Soininvaara pöyristyttää

Anonyymi-ap

...väittäessään Suomen maaseutua 'keskustan kannatusalueeksi' jolle 'syydetään rahaa'.

Maaseutuko on tarpeeton ja arvoton Osmon mielestä?

Kaupungit eivät tuota Suomeen elintarvikkeita eivätkä raaka-aineita suomalaisille.
Kaupungeissa vallitsee kerskakulutus, on paljon turhia palveluita ja paikallisliikennettä paikasta toiseen. Kaupungit nettoavat myös siksi, että hallinto keskittyy kaupunkeihin. Kaupungistuminen aiheuttaa lajikatoa. Kaupungeissa voidaan pahoin ja vieraannutaan luonnosta.

On pöyristyttävää luokitella Suomen maaseutu jonkin puolueen kannatusalueeksi. Miten pihalla cityvihreät oikein ovat? Postimerkit kalliimmiksi maaseudulla? Samasta työstä vähemmän palkkaa maaseudulla kuin kaupungilla?

Omituisia ajatuksia.

Maaseutu- ja erävihreänä en tunne enää vihreitä. Olen hyvin pettynyt.

61

478

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihmettelen suuresti miksi joku kehä 3 ulkopuolella äänestää vihreitä.
      Osmo kertoo kuinka vihreissä ajatellaan

    • Anonyymi

      Tsadilaisten aivoitukset ovat pöyristyttäviä täältä aitosuomesta katsottuna.

    • Anonyymi

      Minäkin aivan pöyristyin, mutta sitten totesin, että tuo on vanha ukko, joka yrittää jollakintavoin itsensä nostaa esille.

      • sinä s kitsoluotsi rähiset jokaisessa viestiketjussa omien sivupersooniesi kanssa aamusta iltaan vuoden jokaisena päivänä estäen muiden kirjoittelun palstalla sensuurilla ja banneilla luotsinpestin suojista.


    • Anonyymi

      Niin, Osmon näkemyksen mukaan vihreät haluaa olla kaupunkilaisten puolue, ja Osmo vielä korostaa vastakkainasettelua. Sillä tavoin vihreistä ei voi tulla koko Suomen puoluetta. Ei se auta että keskitytään talouteen ja soteen jos inhotaan maaseudulla asuvia ja syyllistetään heitä maalaisuudesta. Miksi esimerkiksi Silja Keränen ei asettunut puheenjohtajavaaliin? Miksi näiden cityvihreiden annetaan päsmätä?

      • Anonyymi

        Lapista löytyy järkeviä vihreitä kuten kersantti Riikka Karppinen. Annettaisiin näiden fiksujen nuorten puhua ja ratkoa ongelmia.


    • Anonyymi

      Soininvaara on itse suojatyöpaikkalainen, saa Heleniltä ansiottomasti hyvää liksaa. Leuka rinnassa mumisee dementoituneita ajatuksiaan.

    • Anonyymi

      ie hän tommonen huru ukko joka on ikänsä ollu suojatyöpaikassa nimeltä eduskunta osaa edes tietää mitä ruumillinen työ on

    • Anonyymi

      Ei vihreitä nosta tuollainen silkka pelikenttäajattelu, että pitää saada menetetyt äänet demareilta ja kokkareilta takaisin jollakin talousajattelukikkailulla. Suomen luonto on se arvokas asia ja Suomen asukkaat. Älytöntä höpinää. Maaseutua ei haluta katsella eikä ajatella asiapohjalta. Siellä maaseudulla se luonto on, siellä ovat metsät ja suot ja niissä paikoissa asuu ihmisiä, jotka tuottavat Suomeen ruokaa ja joilla on edes jonkinlainen luontoyhteys ja ekologinen tietoisuus omasta takaa eikä vain kirjoista. Maaseutumainen ympäristö on paras paikka elää ja maaseutua pitää kehittää ja tukea eikä katsella välttämättömänä pahana. Ilman maaseutua ihmiset voi painua vaikka Hongkongiin, jos se on unelma.

    • Anonyymi

      Vihreiden tulisi olla oikeasti vaihtoehto kepulle myös maaseudulla asuville. Kepu on aiheuttanut talvivaaroja jo ihan tarpeeksi. Maaseudulla asuvalle vihreälle ei ole olemassa puoluetta.

