivät sopineet hänen teoriaansa oli se, että fossiileja on niin vähän… Mutta nyt 120 vuotta Darwinin jälkeen tietomme fossiileista on suunnattomasti kasvanut. Meillä on nyt noin neljännesmiljoona fossiilista lajia, mutta tilanne ei ole juurikaan muuttunut... mikä ironisinta, meillä on nyt vielä vähemmän välimuodoiksi sopivia fossiileja kuin Darwinin päivinä.”

        Johtavat biologit ovat tulossa siihen johtopäätökseen, että "makroevoluutio" ei ole vain "mikroevoluutiota" ajalla kerrottuna. Marraskuussa 1980, Chigago Field Museum of Natural History:ssa, pidettiin eräiden maailman johtavien evoluutiobiologien konferenssi jota mainostettiin historialliseksi, nimikkeellä "makroevoluutio." Roger Lewin raportoi konferenssista Science-lehdessä seuraavasti: "Keskeinen kysymys Chigagon konferenssissa oli, voidaanko mikroevoluution perustana olevaa mekanismia ekstrapoloida selittämään makroevoluutio-ilmiö. Vastaukseksi voidaan antaa selkeä EI."

        Francisco Ayalan (Genetiikan apulaisprofessori, Kalifornian Yliopisto) toteaa "... olen nyt vakuuttunut siitä mitä paleontologit sanovat, että pienet muutokset eivät kasaudu. ... suuri osa jopa korkeasti koulutetuista ihmisistä pysyy tietämättömänä kyseisestä seikasta; sen sijaan he uskovat että "suuri muutos = pieni muutos x miljoonia vuosia."

        Evoluutio on aikuisten satu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Hassua että kaikki jotka ovat hankkineet alan koulutuksen eivätkä ole jeesus-viruksen sokaisemia, pitävät evoluutiota faktana."

        Tarkoitat ilmeisesti sitä kakkosluokan tutkijoiden massaa, joka joutuu julistamaan evoluutiouskontoa, koska muuten ei saa vanhojen darvinistien hallinnoimia apurahoja ...

        Mikään luonnontieteen haara ei voi uskottavasti toimia vastoin fysiikan lakeja.

        Fysiikan nobelisti Robert B. Laughlin kuvaa evoluutioteoriaa aatejärjestelmäksi, loogiseksi umpikujaksi ja antiteoriaksi. Hänen mukaansa evoluutioteoria on vastoin kokeellisen luonnontieteen testattavia havaintoja. Tri Laughlinin mukaan havainnot, joilla on koetettu puolustella evoluutioteoriaa, ovat parhaimmillaan kyseenalaisia ja pahimmillaan täysin vääriä.

        Monet luulevat että evoluutioteoria on tieteellinen teoria, ja että se ohjaa tieteen tekemistä. Sellainen luulo on virheellinen, sillä empiirinen luonnontiede ei tarvitse evoluutioteoriaa eikä evoluutioteoria saa tukea empiirisestä luonnontieteestä.

        Yli 65% Nobelin palkinnon voittaneista tiedemiehistä vv.1901-2000 uskoi/uskoo Jumalaan. Niistä jotka eivät usko, on suurin osa kirjallisuuden nobelisteja.
        https://www.johnlennox.org/resources/145/how-many-nobel-prize-winners

        Brasilialainen kemian professori Marcos Eberlin on Brasilian tiedeakatemian arvostettu ja palkittu jäsen, joka johti neljännesvuosisadan ajan Thomson Mass Spectrometry –laboratoriota. Hänen uusin kirjansa on nimeltään ”Foresight: How the Chemistry of Life Reveals Planning and Purpose.” Suomeksi ”Ennakointi: Kuinka elämän kemia paljastaa suunnittelun ja tarkoituksen.”

        Kirjan ajatuksille antaa tukensa kolme Nobel-palkittua tiedemiestä. He ovat Sir John B. Gurdon (Physiology or Medicine, 2012), Gerhard Ertl (Chemistry, 2007) ja Brian D. Josephson (Physics, 1973).

        Eberlin siteeraa kirjansa johtopäätöksessä ”modernin tieteen isiä” — Nikolaus Kopernikusta, Galileo Galileita, Johannes Kepleriä, Isaac Newtonia ja Robert Boylea sekä muitakin, jotka jakavat hänen vakaumuksensa luonnossa näkyvästä suunnittelusta.

        Evoluutioteoriaan uskoo (tai teeskentelee uskovansa) iso lauma toisen luokan tiedemiehiä. Näitä vähemmän kyvykkäitä ihmisiä on kaikilla aloilla enemmän kuin huippuosaajia. Kakkosluokan tutkijoiden on omien tieteellisten saavutusten puuttuessa pakko muodostaa mielipiteensä tiedeyhteisön darvinistisen johdon politiikan mukaisesti.

        Darwinin evoluutioteorian todistamiseksi pitäisi pystyä esittelemään taksonomisten eliösukujen ja lahkojen tieteellisesti todistettuja yhteisiä kantamuotoja.

        "Koko bakteriologisen tutkimuksen 150 vuoden historian aikana ei ole saatu todisteita siitä, että bakteerilaji olisi muuttunut toiseksi" [Linton AE, Times Higher Education Supplement 20. 4. 2011 s. 29]

        Biokemian emeritusprofessori Franklin Harold: “Meidän täytyy myöntää, että tällä hetkellä ei ole yksityiskohtaista darvinistista selitystä minkään biokemiallisen- tai solujärjestelmän evoluutiosta. ” [Harold F., The way of the cell: molecules, organisms and the order of life, Oxford University Press, New York, p. 205, 2001.]

        “Koska yksikään tiedemies ei voi osoittaa kuinka Darwinin väittämä mekanismi voisi tuottaa elämän monimuotoisuuden (diversiteetin), jokaisen tiedemiehen tulisi suhtautua siihen skeptisesti", sanoo biologisti Douglas Axe (director of Biologic Institute).
        https://evolutionnews.org/2019/02/skepticism-about-darwinian-evolution-grows-as-1000-scientists-share-their-doubts/

        Artikkelissaan [Conflicts between Darwin and Paleontology] David Raup, paleontologi, kirjoitti jo 40 vuotta sitten: -”Darwinin vakiovastaus siihen ongelmaan, että fossiililöydöt eivät sopineet hänen teoriaansa oli se, että fossiileja on niin vähän… Mutta nyt 120 vuotta Darwinin jälkeen tietomme fossiileista on suunnattomasti kasvanut. Meillä on nyt noin neljännesmiljoona fossiilista lajia, mutta tilanne ei ole juurikaan muuttunut... mikä ironisinta, meillä on nyt vielä vähemmän välimuodoiksi sopivia fossiileja kuin Darwinin päivinä.”

        Johtavat biologit ovat tulossa siihen johtopäätökseen, että "makroevoluutio" ei ole vain "mikroevoluutiota" ajalla kerrottuna. Marraskuussa 1980, Chigago Field Museum of Natural History:ssa, pidettiin eräiden maailman johtavien evoluutiobiologien konferenssi jota mainostettiin historialliseksi, nimikkeellä "makroevoluutio." Roger Lewin raportoi konferenssista Science-lehdessä seuraavasti: "Keskeinen kysymys Chigagon konferenssissa oli, voidaanko mikroevoluution perustana olevaa mekanismia ekstrapoloida selittämään makroevoluutio-ilmiö. Vastaukseksi voidaan antaa selkeä EI."

        Francisco Ayalan (Genetiikan apulaisprofessori, Kalifornian Yliopisto) toteaa "... olen nyt vakuuttunut siitä mitä paleontologit sanovat, että pienet muutokset eivät kasaudu. ... suuri osa jopa korkeasti koulutetuista ihmisistä pysyy tietämättömänä kyseisestä seikasta; sen sijaan he uskovat että "suuri muutos = pieni muutos x miljoonia vuosia."

        Evoluutio on aikuisten satu.

        "Tarkoitat ilmeisesti sitä kakkosluokan tutkijoiden massaa, joka joutuu julistamaan evoluutiouskontoa, koska muuten ei saa vanhojen darvinistien hallinnoimia apurahoja ... "

        Loistava esimerkki miten jeesus voi mädättää aivot niin, että ihmisestä tulee näin harhainen. Osanottoni läheisille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        -- "Alkusolu" ei ole kenenkään "markkinoima" eikä mikään oletus, vaan se on johtopäätös kaikesta siitä, mitä elokehästä tiedämme.--

        Aivan oikein - pelkkä johtopäätös. Toisin sanoen pelkkä oletus. Ei kenelläkään ole tieteellistä havaintoa alkusolusta. Johtopäätöksiä evoluutio-oppi on täynnä, mutta johtopäätös ei ole koskaan todiste.