      • Anonyymi

        Hieno mies tämä Soininvaara. ,lisää nauloja Vihreiten arkkuun🤭🤭🤭


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hieno mies tämä Soininvaara. ,lisää nauloja Vihreiten arkkuun🤭🤭🤭

        Sano muuta, kyllä jurppii!


    • Anonyymi

      Oden maailmankuva on muodostunut kehäkolmosen sisällä. Valitettavasti.

      • Anonyymi

        Epäilyttävä tämä Oden hehkutus Sofia Virrasta. Nainen on kotoisin Kaarinasta, josta ei tiedä onko se lähiötä, teollisuus aluetta vai maaseutua. Oikea vihreä on kasvanut ja elää keskellä asvalttia ja betonia, kunnon urbaanissa ympäristössä.😁😁😁


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Epäilyttävä tämä Oden hehkutus Sofia Virrasta. Nainen on kotoisin Kaarinasta, josta ei tiedä onko se lähiötä, teollisuus aluetta vai maaseutua. Oikea vihreä on kasvanut ja elää keskellä asvalttia ja betonia, kunnon urbaanissa ympäristössä.😁😁😁

        Kaarinan keskusta nyt ainakin on kuin Kokoomuksen ja Demarien rakentama yhteinen helvetti. Hyvä kasvualusta vihreälle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Epäilyttävä tämä Oden hehkutus Sofia Virrasta. Nainen on kotoisin Kaarinasta, josta ei tiedä onko se lähiötä, teollisuus aluetta vai maaseutua. Oikea vihreä on kasvanut ja elää keskellä asvalttia ja betonia, kunnon urbaanissa ympäristössä.😁😁😁

        Kummankaan ehdokkaan suusta en ole kuullut sanaa maaseutu.


    • Anonyymi

      Intersektionaalisuudessaan huippua tämä puolueen sisäinen maaseudun ihmisten syrjintä.

      • Anonyymi

        Maksaisin mielellään tuplahinnan postimerkistä, jos sillä saisi maaseutuvihreän johdon puolueeseen :D


    • Anonyymi

      Kaikki mukaan tasa-arvoiseen ja yhdenvertaiseen Suomeen, kunhan vain olet cityihminen ja erityisesti Helsingistä.

    • Anonyymi

      Jaa, no pitäisi sitten korottaa maataloustukia.

      • Anonyymi

        Osmo haluaa vissiin kuihduttaa Suomesta luomuviljelyn ja heittää lähiruuan roskiksiin?


    • Anonyymi

      Miten hinnoitellaan postimerkki kirjeeseen kaupungista maaseudulle tai päinvastoin vai oma hinta merkille kaupungista samaan kaupunkiin, entä eri kaupunkiin? , ulkomaille samalla postimaksullahan menee kirje kaikkiin sopimusmaihin euroopassa, Soininvaara on ilmeisesti aika impulsiivinen , kynä käy ennekuin ajatus ehtii mukaan.

    • Anonyymi

      Näitä idiootteja löytyy aina kun pitää päästä lööppeihin. Eu:n myötä tuli tukijärjestelmä mutta se on jo unohtunut. Täytyy laskee lento-ja laivaliikenteen tukia ettei Osmo pääse niin halvalla rillutteleen.

    • Anonyymi

      Soininvaara ja vihreät ei ymmärrä maaseudun ja maalla asuvien ihmisten omatoimisuuden arvoa. Vuotuinen kiinteistövero otettiin käyttöön vuonna 1993 korvaamaan hajanaista kiinteistöihin kohdistuvaa verotusta ja kattamaan teknisen infrastruktuuri kuluja. Sitä on nostettu useita kertoja ja taas kerran suunnitellaan sen nostoa. Syytä kiinteistöveron nostoon ei yksikään puolue ole perustellut muutoin kun inflaation vuoksi. Tekniseen infrastruktuuriin kuuluu mm. tiet, vesijohto- ja jätevesi verkosto, katuvalaistus ja joitakin julkisia ulkoalueita. Kaupunkialueilla valaistut tiet päällystetään muutaman vuoden välein ja aurataan talvisin. On ymmärrettävää, että kaupunkiseutujen asukkaita verotetaan näistä palveluista. Maaseudulla ei ole katuvalaistusta, tiet tehdään ja ylläpidetään itse tiekuntien toimesta. Vesi- ja likavesijärjestelmiä ei ole. Vesi otetaan omasta kaivosta ja jätevedet puhdistetaan omassa puhdistamossa tai kerätään umpisäiliöön, mistä kuljetetaan puhdistuslaitokselle.