        "Se millainen elokehä nyt on on selitettävissä loogisesti vain sillä että elokehä on syntynyt vaiheittaisten lajiutumisten tuloksena."

        Evolutionistit eivät 160 vuoden jälkeenkään osaa selittää, millä geneettisellä mekanismilla lajiutumiset voisivat synnyttää uusia lajeja, jotka johtaisivat uusiin taksonomisiin sukuihin, heimoihin, lahkoihin ja luokkiin. Laadullisesti uusia geenejä ei synny, ja mutaatiot ovat tuholaisia.

        Crow: ”Koska suurin osa mutaatioista, jos niillä jotain vaikutusta on, ovat haitallisia, niiden kokonaisvaikutusten täytyy olla vahingollisia.” Samaa mieltä ovat mm. Keightley ja Lynch: ”Valtaosa mutaatioista on vahingollisia.” Lande: 90% mutaatioista on haitallisia ja loput ovat lähes neutraaleja.” Gerrish ja Lenski arvioivat, että hyödyllisten mutaatioiden suhde haitallisiin on 1:1000 000.

        Mm. Ohta, Kimura ja Elena ovat arvioineet, että hyödyllisten mutaatioiden osuus on niin alhainen, että sitä ei voida tilastollisesti mitata. Tutkimukset viittaavat siihen, että lajista riippuen populaatioiden kelpoisuus vähenee 0,2 – 2 % per sukupolvi, ihmisellä noin 1 % (Lynch).

        Crow, J., The high spontaneous mutation rate: Is it a health risk? Proc Natl Acad Sci 94:8380–8386, 1997.
        Keightley, P. & Lynch, M., Toward a realistic model of mutations affecting fitness. Evolution 57:683–685, 2003.
        Lande, R., Mutation and conservation. Conserv Biol 9:782–791, 1995.
        Gerrish P.J., & Lenski, R., Estimation of spontaneous genome-wide mutation rate parameters: whither beneficial mutations? Heredity 84:497–501, 1998.
        Gerrish P.J., & Lenski, R., The fate of competing beneficial mutations in an asexual population. Gentetica 102(103):127–144, 1998.
        Ohta, T., Molecular evolution and polymorphism. Natl Inst Genet Mishima Japan 76:148–167, 1977.
        Kimura, M., Model of effective neutral mutaitons in which selective constraint is incorporated. PNAS 76:3440–3444, 1979.
        Elena, S.F. et al, Distribution of fitness effects caused by random insertion mutations in E. Coli. Gentetica 102/103:349–358, 1998.
        Lynch, M., Mutation and human exceptionalism: our future genetic load. Genetics 202:869–875, 2016.

        Nopea geneettinen rappeutuminen on tieteellinen fakta kaikkien eliöiden kohdalla. Mitä enemmän adaptoitumista ja varioitumista tapahtuu, sitä enemmän eliö menettää biologista informaatiota.

        Lajiutumisessa katoaa geenejä, koska vain menestyviä yksilöitä tuottavat geenit säilyvät. Olosuhteisiin vähemmän hyödyllisiä ominaisuuksia tuottavat geenit katoavat populaatiosta vähitellen. Tämä johtaa populaation geenipoolin köyhtymiseen ja lopulta sukupuuttoon, kun sopeutumisvara heikkenee tarpeeksi. Näin on maailmasta kadonnut miljoonia eliölajeja, ja tahti kiihtyy.

        "Meioosi ei tapahdu hedelmöittymisen jälkeen, vaan se on sukusolujen syntyyn liittyvä solunjakautumien. "

        Kyllä meioosin vaikutus jatkuu hedelmöitymisen jälkeenkin. Meioosi tuottaa neljä erilaista solua, joilla on haploidinen kromosomisto. Kromosomiston puolittuminen meioosissa on suvullisen lisääntymisen edellytys. Hedelmöityksessä kaksi meioosin kautta syntynyttä haploidista perimää yhtyvät ja täydentävät toistensa kromosomistot muodostaen yhden diploidisen solun. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/01/10/mitoosi-ja-meioosi

        Ei rekombinaatiota voisi tapahtua ilman edeltävää meioosia.

        "Jos evoluutiota ei tapahtuisi ja hyödyllisiä mutaatioita ei olisi, niin suvullisen lisääntymisen valta-asema eliökunnassa olisi hukkaan heitettyä energiaa eli "epä-älyllistä suunnittelua". "

        Evoluutiota ei tapahdu, ja hyödyllisten mutaatioiden määrä on merkityksettömän pieni. Sorry siitä.

        Suvullisessa lisääntymisessä syntyy kyllä vaihtelua, mutta vaihtelu ei riitä uusien taksonomisten eliösukujen, heimojen, lahkojen ja luokkien kehittymiseen eli evoluutioon, koska jokainen lajiutuminen köyhdyttää genomia.

        "Se, että suvulliseen lisääntymiseen (eli geenien jatkuvaan uudelleenkombinointiin) on kannattanut käyttää niinkin valtavasti energiaa, kuin siihen elokehässä käytetään osoittaa, että vain sopeutuvat ovat selvinneet. "

        Sopeutuvat selviävät, mutta eivät tuota uusia lajeja, jotka johtaisivat uusiin taksonomisiin eliösukuihin, heimoihin tai vielä ylempiin taksonomisiin tasoihin. Toisin sanoen ei voi tapahtua evoluutiota.

        Perehdypä geneettisen muuntelun rajoituksiin. Ne rajat nimittäin ovat aika tiukat, ja juuri siksi evoluutiota ei voi tapahtua. Mutta juuri siksihän evolutionistit nimittävätkin lajien sisäistä sopeutumismuuntelua "evoluutioksi". Sillä voi hämätä maallikkoja.

        Darwin näki että lajit muuntelevat, mutta hän kuvitteli että muuntelu voi olla rajatonta. Hämmästyttävää kyllä, niin kuvittelevat meidänkin aikamme darvinistit.

        Et ymmärrä edes suomenkieltä. Oletus EI OLE johtopäätös. Oletus on jotain joka ETUKÄTEEN oletetaan todeksi ja jonka todenperäisyyttä parhaassa tapauksessa jälkikäteen testataan. Johtopäätön pohjautuu havaintoihin ja faktoihin ja se tehdään SEN JÄLKEEN kun asiaa on (perusteellisesti) tutkittu. Keskustelu on aika mahdotonta kun denialismisi yltää jopa puhekielen ilmauksiin.

        Evoluution prosessissa ei ole mitään epäselvää. Kun lajiutuminen (josta on useita esimerkkejä) on lopullisesti tapahtunut ja geenivirta kahden populaation välillä on katkennut, niin MIKÄÄN ei rajoita noiden populaatioiden ajautumista yhä kaemmaksi toisistaan. Mikään ei siihen kohtalonomaisesti pakoitakkaan, vaan kaikki riippuu olosuhteista ja mutaatioista, joita noissa populaatioissa syntyy.

        Pysyt tyhmänä kun et pysty myöntämään edes selviä asiavirheitä kirjoituksessasi.
        Wikipedia: "Kypsymisjakautuminen eli meioosi[1] on sukusolujen tumanjakautuminen, jossa syntyy neljä haploidista sukusolua"
        Kun et edes ymmärrä yläasteen biologian oppimäärään kuuluvia käsitteitä, niin on vaikea päättää ovatko yrityksesi leikkiä jotain asiantuntijaa enemmän säälittäviä kuin naurettavia.


    • Anonyymi

      Mutaatiot eivät tuota evoluutiota

      Jerry Bergman [Research on the deterioration of the genome and Darwinism: why mutations result in degeneration of the genome] teki kirjallisuustutkimuksen ja löysi 453 732 viitettä hakusanalla ”mutaatio”. Näistä vain 186 mainitsi sanan ”hyödyllinen” – siis eliölle itselleen hyödyllinen. Yksikään niistä ei ole tuottanut uutta anatomista rakennetta - siis evoluutiota.

      Kaikissa mutaation aiheuttamissa muutoksissa kyse on ollut geneettisen informaation menetyksestä. ”Hyödyllisen” mutaation täytyisi sitä paitsi levitä populaatioon, jotta siitä olisi hyötyä. Suurin osa kaikista mutaatioista kuitenkin katoaa muutamassa sukupolvessa, koska vakiintuminen edellyttäisi saman mutaation ilmenemistä huomattavassa osassa populaatiota.

      Todellisessa elämässä genomit rappeutuvat, koska vahingollisten mutaatioiden määrä on monituhatkertainen verrattuna ”hyödyllisiin”. Biologisesti merkitykselliset numeeriset simulaatiot osoittavat tämän. Alusta alkaen eliöt ovat rappeutuneet, eivät kehittyneet. Ihmisen perimän tuhannet haitalliset mutaatiot ovat kertyneet viimeisten 5000 vuoden aikana.

      • Anonyymi

        Ihan varmaan joo. Ehkä harhaisessa maailmassasi. Todellisuus on sitten taas ihan toinen juttu :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan varmaan joo. Ehkä harhaisessa maailmassasi. Todellisuus on sitten taas ihan toinen juttu :)

        "Ihan varmaan joo. Ehkä harhaisessa maailmassasi. Todellisuus on sitten taas ihan toinen juttu."

        Onpa tieteellistä argumentointia 😄


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ihan varmaan joo. Ehkä harhaisessa maailmassasi. Todellisuus on sitten taas ihan toinen juttu."

        Onpa tieteellistä argumentointia 😄

        Sinä ja tiede. Yhtä kaukana toisistaan kuin siat ja kvanttifysiikka.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Suvuttomasti lisääntyvät esimerkiksi virukset ja kuten maallikotkin ovat voineet Covidin aikana havaita, ne kokevat nopeaa evoluutiota; niin nopeaa etteivät rokotteet pysy perässä.
        Bakteerit lisääntyvät suvuttomasti ja antibioottien luoma valintapaine on aiheuttanut lääketieteen kannalta erittäin hankalaa resilienssiä. Evoluutiota sekin ja vasrin nopeaa.

        Väitteen esittäjä tuntuu olevan noita "Luominen" lehdestä tai vastaavista lähteistä tietonsa saaneita kreationisteja, joilla ei ole tietoa edes evoluution perusteista.


    • Anonyymi

      pikku varpunen ja varpunen ? miten niin eri lajia ? sama kuin kongon demokraatti ja peppi pitkätossu !!!

      • Anonyymi

        kun saavat yhteisiä jälkeläisiä niin eivät voi olla eri lajia !!! suomessa on yleisiä pikkuvarpusen ja varpusen risteymät !!!


    • Anonyymi

      Evoluution luonnollinen seuraamus on muuntuminen ja lajiutuminen.
      Eikö aloittajalle mene näin yksinkertainen biologinen toimintaperiaate "lanttuun"
      kun jaksatte toistaa samaa kreationistista alkusoluhumppaasi vuodesta toiseen.

      Amerikkalaisia kreationistipropakanda julistuksia jaksatte jakaa vuodesta toiseen. Milloin alatte ajattelemaan omilla aivoillanne, ei luonnontieteitä voi yhdistää järjettömillä aasinsilloilla yksinkertaisiin uskonnollisiin kertomuksiin.

    • Anonyymi

      Lajiutuminen on vaiheittainen ja osin sattimanvarainen prosessi, jonka KAIKKI välivaiheet ovat luonnossa esillä.

      Jääkarhu + ruskeakarhu: risteytyvät ja jälkeläiset ovat hedelmällisiä ja luonnosta on löydetty "toisen polven hybridejä" joten ne pärjäävät.
      Ahven + Kuha: risteytyvät ja jällkeläiset ovat ilmeisesti hedelmällisiä. Niitä on tavattu Suomestakin, mutta syystä tai toisesta luonto karsii nämä ja kuhat pysyvät kuhina ja ahvenet ahvenina
      Tiikeri + leijona: ne risteytyvät mutta 50% jälkeläisistä (urokset) ovat steriilejä. Naaras-hybridit voivat lisääntyä tiikeri ja leijona urosten kanssa. Tätä ei kuitenkaan tapahdu luonnossa.
      Aasi + aroseepra: lisääntyvät, mutta kaikki jälkeläiset ovat steriilejä.
      Amerikanmajava + euroopanmajava: hedelmöitys tapahtuu, mutta alkio kuolee liki välittömästi.

      Ei tarvitse pohtia tapahtuuko lajiutumista kun sitä tapahtuu koko ajan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      16
      2168
    2. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      84
      2098
    3. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      101
      1387
    4. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      10
      1256
    5. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      146
      1188
    6. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      81
      1183
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      249
      886
    8. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      173
      864
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      63
      854
    10. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      71
      853
    Aihe