      Kun kuntien/kaupunkien talous paisuu miinukselle valtion säätämien velvoitteiden vuoksi, pääteään nostaa kiinteistövero prosenttia kaikille saman suuruisena.
      Kiinteistöveron määrän kasvuvauhti kiihtyi vuodesta 2021, jolloin kiinteistöveron tuotto kasvoi 2,7 prosenttia. Kiinteistövero on tasavero, joka rasittaa pienituloisia kaikkein rajuimmin. Tätä veroa arvioitaessa ei oteta huomioon verovelvollisen tuloja, varallisuutta tai maksukykyä tai asuuko verotettava maalla vai kaupungissa. Veron korottamisen seurauksena asuminen kallistuu niin omistusasunnoissa kuin vuokra-asunnoissa asuvilla. Kiinteistöveron korotus nostaa aina asumisen hintaa ja on suhteellisesti ankarampi pienituloisille kuin suurituloisille. Erityisesti kiinteistövero rasittaa maaseudun asukkaita, vaikka he eivät saa läheskään kaikkea sitä palvelua, minkä kaupunkilaiset. Sietäisi Soinin ja muiden vihreän liikkeen kannattajien ajatella. Maaseutu on vihreä ja puhdas. Kaupunki on likainen ja saastainen. Maaseudun asukkaat eivät saastuta. Vihreän liikkeen kannattajat vaativat palveluita, kulttuuria ja matkustelua yms. mikä saastuttaa luontoa ja lisää kustannuksia yhteiskunnalle.

      • Anonyymi

        Tappakaaa maalaiset.😡😡😡


      • Anonyymi

        Ei kulttuuri saastuta vaan turhat palvelut. Kulttuuri pitää ihmiset järjissään. Osmokin olisi saanut harrastaa enemmän kulttuuria.


    • Anonyymi

      Ex-kansanedustaja Tiuri teki laskelman paljonko maaseudun lehmät märehtiessään tuottavat CO2 ja metaani päästöjä.
      Mutta Tiurin mukaan aurinko olisi myös viilenemässä eli ei olisikaan vaaraa kasvihuoneilmiöstä?
      "Viimeisimmän vuoden Tiuri on syventynyt ilmastonmuutokseen lukemalla, keskustelemalla asiantuntijoiden kanssa ja miettimällä. Aurinko on rauhoittumassa sadan vuoden jakson jälkeen, joka tarkoittaisi, että ilmasto on vähitellen viilenemässä."
      https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/tiurin-teesit

    • Anonyymi

      Taidetta ja sivistystä tarvitaan mutta humpuukikaupat, trendikahvilat, peliluolat, baarit, dildokioskit ja taihieromot on täyttä turhuutta. Korttelikaupalla sontaluukkuja niin että pitää hypätä ratikkaan että pääsee niistä eroon ja taivaltaa tunti että pääsee ruokatorille. Ja sama matka ja aika palatessa. Energiaa kuluu. Pitääkö tällaista roskaa katella kivijalkatasolla. Ankeaa, rumaa, töhrittyä, roskitettua. Katuja jotka haisee pahalle ja pursuaa roskaa. Spuget ördäämässä puistoissa, assalla ja porttigongeissa haisee laatta. Zombin näköiset ilmeettömät ihmiset valuu vastaan joka paikassa. Oksu tulee.

      • Anonyymi

        Harvoin maaseudulla törmää sentää oksennuksiin ja ihmislantaan ja tuollaisiin elämänsä hukanneisiin. Maaseudulla asuu enimmäkseen tyytyväisiä ihmisiä. Vähään tyytyväisiä. Toki Osmo mielellään veisi sen vähänkin.


    • Anonyymi

      Odea widuddaa nämä uutiset Suomessa asuntokupla on ainoastaan Hjelsingissä
      Syytämme siis kaikesta maalaisia Loistavaaaaa!!!!111+++++

      Asuminen
      Kun kohtuullisesta asumisesta tulee kohtuutonta
      "Jopa Helsingin kaupungin asuntojen toimitusjohtaja myöntää, että vuokrat uhkaavat nousta niin korkeiksi, että osan asukkaista on muutettava muualle Suomeen."
      https://yle.fi/a/74-20034477

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009541429.html

        Pohjoinen on uusi Etelä kirjoittaa Hesari mutta typerys Soininvaara pelkää totuutta.

        "Panostuksia Pohjois-Suomeen monet ovat pitäneet vuosien varrella turhana tekohengityksenä, mutta enää näin ei ajatella. Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisosiin on jo alkanut muodostua yhtenäinen kasvu- ja työmarkkina-alue, jossa investoinnit ovat viime vuosina kasvaneet suorastaan hätkähdyttävälle tasolle."

        Lainaus Hesarin pääkirjoituksesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009541429.html

        Pohjoinen on uusi Etelä kirjoittaa Hesari mutta typerys Soininvaara pelkää totuutta.

        Etelä-Suomen hakkuut ovat kestämättömällä tasolla. Vain pohjoinen Suomi enää ylläpitää maamme hiilinieluja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etelä-Suomen hakkuut ovat kestämättömällä tasolla. Vain pohjoinen Suomi enää ylläpitää maamme hiilinieluja.

        Toivo on pohjoisessa. Ollaan siitä ylpeitä. Vetäkäähän käteen siellä etelässä.


    • Anonyymi

      Tiuri saa pyyhkiä laskelmilla perseensä. Yhdes puhvelilaumas on enemmän elikoita kun suomes yhteensä nautoja. Sillähän maailma pelastuu kun lopetetaan suomesta maatalous ja aletaan syömään saksalaista pihviä.

      • Anonyymi

        Wikipedia kertoo että biisoneeja olisi ollut joskus jopa 50miljoona.Kyllä Amerikkalainen teki vertaansa vailla olevan ilmasto teon hävittämällä nämä tuholaiset. Ajatelkaa kuinka paljon nämä olisivat piereskelet ja röyhtäileet ja kasvihuone kaasut olisivat tuoneet ilmakehää. Kyllä Kristian Sharps oli hieno mies. 🌚🌚🌚


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Wikipedia kertoo että biisoneeja olisi ollut joskus jopa 50miljoona.Kyllä Amerikkalainen teki vertaansa vailla olevan ilmasto teon hävittämällä nämä tuholaiset. Ajatelkaa kuinka paljon nämä olisivat piereskelet ja röyhtäileet ja kasvihuone kaasut olisivat tuoneet ilmakehää. Kyllä Kristian Sharps oli hieno mies. 🌚🌚🌚

        Ajatelkaa kuinka natiivit inkkarit ei tajunneet kuinka valtavia määriä ilmastokaasuja tuli heidän puhveleistaan ymmärsikö ne edes hävetä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajatelkaa kuinka natiivit inkkarit ei tajunneet kuinka valtavia määriä ilmastokaasuja tuli heidän puhveleistaan ymmärsikö ne edes hävetä

        Natiivit ovat aina eläneet kestävällä tavalla. Perehdy siihen.


    • Anonyymi

      Jep, loppuisi osmoltakin ruoka jos ei olisi maaseutua, mutta vihreäthän on aina oikeassa kukaan muuhan ei.

      • Anonyymi

        Vihreänä vytuttaa nämä osmot ja muut helsinkiläiset! Eikö yhtä järkevää sieltä löydy.


    • Anonyymi

      Se on vähän ajateltu kuin tämä aaltoilan sisko, kun lehmä jäi ralli-auto alle..

    • Anonyymi

      "He on molemmat todella kyvykkäitä ihmisiä" Sinnemäki juuri nyt. Joopajoo. Pääasia on että he ovat eteläsuomalaisia, eivät maaseudulta, eivätkä pohjoisesta. Nyt sanokaa jo edes kerran se sana MAASEUTU

      • Anonyymi

        Eivät sano. Mistä veto. Kyse on retoriikasta, onko käytetty oikeita sanoja. Vältetään sanaa maaseutu :D


    • Anonyymi

      HALOO ANNI SINNEMÄKI. MAASEUTU?

    • Anonyymi

      Ville ei myöskään uskalla sanoa sanaa maaseutu. Oijoi.

    • Anonyymi

      Myöskään helsinkiläinen yle-toimittaja ei ota esille sanaa maaseutu.

    • Anonyymi

      Loppukaneetissa Ville sanoo: "Me halutaan laajasti suomalaiset mukaan maaseudulta ja kaupungista."

      Nyt sitten jäi sanomatta, miten saatte meidät maaseudun vihreät vielä mukaan vai jäättekö city-ährääjiksi.

    • Anonyymi

      Pöyristyttävää, ettei kukaan (ei edes toimittaja) ottanut esille tuota O. Soininvaaran edesottamusta, että maaseudun ihmisten tulisi maksaa enemmän kaikesta, koska ovat ei-toivottuja ihmisiä Suomessa.

      • Anonyymi

        Normaali, toimittaja harjoittaa viherpesua. 😁😁😁


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Joka miehen oikeudet pitäisi hinnoitella niin saataisiin maaseudulle uutta tulovirtaa .
      Käyttöön pitäisi ottaa myös luonnonhoitomaksu, Aivan kuten on kalastuksen hoitomaksu.

    • Anonyymi

      Asumistuki on turhin aluetuki. Suuri osa töistä voidaan tehdä etänä, joten miksi ihmiset eivät asu siellä, missä tulevat palkallaan töissä. Me tiedämme, että 95% Helsingin töistä liittyy paperinsiirtelyihin ja siirtelijöiden tukitöihin. Ne voidaan tehdä vaikka Utsjoki-Kevolla.

      • Anonyymi

        Se olisikin mukavaa vaihtelua. Utsjoelle vaan niin turhuudet unohtuu.


    • Anonyymi

      Miten hinnoitellaan elämisenlaatu.Kaikki vaan samaan kasaan slummeihin ahdistumaan sitäkö cityvihreä haluaa.

    • Anonyymi

      Osmo & Intersektio esiintyi.

    • Anonyymi

      Ja mikä oli äänestysprosentti? Ei tainnut tulla maaseudun ääniä

    • Soininvaara on täysin oikeassa. Maaseudun ja haja-asutuksen tukeminen on taloudellisesti epäviisasta. On täysin selvää, että jokainen tienpätkä ja johdostus haja-asutusalueella on asukasta kohden laskettuna maaseudulla paljon kalliimpi kuin taajamissa. Kysymys on kustannus-hyöty-ajattelusta eli taloudellisesta matematiikasta. Arvot ovat sitten kokonaan toinen juttu eikä Ode kai niitä käsitellytkään. Suomen huono taloustilanne johtuu pitkälti taloudellisesti kannattamattomasta aluepolitiikasta. Ollaan kyllä aikamoisen tyhmiä, jos ei tätä myönnetä. Aluepolitiikkaa voidaan ehkä perustella muilla tekijöillä, mutta ei missään nimessä taloudellisilla. Länsimaiset yhteiskunnat eivät elä periferioidensa avuilla. Kaupungistuminen on selviö kaikissa moderneissa länsimaisissa yhteiskunnissa, jopa muissakin kuten vaikkapa Venäjällä ja Kanadassa, missä arktisia alueita ei tueta yli niiden taloudellisen merkityksen.

      • Anonyymi

        Maaseutu on suomen sydän ja siellä asuu valistunein ja viisain kansanosa, joka loppujen lopuksi elättää suomen kansan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maaseutu on suomen sydän ja siellä asuu valistunein ja viisain kansanosa, joka loppujen lopuksi elättää suomen kansan.

        Taitas loppua eväs helsinkiläisiltä, jos se suljettaisiin.


      • Anonyymi

        Soininvaara pyytelee kirjoitustaan jo anteeksi, ja sanoo sen tulleen väärin ymmärretyksi, siis kun se on ymmärretty kuten Mielipidepankkikin sen näyttää ymmärtäneen.

        Sinähän et omaa kantaasi muuta, vaikka Ode selvittikin, ettei vastusta aluepolitiikkaa eikä maaseudun tukemista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitas loppua eväs helsinkiläisiltä, jos se suljettaisiin.

        Kokoomus demarit ja cityvihreät haluavat autioittaa maaseudun.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1412
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe